Orijinalini görmek için tıklayınız : vites yerinden çıktı
gugukk
12 Temmuz 2006, 13:37
Merhaba arkadaşlar dün akşam yolda giderken vites değiştirmek için ayağımla vites koluna basmak istedim fakat kol boştaydı hemen gazı kesip frenle durdum vites kolu ayak pedalından çıkmıştı taktım gene çıktı bende tamirciye götürdüm ama gece geç olduğu için kapatıyordu ve yarın gel kaynak yaparız ordan dedi benimde kafam karıştı acaba kaynakmı yapılması lazım? başka yolu yokmu kaynak zarar vermezmi?
okan4037
12 Temmuz 2006, 13:42
sanırım bı zarar vermez sonucta oraya takacak
tkalfaoglu
13 Temmuz 2006, 10:44
markası ne motorun? merak ettim
Makine
13 Temmuz 2006, 10:53
Sanırım vites kolu freze yatağı aşınmış ve yala olmuş. Kaynak yaparız demesinden bunu çıkarttım. Fazla uğraşmadan kısa yoldan çözmeye çalışıyor. Yalnız kaynak yaparken şuna dikkat edin. Nötr ucu asla motor tarafında olmamalı. Özellikle bilya yataklarında ark yapıp meme oluşumuna sebep oluyor. Hemen kendini belli etmesede bir müddet sonra rulmanlardan ses gelmeye başlıyor. Kaynak yaptıracaksanız bu meseleye çok dikkat. Ayrıca kaynak sırasında ısınacak olan materyalin contaya zarar verecek kadar ısınmaması da gerek.
zeda3000
13 Temmuz 2006, 11:03
Servise gitsen daha dogru olmazmi sence??????
bandit07
13 Temmuz 2006, 11:28
Servise gitsen daha dogru olmazmi sence??????
AYNEN KATILIYORUM
gugukk
13 Temmuz 2006, 12:09
Sağolun arkadaşlar halletti usta kaynak yapmadan sorun çözüldü vitesin bir ucu ayak koyma yerinin ordaki ayakla değişen pedala takılıyorya ordan ucu çıkmıştı ayaklığı filan çıkardı bişeyler yaptı oldu çok mutluyum.
kenya
13 Temmuz 2006, 12:19
Geçmiş olsun gugukk insan motoruna bişeyler olunca çok üzülüyo motor aşkı bu olsa gerek ama düzelmesine sevindim :)
gugukk
13 Temmuz 2006, 12:29
@kenya sağol aynen dediğin gibi motoru o gece otoparkta bıraktım ama aklım hep ondaydı ilk ayrılığımız oldu ertesi gün minibüse bindin et et üstünde sıcak bir yandan çekilir gibi değildi motoruma kavuşma hayalleri ile kan ter içinde gittim hemen kucakladım zaten motorumu gittim benzin aldım karnı doysun diye sonrada gittim yıkattım bukadar bağlandığımı tahmin etmiyordum.
kenya
13 Temmuz 2006, 12:33
valla kardeş sen aşmışsın artık yaaa:) umarım bi daha ayrılmazsınız tabi sen ayrılmak isteyene kadar hani ne biliim şöyle yeni model biraz daha güçlü bi makine falan yani :)
PcKopatGhostRider
15 Temmuz 2006, 12:37
hadi geçmiş olsun.. :)
SAKAL
15 Temmuz 2006, 12:59
Hayat Bilgisi diye bir dizi vardı ordaki Afet hocada kardeşi Kerem'i dövmek için arabanın vitesini çıkartıyodu:silent: :silent:
harfendaz
15 Temmuz 2006, 13:09
abicim ben geldim ama mevzu hallolmuş artık.geçmiş olsun.
ylmzzz
15 Temmuz 2006, 13:10
Sanırım vites kolu freze yatağı aşınmış ve yala olmuş. Kaynak yaparız demesinden bunu çıkarttım. Fazla uğraşmadan kısa yoldan çözmeye çalışıyor. Yalnız kaynak yaparken şuna dikkat edin. Nötr ucu asla motor tarafında olmamalı. Özellikle bilya yataklarında ark yapıp meme oluşumuna sebep oluyor. Hemen kendini belli etmesede bir müddet sonra rulmanlardan ses gelmeye başlıyor. Kaynak yaptıracaksanız bu meseleye çok dikkat. Ayrıca kaynak sırasında ısınacak olan materyalin contaya zarar verecek kadar ısınmaması da gerek.
Makine abi bu sitenin teknik konudaki en bilgili kişisi sensin bence. bilgini bizimle paylaştığın için teşekkürler. :)
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO