Orijinalini görmek için tıklayınız : Motorcunun Kendince Adaleti Sağlaması
comolokko
15 Haziran 2017, 15:45
Motorcuyu hakli goren zihniyettekiler arasinda anket yapsak, kacinin hayatinda otomobil surup surmedigini sorsak sonucun 100 kiside 1 cikacagi kanaatindeyim.
Ben mesela bu videodaki arkadasin kamerasini bir tarafina sokmak istiyorum. Virus gibi yayiliyor bu kamerayi takip ilk gordugu 4 tekerlekli araca sacma sapan bir nedenle kufur edip zarar vererek cemkirme videolari.
türkiyede yaşı gelmiş,araba kullanmayan kaç kişi vardır diye sormak gerekir. Erkekler kaç yaşında başlar araba kullanmaya, kaç kişi kullanmıyordur... kısacası yanlı bir teori...
---------- Mesajlar birleştirildi - 15:45 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:44 ----------
:) o 1 kişi benim:thumleft:
ben de o 1 kişiyim :D allah allah bi yanlışlık var hesapta :silent:
doghouse
15 Haziran 2017, 15:47
Burada bu herifi savunanlar videoyu tekrar tekrar izlesin. (kendi iyilikleri için, böyle bir pozisyona düşmemek için izlesin) Sonra da bu herifin diğer videolarına baksınlar, bunun nasıl bir manyak olduğunu iyice görsünler. Durmuş taksiden inen yolcu sağ kapısını açarken araya girip kapıya çarpışını, sonra da kadın yolcuya benim masrafımı öde diye çemkirmesini görsünler.
Sırf karşısında motor gördüğü için cart diye üzerine kırdığı iddia ediliyor, alakası yok. Videonun başından beri transpoter tüm şerit değiştirmelerini çok soft yaptı. Burada sen motorsun, karşındakini okuyacaksın. Adam trafikte kalmak istemiyor, sinyal kullanmıyor, ama geçiş hareketlerini yumuşak şekilde yapıyor, ayrıca motorculara karşı bir aksi durumu da yok. Videonun başında kardeş kardeş gidiyorlardı işte. Adamın sürüş profili bu ve sol şerit açıldığı anda da sola geçecek belli bu. Önce senin geçmeni bekledi, sen herifin yanına geldin oyalandın, sol şerit akmaya başladıktan sonra şıkıdım mıkıdım oynadın. Bunun trafik dilinde adı var, ben senle oynuyorum arkadaş diyorsun adama. O da seni mi bekleyecek sanıyorsun? Yaptığı hareket sana uyarı vermek aslında. Yavaş yavaş sola geliyor, oyalanma demek bu. Ya gaza basacaksın ya frene basacaksın, ama şerit artık akmaya başladığında 20 cm dibinde oyalanmayacaksın. Öldürme niyeti olsa tam sol kırıverir yapıştırır seni bariyere, ne öldürme niyeti, saçmalamayın!
Trafikte bencil olmayacaksınız, transpoterın sola geçebilmek için belli bir mesafeye ihtiyacı var, o zaman aralığını kaçırırsa sola geçemez, ama sen motorcu olarak istediğin gibi oraya buraya girebilirsin. O zaman karşıdakine anlayışlı olacaksın. Keyif yapacaksan çek sağ şeride orda tıngır tıngır git yap keyfini. Sol şeritte bu olmaz. Transpoterın yaptığı, hafif sola meyil ederek motorcunun oyalanmasına son vermektir. Bunu böyle bilin, böyle anlayın, aynı pozisyona girmeyin.
Bir de bu pozisyonlara girmemek için illa eğitim almış olmak gerektiğini savunan arkadaşlar var. Mesela Zaferce, diğer yazılarını da okuyorum, tamam teorik olarak güzel yazıları var. Ama "eğitimsiz adamı kaale almam", ya da "yol eğitimi almadıysan hep yanlış yaparsın" gibi yaklaşımlar doğru değil. Mesela Zaferce'nin bu video özelindeki çözümlemesi de doğru değil. Bu kadar eğitim almış biri olarak transporterın motoru kör noktada kaldığı için görmediğini ve orada olduğunu bilmeden sola geldiğini düşünüyor. Bu yanlış. Motorun orada olduğunu bal gibi biliyor transporter. Daha önce sol arkasında gördü, artık kör noktada kalıp görünmüyor olması önemli değil. Havaya uçmayacağına göre motor orada kör noktada. Transporter sürücüsü de bunu biliyor. Zaten bunları biliyor, öngörebiliyor olmasa transporter gibi büyük bir aracı kullanamaz. Orada olduğunu bildiği ve oyalanmasını kesmek istediği için son derece yavaş şekilde sol şeride geçmeye başlıyor. Bu pozisyonun doğru çözümlemesi budur. Adam motorun farkında ve sola yanaşmasının bir amacı var, amacında da haklı.
Zırnık kadar eğitim almadım, 12 yıldır motor kullanıyorum, 22 yıldır araba kullanıyorum, 10 yıldır kamyon kullanıyorum. 1 sefer böyle bir pozisyona düşmedim. Bu pozisyonlara düşmemek için esas gerekli olan trafik kültürüdür. Yol eğitimi bir şekilde trafik kültürünü de kapsıyorsa tamam yol eğitimi aldığın zaman da bu pozisyona girmezsin. Ama trafik kültürü sadece yol eğitimi ile sahip olunacak diye bir kaide yok. Eğitim almayan adam da trafik kültürüne tecrübesi ile sahip olur ve bu pozisyona düşmez. Zaten eğitim denilen şey de kutsal kitap gibi göklerden gelmiş değildir, çok sayıda sürücünün çok uzun yıllar boyunca edindiği tecrübelerin standartlaştırılmış halidir. Bir kimse kendi tecrübelerini de standartlaştırabilir. Bunu yaptığında, kendi kullanmak istediği düzeyde gayet de risksiz bir şekilde motorunu kullanabilir.
Altınaimzamıatarım.com
comolokko
15 Haziran 2017, 15:47
Burada bu herifi savunanlar videoyu tekrar tekrar izlesin. (kendi iyilikleri için, böyle bir pozisyona düşmemek için izlesin) Sonra da bu herifin diğer videolarına baksınlar, bunun nasıl bir manyak olduğunu iyice görsünler. Durmuş taksiden inen yolcu sağ kapısını açarken araya girip kapıya çarpışını, sonra da kadın yolcuya benim masrafımı öde diye çemkirmesini görsünler.
Sırf karşısında motor gördüğü için cart diye üzerine kırdığı iddia ediliyor, alakası yok. Videonun başından beri transpoter tüm şerit değiştirmelerini çok soft yaptı. Burada sen motorsun, karşındakini okuyacaksın. Adam trafikte kalmak istemiyor, sinyal kullanmıyor, ama geçiş hareketlerini yumuşak şekilde yapıyor, ayrıca motorculara karşı bir aksi durumu da yok. Videonun başında kardeş kardeş gidiyorlardı işte. Adamın sürüş profili bu ve sol şerit açıldığı anda da sola geçecek belli bu. Önce senin geçmeni bekledi, sen herifin yanına geldin oyalandın, sol şerit akmaya başladıktan sonra şıkıdım mıkıdım oynadın. Bunun trafik dilinde adı var, ben senle oynuyorum arkadaş diyorsun adama. O da seni mi bekleyecek sanıyorsun? Yaptığı hareket sana uyarı vermek aslında. Yavaş yavaş sola geliyor, oyalanma demek bu. Ya gaza basacaksın ya frene basacaksın, ama şerit artık akmaya başladığında 20 cm dibinde oyalanmayacaksın. Öldürme niyeti olsa tam sol kırıverir yapıştırır seni bariyere, ne öldürme niyeti, saçmalamayın!
Trafikte bencil olmayacaksınız, transpoterın sola geçebilmek için belli bir mesafeye ihtiyacı var, o zaman aralığını kaçırırsa sola geçemez, ama sen motorcu olarak istediğin gibi oraya buraya girebilirsin. O zaman karşıdakine anlayışlı olacaksın. Keyif yapacaksan çek sağ şeride orda tıngır tıngır git yap keyfini. Sol şeritte bu olmaz. Transpoterın yaptığı, hafif sola meyil ederek motorcunun oyalanmasına son vermektir. Bunu böyle bilin, böyle anlayın, aynı pozisyona girmeyin.
Bir de bu pozisyonlara girmemek için illa eğitim almış olmak gerektiğini savunan arkadaşlar var. Mesela Zaferce, diğer yazılarını da okuyorum, tamam teorik olarak güzel yazıları var. Ama "eğitimsiz adamı kaale almam", ya da "yol eğitimi almadıysan hep yanlış yaparsın" gibi yaklaşımlar doğru değil. Mesela Zaferce'nin bu video özelindeki çözümlemesi de doğru değil. Bu kadar eğitim almış biri olarak transporterın motoru kör noktada kaldığı için görmediğini ve orada olduğunu bilmeden sola geldiğini düşünüyor. Bu yanlış. Motorun orada olduğunu bal gibi biliyor transporter. Daha önce sol arkasında gördü, artık kör noktada kalıp görünmüyor olması önemli değil. Havaya uçmayacağına göre motor orada kör noktada. Transporter sürücüsü de bunu biliyor. Zaten bunları biliyor, öngörebiliyor olmasa transporter gibi büyük bir aracı kullanamaz. Orada olduğunu bildiği ve oyalanmasını kesmek istediği için son derece yavaş şekilde sol şeride geçmeye başlıyor. Bu pozisyonun doğru çözümlemesi budur. Adam motorun farkında ve sola yanaşmasının bir amacı var, amacında da haklı.
Zırnık kadar eğitim almadım, 12 yıldır motor kullanıyorum, 22 yıldır araba kullanıyorum, 10 yıldır kamyon kullanıyorum. 1 sefer böyle bir pozisyona düşmedim. Bu pozisyonlara düşmemek için esas gerekli olan trafik kültürüdür. Yol eğitimi bir şekilde trafik kültürünü de kapsıyorsa tamam yol eğitimi aldığın zaman da bu pozisyona girmezsin. Ama trafik kültürü sadece yol eğitimi ile sahip olunacak diye bir kaide yok. Eğitim almayan adam da trafik kültürüne tecrübesi ile sahip olur ve bu pozisyona düşmez. Zaten eğitim denilen şey de kutsal kitap gibi göklerden gelmiş değildir, çok sayıda sürücünün çok uzun yıllar boyunca edindiği tecrübelerin standartlaştırılmış halidir. Bir kimse kendi tecrübelerini de standartlaştırabilir. Bunu yaptığında, kendi kullanmak istediği düzeyde gayet de risksiz bir şekilde motorunu kullanabilir.
konunun hikayesi, destanı ıvırı zıvırı bizi ilgilendirmiyor. Baştan izlenecek durum da yok. Adamın ne olduğu da ilgilendirmiyor. Videoyu izliyorum ve araç sürücüsü cinayete teşebbüs etmiş hakettiği cezayı almış...
hasangazili
15 Haziran 2017, 15:49
Ayna kırıldı mı bana katlandı gibi geldi. Ortada kırmak fiili yoksa suçtan bahsedemeyiz.
capozzz
15 Haziran 2017, 16:02
konunun hikayesi, destanı ıvırı zıvırı bizi ilgilendirmiyor. Baştan izlenecek durum da yok. Adamın ne olduğu da ilgilendirmiyor. Videoyu izliyorum ve araç sürücüsü cinayete teşebbüs etmiş hakettiği cezayı almış...
Herkes istediği gibi düşünür, istediği gibi hareket eder vs, ama işte sonuçları oluyor. Sen buradaki olayı cinayete teşebbüs olarak görürsün (ben de sana içimden gülerim ancak), düşüncende de elbette özgürsün. Sonra cinayete teşebbüs etmiş, aynası kırılmış hak etmiş diye düşünürsün, bunda da özgürsün. Ama işte uygulama sıkıntı :) Mesela ben işime gidiyor olayım, işimi bir an önce halletmek istiyor olayım. Mevzu iş olduğu için zaten bir stres içinde olayım. Sonra ortada bir sebep yokken birisi benim yanıma gelsin, yolumu kessin, 20 cm dibimde elini gidonundan çeksin, kafasını yoldan ayırsın, dans etsin bilmem ne (ne yaparsan yap aslında banane ama neden yolumu kesiyorsun? Bunları benim yolumu kesmeden yap?). Beni oraya hapsetmeye çalışsın. İşte bunu uygulamaya kalktığında ben de ona uyarı veririm arkadaş, ona doğru yanaşırım ki bir an önce bassın gitsin ben de geçeyim. Ben bunu yaptığımda aynamı kırmaya kalkarsa artık daha büyük sıkıntı. Motor da kullanıyorum ben, hareketlerini tahmin ederim yakalarım yani. İşte yakaladığım an en büyük sıkıntı onun için.
Bu sebepten herkes ne düşünürse özgür, ama uygulamak sıkıntı olur. Benden sizlere tavsiye, bunlar yanlış işler girmeyin bu işlere.
comolokko
15 Haziran 2017, 16:12
Herkes istediği gibi düşünür, istediği gibi hareket eder vs, ama işte sonuçları oluyor. Sen buradaki olayı cinayete teşebbüs olarak görürsün (ben de sana içimden gülerim ancak), düşüncende de elbette özgürsün. Sonra cinayete teşebbüs etmiş, aynası kırılmış hak etmiş diye düşünürsün, bunda da özgürsün. Ama işte uygulama sıkıntı :) Mesela ben işime gidiyor olayım, işimi bir an önce halletmek istiyor olayım. Mevzu iş olduğu için zaten bir stres içinde olayım. Sonra ortada bir sebep yokken birisi benim yanıma gelsin, yolumu kessin, 20 cm dibimde elini gidonundan çeksin, kafasını yoldan ayırsın, dans etsin bilmem ne (ne yaparsan yap aslında banane ama neden yolumu kesiyorsun? Bunları benim yolumu kesmeden yap?). Beni oraya hapsetmeye çalışsın. İşte bunu uygulamaya kalktığında ben de ona uyarı veririm arkadaş, ona doğru yanaşırım ki bir an önce bassın gitsin ben de geçeyim. Ben bunu yaptığımda aynamı kırmaya kalkarsa artık daha büyük sıkıntı. Motor da kullanıyorum ben, hareketlerini tahmin ederim yakalarım yani. İşte yakaladığım an en büyük sıkıntı onun için.
Bu sebepten herkes ne düşünürse özgür, ama uygulamak sıkıntı olur. Benden sizlere tavsiye, bunlar yanlış işler girmeyin bu işlere.
bu yaklaşımda bi sıkıntı yok zaten. Ben araba sürücüsü olsaydım aynı durumda. Çok sinirliysem söverim basar geçerim. Motorcu olsam, söver geçerim. Ama bu şekilde davranmayan birileri de var. Bana göre magandalığa karşılık magandalık yapılmış bu bence tabi.
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:12 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:10 ----------
o değilde başka merak ettiğim bişey var forumda küfür etmek hakaret etmek ona buna saydırmak serbest mi?
Kübra006
15 Haziran 2017, 16:42
Motosiklette oynamak nedir ya.
Ritim filan tutuyor.
Ciddiyetsizlik problemdir.
Sen yaptığın işi ciddiye almazsan seni kimse ciddiye almaz.
Salurbey
15 Haziran 2017, 16:53
Ezmek gerek o halde :) millet arabanın içinde müziği son ses açsın zıplasın hoplasın kimse üstüne süremez ama motor olunca ez :) yae insanlar arabanın içinde neler yapıyor en basit telefon konuşuyor veya makyaj yapıyor veya dans ediyor ellerini bırakıp. Göbek atan var.
Motorda olunca ezelim. Ölsün cezası bu ellerini bırakmanin ÖLÜM
artemis99
15 Haziran 2017, 17:37
Ezmek gerek o halde :) millet arabanın içinde müziği son ses açsın zıplasın hoplasın kimse üstüne süremez ama motor olunca ez :) yae insanlar arabanın içinde neler yapıyor en basit telefon konuşuyor veya makyaj yapıyor veya dans ediyor ellerini bırakıp. Göbek atan var.
Motorda olunca ezelim. Ölsün cezası bu ellerini bırakmanin ÖLÜM
Senin araba kullanmadığın çok belli ya. :)
Salurbey
15 Haziran 2017, 18:18
Doğru tespit hic kullanmadım. Yazdıklarım hayal ürünü:cherry:
mustafa_325
15 Haziran 2017, 18:51
Bu olay normal bir sıkıştırma olayı değil. Motosiklet kullanan arkadaş bariz bir şekilde "bir olay çıksın da tık alayım" diyor. Kasıtlı olarak şerit değiştirmek isteyen minibüsün yanında gazı bırakarak bekliyor. Araç sürücüsü gazlayarak şerit değiştirmeye başladığında motosikletli oynamaya devam etse minibüsün arkasında kalacak zaten sıkışmayacak(1:42). Ama bizim atarlı motorcu ne yapıyor? Gazı açarak minibüsle beraber hızlanıyor(1:46). Zorla kendini sıkıştırtıyor sonra da güya intikam alarak aynaya saldırıyor.
Siz yolda yürürken bacak kadar veledin biri gelip sizin önünüzde dursa, yanından geçmek istediğinizde o yöne doğru önünüzü kesse o veledi kenara itip yolunuza devam ederseniz ne olur? Bir insanı ittiğiniz için suçlu olursunuz. Ama o çocuk da tahrik ettiği için suçlu olmuş olur.
RoofRoof
15 Haziran 2017, 19:16
10 saniye sol şeritte dans ediyo sonra sıkıştırınca ''ay biz ölürüz'' oluyor.Ben o transporter sahibi olsam aynayı kırdığı gibi motoruna vururdum lavuğun.Adam suçlu olsa bile asıl suç motosiklet sürücüsünde.
MeLaNq0Liq
15 Haziran 2017, 19:18
Yakın bir geçmişte yüzlerce sayfaya uzanan bir konu vardı daha sonra modlarımız sohbet bölümüne taşımıştı o konuyu aklıma o geldi konu amacından o kadar çıkmıştı :)
Gülmeden edemiyor insan bazı zihniyete gerçekten empati bile yapamıyorum nasıl insan bu şekil düşünebilir ???
"Olayı sırf ellerini bıraktığı için öldür" olarak gören kişiler var sadece yazık diyorum cidden yazık okumadan yazmak en büyük sıkıntımız milletce halbuki az yukarıdaki arkadaşlar ne kadar güzel anlatmış olay "el bırakmak" değil orada oyalanması "motorcu"nun ölümüne kast edecek birşeyde yok ortada hareketler soft ama bunca şeye rağmen yok motorcuyu öldürdü gibi davranıyorsunuz.
Bakalım daha ne kadar uzayabilecek bu konu ...
Salurbey
15 Haziran 2017, 19:28
Beyler, Herkes yorumunu yazıyor. Ben bu şekilde yorumladım. 100 lerce sayfa daha yazarım gerek duyarsam,sıkıntı yok.
Aslında düşündüm,transporter aa haksızlık ediyorum. Ezip öldürücekti, sen motorcuya bak nasıl oyalanirsin nasil ellerini bırakırsin. Cezası ölümdür ya bunun. Transporterci kusura bakma,hakkını yedim.
Hatta yağlı kaziga asıp derisini yuzmek gerek :)
fatih.met
15 Haziran 2017, 20:11
Transporter'ın sol şerite geçmeye başladığı kare.
https://i.resimyukle.xyz/SAGdB.jpg
Transporter'ın kör noktasında onunla aynı hızda gidiyor ve ellerini bırakıyor. Hala daha motosikleti savunan varsa şu kareye bir daha baksın.
sen buna kör nokta mı diyorsun? motosiklette biz aynaya baktıktan sonra birde omuz kontrol yapıyoruz peki transporterde biz zahmet kafayı çevirip baksa motosikleti görmeyecek mi?
millet habire araya dalmasın diye bazen takip mesafesi diye bir şey kalmıyor önümdeki arabayla.
rezil araç kullanıcılarını savunup durmayın, kırılan ayna onu akıllandıracaktır.
not: motosikletçinin şimarıkça tavırları benimde hoşuma gitmedi ama transporter burada suçlu ve aynı durumda motosiklet yerine bir taksi olabilirdi ve eminim imkanı olsa o takside gelir transporterin aynasını kırardı, yani burada motorcuya özel bir gıcıklık yada hata söz konusu değildir yani transporter genel olarak hatalı sürüş yapmış.
hem böyle durumlarda sinyal verecek ki arkadaki araç yavaşlama imkanı bulsun.
10 saniye sol şeritte dans ediyo sonra sıkıştırınca ''ay biz ölürüz'' oluyor.Ben o transporter sahibi olsam aynayı kırdığı gibi motoruna vururdum lavuğun.Adam suçlu olsa bile asıl suç motosiklet sürücüsünde.
transpotırın hatalı olmasına rağmen motorcunun şimarıklığı benide kızdırdı doğrusu.
hasmet
15 Haziran 2017, 20:19
... Videoyu izliyorum ve araç sürücüsü cinayete teşebbüs etmiş hakettiği cezayı almış...
Cinayete tesebbus oyle olmaz. Olsaydi o motosikletli o video'yu internete koyamazdi.
Ayna kirma cezasini kim neye gore hakketmis? Bakin asagidaki arkadas gibi ben de o motosikletliye kendimce hakkettigi cezayi vermeye calisabilirim mesela. Arkamdan aynami kirmak uzere yanima gecmek uzereyken bir aci frene bakar arka tampona yapismasi. Ustelik te takip mesafesine riayet etmedigi icin o suclu olur.
... İşte bunu uygulamaya kalktığında ben de ona uyarı veririm arkadaş, ona doğru yanaşırım ki bir an önce bassın gitsin ben de geçeyim. Ben bunu yaptığımda aynamı kırmaya kalkarsa artık daha büyük sıkıntı. Motor da kullanıyorum ben, hareketlerini tahmin ederim yakalarım yani. İşte yakaladığım an en büyük sıkıntı onun için.
Zaten bi gun de basina gelir oyle bisey. Cekirge 1 sicrar, 2 sicrar,...
Bu arada niye adamin dansetmesine bu kadar takildi millet anlamadim yahu. Evet, dikkati dagitiyor ve gerektiginde tepki hizini azaltiyor vs. ama sanki asil mesele oymus gibi orantisizca buyutulmus mesele...
Salurbey
15 Haziran 2017, 21:53
Kusura bakmayın,son yazılanları okuyamadım konuya dair. Kürdanla detaylı temizlik vardı.
https://i.hizliresim.com/BAM12V.jpg (https://hizliresim.com/BAM12V)
Yeni açılımlar olmamış. Motorcuya ölüm :)
Sevgili arkadaşlar, video sahibini tanımıyorum. Geçmiş videolarına bakmadan,tarafsız şekilde,yanlizca konuya eklenen kısmını kendime göre değerlendirdim.
crxforever
15 Haziran 2017, 22:02
yolda dans ede ede git, orta şeritteki arabayla aynı hızda seyret sonra yok efendim beni sıkıştırdı.
şu motorcu atarları bir gün bitse artık.
istanbulda her hatalı şerit değiştirenin aynasını kırmaya kalksak ayna kalmaz.
Salurbey
15 Haziran 2017, 22:04
https://www.instagram.com/p/BVUlBs2gOCk/
Instagramda üşenmezseniz izleyin,bu adamı kurşuna dizmek gerek.
mustafa_325
16 Haziran 2017, 00:18
https://www.instagram.com/p/BVUlBs2gOCk/
Instagramda üşenmezseniz izleyin,bu adamı kurşuna dizmek gerek.
Kimse dans eden ölsün demiyor ki zaten. Sorun dans etmesi değil başka araçlara saygı göstermemesi, sol şeritte babasının tarlasında gider gibi gitmesi. Sıkışmadan rahatlıkla minibüsün önünde veya arkasında konumlanacağı halde ısrarla sıkışacak konumda durması. Tekrar yazıyorum ilk videodaki motosiklet sürücüsü gazı kapatarak oynamaya devam etse sıkışmayacaktı. Ama kendisi nedense tam da minibüs sola kaymaya başladığında hızlanmaya başladı. Ve çaprazında minibüsü göre göre daralan boşluğa girdi. Çünkü derdi bir yerden başka bir yere seyahat etmek değil youtube kanalı için malzeme toplamak.
Linkini verdiğin videodaki adamı kimse sıkıştırmıyor bil bakalım neden?
Salurbey
16 Haziran 2017, 00:37
Çünkü şansına o gün motora uyuz olan bir ruh hastası yok etrafında.
İstanbul'da takip mesafesi var mı? Minibusler,taksiler insanın ensesine kadar giriyor. Önün de gidicek yer olmamasına rağmen motoru hazmedemiyor,motor nasıl önünde gider.
Yaw benim altımdaki motoru 0-100'de 0-200 de geçebilecek trafikteki araç sayısı bir elin parmaklarını geçmez ama adam hala sıkıştırıyor. Beni geçse bile önü dolu. Sanki gitmiyorum. Ulan gerizeka açık olsa ben giderim senden önce. Kaldıki kapalı olunca 100 kere yine ben gidiyorum. Sen bir yerde takıliyorsun. Sırf şerefsizliğine yapiliyor.
Transporterci bekleyecek, sinyalini verecek,kontrol edecek,boşsa geçecek,araba olsa bu hareketi yapamazdi çünkü çarpışıp yol kenarına cekerlerdi,motor olunca kafası rahat,gebersin köpek diyor,en kötü o cekilecek veya ölür umrumda değil.
Bu zihniyete ne insanlık ne delikanlılık. Birileri yazıyor, yok aynayı kırıp beklicekmis,adam sanki inip yumruk yumruğa kavga mi edecek,minibüsle gelir çarpar, hangi delikanlılık.
Madem delikanlı o zaman sinirine yenik düşmicek,motoru beklicek,seridi sonra degistiricek. Ne kazandi transportirci ? Kac dakka kar etti ? Tamamen manevi egosal bir masturbasyondur bu.
Ama helal olsun çok sakince kırdı aynayı,işte öyle hareket böyle geri dönüş.
capozzz
16 Haziran 2017, 02:56
@Salurbey;
Dostum daha önce yazdığım gibi bende düşünceye saygı %100. Onu baştan diyeyim. Ama bence sen artık acitasyona girdin bu konuda... Yani bence sendeki reaksiyon şöyle oldu "ben savundum, artık hep savunurum, her şekil savunurum". Bence buna gerek yok. Çünkü bu pozisyonda kaza olsa suçlusu ve zarar görecek taraf belli. Evet anlıyorum, bir karar ve duruş belirtildiği zaman bunun dönüşü zordur. Ama aciteye ve olmayan şeyi varmış gibi göstermeye gerek yok. Transporterın tek derdi var, o ds gitmek, bu kadar. Yok öldürmeye çalıştı, yok bariyere sokmaya kastı... Hayır, yok böyle bir amaç. Genç kardeşlerimize yanlış örnek olma artık. Kimse kendini bu pozisyona sokmasın. Belirli yaşa ve olgunluğa gelmiş insanların vermesi gereken mesaj bu, bunu sen de biliyorsun.
araltı
16 Haziran 2017, 07:37
Şimdi napıyoruz? Motosikletlerimizi gösterip ona göre mi yorum yapıyoruz konuya?
CC sine göre parasına ya da avrupa japon olması, hangi kriterlere göre konuşuyoruz?
üzücü...
Salurbey
16 Haziran 2017, 08:30
@capoz ,dostum guzel yorum için sağol. Katılmadığım kısimlari"acitasyon" ve "savunmaya başladığım için savunma"
Aralti, öyle düşünüyorsan o senin eksikliğin. Ne zaman senin veya forumdakilerin yazdıklarına "motor sahibi" ve "hangi motor" olduğu kriterine bakılarak değer verildi. Bunu kendine yapma. Motor olsun veya olmasın katılanların fikirlerine saygı duyulur burda. Sen şunu kaçırıyorsun ,bizim bir konu hakkında tartışıyor olmamiz fanatiklik boyutuna gelmez.
Esprili şekilde konuya bakmadığım kısımda neyle uğraştığımı paylaştım. Motor sever insanlarla dolu forum,motorumun göster kimse yanlış anlamaz :) ayrıca az çok forumda aktif arkadaşlar bilirler tanırlar birbirini.
KUVVETMİRA
16 Haziran 2017, 09:07
transportırcı aynasını yaptırıp meseleyi kapatmıştır muhtemelen.
Salurbey
16 Haziran 2017, 09:42
Arkadaşlar,kendi adıma noktayı koyuyorum,son mesajımı yazıyım konuya dair.
Sıkıntı şu, transporterın yaptığı şeyin ciddiyetini ve sonuçlarını çok hafife indirgiyorsunuz. Transportircinin ruh halini bire bir yansıtan yorumlar yazıldı,yani aynı motivasyon ve iç sesle adam bunu yapıyor.
Simdi yazayım o iç sesi "vay sen kimsin,motor halinle solda bana yol vermiyorsun,bir de benle dalga geçiyor,dur haddini bildireyimde görsün,hadi el mi yaman bey mi ,sıkıyorsa yol verme veya ezil,düş, bariyere çarp, sakat kal,zerre kadar umrumda olmaz,arkama bile bakmam,haddini bileceksin.... " işte iç ses uzar gider böyle.
Motorcu panik yapsa, birşeyler ters gitse veya minibüsçü ayarlayamasa geçişini. Kim garanti verir bu işin nasıl biteceği ile ilgili ?!!
O zaman bundan sonra ,trafikte yayalardan başlıyım ezmeye,kırmızı yanarken geçen bir de üzerine cemkiren,bisikletle arabanın üzerine gelen,daha sayarım,hepsini ezmeye varacak agresiflikte sıkıştıralim.
Beyler, motora binenler,hangi ara bu derece acımasız, vicdansız hale geldiniz. Ayna kırılmış eee , kolu kırılsa,bacağı kırılsa? Kaporta motorcunun kendisi. Arabayı 200 tl ye yaptır geç.
O transportercinin bu video elemanı sıkıştırmaya hakkı yok. Şikayet etsin plakayı alıp. Motorun yaptığı hani sizce dalga geçmek var ya , onun sonunda minubuscu en çok ne kaybedebilir ? Egosu dışında? ? Peki motorcu ne kaybedebilir!!
Düşünün bunu.
Siyahi
16 Haziran 2017, 10:18
Paranoyaklık.... (bknz:wikipedia)
Ulen wikipedia da erişime kapatılmış. Neyse google da arattırın.
okanbagiscan
16 Haziran 2017, 11:02
Motosiklet sürücüleri olarak sonsuza kadar tüm araçların hatalarını bizmi öngöreceğiz.Tamam öngörmemiz bizim sağlığımız için gerekli fakat diğer sürücülerin yayaya bisikletliye motosikletliye saygı duyacağı bir gün gelecekmi.Ütopik bir beklentimde yok diğer avrupa ülkelerindeki seviyeye gelelim yeter.Biz yine dikkatli olalım ama en azından aldığımız risk azalsın istiyorum.Ülkede hiç bir konuda adalet olmadığı için bunun olması zor gibi görünüyor.Herkes kendi adaletini arar duruma düştü.Yapılan hareket normalleşti.Kimin gücü kime yeterse artık.
hasmet
16 Haziran 2017, 12:18
Malesef. Orman kanunlarının tepeden tırnağa benimsenme, içselleştirilme ve normalleşme süreci tamamlanmış durumda. Kim kime niye saygı göstersin? Ağır olan vurur, kıvrak olan kaçar. Hepimize hayırlı olsun.
Pulsar41
16 Haziran 2017, 13:24
Sol şeritten gidiyor. Elleri gidondan çekmiş, oynaya oynaya. Transporter sola geçmek istiyor hep belli. Ama bu dangalak ne gaza basıyor, ne geri çekiliyor. Sonra adamlıkmış gibi aynayı kırıyor.
Tamam bazıları hak ediyor ama burada bu kameralı ergeni savunacak durum göremedim.
Gaza basıp da öndeki adamın tamponunda mı gidecek?
Takip mesafesi denen bir şey var.
Motorcu hatalı olsa bilse, Transporter sinyal dahi vermiyor.
Direk motoru hiçe sayıyor.
killingroad
16 Haziran 2017, 13:36
Şaka gibi yorumlar devam ediyor.
Gazı bırakmış oynuyormuş, Transporter sola geçmek istiyormuş.
Çözüm?
ÜSTÜNE KIRALIM ÖLSÜN!
Ben de elimde tüfekle gezeyim arkadaş? Şuraya girmek istiyorum, giremiyor muyum? Orada duranı vurayım..
Ne farkı var? Hiç.
Kime ne anlatıyoruz anlamadım ki.
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:36 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:35 ----------
Adam trafikte kalmak istemiyor, sinyal kullanmıyor, ama geçiş hareketlerini yumuşak şekilde yapıyor, ayrıca motorculara karşı bir aksi durumu da yok. Videonun başında kardeş kardeş gidiyorlardı işte. Adamın sürüş profili bu ve sol şerit açıldığı anda da sola geçecek belli bu. Önce senin geçmeni bekledi, sen herifin yanına geldin oyalandın, sol şerit akmaya başladıktan sonra şıkıdım mıkıdım oynadın. Bunun trafik dilinde adı var, ben senle oynuyorum arkadaş diyorsun adama.
Hayırlı olsun güzel kafa.
Adama yol açmazsan üstüne kırar diyorsun, farkında bile değilsin.
Amacında haklı yazdığın kısmı alıntılamadım.. Elim varmadı..
Adam motorun farkında.
Motor şeritteyken o şeride giriyor..
Motor şeritteyken şeride giriyor... Bunu bilerek yapıyor.. Bir amacı var.
Amacında haklı diyorsun.
Kafan gerçekten çok güzel, şıkır şıkır. Güzel günlerde kullan.
---------- Mesajlar birleştirildi - 09:39 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:33 ----------
Transporterci bekleyecek, sinyalini verecek,kontrol edecek,boşsa geçecek,araba olsa bu hareketi yapamazdi çünkü çarpışıp yol kenarına cekerlerdi,motor olunca kafası rahat,gebersin köpek diyor,en kötü o cekilecek veya ölür umrumda değil.
Buna itiraz edecek olan var mı? Hadi gebersin köpek dememiş olabilir daha insaflı bakalım.
Kamyon olsa "ne işin var solda ....." diyecekti..
Kamyonet / van olsa bakacaktı bön bön.
Araba olsa meğil eder gibi yapacaktı.
Motor olunca "nasıl olsa o canını korumak zorunda kalacak" diye devam etti.
Bu kadar basit yahu.
Ben motorcunun yaptığı hareketi savunmuyorum, benim dünya görüşüme ters bireysel adalet sağlama çabaları, daha önce de yazdım.
Ama bir insanın canına kast eden bir öküzü de haklı göstermeye çalışıyorsunuz, sindiremiyorum.[/quote]
mgora
16 Haziran 2017, 13:42
http://www.iha.com.tr/video-trafikte-olumune-kavga-kamerada-106082/
Motosiklet sürücüsünün tartışma sırasında aynasını kırdığı taksi şoförü , motosikletlinin üzerine aracını kırarak şahsı bariyerlere sıkıştırarak yaralanmasına neden oldu.
Olay, geçtiğimiz günlerde Edirnekapı E-5 karayolunda meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, otoyolda yoğun trafikte seyir halinde ilerleyen motosiklet sürücüsü, ticari taksi sürücüsü ile tartışmaya başladı. Trafikte seyir halinde giden iki sürücüden motosiklet sürücüsü, taksinin aynasını kırdı. Buna sinirlenen taksi şoförü aracını motosikletlinin üzerine kırdı. Motosiklet sürücüsü bariyere çarparak yaralanırken, ticari taksi sürücüsü hiç bir şey olmamış gibi yoluna devam etti.
Pulsar41
16 Haziran 2017, 13:49
http://www.iha.com.tr/video-trafikte-olumune-kavga-kamerada-106082/
İnşAllah bir şey olmamıştır da motorlunun dangalaklığı.
Madem bir halt yiyorsun tam yap. Aynayı kırıyor ama adamın yanında duruyor.
Bas gitsene be adam.
VECİHİ
16 Haziran 2017, 13:55
Ayna kırma modasına sonunda böyle bir tepki verileceği belliydi.
Thracian
16 Haziran 2017, 13:58
Bizim Türk milletinin en pis huylarından biri de her olay da takım tutar gibi taraf tutması.İkisi de hatalı daha neyi tartışıyorsunuz?
capozzz
16 Haziran 2017, 15:10
@kilingroad;
Sen benim kafama laf edecek adam misin lan? Muhatabim degilsin salca olmaya kalkma.Kendi kafana bak kendi hayatına bak sen. Saga sola saracagina tez zamanda bu dangalagin yaptığı aynı hareketi yap neler oluyor kendin gör. Ülkenin trafik kültürünün ne olduğunu bilmiyorsun sen daha, öğren öyle gel.
matrax33
16 Haziran 2017, 17:51
Kendi adaletini sağlayan taksiciye denk gelmiş bi tanesi :D adaletler savaşında acımasız olan kazanıyor :D
kask kamerası çıktı mertlik bozuldu.
Malebranche
16 Haziran 2017, 21:50
Arkadaşlar,kendi adıma noktayı koyuyorum,son mesajımı yazıyım konuya dair.
Sıkıntı şu, transporterın yaptığı şeyin ciddiyetini ve sonuçlarını çok hafife indirgiyorsunuz. Transportircinin ruh halini bire bir yansıtan yorumlar yazıldı,yani aynı motivasyon ve iç sesle adam bunu yapıyor.
Simdi yazayım o iç sesi "vay sen kimsin,motor halinle solda bana yol vermiyorsun,bir de benle dalga geçiyor,dur haddini bildireyimde görsün,hadi el mi yaman bey mi ,sıkıyorsa yol verme veya ezil,düş, bariyere çarp, sakat kal,zerre kadar umrumda olmaz,arkama bile bakmam,haddini bileceksin.... " işte iç ses uzar gider böyle.
Motorcu panik yapsa, birşeyler ters gitse veya minibüsçü ayarlayamasa geçişini. Kim garanti verir bu işin nasıl biteceği ile ilgili ?!!
O zaman bundan sonra ,trafikte yayalardan başlıyım ezmeye,kırmızı yanarken geçen bir de üzerine cemkiren,bisikletle arabanın üzerine gelen,daha sayarım,hepsini ezmeye varacak agresiflikte sıkıştıralim.
Beyler, motora binenler,hangi ara bu derece acımasız, vicdansız hale geldiniz. Ayna kırılmış eee , kolu kırılsa,bacağı kırılsa? Kaporta motorcunun kendisi. Arabayı 200 tl ye yaptır geç.
O transportercinin bu video elemanı sıkıştırmaya hakkı yok. Şikayet etsin plakayı alıp. Motorun yaptığı hani sizce dalga geçmek var ya , onun sonunda minubuscu en çok ne kaybedebilir ? Egosu dışında? ? Peki motorcu ne kaybedebilir!!
Düşünün bunu.
Bunlar motora binmenin riskleri, sen motosiklete bindiğin anda bunların olma ihtimallerini çoook artıracağını bilerek ve isteyerek biniyorsun.
Eğer olursa es keza trafik kurallarını okursanız neden çok yanlış işler yaptığınızı görebilirsiniz.
Trafik kuralları "iş olsun" diye konulmuyor, insan kaynaklı hataları en aza indirmek için varlar.
Her ne kadar bu isteğim imkansız olsa da "şerit çizgileri"'ni insanlık neden icat etmiş, bunlar önce ne bedeller ödemiş ? Onların bir tarihine bakın.
Salurbey
16 Haziran 2017, 22:38
Bunlar motora binmenin riskleri, sen motosiklete bindiğin anda bunların olma ihtimallerini çoook artıracağını bilerek ve isteyerek biniyorsun.
Eğer olursa es keza trafik kurallarını okursanız neden çok yanlış işler yaptığınızı görebilirsiniz.
Trafik kuralları "iş olsun" diye konulmuyor, insan kaynaklı hataları en aza indirmek için varlar.
Her ne kadar bu isteğim imkansız olsa da "şerit çizgileri"'ni insanlık neden icat etmiş, bunlar önce ne bedeller ödemiş ? Onların bir tarihine bakın.
Kuralları gayet iyi biliyorum. Okumaya ihtyacım yok. İstanbul trafiğinin en yoğun olduğu yerlerde uzun saatler sürüş yaptım yapıyorum, mesela bugün sadece 120 km şehirici yol yapmışım. Genel değerlendirme yapayım,neredeyse 0 problem yaşamıyorum trafikte. Motor kullanışim ve trafik bilgim sağlıyor bunu.
Demek ki uygulamada problemim yok. Tanıyanlar,beraber sürüş yaptığım kişiler de söyler bunu.
Tekrar video ya dönüyorum. Motorcu arkadaşın eline sağlık diyorum. Transporterci haysiyetsiz kişi de biraz olsun titredi ve kendine geldi diye düşünüyorum.
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO