PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Depo çatlamış benzin akıyor

CUM
19 Temmuz 2006, 09:43
Depomda küçük bir çatlak var ve benzin akıyor , servise gideceğim fakat geçicide olsa kapatacak bir formül varmı :silent: , yardım gelirse sewinirim

lubimaya54
19 Temmuz 2006, 09:47
keewayin mi catladı???belırtmemısın

sanırım musluk kısmındandır...garantıden degiştiriyorlar..bir arkdasımın daha basına gelmıstı cukurlara YAVAS GİRMEK GEREKIR

mutluemlak
19 Temmuz 2006, 09:48
benzin çatlağı kapanmıyor
tek çözüm depoyu değiştirmek kaynakta kısa bir çözüm oluyormuş.

vipseyahat
19 Temmuz 2006, 09:54
Çatlak ufaksa sakız yapıştırabilirsin ama geçici veya cam macunu da olabilir.
Motoru hafif yatırıp çatlaktan Sızıntıyı engelle ve iyice kuruladıktan sonra yapıştır.

CUM
19 Temmuz 2006, 09:54
superlight 150 ,2000kmde 2 ay oldu alalı ( çin malı aman abi yok bidaha ) şuan zaten bakıma görüecektim ama sabah geldiğimde benzin aktığını gördüm ufak bi çatlak var

lubimaya54
19 Temmuz 2006, 10:07
sun fix adında cift karısım oyun hamuru gibi celık yapıstırıcılar war..nalburlarda bulursun...onu kullan kesın cözum..sızıntı neredn gelıyor???kullanacagın yeri temızle...2 ssatte kesın cözum,demırı demıre yapıstırıyo???cukurlara sert mi giriyorsun???

CUM
19 Temmuz 2006, 10:16
allah ne verdiyse sıkıyom gazı gitmiyo başka türlü haliyle çukurlarada sert giriyom , teşekkür ederim yardımlarınıza :cat:

bu arada deponun sele kısmındaki kaynak yerinden yukarı doğru 1 cm bile olmayan küçük bir çatlak ama sızıntı yapması için yeterli olmuş çok azda olsa sızıyor

volkanmet86
19 Temmuz 2006, 11:02
birader pattex diye bi yapıştırıcı var benim akvaryum çatlamıştı onu kullandım bi daha hiç sızdırmadı:rendeer: inşaat malzemesi satan yerlerde bulursun

yucika
19 Temmuz 2006, 11:33
2 ay olduysa garantiden onarılması ya da değiştirilmesi gerekir. Tabi motoru devirip başka yerlerinde ezik çizik yapmadıysan. O zaman kaza yapmışsın garantiye girmez diyebilirler. Sanayide lehim yada kaynak yaptırarak kapatabilirisin. Kaynak yaptırısan sağlam olur ama boya ister. Lehim yaptırısan kaynak kadar sağlam olmaz ama yapıştırmadan sağlam olur. Lehimde boya istemez. Deponun şasiyle olan bağlantılarının arasına lastik takoz konması gerekir motordan gelen titreşimin absorbe edilmesini sağlamak için. eğer yoksa kendiniz ilave edin derim. Piyasadan bulunabilecek bir malzemedir.

İHTİYAR
19 Temmuz 2006, 11:35
Eliniz Havya tutuyorsa,lehim en ideal çözüm.:cat:

yucika
19 Temmuz 2006, 11:38
Eliniz Havya tutuyorsa,lehim en ideal çözüm.:cat:

İhtiyar yalnız o iş 30-40 wattlık elektronikçi havyalarıyla olmaz. 150 wattlık tenekeci havyası ya da ateşte ısıtılan som havyalardan lazım.

İHTİYAR
19 Temmuz 2006, 11:53
İhtiyar yalnız o iş 30-40 wattlık elektronikçi havyalarıyla olmaz. 150 wattlık tenekeci havyası ya da ateşte ısıtılan som havyalardan lazım.
Doğrudur:cat:
Birde motorunuzun renginde oje alırsanız,lehimin üzerine rötuş yapabilirsiniz.

viper_1
19 Temmuz 2006, 11:56
Tabi , benzin deposuna sıcak müdahale yapın.... :pr: :pr:

Dostum , yapıştır sakızı veya macunu doğru servise...

Eğer beklemesi gerekiyorsa , benzin musluğunun altındaki kelepçeyi çıkar , depodaki benzini başka biryere aktar.Seni servise götürecek kadarı kalsın motorda...

Gabe
19 Temmuz 2006, 12:05
benzin gostergesi varsa onun şamandırasından, contadan kaçırıyor olabilir. başka bir modelde başıma geldi