PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Yardım lütfen (C42 hata kodu)

Lengeli Fötr
08 Ağustos 2017, 14:49
Pazar günü motosikletimle şehir dışında turlarken ufak bir mola arasında kontağı açtım. CHECK yazısından sonra ekranda F1 ya da FI neyse böyle bir yazı çıktı ve motor çalışmadı. Kontağı kapatıp tekrardan açtığımda motor çalıştı ve sorunsuz bir şekilde eve döndüm. Yaptığım araştırma sonucunda v-stromlarda böyle bir hata çıktığında dealer moduna alıp hata kodunu görebiliyormuşsun. Nitekim c42 çıktı bu da Ignition Switch Signal (Anti-Theft) demekmiş. Yani kontak anahtarı sinyali. Bu ne demek şimdi ne yapmak gerek var mı bilgisi olan?

kerem999
10 Ağustos 2017, 04:41
servise git kontagini kontrol etsinler immobilizer anahtar hatasi olabilir anahtar yada kontak yapar yedek anahtarin varsa dene yedekte yapmıyorsa immobilizer anahtar yaptiracaksin yeni temiz olur bazen manyetik alandan geçen immobilizer anahtarlar geberiyor diye duydum

Lengeli Fötr
19 Ağustos 2017, 22:44
10 gün kadar önce suzuki yetkili servisine götürdüm. Salak ayağına yatıp arıza ışığı yandı dedim. Hata kodundan bahsetmedim. Bilgisayara bağlayıp baktı. Muhtemelen kontak soketlerinde paslanma vardır dedi. Kontağı söküp temizledi. Bu zaman kadar bir sıkıntı göremedim.

Konu dışı ama 1 saat bike sürmeyen bir işçiliğe 118 tl alınması tam bir soygun