PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Motorun Normal kullanım devri ne olmalı?

tkalfaoglu
18 Temmuz 2006, 09:06
Selam herkese. Dün dolaşırken aklıma birşey geldi: Araba sürerken genelde motor devrini 2-3 bin arasında tutmaya çalışırdım, acaba benim Hyosung GT250R nin ideal motor devri nedir, bilen var mı? Devir saati 10,500 de kırmızıya giriyor, 12,000 en son rakamı.

Emin olamadım, 3,000 de mi tutmaya çalışmalıyım, 4,000'de mi.
Aslında hala rodajda, ve sanırım o yüzden limitim 6,000 devir.
Bir arkadaş motorun fazla ısınması, kullanılan devir ile de alakalı demişti, o yüzden de endişe ettim.

Çok teşekkürler,
-turgut

PcKopatGhostRider
18 Temmuz 2006, 10:05
motosikletin arabayla pek ilgisi yoktur.. çünkü motor arabaya göre çok daha yüksek devir çevirebilir ve arada tork farklılığı wardır.. benm motorda 11de redline'a girip 13 binde son buluyo.. ve bn genelde 5-7 arası kullanıyorum.. ki sizinkinde ortalama 5-6 bindir tahminimce.. ideal devri motorun sesindende çok rahat anlayabilrsiniz.. :cat:

açıkyol
18 Temmuz 2006, 10:12
Turgut kardeş;
Öyle bir devir tutturacaksın ki,elinin altında sıkıştınmı gaz açacak,gazı kestinmi kompresyona sokup (tekeri kitlemeden) hız kesecek avansın olacak.
Bizim motorlarda 6bin devirden sonra zevkli ve performanslı bir kullanım ortaya çıkar.Sen uzun yoldaki kullanım aralığını soruyorsan,4-8 bin aralığında bu söylediğimi uygulayabilirsin.
Sürekli aynı devirde kullanmamak da önemli özellikle rodajda.Arada yüksek devirlere çık kısa süreli olarak.
Zaten bir süre sonra kaç devirde gittiğinin ayırdına varmadan otomatikleşip,kullanmaya başlıyorsun.

PcKopatGhostRider
18 Temmuz 2006, 10:22
Zaten bir süre sonra kaç devirde gittiğinin ayırdına varmadan otomatikleşip,kullanmaya başlıyorsun.

kesinlikle.. :cat:

tkalfaoglu
19 Temmuz 2006, 22:46
Anladım cok tesekkur ederim!
-t