Orijinalini görmek için tıklayınız : İlk motorum ne olamlı tavsiyelerinize ihtiyacım var!
Yaso5960
21 Temmuz 2017, 13:15
Merhabalar..
Yıllardır motor merakı olan ama fırsat yaratıp ne ehliyet nede motor alabilen birisiyim artık zamanı geldi!
Ehliyetimi aldım şimdi bütçeme uygun bir motor arıyorum tecrübesizim ve çevremde motor kullanan fazla insan yok.
Sürüşünden zevk alacağım sanayiyle ustayla uğraşmayacağım ÇİN malı olmayan bir motor arıyorum bütçem 10 bin TL ekipman içinde bu bütçe dahil, yorumlarınızı bekliyorum iyi günler.
Oxeon
21 Temmuz 2017, 13:53
10 bin tllik bütçenin 3-4 binini ekipmana ayırmanızı tavsiye ediyorum, ybr125 güzel bence başlangıç için.
Yaso5960
21 Temmuz 2017, 14:01
piyasada çok görünen bir motor var bajaj ns200 bu motor hakkında fikiriniz varmı ?
Oxeon
21 Temmuz 2017, 14:09
bajajlar hakkında fazla fikrim yok malesef
nines
21 Temmuz 2017, 14:11
dostum ilk motorun olacak bu sebeple yedek parçası bol ve yedek parça fiyatları pahalı olmayan ürünleri öneririm. bana sorarsan ybr 125 başlangıç için gayet ideal bir motor.
SuleymanE
21 Temmuz 2017, 14:46
Başlangıç için ybr125 ve cbf150 güzel motorlardır. Parçaları da bol bulunur ve fiyatları bütçene uyar. Tavsiye ederim.
Yaso5960
21 Temmuz 2017, 14:59
Yeni motoru 125 cc alıp acemiliği atıp hemen satıp model yükseltmek istemiyorum açıkcası 2 sene kadar kullanmayı planlıyorum motoru Tekirdağdan İstanbula gidebilecegim (acemiliği atıp kendimde o özgüveni hissedince tabi ) bütçeme uygun bir motor önerirseniz sevinirim :)
erdems
21 Temmuz 2017, 15:23
Hiç ekipmanınız yoksa 3000 TL civarında ekipmanlara harcayacaksınız. Ruhsattı, sigortaydı derken 600 TL civarı harcayacaksınız. Geriye 6400 TL gibi bir para kalıyor. Bu durumda, eğer sıfır almayı düşünüyorsanız zaten çok fazla alternatif yok en fazla 150 cc'lik bir motor alacaksınız.
Çinlileri kafadan sildiyseniz, 2 klasiği istemiyorsanız geriye sadece Hintliler kalıyor. Bu durumda Hero, Bajaj veya TVS bakacaksınız. Az önce başka bir başlıkta Hero Hunk hakkında yorum yazmıştım, size de tavsiye ederim:
http://www.motosiklet.net/forum/moto-sohbet/180754-ybr-mi-apache-mi-hunk-mi.html#post4185862
cenkyenmez
21 Temmuz 2017, 15:35
Bazı yorumlara "kendim kullandığım için değil, size uygun olduğu için CBF 150 öneriyorum" yazarken, sizin konunuza direkt olarak "kendim kullandığım için CBF 150 öneriyorum" yazıyorum.
YBR daha dayanıklı ve daha kıvraktır, CBF daha konforlu ve daha hızlıdır. Bunu söyledikten sonra beni taşlayanlar olabilir. Bu yorumumda gözden kaçmaması geren detay, daha kelimesinin çok abartılı bir anlamı olmaması. Evet bir tanesi diğerinden daha ... özelliktedir ancak ne kadar daha? Öyle aman aman çok bir fark yok. Yüzde 10 diyebilirim. (kendimce)
Yaso5960
21 Temmuz 2017, 16:13
Teşekkürler bu güzel yorum için, ehliyeti alırken kursta bajaj ns200 ile sınava girdim ve motora alışma süresinde motoru cok begendim hoşuma gitti ve serviside bana çok yakın yedek parça fiyatlarını bilmiyorum tabi, aklım bu motora kayıyor ama uzun süreli kullanmadım sonuçta motoru o yüzden sizler gibi tecrübeli motorculardan fikir desteği almak istedim.
bikergirl17
21 Temmuz 2017, 16:45
bws ile basla ordan duruma gore devam edebilirsin, tecruben yoksa eger. Moped iyidir baslayanlar icin.
Yaso5960
21 Temmuz 2017, 17:03
180 boy var kıçımın altında kaybolur o motor :)
uzay gemisi
21 Temmuz 2017, 17:06
Teşekkürler bu güzel yorum için, ehliyeti alırken kursta bajaj ns200 ile sınava girdim ve motora alışma süresinde motoru cok begendim hoşuma gitti ve serviside bana çok yakın yedek parça fiyatlarını bilmiyorum tabi, aklım bu motora kayıyor ama uzun süreli kullanmadım sonuçta motoru o yüzden sizler gibi tecrübeli motorculardan fikir desteği almak istedim.
Ns200 commuter sınıfına göre(ybr-cbf gibi) biraz iri yarıdır, sanıyorum o yüzden hoşunuza gitti:)
Kullanırken mutlu olacağınız bir motosiklet seçin. Ns200 ile mutlu olacağınızı düşünüyorsaniz alın ama sıfır fiyatı bütçenizi aşabilir.
owlam
21 Temmuz 2017, 17:35
Hocam bu iş önce gözünüze hoş gelecek sonra sürüş hissiyatı sizi tatmin edecek. Ben ehliyet alırken her biri 3-4 saat olmak üzere cbf-ns200-mt25 ve mt 07 kullandım kendi motorum virago 535. Sevenleri çok olmasına rağmen ben ns200 ü hiç sevmedim bana çok sert ve konforsuz geldi kurs motoru olduğu için olabilir tabi.
Tİme_shİft42
21 Temmuz 2017, 17:48
Ns 200.....
scorpions_59
21 Temmuz 2017, 18:32
Ns200 kronik sorunlardan bahsediliyor detaylı bilmiyorum ve sıfır alamayacaksınız bütçenizi aşacak.
Tecrübeniz yok o yüzden ben sıfır alın başınız ağrımasın derim.
Ben cbf 150 kullanıyorum tavsiye ederim ama yağ yakıyor herkez biliyor ve Ybr den biraz daha fazla yakıtı var.
Sizin için en uygunu Ybr 125 derim istediğiniz her yere götürür, yağ yakmaz, yakıt az, sürat takintiniz yoksa 2 sene değil 5 sene arkana bakmazsın.
Tİme_shİft42
21 Temmuz 2017, 19:33
Test etme şansın varsa hepsini test etmen daha mantıklı olacaktır :)
KayaEmre
21 Temmuz 2017, 20:12
10bin tl bütçeden 500 lirasını sigorta için ayır ekipman konusunda orta seviye 450 tl lik venom dynamic mont öneririm kaza ile denenmiştir kask olarak 1000 lira kadar köşeye ayır eldiven konusunda venom un uygun eldivenleri var araştırırsan ben venom vn-9023 kullanıyorum 130 tl civarı dizlik ler 60 tl civarı bot olarak yds nin 350 ile 500 tl arası botu var öneririm Türk üretimi araştırırsan sağlam bir marka 7300 lira kadar para kalıyor zaten 2.el alıcagın için tavsiyem 7000 lira civarında cbr125 bakabilirsin ns150 ler pek bilgim yok diğer abilerimin önerdiği gibi ybr ler var ömür lük lakin sana ufak da gelebilir tabi son tercih senin 😊
*Heka
21 Temmuz 2017, 23:14
Hala YBR ve CBF öneriyorsunuz. Bitti o modellerin devri.
Alternatif ve bir o kadar sağlam kendini kanıtlamış bir sürü model var.
Houje HJ150-9
Hero Hunk
Lifan EM150L
Lifan KP150
Belirttiğim modelleri kullanmayanlar bok atmaya başlayacaklardır.
mescaline
21 Temmuz 2017, 23:51
Kardeş tavsiye istiyorsun da boyun kilon tarzın ne sen nasıl birşey istiyorsun.
Ns200ü beğenmişsin güzel,
kalitelidir konforu japona göre düşüktür.
stevejones
21 Temmuz 2017, 23:56
hero hunk mutlaka lıstenızde olsun ve bayıde yakında gorun derım,çin malı degıl,hala dunyanın en cok motor ureten fırması,5 yıl garantısı var,kurye motoru gıbı tıpı yok,baslangıc ıcın ıdeal ama 5000-10000 km sonra daha uzaklara gıtmek ıstedıgınızde gucsuz kalmayacak fıyatına gore on arka dısk avantajı olan mantıklı bır motordur.
ekıpmana 2500 den az vermeyın motor her zaman degısır satılır alınır ama ekıpman sızı bır sonrakı motordada goturur,bır kere alıp tam almak lazım,9000e motor kalan 1000e ekıpman toplama yanlısına dusmeyın derım
Ekarademir
21 Temmuz 2017, 23:57
Rx3i evo diyesim geldi. Çinli ama olsun. :) Bence en güzel çinli o.
thedarkfire
22 Temmuz 2017, 02:36
Al NS 150 her işini görür.
NS 200 alırsan ekipmana paran yetmeyebilir.
Sen bence NS 150 al ekipmana da bol bol para kalır. Canını da düşün.
Dark-ghost
22 Temmuz 2017, 02:51
Simdi o ehliyet gore değişir. Malum işin iyice çetrefilli bir yeri ehliyet.Cc bilmem ama bg te gore kullanabiliyoruz artik motosikletleri. Eğer A2 sahibiysen sana tavsiyem öncelikle hic tecrübenin yoksa şayet bir scooter alman,ki muhtemelen düşeceksin,ha neden illa duseyim belki düşmem dersen de o zaman,sen yolu,akan trafiği bilmediğin için motosiklet üzerinde,biri gelir yandan,arkadan vurur ki inşallah böyle bir şey yaşamazsın düşersin.Yani diyorum ki dusersen makinaya yazık olmasın. Ha yok az biraz tecrübe sahibiyim,idare ederim dersen Cbf 150 tavsiye ederim.Ama ben olsam en az bi 10000 km kadar dandik bir motosiklet kullanır en azından biraz tecrübe sahibi olurum...
pinkcrow7
22 Temmuz 2017, 10:50
Haojue 150-9
nines
24 Temmuz 2017, 09:09
Hala YBR ve CBF öneriyorsunuz. Bitti o modellerin devri.
Alternatif ve bir o kadar sağlam kendini kanıtlamış bir sürü model var.
Houje HJ150-9
Hero Hunk
Lifan EM150L
Lifan KP150
Belirttiğim modelleri kullanmayanlar bok atmaya başlayacaklardır.
dostum sana belirli konularda katılıyorum nedir o dersen uzun süredir piyasada olan eski dizayn motor diyebiliriz ybr ve cbf'e. kullanmadım amacım saydığın motorlara mok atmakta değil. iyi veya kötü demeyeceğim ama servisleri bisikletçiden bozma. ayrıca distribütörleri kendi bünyesinde değil. hondanın distribütörü honda türkiye yamahanınki keza öyle. hyosung kullanıcısıyım bu distribütör ve bisikletçiden bozma servisten çok çektim. moturumun garantisi devam ederken distribütör değişti. bir sorun çıktığında yeni distribütör motoru benden almadın aldığın yere git derken eski distribütör ben hyonun distribütörü değilim distribütör orda diyordu. keza her distribütör değişiminde bir ton yedek parça sıkıntısı çektim.
gelelim servislere çoğu bisikletçiden bozma. bir dönem iş için izmir aliağaya taşındım. motorun bakım zamanı geldi servisine götürdüm adam kaptan kirk'ün gemisi atılgan gelmiş gibi bakıyor.
benzer durumların saydığın motosikletlerin başına gelme ihtimalide hyodan az değil.
Yaso5960
24 Temmuz 2017, 09:42
1.80 boy 85 kiloyum motor biraz kemikli gözüksün istiyorum, altımda sırıtan motora binmek istemem :) çok şey istiyorumda maddiyat kısıtlıyor beni :D
---------- Mesajlar birleştirildi - 09:39 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:32 ----------
Size katılıyorum şöyle katılıyorum tecrübe konusunda, lakin ben dandik bir motora binersem dalga konusu olurum eşe dosta yasonun gezdiği motora bak olur olay o yüzden biraz kemikli birazda yakışıklı motor istiyorum o yüzden ns200 bana çok cazip geliyor, akarını kokarını bilmem tabi.
---------- Mesajlar birleştirildi - 09:42 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:39 ----------
Bu konu başlığı altında bir çok kişi bana bu motoru önerdi bunlardan biride sizsiniz. Yakın bir yerde deneme sürüşü yapabileceğim bir bayi varsa mutlaka kullanacağım :)
Yaso5960
26 Temmuz 2017, 11:10
Kronik sorunlarından bahsediliyor sizin motorunuzda bir problem varmı ?
EmirŞengezer
26 Temmuz 2017, 11:20
Ekipmanlarına harcadığın paradan kısma. İleride ne tarz sürmek istiyorsun onu belirle ve ona göre ekipman al. Enduro kullanacaksan ona göre kask ve mont , spor motosiklet kullanacaksan ona göre kask ve mont ve çizme vs. Yazlık ve kışlık olarak 2 adet mont alacaksın. Sırt koruması ve çizmeyi ihmal etme. ilk motorunu belki 5bin km kullanıp satacaksın ama ekipmanların senle kalacak (onları da satmazsan).
Başlangıç için 4bin km cbf150 kullanmıştım tavsiye ederim. Gri bir tane bul ve üstündeki stickerları sök daha sade ve şık duruyor. Ucuza alır zarar etmeden kolayca elinden çıkartırsın. İkinci motor olarak 2014 model cbr250r almıştım. Eğer SS veya sport touringle devam edeceksen bu motoru da alıp bir 8-10bin km kadar kullanmanı tavsiye ederim. İleride enduro kullanmak istiyorum dersen crf250 2. motor olarak iyi bir seçim olur.
Mutlaka eğitim için bütçe ayır. Hayırlı olsun.
Yaso5960
27 Temmuz 2017, 11:08
Teşekkürler hocam, ben motoru alıp hemen satmayı düşünmüyorum iyice öğrenip Tekirdağdan istanbula yalova gidebileceğim su soğutmalı bir motor istiyorum o yüzden aklım bajaj pulsar ns 200 e kayıyor.
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO