Orijinalini görmek için tıklayınız : Bunun amacı ne? Ne anlıyorsunuz?
Capitao_3
17 Haziran 2017, 12:46
Son günlerde fazlaca gözüme takılmaya başladı bu motosiklet demeye dilimin varmadığı araçlar.
Yerden yükseklikleri 1cm amortisörlerin tümü iptal edilmiş. Sürenlerim hiçbirin kafasında kask yok. Cup olanlar ayaklarını koyacakları padleri çoğu söküp atmış. Seleyi strec filmle sarmış. vs vs
Anlamadığım şu bir insan evladı bundan ne gibi bir zevk alabilir? Nasıl bir sapkınlıktır bu. Bu ve bunun gibi kafalar yüzünden türkiyedeki motosikleti süren serseridir algısını asla yenemeyeceğiz. Devletin acilen bu arkadaşlar hakkında yaptırım yapması şarttır!
https://i.ytimg.com/vi/KVPpPcGqDwo/maxresdefault.jpg
http://www.turbotuning.gen.tr/wp-content/uploads/2015/02/10014589_1524767531083281_1800403440_n.jpg
https://i.hizliresim.com/ZEVZEZ.jpg
KUVVETMİRA
17 Haziran 2017, 12:48
ben begendim fotoğraftaki motorları.
Pesimist38
17 Haziran 2017, 12:56
Yaptıkları görsel şeyler çok problem değil ancak amortisörleri düşürüp konfordan feragat etmek aklıma hiç sığmıyor arkadaş sen onu düşürünce ne oluyor ya düşün bitane zıplaya zıplaya gidiyorsun bak işte demekki o alet senin öyle zıplamanı engelliyo ki koymuşlar
Birde egzoz olayı kendimi geçtim artık süren adamda kafa beyin kalıyor mu bilmiyorum.
matrax33
17 Haziran 2017, 12:59
en üsttekinin aynısı benim yeğenimde de var. oda sökmüş amasör falan motorda hak getire hiç bişey yok. altı yere sürte sürte biniyor. en ufak kasis takla açma sebebi. 3 sefer dövdüm eşşek kadar çocuğu vazgeçmiyor amasörleri takıp bana gösterip ertesi gün geri söküyor.
Hubalahubhub
17 Haziran 2017, 13:08
Cogunlukla guneydogu ve guney bolge illerimizde goruluyor. Bence cografya ile alakali olabilir karsilikli kulturlesme etkisi diye dusunuyorum.
snappy x
17 Haziran 2017, 13:08
sanane bilader insanların zevkine karışamazsın.sanki ülkenin herşeyi dört dörtlükte devletin bunlara yaptırım yaptırması lazım diyorsun.gitsin önce terörü bitirsin.
mephamd
17 Haziran 2017, 13:09
Bu bir süreçtir.
Gelir düzeyinde, eğitim düzeyinde yükselme oldukça motorlarında ve modifiyelerınde değişiklikler olacaktır.
Teşbihte hata olmasın ingiliz Cafe-Racer akımı da bu şekilde başlamış desem çok abartılı bir yorum olur muki?
Başka ülkede olsaydı bu tarz motorların pist yarısını duzenlerdı federasyonlar. Gençler rahat ederdi bu sayede.
Zamana ihtiyacımız var memleket olarak. 50 yıl falan. Acele etmeyin.
Capitao_3
17 Haziran 2017, 13:13
Cogunlukla guneydogu ve guney bolge illerimizde goruluyor. Bence cografya ile alakali olabilir karsilikli kulturlesme etkisi diye dusunuyorum.
ilgisi yok ben bandırma erdekte sürekli olarak görüyorum. binenlerde genellikle bu bölgenin insanı.
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:13 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:10 ----------
Bu bir süreçtir.
Gelir düzeyinde, eğitim düzeyinde yükselme oldukça motorlarında ve modifiyelerınde değişiklikler olacaktır.
Teşbihte hata olmasın ingiliz Cafe-Racer akımı da bu şekilde başlamış desem çok abartılı bir yorum olur muki?
Başka ülkede olsaydı bu tarz motorların pist yarısını duzenlerdı federasyonlar. Gençler rahat ederdi bu sayede.
motora modifiye yapmak farklı birşey motorun hayati parçalarını iptal etmek ayrı birşey. ben amortisorlerini iptal eden. ayaklıkları kaldıran bir cafe racer görmedim.
MD.Murat
17 Haziran 2017, 13:14
Bu bir süreçtir.
adam haklı.:cat:
gitaristgkn
17 Haziran 2017, 13:17
Yaa kendi zevki naparsa yapsında arkadaş o egzoz yokmu gece gece patlatmalar gürültüler hastası var bebeği var ayıptır arkadaş
araltı
17 Haziran 2017, 13:18
Konuyu açan arkadaş nasıl bir insan evladı?
RamonRojo
17 Haziran 2017, 13:29
Kasklarını taktıktan ve motorlarını geceleri bağırtmadıktan sonra iyi çocuklar aslında.Ayrıca kasklarına kamera takıp maymun gibi çiftetelli oynayıp ayna kırdıklarını hiç zannetmiyorum.
mehmet tufan
17 Haziran 2017, 13:32
2 hafta amörtisörüm patlak gezdim yaşadığım tehlikeleri atlattığım kazaları sayamadım bile. bunu yapan gençler buna göre de kullanır ama ölümcül bi modifiye bu. hayırlı olacağını sanmıyorum.
uzay gemisi
17 Haziran 2017, 13:41
Kimin ne yaptığından sanane arkadaşım?
Nedir bu çekememezlik? Sevgilini basık cg kullanan kekonun birine mi kaptırdın yoksa?
matrax33
17 Haziran 2017, 13:44
doğuyla falan alakası yok. ben işim gereği bir çok ili geziyorum her yerdeler. bi tek istanbulda görmedim. belki mahalle aralarında vardır oralarda da.
Bu iş honda hornetlerle başladı sonra bu cglere kadar sıçradı
Jemand
17 Haziran 2017, 13:45
mersin adana civarını bu motorlar olmadan düşünemiyorum. denizlinin horozu nasılsa mersin adananın cg si öyle.
haydabre
17 Haziran 2017, 13:46
Gönül ister ki herkes çok milyarlık motorlara binsin kaliteli sürüş keyfini yaşasın ama adamın maddi durumu ona yetiyor ve kendince onu güzelleştirmeye çalışıyor. Düşünsene kimse bu motorlara binmez ise kuba mondial gibi firmaların satışı düşecek ve piyasadan çekilecek o zamanda honda alternatif marka kalmıyor diye fiyat yükseltecek ve sende artık motora binemeyeceksin.
alasehirli
17 Haziran 2017, 13:50
Bölge ile alakası yok bunlar her yerdeler manisa da denizlide. Geçen gördüm park edecekken hafif sağa yatırdı motoru napıyor bu dedim meğer ayaklık yokmuş egzoz a dayayıp park ediyormuş :queen:
hokahey
17 Haziran 2017, 13:51
doğal seleksiyon azalınca herkes kendi doğal seleksiyonunu yaratıyor.
ev tipi, ev yapımı doğal seleksiyon oluyor.
keşke böyle azalarak kendi kendilerini bitirseler.
yalnız, benimde 2 tane oğlan var, ileride böyle bir işe kalkışırlarsa, polise ihbar ederim, jandarmayı falan ararım. amerikan başkanı dahil herkesi devreye sokarım.
Nikkfurie
17 Haziran 2017, 14:00
bu motorları orta sehpada iken görmelisiniz çok komik bir görüntü oluyor..
geçen hafta Fethiye de rastladım arka teker şaha kalkmış :P
anlam verememiştim neden motorun öyle durduğuna demekki bunlar gibi basık yada adı neyse ondan yapmışlar herhalde :mrgreen:
şu fotoyu buldum ama benim gördüğüm motorun arka tekeri bi 20-25 cm daha yukardaydı bunun orta sehpayı kısaltmışlar sanırım..
http://i869.photobucket.com/albums/ab255/Nikkfurie1/maxresdefault_zps6gj6dlwu.jpg (http://s869.photobucket.com/user/Nikkfurie1/media/maxresdefault_zps6gj6dlwu.jpg.html)
crxforever
17 Haziran 2017, 14:12
zaten belirli bir mahalle kasabadan çıkmıyorlar.sürekli kasis çukur olduğu için 30-40 ile gidiyorlar. air süspansiyon taktırıp yüksek halde kullananı da var.
motora aksesuar modifiye severim de şu pıstırma işini sevemedim bir türlü. yine de kendi zevki kendi parası adamların.
EmreKc
17 Haziran 2017, 14:32
Bunun neresi zevk, neresi görsellik, hangi adam akıllı insan bu tarz bir motora biner.Ülkemizin dört bir yanını sarmış durum da.Binen tipler belli zaten.Motosikletleri bu hale getirip motorcuyuz diyorlar.küçük şehirlere dikkat edin, motosiklet denilince insanların aklına bunlar geliyor herkes arkalarından sövüyor.
R3dBull
17 Haziran 2017, 14:36
Bu cg lere binip de kask takan onu da geçtim insan gibi kullanana rastlamadım.
KumanBayram
17 Haziran 2017, 14:41
Bizim buralarda da türemeye başladı egzozları kafa bırakmıyor insanda
Kendi zevkleri insanları rahatsız etmeden ne isterlerse yapsınlar
rebirth
17 Haziran 2017, 14:46
Bence de zevksizlik,hatta saçma sapan bir şey, ama; nasıl bir vizyonsuzluğa sahipsin ki sırf bu insanların senden farklı olan göz zevkinden dolayı "Devletin acilen bu arkadaşlar hakkında yaptırım yapması şarttır!" gibi bir cümle kuruyorsun !
Devlet, 'bu modifikasyon olmamış, bizimle değilsin' mi diyecek, yoksa 'çok zevksizsin keşke ölsen' mi desinler. Görsel kişileşselleştirmelere değil, çevreyi rahatsız eden egzos gürültüsü yapanlara yaptırım uygulanmalı. Yaya yolunda egzos bağırta bağırta süren, yayalara korna çalan hayvaoğlu hayvanların da ehliyetine el koysunlar hatta.
KUVVETMİRA
17 Haziran 2017, 14:59
modifiyede ankara ekolü bir başkadır,
https://s3.postimg.org/qc20cbq1f/Foto_0002.jpg (https://postimg.org/image/qoteii8b3/)
Capitao_3
17 Haziran 2017, 15:06
Bence de zevksizlik,hatta saçma sapan bir şey, ama; nasıl bir vizyonsuzluğa sahipsin ki sırf bu insanların senden farklı olan göz zevkinden dolayı "Devletin acilen bu arkadaşlar hakkında yaptırım yapması şarttır!" gibi bir cümle kuruyorsun !
Devlet, 'bu modifikasyon olmamış, bizimle değilsin' mi diyecek, yoksa 'çok zevksizsin keşke ölsen' mi desinler. Görsel kişileşselleştirmelere değil, çevreyi rahatsız eden egzos gürültüsü yapanlara yaptırım uygulanmalı. Yaya yolunda egzos bağırta bağırta süren, yayalara korna çalan hayvaoğlu hayvanların da ehliyetine el koysunlar hatta.
modifiyelerine değil hayatı aksamları çıkarmalarına ve değiştirmelerine yaptırım uygusaınlar diyorum. amorsisörsüz yere 1cm yükseklikte bir motor herkes için tehlikeli. altına ufacık bir taş girse o kişi dengesini kaybedecek ve belkide birine çarpacak.
kovboy03
17 Haziran 2017, 15:35
Belki o yaşta olsak bizde aynı şeyi yapacağız bunlar geçici hevesler yıllar önce javalar pejolar açık eksoz gezerlerdi şimdi bunlar çocuklar umarım kazasız belasız büyüsünler bunlarda bizim aramıza katılırlar kendileri bile gülerler bu yaptıklarına.Onun için bırakın kimseye zararı dokunmuyosa istediği gibi enerjisini atsın.Ot çöp kullanmasında ...
mustafa_325
17 Haziran 2017, 15:55
Hadi aerodinamik olsun diye alçaltılan arabalara benzetmek için amortisorlerin kesilmesini anlarım. Saçma bir mantık ama yinede nereden çıktığı belli.
Peki bu seleyi streç filmle kaplamak ne oluyor yahu? Kim düşünmüş bunu? Nasıl bir mantıkla yapıyorlar? Güzel gözükmüyor bir faydası da yok. Motosiklet yeni alınmış gibi olsun diye mi yapıyorlar acaba?
rebirth
17 Haziran 2017, 16:00
modifiyelerine değil hayatı aksamları çıkarmalarına ve değiştirmelerine yaptırım uygusaınlar diyorum. amorsisörsüz yere 1cm yükseklikte bir motor herkes için tehlikeli. altına ufacık bir taş girse o kişi dengesini kaybedecek ve belkide birine çarpacak.
Bunu daha açık belirtseymişiniz keşke, birçok kişi de görsel zevksizliklerine değindiğinizi düşünmüş benim gibi. Bırakın doğalseleksiyon işlesin, insanlara karşı yarattıkları risk eminim ki apaçi arabacılardan, doblocu tayfadan daha azdır.
EmreKc
17 Haziran 2017, 16:10
15-16 yaşımda cyrpton vardı hiç böyle şeyler yapmadım abi.7 sene önce yani, o sıralar sadece egzoz delinirdi ben yine rahatsız olurdum.
MrMud
17 Haziran 2017, 16:16
Hadi aerodinamik olsun diye alçaltılan arabalara benzetmek için amortisorlerin kesilmesini anlarım. Saçma bir mantık ama yinede nereden çıktığı belli.
Peki bu seleyi streç filmle kaplamak ne oluyor yahu? Kim düşünmüş bunu? Nasıl bir mantıkla yapıyorlar? Güzel gözükmüyor bir faydası da yok. Motosiklet yeni alınmış gibi olsun diye mi yapıyorlar acaba?
Hayır hocam, bence toto kaymasin diyedir...
+299 gidiyor ellaam onun için rüzgar üstünden atabilir felan diyolardır.
Malum motorun üstüne rüzgar kesilsin diye uzanan adam, strec filmide ancak bu mantıkla yapar.
ysn17
17 Haziran 2017, 17:15
Çanakkalede de aynı durum söz konusu, iş kafada bitiyor...
OguzhanMert
17 Haziran 2017, 17:21
Bu durumun bölgeyle alakalı olduğunu düşünmüyorum. Şuan Türkiye'nin en batısında, Edirne gibi bir şehirde bile bunlardan en az Adana'da olduğu kadar var. Kafa ütülemekten başka birşey yapmıyorlar. Ve benim kendi gözlemimdir ki bu arkadaşların çoğu okul okumayan 17-23 yaş aralığında kişiler..
gogozh
17 Haziran 2017, 17:31
Bunlardan her yerde var hani abuk subuk egzoz takmasalar saygı duyarım zevktir derim .
Bizim semtte var 2 kafadar bu tarz takılan bı dursa sırf egzoz yüzünden dinlene dinlene dovecem arizona kertenkelelerini ama kesinlikle durmuyorlar
ÜmitS.
17 Haziran 2017, 19:10
Balıkesir'de bir çok var bunlardan.
Hiç biri kulüp üyesi değil, eğitim almamış, etkinliklere gelmez, egzozu açık dolaşırlar sadece. Kasklarını kafaya değil kollarına takarlar. Kafa çalışmıyor çünkü. Zekada, beyin kısmında problem var. Kapalı kutu. Ne söylesen anlamazlar. Ekipmanın e 'sine para harcamazlar.
Hiç bir fen liselisi'ni veya özel okul öğrencisini bu motora binerken görmedim. Zeka seviyesiyle bağlantılı bir durum olduğunu düşünüyorum. Zeki çocuklar, çalışkan çocuklar, zengin çocuklar bu motora binmiyor. Bu motora binenler okumayı zor öğrenmiş, kafası çok çalışmayan kesim genelde. Kendine ait bir aracı oluyor ve zıvanadan çıkıyor.
Nezih semtlerde oturmazlar genelde. Bu motorlara binenlerin çoğunda bu motordan başka motor alacak parası da yoktur.
Geri zekalıca egzos sesleri ile kul hakkına giriyorlar. Hakkımı helal etmiyorum.
Trafikte görünce uzaklaşmaya çalışırım. Çok maganda ve çok rahatsız ediciler.
agris
17 Haziran 2017, 19:14
CG bu ülkenin kültürüdür. Kask taksalar daha iyi ama beyse... sonuçta buraların kültürü
acemi60
17 Haziran 2017, 19:22
Herkesin zevkine hiçkimse karışamaz. O streç film kaplamalı selenin üzerine şöyle güzel bir göbek salata ne giderdi be... :queen:
https://i.ytimg.com/vi/KVPpPcGqDwo/maxresdefault.jpg
ceyhun383
17 Haziran 2017, 19:23
Bu kişilere neden buna biniyosun dediğinizde jepon alacak para yohtur abey derler ama üstünde bi motor parası daha modifiye vardır. bu saçma sapan modifiyeye harcadıkları parayı gidip ekipmana harcasalar keşke...
Capitao_3
17 Haziran 2017, 19:23
Bunu daha açık belirtseymişiniz keşke, birçok kişi de görsel zevksizliklerine değindiğinizi düşünmüş benim gibi. Bırakın doğalseleksiyon işlesin, insanlara karşı yarattıkları risk eminim ki apaçi arabacılardan, doblocu tayfadan daha azdır.
az olmsa onları masum yapmaz onlar yüzünden motorcular yaftalanıyor!
Macit250
17 Haziran 2017, 19:25
Bunlar hep fakirlik işte
Capitao_3
17 Haziran 2017, 19:30
Kimin ne yaptığından sanane arkadaşım?
Nedir bu çekememezlik? Sevgilini basık cg kullanan kekonun birine mi kaptırdın yoksa?
evliyim cocuklar ellerinden öper :king:
http://i65.tinypic.com/2jg8e9c.jpg
yusufkalaz
17 Haziran 2017, 19:30
Ses çıkarmadıkları sürece bence zararsızlar hızlıda gidemiyorlar.Açık egzoz takmasınlar yeter.
acemi60
17 Haziran 2017, 19:31
Bunlar hep fakirlik işte
Bence değil. Şekil olacak diye az para vermiyorlar. Darısı bizim başımıza...
fatih.met
17 Haziran 2017, 19:31
hoşuma gitti makinalar aslında ama kasis yada benzeri çıkıntılara sahip bozuk yolda ne yapıyorlar?
levend84
17 Haziran 2017, 19:39
zevk meselesi...hobi gibi birşey...
ALAYINA GİDER.....
https://i.hizliresim.com/0BkpND.jpg (https://hizliresim.com/0BkpND)
Asyalı gençlerde anlıyor bu işten,dikiz ayna iptali oradada meşhur...
Yamaha crypton lc 135 orjinal 14bg.. performans uygulaması ile tekerde 20bg veriyor...
https://i.hizliresim.com/ProaQQ.jpg (https://hizliresim.com/ProaQQ)
yusufkalaz
17 Haziran 2017, 19:50
Balıkesir'de bir çok var bunlardan.
Hiç biri kulüp üyesi değil, eğitim almamış, etkinliklere gelmez, egzozu açık dolaşırlar sadece. Kasklarını kafaya değil kollarına takarlar. Kafa çalışmıyor çünkü. Zekada, beyin kısmında problem var. Kapalı kutu. Ne söylesen anlamazlar. Ekipmanın e 'sine para harcamazlar.
Hiç bir fen liselisi'ni veya özel okul öğrencisini bu motora binerken görmedim. Zeka seviyesiyle bağlantılı bir durum olduğunu düşünüyorum. Zeki çocuklar, çalışkan çocuklar, zengin çocuklar bu motora binmiyor. Bu motora binenler okumayı zor öğrenmiş, kafası çok çalışmayan kesim genelde. Kendine ait bir aracı oluyor ve zıvanadan çıkıyor.
Nezih semtlerde oturmazlar genelde. Bu motorlara binenlerin çoğunda bu motordan başka motor alacak parası da yoktur.
Geri zekalıca egzos sesleri ile kul hakkına giriyorlar. Hakkımı helal etmiyorum.
Trafikte görünce uzaklaşmaya çalışırım. Çok maganda ve çok rahatsız ediciler.
Tam ben yazıcakdım abi.Hele anafartalar cadesinde kafa bırakmıyorlar.
Hubalahubhub
17 Haziran 2017, 19:58
Niye herkes benim yazdığımı alıntıladi anlayamadım hayir bes kisi ayni cümleyi kurmus ustelik :))) her neyse ben yanlis izah ettim sanirim sadece guney bolgeleri demedim cogunlukla dedim zaten ustelik karşılıklı kulturlesme dedim illa ki tek bir bolge icinde kalacak demek degildir bu. Aciklik getirmek istedim guneyli kardeslerimizle hicbir sorunum yok yanlis anlasilmasin. Saygilar.
14k
17 Haziran 2017, 20:10
Bu tarz bir cg kullanan tanıdığım var ve motoru marka bilmiyorum ama motoru Honda modifiyeli a dan z :) sırtına çantayı takar her zaman 2 kask ile dolaşır çantasında şunlar var abi :) imrendim
İlk yardim seti
Şarj aletleri
2cift eldiven
Yelek
Kulaklık
Motorun tüm parçaları için anahtar takımı
Motoruysa egzozu sessiz motorunda air var dağa çıkınca kaldırıyor şehre inince indiriyor
Bir gün sordum niye cg kullanuyorsun diye "" valla herkez Apaçi modifiyeye kaçıp motoru 5-10bin km de perte ayırıyor ben de motora modifiye çekip yolda kalmamak için her şeyi yaptım bu motor 12yildir bende ve 170bin km de hangi bir cg bu km deki cg yi de bırak genelde Honda yada başka bir motor markası 50binde yorulmuş oluyor arada benim motora binenler diyor ki bu motor 250lik 124³ cm görünce imkânsız diyorlar :)"" -""cg ye tip tip modifiye yerine ekipmanlara ve ana motora şasiye para verip modifiye yapıp iyi bir şekilde baksaniz sizde 150-160 görürsünüz 125lik motorla "dedi"
Bu arada 150-160 derken sadece motoru modifiye değil
Şasi agir frenler çift disk sistemli bir cg abi :) bide brembo yazıyor sari sari :) bu tur abilerime saygı duruşunda bulunasim geliyor
Bu arada 13yil önce bu motoru 900tl ye parası olmadığı için almış ve toplam 9000+TL üzerinde harcama yapmış (ekipma n hariç :))
hachiko
17 Haziran 2017, 20:12
Bizde burgmanin altı alçak ne yapsak diye düşünüyoruz elemanların yediği halta bak.. :mrgreen:
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO