PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bajaj Bajaj Pulsar NS160 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Sayfa : 1 2 [3]

kayastd
05 Nisan 2019, 19:40
Lastikler hakkında 100 e 130 önerilmiş ama harbiden ön 100 arka 130 olacak şekilde uygun olacak mıdır? Firma tarafından önerilen lastiklere göre bayağı farklı değerler. Nedir düşünceleriniz?

herod13
14 Nisan 2019, 00:04
merhaba arkadaşlar, ben de geçenlerde 2018 model 0 km ns 160 aldım.
yaklaşık 400 km yaptım, sorunum şu: bazen vites küçültürken kendiliğinden stop ediyor. bu da az kalsın kaza yapmama sebep olmuştu 1 kere.
bu sorunla karşılaşan var mı? nasıl çözerim?
özellikle motoru ilk çalıştırdıktan sonra bazen oluyor, her zaman olmuyor

reo
14 Nisan 2019, 17:43
merhaba arkadaşlar, ben de geçenlerde 2018 model 0 km ns 160 aldım.
yaklaşık 400 km yaptım, sorunum şu: bazen vites küçültürken kendiliğinden stop ediyor. bu da az kalsın kaza yapmama sebep olmuştu 1 kere.
bu sorunla karşılaşan var mı? nasıl çözerim?
özellikle motoru ilk çalıştırdıktan sonra bazen oluyor, her zaman olmuyor

Motor soğukken hemen yola çıkmayın, biraz ısıtın. Aslında motor biraz geç ısınıyor, yağ soğutmalı olduğundan mıdır nedir (her ne kadar radyatörün genişliği 2 parmağım kadar bile değilse de). Zannediyorum uzun yol kullanımında önemli bir avantaj oluyor.
Bir de rölanti devri düşük olabilir, bi kontrol edin, normalde 1500 devir altında olmamalı.

herod13
25 Nisan 2019, 23:47
teşekkür ederim cevabınız için. servis bakımı geldi zaten en kısa zamanda götürcem. bu mesajı yazdığımdan beri stop etmedi :D şans mıdır bilmiyorum. bakalım serviste bir şey çıkarsa yazarım

convulsion
11 Mayıs 2019, 17:38
Motoru bugün bayiden aldım ilk motorum olacak motor hakkında bilmem gereken şeyler var mı yeni başlayan biri için neler söyleyebilirsiniz?

levend84
11 Mayıs 2019, 18:08
Motoru bugün bayiden aldım ilk motorum olacak motor hakkında bilmem gereken şeyler var mı yeni başlayan biri için neler söyleyebilirsiniz?

Hayirli olsun,

Kullanici el kitabini 1 saat okumaniz kâfi.

Kazasiz suruşler.

reo
11 Mayıs 2019, 23:47

Motorunuz hayırlı olsun.
Birkaç tavsiyem olacak;
1. Öncelikle bulunduğunuz bölgede en iyi servis hangisi ise onu araştırıp bulun ve bakımları orada yaptırın.
2. Motor hakkında en geniş ve doğru bilgiyi bu başlıkta bulabilirsiniz, gerideki sayfaları okuyun. Soru sormak isterseniz buradan cevap vermeye çalışırız.
3. İnternetteki videolara çok itibar etmeyin, ben neredeyse hepsini izledim, işe yarar bilgi pek yok.
4. Deneyimlerinizi de bizimle paylaşın lütfen.

convulsion
29 Mayıs 2019, 00:02
Motorumda boşa geçme sorunu mevcut. Durduğum yerde motor çalışırken boşa alamıyorum boşta gösterdiği zaman oluyor bazen fakat motor viteste oluyor debriyajı bıraktığımda stop ediyor N yanmasına rağmen. Stop ettikten sonra rahatlıkla motoru boşa alabiliyorum fakat çalışır durumdayken vites taş gibi oluyor 1 den boşa almaya çalışırken 2 ye geçiyor 2 den almaya çalışırken yine 1 e geçiyor arada tamamen kitleniyor böyle olduğunda 2 ye de atamıyorum motoru hareket ettirdiğimde sıkıntısız geçiyor bunun sebebi nedir?

reo
29 Mayıs 2019, 22:32
Motorumda boşa geçme sorunu mevcut. Durduğum yerde motor çalışırken boşa alamıyorum boşta gösterdiği zaman oluyor bazen fakat motor viteste oluyor debriyajı bıraktığımda stop ediyor N yanmasına rağmen. Stop ettikten sonra rahatlıkla motoru boşa alabiliyorum fakat çalışır durumdayken vites taş gibi oluyor 1 den boşa almaya çalışırken 2 ye geçiyor 2 den almaya çalışırken yine 1 e geçiyor arada tamamen kitleniyor böyle olduğunda 2 ye de atamıyorum motoru hareket ettirdiğimde sıkıntısız geçiyor bunun sebebi nedir?

Dediğiniz olayı motorum yeniyken birkaç defa ben de yaşadım ancak 500km bakımından sonra yani ilk yağ değişiminden sonra hiç olmadı.

herod13
08 Haziran 2019, 18:39
Arkadaşlar bi WhatsApp grubu kuralım mı? İletişim halinde oluruz böylece :)

reo
31 Temmuz 2019, 07:50
Tekrar merhaba arkadaşlar.
Uzun bir moladan sonra yeniden aranızdayım.
Aslında Dominar almak için yılbaşında motorumu sanmıştım ama ekonomik engeller çıktığı için ertelemek zorunda kalmıştım. Baktım motorsuz olmuyor ben de ilk fırsatta yeniden ns160 aldım.
Neden derseniz motordan memnundum :)

reo
02 Ağustos 2019, 08:25
Lastikler hakkında 100 e 130 önerilmiş ama harbiden ön 100 arka 130 olacak şekilde uygun olacak mıdır? Firma tarafından önerilen lastiklere göre bayağı farklı değerler. Nedir düşünceleriniz?

Merhaba arkadaşım,
Lastikler orjinal boyutuna göre ön ve arka ikişer cm daha geniş yani ns200 lastiği olup kullanan arkadaşlar memnun olduklarını söylüyor. Arka neyse de öndeki 8cm genişliğindeki lastik bence de çok cılız görünüyor üstelik de abs li.
Zaten Hindistanda ns160 yeni modellerde lastikleri birer cm kalınlaştırmışlar, geçenlerde tesadüfen gördüm.

Norton772
04 Ağustos 2019, 12:37
teşekkür ederim cevabınız için. servis bakımı geldi zaten en kısa zamanda götürcem. bu mesajı yazdığımdan beri stop etmedi :D şans mıdır bilmiyorum. bakalım serviste bir şey çıkarsa yazarım

Bazen yakıt kaynaklı oluyor. Yani yakıt seçiyor motor.

reo
12 Eylül 2019, 23:04
Merhaba arkadaşlar,
Benim önceki pulsar titreşim konusunda çok iyiydi ama bu motorda biraz titreşim var. Özellikle kafa grenajı ve göstergelerden 5 bin rpm civarında gelen zırıltı kafamı bozmakta, bununla birlikte elciklerde belirgin bir titreme var.
Sizlerde durum nasıl?

reo
19 Eylül 2019, 08:11
Motoru çok sık kullanamıyorum. Geçen de 12 gün kadar yatmıştı.
Sonrasında ilk çalıştırmada marşa her zaman alıştığım şekilde kısa basınca motor çalışmadı.
İkinci defa bastım ama akü daha da zayıf olduğu için hem çalışmadı hem de gösterge resetledi ve saati sıfırladı.
Sonra tabiki devreye ayak marşı girdi. Tek basmada şıp diye çalıştı. NS160 modelinin avantajlarından birisi bu ayak marşı.
O günden sonra 4-5 gün kadar her gün 10 dakikadan az olmamak üzere motoru sürdüm ama ilk gün yarım saatten fazla. Böylece akü tekrar doldu.

reo
07 Ekim 2019, 19:38
Arkadaşlar bugün motoru temizlerken koltukları da söktüm. Bir de ne göreyim, sürücü koltuğunun altında sağ tarafta 1 Amperlik yedek bağlantı var

reo
22 Ekim 2019, 21:24
Arkadaşlar bugün motoru temizlerken koltukları da söktüm. Bir de ne göreyim, sürücü koltuğunun altında sağ tarafta 1 Amperlik yedek bağlantı var

Yedek bağlantı noktası değilmiş, ana sigortaymış fakat bir de yanında yedek boşta ana sigorta varmış. Deneyimli arkadaşlar sağolsun bilgilendirdi.

reo
25 Ekim 2019, 23:21
Biraz da aksesuardan bahsedeyim;
Bu motor ilginç şekilde NS200 benzeri gibi görünse de aslında bir o kadar da farklı. Bunu aksesuar aldığım zamanlarda daha iyi anladım.
Örneğin gidon yükseltme aparatı aynı değil çünkü amortisör farklı kalınlıkta dolayısıyla gidonun monte edildiği yerler farklı.
Universal elcik koruma almıştım, pulsar uyumlu falan diye yazıyordu; onu da ambalajdan çıkan montaj vidalarıyla değil motorun kendi elcik stoplama vidasıyla montaj yaptım.
Çanta demirine gelince, bu konu önemli. Çanta demirini kaynaklı modellerden değil de tek parça olanlardan tercih edin arkadaşlar. Diğeri kaynak yerlerinden paslanma yapıyor ve imal edilen parçaların et kalınlığı fazla değil. Ben ilk önce bunlardan almıştım ama ikinci defa GP kompozit markanın tek parça yassı tasarımlı olan modelden aldım. Çantanın tablasını montaj yapmak için ilave delik açmaya gerek yok kendi üzerinde bulunan 6 adet delikten 4 tanesi tam montaj yerlerine denk geldi.
Çanta olarak maxem sl40 kullanıyorum. Bu çantaya alıştım, motorun üstünde de çok geniş ve kaba durmuyor amaaa gelelim hacim olayına. Forumda Cloud isimli biri vardı, onu gördüğüm yerde elini öpeceğim çünkü her dediği doğru çıktı :)
Kask, mont, eldiven, kilit, lastik tamir kiti derken çanta yetersiz kalmaya başladı. Keşke almışken 45 litrelik modelden alsaydım diyorum.
Uzun tur camı; bundan henüz almadım ancak uyum sorunu olmaz diye düşünüyorum zira far tarafı ns200 ile aynı görünüyor :)

levend84
26 Ekim 2019, 00:15
Tur cami ve montaj yerleri birebir uyuyor.

Çanta olayinda,kappa modelleride iş görüyör.

reo
30 Ekim 2019, 07:55
Tur cami ve montaj yerleri birebir uyuyor.

Çanta olayinda,kappa modelleride iş görüyör.

Teşekkür ederim Levent bey. Sen olmasan forumun hali nice olurdu? Her soruya cevap var maşallah.
Buna bir dörtlük yazmak isterdim ama beceremedim.
Selamlar.

Cloud
31 Ekim 2019, 10:03
Merhaba arkadaşlar.
uzun bir aradan sonra motosikletimi satmaya karar verdiğimi yazmaya geldim.
Uzun zamandır işe gitgel amaçlı maxi skutır ihtiyacı hissediyordum, sonunda bizim Midnight'ı(Dominar400) satma kararı aldım.
İlan henüz yayına girdi.
Düşünen olursa linki aşağıya koyuyorum.
Motorum full aksesuarlı, far korumadan, orta sehpaya kadar mevcut. 10.000 bakımını yeni gördü, en ufak bir sorunu yok, oldukça da memnunum ama dediğim gibi işe git gelde maxi skutır'ın daha doğru olacağı düşüncesi ile satma kararı aldım(aynı zamanda eşim de kullanacağı için)

Herkese selamlar!

ilan:
https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-bajaj-2017-dominar-400-cok-temiz-aksesuarli-garantili-2018-cikisli-741039995/detay/

levend84
31 Ekim 2019, 13:24
Merhaba arkadaşlar.
uzun bir aradan sonra motosikletimi satmaya karar verdiğimi yazmaya geldim.
Uzun zamandır işe gitgel amaçlı maxi skutır ihtiyacı hissediyordum, sonunda bizim Midnight'ı(Dominar400) satma kararı aldım.
İlan henüz yayına girdi.
Düşünen olursa linki aşağıya koyuyorum.
Motorum full aksesuarlı, far korumadan, orta sehpaya kadar mevcut. 10.000 bakımını yeni gördü, en ufak bir sorunu yok, oldukça da memnunum ama dediğim gibi işe git gelde maxi skutır'ın daha doğru olacağı düşüncesi ile satma kararı aldım(aynı zamanda eşim de kullanacağı için)

Herkese selamlar!

ilan:
https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-bajaj-2017-dominar-400-cok-temiz-aksesuarli-garantili-2018-cikisli-741039995/detay/

Motorunuz çiçek gibi hocam,

Hayirli satışlar.

Cloud
31 Ekim 2019, 13:41
Motorunuz çiçek gibi hocam,

Hayirli satışlar.

Çok teşekkür ederim kardeşim.
Gerçekten öyle, alan kişi duacımız olacak sanırım.

Mexico
27 Ocak 2020, 16:26
Selamlar. Uzun zaman sonra ayağımı yerden kesecek bir motor ararken bu arkadaşı almaya niyetlendim. Pazar günü alacağım için ustaya gösterme şansım yok. Neresine bakmalı, neresini kontrol etmeli? Kronik bir arızası var mıdır?

reo
29 Ocak 2020, 11:25
Selamlar. Uzun zaman sonra ayağımı yerden kesecek bir motor ararken bu arkadaşı almaya niyetlendim. Pazar günü alacağım için ustaya gösterme şansım yok. Neresine bakmalı, neresini kontrol etmeli? Kronik bir arızası var mıdır?

Selam arkadaşım.
Ben ikinci el kontrollerini çok bilmem ama size tavsiyem motoru kullanan kişi ile sohbet edip nasıl bir kullanıcı olduğunu kestirmeye çalışın. Genelde bu modelleri genç ve acemi arkadaşlar kullanıyor.
Ben 2018 ve 2019 yıllarında olmak üzere 2 tane aldım ve kullandım. Motorda kronik denilebilecek bir sorun yok.
Gerideki yorumları okuyarak motor hakkinda fikir sahibi olursunuz. Sorunuz olursa yanıtlamaya çalışırız.

levend84
29 Ocak 2020, 12:22
Son kasa 2020 ns160 arka freni disk oldu.

On/arka lastik ebatlari değişti.

Sele daha yumuşak oldu

Mexico
29 Ocak 2020, 12:44
Selam arkadaşım.
Ben ikinci el kontrollerini çok bilmem ama size tavsiyem motoru kullanan kişi ile sohbet edip nasıl bir kullanıcı olduğunu kestirmeye çalışın. Genelde bu modelleri genç ve acemi arkadaşlar kullanıyor.
Ben 2018 ve 2019 yıllarında olmak üzere 2 tane aldım ve kullandım. Motorda kronik denilebilecek bir sorun yok.
Gerideki yorumları okuyarak motor hakkinda fikir sahibi olursunuz. Sorunuz olursa yanıtlamaya çalışırız.

Selam.
Alacağım arkadaş 21 yaşında. Biraz uçup kaçmıştır illaki ama motor daha 7 bin km de. Serviste bakımları yapılmış. Bir arkadaşım da var bu modelden, o da memnun.

Benim için önemli olan kronik saçma sapan sorunları olmaması. 150 lik versiyonda krank kırma sorunu varmış mesela. Ama bunda duymadım, umarım yoktur. Amacım şehir içi ulaşımı ve kısa/orta turlar yapmak.

reo
29 Ocak 2020, 18:38
Son kasa 2020 ns160 arka freni disk oldu.

On/arka lastik ebatlari değişti.

Sele daha yumuşak oldu

Levend Hocam senden de hiç birşey kaçmıyor.

levend84
29 Ocak 2020, 18:55
Levend Hocam senden de hiç birşey kaçmıyor.

Dostum,hintli modellere yakin markajdayim:cat:

reo
06 Şubat 2020, 21:59
Dostum,hintli modellere yakin markajdayim:cat:

Öyleyse sana Hero' nun yeni 200cc modellerini sorabilir miyim?
Basit yapılı, sağlam ve ekonomik bir motor arayışındayım. Özellikle xpulse 200T kullanım amacıma uygun bir model gibi görünüyor. Fikirlerinizi alabilir miyim?

beko3441
13 Temmuz 2020, 15:10
Herkese selamlar. Arkadaşlar arkadaşımın 2018 model ns 160 motorsikleti var. Kendisi icin önerebiliceginiz muayene de sıkıntı çıkarmayacak led far varmıdır?Yardımcı olduğunuz için şimdiden teşekkür ederim.

reo
13 Temmuz 2020, 22:14
Herkese selamlar. Arkadaşlar arkadaşımın 2018 model ns 160 motorsikleti var. Kendisi icin önerebiliceginiz muayene de sıkıntı çıkarmayacak led far varmıdır?Yardımcı olduğunuz için şimdiden teşekkür ederim.

Farınız 60W gücünde yani aydınlatmasında sorun yok. Yine de led ampul takmak isterseniz ns200 için olanlar uygundur, onlardan birini alıp takabilirsiniz.
Yalnız muayene konusunda bilgim yok.

herod13
25 Ocak 2021, 23:12
Uzun bir aradan sonra merhaba.
Motorumda tam arıza da değil, bir durum vardı. İlk çalıştırdıktan sonra özellikle yokuş aşağı giderken debriyaja bastığımda stop ediyordu. Sorun muhtemelen ısınmamadan kaynaklıymış. Çünkü bir miktar daha beklemeye başladım çalıştırdıktan sonra. Böylece hiç yapmadı.
Mexico, 2. el alırken neye bakman lazım, çok bilmiyorum. Hafta içi alıp ustaya göstermeni öneririm. Onun dışında tam bir şehir içi motoru kendisi. Tavsiye ederim. Ama uzun yol gitmez.
*Lastik konusunda, Anlas Winter Grip 2 aldım. Aşırı iyi lastik. Özellikle MRF ile geliyordu, ondan winter gripe geçince farkı hissettim. Yaz kış öneriyor aldığım yer, öyle de yapacağım. Gelişme olursa tekrar yazarım.
Sorularınız varsa cevaplamaya çalışırım.
Bunun dışında bir sorum var. Uzun tur camı önerir misiniz?
Saygılar

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:12 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:33 ----------

https://chat.whatsapp.com/K8GFCLUCWqZIIxq1CYgPCQ

tüküç
20 Ekim 2021, 14:56
Arkada abs var mı ns160 2020 modelde?

levend84
20 Ekim 2021, 15:14
Yok.

Ns200 modelin de bile arka da abs yok.

tüküç
20 Ekim 2021, 15:30
Arkaya kalipere giden kablo ne işe yarıyor o zaman merak ettim de

levend84