Orijinalini görmek için tıklayınız : Kıbrıs'a Motosiklet Götürmek
sadraf
12 Haziran 2017, 19:36
Herkese selam
Yatay geçişle kıbrısa geçtim kısmetse bu eylülde oraya yerleşiyorum. Sorum şu, türkiyeden kıbrısa motor götürdüğümüzde neler gerekli? Kıbrısta sigorta yaptırılacağını biliyorum bunun dışında bilmem gereken bir şey var mıdır? 6ay tr de 6 ay kıbrısta olma zorunluluğu var mı mesela? Ayrıca kıbrıs ehliyeti almam gerekiyor mu? Güncel bilgi bulamadım bilgisi olan varsa yardımcı olursa sevinirim.
GezeGeze
12 Haziran 2017, 20:20
Kıbrıs'ta araç kullanmayla ilgili bilinmesi gereken en önemli detay: Trafik soldan akıyor.
Bir sürücü kursundan soldan akan trafikte araç kullanma eğitimi almanızı öneririm, öncelikle.
sadraf
12 Haziran 2017, 20:40
Onu biliyorum ona göre gerekli desteği alacağım. Gerçi ne kadar destek alınırsa alınsın yinede belli bir süre alışma süreci olacak tabi :)
En çok merak ettiğim ve düşündüğüm şey 6 ay burda 6 ay kıbrısta mı olacak motor? En önemli detay bu şu an için.
Emreerol
12 Haziran 2017, 20:49
https://forum.donanimhaber.com/kktc-ye-arac-goturme--53215305
sadraf
12 Haziran 2017, 20:59
Teşekkürler bunu bende görmüştüm fakat 2011 senesi olunca insan ister istemez güncel sonuçları da görmek istiyor malum 1 gecede kanunlar değişiyor kimbilir bunlar kaç kere değişmiştir.
korkmazunal
12 Haziran 2017, 21:21
OO Emre bey siz de mi burdaydınız.
Yeni ehliyet denen ehliyetiniz varsa belli bir süre kullanılabiliyor diye biliyorum.
Emreerol
12 Haziran 2017, 21:25
OO Emre bey siz de mi burdaydınız.
Yeni ehliyet denen ehliyetiniz varsa belli bir süre kullanılabiliyor diye biliyorum.
Oo Ünal Bey'ler de gelmiş. Ben hep buradaydım hacu. :P
Onu biliyorum ona göre gerekli desteği alacağım. Gerçi ne kadar destek alınırsa alınsın yinede belli bir süre alışma süreci olacak tabi :)
En çok merak ettiğim ve düşündüğüm şey 6 ay burda 6 ay kıbrısta mı olacak motor? En önemli detay bu şu an için.
Bi arkadaş var Kıbrıs'da yaşayan. Ben ona yarın bi sorayım bu konuyu. Size bilgi veririm.
sadraf
12 Haziran 2017, 21:31
Oo Ünal Bey'ler de gelmiş. Ben hep buradaydım hacu. :P
Bi arkadaş var Kıbrıs'da yaşayan. Ben ona yarın bi sorayım bu konuyu. Size bilgi veririm.
Valla çok makbule geçer yarın haberinizi bekliyorum çok teşekkürler.
Tundzhay
12 Haziran 2017, 22:03
Neden ordan satin almiyorsun?
sadraf
12 Haziran 2017, 22:17
Neden ordan satin almiyorsun?
Yine sık sık turkiyeye gelecegim ayni prosedur burda da gecerli sonucta yani illaki bunun prosedurunu ogrenmem lazim.
Nasil yavru vatan hayret ediyorum para birimi bildigin sterlin, trafik soldan gidiyor. Bizim mi ingilterenin mi belli degil.
Tundzhay
12 Haziran 2017, 23:41
Yine sık sık turkiyeye gelecegim ayni prosedur burda da gecerli sonucta yani illaki bunun prosedurunu ogrenmem lazim.
Nasil yavru vatan hayret ediyorum para birimi bildigin sterlin, trafik soldan gidiyor. Bizim mi ingilterenin mi belli degil.
Sen eger 6 ay kibrista kalirsan, otomobil veya motosiklet ile tr ye yavanci bi plaka arac sokup onu tam 2 yil tr de yabanci plaka ile surebilirsin. O yuzden en temizi ordan satin al. Ucuz ucuz sinra kullan.
Blackeagletr
13 Haziran 2017, 00:06
Bununla ilgili detaylı olarak yazmıştım, MT il grupları KKTC MT sayfasında vardı, 5-6 sene önceydi fakat, aşağı yukarı aynıdır... KKTC'de işler kolay kolay değişmez :)
pikatel34
13 Haziran 2017, 04:01
Kıbrıs'ta araç kullanmayla ilgili bilinmesi gereken en önemli detay: Trafik soldan akıyor.
Bir sürücü kursundan soldan akan trafikte araç kullanma eğitimi almanızı öneririm, öncelikle.
Trafige alisiliyor sanildigi kadar zor değil. 2 ay önce askerligimi yapip geldim kibristan.land roverlarla nerdeyse her gun trafikteydim hic sasirmadim
Crenox
13 Haziran 2017, 08:13
Kibris'ta yasiyorum 1 senedir, su an Istanbul'dayim buradan motosiklet aldim ege akdeniz turu yapip kibrisa gececegim, vloglarla anlatacagim neler gerektigini. Imzadaki youtube kanalimdan olaylara bakabilirsin bir iki haftaya.
canpahali
30 Nisan 2018, 20:56
Selamlar herkese. Bende aynı konuda araştırma yapıyorum. Kısa bir süre önce Lefkoşa'da çalışmaya başladım . Şuan bir Cross motor almayı planlıyorum, fakat gerek seçeneklerin azlığı/ gererekse fiyatların durumundan dolayı Türkiye'den motor alıp buraya getirmeye daha sıcak bakıyorum. Konuyla ilgili önerilere açığım.
Angrypower
30 Nisan 2018, 21:22
Eski ehliyetler maalesef geçmiyor ve bir ücret karşılığında ehliyetinizi değiştirmeniz gerekiyor. Daha doğrusu oranın ehliyetini alıyorsunuz. Tabi bu ben orada ikamet ederken 2005-2008 arası geçerli. Yeni ehliyetler bildiğim kadarıyla geçiyor. KKTC'de sigorta yaptırıyorsunuz ve seyr-ü sefer mi ne bir zıkkım aklımda kaldı onu yaptırıyorsunuz. Başkada bişey yok bildiğim kadarıyla. Siz orada çalışıyorsanız yada okuyorsanız zaten oturma izniniz var demektir ve bu yüzden tekrardan girip çıkma zorunluluğunuz yok.
Trafiğin tersten akması konusuna gelince 2-3 gün ana arterlerden gidin bölünmüş yollardan alışırsınız. Ara sokaklara girince nevriniz dönüyor biraz. Zira Türkiye'ye tatile geldiğimde ters şeride girip ne yapıyor bu adam die bakmıştım 3sn. Sonra kendime geldim ve hatalı olanın ben olduğumu anlamıştım :P
Madem motor götüreceksin git Girne'de yaşa. Lefkoşa'da yaşamak kadar mantıksız bir olay yok bence. Benim görüşüm. Zaten sevmem KKTC'yi.
canpahali
01 Mayıs 2018, 10:49
Eski ehliyetler maalesef geçmiyor ve bir ücret karşılığında ehliyetinizi değiştirmeniz gerekiyor. Daha doğrusu oranın ehliyetini alıyorsunuz. Tabi bu ben orada ikamet ederken 2005-2008 arası geçerli. Yeni ehliyetler bildiğim kadarıyla geçiyor. KKTC'de sigorta yaptırıyorsunuz ve seyr-ü sefer mi ne bir zıkkım aklımda kaldı onu yaptırıyorsunuz. Başkada bişey yok bildiğim kadarıyla. Siz orada çalışıyorsanız yada okuyorsanız zaten oturma izniniz var demektir ve bu yüzden tekrardan girip çıkma zorunluluğunuz yok.
Trafiğin tersten akması konusuna gelince 2-3 gün ana arterlerden gidin bölünmüş yollardan alışırsınız. Ara sokaklara girince nevriniz dönüyor biraz. Zira Türkiye'ye tatile geldiğimde ters şeride girip ne yapıyor bu adam die bakmıştım 3sn. Sonra kendime geldim ve hatalı olanın ben olduğumu anlamıştım :P
Madem motor götüreceksin git Girne'de yaşa. Lefkoşa'da yaşamak kadar mantıksız bir olay yok bence. Benim görüşüm. Zaten sevmem KKTC'yi.
Anladığım kadarıyla oturma iznim olduğundan ötürü Türkiye'den araç getirebilirim sorunsuz bir şekilde... Trafik konusunda sıkıntı yaşayacağımı zannetmiyorum. Motor ehliyetim henüz yok, onuda KKTC'den alacağım zannedersem. Teşekkürler önerileriniz için.
Angrypower
01 Mayıs 2018, 11:00
Rica ederim. Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana. Lakin bence ehliyet fiyatlarını gitmeden bir araştır. Ucuz ise Türkiye’den al, değilse KKTC’den alırsın. Devir tasarruf devri. Bide en sok ben oradayken benzin 1,85 Türkiye’de 3 küsur idi. Şimdi ne kadar? :)
canpahali
01 Mayıs 2018, 11:55
Rica ederim. Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana. Lakin bence ehliyet fiyatlarını gitmeden bir araştır. Ucuz ise Türkiye’den al, değilse KKTC’den alırsın. Devir tasarruf devri. Bide en sok ben oradayken benzin 1,85 Türkiye’de 3 küsur idi. Şimdi ne kadar? :)
Haklısın, araştırmam gereken bir diğer konu da o zaten :) Şuan 4.30 civarlarında diye hatırlıyorum, Türkiye'ye hiç bir yer yetişemez. :farao:
Capitao_3
01 Mayıs 2018, 12:04
ben kıbrısta okudum ama aradan 10 sene geçti yasalar değişmediyse eğer. ben çok araç getirdim.
eskiden taşucu gümrükten triptik belgesi çıkarıyorduk sanrırım o kalktı.
Taşucunda seni yönelendirirler.
Kıbırsa girince limanda sigortacılar yanına geliyordu ama onlara yaptırırsan pahalı oluyor.
seni alacak biri varsa bir araçla dışarı çıkıp sigrota yaptırıp motoru alabilirsin. Sigortalar Türkiye gibi 1 yıllık değildir. 3 aylık 6 aylık sigorta da yaptırabilirsin. bence 1 aylık yaptır sonra uygun bulur uzatırsın sigortanı. Ayrıca okuldan alacağın bir öğrenci belgesi istiyordu gümrük. bunun içinde okula borcun olmaması lazım yoksa vermiyorlardı öğrenci belgesini..
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO