Orijinalini görmek için tıklayınız : Yamaha BWS mi, Kymco Agility 125 mi
nevzateker
16 Temmuz 2006, 19:15
Arkadaşlar hafta sonları kullanırken zevk alacağım kaliteli bir scooter almak istiyorum. Bazı kişilere sordum hergün kullanmayacaksan ve benzini dert etmiyorsan en iyi scooter yamaha BWS 100 diyorlar.
Bazıları ise artık teknoloji değişti devir 4 zamanlı devri diyor ve Kymco Agility 125 i öneriyorlar,
Bazıları da Yamahanın Cygnus RS 125 ini öneriyor.
Çelişkide kaldım. Yardımcı olursanız seninirim.
kenya
16 Temmuz 2006, 19:47
BWS iki zamanlı olduğu için fazla yakar. Ama okuduğum forumlarda insanlar seriliğinden çok memnundular. Kymco'yu ise maalesef bilmiyorum. Aslında pek yardımcı olamadım ama kişisel bi fikir soruyorsan ben olsam Agility'i tercih ederdim. Nedenleri : 4 zamanlı , 125 cc , tipi bence daha hoş , agility 9 - bws 7.8 hp... Umarım yardımcı olur...
kenan0014
16 Temmuz 2006, 19:56
cünkü 4 zamanlı cünkü 9.5 hp vede 12 inc büyük jantlar (bws 10 inc jant) vede motordaki teknoloji farkı kymco yamaha honda vs motorlara cesitli motor parcaları üreten bir firmadır türkiyede pek duyulmasa bile bir örnek verecek olursak gecen sene italyada vespa dan sonra en cok satan ikinci firma olmus kymco bu da avrupa dapazar payı yüksek anlamına geliyor cok kısa süre icerisinde de türkiye pazarında liderlige oynayabilecegine inanıyorum :cat:
dalton
17 Temmuz 2006, 01:46
abi bws benimeski motorum 2 zaman lı alet ama motor zevkini sana veriri... ayrıca yamaha sonuçta daha ötesi varmı.. benzinde o kadar sorun etmee.. ayrıca motor çok kullanışlı... bence bws al memnun kalıcaksınn...
DARKDIAMOND
17 Temmuz 2006, 02:10
"Kymco Aqility 125" bana göre daha uygun olur.
ultraukala
30 Eylül 2006, 17:26
Kymco İtalya pazarındaki ikinci el payının ülkemiz pazarındaki payına etkisi bence okadar da önemli deil.Belki kymco 5sene sora iyi motorlar klasmanına girer onu bilemem ama yamaha da olduğu yerde kalmaz.bws kullandım objektif bir yorum yapmış olamıyacam belki ama bws derim.110cc yamaha 7,8hp 125cc kymco 9hp aradaki 4zamanlı-2zamanlı performansınıda göz önünde bulundurduğumuzda sanırım yamaha biraz daha güçlü bir motor oluyor.Müthiş atak bir motor yakıtı biraz fazla ama değer diyorum...
behemoth
12 Ekim 2006, 23:19
baba 3.5 yıldır bws kullanıyorum bnce hıc dusunmeden alsın almak ısteyen.yakıt fln hıkaye motor gercekten sahanee.r6 yolda ama olsun onu yerı hıc degısmezz :D
jamaisvu
12 Ekim 2006, 23:54
Piaggio zip 100 e de bvaka bişlirsin değişik bir görünümü var kalasik gibi hemde süper marka aglity 125 de süper marka ve süper bri motorsiklet ayrıca benzini kokluyor yamah gereksi benzin yakıyor agilityde çok atak veri seri bir scootermıs kulananalar öle diyorr sitesinde 5 milyona 175 kilometre gidiyor diyor yani gezmedik yer bırkamıssın ve ebedi binersin oo motora
hedowich
13 Ekim 2006, 00:09
kymco agility forumlarda ara bulursun birkaç birşey
yesilius
13 Ekim 2006, 00:17
dostum ben yamaha bws 100 kullanıom gayette memnunum,tawsie ederm bayaa atak bi motor arkadaşların dediiği gibi
jamaisvu
13 Ekim 2006, 00:32
ya yamahada kendini ispatlamıs bir marka bence çinli olmasın ne olursa olsun
Uzun süre BW'S kullandım, tam anlamıyla alet "taş gibi". Her yere girdim çıktım, çok bozuk zeminli dağ yollarında da, uzun yok sayılabilicek asfalt yollarda da, şehir içinde de, hatta fazla yumuşak olmaması kaydıyla kumda bile bir kere bile beni yarı yolda bırakmadı. Benzin konusunda diğer scooterlara göre biraz cömert olman gerekebilir ama, bir süre kullandıktan sonra "yavrum benim, içtiğin her damla benzin helal olsun sana" dersin :) zaten duygusal bi bağ da vardı onunla aramda benim :) Ayrıca, ben (100 kilo), ve bir arkadaşım (85 kilo) üstündeyken bile düz yolda 80'i çok rahat, çok hafif yokuş aşağı da 90'ı zorlanarak görüyodu.
Ha, bir de, artık benim şansıma mı hiçbirşey olmadı, yoksa gerçekten mi öyle bilmiyorum ama, o motorun tekeri patlamıyo galiba ya :) Bir kere bile patlamadı o kadar yol yapıp saçmasapan yerlerde gezinmeme rağmen :)
Not. Yedek parça da kolay bulursun.
emrewolf
27 Ekim 2006, 01:37
arkadaşlar tüm forumlarda agility nin 5 ytl ye 175 km yol yaptığını yazıyo ama böyle bişe olması imkansız ki zaten sitede 5 ytl değilde 5 litre benzinle 175 km yaptığını yazıyo. km de 3 ykr yakan hiç bir motorlu araç bu zamanda üstelik dünyanın en pahalı benzinini kullanan türkiyede imkansız:)
Doubt
15 Kasım 2006, 17:36
ben agility hakkında cok yazı yazdım biraz araştırırsan bulursun ama okumanı tavsiye ederim. özetle şu agility yi alıcaksın bws leri peşine takıcaksın bws ler benzin alırken sen kösede telefonla konuşacaksın. 40bin km de motor rektefiyesi gören bws lerin yanında ustaya agility nin 100bin km garanti belgesini okutacaksın. sonrada doubt diye bir herif vardı o al demişti.... diyeceksin kal saglıcakla
erol_
15 Kasım 2006, 19:52
Arkadaşlar ben bu motoru dün aldım görüntüsünden çok daha fazla performns gösteriyor süper bir makina bende honda beat da var onu babam kulanıyor bunun yanında o kaplumbaga çok memnunum yeni alacaklara her yönden agintiyi öneriyorum süper bir motor 2 gündür kulanıyorum...
erdo2002
16 Kasım 2006, 15:45
Arkadaşlar ben bu motoru dün aldım görüntüsünden çok daha fazla performns gösteriyor süper bir makina bende honda beat da var onu babam kulanıyor bunun yanında o kaplumbaga çok memnunum yeni alacaklara her yönden agintiyi öneriyorum süper bir motor 2 gündür kulanıyorum...
arkadaşım resim koyman mümkün mü?:) uzun mesafe demesi yaptınmı hiç?20-30km:):):):):queen:
aggressive
16 Kasım 2006, 17:14
saygıdeğer kardeşim bws mi kymco mu diye soruyorsun; akılı bu araçlara binenlerden al derim. tabiki bws yakıt abartıldıgı kadar çok değil gaz koluna otobüslerdeki tutamak gibi asılırsan çok yakar hep dip değil hep tatlı gaz gerektiğinde dip gaz gideceksin budur motorsiklet kullanmanın zevki. bi depoyla 182km yaptım depo 5,7litre ve castrol tts full sentetik yağ kullanıyorum aldığım günden beri bu böyle şehiriçinde sorunsuz ne alman ne italyan halis japan :wiinkk: :queen:
nedret özcan
16 Kasım 2006, 17:58
kardeş benzin içimi de az bws nin bana kalırsa bws al çünkü hızı da çekişide güzel
kemerlim
16 Kasım 2006, 18:10
tabiki yamaha diyorum nekadar iki zamanlıda olsa sonucta japon malı bws100
Arkadaşlar uzun uzun kullandım her ikisini bende honda beat da var yamaha bwx de kulandım ama kymco agilitiy de karar kıldım ve aldım 3 aydır kulanıyorum agility i çok memnunum yag derdi yok gayet seri benzinde çok yemiyo alacak olanlara tavsiyem bu motor at gözlügü takmayın 4 zamanlı agilty varken niye eski tip bir motor?
nevzateker arkadaşım,
erol arkadaşımız kullanıyormuş ve tavsiye ediyor. Bence bilinmeyen marka kötü markadır felsefi ile yapılan tavsiyeleri bir kenara bırak ve bu devirde 2 zamanlı bir motora para verme. Benzinin yanında bir de yağ deposunu mu doldurmak istiyorsun ? Haa, Çin malı bir motorla kıyaslasaydın Yamaha derdim ama Kymco farklı.
ahmet_cebesoy
10 Şubat 2007, 20:50
kymco 100000 km garanti,4 zamanlı,yakıtı güzel,ve tayvan,çin deil,daha ne duruyorsunki tabiki kymco:cat:
Juniors
10 Şubat 2007, 20:54
Tabiki Yamaha bws 100:cat:
erdo2002
10 Şubat 2007, 21:53
Tabiki Yamaha bws 100:cat:
kymco yu göz ardı etmeyelim.4 zamanlı 10bg motor daha ne olsun vede şekli şemali çok hoş:cat:
samet_1987
10 Şubat 2007, 23:28
kymco markası gercekten kalıtelı.ısterdımgı bıtane venox 250 kymcom olsun markanın motorları gercekten kalıtelı ck 125 9hp kanuni wındy 11.5 sanırsam yanı kalkıs bakımındanda soyle dıyım kymco 2. fıtese gectıgınde wındy anca toparlıyo kendısını,yolda gıdıse bakarsan 9 hp motor yolda 4.fıteste cok guzel uzuyo ve wındy bahane ck 125 kullanıcıları gıdın racer 200lere onlarla kalkısta aynı kalkarsınız:) bendede var duruyo garajda kısmetse bu yazda onu kullanıcam 1 yazda 15000kusur km yaptım sukur hıcbı sorunu cıkmadı yanlız marka scootere onem verıyo ona kafam bozuluyo venox 250de super bısı ama 10 lıram yok suan ck 125 en ıyısı geldı bana
kutluhan
12 Şubat 2007, 23:16
benim agilitym şu an 3300 km de ve motor daha yeni yeni açılmaya başladı.. motoru ilk aldığımda seri diyodum ama şimdi motor çok değişti.. sesi toklaştı, yakıtı azaldı daha da serileşti.. ben 5.5 lt ile 180 km yapıyorum yaklaşık.. ayrıca bi günde 80 km filan gittiğim oldu sırtı ağrıtıyo biraz yoksa motorda hiçbir sorun yok.. belki tek kişi olsaydım sırtımda ağrımazdı.. merak edenler için söyliyim iki kişi 120 görebiliyosunuz.. toplam 140 kg iken gördüm ben.. ama agility max hız için değil de seri ulaşım için kullanıldığında çok daha fazla zevk veriyo.. motoru alalı 5 ay oldu herhangi bi arıza yaşamadım.. eskiden yapmazdı ama şimdi kalkarken yarım gazla kalktığımda ön tekerin kalktığını hissediyorum.. yakın zamanda eğer merak eden olursa fotoğraf da koyarım.. ben çok çok memnunum ve 3000 bakımından sonra çook daha memnunum agilityden ve tavsiye ederim hepinize..
hayabusa_01
17 Şubat 2007, 15:48
Bence tabiiki bws ama pek rahat bi motor deği ama çok kullanışlı..
_shark_
17 Şubat 2007, 15:51
abi bws al bence kalkışta cok seri 2zamanlı 100cc olmasına ragmen bayağı güçlü.. lastikleri kalın dublex.
mlmotor
17 Şubat 2007, 16:24
kymco movie 150 çok daha konforlu
barisozcetin
17 Şubat 2007, 16:36
BW'S yi bende çok beğeniyorum ancak bir arkadaşımınkini kullandığımda ayağımdaki borel botlarımın ayak koyma yerine sığmadığını farkettim, oldukça dar ayak koyma yeri var alırken dikkat edin derim.
marwel114
17 Şubat 2007, 16:51
jamaisvu..! yazını okurken yoruldum vallaaa, biraz daha düzgün yazsan... :cherry:
konuya dönecek olursak, ben şahsen bws yi çok kullandım ve çok memnundum.
agressive...
senin söylediklerine de kelimesi kelimesine katılıyorum. Çok iyi bir açıklama yapışsın.
kymco için hiçbir şey diyemem çünkü hiç bilmiyorum nasıl bi motor olduğunu
fakat son hız değilse de kalkış ve ara hızlanmalarda ben bws nin üzerine tanımam.
Şu an da cygnus125 var bende fakat arka süspansiyonu çok sert ve küçücük çukurlarda bile beli rahatsız edecek şekilde vuruyor.
ve 85 i aşabilmek içi rampa aşağı gitmek gerekiyo. lastikleri çok küçük de...
satıp bws alıcam şahsen :cat: :bounce:
erol_
26 Mayıs 2007, 14:38
arkadaşlar denemeyen varsa bir denesin bence bu sınıftakilerin en iyisi diyebilirim ben yamaha da hondada kulandım uzun uzun ama bende sizin gibi marka diyordum tanımıyordum kymco yu 6 ay kadar oldu bu site sayesinde aldım agility 125 i gerçekten çok memnunum iyiki bu siteye üye olup bu konuları okudum size zorla bunu alın demiyorum ortaklıgım yok kymcoy la ama herkes işini adam gibi yapsın diyenlerdenim herkese slm...
ROBIN_HOOD
30 Mayıs 2007, 11:11
Kardeş Bence Bws Alderim çünkü Hiçbir 4 Zamanli Motor Sana Yetişemez Ve Kalite Yönünden Düşünürsek Yamaha Herzaman Süper.
teksavasci
30 Mayıs 2007, 11:46
bence bws100 tabiki cok memnun kalırsın
asome_67
31 Mayıs 2007, 03:02
benzın koyar gıbı yag koyarsın arkandan 200 ytllık motorlardakı gıbı beyaz duman cıkar. motoru 4 zamanlıdan 2 kat daha cabuk rektefe ıster cunku cok serıdır. 4 zamanlıdan 2 kat fazla benzın yakar ama hızlı gıdersın yanı tek avantajın hızlı gıtmek yahu bws gıbı kucuk motorla hızlı gıtsen ne gıtmesen ne dengen yok guvenlıgın yok zaten scooterlarda.bu zamanda yıne soyluyorum 2 zamanlı makıne alınmaz sakın alma agility al.agility de okadar serı bır motor ki ınanamazsın forumda arastır kullanan cok arkadas var. 1 kısı bıle memnun deılım demıcektır.
ergunz
04 Haziran 2007, 15:56
kymco nedir ya bws le kıyaslamak çok saçma yakıtı nasıl bilmiyorum ama yolda yamahayı süpüreceğini hiç zannetmiyorum onu ancak yamaha kullanan bilir
mondializzet100
14 Temmuz 2007, 15:15
BwS Çok Yakar(2 Zamanlı) :farao:
enolaguy
15 Temmuz 2007, 03:34
Burada bir yanlış bilgi var herkes bws nin agility i yiyeceğini sanıyor.. sanki kaldırmışlarda bakmışlar gibi halbuki asıl agility bws yi dağıtır hele otobanda bws ye hiç şans tanımaz ayrıca Kymco çin değil tayvan malıdır 1970 senesinden beri bir çok honda kymco fabrikasında üretilmiştir. Kymconun kullandığı yan ürünlerin çoğunluğu honda ile aynı markalardır örneğin karbüratörleri keihin dir farları üzerlerinde kymco yazmasına rağmen asıl üretici stanley dir 100.000 km garanti verecek kadarda iyi bir metal kalitesi vardır. Avrupada Amerika da honda ve yamaha ile aynı pazarda yaklaşık aynı fiyatlara satılmaktadır Kymco scooter pazarında japonların karşısında bile önde gelen markalardandır ve japon scooter larının çoğu ile birebir aynı kalitededir. Bugün Kymco nun exciting 500 ü burgman 400 den daha aşağıda değildir. Yinede ben olsam bws ye karşılık olarak agility yerine daha konforlu model olan Kymco Movie yi tercih ederdim.
satoyama
15 Temmuz 2007, 05:54
Burada bir yanlış bilgi var herkes bws nin agility i yiyeceğini sanıyor.. sanki kaldırmışlarda bakmışlar gibi halbuki asıl agility bws yi dağıtır hele otobanda bws ye hiç şans tanımaz ayrıca Kymco çin değil tayvan malıdır 1970 senesinden beri bir çok honda kymco fabrikasında üretilmiştir. Kymconun kullandığı yan ürünlerin çoğunluğu honda ile aynı markalardır örneğin karbüratörleri keihin dir farları üzerlerinde kymco yazmasına rağmen asıl üretici stanley dir 100.000 km garanti verecek kadarda iyi bir metal kalitesi vardır. Avrupada Amerika da honda ve yamaha ile aynı pazarda yaklaşık aynı fiyatlara satılmaktadır Kymco scooter pazarında japonların karşısında bile önde gelen markalardandır ve japon scooter larının çoğu ile birebir aynı kalitededir. Bugün Kymco nun exciting 500 ü burgman 400 den daha aşağıda değildir. Yinede ben olsam bws ye karşılık olarak agility yerine daha konforlu model olan Kymco Movie yi tercih ederdim.
kardeşim seni tebrik ederim en sonunda akıllı bi cevap yazan olmuş bilgili adamlara lafım yok eğer benzin tüketimi sorun olmasa bineceğim tek scooter gilera runner sp180 dir (2zamanlı) yanii 2 zamanlıya benzin dayanmaz bi bws 90 zor geçer 80 e anca sabitlersin seridir sağlamdır 2 zamanlının üstadı olarak bende bws gönlüm kayar ama astarı yzünden pahalıya gelir ama kymco agility daha güçlü ikiside hava soğutmalı ama kymco da yaz aylarında performans kaybı yaşamazssın 2 zamanlı sıcak ve rüzgarsız havalarda şişer malesef (su soğutmalılar hariç) sen git kymco al bak keyfine dikkatli kullan önemli olan hız değil sağlamlıktır :wiinkk:
saygıdeğer kardeşim bws mi kymco mu diye soruyorsun; akılı bu araçlara binenlerden al derim. tabiki bws yakıt abartıldıgı kadar çok değil gaz koluna otobüslerdeki tutamak gibi asılırsan çok yakar hep dip değil hep tatlı gaz gerektiğinde dip gaz gideceksin budur motorsiklet kullanmanın zevki. bi depoyla 182km yaptım depo 5,7litre ve castrol tts full sentetik yağ kullanıyorum aldığım günden beri bu böyle şehiriçinde sorunsuz ne alman ne italyan halis japan :wiinkk: :queen:
bende kanuni popcorn vardı 82cc 1 depo ile (5.2lt) tam 140km yapıyodu!!!
senin BWS 100cc 5.7 lt ile 182km yapmışsın bence yanlış hesap ettin gibi geldi
ortalama km de 100ykr yakan bws
5.7lt x 2960ytl= 16872ytl
16872 / 182 = 90 ykr çıkar yani sürekli yarım gazla bile gitsen 2 zamanlı da sarfiyatın %80i kalkış aşamasında olduğu için 2 zamanlıdada zaten otomatikman kalkışlarda yükleniyosun oyüzden değişmiyo 4 zamanlı motorlar daha tork saladığı için düşük devirde kalkış sağlar artı kavrama elemanlarını daha az aşındırılar ama bir gerçek vardırki 2 zamanlının keyfi hiçbirşeyde yoktur
bassa basmasan benim popcorn 110 ykr yakıyordu hesaplıyabilirsin 140.km de yolda kalıyodun :queen:
fabialife
24 Temmuz 2007, 00:27
gençler,(sizlerin yaşında oğlum olduğu için bu hitabı uygun buldum) öncelikle sizlere kymco markası hk.kısaca bilgi vereyim. Kymco dünya motosiklet pazarının %65 ine sahip, her yıl 1.000.000 (bir milyon) adet motosiklet üreten ve bütün dünyaya satan, 1.000.000.000 usd (bir milyar dolar) cirosu olan avrupa ve dünyada söz sahibi bir tayvan şirketi olup birkaçyıl öncesine kadar honda, yamaha ,suzuki, gibi markalara motor parçası imal eden dahası bir efsane olan ama miadını doldurduğu için üretimi durdurulup sadece eldeki stokların satıldığı yamaha bws ninde motoruda kymco imalatıdır. sizin çok methettiğiniz markalardan hangisi motosikletlerinin parçalarını kendisi yapmaktadır.kyomconun lastikleri hariç adan z ye tüm parçaları kendi imalatıdır ve her parçada kendi damgası vardır. 100.000 km de garanti vermektedir.
birde gençler nedense sürata takmış, bir motor için sürat en önemli şey değildir ama onada cevap verelim agility 125 in standart ortalama süratı yaklaşık 120 km dir ve bws den daha atak ve hızlıdır.yakıtıda katoloğ değeri 100 km de 2 lt, kullanında ise 2.5 lt civarındadır.
kkorhann34
24 Temmuz 2007, 01:44
kardeşim sağlam ve çok yakan bi motor istiyosan bws 100 al derim diğer ikisi 4 zamanlı zaten diğer ikisininde servis ağına bağlı olarak al derim şahsen:cat:
enolaguy
25 Temmuz 2007, 12:17
2 zamanlı BWS ile 4 zamanlı Kymco yu nasil kıyaslıyorsunuz anlamadım ? Aynı güçte olan bir 4 zamanlı ile 2 zamanlı kıyaslandığında tüm artılar doğal olarak 4 zamanlıdan yana olacaktır.
Agility i bilmiyorum ama Bws o kadar çok yakmıyor; sakin kullanımda 20 ytl ile 230-240 km gidiyorsun ama benimki 90 ı geçmiyor ve biraz problemlerim var ama çok yakan bi motor değil tabi 600-700 km de 8-10 ytl yağ masrafıda var.
44Cakal44
28 Temmuz 2007, 17:21
Ben de çok düşündüm ama yakıtı dert etmiyeceksen BWs 100 tavsiye ederim...Ama sen yakıt benim için önemli dersen kymco sana göre derim...:wiinkk:
gaddar
31 Temmuz 2007, 13:20
Arkadaşlar bende bir agility125 aldım daha yeni
Motor sürat olarak hızlanma olarak süper ama konfor olarak biraz sert
Diğer motorum Rx125 le rahat kapışıyor :)
eskiden 2 zamanlı scoter kullanmışlığımda var kesinlikle 50 cc den yukarı iki zamanlı almayın hem benzin hem sentetik yağ adamı iflas ettiriyor 600 cc racing makine benim motordan daha az yakıyordu(peugeot speedfight)
aynı durum bws içinde geçerli....sertliği önemli değilse agility tavsiye ederim
kamasuta
04 Eylül 2007, 15:33
motorun markasında meymenet yokki kayınçı gibi.arkadaşlar akıllanın artık çin malı motor alımaaaaaaazzzzzzzzzzz:pr:
the_patriot
04 Eylül 2007, 16:04
motorun markasında meymenet yokki kayınçı gibi.arkadaşlar akıllanın artık çin malı motor alımaaaaaaazzzzzzzzzzz:pr:
agility ile bws konuşuluyor forumda, çin malı ne alaka, bws çindemi yapılıyo????
uzman görüşlerinizle bizi aydınlattınız hah hah ha!
lawyer4
06 Eylül 2007, 00:15
Ben de gecen haftasonu aldim Agility 125'i. Bekledigimden daha iyi cikti. Seri makina. 10 YTL lik benzinle 120 km gitti. Bana 3 yil gider bu alet. Sertligini de pek dert etmemek lazim. Zira pek de hissettirmiyor. Tek korkum hirsizlar!
the_patriot
06 Eylül 2007, 00:36
Ben de gecen haftasonu aldim Agility 125'i. Bekledigimden daha iyi cikti. Seri makina. 10 YTL lik benzinle 120 km gitti. Bana 3 yil gider bu alet. Sertligini de pek dert etmemek lazim. Zira pek de hissettirmiyor. Tek korkum hirsizlar!
bende geçen hafta aldım yaw napıcaz , nasıl çaldırmıcaz
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO