Orijinalini görmek için tıklayınız : Sübap ayarı sonrası performans düşüşü
emre23aydin
15 Ağustos 2017, 10:46
Beyler benim usta motorun sübap ayarı bozuk dedi ayar yaptırdım. Motorun yüzde 10 performansı düştü. Ustaya sordum sübapların oturması lazım dedi kendine gelirmiş. Doğruluk payı nedir ? Benim deli oğlanı bozdu mu ?
TamGazDevam
15 Ağustos 2017, 10:59
Yaz mevsimi modu derler tamirciler, havalar sıcaklayınca subabları açarlar, motor daha rahat çalışır performans, yakıt açısından vs.. yani özetle havalar sıcak olduğu zaman subablar açılır.
Bi de bunun tam tersi olan kış mevsimi modu vardır, gevşek olan subapları sıkarlar, bu ayar ile kış ayı dahilinde yine motor daha rahat çalışır.
Yazdıklarından anladığım kadarıyla senin usta yaz mevsiminde motora kışlık ayar yapmış yani subabları sıkmış, bundan dolayı motorun performansı düşmüş, yakıtta artmıştır diye tahmin ediyorum.
Zamanla gevşer yani çokta dert değil, motosikletinizin subabları davul çalmaya başlayana kadar açtırmayın, ustalar para kazanmak niyetiyle fabrika ayarını bozuyo motosikletin, bi daha orjinal ayarını tutturamıyo hiç bi usta :)
emre23aydin
15 Ağustos 2017, 11:30
Evet usta sübap aralığı çok açıktı dedi. Onu düzelttim dedi. Sorun yok dimi düzelir. Scooterım dan soğudum moralim bozuldu.
DKN
15 Ağustos 2017, 12:12
sentille kontrol ederek sıkmadı mı
emre23aydin
15 Ağustos 2017, 19:16
Başında durmadım bıraktım motoru. Subap aralığı çok açık dedi yaptı. Performansı düştü. Sordum düzelir subapların oturması gerek dedi. Güveneyim mi ? Başka ustaya mı gideyim ? Bilen var mı doğru mu söylüyor ?
istanbu_gezg
15 Ağustos 2017, 19:26
benim pcx e yapılması gerek nerde yapıyor ka para?
emre23aydin
15 Ağustos 2017, 19:29
20 TL ye yaptırdım.
istanbu_gezg
15 Ağustos 2017, 19:32
kimler yapıyor 20 tl ise basit birşeydir bu para kaptırmayalım
benim pcx amortisörü bozuldu fakirlikten onu bile bne değiştirdim nasıl bir açlık var siz düşünün
qıp
15 Ağustos 2017, 20:03
"sübapların oturması lazım"
sübab mı değiştirdi ...
pcx de zor (çok gerekmiyor ise kurcalama/kurcalatma)
https://www.youtube.com/watch?v=ierh8gBeuLg
fatih.met
15 Ağustos 2017, 20:37
subap ayarının öyle yazlık kışlık tarifesi yok saçmalamasın usta, ben en son subap ayarını yeni blok taktırmada yaptırdım ustaya ve 4 sefer falan tekrar tekrar yaptırdım beğenmeyip.
ustalar genelde bunu gevşek yapar yani bunun anlamı subap geç açılıp erken kapanmasıdır ve buda sıkı subap ayarı kadar riskli değildir fakat subap ile piyano arası boşluk gerekenden çok çok fazla ise piyano subabı ittirmeden önce ona vurma hareketi yapar ve bundan dolayı subap kırılabilir.
düşün 3 cm mesafeden yumruk atsan birine canı yanar dimi? yarım cm mesafeden yumruk atsan yada boşluk bırakmadan yumruk atsan bu sefer adamın canı yanmaz zira ittirme kuvveti meydana gelir.
işte subap ile piyano arasındaki aşk budur :) subap ile piyano arasında niye boşluk var diyecek olursan cevap basit; subap motor ısındıktan sonra büyür ve arada bırakılan boşluk kapanır ve subap tam zamanında açılıp kapanır hale gelir. arada az boşluk var ise subap ısınıp büyüdüğünde piyano subabı fazla ileri itecek ve hiç bir zaman tam kapanmamasına sebep olacaktır ve bu yüzden motor bloğunda hava ile yakıt yeterince sıkışamayacak ve her patlamada alevler subabın arka tarafına kadar gidip subabı çok fazla ısıtacaktır ve ısıya dayanamayan subap kırılabilir ve böylece motor kol çıkartır.
dediğim gibi subap ayarı motorun kitapçığında yazar ve gerekli ayar sentil çakısı ile ayarlanmalıdır yani gerekenden 0,02 mm kadar daha gevşek olsa problem olmayabilir ama sıkı yani arada boşluk gerekenden az olursa işte subap alevler içinde kalır yani sorun olur.
bende sentil çakısı yok ve bu yüzden A4 kağıdının kalınlığı 0,1 mm olduğu için A4 kağıdı ile yaptım her iki subabımıda ve şu anda pek sorun yok. performans iyi yani sabah tek marş alıyor ve düzde 120 km hızı geçiyor iyi iyi işte.
resmi iyi incele; usta törpüye benzer bir şey sokmuş işte o sentil çakısı ve soktuğu yerde yukarısı piyano başı ve aşağısı ise subap başı. ustanın yaptığı şey bildiğiniz subap ayarı ve piyano ile subap arasındaki boşluğu ayarlıyor. bu boşluk gerekenden az olmayacak ve gerekenden bir kademe fazla olmasıda problem olmayacak.
https://www.messmatic.com/wp-content/uploads/2015/10/subap-ayari.jpg
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO