PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : sahibindeki ilanların hepsi mi yalancı

acemimotocu
16 Haziran 2017, 01:12
adamlar 2006-2007 model motorlara km sine 5000-6000 yazıyor bu sizce gerçek mi hepsi böyle düşük yazıyor bana hiç inandırıcı gelmedi benim aldığım 2. el motor 2015 modeldi 35.000 de idi

velizrsln
16 Haziran 2017, 01:58
büyük motorların hepsi km düşürülmüş 30-40 km den fazla motor yok

tenereci
16 Haziran 2017, 02:00
Ben güvenemiyorum. Kaç sahip değiştiriyor o yaştaki motorlar. Aralarından biri kötü niyetli olsa yetiyor. Bizim arkadaş jip aldı 90 bin diye araç 200 bin üstü çıktı yeni yasayla direk parasını geri alabilecek heralde.

j700
16 Haziran 2017, 02:04
altın elibeli adma diyordu 80 binde sattığım motora 2 yıl sonra baktım 30 bine düşmüş :D

Hubalahubhub
16 Haziran 2017, 09:07
Ben ikinci el tercih etmedigim icin pek girip bakmiyorum sattigim motorlari da hic orda ilana koymadim. Bana sacma insanlarla dolu bir yer gibi gelmiştir hep. R25 ilk ciktigi zamanlarda mardin miydi bir yer 19 bine satiyordu 2000 kusur km deki makineyi neymis rodaji ozenle yapilmis. :))) Bu gibi ozellikle som donemde motorun sifir fiyatindan ustte ittirmeye calisan kekolar dolu vakit kaybindan baska bisey degil. Sifiri almak her zaman daha mntikli.

Seko
16 Haziran 2017, 09:21
Markasına göre değişir. Mesela Harley Davidson ilanlarını km'ye göre sıralayın, ilk sayfa 1500'ü geçmez. Ama çok satılan tercih edilenlere şüpheyle yaklaşmak gerekiyor. Şahsen bununla uğraşacağıma gider paramın yettiği daha alt sınıf motoru sıfır almayı tercih ederim.

Tİme_shİft42
16 Haziran 2017, 09:25
Malları çok değerli sadece hafta sonu biniyolar bunlar motorada binmez sabahdan akşama motor parlatırlar :)
5 binde çok as olmuş standardı 30-40 bin olmalı :queen:

berk_cglr
16 Haziran 2017, 09:25
birde stickerı fren balatası değişmeyi yağıyeni koymayı ekstrası yada artısıymış gibi yazmaları beni benden alıyor bir de ne hikmetse hiçbir motorun (20 yaşında yada 30 bin km bile olsa) motoru açılmamış anahtar değmemiş (egzantirik zinciri zaten adamanyumdan yapılma esneyip eskimiyor sonsuza kadar) yada yan yatmamış sadece güneşli günde ve otoparkta kullanılmış.

Tundzhay
16 Haziran 2017, 09:34
yıllık en kötü 5 bin km yapar bir motor. o da işinden gücünde fazla yoğun çalışan hafta sonunda hafta sonuna binen bi motorcuysa.
normal kullanım yıllık 10 bin. motorun üzerinden durmuyor ulaşım aracı olarak kullanıyorsa 15-20 bin km yıllık.

otur hesabını yap.

kuzan14
16 Haziran 2017, 09:41
Benim gibi sürenler varsa, yılda 2 bin anca olsa 10 yılda 20 bin doğal tabi ama herkes benim gibi değil

mephamd
16 Haziran 2017, 09:52
Motorunu ulaşım aracı olarak kullananlar hariç
Ilk alındığında çok kullanırsınız
Zamanla kullanım km leri azalır.
Çevre illerdeki gidilecek her yere gitmiş olursunuz.
Bir süre sonra ülke içinde gezmek de açmaz.
Yılda 1 yurtdışı tur yapar motoru garaja koyarsınız.

Ben ilk yıl 20 bin
İkinci yıl 15 bin
Üçüncü yıl 10 bin yapmışım.
Bundan sonra yurtdışı hariç motoru kullanmak için sebebim pek kalmadı.
İmkanım olsaydı şehir çevresi için ikinci motoru cross Vs almak isterdim. Şimdilik mümkün değil.

Bir de km olayını çok takıyoruz. 50 bin de suzukı, bmw, honda, yamaha daha yeni açılmış oluyor. Ama gel görki kimse almaya yanaşmıyor.
Fazla kasmaya gerek yok. Bunlar sadece araçtır.

artemis99
16 Haziran 2017, 10:27
Sahibinden de ilan verecek kişi o gün bakıyor aynı marka modellerin ilanlarına, kendi motoru onlardan aşağı mı yaz gitsin yapıyor. Çoğunun satmaya niyeti dahi yok. Her malın enayi bir alıcısı vardır diye bakınıyorlar. Zaten satış fiyatı 3 aşağı 5 yukarı belli oluyor. O fiyata inenin motoru satılır bu kadar net.

Mamba09
16 Haziran 2017, 10:43
Benim 103 binde Suzuki Bandit'im var. KM düşürülmüş olabileceğinden şüphelendiğim oluyor. Siz 5-6 binleri konuşuyorsunuz. :mrgreen:

sedat karaca
16 Haziran 2017, 13:46
küçük bi matematik ile anlaşılabilir bu , istisnalar hariç hepsi düşürülmüştür. Hatta istanbul'da 250 tl ye kaç km ye düşüreyim diye soruyorlar. Sahibindende ki ilanlara bak hep olduğu yerde düşmüştür , çıtır kazalıdır yada hafif sürtmüştür. Hepsi 30 bin ve 40 bin arası , en ideal km aralığı o galiba anlamadım gitti :)

Kızıl pars
16 Haziran 2017, 14:33
Az da olsa istisnalar olabilir.
Örneğin komşumun Inazuma'sı var, yaklaşık 1 yıldır bindiğini görmedim.
Denk gelmediğim zamanlarda mahallede falan tur atıyor olabilir.

pikatel34
16 Haziran 2017, 14:38
Motorumu 2016 subatta sıfır aldim. Işim geregi sadece pazar günleri hobi olarak kullaniyorum. 6 aydir da askere gittim hic kullanmadim düşün şu an 8000 km de

c3y
16 Haziran 2017, 14:53
Bu vites düşürme işini yapan herkez o. çocuğudur kimse kusura bakmasın.Herşey cahillikten baska birşey den değil..Keske görebilsek su aracların orjinal km lerini acaba kac bin kmde motor yaptırmak gerekiyor keske bilebilsek.Ama ustalarımız gerizekalı olduğu için bu km sarma olayı var.Herkezde su bilinç var motor acılırsa bir daha eski randımanını vermiyor mealesef doğru bunu aşabilecek bir ustada görmedim hayatımda eğer var ise sayılıdır.Geri kalan hepsi bisiklet bile tamir edemez.

Anlamadığım şey insanlarımız neden bu teknolojiyi kullanmıyor madem hondayı yamayaı kawazakiyi getiriyorsun kardesim sunları test edicek makinalar neden getirmiyorsun sonucta bu motorlar fabrikada toplanıyor belli bir düzende yapılıyor ve bunların sağlamlığını test edicek makinalar mevcut neden almıyorlar bunları..Burdaki ustalarda motor yaptıktan sonra en azından cihaza takıp testini yapar mealesef cahil ve açgözlü oldukları için bu olmuyor..Sorsan türkiyenin sayılı ustalarından birisidir.Gel görki çakalın önde gideni....SAkın itibar etmeyin satıcının sözlerine alıcağınız aracı iyice araştırın forumlarına girin kronik vs.. ne tür problemleri vs herşeyi siz öğrenin ustaya bile güvenmeyin..

eod
16 Haziran 2017, 14:59
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-yamaha-fz6-siyah-98hp-448259599/detay
Övünmek gibi olmasın ama :D
3 kuruş para için kişiliğimden ödün veremem satilmazsa durur kenarda ...
İnsanlar ne zorluklarla para kazanıyor kimseyi kandırmaya lüzum yok

zaferce
16 Haziran 2017, 15:01
Yarısı yalancı. Ama hangi yarısı yalancı onu bilemiyorum. Sıkıntı orada.

c3y
16 Haziran 2017, 21:34
Az once bir ilan gordum sahibini arastirdim diger motorlara bok atip kendi aracini oven biri adamin videolarini buldum lastik yakma iki motoru kafa kafaya koyup lastik yakma makinayi dibine kadar uzun uzun bagirtma ne ararsan var bildigin stunt motoru allah yardim etsin bize..

lityumiyon
16 Haziran 2017, 21:46
yıllık en kötü 5 bin km yapar bir motor. o da işinden gücünde fazla yoğun çalışan hafta sonunda hafta sonuna binen bi motorcuysa.
normal kullanım yıllık 10 bin. motorun üzerinden durmuyor ulaşım aracı olarak kullanıyorsa 15-20 bin km yıllık.

otur hesabını yap.
Mantık aslında doğru ama illa ki istisnalar vardır. Şimdi kurunun yanından benim gibi yaşlar da yanmasın :) şöyle ki okulum evime 2 km. İş yerim yürüyerek 1 dakika. Haftada 2 defa gittiğim halısaha 3 km mesafede. Benden başka motorlu arkadaşım olmadığı için boş zamanlarda sağa sola gezi organizasyonu da yapmıyorum. Sonuç olarak keyfi olarak motosiklet kullanıyorum ve 2016 ekimde 12250 kmde aldığım motor şu an 13560 kmde.

uzay gemisi
16 Haziran 2017, 21:51
ben dürüst satıcı bulmaya çalışıyorum genellikle. telefonda konuşmasından kenar mahalle tırreğimi yoksa efendi birisimi nasıl birisi olduğu hemen anlaşılıyor

sdirer
16 Haziran 2017, 21:57
Malları çok değerli sadece hafta sonu biniyolar bunlar motorada binmez sabahdan akşama motor parlatırlar :)
5 binde çok as olmuş standardı 30-40 bin olmalı :queen:

Desene boya silinmekten aşındı diye:)

voljjn
16 Haziran 2017, 22:37
Buradaki arkadaşların %90ı 125 cc kullandığı için, bakkala pazara 1100 lük dragstarla ile r1 ile gidiyoruz sanıyor. Şahsen ben yıllık 3 bin km anca yapıyorum. Gayet tabi hepsi böyle demiyorum ama 2005 model motor gayet tabi 30k kmlerde olabilir.

babaçi
16 Haziran 2017, 22:42
kişi ye göre değişir sahibinide araştırmak lazım...bir yıldır yaptığım km 1000 km yi bulmadı bile...can sıkıntısından yağ değiştiriyorum :)

Eski_kasa
16 Haziran 2017, 22:56
Büyük cc motorları kurye motorlarıyla karıştırmassak iyi olur beyler. Genelde zaten büyük cc motoru olan birinin TERLİK niyetine kullandığı bi 100 / 150 cc katagorisinde motoru daha vardır sağa sola gitmelik o yüzden büyük motora km yaptırtmaya bilir. şahsen ben öyle yapıyorum iyide oluor valla :D

leone_510
16 Haziran 2017, 23:06
2006 Model,11 yaşında km 29500. Ne yapalım şimdi :king:

https://i.hizliresim.com/y3lMR0.jpg

yusufkalaz
16 Haziran 2017, 23:14

Hocam çok teşekür ederim ya 1 aydır bizim sokağa birisi park ediyor geceleri ne marka ne model var kuştepe diye yaklaşamıyordumda ne bu diye baya merak etmişdim :)

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:10 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:08 ----------

Buradaki arkadaşların %90ı 125 cc kullandığı için, bakkala pazara 1100 lük dragstarla ile r1 ile gidiyoruz sanıyor. Şahsen ben yıllık 3 bin km anca yapıyorum. Gayet tabi hepsi böyle demiyorum ama 2005 model motor gayet tabi 30k kmlerde olabilir.

Farklı bir yaklaşım gayet mantıklı.

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:14 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:10 ----------

Büyük cc motorları kurye motorlarıyla karıştırmassak iyi olur beyler. Genelde zaten büyük cc motoru olan birinin TERLİK niyetine kullandığı bi 100 / 150 cc katagorisinde motoru daha vardır sağa sola gitmelik o yüzden büyük motora km yaptırtmaya bilir. şahsen ben öyle yapıyorum iyide oluor valla :D

Buyrun buda mantıklı.150cc çinlimle 2 ayda bilmediğim şehirde 3000 yaptım.(Tamirden sonra bayadır binmiyordum bununda etkisi var tabi.)

Eski_kasa
16 Haziran 2017, 23:21

Çok niyetlendim şu motorada rüzgar davası bizi bitirdi ya, hastasıyız maşallah.

MazhaRR
16 Haziran 2017, 23:42
Aranızda 50 bini geçmiş racing motosiklet gören var mı?

Macit250
16 Haziran 2017, 23:43
2015 model motorum da 6200 km de .son 1400km si de yeni egeye tatile giderken yolarda yaptım.Yani hergün ki gibi ev iş arası sürsem senede 3000 km olacak.Hususi bakım kağıtlarını saklıyorumki cins cins ergenler çıkıp km orjinalmi diye sorduğunda suratına atıcam .

Yaw 10 senede 30000 km yalan dır be diyenlere.Yukarıdaki ustadımız gibi ben gibi binici ve ikinci motoru olan çok insan var.Önce mantıklı şekilde servis bakım kayıtı vs araştırılarak motor alınabilir.

Tİme_shİft42
16 Haziran 2017, 23:50
------------

gibigibi1985
17 Haziran 2017, 00:08
2015 model motorum da 6200 km de .son 1400km si de yeni egeye tatile giderken yolarda yaptım.Yani hergün ki gibi ev iş arası sürsem senede 3000 km olacak.Hususi bakım kağıtlarını saklıyorumki cins cins ergenler çıkıp km orjinalmi diye sorduğunda suratına atıcam .

Yaw 10 senede 30000 km yalan dır be diyenlere.Yukarıdaki ustadımız gibi ben gibi binici ve ikinci motoru olan çok insan var.Önce mantıklı şekilde servis bakım kayıtı vs araştırılarak motor alınabilir.

Hem araştırıp almaktan bahsedip hem de km yi soran alıcının yüzüne suratina " atıcaksın"?

Nikkfurie
17 Haziran 2017, 01:05
......okulum evime 2 km. İş yerim yürüyerek 1 dakika. Haftada 2 defa gittiğim halısaha 3 km mesafede........gezi organizasyonu da yapmıyorum........

kilometresi 150.000 den 30.000 e düşürülmüş motoru alırım da senin motoru almam :)

Zavallı motor sürekli kısa mesafe soğuk kullanımdan km artmasa bile helak oluyor..

beko12345
17 Haziran 2017, 01:05
2008 model V-stromumum şuan yeni sahibinde ve 105.000 kmde .

Ama şu varki üniverseyi kazanmadan önce cbr 250 almıştım ve anca hastasonları dershaneden sonra zaman bulabiliyorsum sürmeye ve senede 3bin km anca yapabiliyordum.

kuzan14
17 Haziran 2017, 01:14
Sahibinden de ilan verecek kişi o gün bakıyor aynı marka modellerin ilanlarına, kendi motoru onlardan aşağı mı yaz gitsin yapıyor. Çoğunun satmaya niyeti dahi yok. Her malın enayi bir alıcısı vardır diye bakınıyorlar. Zaten satış fiyatı 3 aşağı 5 yukarı belli oluyor. O fiyata inenin motoru satılır bu kadar net.
Aynen hocam, ben piyasasına göre yazdım 4-5 günde satıldı.İsteyen istediği fiyatı yazar tabi ama satılmasını isteyen piyasası neyse onu yazar ve satılır.Milletin ne fiyat yazdığını sorun edip, gelip buraya konu açanları gördük

Nikkfurie
17 Haziran 2017, 01:31
......2008 model V-stromumum şuan yeni sahibinde ve 105.000 kmde.....

http://i869.photobucket.com/albums/ab255/Nikkfurie1/20170615_160631_zpsw7nwrkwu.jpg (http://s869.photobucket.com/user/Nikkfurie1/media/20170615_160631_zpsw7nwrkwu.jpg.html)

Fotoğrafları dün çektim, 2013 sonunda sıfır satın aldığım motordur, kompresyonu ölçülürde sıfır km 2017 modelinden farklı çıkarsa benzin döker yakarım bu motoru : )

bu motorları ss ler le bir sanıyorlar, 105 degil 205bin olsa binilir bu makinalara..

http://i869.photobucket.com/albums/ab255/Nikkfurie1/20170615_161222_zpswlxcrfye.jpg (http://s869.photobucket.com/user/Nikkfurie1/media/20170615_161222_zpswlxcrfye.jpg.html)

serif abi
17 Haziran 2017, 01:34
Çözüm belli aslında arabadaki gibi odb2 zorunlu olacak km yi bir beyinde tutacak birde gosterge de ozaman sıkıntı yok. Beyin ile saat deki km tutmuyor ise o zaman satan kendi dusunsun birdaha nasıl satılır diye. Yanlisim olmasın eruo 4 ile bu dediğim zorunlu olarak her motorda olacak.

levend84
17 Haziran 2017, 01:58
Merhaba arkadaşlar;

Km olayi hakkinda gerçek bilgiye ulaşilmasi açisindan asagidaki teknolojinin faydasi kaçinilmazdir.

Japonyada tüm motorlu araçlarda etc sistemi bulunuyor,bu sistem araç alirken yasal olarak uzerinde geliyor,ve bu sistem olmadan otobanlardan gecilemiyor,ve araçtan sökulmesi yasak,gps tabanli bu sistem ayni zamanda araç ecu´su ile eş zamanli koordineli çalişiyor,aracin km´si,yakit tuketimi,motor çalisma suresi,surekli sistemin veri tabaninda kaydediliyor.

Bu sistem otobanlarda kullaniliyor,ve yapilan km´ler yol denetim kurumunda kaydediliyor,yani illegal bir iş çevrilemiyor.

Yukarida bahsettigim sistemin bir benzeri ulkemizde geliştirilebilir ve aracin kontagi acildiktan itibaren,kat edilen mesafe,gps,yardimiyla karayollarinin kayitlarinda tutulabilir..tabi uygulama ve altyapi ne derece saglikli calisir,bu kisim tartisilir..

Bu sistemin ulkemizde kullanilmasi bu tarz magduriyetlerin önüne geçecegini dusunuyorum.

RamonRojo
17 Haziran 2017, 01:59
Fazeri haftada bir çıkarıyorum.100 150 km kadar.yani senede kışın pek kullanmadığım da varsayılırsa 5000-6000 km yaparım.forumda çişe bile motorla giden küçük cc kullanıcısı arkadaşlar tarafından(enduroları hariç tutuyorum)4 silindirli naked,racing makinaların 15 20 bin km yaptığı düşünülüyor.yok öyle birşey.

lityumiyon
17 Haziran 2017, 02:27
kilometresi 150.000 den 30.000 e düşürülmüş motoru alırım da senin motoru almam :)

Zavallı motor sürekli kısa mesafe soğuk kullanımdan km artmasa bile helak oluyor..

Hocam yaptığın yorum bakış açını zaten gösteriyor. Görmediğin bir motor hakkında bu kadar keskin konuşman garip ama yine de saygı duyuyorum fikrine.

Zaten burada konu bir motorun yılda kaç km yaptığı. Az km yapanın helak olduğu değil.

Jemand
17 Haziran 2017, 02:54
şans işi biraz. çok bok insanların yanında çok iyi insanlarla da tanıştım o mecradan.

josepth_o6
17 Haziran 2017, 08:23
Duzenli olarak yetkili servise gitmis motordan korkmayin.

YERUÇAĞI
23 Haziran 2017, 00:53
sahibindendeki ilanların sahtekârlığı haricinde insanları enayi yerine koyan bir zihniyette var,,ilandaki motorun sıfırı 11200 tl
adam 2 ci el motora 11500 tl fiyat yazmış,birde sonuna pazarlıksız son fiyat diye eklemiş

şimdi bu motoru alıcak olan adam bunun sıfır fiyatına hiç bakmayacakmı

herhalde motorun rodajını yapınca fiyatı artıyor değerleniyor:cherry:

hangi aptal sıfırı daha ucuzken bunu alıcak merak ediyorum

hadi plaka masrafı 250-300 tl tuttu diyelim 11500 e gelsin

iyide sıfır alıp ilk kontağı çevirmek varken, niye aynı paraya nasıl kullanıldığı ve rodajının nasıl yapıldığı belli olmayan, km yapılmış,motoru alayımki

birde 2 ci el alınca 150 tl noter masrafıda var buda cabası

bunlar insanları salak yerine koyuyorlar resmen

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-honda-bekcioglu-dan-2017-honda-pcx-150-hatasiz-boyasiz-tramersiz-500km-449951994/detay

Alonedark93
23 Haziran 2017, 01:15
sahibindendeki ilanların sahtekârlığı haricinde insanları enayi yerine koyan bir zihniyette var,,ilandaki motorun sıfırı 11200 tl
adam 2 ci el motora 11500 tl fiyat yazmış,birde sonuna pazarlıksız son fiyat diye eklemiş

şimdi bu motoru alıcak olan adam bunun sıfır fiyatına hiç bakmayacakmı

herhalde motorun rodajını yapınca fiyatı artıyor değerleniyor:cherry:

hangi aptal sıfırı daha ucuzken bunu alıcak merak ediyorum

hadi plaka masrafı 250-300 tl tuttu diyelim 11500 e gelsin

iyide sıfır alıp ilk kontağı çevirmek varken, niye aynı paraya nasıl kullanıldığı ve rodajının nasıl yapıldığı belli olmayan, km yapılmış,motoru alayımki

birde 2 ci el alınca 150 tl noter masrafıda var buda cabası

bunlar insanları salak yerine koyuyorlar resmen

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-honda-bekcioglu-dan-2017-honda-pcx-150-hatasiz-boyasiz-tramersiz-500km-449951994/detay

Hemfikiriz abi. Ama en uyuz olduğum da bi aracı beğeniyorum, pazarlık varmı diyorum kuruş inmem etmem, 1 lira düşmem kardeşim işine gelirse çekiyorlar. Malın kısmetini kapatıyorlar 1 hafta sonra bakıyorum araç satılmış ve bin tl aşağı fiyata. Çok sövüyorum bu duruma.

Diğer bir husus ise şöyle söyleyeyim, xmax i şuan 5 bine ilana koy utanmadan 4.5 olurmu derler.

redlion999
23 Haziran 2017, 01:34
Şu pazarlık meselesinden ne midem bulanıyor anlatamam. 10 bin param var 30 binlik motora binmek istiyorum ama 2016 model olsun. Markette margarin alırken pazarlık mı yapıyorsun? İlanın fiyatı fazlaysa bakma arkadaşım zorla mı satıyorlar. 10 sayfa ilan var sahibindende. Yok illa 10 bine koyduğun motora 6 bin teklifi gelecek. Üstüne de "abi yani bu motorun piyasası yok zaten zor satarsın" ayağı yapacak.

Büyük markalarda çözdü bu milleti tüm ürünlere %50 zamlı koyuyorlar. Sonra ürünlerin %20 sine %50 %20 sine %25 indirim vs dağıtıyorlar ve ayda bir indirimleri ürünleri değiştiriyorlar. Gözün zamlı fiyatı görüp alıştığı için indirimi görünce koşa koşa alıyorsun birde üstüne seviniyorsun. Bak bakayım demirin, altının birim fiyatında indirim oluyor mu?

Sahibinden konusuna gelirsek, çoğu yalancı. Birkaç sağlam insan çıkıyor. Ancak elimde olduğu sürece ne ikinci el alırım nede satarım. Giderim 0 ına fazla veririm onları zengin ederim, satarken de yeni motor alacağım yere gider zararına bırakırım. Yeter ki leş kargaları yararlanamasın.

VeliTrknn
23 Haziran 2017, 01:41
doğrularıda var arasında şahsen yakın tanıdığım Sıfır R25 aldı 6 ay oldu daha motor 750 km'de Ben şubatta aldım sıfır şuan 2500 km'de :)

sedat karaca
23 Haziran 2017, 02:17
Fiyatı fazla ise bakma ozaman zorlamı satıyolar lafına iflit oluyorum, arkadaşım bir zanaat var ise ortada o zaman fiyatı fazla ise bişey demezsin ustalık işidir gider başkasına yaptırırsın zart zingil. Ama aynı motor 11, 11,500 bandında satılırken 14.000 bin diyorsa hayırdır ne var diye bakarım, sorarım. Altta resmini paylaştığım sığır da göreceğiniz üzre mantıklı bi cevabı olmadığı için salak saçma cevap vermiş 2 ay önce, güldüm geçtim. Sonra 14 bin yazdığı makineyi 11,500 e satmış. yerse millet..

https://i.hizliresim.com/6X5Qz3.png (https://hizliresim.com/6X5Qz3)