PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : motorcular neden kamerayla kayıt yapıp duruyor?

Sayfa : [1] 2

KUVVETMİRA
13 Haziran 2017, 15:19
çok müthiş bir iş yapıyoruz da tarihe kayıt düşülsün diye mi?
hatıra olsun diye mi?
kaza maza olursa delil olsun diye mi?
artistik olsun diye mi?

harbiden anlamadım!

nereyi çekiyor bu adamlar? (http://www.dizihdfilm1.net/uploads/film/2016/08/nereye-bakiyor-bu-adamlar-full-tek-parca-hd-izle-404.jpg)
bu motovlogların hangi paylaşılmaya değer videoları ne sebeple paylaştığını da anlamadım.
hadi çektin, git bari unutacağın bir yere göm, paylaşmak nedir?

benim bilmediğim bişey biliyo da söylemiyosanız ayıbediyonuz :silent:

000000
13 Haziran 2017, 15:23
hatıra olsun diye mi?
artistik olsun diye mi?

harbiden anlamadım!

nereyi çekiyor bu adamlar? (http://www.dizihdfilm1.net/uploads/film/2016/08/nereye-bakiyor-bu-adamlar-full-tek-parca-hd-izle-404.jpg)
bu motovlogların hangi paylaşılmaya değer videoları ne sebeple paylaştığını da anlamadım.

Kaza olursa, elimde bulunsun diye kullanıyorum.

KUVVETMİRA
13 Haziran 2017, 15:25
Kaza olursa, elimde bulunsun diye kullanıyorum.

bu işin zaten tutanağı mutanağı yok mu?
olası bir kazada oluşacak olası bir ihtilaf için ömrübillah kaskta kamerayla gezilir mi yahu?
benim aklıma pek yatmadı bu iş.

biliyorum, gürültülü egsozu da trafikte farkedilmek için taktırıyoruz zaten :)

000000
13 Haziran 2017, 15:28
olası bir kazada oluşacak olası bir ihtilaf için ömrübillah kaskta kamerayla gezilir mi yahu?
Abi 2015te yan taraftan bi sığır çarptı, başlangıçta eksper/polis böyle kaza olamaz dediler. Video olmasa kendimi aklayamazdım. Karşı taraf %100 kusur aldı.

BatuhanK
13 Haziran 2017, 15:29
İşte tüm mesele aslında o, "farkedilmek" isteği

ObsesifInsan
13 Haziran 2017, 15:29

bu işin tutanağı var ama ambulans ile hastaneye gittiğinde, karşı taraf kafasına göre tutanak tutup, yalan ifade veriyor.(tecrube ile sabittir.) işte o zaman o kamera görüntüsü kurtarıyor.

o görüntü tabi mahkemede bi halta yaramıyor orası da ayrı bi konu.

Thracian
13 Haziran 2017, 15:32
Ben action cam kullanmıyorum ama gözlemlediğim kadarı ile kullananlar;
-Moto V-logçudur.V-log için malzeme topluyordur.
-V-log haricinde farklı videolar,montajlar vb.. hazırlıyordur.
-Araç kamerası olarak kullanıyordur.Yakında zaten bütün araçlara kamera takılma zorunluluğu ile ilgili kanunlar gündemde.Rusya'da zaten mecburi.
-Sadece kendi ve arkadaşları için anı olsun diye video çekiyordur.Mesela beraber güzel bir grup sürüşü yada motosiklet testi vb..(Şahsen ben alırsam bu iş için almayı planlıyorum.Çektiğim videoları pek paylaşmaya niyetim yok.)

KUVVETMİRA
13 Haziran 2017, 15:34
Abi 2015te yan taraftan bi sığır çarptı, başlangıçta eksper/polis böyle kaza olamaz dediler. Video olmasa kendimi aklayamazdım. Karşı taraf %100 kusur aldı.

o ihtimale binaen mi takıyordun kamerayı? mahkemeye mi gitti iş? exper ya da mahkeme video kayıtlarını mı istedi? nasıl oldu?

bu ihtimal benim hesaba göre kaskın verdiği artistik ve pozisyon yakalama hissiyatıyla oluşan tehlikelerin yanında devede kulak.

bilemiyorum altan, bilemiyorum...

acestor
13 Haziran 2017, 15:37
https://www.youtube.com/watch?v=NIPM-RvD3Ps

zuluman
13 Haziran 2017, 15:37
Rusyada araç kamerası zorunludur, kamera yoksa araca sigorta yapılmıyor. internette Rus kaza videolarının çok olması bu yüzdendir.

Siyahi
13 Haziran 2017, 15:39
Beni 6 km boyunca sebepsiz yere kovalayıp, bomboş yolda sol tarafımdan üstüme direksiyonu kırarak beni şarampolden aşağıya yuvarlayan alkollü şahıs, ifadesinde benim dengemi kaybedip ona çarptığımı söylüyor. Sonuç: Adam 3 yıldır serbest. Hiç bir cezada almadı. Olan parçalarına ayrılan motoruma ve kırılan sol ayak bileğime oldu. İşte o kazada kesinlikle kaskımda bir action cam olmasını isterdim.

artemis99
13 Haziran 2017, 15:48
%10 masum nedenler(kaza olursa bulunsun vs)
%20 hobi (kendim izliyorum yakınıma gösteriyorum)
%70 kameram var ulen! istersen bulaş, koyarım nete valla, vlogum var şu kadar takipçim var amk. (Dur la şurda bi olay var hemen akayım oraya! zaten az önce birinin aynayı kırdım dersini verdim)

Metilen
13 Haziran 2017, 15:50
Bir bölümü youtube' da çok popüler olup para kazanma peşinde.
Başka bir bölümü kaza bela durumunda dijital şahit olarak kamera kullanıyor.
Hatıra olsun diye kayıt yapan da vardır. Sonuçta motosiklet yolculuğu diğer araçlarla yolculuk gibi değil.

Kimin niye ne şekilde neyi çektiği kendini ilgilendiren bir durum. Belki bir de sosyolog/psikologlar ilgilenebilir durumla. Beni ilgilendirmiyor. Ayna kıran, yoldaki hatunlara laf atan, hız yapan denyoların nasıl bir araç kullandıkları, onların denyo oldukları gerçeğini değiştirmiyor. Şartlar farklı gelişseydi tuğralı Doblo ile motorcu sıkıştıracak karakterdeki insanlar sonuçta.

Kimse yanlış anlamasın "Türkiye Gerçeği" dediğimiz şey bu zaten. Toplumumuz az gelişmiş, eğitimsiz, kültürsüz, cahil milyonlarca birey barındırıyor. Bu durumu motosiklet forumunda ahkam keserek değiştirmeye çalışmak, ayna kırarak ya da kavga ederek "arabacı" eğitmekten farksız zaten.

İnsanları görmezden gelin. Dikkatinizi çekmeye değmeyecek insanlar için dikkat/zaman ayırmak en başta kendinize ayıp zaten. "Yok arkadaş ben böyle yaşayamam, bu toplumu bir hizaya sokmak gerek" diyen varsa da canı gönülden başarılar dilerim. Allah yollarını açık etsin.

enescanatar
13 Haziran 2017, 16:01
ben her gün 100 km yol yapıyorum ev iş git gel. allah göstermesin kaza maza bişeyler olursa görüntü olsun diye kayıt yapıyorum. zaten 2 3 güne bi komple siliyorum bişey olmamışsa. bi de mesela bazen trafikte tartışma olabiliyor. kamerayı görünce karşı taraf kendini frenliyor. bu iki sebepten ötürü kaydediyorum. bugüne kadar kameramdan tek görüntü paylaşmadım :) ve sadece kask için almadım ben. su altı çekimi, güzel bi geziye çıktığımda görüntü alma amaçlı da kullanıyorum

KUVVETMİRA
13 Haziran 2017, 16:02
Bir bölümü youtube' da çok popüler olup para kazanma peşinde.
Başka bir bölümü kaza bela durumunda dijital şahit olarak kamera kullanıyor.
Hatıra olsun diye kayıt yapan da vardır. Sonuçta motosiklet yolculuğu diğer araçlarla yolculuk gibi değil.

Kimin niye ne şekilde neyi çektiği kendini ilgilendiren bir durum. Belki bir de sosyolog/psikologlar ilgilenebilir durumla. Beni ilgilendirmiyor. Ayna kıran, yoldaki hatunlara laf atan, hız yapan denyoların nasıl bir araç kullandıkları, onların denyo oldukları gerçeğini değiştirmiyor. Şartlar farklı gelişseydi tuğralı Doblo ile motorcu sıkıştıracak karakterdeki insanlar sonuçta.

Kimse yanlış anlamasın "Türkiye Gerçeği" dediğimiz şey bu zaten. Toplumumuz az gelişmiş, eğitimsiz, kültürsüz, cahil milyonlarca birey barındırıyor. Bu durumu motosiklet forumunda ahkam keserek değiştirmeye çalışmak, ayna kırarak ya da kavga ederek "arabacı" eğitmekten farksız zaten.

İnsanları görmezden gelin. Dikkatinizi çekmeye değmeyecek insanlar için dikkat/zaman ayırmak en başta kendinize ayıp zaten. "Yok arkadaş ben böyle yaşayamam, bu toplumu bir hizaya sokmak gerek" diyen varsa da canı gönülden başarılar dilerim. Allah yollarını açık etsin.

hizaya sokma gayreti olarak anlaşılmamalı,
bir tartışma başlatmak adına açılmış bir konu.

Salurbey
13 Haziran 2017, 16:05
Beyler,kazanın ne zaman olacağı belli değil, kayıt için süreklilik gerek,trafikteyken sürekli kayıt eden bir sisteme ihtyaciniz var. Ayrıca ön ve arka tarafı çekmeniz gerekiyor. Aksiyon kamerası ile olacak iş değil.

Kaza için nasıl bir sistem kullanıyoruz,onu forumda yazdık. Ben de kurdum ve kullanıyorum. Her an açık sistem. Motosiklet kara kutusu başlık altında detayları bulabilirsiniz.

Madem aksiyon kamerasını kaza kaydı için kullanıyorsunuz o halde sisteminiz yetersiz. Bilginiz olsun.

sadraf
13 Haziran 2017, 16:10
Büyük bir çoğunluğu youtube'dan para kazanmak için böyle bir iş yapıyorlar.
Diğer bir kesim ise tamamen güvenlik ve kanıt.

Brock07
13 Haziran 2017, 16:10

sen olaya yanlış taraftan bakıyorsun:)

ben kaza gibi durumlar için takıyordum artık takmıyorum,bir kaza yaptım karşı taraf çarpıp kaçtı o kamera görüntüsü olmasa hiç bir şey ispat edemeyecektim.Kazanın olduğu yerde mobese vs yok,karşı taraf kaçınca poliste müdahale etmiyor.
Ama motovlog saçmalıklarını gördükçe uzun zamandır kamera kullanmıyorum :)

hknzrdm
13 Haziran 2017, 16:15
hatıra olsun diye mi?
artistik olsun diye mi?

harbiden anlamadım!

Ben yolda kayıt alıyorum, hatta Youtube üzerine de yüklüyorum.
Kayıt alıyorum ki, izleyerek yol boyunca nerede hatalı yer tutmuş, nerede yanlış iş yapmışım göreyim düzelteyim.
Youtube üzerine yüklüyorum ki, hem gereksiz yere gigabytelar dolusu depolama alanı heba olmasın, hem de görüp, fikir verecek birileri olursa iki laf etsinler.

talha_865
13 Haziran 2017, 16:20
Çektiğim kayıtları bilgisayara bile atmıyorum. Her binişten önce kartı sıfırlıyorum. Tek amacım bir şekilde kazaya karışırsam elimde kanıt olması. Çok duydum çünkü hastaneye kaldırılan motorcunun arkasından bütün suçu motorcuya yıkdıklarını. Hem motorundan oluor hem sağlığından.

Riptalon
13 Haziran 2017, 16:22
Altında bir şey arıyorsanız bilmem ama ben olası sıkıntılı durumları kaydetmek için takıyorum. Hafıza doldukça hiç bakmadan eskileri siliyorum. Kimseye hava atma ya da apaçilik yapıp kayda alma gibi bir derdim yok. Gürültülü egzozum da yok.

Metilen
13 Haziran 2017, 16:26
hizaya sokma gayreti olarak anlaşılmamalı,
bir tartışma başlatmak adına açılmış bir konu.

-tartışma
1. Birbirine karşıt düşünceleri karşılıklı savunma.
2. Karşılıklı ağır sözler söyleyerek yapılan çekişme, atışma, ağız dalaşı, dil dalaşı, dil kavgası, ağız kavgası, münakaşa.
3. Bir sorun üzerine sözle veya yazılı olarak karşılıklı, bazen de sertçe savunma.

Ben sizi doğru anladım ancak kendimi tam olarak anlatamamışım. Konu üzerine konuşup fikirler ortaya dökülecek, kimi Salurbey gibi (Merhabalar Salurbey Triumph hayırlı olsun bu arada :) ) kameranın güvenlik için yetersiz olduğundan bahsedecek (ki haklı) kimisi "fakat bu derin bir tutku" diyecek. Soru çok genel olduğu için bir yere varmak zaman alacak.

Hani diyorum bir ihtimal kask kameralılar canınızı sıkıyorsa (saçma sapan videolar benim canımı sıkıyor mesela) boşverin, görmezden gelin, sıkmayın canınızı değmez, demek istemiştim :) Yoksa muhabbet her daim keyiflidir.

Not: Sony Action Cam HDR-AS300 Wi-Fi® kullanıcısıyım. :) Sürüş sonrası videoları izleyip nasıl kullandığımı gözlemliyorum. Şu viraja ne kadar hızlı girmişim, anlık yakıt tüketimim neymiş, kaçıncı vitesteymişim vb gibi sürüş esnasında gözlemleyemediğim gereksiz bilgileri görmemi sağlıyor. Hatta yakın arkadaşlarımı kafakola alıp zorla izletip sürüşümü yorumlatıyorum, ayıp olmasın diye "Ağğ bu sen misin bende Rossi bizim duble yolların namını duydu da gaz açmaya geldi sandım" falan şeklinde yorumlar yapıyorlar. Şakalar komiklikler... :)

KUVVETMİRA
13 Haziran 2017, 16:26
aha hepsi sapır sapır döküldü
kamerayı takan kendini "saybörg" (http://www.dccomics.com/sites/default/files/GalleryComics_1920x1080_20150722_CYBORG.01.cover_. v02.600-COLOR-Blue_55a0212ba666c6.55203630.jpg) sanıyor, aldım plakanızı kameralılar :)

Uğur
13 Haziran 2017, 16:27
Top speed çekmek için :P

KUVVETMİRA
13 Haziran 2017, 16:28
-tartışma
1. Birbirine karşıt düşünceleri karşılıklı savunma.
2. Karşılıklı ağır sözler söyleyerek yapılan çekişme, atışma, ağız dalaşı, dil dalaşı, dil kavgası, ağız kavgası, münakaşa.
3. Bir sorun üzerine sözle veya yazılı olarak karşılıklı, bazen de sertçe savunma.

Ben sizi doğru anladım ancak kendimi tam olarak anlatamamışım. Konu üzerine konuşup fikirler ortaya dökülecek, kimi Salurbey gibi (Merhabalar Salurbey Triumph hayırlı olsun bu arada :) ) kameranın güvenlik için yetersiz olduğundan bahsedecek (ki haklı) kimisi "fakat bu derin bir tutku" diyecek. Soru çok genel olduğu için bir yere varmak zaman alacak.

Hani diyorum bir ihtimal kask kameralılar canınızı sıkıyorsa (saçma sapan videolar benim canımı sıkıyor mesela) boşverin, görmezden gelin, sıkmayın canınızı değmez, demek istemiştim :) Yoksa muhabbet her daim keyiflidir.

Not: Sony Action Cam HDR-AS300 Wi-Fi® kullanıcısıyım. :) Sürüş sonrası videoları izleyip nasıl kullandığımı gözlemliyorum. Şu viraja ne kadar hızlı girmişim, anlık yakıt tüketimim neymiş, kaçıncı vitesteymişim vb gibi sürüş esnasında gözlemleyemediğim gereksiz bilgileri görmemi sağlıyor. Hatta yakın arkadaşlarımı kafakola alıp zorla izletip sürüşümü yorumlatıyorum, ayıp olmasın diye "Ağğ bu sen misin bende Rossi bizim duble yolların namını duydu da gaz açmaya geldi sandım" falan şeklinde yorumlar yapıyorlar. Şakalar komiklikler... :)

seni anladım arkadaşım,
ben işin bilinen bilinmeyen yönlerini konuşmak üzere bir tartışma başlattım.
peki sen benim bu hususta nasıl davranmamı istiyorsun?
kendi "görmezden gelme" teorinle çelişmiyor musun? :)

Dr. Fatih
13 Haziran 2017, 16:35
Haftada 3 kere bu konunun açılması sıkmadı mı artık ?

KumanBayram
13 Haziran 2017, 16:37
okuduğum enteresan kazalardan sonra bende kazalarda kanıt amaçlı takmak istiyorum

tigermbz
13 Haziran 2017, 16:37
bende de kamera var, takmıyorum
ama pazar günü yaptığım seyahati çeksem iyi hava atardım size

Metilen
13 Haziran 2017, 16:44
ben seni anladım arkadaşım,
ben işin bilinen bilinmeyen yönlerini konuşmak üzere bir tartışma başlattım.
bundan rahatsız olsam başlatmam zaten.
peki sen benim bu hususta nasıl davranmamı istiyorsun?
kendi "görmezden gelme" teorinle çelişmiyor musun? :)

Ahahaha avatarda Tatar Ramazanı görünce dedim kavga çıkacak, çıkmadan engelleyeyim.(Ben de bu oyunu bozarım) O yüzden sıkmayın canınızı demiştim. Kamera kullanıcı olduğum için olaya müdahil olmak istedim zira "motoRsikletliler terörist, kaldırımdan gidiyorlar, masum kızların etrafında çember yapıp dönüyorlar" diye gezinen bir güruh yüzünden hali hazırda olmadığım bir şeyle itham ediliyorum. Şimdi de "kask kamerası takanlar artizzz" ithamı altında kalmak istemiyorum. (Bu yüzden çelişki yok)

Hayır yarın gidip (Allahım çok para ver) Akrapovič egzoz alıp susturucu + katalitik konvertörle birlikte motora takmayı planlıyorum, bu sefer de apaçi damgası yüzünden tedirgin olacağım. Hayat bana zor...

İğneleyici olmak gibi bir amacım yok, eğer böyle bir algı oluşturduysam kusura bakmayın.

MrMud
13 Haziran 2017, 16:59
Moruk sen dua et "Ohaa vilogır erkekler çok havalı yiiaa" diyen hanım kızlarımız türemedi(Dahaca).

Öyle bisey olmuş olsa yayalarda gopro gormek sıradan bir durum olurdu.
Alış bunlara Kuvvetmira alış, popi olmak beyleee..

kadango
13 Haziran 2017, 17:06
Yakında bir Action Cam almak istiyorum, alma sebeplerimi sayacak olursam;

- Trafikte olası bir kaza durumunda kendimi aklamak için. Sıkıştırma ve sonrasında yaşanacak ve ihtiyaç duyulacak durumlar için...
- Trafikteki enteresan olayları kayıt altına almak ve bunların diğer kişilere ulaşmasını sağlamak için.
- Görsel ve uygulamalı olarak bilgi paylaşımında bulunmak için.
- Gezdiğim yerlerin bir anısı olması ve bunların daha fazla kişiye ulaşması amacıyla...
- Kendi sürüşümü dışarıdan bir gözle analiz etmek için...

Kaskı trafikte sağa sola saldırmak, benim kameram var çekerim seni haa demek için alanlar bu kamera işine gölge düşürüyor malesef...

Atıyorum bir örnek vereyim, geçenlerde kardeşimle gezmeye çıktık; kırmızı ışık yandı, sarıda geçerdim belki ama EDS mevcuttu frene asılıp durdum. Durmamla birlikte arkamdan son gaz gelen körüklü otobüs silme geçti, muhtemelen duramadı ya da durmak istemedi tam anlamıyla silme geçti. Şimdi kendimden çok sorumluluğunu aldığım kardeşimi düşündüm en başta, çarpsa önce ona zarar verecek ki arkadan çarpmalarda motosiklette kurtulmanın şansı yok pek kırılmadık kemik kalmaz otobüs gibi yüksek bir araçsa. İleride baktım, geçerken emin olamamıştım telefonla muhabbet ediyordu hala... Kamera olsaydı başta EGM sonra ESHOT' un ilgili birimlerine şikayetimi kanıtlı biçimde iletirdim. Velhasıl kamera iyidir...

ardem80
13 Haziran 2017, 17:13
http://www.turkhukuksitesi.com/makale_222.htm
Görüntülü kayıtlar delil olarak kabul edilmektedir. Kabul edilmemesi de nereden çıktı.

---------- Mesajlar birleştirildi - 17:13 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:12 ----------

http://www.turkhukuksitesi.com/makale_222.htm

kuzan14
13 Haziran 2017, 17:16
Valla heves edip ben de almıştım, arkadaş ortamındaki tek motorcu olduğumdan başımdan geçenleri anlattığımda inanmıyorlardı.Ben de takıyım kamera, yalan dediklerinde açıp izletiyim demiştim ama taktıktan sonra pek bir şey yaşamadım :d

Alper_tim
13 Haziran 2017, 17:20
ben kamerayı takınca kamerayı gören sürücüler daha bir kibarlaşıyorlar :mrgreen:
:bounce:

Shrieker
13 Haziran 2017, 17:22
Çok basit bir şey söyleyeyim: 2005-2010 arası inanılmaz kasko dolandırıcılığı oldu. Hem motosiklet kasko, hem de zorunlu trafik sigortası fiyatları şaha kalktı. Yani dolandırıcıların sigorta şirketlerini yolması sonunda dönüp dolaşıp bizim .......e girdi.

Araçların tamamında kamera zorunluluğu olmalı. Bunun haricinde şahsen benim bir yakınım kazaya karışsa ve başına bir iş gelse kimse kusura bakmasın ama bu ülkede şahitmiş bilmem neymiş traş. Tam olarak ne nası oldu görmek isterim. İşimiz gerçeklerle yani :cat: Herkesin de öyle olmalı.

127
13 Haziran 2017, 17:33
Çok ergence bir düşünce içinde ABS ye karşıymışsın gibi kameraya karşı üslup almışsın. İnternette kaza videosu o kadar çok var ki, bu kaza videoları olmasa bir çok kazada suçlu tarafı bulmak zor oluyor. Onun dışında zevki olarak kullanıp v log yapanlarda mevcut. Kafasında kask var diye artizlenenler yok değil ama asıl mesele o değil. Sonuçta elinde tesbih var diye adam diye ortalıkta gezinen ne kadar çok insan var hiç merak ettiniz mi? V log desen sen nasıl instagram a hikaye resim atıyorsan adamda youtube a kendi gezisini atıyor. En azından instagram gibi bak ben şunu bunu yedim değil de bak şuraya gittim bu güzel yeri gördüm bunu yaparken zevk aldım diye atıyor.

Kameraya karşı olmak için bir sebep yok sadece aşırı derecede ilgi istersiniz ve ortada ilgi çekmek için elinizde sadece nefret kalmıştır. Bir şeylerden nefret edip bu nefretinizi insanlarla paylaşırsınız ve o şeyin iyi yanlarını hiçe sayarak kötü yanları üzerinden kendinizi haklı çıkarmaya çalışıp yancı aramaya çalışırsınız. Ama nafile. Kameranın işe yararlılığını tartışmaya gerek yok. Bir çok insan durduk yerde üstümüze kırıp bizi hiçe sayabiliyor. Bunları azaltmanın yolu insanlara bunu gösterip bak böyle yapmayın demektir. Youtube da bu konu da çok iyidir.

Kamera yakında bir çok ülkede zorunlu hale gelecek tıpkı Rusya da zorunlu hale geldiği gibi.

---------- Mesajlar birleştirildi - 17:33 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:29 ----------

100 sene önce ABS mi vardı şimdi kullanalım der gibi bir hava sezdim konuşmalarınızdan.

Shrieker
13 Haziran 2017, 17:42
Bir de şunu asla ama asla unutmayın: Bu ülkede motosiklete biniyorsanız, herhangi bir olumsuz durumda de-facto kabahat sizde. Siz (masumsanız) resmen masumiyetinizi ıspatlamak zorundasınız. Ülkenin içinde olduğu durum malesef budur. Hayal görmeye gerek yok.

Monty
13 Haziran 2017, 17:44
Vallahi biz kayakta da motorda da daha sonra yapacağımız, hatıra olsun diye saklayacağımız videolar da kullanmak için kayıt alıyoruz genelde. Böyle müzikli falan filan. Sürekli açık da değil kamera. vlog'umuz da yok. Kimseye de göstermiyoruz videoları. Milletin derdi sizi mi gerdi :D

Birheves
13 Haziran 2017, 18:01
Yani olayın özü apaçi olan kamerayla da apaçi olmayan düzgün süren kamerayla da aynı insan.
Bence kuvvetmira biz bu kameralar sayesinde apaçilerin sayısı hakkında fikir sahibinoluyoruz ve tıkladığımız coğu yerde karşımıza çıkıyorlar.
Bu ara bi vlog vardı okan sinan hocayla trafikte eğitim alırken muhabbetleri çeken en hosuma giden iydu panik fren videolari vardi baska da vlog izlemedim zaten.

< iLk@yy >
13 Haziran 2017, 18:11
video logger olma işi türkiyede kocaman bir balon

buradaki izlenme tıklanma oranlarına google'ın verdiği paralar ile ancak ciklet alabiliriz kendimize
sigara içen için olsa olsa en babası ayda 1 paket sigara alabiliyor denilebilir

para kazanabilecek kadar bir durumunuzun olması için çok ama çok popüler bir hale gelmeniz gerekiyor ki
sizi influencer olarak görmeye başlasınlar

mesela barkın ( aea ) bu grupta yer alabiliyor artık markalardan reklamlar alıyor bunları üzerinde taşıyor vs vs
veya bir diğeri instagramda @nesli_avci diyebiliriz. stories kısmında yaptığı tanıtım yer gösterimleri için birşeyler talep ediyor mu veya karışılığında hediye olarak neler veriyorlar alıyormu bilemem ama bol bol yer veriyor ve takipçisi çok fazla

vb vb vb vb.

kendi cevabıma gelirsem

zevk amaçlı çekiyorum
hem yolda yaptığım bir hata olursa izleyip tam olarak hatamın nerede neyden dolayı kaynaklandığına bakıyorum
hemde instagramda ufak bir anı bırakabiliyorum çook hoşuma giden bir görüntü çıkarsa

Exectus
13 Haziran 2017, 18:30
Herhangi bi kaza durumunda hakkimi aramak icin vurup kacan veya sikistirip dusuren sahislarin plakalarini tespit etmek icin. Burasi Turkiye nolacagi belli degil oyuzden kaydediyorum.

velizrsln
13 Haziran 2017, 18:47
gerçekten bir motorcu olarak bunu soruyorsan ben bişey demiyorum

Sercan_07
13 Haziran 2017, 18:55
Kimseye bi zaraı olmadıktan sonra kime ne?

COQ
13 Haziran 2017, 18:56
Motovlog çekiyorlar.
Tabi hepsini tek tek seyretmenin imkanı yok ama
şu aşağıdaki videoyu seyredersen genel bir özet olmuş motovlog olaylarına.

Şu aşağıdaki video
http://motovideo.net/wp-content/uploads/2017/06/turkiyede-motovlog.jpg (http://motovideo.net/turkiyede-motovlog/)
:P:cherry::):P:cherry::):P:cherry::):mrgreen::mrgr een::mrgreen:

eod
13 Haziran 2017, 21:13
Motorcular neden kamerayla kayıt yapar demek yerine aksiyon kamerası ne işe yarar diye araştırma yapsaydın sormaya gerek duymazdın diye düşünüyorum. Başlığa başlarkende belli seçenekler sıralamışsın zaten. Belli bir aksiyonu kayıt altına almak öncelik. Ülkemiz şartlarında olur olmaz kazalar gerçekleşiyor yolda karpuz mu derdin damacana mı dersin aniden çıkan araçlar mı dersin ? Bunların hepsini tecrübe edinme şansın yok ancak tecrübelerini paylaşan arkadaşlar sayesinde fikir edinmek şansın olabilir mesela. Böyle uzar gider... He kamera takip insanları illallah ettiren kişiler neden kayıt yapıp paylaşır dersen bahsettiğin gibi TARTIŞMAYA açık bir konu haline gelir diye düşünüyorum:)

Hubalahubhub
13 Haziran 2017, 21:17
hatıra olsun diye mi?
artistik olsun diye mi?

harbiden anlamadım!

Hocam vlogger ise artistlik icin degilse herhangi bir olumsuzluk karşısında elinde kanit olmasi için. Ama ne hikmetse kamerayi alan vlogger olmaya hevesleniyor.

000000
14 Haziran 2017, 00:05
o ihtimale binaen mi takıyordun kamerayı? mahkemeye mi gitti iş? exper ya da mahkeme video kayıtlarını mı istedi? nasıl oldu?

bu ihtimal benim hesaba göre kaskın verdiği artistik ve pozisyon yakalama hissiyatıyla oluşan tehlikelerin yanında devede kulak.

bilemiyorum altan, bilemiyorum...
Beni yere serdikten sonra, ben sürüklenirken kaçan O.Ç. taksici yüzünden kaza sonrası, aramama rağmen kamera kayıtlarına ulaşamamıştım.(Mobeseden oyle şak diye kayıt alamıyorsun, almak için tüm izinleri uğraşıp aldığında o esnada kamera kapalıymış cümlesini duyuyorsun )

Bu durum bi daha olmasın diye o hafta içinde kamera aldım.

Tahminen 6 ay sonra ilk mesajda bahsettiğim kazada g.tümü kurtardı. Burda uzun uzun yazmanın anlamı yok ama özetlersem kurtardığı olaylar silsilesi şöyle;

1- kaza,
2- olay yerine (15dk boyunca) polis ekibinin gelmediğinin ıspatı
3- ambulansa konulduktan sonra hastaneye gönderilirken, yolun sağına atılan motosiklet
4- hastane polisinin yaralamalı kaza kaydını tutmaması,
5- sigorta şirketine ait eksperin kaza tutanaklarını inceledikten sonra bu şekilde bi kaza olmaz diyip, dolandırıcılık yapıyorsunuz, şeklinde ...../kürek şeyler söylerken, adamı itin g.tüne sokup çıkarmaya olanak sağlaması.
6- Videoyu izleyen polisin bu kaza değil, adam kasıtlı yapmış diyerek benim tarafıma geçmesi.

Bunlarla beraber onlarca kez kameramın açık olmasını istediğim anlar oldu, kameramın açık olmasına dua ettiğim anlar oldu. Kameranın olmasına lanet ettiğim anlarda oldu.

Olması, olmamasından daha iyi. (Sosyal medya gibi ortamlarda popüler olacak yüzlerce içeriğim olmasına rağmen 1 video bile yayınlamışlığım yok )

Not: VLOGGER değilim,

Doçkinderi
14 Haziran 2017, 00:15
Almayı düşündüğüm motosiklete aksiyon kamerası almayı düşünüyorum.Kaza falan bi yana.
Ben bu kadar bastım diyebilmek olur biraz tek teker yapmak olur . Videoyu çekerim youtube a çakarım. Böyle şeyleri yaparım yani o potansiyeli görüyorum kendimde . Lanet olsun çok mu açık sözlüyüm ? :bounce:
Hadi apaçi deyin bana :queen:

Mirkuza
14 Haziran 2017, 00:21
Motor kullanan adam özgür ruhludur , mahalle baskısını sallamaz , böyle kendinden farklı hareket edenleri hemen yargılamaz. Böyle lakayıt soruya cevabım günde 30 dk dan ayda 15 saat yılda 180 saat eeh 10 yıl daha binersek 1800 saat sırf hatıra amaçlı kaydediyorum torunlarımla oturup izleyecem :) mutlumusun şimdi , empati kurmak diye bişey var , çok işe yarar denemelisin

kuzan14
14 Haziran 2017, 00:24
Valla heves edip ben de almıştım, arkadaş ortamındaki tek motorcu olduğumdan başımdan geçenleri anlattığımda inanmıyorlardı.Ben de takıyım kamera, yalan dediklerinde açıp izletiyim demiştim ama taktıktan sonra pek bir şey yaşamadım :d

Bugün bunu dedim diye midir nedir bi dayı yüzünden sağa yattım, şansızlık ya kamera da kayıtta değildi.Ben sıkışık trafikte sağda 20'yle giderken adam sol şeritten beni görmeyip sağa geçince bana sağ çamurluğuyla dokandı ve sağa yattım.Adam sen bana vurdun demez mi, kamera bunun için şart ama bazı denyolar yüzünden açmaya tiksiniyordum