Orijinalini görmek için tıklayınız : Bunun amacı ne? Ne anlıyorsunuz?
RoofRoof
17 Haziran 2017, 20:18
Benim çok hoşuma gitti açıkcası.Ben hayatta motoruma öyle bir şekilde tecavüz etmem ama sokakta binmedikleri sürece bence çok güzel bişi.Tabi sürüp milletin kafasını şişirmedikleri sürece
matrax33
17 Haziran 2017, 20:26
evliyim cocuklar ellerinden öper :king:
http://i65.tinypic.com/2jg8e9c.jpg
bu motor benim modifiye olarak kabulümde.
amosörleri yerli yerinde duruyor. muhtemelen makinaya modifiye yapılıp geri kalan herşeyde hafiflik için sökülmüş.
ama diğer motorları düz yolda dahi kullanamıyosun. böyle modifiye olmaz olsun.
acestor
17 Haziran 2017, 20:28
Laf etmek istemiyorum da bu motorlara binen tipleri az çok biliyoruz :mrgreen:
sarpgray
17 Haziran 2017, 22:00
Biri bana açıklayabilir mi, amatisor jantlar filan anladim da, koltuğu strech film kaplamanin mantığı nedir. Ha şimdi doğruya doğru, mesela bence ikinci fotodaki kırmızı motorun jantlarini sevdim, gerçi motorun jantlar klasik, üst taraf modern, tam bir kelebek at ilişkisi ortaya çıkmış.
K121L
17 Haziran 2017, 22:17
Şahsen fotoğraflardaki motorları bedava verseler anında ilana koyar satarım.
Cg yi severim.Basit teknolojili , karbüratörlü ve parçasının her yerde bulunması bence avantaj
Köylerde bakkalda bile parçasını bulabilirsiniz.
Şahsen cg ye sahip olsam daha çok yükseltirim , motora yaptıklarını görünce aklım mantığım almıyor.
Birde 125cc motordan 250cc gücü aramak dengesizlikten başka bir şey değildir.
Son olarak kask takmadan motor nasıl kullanabiliyorsunuz anlamıyorum hiç mi sinek böcek toz toprak kaçmıyor gözünüze
Tİme_shİft42
17 Haziran 2017, 22:22
-------------
4strings
17 Haziran 2017, 23:01
Şimdi efendim bazı arkadaşlar herkesin kendi bileceği iş demiş de;
- Egzozları açtırıp gece vakti pap pap pap yapıp egzoz patlatınca sadece kendilerinin bileceği iş olmuyor
- Aynaları iptal edip ben otomobille sollama yaparken aniden önüme geçince sadece kendilerinin sorunu olmuyor
- Gece vakti envai renkte ışık motor bölümünden alttan yanıp da önde arkada far/stop lambası olmadığından dolayı trafikte görülemeyince sadece kendilerinin sorunu olmuyor
- Yüzde yüz hatalı olduklarında dahi Allah korusun bir kaza halinde kask - kıyafet olmadığı için ölüm veya ağır yaralanma olunca, kazaya karışan sürücülerin yaşadıkları sadece kendilerinin sorunu olmuyor
- Başlarına bir iş gelince geride bıraktıklarını düşününce sadece kendi sorunları olmuyor
Motora diyecek bir şeyim yok. Cub'tır CG'dir; adına şarkılar bestelenmiş motorlar, belli ki çok seviliyorlar, bazen de mecburiyetten biniliyorlar. Buna hiç itirazım yok. Her gün işe giderken görüyorum, hatta selamlaşıyoruz, düzgün binen aynası plakası kaskı yerinde düzgün kullanın cg ci bir arkadaş var mesela, kendisine saygı duyuyorum. Bence olay motorun kendisinde değil, kullananların çoğunun kültürüyle alakalı. Eşime motosikleti öğrenmesi için Lifan Pony almıştık. Onunla iki kişi tam korumalı kıyafet, reflektörlü yelekler dahil, farımız her daim açık gezerken Bursa caddelerinde; insanlar arabalarından harikasınız diyor, beğenilerini belli ediyorlardı. O da ucuz motordu, ama biz onu da düzgün kullandık, saygı gördük.
Sözün özü; iş motorun markasında modelinde değil, kafada başlıyor ve bitiyor.
VeliTrknn
17 Haziran 2017, 23:23
Kimin ne yaptığından sanane arkadaşım?
Nedir bu çekememezlik? Sevgilini basık cg kullanan kekonun birine mi kaptırdın yoksa?
Bu ne kadar seviyesiz bir yorum yahu ? Sanane kardeşim ozaman adamın açtığı konudan girme çık sanane yani ?
görüntü olarak bizi ilgilendirmez evet. Ama o saçma sapan çıkan egzoz sesini duymak istemiyoruz ? Gece o sesler yüzünden uykumuzdan uyanmak istemiyoruz.. ve o tehlike saçan motosikletlerle hayatımızın tehlikede olmasını istemiyoruz... Gerçekten olsa olsa bukadar seviyesiz ve iğrenç bir yorum olabilirdi.
Grumpy
17 Haziran 2017, 23:40
Muhattap olmadıgım/olmayacagım ınsan turudur su sekıl motora bınen/ılgı duyan ınsan. Karısmamda kendı halınce yasasın banane. Egzos acık gecıyor ve duyuyorsam cok saglam sovuyorum ama. Gercı egzos sesı fobım var sanırım, cc/tıp farketmeksızın rahatsız edıcı duzeyde ses duydugumda sovmeye baslıyorum. Caddede cevırebıldıgınız kadar devır cevırın, zevkle ızlerım, hayranlık duyarım ama mahalle arasında yapınca, ozellıkle ben evdeyken, kendımı ınzıvaya cektıgım yerdeyken benı rahatsız edersen soverım bu kadar basıt yanı.
Capitao_3
17 Haziran 2017, 23:41
Şimdi efendim bazı arkadaşlar herkesin kendi bileceği iş demiş de;
- Egzozları açtırıp gece vakti pap pap pap yapıp egzoz patlatınca sadece kendilerinin bileceği iş olmuyor
- Aynaları iptal edip ben otomobille sollama yaparken aniden önüme geçince sadece kendilerinin sorunu olmuyor
- Gece vakti envai renkte ışık motor bölümünden alttan yanıp da önde arkada far/stop lambası olmadığından dolayı trafikte görülemeyince sadece kendilerinin sorunu olmuyor
- Yüzde yüz hatalı olduklarında dahi Allah korusun bir kaza halinde kask - kıyafet olmadığı için ölüm veya ağır yaralanma olunca, kazaya karışan sürücülerin yaşadıkları sadece kendilerinin sorunu olmuyor
- Başlarına bir iş gelince geride bıraktıklarını düşününce sadece kendi sorunları olmuyor
Motora diyecek bir şeyim yok. Cub'tır CG'dir; adına şarkılar bestelenmiş motorlar, belli ki çok seviliyorlar, bazen de mecburiyetten biniliyorlar. Buna hiç itirazım yok. Her gün işe giderken görüyorum, hatta selamlaşıyoruz, düzgün binen aynası plakası kaskı yerinde düzgün kullanın cg ci bir arkadaş var mesela, kendisine saygı duyuyorum. Bence olay motorun kendisinde değil, kullananların çoğunun kültürüyle alakalı. Eşime motosikleti öğrenmesi için Lifan Pony almıştık. Onunla iki kişi tam korumalı kıyafet, reflektörlü yelekler dahil, farımız her daim açık gezerken Bursa caddelerinde; insanlar arabalarından harikasınız diyor, beğenilerini belli ediyorlardı. O da ucuz motordu, ama biz onu da düzgün kullandık, saygı gördük.
Sözün özü; iş motorun markasında modelinde değil, kafada başlıyor ve bitiyor.
konuyu açarken tam olarak anlatmak istedğimi anlatmışsınız...
Erky Perky
17 Haziran 2017, 23:47
Üniversite sınavı esnasında da caaaarrrtttt diye efsane egzoz sesleriyle geçiyorlardı. Konsantrasyon falan bırakmıyorlar insanlarda. Virajlarda patlayarak azalarak bitmelerini umuyorum cgli trreklerin..
hokahey
17 Haziran 2017, 23:49
modifiye dediğimiz şey şu amerikan belgesellerinde izlediğimiz şeylerdir.
modifiye demek zevk, estetik ve zerafetin buluşma noktası demektir.
modifiye demek görsel ziyafet demektir. görünce iç açılması, yaratıcılık, inovasyon, kreasyon, hayal gücü demektir.
ve fakat şu selesi "laylon" ile kaplanmış, amortisörleri alınmış, böcek gibi duran makinalar kesinlikle modifiye değildir. olsa olsa lumpen kültürün hayata basit bir yansımasıdır sadece.
sıfır zevk ve de sıfır estetikten yoksun, ne idüğü belirsiz demir yığınlarını övenler, farkında olmadan kendi lumpenliklerini övüyor.
tam bir kasaba zihniyeti.
Capitao_3
19 Haziran 2017, 13:02
aramızdaki cgleri öğrenmiş olduk :sunny:
adammotorsuz
19 Haziran 2017, 13:34
Bu şey değil mi ya hani "siz bizle dalga geçersiniz ama bizler 3.000 TL'ye aldığımız motorlara 10.000 TL modifiye yaparız" diyen kekoların oyuncakları :D
KUVVETMİRA
19 Haziran 2017, 13:40
modifiye dediğimiz şey şu amerikan belgesellerinde izlediğimiz şeylerdir.
modifiye demek zevk, estetik ve zerafetin buluşma noktası demektir.
modifiye demek görsel ziyafet demektir. görünce iç açılması, yaratıcılık, inovasyon, kreasyon, hayal gücü demektir.
ve fakat şu selesi "laylon" ile kaplanmış, amortisörleri alınmış, böcek gibi duran makinalar kesinlikle modifiye değildir. olsa olsa lumpen kültürün hayata basit bir yansımasıdır sadece.
sıfır zevk ve de sıfır estetikten yoksun, ne idüğü belirsiz demir yığınlarını övenler, farkında olmadan kendi lumpenliklerini övüyor.
tam bir kasaba zihniyeti.
la lümpenin bayrak sallayanı, mesajımı sildirip bi de ağlıyosun, tekrar yazarım elime mi yapışır.
motor zevki, şekli üzerinden bildiği bütün artistink kelimeleri ardarda kullanarak ukala ukala tespitler yapmak lümpenlik midir, kasabalılık mıdır bilmem de hırtlık olduğu kesin.
mfBulut
19 Haziran 2017, 13:40
Olay tamamen kalıp işte. Sıkıntı da orada. Ben şahsen hiç ceketi olan cg ci bile görmedim. (Elbet vardır da başka yerlerde, Adana burası) Kaskı polis savar olarak taşıyıp, kollarına takıyorlar. Sırf ses çıksın diye veya egzos duman atsın diye kendilerine has ilginç yöntemleri var.
Öyle bir kalıp oturtmuşlar ki, tam ekipman birisi cg tipi bir motoru gerçekten adam akıllı sürse bile göreceği muamele çok yüksek oranlarda diğerlerine olan gibi olacaktır. Bir diğer konuda, "Motosiklet tarzlarına göre kendimizi kalıplara sokuyoruz." yazmış bir arkadaş. Konu biraz oraya geliyor.
Buna benzer bir konudaki en büyük uktelerimden biri ise Şahin-Doğan arabalardır. Bana göre keskin hatlarından dolayı güzel tasarıma sahip bir arabadır. Ama gel de sen bunu bir Şahin sürerken ışıklarda durduğunda yanındaki arabaya anlat.
Maalesef bu kalıpların kırılması biraz zor.
artemis99
19 Haziran 2017, 13:42
Herşeyi anladım da o sele niye streç filmle kaplanır? tv kumandasını streç filmle kaplamak gibi birşey mi? eskimesin diye. :)
Capitao_3
20 Haziran 2017, 17:11
la lümpenin bayrak sallayanı, mesajımı sildirip bi de ağlıyosun, tekrar yazarım elime mi yapışır.
motor zevki, şekli üzerinden bildiği bütün artistink kelimeleri ardarda kullanarak ukala ukala tespitler yapmak lümpenlik midir, kasabalılık mıdır bilmem de hırtlık olduğu kesin.
arkadaşım sen xt 600 sahibi olduğuna emin misin?
thedarkfire
20 Haziran 2017, 19:05
Ben her motorun orjinal halini severim tabi rengini felan değiştirir sticker felan yapıştırır orası ayrı bazı arkadaşlar o konuda harikalar yaratıyor.
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO