PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kaza yapmamak için nelere dikkat etmem gerek?

amcahakli
15 Haziran 2017, 16:53
Abiler yaş 19 haliyle 2 hafta oldu trafiğe atılalı gayet düzgün bir sürücüyüm fazla hız yapmam kurye olarak bir yerde işe girdim.

ne tip insanlara dikkat etmem gerek? Ve trafikte hangi andavallara dikkat etmek gerek kaza yapmamak için? Ailede kuzen bacağını kaybetti trafik kazasında o yönden biraz psikolojim bozuk profesyonel bir sürücüydü oda ama çalışmak için motora binmem şart kendime güveniyorum ancak trafikteki bazı şerefsizlerden korkuyorum.

Nelerden kaçınmalıyım vs? İnternetten baktım hiçbir site doğru düzgün vermemiş bide sizlere sorayım dedim :)

zaferce
15 Haziran 2017, 16:55
(bkz: Sıkça yapılan kazalar (https://zafercemotosiklet.wordpress.com/2017/05/23/sikca-yapilan-kazalar-i/))
(bkz: Görünürlük (https://zafercemotosiklet.wordpress.com/2017/05/24/gorunurluk/))

gogozh
15 Haziran 2017, 17:02
Kısaca trafikte seyir eden yada etme potansiyeli olan herkes tehlikelidir

uzay gemisi
15 Haziran 2017, 17:04
Bulunduğun konumda önüne baktığında olabilecek herşeyi saniyeler içerisinde değerlendirip ona göre hareket etmen gerek. Bunları yaparken aynana bakmayı da ihmal etmemelisin

amcahakli
15 Haziran 2017, 17:04
(bkz: Sıkça yapılan kazalar (https://zafercemotosiklet.wordpress.com/2017/05/23/sikca-yapilan-kazalar-i/))
(bkz: Görünürlük (https://zafercemotosiklet.wordpress.com/2017/05/24/gorunurluk/))

Teşekkürler abi inceleyeceğim Allah razı olsun.

Kısaca trafikte seyir eden yada etme potansiyeli olan herkes tehlikelidir

Valla öyle abi kuzen bacağını kaybetti bizim trafik kazasında 12 seneden beri motor sürüyor bide kendisi..

Kübra006
15 Haziran 2017, 17:14
Otomobil kullanıcı olarak ortak tavsiyelerim.

Zemini iyi tanımalısın(kum,çakıl taşlı,yağmurlu,çamurlu)

Acil durumlar dışında frene çok asılmadan trafik durumunu sezip yavaşlamayı öğrenmelisin.

Arka trafiği gözlemlemeyi refleks edinmelisin.Önünü zaten görüyosun.

Tali yoldan çıkan arabanın sana çarpması gibi yada yola ani çıkan yaya gibi ani gelişebilecek kazalarda,kurtarıcı hareketin ne olabilir bunun senaryosunu kafanda otomatik çizmen lazım.

Düşme pozisyonlarını bilmen lazım,yoğun bir trafiktede düşebilirsin.Kaçış nasıl olucak,kötü senaryo planları şart.

Karakedi önünden geçerse geri dön ben dün öyle yaptım.:)

Ayna kontrolünü çok önemli.

Kaliteli Ekipmansız binmeyin.50 metre yere kaskmı takılır diye düşünmeyin.
MOTOSİKLET DİSİPLİN İŞİDİR.

Sağdan,Soldan,aradan sollamayın,sizde bir araçsınız,trafikte saygın bir yeriniz olsun.Çünkü sollayacağınız aracı kim kullanıyor,alkollümü,acemimi,yaşlımı Bilemezsiniz.

Sürekli eğitim videoları,kaza videoları izleyin.Buda görsel teceübedir.

Hız yapmayın.asfaltla şaka olmayacağını ve yolun bir yarış pisti olmadığını unutmayın.Hayatını kaybetme ihtimaliniz gibi bir ömür bakıma muhtaçta yaşayabilirsiniz.

artemis99
15 Haziran 2017, 17:28
Eğitim almalısın, internetten okuyarak bir yere kadar anca.

comolokko
15 Haziran 2017, 17:32
Teşekkürler abi inceleyeceğim Allah razı olsun.

Valla öyle abi kuzen bacağını kaybetti bizim trafik kazasında 12 seneden beri motor sürüyor bide kendisi..

Gecmis olsun kuzeniniz ne kullaniyordu nasil bir kaza yapti ona bakmak gerek once, kendinizle ozdeslestirmeyin

amcahakli
15 Haziran 2017, 17:48
Eğitim almalısın, internetten okuyarak bir yere kadar anca.

Eğitimi aldık üstad uslu uslu motor sürüyorum valla hiç öyle araç sollamam 70 den fazlada hız yapmadım şuana dek yapmamda paşalar gibi sürüyoz tek problem köpekler bide şu suriyeliler.. Geçen gidiyorum sanki canlarını yolda bulmuş itler kendilerini önüme atıyolar ışıklar yanarken

Gecmis olsun kuzeniniz ne kullaniyordu nasil bir kaza yapti ona bakmak gerek once, kendinizle ozdeslestirmeyin

Xtreme max 250 Enduro cross kullanıyordu usta

ayetlervaray
15 Haziran 2017, 18:22
araçların yanından geçerken bol bol korna kullan çekinme göster kendini.

agris
15 Haziran 2017, 20:18
Dostum trafiğe çıkalı iki hafta olduysa ve sen andavallar, şerefsizler modunda takılıyorsan öncelikle kendi öfkene dikkat etmelisin.