PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Motorcunun Kendince Adaleti Sağlaması

Sayfa : 1 [2] 3

SuleymanE
13 Haziran 2017, 21:26
çok beğendim araya girerim.
korkak oldukaları için öyle diyorlar. dünyanın en erkek milleti bildiğimiz gibi biziz. biz adamı varya koyduk mu oturturuz. gavurlar korkak hep. savaşlarda falan bizi tokatlarken mesela 100 e 1000 dalmışlar ondan. yoksa biz 1 e 10 alıyoruz aslında. onların hepsi korkak tavuklar. dövüş falan bunlar hep göbekli türk dayısının özellikleri. kaslı 2 metrelik siyahi , göbekli dayıya ne yapabilir. göbekli dayıda bir kere testosteron kokusu var eyyy amariga. amarigaaaa ayağını denk al. :bounce:

İrlandalı boksör olayına da aslında fotoşop diyorlar? Hatta İrlandalının Fetö tarafından gönderildiği, bizim birlik beraberliğimizi bozmak ve kudretimizi sorgulatmak amacıyla düzenlenen bir kumpas olduğu da söyleniyor? :)

Hatta orda irlandalı olan türk, irlandalıya saldıran türkler de aslında irlandalıymış? bunlar hep algı operasyonu ve ameriganın oyunları da deniyor?? :P

İsviçreli bilim adamlarının yaptığı bir araştırmaya göre de dünyanın en delikanlı erkekleri Adana-yüreğir, Ankara-çinçin ve İstanbul-bağcılarda yaşıyormuş :queen:

peruwasa12
13 Haziran 2017, 21:38
Şu mallar yüzünden herkesin adı kirleniyo ya ona yanıyorum arkadaş, bariz prim yapmaya çalışan malın biri, normalde kamera takardım bi kaza vs olursa diye artık onu bile takmaya utanır oldum şöyleleri yüzünden

esetabu
13 Haziran 2017, 21:51
hos degil. ayna kirmak ne lan.
o zaman sen gaza gelip makas atarken de araba gelip kicindan arka lastige degdirsin hafif hafif.

hknsaritas
13 Haziran 2017, 22:13
Kizmayin ya adamin ici rahat etmemis 2.20 de aynayi geri takiyor 😃

aksam aksam iyi güldüm :D

hasmet
13 Haziran 2017, 22:40
Merak ettiğim bu olay amerikada yaşansa sonucu ne olurdu? Yani bir kişinin aynasını kırsan ve bunun da video kaydı olsa adam seni dava etse nasıl bir yaptırımla karşılaşırdı? Ayrıca dikkatimi çeken birşey daha var, yurt dışında trafikde tartışmalarda iki taraf da genelde ilk yumruğu atmak istemiyor ve karşılıklı küfürleşip duruyorlar :)

Bu adamlar korkak olduğundan mı böyle? yoksa yaptırımlar mı çok ağır? merak ettim, ne diyorsun bu duruma hasmet hocam?

Muhtemelen hapis olurdu. Bir insanın evine ve arabasına saldırı basit bir suç değil çünkü.

İyi gözlemlemiş ve doğru tahmin etmişsiniz.

Amerika'da küfür ve bağırma serbest, fikir özgürlüğü kapsamı içinde. Birine, ülke başkanı dahil, ulu orta toplum içinde bağıra bağıra ağız dolusu küfredebilirsiniz. Sorun yok. Polis görse de birşey yapamaz, sözler tehdit içermediği müddetçe. Velhasıl "o&#@u çocuğu" OK, ama "bu akşam görürsün sen" OK değil.

Ammaaa, fiziksel temas başladığı anda işler tersine döner. İlk yumruğu atan hapsi boylar.

Ve Amerika'da polis yerel, bağımsız, ve genelde çok iyi çalışıyor. Kolay kolay yanınıza kalmaz. Bir insanın herhangi bir hakkına girmek, özgürlüğünü kısıtlamak ciddi bir suç.

Birine yumruk atan, o attığı yumruğa lanet edecek hale getirilir, ve zaten aklı olan da o hale geleceğini bilir ve yapmaz. Velhasıl yediği halt kimsenin yanına kalmaz. Sistem iyi işliyor ve caydırıcı.

Ama küfür serbest, tehdit içermediği müddetçe.

comolokko
13 Haziran 2017, 22:51
Bence gayet iyi yapmis helal olsun. Motorcu hata yapmis dans etmis yol vermemis karsiliginda canina kastedilmis, cinayete tesebbus edilmis, adam hata etmiz sikistirmis karsiliginda aynasini almislar. Eger bu adam kayip kafasi kopsaydi simdi farkli yorumlar atiyor olurduk...

araltı
14 Haziran 2017, 14:37
biri benim aynamı kıracak. Kırılan aynayı çıktığı yere sokarım...

comolokko
14 Haziran 2017, 14:59
bu adama kızanlar; eğer adam orada hakim olamasaydı böyle bir haberde yazık diyecektiniz http://www.motosiklet.net/forum/taziye/179420-merter%27de-trafik-kazasi.html

BatuhanK
14 Haziran 2017, 15:14
bu adama kızanlar; eğer adam orada hakim olamasaydı böyle bir haberde yazık diyecektiniz http://www.motosiklet.net/forum/taziye/179420-merter%27de-trafik-kazasi.html

hakim olunacak bir durum hiç olmadı. O şekilde motosiklet kullanılmaz, onun adı körlemesine gitmek.

EmirE
14 Haziran 2017, 15:18
Motorcunun düşmanı yine motorcu pes...

Araba elemanı biçecek utanmasa halen adamın kırdığı aynaya laf ediyorsunuz, trafiktede böyle motorcu dayanışması gösteriyorsanız düşmana gerek yok

mfBulut
14 Haziran 2017, 15:33
İyi sürücü başkalarının hatalarını da öngörüp o hataların sonuçlarından da kaçınan sürücüdür.

İyi sürücü sadece kendi aracını süren değildir. Önündeki, yanındaki ve arkasındaki araçları da sürendir. Buna göre önlem alandır.

Örnekler arttırılabilir tabi de, şu konum ve sürüşte sıkışacağı kabak gibi ortada olan motorcu inatla orada durursa, siz de "İyi yapmış." "Araba da sıkıştırmasaydı." diye kendinizi kandırmaya devam ederseniz, o örnekler yazılırken yapılan enerji israfından öteye gitmez tabi.

Önüne de girecekler. Yakın da geçecekler. Arkandan korna ile yol isteyip, yarım metre dibine de girecekler. Ön göreceksin ve hayatta kalacaksın. Bu kadar basit..

MotoRR
14 Haziran 2017, 16:28
Velev ki adam sıkıştırdı sen de intikam aldın geçti gitti. (bence bu da yanlış).
Bir de diğer senaryoya bakalım. Adam bariyerin kenarında o motoru hiç görmemişse ve sıkıştırdığından haberi yoksa.... O halde motorcu kardeşimize bravo. Yeni bir motor düşmanı meydana getirdi trafikte.
Transporter sürücüsünün düşüncesi : "ulan motora bak durduk yere aynamı kırdı"

Tebrikler. Beyin gelişimini sağlayamamış bir mal motorcu daha...

Dikkat edersen kornaya basıyor 3 4 sn

Salurbey
14 Haziran 2017, 16:51
Görmese ezilmişti. Kasıtlı sekilde üzerine kırıp taşıt fizik üstünlüğünü kullanarak motorcuyu tehdit ve egosunu tatmin ediyor.

Nerde takip mesafesi ? Motorcu plakaya yapışık mı gitsin. Adam olsaydı, insan hayatıyla oynamasaydı,2 dkk daha bekleseydi motorun geçmesini !!

Kasten ve bilerek motorun üzerine kırıyor ve öldürmeyecek incelikte sıkıştırıyor. Ama panik yapsa motorcu veya minibüsü kullanan ayarlayamasa ne olacak.

Minibusu kullanan hayvanı amma savundunuz beyler. Motorcu olması gereken hızda gidiyor. Ellerini bırakmış oynamış. Eğer bunu yapmamış olsaydı da o minubuscu hayvan, motoru hiçe sayıp üzerine çıkacaktı. Motoru hazmedemeyen,taşıt yerine koymayan şerefsizlerden biri bu.

Motorun gitmediği yerde araba nerden gidebilir trafik olan bir yerde. Bu kötü niyet ve eziklik ve de hayvanlık.

Genel tavır bu olmamalı fakat olay özelinde Motorcu'nun ayna kırma hareketi beni içsel olarak çok rahatlattı.

MeLaNq0Liq
14 Haziran 2017, 18:51
Bunca yazılıp çizildikten sonra bu dangalağı savunan kendine motorcuyum demesin açık ve net ifade ediyorum psikolojik tedavi görün .

kıçını başını elini kolunu sallayıp sol şeritte öyle ben görsem indirip motordan ben döverim bunu kalkmış bide ayna kırıyor hödük

Salurbey
14 Haziran 2017, 19:41
Aman denk gelmeyelim sana Melanqoliq

fatih.met
14 Haziran 2017, 19:55
Sol şeritten gidiyor. Elleri gidondan çekmiş, oynaya oynaya. Transporter sola geçmek istiyor hep belli. Ama bu dangalak ne gaza basıyor, ne geri çekiliyor. Sonra adamlıkmış gibi aynayı kırıyor.

Tamam bazıları hak ediyor ama burada bu kameralı ergeni savunacak durum göremedim.

biri araya dalmasın diye habire takip mesafesini ihlalmi edelim yani bunu mu demek istiyorsun?

nayken81
14 Haziran 2017, 22:12
Arkadaşlar adamın yaptığı doğru yada yanlış,sonuca bakın,aynası kırılan adam bir daha motosikletlilere daha fazla dikkat eder mi etmez mi?Bir musibet bin nasihatten evladır diye boşuna dememişler.

Ekarademir
14 Haziran 2017, 22:26
Arkadaşlar adamın yaptığı doğru yada yanlış,sonuca bakın,aynası kırılan adam bir daha motosikletlilere daha fazla dikkat eder mi etmez mi?Bir musibet bin nasihatten evladır diye boşuna dememişler.

Bence artık adam nefret besleyecek.

comolokko
14 Haziran 2017, 22:28
Bence artık adam nefret besleyecek.
Nefret etsin anca ayagini denk alsin yeter. Adam acik net adami ezmek istemis. Illa bi karsiligi olacak. Dans etmesi vs bunlarin karsiligi adami ezmekse beyler lutfen magandalardan dert yanmayin bi zahmet...

hasmet
14 Haziran 2017, 22:39
Motorcunun düşmanı yine motorcu pes...

Araba elemanı biçecek utanmasa halen adamın kırdığı aynaya laf ediyorsunuz, trafiktede böyle motorcu dayanışması gösteriyorsanız düşmana gerek yok

Hiç sevmem kabileciliği. Motorcudan önce insanız hepimiz. Bariz yanlış bir davranışı motorcu yaptı diye savunamam. Çünkü o zaman o davranışı hepimiz kabullenmiş oluruz. Bilakis bizim tepki vermemiz lazım, her motorcunun öyle olmadığını göstermek için. Eğer trafikteki tüm arabalar motorcuları keyfine göre ayna kıran serseriler olarak görürlerse nasıl motosiklet kullanacaksınız?

zaferce
14 Haziran 2017, 22:50
Yaw hala ezmek istemiş diyor. Arkadaş, bir insanı öldürmeye kast etsen bir yandan telefonla mı konuşursun? Bir insanı öldürme niyetiyle yola çıksan yanında yolcu mu taşırsın? Öldürmeyi planladığın kişi senin aynanı yamultsa öylece seyir mi edersin? Arkadaş araba sürücüleri sizi öldürmek derdinde değil. Görünecek şekilde motor sürmeyi beceremiyorsunuz hepsi bu. Ya birisi kör noktayı anlatsın ya da ben link vereceğim (bkz: görünürlük (https://zafercemotosiklet.wordpress.com/2017/05/24/gorunurluk/)).

Sürüşte hata yapıp kendisini yaralayan ya da ölen sürücü yarın ben de olabilirim. Ve bu benim kendi hatam sebebiyle ölmüş olduğum gerçeğini değiştirmez. Yeri gelir virajı doğru değerlendiremezsin, yeri gelir zemini iyi gözlemleyemezsin, yeri gelir can kurtaran bakışı ihmal edersin, yeri gelir başkalarının kör noktasında gereksiz uzun kalırsın, yeri gelir başkasının yapacağı hatayı zamanında öngöremezsin, düşersin. Bu hatalar sebebiyle yaralanmam veya ölmem tamamen benim hatamdır. Forumda açtığım başlıkta yaralanma örnekleri de var açıp bulun.

Arkadaş, başka sürücülerin seni öldürmeye niyetlendiğini düşündüğün bir durum varsa zaten neden motora binersin ki? Araba kullanan milyon tane kişiyi mi eğiteceksin? Motorcu forumunda yazı yazarak, motorcu motorcuya destek olsun mesajı atarak seni öldürmeye çalışan araba sürücüsünün davranışını mı değiştireceksin? Bir tane bile araba sürücüsü senin bir yerlerde yazdığın yazı sebebiyle hiç bir davranışını değiştirmeyecek. Bu kafayla motor süren herkes bu dertlerin aynısını yeniden yaşamaya mahkum çünkü şartlarında bir değişiklik tasarlamıyor. Kendi sürüşünü değiştirirsen, iyi sürmek dediğin şeye başkalarının hatalarını ön görmeyi ve bu hataların oluşturacağı tehlikelerden uzak kalmayı da dahil edersen başını dertten uzak tutabilir, bir şeyleri değitirebilrsin. Bunu öğrenmenin yolu da yol eğitimleri. (bkz: yol eğitimi (https://zafercemotosiklet.wordpress.com/2017/05/20/ileri-surus-egitimi-iii-yol/)).

Öndeki aracın arkasında çok uzun bir mesafe bırakıp türkü çığıra çığıra eşek arar gibi gezinmek ile öndekinin plakasına yapışmak arasında bir şeyler de var. Güvenli takip mesafesi 2 saniye. (bkz: 88... 89... (https://zafercemotosiklet.wordpress.com/2017/05/22/88-89/)) Hadi zemin kaygan, yol ıslak üç saniye. Bu videodaki eleman babasın tarlasında gezintiye çıkmış.

Hadi her şeyi geçtik. Motoru iyi sürmekten sadece yatırıp kaldırmayı anlıyoruz. Düz yolda çok hızlı gitmeyi anlıyoruz. Arkadaş, güvenlik balonu diye bir şeyi de mi duymadık? Minibüsün 3 cm dibinde oyalanmak nedir? Sorsan milyon km tecrübesi vardır. Motoru çok yatırıyordur. En hızlı o gidiyordur. Motorun ön tekerini en çok o kaldırıyordur.

Motorcunun motorcuya destek olmak için yapabileceği en iyi şey yol eğitimi almaya teşvik etmektir. Neyin iyi sürmek, neyin mallık olduğunu ayırt etmek lazım.

Salurbey
14 Haziran 2017, 23:38
Sevgili arkadaşlar,hepimiz trafikteyiz,kasıtlı olarak motor kullananlara yapılanları yaşıyoruz.

Egitim,bilinç... Görüyor bilerek üzerine sürüyor. Telefon falan hikaye, sebep aynı burda yazılan yorumların bazılarındaki ruh hali, nasıl şeritte oynar,ağzını burnunu kırarım, altında araba olunca "ezerim" motivasyonu ile üzerine sürmüş.

Egitim,farkındalık,ekipman,kendimi gayet bilinçli ve kurallara uyan binici olarak tanımliyorum ve diyorum ki yaw adamlar manyak,motorla trafikte o an etrafında olmak yeterli.

zaferce
15 Haziran 2017, 00:01
Egitim,farkındalık,... kendimi gayet bilinçli ... tanımliyorum ve diyorum ki yaw adamlar manyak,motorla trafikte o an etrafında olmak yeterli.

Hocam saldırı gibi algılama n'olur. Yol eğitimini nereden aldın? Tahminimce almadın. Demem o ki, eğitimliyim, bilinçliyim, farkındalığım yüksek demek için yol eğitimi almış olmak, motosiklet yol sanatı kitabında anlatılan ilkeleri benimsemiş ve bunlara göre sürüyor olmak lazım. Yoksa Gymkhana şampiyonu olmuşuz, motorla türlü cambazlıklar becermişiz kar etmez, hep bizim üstümüze kırarlar. Çok açık söylüyorum, yol eğitimi almış hiç bir arkadaşımdan "Sen ne kadar iyi sürersen sür, araba sürücüleri seni öldürmek istiyor." lafını duymadım. Hep ya çok tecrübeli ama eğitimsiz sürücüler ya da Honda'dan motoru yatırıp kaldırmayı öğrenince motosiklet sürmeyi öğrendiğini zanneden arkadaşlardan bunu duyuyorum.

Bir de alaylı mektepli meselesi vardır eski zamanların ordusunda. Ya subaylığın okulunu okursun o şekilde subay olursun. Ya da ordunun bir alayında bir birliğinde hizmet edersin tecrüben artar o şekilde subaylığa yükselirsin. Bunun günümüzdeki oyunculuğa aktardılar. Mektepliler konservatuvarları bitirenler oldu. Alaylıyım diyenler ise modellikten (halk arasında mankenlik derler) oyunculuğa geçenler oldu. usta Ferhan Şensoy sorar bunlara: Hangi alaydan, hangi birliktensin? E ona bir cevap yok. Alaylı oyuncular mesela Hadi Çaman Tiyatrosunda onunla usta çırak ilişkisi içinde oyunculuğu öğrenmiş insanlardı oysa. Ama işte kişiye sorunca bilinçliyim. Yol eğitimi almadım ama alaylıyım. Yol eğitimi almadım ama bilinçliyim. Yol eğitimi almadım ama iyi sürüyorum. Bu yol eğitimi almadım ama lafını o kadar çok duydum ve o kadar çok gerisinin kaale alınmaması gerektiğini gördüm ki...

Yol eğitimi aldıysan ve hala bunu diyorsan nereden aldığını bileyim de ona göre hiç kimseye orayı asla tavsiye etmeyeyim.

xterkan
15 Haziran 2017, 00:32
böyle zibidi götü başı oynayan motorcu olmasın, motor kullanmasın, hatta hiçbir trafik taşıtına binmesin ,bildiğimiz apaçi aq evladı, böyle tipler yüzünden, motorcuların adı lekeleniyor, bu tipler araba kullanınca da aynı, sonra gider motorcuyu yayayı ezer geçer, kafa yapıları aynı, be dallama adamın yanına geliyorsun, dans etmek ne demek? transporter yavaşca sola girmiş ,önüne ani bir hareketle kırmamış, motorcu kendi kaşınmış sonra adamın aynasını kırıyor, o adam genelleme yapsa, bütün motorculara karşı, yarın motorcu gördüğünde daha beterini yaparsa, ne olacak ?kusura bakmayın ama bu tarz tipler küfürü hak eden tipler, 125 cc motor alır, 10 tane dikiz aynası koyar ,el kadar motora egsoz takar, egsoz patlatır, bir bok yapmış edasında takılır, bunların tofaş cı olanlarıda aynı, 75 beygir arabaya sanki 1000 beygir gibi kalın lastik takar ,açar müziği terör estirir, aq evlatları ,,,,,gene diyorum kusura bakmayın,,,,,, kötü sözler için ama motorda dans etmek ne demek ? ellerini bırakmış dans ediyor ayrıca hepimiz dalgın hata yapabiliriz, önemli olan kasıt olmamasıdır, hergün motor kullananların neredeyse kafaya hiç takmadıkları, basit bir olay hemde dans ederek kendi kaşınmış sonra aynayı kırıyor gereksiz aptalca işler, zararı bize dokunuyor

Salurbey
15 Haziran 2017, 00:32
Sevgili Zaferce, Roadcraft eğitiminin teorik kısmına katıldım, Erkan Demirel ve Koray Kuden tarafından verildi.

Eğitime gitmeden orjinal kitabi 2 kere okudum. Pratik kısmının eğitimine katılmadım. Uygulama kısmında hiç sorunum olmadı. 22 bin km sonunda 1 kere sıkıntıya duscegim durum yaşadım, onun dışında hiç sorunum olmadi,saatlerce cok yoğun trafikte sürüş yapmama rağmen problem yaşamadan rahat şekilde tamamlarım , İstanbul gibi bir sehirde.

Anlayacagin sıkıntım yok. Fakat bu roadcraft eğitimi,manyakların hareketlerini ,motorculara karşı olan ruh hastası tavırlarını degistirmiyor.

Ne eğitimi olursa olsun. İzlediğim videoya yapacağım yorum yazdiklarimdir. ( 22 bin km + honda gs1 gs2 + road c teorik + konu hakkında okuduğum birçok yazı )

zaferce
15 Haziran 2017, 00:34
Sevgili Zaferce, Roadcraft eğitiminin teorik kısmına katıldım, Erkan Demirel ve Koray Kuden tarafından verildi.

Eğitime gitmeden orjinal kitabi 2 kere okudum. Pratik kısmının eğitimine katılmadım. Uygulama kısmında hiç sorunum olmadı. 22 bin km sonunda 1 kere sıkıntıya duscegim durum yaşadım,saatlerce cok yoğun trafikte sürüş yapmama rağmen problem yaşamadan rahat şekilde tamamlarım.

Anlayacagin sıkıntım yok. Fakat bu roadcraft eğitimi,manyakları hareketlerini ,motorculara karşı olan ruh hastası tavırlarını degistirmiyor.

Ne eğitimi olursa olsun. İzlediğim videoya yapacağım yorum yazdiklarimdir. ( 22 bin km + honda gs1 gs2 + road c teorik + konu hakkında okuduğum birçok yazı )

Evet hocam yanılmamışım. Yol eğitimi yok. Aldıktan sonra fikrin aynı kalırsa yaz. yeniden haberleşelim.

Salurbey
15 Haziran 2017, 00:39
Peki,alacağım pratik kısmınıda. Kitap ve teorik eğitim buna yeterli olmadı,umarım dediğin gibi olur. Çok iyimser bir temenni ama bakalım.

c3y
15 Haziran 2017, 01:42
Sorun su motor kullanan cogu arkadas sunu kafasina soksun.Motor su gibidir hep akar hep boyle elleri birakip otu basi oynatirsan kazada yaparsin streste..Akicaksin her zaman zaten marifeti bu.Otomobil degil bu serit mantigin varsa aralardan yol istemiyicen..Yok canim sıkıldı aralardan kural ihlali yapiyim canim sıkıldı normal seridimde gideyim 500 bin tane motor 500 bin tane farkli kafa...

MeLaNq0Liq
15 Haziran 2017, 09:44
Anlayacagin sıkıntım yok. Fakat bu roadcraft eğitimi,manyakların hareketlerini ,motorculara karşı olan ruh hastası tavırlarını degistirmiyor.

Salurbey sıkıntı var dostum. Nedir diye sorarsan gayet net olan "trafiği okumak"
Eğerki sen bu videodaki kişiyi haklı bulup "motorcuyu öldürmek istedi transporter" diyorsan 22 bin km lik tecrüben bence boşa gitmiş kusura bakma amacım seni veyahut herhangi birisini aşığılayıp küçük düşürmek kendi düşüncemi başkasına lanse etmek değildir ortada apaçık olan "doğru"yu herkesin öğrenmesini istememdir umarım bunu okuyup o tarz eleştiri yaparsınız.

Benim yaşım 32
kendimi bildim bileli "araç" üstündeyim yeri geldi kamyon yeri geldi taksi yeri geldi motosiklet oldu uzun yolu saymayıp trafikli ortamdan yakın zamandan kısaca bahsetmek gerekirse: 5 sene kendi arabam ile pazarlamacılık yaptım ardından 3 sene ticari taksi ve şuan 4.senem olan motorumla trafikteyim full time olarak geçen süreler bunlar km olarak siz hesap edersiniz.
Buradaki çoğu kişi sadece motosiklet kullanıp trafik hakkında yorum yapıyor diğer gözden bakmıyor veyahut tam tersi sırf araba kullanıp motosiklet kullanmayıp yorum yapıyor buda soruna neden oluyor "empati yoksunluğu" tam tarafsız bir gözle bakılmıyor buda "aşırı sempatizanlık" veya "holiganlık" a dönüşüyor. Bence şuan motor sürücüsünü haklı bulanlar bu psikoloji ile yorum yapıyorlar.

"Ani manevra" yok "yavaş yavaş" herhangi bir "cana/mala" kastedmeden şerit değiştiriyor ve bu 4-5 saniye sürüyor hatta şerit değiştireceği apaçık belli. motosiklet üzerinde 1 saniye hayat kurtarır bunu unutmayın.

artemis99
15 Haziran 2017, 09:54
İrlandalı boksör olayına da aslında fotoşop diyorlar? Hatta İrlandalının Fetö tarafından gönderildiği, bizim birlik beraberliğimizi bozmak ve kudretimizi sorgulatmak amacıyla düzenlenen bir kumpas olduğu da söyleniyor? :)

Hatta orda irlandalı olan türk, irlandalıya saldıran türkler de aslında irlandalıymış? bunlar hep algı operasyonu ve ameriganın oyunları da deniyor?? :P

İsviçreli bilim adamlarının yaptığı bir araştırmaya göre de dünyanın en delikanlı erkekleri Adana-yüreğir, Ankara-çinçin ve İstanbul-bağcılarda yaşıyormuş :queen:

https://www.youtube.com/watch?v=_1ngH5jruQo

voqka35
15 Haziran 2017, 10:07
bu kameralılar tam dayaklıkmış lan.

Genelleme yapmayın, lütfen.

artemis99
15 Haziran 2017, 10:08
Transporter'ın sol şerite geçmeye başladığı kare.

https://i.resimyukle.xyz/SAGdB.jpg

Transporter'ın kör noktasında onunla aynı hızda gidiyor ve ellerini bırakıyor. Hala daha motosikleti savunan varsa şu kareye bir daha baksın.

doghouse
15 Haziran 2017, 10:50
Bu işler kocaman bir dağa meydan okumak gibi birşey. İstanbulu ve trafiğini ayrıca sürücü profilini bilmek, ona göre sürüş ve anlayışlar geliştirmek lazım. Yarın bir gün trafikte ki dengeler %30 motorcu ve kalanı arabacı şekilini alırsa bu motorcu arkadaş haklı sayılabilir. Ama biz halen yolun başındayız bunu unutmayın.

Motorcu sola geçmiş. Hala eğlencesine bakıyor, trafik gergin, sürekli bir yer değiştirme var. Kusura bakma kimse senin laylaylom unu beklemez. Transporter "madem sen geçmiyorsun ben sol şeridimi geri alayım" diyor. Sonra gidip aynasını kırıyorsun.

comolokko
15 Haziran 2017, 12:09
Hocam saldırı gibi algılama n'olur. Yol eğitimini nereden aldın? Tahminimce almadın. Demem o ki, eğitimliyim, bilinçliyim, farkındalığım yüksek demek için yol eğitimi almış olmak, motosiklet yol sanatı kitabında anlatılan ilkeleri benimsemiş ve bunlara göre sürüyor olmak lazım. Yoksa Gymkhana şampiyonu olmuşuz, motorla türlü cambazlıklar becermişiz kar etmez, hep bizim üstümüze kırarlar. Çok açık söylüyorum, yol eğitimi almış hiç bir arkadaşımdan "Sen ne kadar iyi sürersen sür, araba sürücüleri seni öldürmek istiyor." lafını duymadım. Hep ya çok tecrübeli ama eğitimsiz sürücüler ya da Honda'dan motoru yatırıp kaldırmayı öğrenince motosiklet sürmeyi öğrendiğini zanneden arkadaşlardan bunu duyuyorum.

Bir de alaylı mektepli meselesi vardır eski zamanların ordusunda. Ya subaylığın okulunu okursun o şekilde subay olursun. Ya da ordunun bir alayında bir birliğinde hizmet edersin tecrüben artar o şekilde subaylığa yükselirsin. Bunun günümüzdeki oyunculuğa aktardılar. Mektepliler konservatuvarları bitirenler oldu. Alaylıyım diyenler ise modellikten (halk arasında mankenlik derler) oyunculuğa geçenler oldu. usta Ferhan Şensoy sorar bunlara: Hangi alaydan, hangi birliktensin? E ona bir cevap yok. Alaylı oyuncular mesela Hadi Çaman Tiyatrosunda onunla usta çırak ilişkisi içinde oyunculuğu öğrenmiş insanlardı oysa. Ama işte kişiye sorunca bilinçliyim. Yol eğitimi almadım ama alaylıyım. Yol eğitimi almadım ama bilinçliyim. Yol eğitimi almadım ama iyi sürüyorum. Bu yol eğitimi almadım ama lafını o kadar çok duydum ve o kadar çok gerisinin kaale alınmaması gerektiğini gördüm ki...

Yol eğitimi aldıysan ve hala bunu diyorsan nereden aldığını bileyim de ona göre hiç kimseye orayı asla tavsiye etmeyeyim.

Bana dememişsiniz ancak düzgün biri olduğunuzu düşündüğüm, katkılarınızı gördüğüm için ben de düzgünce cevap vermek isterim. Bence yaklaşımınız çok yanlış. 1. si burada tartışılan konunun eğitimle alakası yok. teknik bir tartışma yok. burada konu bence motor veya motorculuk bile değil. davranış, tutum, suç ve ceza. Motorcu hatalı. Ben trafikte görsem dövesim gelir. Ancak eğer ceza vereceksem dahi durdurup döverim. Ancak araba sürücüsü sizin düşündüğünüzün aksine herşeyin farkında ve anlık sinirle direk kırıyor üstüne. Siz böyle yapmaz diyorsunuz. Ben kırmızı ışıkta hata yapıp karşıdan karşıya yaya olarak geçerken, apaçi bir şahincinin bilerek arabayı üstüne kırmışlığını görmüş biriyim. Ben de hatalıydım ama cezam ölüm değildi! burada da öyle. Öyle ruh hastası psikopatlar varki; ölen birçok motorcunun akıbetini bilemiyoruz bile. Ayrıca bu eğitim mevzusu eleştiriniz hiç doğru değil. Keyifle okuduğum başka bir konunuzda biri sözü geç başladığınız ve yeteneksiz olduğunuz için bu kadar zırvalıyorsunuz demeye getimiş. ve ne yaparsanız yapın bilimsel olarak eksiksiniz diye noktalamış kısaca. bence bu yaklaşımda çok yanlış. ancak bu kadar keskin olursanız birileri de bu şekilde yaklaşabilir...

---------- Mesajlar birleştirildi - 12:09 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:58 ----------

Transporter'ın sol şerite geçmeye başladığı kare.

https://i.resimyukle.xyz/SAGdB.jpg

Transporter'ın kör noktasında onunla aynı hızda gidiyor ve ellerini bırakıyor. Hala daha motosikleti savunan varsa şu kareye bir daha baksın.

https://i.resimyukle.xyz/b0x4B.png
https://i.resimyukle.xyz/yW3d3.png
https://i.resimyukle.xyz/R61H0.png

buralarda da görmedi diyorsunuz yani. İlginç gerçekten. motorcu şurada ellerini bırakmasa ezmeyecek yani cidden ilginç...

artemis99
15 Haziran 2017, 12:32
buralarda da görmedi diyorsunuz yani. İlginç gerçekten. motorcu şurada ellerini bırakmasa ezmeyecek yani cidden ilginç...
1.38 ve 1.39 da görmüyor kör noktada çünkü, ayna açısına bakın. Görmesi için yan cama kafasını çevirmesi lazım.
1.29 da görse dahi motosiklet uzakta ve geçeceğine dair bir hızlanması yok.
Dikkat ederseniz 1.39 da motor elini bırakmasa gazlayıp çoktan geçmişti. Ellerini bırakıp aracın yanında laylaylom yapıyor. Bu sırada transporterın sol şeride geçtiğini çok geç farkediyor ve bilerek gaz açıyor, sıkışmaya doğru kendi giriyor, sonra onun bilerek sıkıştırdığına karar veriyor ve kendince cezayı kesiyor. Aynaya vurduktan sonraki sürüşüne bakın ne kadar da dikkatli makas atıp gazlıyor. Demek ki tehlike yaşamadan ve ellerini bırakmadan adam gibi kullanabiliyormuş.
Sıkışmasına kendine

Salurbey
15 Haziran 2017, 13:18
Epey yazdım bu konuya. Kazaya yakın bir durum yaşamayı bir kenara bırakın,aynamı sürtme durumuna yaklasan bir an bile olmadı Istanbul trafiginde. Motora binince vaktim varsa ortalama 2.5-3 saat uzerinden inmem,nerdeyse kurye arkadaslar gibi.

Kişiliğim,bunun sürüşüme yansıması, eğitimler, doğru konumlanma vs vs vs ama hepsinden önemlisi diğer taşıtları alttan alarak , onların yanlışlarını ve ezik egolarını , kişilik bozukluklarını kapatmam ile mümkün olmuştur.

110 bin km'den fazla araba ile trafik tecrübem var. Yaşım 36.

Şimdi,gelelim yine konuya,arkadaş sol şeritte ellerini bırakmış oynuyormuş,videodaki yol durumuna bakıldığında sol seridin kitaplarda yazan "sol şerit" halinden eser yok. Zaten gitmiyor. Takip mesafesi kısmını yazdık. Sıra geldi elleri bırakıp oynamaya,yaw araba kullanırken milyon tane müzik sonuna kadar açılmış ve aracın içinde parti veren adam kadın gördüm,hadi bir cadillac escalade olsaydı ve bu sefil herif onun da üzerine kırsaydı. Ayrıca araçla serit değiştirilirken sadece aynaya bakarak yapılmaz,baş kontrolude vardır veya öne eğilip park aynasının en uç noktasına kadar bakarsınız. Kafasını çevirip kontrol etmek zorunda. Kör noktaymış hani...

Bu iki yüzlülükten başka birşey değil. Köpek herif görmüş motoru,altında transporter ezmeye çalışıyor. Kimse bana anlatmasın. Koca moloz kamyonuna yapabiliyor mu bakalım, karaktersiz.

Looser bu adamlar, kaybeden. Motorcuyu tekrar terbik ediyorum. Ter temiz kırdı.

Her kuşun eti yenmiyormus demek ki.

killingroad
15 Haziran 2017, 13:32
Adam sola geçmek istemişmişmiş..
Videonun başında solda zaten, ortada ne işi var sola geçmek istiyorsa? Dalga mı geçiyosunuz siz ya? Motorcular çoorscucuu diyen ailenize eş dostunuza sizin öyle olmadığınızı ispat etmek için bu yazdıklarınızı falan mı okutuyorsunuz?
Önündeki araçla mesafe belli, ister şıkıdım oynarım, ister kıçımı sallarım kime ne lan?
Önümdekiyle aram çok açıldıysa önüme araç girecekse, hızlanır, önüme girer. Üstüme kırmaz.

Alenen bir motorcunun üstüne kırılmasıyla ilgili motorcuyu haksız çıkarmaya uğraşıyorsunuz, yemin ediyorum acilen kliğine yatırılmanız lazım, başka açıklaması yok bunun.

-
Ne olursa olsun kişilerin kendi adaletlerini kendilerinin sağlamaya çalışması - ziya sağlayamazlar anca debelenirler, yanlıştır. Motorcu da olsa, bahçıvan da olsa.

Salurbey
15 Haziran 2017, 13:45
Ayna kırılmamış yazanlar var :):):) nasıl izliyorsunuz videoyu ? Daha nasıl kırılır ayna? Nerdeyse ön kapıyı da alıyormuş arkadaş. Öne gitme fonksiyonu var diyenler olmuş ayna için, baya bir öne gitmiş :) bildiğin kırılmış.

comolokko
15 Haziran 2017, 14:20
Epey yazdım bu konuya. Kazaya yakın bir durum yaşamayı bir kenara bırakın,aynamı sürtme durumuna yaklasan bir an bile olmadı Istanbul trafiginde. Motora binince vaktim varsa ortalama 2.5-3 saat uzerinden inmem,nerdeyse kurye arkadaslar gibi.

Kişiliğim,bunun sürüşüme yansıması, eğitimler, doğru konumlanma vs vs vs ama hepsinden önemlisi diğer taşıtları alttan alarak , onların yanlışlarını ve ezik egolarını , kişilik bozukluklarını kapatmam ile mümkün olmuştur.

Şimdi,gelelim yine konuya,arkadaş sol şeritte ellerini bırakmış oynuyormuş,videodaki yol durumuna bakıldığında sol seridin kitaplarda yazan "sol şerit" halinden eser yok. Zaten gitmiyor. Takip mesafesi kısmını yazdık. Sıra geldi elleri bırakıp oynamaya,yaw araba kullanırken milyon tane müzik sonuna kadar açılmış ve aracın içinde parti veren adam kadın gördüm,hadi bir cadillac escalade olsaydı ve bu sefil herif onun da üzerine kırsaydı. Ayrıca araçla serit değiştirilirken sadece aynaya bakarak yapılmaz,baş kontrolude vardır veya öne eğilip park aynasının en uç noktasına kadar bakarsınız. Kafasını çevirip kontrol etmek zorunda. Kör noktaymış hani...

Bu iki yüzlülükten başka birşey değil. Köpek herif görmüş motoru,altında transporter ezmeye çalışıyor. Kimse bana anlatmasın. Koca moloz kamyonuna yapabiliyor mu bakalım, karaktersiz.

çok güzel dediniz "altında kamyonet olsa" lap diye geçecek miydi? hayır çünkü daha arkadan gelirken gördüğünde panik yapacaktı sürekli ayna ve sol kontrol yapacaktı ve geçmeyecekti. ama nasılsa motor, bir de artislik yapıyor ayar oldum ezilsin it mantığı. Bence de eline sağlık...

Salurbey
15 Haziran 2017, 14:24
Dostum, kovaladım ben durmadı. Her istediğinde durmuyorlar,ayrıca kovalarken fark edip ezedebilir. Öyle olmuyor maalesef. Sen delikanlı olsan karşı taraf olmaz. Burda hareket güzel 10 puan verdim motorcu arkadaşa.

artemis99
15 Haziran 2017, 14:35

Siz bu motorcunun avukatı oluyorsunuz herhalde. Son bir şey söyleyeyim. Motosiklet sürücüsünün trafikte diğer araçların yaptığı hataları yapmaya hakkı yok. Gazlarsan ölürsün, çarparsan ölürsün, ellerini bırakırsan ölürsün, bakmazsan ölürsün. Diğer araçlar 1 dikkat ediyorsa motorcu dediğin 5 dikkat etmesi lazım. Bunu eğitimlerde öğretirler. Sen başkalarına trafik dersi verecek durumda değilsin, hayatta kalmayı bilecek, alttan almayı efendi sürmeyi centilmen olmayı öğreneceksin.
Şimdi bu transporter sürücüsü internette bulsa bu videoyu, motorcuyu mahkemeye verse, videoyu da delil olarak sunsa, tüm mahkeme masrafları ile birlikte verdiği hasarı da sonuna kadar ödetir. Daha da neyini savunuyorsunuz anlamak mümkün değil.

araltı
15 Haziran 2017, 14:37
Dostum, kovaladım ben durmadı. Her istediğinde durmuyorlar,ayrıca kovalarken fark edip ezedebilir. Öyle olmuyor maalesef. Sen delikanlı olsan karşı taraf olmaz. Burda hareket güzel 10 puan verdim motorcu arkadaşa.

işte ben de sana diyorum ki. Bu delikanlılık bu erkeklik bu adamlık değil. Bu 10 puan verilecek bir olay değil. Düşünebiliyor musun araba kullanıcılarının her hata yapan motorcuya cezayı kendisine kestiğini. Motosikletli kalmaz ortalıkta 10 taneden 1,8 i düzgün kullanıyor. Benim malıma zarar verecek o aynayı kırdığı eli ters çeviririm...

Salurbey
15 Haziran 2017, 14:48
Savunuyorum. Bulup versin mahkemeye. Sonucu yazsın bizlere,bilgi sahibi olalım.

comolokko
15 Haziran 2017, 14:49
boş delikanlı çok:) ama nedense bi göremiyoruz...

doghouse
15 Haziran 2017, 15:11

İstanbulda 10 km lik yolda işinden evine kadar giderken başına 2-3 tane olay geliyor. Hepsi ile münakaşa etsen katil olursun yada haberlere çıkarsın. İstanbulda ki otomobil sürücüsünün hem genel trafik kurallarına hemde motosiklet sürücülerine karşı tavrının düzelmesi ancak motosikletli sayısının artması durumunda olabilir. (epey uğraş gerektirir)

Ben vururum kırarım diyorsan buyur. Sahne senin. Nasıl ruh hastaları ile yaşadığımızı hepimiz görüyoruz. Ha yine diyorsan ben daha ruh hastasıyım, haberlerini bekliyoruz.

Kuralların olmadığı yerde yazılı çizili olmayan bazı anlayışlar söz konusu olur. Bu illa ileri doğru gösterilen tepkileri içermez. Bazen kendini geri almakta bir kararın verilmesine ve yolun bulunmasına yardımcı olur.

Bu video da gerizekalı bir otomobil sürücüsü aynasını kırmak için neden yaratılmış. Benim gördüğüm bu.

capozzz
15 Haziran 2017, 15:19
Burada bu herifi savunanlar videoyu tekrar tekrar izlesin. (kendi iyilikleri için, böyle bir pozisyona düşmemek için izlesin) Sonra da bu herifin diğer videolarına baksınlar, bunun nasıl bir manyak olduğunu iyice görsünler. Durmuş taksiden inen yolcu sağ kapısını açarken araya girip kapıya çarpışını, sonra da kadın yolcuya benim masrafımı öde diye çemkirmesini görsünler.

Sırf karşısında motor gördüğü için cart diye üzerine kırdığı iddia ediliyor, alakası yok. Videonun başından beri transpoter tüm şerit değiştirmelerini çok soft yaptı. Burada sen motorsun, karşındakini okuyacaksın. Adam trafikte kalmak istemiyor, sinyal kullanmıyor, ama geçiş hareketlerini yumuşak şekilde yapıyor, ayrıca motorculara karşı bir aksi durumu da yok. Videonun başında kardeş kardeş gidiyorlardı işte. Adamın sürüş profili bu ve sol şerit açıldığı anda da sola geçecek belli bu. Önce senin geçmeni bekledi, sen herifin yanına geldin oyalandın, sol şerit akmaya başladıktan sonra şıkıdım mıkıdım oynadın. Bunun trafik dilinde adı var, ben senle oynuyorum arkadaş diyorsun adama. O da seni mi bekleyecek sanıyorsun? Yaptığı hareket sana uyarı vermek aslında. Yavaş yavaş sola geliyor, oyalanma demek bu. Ya gaza basacaksın ya frene basacaksın, ama şerit artık akmaya başladığında 20 cm dibinde oyalanmayacaksın. Öldürme niyeti olsa tam sol kırıverir yapıştırır seni bariyere, ne öldürme niyeti, saçmalamayın!

Trafikte bencil olmayacaksınız, transpoterın sola geçebilmek için belli bir mesafeye ihtiyacı var, o zaman aralığını kaçırırsa sola geçemez, ama sen motorcu olarak istediğin gibi oraya buraya girebilirsin. O zaman karşıdakine anlayışlı olacaksın. Keyif yapacaksan çek sağ şeride orda tıngır tıngır git yap keyfini. Sol şeritte bu olmaz. Transpoterın yaptığı, hafif sola meyil ederek motorcunun oyalanmasına son vermektir. Bunu böyle bilin, böyle anlayın, aynı pozisyona girmeyin.

Bir de bu pozisyonlara girmemek için illa eğitim almış olmak gerektiğini savunan arkadaşlar var. Mesela Zaferce, diğer yazılarını da okuyorum, tamam teorik olarak güzel yazıları var. Ama "eğitimsiz adamı kaale almam", ya da "yol eğitimi almadıysan hep yanlış yaparsın" gibi yaklaşımlar doğru değil. Mesela Zaferce'nin bu video özelindeki çözümlemesi de doğru değil. Bu kadar eğitim almış biri olarak transporterın motoru kör noktada kaldığı için görmediğini ve orada olduğunu bilmeden sola geldiğini düşünüyor. Bu yanlış. Motorun orada olduğunu bal gibi biliyor transporter. Daha önce sol arkasında gördü, artık kör noktada kalıp görünmüyor olması önemli değil. Havaya uçmayacağına göre motor orada kör noktada. Transporter sürücüsü de bunu biliyor. Zaten bunları biliyor, öngörebiliyor olmasa transporter gibi büyük bir aracı kullanamaz. Orada olduğunu bildiği ve oyalanmasını kesmek istediği için son derece yavaş şekilde sol şeride geçmeye başlıyor. Bu pozisyonun doğru çözümlemesi budur. Adam motorun farkında ve sola yanaşmasının bir amacı var, amacında da haklı.

Zırnık kadar eğitim almadım, 12 yıldır motor kullanıyorum, 22 yıldır araba kullanıyorum, 10 yıldır kamyon kullanıyorum. 1 sefer böyle bir pozisyona düşmedim. Bu pozisyonlara düşmemek için esas gerekli olan trafik kültürüdür. Yol eğitimi bir şekilde trafik kültürünü de kapsıyorsa tamam yol eğitimi aldığın zaman da bu pozisyona girmezsin. Ama trafik kültürü sadece yol eğitimi ile sahip olunacak diye bir kaide yok. Eğitim almayan adam da trafik kültürüne tecrübesi ile sahip olur ve bu pozisyona düşmez. Zaten eğitim denilen şey de kutsal kitap gibi göklerden gelmiş değildir, çok sayıda sürücünün çok uzun yıllar boyunca edindiği tecrübelerin standartlaştırılmış halidir. Bir kimse kendi tecrübelerini de standartlaştırabilir. Bunu yaptığında, kendi kullanmak istediği düzeyde gayet de risksiz bir şekilde motorunu kullanabilir.

Salurbey
15 Haziran 2017, 15:22
Münferit olay ve video özelinde değerlendiriyorum. Videodaki olayın tamamını izliyorum ve diyorum ELİNE SAĞLIK .

Salurbey
15 Haziran 2017, 15:36
Her yoruma saygı çerçevesi içinde kalındığı sürece tahammülüm vardır.

Sizin mesajınızı da bu baglamda beğenerek iyi niyetimi gösteriyorum.

Sj's
15 Haziran 2017, 15:38
Motorcuyu hakli goren zihniyettekiler arasinda anket yapsak, kacinin hayatinda otomobil surup surmedigini sorsak sonucun 100 kiside 1 cikacagi kanaatindeyim.

Ben mesela bu videodaki arkadasin kamerasini bir tarafina sokmak istiyorum. Virus gibi yayiliyor bu kamerayi takip ilk gordugu 4 tekerlekli araca sacma sapan bir nedenle kufur edip zarar vererek cemkirme videolari.

Salurbey
15 Haziran 2017, 15:40
:) o 1 kişi benim:thumleft: