Orijinalini görmek için tıklayınız : Köprü çıkışında feci kaza kamerada
doghouse
24 Nisan 2017, 21:08
https://www.facebook.com/hasselblade/posts/10210710102602520
Yukarıda ki link üzerinden izlenebilir. Maalesef yine aşırı derece de üzücü bir kaza. Paylaşıyorum ki böyle durumların varlığının ciddiyetinde olalım istiyorum. Sakıncalı bulunursa kaldırılması uygun olur...
Otomobil sürücüsünün yaptığını hata diye saymıyorum. Bana göre direkt olarak cinayete teşebbüs. Sanki motosiklet sürücüsü durumu farketme ve aksiyona girmek konusunda epey bir geri kalıyor. Sonucunda kaza gerçekleşiyor. Bazen videolarda ki hız anlayışları kameradan dolayı yanlış analize neden olabilir. Buna görüntünün alındığı açıda dahil...
Yanılmıyorsam motosiklet sürücüsü 1200 Gs kullanıyor. Belki 1100-1150 Gs de olabilir. Kendi motorum dışında bütün 1200 GS modellerini kullanmış biriyim. Fren ve manevra konusunda eliniz zerre kadar korkak alıştırmamanız gereken bir motordur. Sürücü hatalarını yüksek derecede tolere edebilen bir motosiklettir. Bu nedenle, buz dağı görmüş gemi kaptanı gibi kontrayı ne kadar güçlü ve çabuk verirseniz makinanın buna tepkisi hemen görevini uygulamak oluyor.
Beni bu kazada tek ürküten durum ise, aracın otoyolda yapmaması gereken bir hareketi yapması ve bu hareketin gerçekleşme olasılığı için bir hayli geç kalmış olup neredeyse durmaya yakın bir hıza kadar inip yolu yanlamasına kesiyor olması.
Tekrar tekrar izlediğimde cidden motosiklet sürücüsünün kaza anına dair hiç bir tepkisinin olmadığını görüyorum. Ben yanlış görüyor olabilirim. Uyarın ve yorumlayın. Yanlış anlaşılmasın ama yolu belki bir an için takip etmiyor olabilir. Tam bu anda kaçınılmaz olay ile karşı karşıya gelmiş olabilir.
Ben facebook ta yorumları okudum. Motosiklet sürücüsü ve artçısı yoğun bakımdalarmış. İnşallah bir an önce sağlıklarına kavuşurlar.
MazhaRR
24 Nisan 2017, 21:17
https://www.youtube.com/watch?v=mUS5QNO3cT8
Salurbey
24 Nisan 2017, 21:28
Ölen olmamış kazada,bir önceki mesajımda baş sağlığı dileklerimi yazmıştım, hemen düzeltiyorum ve çok acil şifalar diliyorum.
acgh1907
24 Nisan 2017, 21:29
Ben de izlerken motosiklet surucusunun tepkilerine yogunlasmistim. Maalesef cok gec tepki verilmis gibi.
Otomobil surucusune diyecek bir sey bulamiyorum zaten, cinayete tesebbus direkt dediginiz gibi.
Allah acil sifalar versin her ikisinede. Surucunun esi hala yogun bakimdaymis :(
Pistonlar
24 Nisan 2017, 21:38
Ya motosiklet yerine tır olsaydı
crxforever
24 Nisan 2017, 21:55
nasıl bir dönüşse o motora çarpmasa refüje girecekmiş.
bu nasıl bir zeka nasıl bir kabiliyetsizlik arkadaş? sürüş eğitimi şart bunun yanında biraz mantık da olmalı insanda. son dakika sapağı kaçırıp da 10 km öteden geldiğimi bilirim.
Arkadaslar insanlari sucluyoruz ama motorsiklet kullanirken farkedilmiyoruz bunun bilincinde olarak motor kullaniyoruz.Sunu demeye calisiyorum onunde yaninda kim varsa dikiz aynasindan sag sol aynasindan bakiyormu bakmiyormu olay bu niye kiziyoruz insanlara trafikte umursanmiyoruz bisey olunca oluyoruz hakli bile olsak sagligimiz gidiyor aracimizin degeri gidiyor ve zamanimiz gidiyor.Biz aslinda sadece motoru kullanmiyoruz trafikteki araclarida kullaniyoruz o yuzden cok dikkatli olmamiz gerekli allah kimseye kaza bela yasatmasin ve hic bir zaman acele etmeyelim en azindan kafamiz rahat olur.Her zaman en kotunu dusunup en iyisi yasamamiz gerekli her an heryerde hersey olabilir bunun bilincinde olalim lutfen.
Allah kazadan beladan korusun butun motorcu kardeslerimizi
anılkınık01
24 Nisan 2017, 22:20
kaza yapan arkadaslara acil sifalar diliorum fakat anlamadgim nokta 10 yildir araba kullanirim bu kadar esseklik akilsizlik cahillik yeteneksizlik gormedim madem sapagi gec farkedion o noktadan nasil bir akilsizlikla sapaga girmeye calision amk birden saga direksiyonmu kirilir bizimde gec farkettigimiz oluor ama gec farkettigimizde kismet der yolumuza devam ederiz
doghouse
24 Nisan 2017, 22:24
Allah rahmet eylesin çok üzücü bir kaza. Ders çıkarmak adına düşüncemi yazmak istiyorum.
Motosiklet çok geç frene basıyor gibi geldi. O an intercom'la iletişim halinde olabilirler ya da dalgın olabilir ama araba öne geçtikten çok sonra frene basıyor. GS gibi ileri görüşün çok açık olduğu yüksek bir motorda daha önceden fark edebilirdi diye düşünüyorum. Sadece frenden ziyade sol tarafa kaçış manevrası da yapabilirdi.
Arkadaşlar her zaman B planınız olsun. Kaçış manevrasını mutlaka düşünün ve uygulayın. Boş alanlarda pratik yapın, kapalı alan eğitimleri alın. Bu çalışmalar yapılıyor eğitimlerde.
Kavşakların olduğu yerlerde en sağda giden arabadan hızlı olmayın(eğer sağ şeritten seyrediyorsanız)
Bakın sadece bizim ülkede değil kaza videolarıın çekildiği her yerde kazaların büyük çoğunluğu kavşaklarda oluyor.
Çok dikkatli olalım, sürücüler çok şuursuz. Onların açıklarını bizim kapatıyor olmamız lazım :pr:
Bu başlığı görmeden bende Kaza Raporu altında bir başlık açıp kendi yorumumu ve görüşlerimi eklemiştim.
http://www.motosiklet.net/forum/kaza-raporu/177659-bu-kaza-hakkinda-bilgisi-olan-var-mi.html
Burda otorup bu durumu biraz mantık çerçevesinde konuşalım derken s*çmık tadında yorumlar görüyorum. Lezizler açıkcası.
Dostum değinmek istediğim noktaya gelmişsin. Teşekkür ederim.
GS hakkında kazaya ilişkin açtığım başlıkta şu şekilde bir yorumlamam olmuştu; "Yanılmıyorsam motosiklet sürücüsü 1200 Gs kullanıyor. Belki 1100-1150 Gs de olabilir. Kendi motorum dışında bütün 1200 GS modellerini kullanmış biriyim. Fren ve manevra konusunda eliniz zerre kadar korkak alıştırmamanız gereken bir motordur. Sürücü hatalarını yüksek derecede tolere edebilen bir motosiklettir. Bu nedenle, buz dağı görmüş gemi kaptanı gibi kontrayı ne kadar güçlü ve çabuk verirseniz makinanın buna tepkisi hemen görevini uygulamak oluyor."
Hayatımda 1200 GS hakkıyla binen sayılı insan gördüm. 2-3 tane falandır. Geri kalanların hepsi güvenli sürüş adı altında fazlasıyla çekingen, çabuk ve pratik hareketlerden kaçınan, altında ki motorun yapabileceklerinden bir haber ama bir cafe ortamı oldumu 1200 GS i yerden göğe sığdıramayan adamlar oluyorlar. Genelleme yapmıyorum henüz denk gelmediğim bir dünya kullanıcı vardır.
Arkadaşlarıma karşı hiçbir zaman motora binmeleri konusunda ısrarcı olmadım. Hiç bir sevdiğimi yada tanımadığım sizleri bir motosiklet kazasında kaybetmek istemem. İnsanların motor üzerindeki tavırları veya günlük hayatları birbiri ile uyuşmayabilir. Çok panik bir kimse yine motor üzerinde aynı tavırlarına devam edebilir. Yada çok kendinden emin olan bir dostunuz 1***-2*** km lik deneyimi sonrasında trafikle oynamaya başlayıp başına ciddi bir iş alabilir. Motosiklet inanın bence, herkezin kendine olan dürüstlüğünü göstermesi için biçilmiş bir alet.
Lanet olsun yine uzun yazıyorum ve kimse okumayacak :)
Sonuç; abimiz ne yol seyri nede olasılıklar dahilinde sürüyor. En kötüsüde önünde gerçekleşen korkunç harekeliliğe karşı doğrudan sürüş gerçekleştiriyor ve bana sorarsanız kazaya anına doğru hiçbir tepki gösteremiyor. Çok üzüldüm dostlar. Zincirleri sakın ha bırakmayın.
GezeGeze
24 Nisan 2017, 22:29
Trafikte solunuzdaki araçlardan hızlı olmak tehlikelidir; çünkü her an önünüze kırabilirler.
Yukarıda hangi yönetmeliği nasıl yorumladıysanız bölünmüş tek yönlü çok şeritli bir otoyolun istediğiniz şeridinde istediğiniz hızda ilerleyebilirsiniz gibi bir anlam çıkıyor; yanlıştır. İlerleyemezsiniz. Yanlış olur. Trafikte hem kendinizi hem başkalarını tehlikeye atarsınız.
Çok şeritli tek yönlü bölünmüş bir otoyolda araçların hızlarına göre "yerleşimleri" en sağdan en sola doğru hızlarına göre en azdan en hızlıya göredir.
Sağdan sollanmaz kuralı da bunun için vardır. Sağdan sollanmaz kuralı şu demektir ki, benim sağımdan, muhtemelen arkamdan benden daha hızlı bir araç kaptırıp gelmiyordur...
Bu kuralı ihlal ederseniz trafik arap saçına döner, kaza riski artar.
Diyelim en sol şerittesiniz. Arkanıza sizden daha hızlı biri yanaştı, yol istiyor... Sağınıza geçersiniz...
Orta şerittesiniz... Trafiği okuyabilen bir sürücüyseniz, orta şeritte olmanızın tek geçerli bir sebebi vardır; o da sağ şerittekilerden daha hızlı olmanızdır. Sağ şerittekiler sizden daha hızlıysa yanlış şerittesinizdir; sağ şeride geçmelisiniz.
Orta şeritte giderken arkanıza yanaşan birinin işini kolaylaştırmak için, trafiği rahatlatmak için sağ şeride geçersiniz, boşsa.
Yoksa, bir sağ şeridiniz bomboşken siz orta şeritte ilerlerken arkanıza yanaşan birinin sol şeride geçmesini istemek aslında 3 şeritli yolu 2 şeride indirmiş olmanız demektir ki, kaynak israfıdır, trafiği tıkamaktır.
Trafikte en uyuz olduğum şey sağ şeridi bomboşken orta şeritte tıngır mıngır ilerleyip arkasına yanaşanların illa sol şeride geçmelerini zorunlu kılan sürücülerdir....
Trafikte biri sizi sağlıyorsa, hakaret olarak algılamalısınız aslında; sürüş kabiliyetsizliğinize...
Şimdi trafiğin düzgün akması için, farklı hızlardaki araçların farklı şeritlere sağdan sola doğru hızlarına göre yerleşmelerini esas aldığımızda, en büyük kural ihlali sağdan sollamaktır.
Solunuzdakilerden hızlıysanız sol şeride geçmek durumundasınız; onlar da aslında sağ şeride geçmek durumundalar.
Ama maalesef Türkiye yollarında bu pek böyle değil. Sanki 100 m koşucuları gibi, herkes kendi kulvarında kaptırıp gidiyorlar.
Burada motosikletli arkadaşımızın en büyük hatası sol şeritten daha hızlı olması.
Madem hızlı gidecek, madem zaten sapaktan dönmeyecek sapağa yakın şeritte gitmesi; en sol şeride geçmemesi...
Bu kazada belki sapağa girme ihtimali olduğu bariz bir şekilde belliymiş gibi göründüğü için otomobil sürücüsü kusurlu gözüküyor.
Ama öyle sanıyorum ki, aynı sağ şeride geçmeyi sapağın olmadığı bir düzlükte yapmış olsaydı kabahat daha kesin bir şekilde sağ şeritten kaptırıp gelen arkadaki motosikletlide olurdu.
Bu kazaya eksperin vereceği kaza kusur oranı takibe değer...
Bizim çıkaracağımız ders:
Solunuzdaki şeritten daha hızlıysanız "yanlış şerittesiniz".
Birileri sizi sağlıyorsa, muhtemelen yine yanlış şerittesiniz.
Makasçılar istisna olup trafiğin zaten tüm bu kurallarını allak bullak ettikleri için tespit edildiğinde ehliyetleri alınmalıdır; o ayrı konu.
Kazazede motorcu arkadaşlara geçmiş olsun; acil şifalar...
Özetle:
Sapak olmasaydı, otomobil sürücüsünün sağ şeride geçmesine kimse bir kusur bulamazdı; kabahat tamamen arkadan kaptırıp gelen motosiklet sürücüsünde olurdu.
Sapak olmasaydı, motosikletli yerine bir TIR olsaydı, daha düşük bir hızda seyretmek için sağ şeride geçen otomobil sürücüsüne hızını şeridine göre ayarlayamayıp da arkadan kaptırıp gelen bu TIR çarpıp biçip geçseydi, TIR'ı suçlu bulmayacak mıydık?
Konu sapak da içerdiğinden, elbette burada otomobil sürücüsünün saygısızlığını ve düşüncesizliğini göz ardı edemeyiz; o da ayrı. Ölümlü sonuçlanmamış olması en azından üzüntümüzü azaltıcı...
whitedeamon
24 Nisan 2017, 23:27
Allah şifasını versin.
Taner YILMAZ
25 Nisan 2017, 00:00
Motorcu arkadaş hiç kurtarmaya çalışmamış. Çarpana kadar aracı görmedi mi acaba?
hokahey
25 Nisan 2017, 00:01
otomobil sürücüsü oyle bir yerden dönüyor ki cildirmamak elde degil.
motorsiklet sürücüsü ise kurtarma şansı olduğu halde, sanırım dalmış, ya da başka bir yere bakıyordu, maalesef araca göbekten vuruyor.
umarım tez zamanda iyileşirler.
---------- Mesajlar birleştirildi - 00:01 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:33 ----------
oradan dönüş yapmaya çalışıyor allahin belasi.
Levent
25 Nisan 2017, 00:06
Bende o anda dikkatini yola vermediğini düşünüyorum. Umarım iyi olurlar.
killingroad
25 Nisan 2017, 00:25
Kaza yapmış insanın arkasından konuşmak hoş değil ama, hani ne dersler çıkarabiliriz diye irdelemek lazım.
Motosiklet kadraja ilk girdiğinde, sağ şeritteki bir aracı geçmiş, tekrar sağ şeride dönüyor gibi bir izlenim alıyorum ben. Kamera geniş açı olduğu için dış bölgelerden olan distorsiyonun da etkisi vardır buna, yani görüntüde olduğu kadar yatık (sağa gidiyor) durumda değildir, şeritten hızlıca sağa çıkmaması da bunu gösteriyor. Ancak yine de hafif bir sağa meğil var gibi. Böyle bir geçiş yaptığı için sağa tekrar girmek amacıyla aynadan sağını kontrol ediyor olabilir. Veya gideceği istikamet ile ilgil GPS'yen vs bir kontrol yapıyor da olabilir. Acıklı kısım, malesef çok çok büyük bir ustalık da "gerektirmemesi gereken" bir manevra ile bu kazadan kaçılabilecek olduğu.
Örneğe bakıp laf söylemek de kolaydır, herkes gözünü yoldan ayırabilir bir saniyeliğine, "yola bakçan kardeeş" demek çok saçma ve acımasızca.
Malesef insanlıktan nasibini almamış bencil organizmaların dolu olduğu bir ülkede yaşıyoruz ve kendimizi böyle şeylerden korumayı öğrenmemiz gerek. Kazaya sebebiyet veren oksijen tüketicisinin de video ortaya çıkmadan önce polis ifadesinde "beni sıkıştırdılar" dediği iddia ediliyor, kulaktan dolma bir şey, günahının almayayım zaten yeterince varken. Normal şartlarda nasıl yargılanması gerekir hepimiz biliyoruz ama, burası da Türküye..
Jemand
25 Nisan 2017, 00:26
abs olduğunu var sayarak sert fren ve sola kontra yapsa sanki kıl payı kurtarırmış gibi.
hokahey
25 Nisan 2017, 00:35
abi, yolda eger bir sapak varsa, mutlaka böyle bir sürücü de vardır diyerek hareket edeceksin. ya da mümkünse en soldan gideceksin.
akıl alır gibi değil.
hasmet
25 Nisan 2017, 02:32
Medeni bir ülkede olsak o kadının ehliyetine el konulur büyük bir tazminat ödetilirdi. Ama ne yazık ki bizim ülkede adalet yok.
Zenginse belki. Kazancı sınırlıysa çok yapacak birşey yok. Sigorta $25000'a kadar karşılar, o da muhtemelen hastaneye bile yetmez. Bir de ödese ne yazar? Kadın hâlâ yoğun bakımda, çıkacağı belli değil, adam hasarlı, önünde acı dolu bir zaman dilimi var, işine kavuşması en az üç ay, eşine kavuşacağı belli değil. Diyeceğim o ki, ödese ne yazar?
Araba şoförü katil. Ama belki de önceden hazırlanmadığı çıkıştan, koskoca otoyolu tıkayıp insanların hayatını tehlikeye attığını bile bilmeden çıkmaya çalışan bir işgüzar... İstemez miydiniz o anda motosiklet yerine ağır bir SUV içinde olup o küçük arabayı şeytan çarpmışa döndürmek?
Motosiklet binmekle aldığımız risk bu işte.
Hiç boşuna "freni geç mi bastı?", "kontra verseydi kurtarırdı" gibi varsayımlara kapılmayın. Muhtemelen aynısı bizim başımıza da gelirdi. Hatta ABS olmasa düşüp daha yüksek hızla araca çarpıp kol bacak boyun kırmakta var hesapta.
Süspansiyona bakın. Tehlike oluşur oluşmaz basıyor adam. Gittiği mesafeye bakıyorsunuz ama insan böyle yavaş bir yaratık işte. İnsanın minimum reaksiyon zamanı 0.7 saniyeymiş. 130km hızda bu 25 metre demek. Daha durma mesafesi var...
Hadi burada kurtarsanız emin olun kurtamayacağınız biri öküzlük yapacak binlerce maganda ve mal ile aynı trafikte yan yanasınız her gün.
Gerçekçi olmakta fayda var.
sanausbe
25 Nisan 2017, 08:26
Geç reaksiyonun sebebi motosiklet surucusunun arabanin Boyle bir manevra yapabilecegine ihtimal vermemesi olabilir. Haftada 2-3 gün geciyorum, 40 yil dusunsem (evet burasi Turkiye ama) bu tür bir manevra aklima gelmez.
Öz_Musti
25 Nisan 2017, 09:34
Diyelim en sol şerittesiniz. Arkanıza sizden daha hızlı biri yanaştı, yol istiyor... Sağınıza geçersiniz...
Orta şerittesiniz... Trafiği okuyabilen bir sürücüyseniz, orta şeritte olmanızın tek geçerli bir sebebi vardır; o da sağ şerittekilerden daha hızlı olmanızdır. Sağ şerittekiler sizden daha hızlıysa yanlış şerittesinizdir; sağ şeride geçmelisiniz.
Orta şeritte giderken arkanıza yanaşan birinin işini kolaylaştırmak için, trafiği rahatlatmak için sağ şeride geçersiniz, boşsa.
Yoksa, bir sağ şeridiniz bomboşken siz orta şeritte ilerlerken arkanıza yanaşan birinin sol şeride geçmesini istemek aslında 3 şeritli yolu 2 şeride indirmiş olmanız demektir ki, kaynak israfıdır, trafiği tıkamaktır.
Trafikte en uyuz olduğum şey sağ şeridi bomboşken orta şeritte tıngır mıngır ilerleyip arkasına yanaşanların illa sol şeride geçmelerini zorunlu kılan sürücülerdir....
Trafikte biri sizi sağlıyorsa, hakaret olarak algılamalısınız aslında; sürüş kabiliyetsizliğinize...
Allah, Allah. Acaba bu mesajı ben mi yazdım diye baktım. Hayır ben yazmamışım. Düşünceleriniz benle aynı. Altına ben de imza atmak isterim.
Bu söylediğinizi yapam çok sürücü var. Hatta TEM yolunun 4 şerit olan kısmında soldan 2. şeritte gidiyorlar. Yol istemek için sellektör yapınca, solum boş geçsene oradan diyor. Oysa siz 100 le giden birinin arkasına 110 ile yaklaşınca adam sağa çekilse herkes istediği hızda gidecek. Siz 110 ile en sola çıkıyorsunuz, arkadan 130 ile gelen trafiği yavaşlatıyorsunuz. Bir de adam en sol şeritten gidiyor, sellektör yapınca hızlanıyor. Olum ben sana hızlan, riske at kendini demiyorum ki. Aptallık şurada, benim gazımla hızlanıp, benim talimatımla kendini riske atıyor.
Ben bunun sorumlusunun devlette olduğunu düşünüyorum. "Kırık cam teorisi" vardır. Küçük suçları hemen yakalayıp ağır cezalar verirseniz kimse daha büyük suçları işlemeye cesaret edemez. Hıza göre şerit kullanmamak, yakın takip, tehlikeli araç kullanmak, sinyal vermemek, sol şeridi sürekli işgal etmek, sis farı yakmak... Aslında erşeyin bir cezası var. Ama trafikte kasten adam öldüren ceza bulmuyorken, bunlara kimse dikkat bile etmiyor. Yakın takip, sinyalsiz dönüş, sol şeridi sürekli kullanmaktan dolayı insanlara 800-1000 lira cezalar kesilse, zaten kırmızıda geçmeye insanlar yeltenmez bile. Bu düzenlemeyi de kimse kusura bakmasın, devlet sağlayacak.
selsa
25 Nisan 2017, 09:41
Öldükleri haberleri vardı. Şu an sevindim yaralı olduklarını. Umarım hayati tehlikeyi de atlatır hanımefendi ve böyle bir mal yüzünden ocaklarına ateş düşmez..
erenedip
25 Nisan 2017, 09:54
Trafikte solunuzdaki araçlardan hızlı olmak tehlikelidir; çünkü her an önünüze kırabilirler.
Yukarıda hangi yönetmeliği nasıl yorumladıysanız bölünmüş tek yönlü çok şeritli bir otoyolun istediğiniz şeridinde istediğiniz hızda ilerleyebilirsiniz gibi bir anlam çıkıyor; yanlıştır. İlerleyemezsiniz. Yanlış olur. Trafikte hem kendinizi hem başkalarını tehlikeye atarsınız.
Çok şeritli tek yönlü bölünmüş bir otoyolda araçların hızlarına göre "yerleşimleri" en sağdan en sola doğru hızlarına göre en azdan en hızlıya göredir.
Sağdan sollanmaz kuralı da bunun için vardır. Sağdan sollanmaz kuralı şu demektir ki, benim sağımdan, muhtemelen arkamdan benden daha hızlı bir araç kaptırıp gelmiyordur...
Bu kuralı ihlal ederseniz trafik arap saçına döner, kaza riski artar.
Şimdi trafiğin düzgün akması için, farklı hızlardaki araçların farklı şeritlere sağdan sola doğru hızlarına göre yerleşmelerini esas aldığımızda, en büyük kural ihlali sağdan sollamaktır.
Solunuzdakilerden hızlıysanız sol şeride geçmek durumundasınız; onlar da aslında sağ şeride geçmek durumundalar.
Ama maalesef Türkiye yollarında bu pek böyle değil. Sanki 100 m koşucuları gibi, herkes kendi kulvarında kaptırıp gidiyorlar.
Burada motosikletli arkadaşımızın en büyük hatası sol şeritten daha hızlı olması.
Madem hızlı gidecek, madem zaten sapaktan dönmeyecek sapağa yakın şeritte gitmesi; en sol şeride geçmemesi...
Bu kazada belki sapağa girme ihtimali olduğu bariz bir şekilde belliymiş gibi göründüğü için otomobil sürücüsü kusurlu gözüküyor.
Ama öyle sanıyorum ki, aynı sağ şeride geçmeyi sapağın olmadığı bir düzlükte yapmış olsaydı kabahat daha kesin bir şekilde sağ şeritten kaptırıp gelen arkadaki motosikletlide olurdu.
Bu kazaya eksperin vereceği kaza kusur oranı takibe değer...
Bizim çıkaracağımız ders:
Solunuzdaki şeritten daha hızlıysanız "yanlış şerittesiniz".
Birileri sizi sağlıyorsa, muhtemelen yine yanlış şerittesiniz.
Makasçılar istisna olup trafiğin zaten tüm bu kurallarını allak bullak ettikleri için tespit edildiğinde ehliyetleri alınmalıdır; o ayrı konu.
Kazazede motorcu arkadaşlara geçmiş olsun; acil şifalar...
Özetle:
Sapak olmasaydı, otomobil sürücüsünün sağ şeride geçmesine kimse bir kusur bulamazdı; kabahat tamamen arkadan kaptırıp gelen motosiklet sürücüsünde olurdu.
Sapak olmasaydı, motosikletli yerine bir TIR olsaydı, daha düşük bir hızda seyretmek için sağ şeride geçen otomobil sürücüsüne hızını şeridine göre ayarlayamayıp da arkadan kaptırıp gelen bu TIR çarpıp biçip geçseydi, TIR'ı suçlu bulmayacak mıydık?
Konu sapak da içerdiğinden, elbette burada otomobil sürücüsünün saygısızlığını ve düşüncesizliğini göz ardı edemeyiz; o da ayrı. Ölümlü sonuçlanmamış olması en azından üzüntümüzü azaltıcı...
söylediklerinizin çoğuna katılsam da bir de mevcut hız sınırları içinde olmalıdır diye düşünüyorum. Arada sırada yaşıyorum. Ana yolda hız sınırı 82 olan bir yerde ilerlerken ben "80" le orta şeritten ilerliyorsam zaten normal hızın üstündeyimdir demek. ve bu sırada arkama biri dayanıp taciz ediyorsa açıkça yol vermiyorum net! bunun dışında efendi gibi yavaşlayana veya sol dolu sağ boşsa veriyorum. Ancak vermek zorunda da değilim çünkü zaten hız sınırında orta şeritten seyrediyorum. e hız sınırını aşacaksan bi zahmet sola geçeceksin diye düşünüyorum bu inatla selektör yakanlara
İstemez miydiniz o anda motosiklet yerine ağır bir SUV içinde olup o küçük arabayı şeytan çarpmışa döndürmek?
çok yaşa haşmet ağabey. +200 km
https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/originals/da/c1/22/dac1229c649b576ffffffe5f98530809.jpg
Hiç boşuna "freni geç mi bastı?", "kontra verseydi kurtarırdı" gibi varsayımlara kapılmayın. Muhtemelen aynısı bizim başımıza da gelirdi.
çok doğru, ancak trafiğin seyir hızını çok aşmadan engel olunabilirdi
hasmet
25 Nisan 2017, 10:41
Turkiye'de var mi bilmiyorum, burada bazi otoyollarda minimum hiz sinir var. 65km/s hizdan yavas gitmek yasak. Araba surucusunun yaptigi, bir TIR'in yolun ortasina tomruk dusurmesinden farksiz. Muhtemelen surucunun trafik deneyimi, ya da zeka seviyesi de o tomruk kadar zaten...
kaptancanali
25 Nisan 2017, 11:38
Hatanın 6/8 i otomobilinse 2/8 ide motosikletin, sağ aşırı sürat yapıyor hemde sağ şeritte. Bazı araç sürücüler sağ şeriti boş görünce ralli pisti sanıyorlar. Ben küçük motor sahibiyim e-5 de sürekli sağ şeritte 80-85 le gidiyorum. Bazen sağ şeriti boş gören otomobiller 30-40 km hızla önüme kırıyorlar bazılarıda götümün dibine girip korna ve selektör yapıyorlar ama asla kenara çekilip yol vermiyorum. Hızlı gitmek isteyen soldan ortadan gitsin kardeşim.
mustafa_325
25 Nisan 2017, 12:50
Arkadaşlar bazılarımız trafik kurallarını tam anlamamışlar galiba. Sağ şerit boşsa hızımız ne olursa olsun sağdan gideriz. Önümüze bir araç çıkarsa orta şeride geçip sollarız sonra tekrar sağa geçeriz. Orta şeritte doluysa bu sefer sol şeritten sollarız.
Sağdan araba geçilmez mantığına göre birisi sağ boş olmasına rağmen sol şeritten yavaş giderse(sürekli görüyorum bunları) hiç kimse onu geçemez bütün yol tıkanır.
bursagsli
25 Nisan 2017, 13:19
Bu ülkenin sığırı bitmez. Ulan sığır ayrımı kaçırdın git ilerden dön madem sağa manevra yapacan sağına bak aynasına ......
schnitzel_34
25 Nisan 2017, 14:28
altındaki yüksek cc makinayla keşke en soldaki beyaz arabanın arkasından seyir etseydi..sıkıştıran kadın nerdeyse sapak tabelasına vuracakmış gibi dönmüş..yaralılara acil şifalar..
berkay3212
25 Nisan 2017, 14:46
Kadın şöför ne bekliyorsun. Kocaları alıp alıp salıyor bunları. Banada çarpmıştı 1 tanesi. Daha dün 3 tane kadın sürücü dikkatimi çekti birisi düz kaldırım varken yüksek kaldırımdan inip arabanın altını kırdı. Birisi şeritte üstüme çıkıyordu. Diğeride aradan gidiyorum diye korna çalıp hareket yapıyor. Hepsi bir günde oluyor.
hokahey
25 Nisan 2017, 15:00
Arkadaşlar bazılarımız trafik kurallarını tam anlamamışlar galiba. Sağ şerit boşsa hızımız ne olursa olsun sağdan gideriz. Önümüze bir araç çıkarsa orta şeride geçip sollarız sonra tekrar sağa geçeriz. Orta şeritte doluysa bu sefer sol şeritten sollarız.
Sağdan araba geçilmez mantığına göre birisi sağ boş olmasına rağmen sol şeritten yavaş giderse(sürekli görüyorum bunları) hiç kimse onu geçemez bütün yol tıkanır.
Hocam normalde araçlar sağ şeritte seyir ederler. Herhangi bir sollama olacaksa sol şeride geçilip sollama yapılır. Sağ şeritten araç geçilmez.
Sağ şeritten araç geçmek çok tehlikelidir.
Bizim memlekette tam tersi, araçlar solda seyir ediyorlar. Hem de aheste aheste gidiyorlar.
Oysa ki sol şerit sollama ve araç geçme yeridir.
mustafa_325
25 Nisan 2017, 15:22
Hocam normalde araçlar sağ şeritte seyir ederler. Herhangi bir sollama olacaksa sol şeride geçilip sollama yapılır. Sağ şeritten araç geçilmez.
Sağ şeritten araç geçmek çok tehlikelidir.
Bizim memlekette tam tersi, araçlar solda seyir ediyorlar. Hem de aheste aheste gidiyorlar.
Oysa ki sol şerit sollama ve araç geçme yeridir.
İşte doğrusu öyle ama bazı insanlar kurala uymadığı için diğerleride mecburen uymamak zorunda kalıyorlar. Şu eds sistemini bütün yolu görecek şekilde yapsalar makas atanlara, soldan yavaş gidip yolu tıkayanlara ceza yollasalar 1 aya kalmaz herkes öğrenir nasıl süreceğini. Ama dövlet büyüklerinin umrunda mı yolun tıkanması? Kendileri siren çala çala gidiyorlar nasıl olsa. Emniyet şeridine eds koymalarının sebebi de adalet sağlamak falan değil sıkışık trafikte kendilerine yol açmak. Malum emniyet şeridi dolu olunca kimse kendilerine yol veremiyordu herkesle beraber beklemek zorunda kalıyorlardı.
velizrsln
25 Nisan 2017, 15:35
best ülke bayan baya sıkıştırılmış gözüküyor kamera da ... çocuğu
Nikkfurie
25 Nisan 2017, 15:36
"sağdan araç geçilmez" diyenler neden bu motosikletin kendi şeridine uygun hızda ilerlediğini göremiyorlar ! Çok şeritli yollarda sağdaki soldan hızlı akmaya başlayabilir, tempoya ayak uydurmayıp yavaşlaması mı gerekiyor önü boşalan sürücünün ?
kazazedelere geçmiş olsun, burdan izleyerek yorumlamak ne derece doğru bilinmez ama sanki aracın arkasına yönelebilirdi, çok hızlı olduğunu düşünmüyorum max 120 km de olabilir..
trattataa
25 Nisan 2017, 15:37
Arabistanda kadınlara araba kullanmak yasak ya..
Ulan diyorum bazen..
killingroad
25 Nisan 2017, 15:39
Turkiye'de var mi bilmiyorum, burada bazi otoyollarda minimum hiz sinir var. 65km/s hizdan yavas gitmek yasak. Araba surucusunun yaptigi, bir TIR'in yolun ortasina tomruk dusurmesinden farksiz. Muhtemelen surucunun trafik deneyimi, ya da zeka seviyesi de o tomruk kadar zaten...
TEM'de 40kmh altı yasak.
doghouse
25 Nisan 2017, 16:21
Kadın şöför ne bekliyorsun. Kocaları alıp alıp salıyor bunları. Banada çarpmıştı 1 tanesi. Daha dün 3 tane kadın sürücü dikkatimi çekti birisi düz kaldırım varken yüksek kaldırımdan inip arabanın altını kırdı. Birisi şeritte üstüme çıkıyordu. Diğeride aradan gidiyorum diye korna çalıp hareket yapıyor. Hepsi bir günde oluyor.
Bro fazla üstüne gelmişler (:
Biz bu ülkede motosikleti olması gerektiği gibi daha doğrusu bu ülke şartlarına göre kullanıyoruz. Bizim hayatta kalma şansımız yada seyirden zevk almamız bu şekilde gerçekleşiyor. Sağ şeritte 80-90 seyrettiğinde çok değil 10 dakika kadar sonra seni sollarken birde üzerine kıracak onlarca sürücü var. Aynısı orta şerit için geçerli.
Boşa anlatmayın motorcu sağdan hızlı gidiyor falan diye. Abimize tekrar geçmiş olsun, talihsiz bir duruma karşı nedenini tam olarak bilemediğimiz şansızlıklar yaşamışlar. Fren yok kontra yok dümdüz gidiyor herkez.
Yine söylüyorum bu kazadaki gerçek rolleri belirleyecek tek şey o an içerisinde arabanın 80-90 akan bir yolda neredeyse durma mesafesine gelmesi ve ağırdan alarak keskin ve geniş davranması. Bu şartıda allah korusun yaşamadan anlayamayız.
vader
25 Nisan 2017, 16:29
Sürücü ve artçıya büyük geçmiş olsun. Umarım tez zamanda sağlıklarına kavuşurlar.
Arabanın yaptığını tartışmıyorum bile.
Ancak tuhaf olan, motosiklet sürücüsü sanki önü boşmuş gibi hiç bir tepki vermeden dümdüz yoluna devam etmiş, yanlış görmüyor isem fren bile yapmamış.
major24
25 Nisan 2017, 17:20
Videoya göre yorum yaparsak. Tek yöne 3 şeritli bir yolda Sağdan da geçilir Soldan da. Bu sebeple sürücüler sürekli kontrollü olmalıdır. Ama bu en sol şeritten son anda manevra yaparak sağa geçmeye çalışan otomobil kullanıcısının hatasız olduğunu göstermez. Benim görüşüme göre otomobil sürücüsü trafiği tehlikeye attığı bu manevra yüzünden %70 kusurlu iken motosiklet sürücüsü seyir halinde trafiği okumaması sebebiyle %30 hatalıdır.
Not: Lütfen Tek yöne 2 şeritli yollarda, büyük şehirlerde yaptığınız gibi sol şeridi babanızın yolu gibi kullanmayınız, tıkamayınız. ( Hele muğla'daki sakar virajlarında sakın :pl: :jocolor: )
okanbagiscan
25 Nisan 2017, 17:22
İstanbul trafiği dünya sıralamasında birinci sırada olduğu için trafik kanunlarından çok orman kanunları işliyor.Kim nerden boşluk bulursa gidiyor.
acemi60
25 Nisan 2017, 18:03
Bugün Kartal sahilyolunda en sağdan en sol şeride yüksek hızdan frenleme yaparak geçmeye çalıştı önümdeki bayan sürücü. Yüksek hızda akan trafik nedeniyle sola geçemedi. Enteresan bir kararla orta şeritte durdu. Ben de arkasında durdum.(tam sollayacağım sırada yedi bu haltı) Araçlar korna çalarak sağ ve sol tarafımızdan hızla geçtiler. Kadınlar her alanda ortalığı karıştırmak için var galiba. Aman dikkat. Çok enteresan manevralar olabiliyor.
drinkdodo
25 Nisan 2017, 18:06
Tek şerit değil üç şerit birden değiştiriyor. Ne ayna görür geleni, ne kamera. Cinayet bunun adı.
Salurbey
25 Nisan 2017, 18:16
Kadınlara has bazı anormal hareketler oluyor. Bugün yolun ortasında durdu,bende arkasındayım,sinyal yok hiçbişi yok. Yanına geçtim ve nasıl bu şekilde duruyorsunuz yolun ortasında, tarla değil trafiğin içindesiniz hem de İstanbul'da dedim. Suratıma bakıyor boş boş gözlerle,sanki ölü bir balık bana bakıyor,tam gözlerimin içine.
acemi60
25 Nisan 2017, 18:22
Kadınlara has bazı anormal hareketler oluyor. Bugün yolun ortasında durdu,bende arkasındayım,sinyal yok hiçbişi yok. Yanına geçtim ve nasıl bu şekilde duruyorsunuz yolun ortasında, tarla değil trafiğin içindesiniz hem de İstanbul'da dedim. Suratıma bakıyor boş boş gözlerle,sanki ölü bir balık bana bakıyor,tam gözlerimin içine.
Bazen, "kadınlar olmasa şu dünyada yaşanmaz" deriz. Olsalar da yine hayati tehlike var...
Salurbey
25 Nisan 2017, 18:23
Hayatımızda olsunlar ama bazı kısımlarında olmasalar :) mesela trafik:mrgreen:
simoncelli
25 Nisan 2017, 19:06
Yasa böyle olmamalı O kadın diyorum ağzımı bozmamak için bir de yalan söylüyor araba sıkıştırdı diye, Resmen cinayet girişimi bu kaza. Yasalar böyle ağır kazalara maddi, manevi ve fiziksel hasara sebep olan sürücülerin ehliyetlerine ömür boyu el koymalı veya gerçekten ağır yaptırımlar uygulamalı ceza olarak.
TIGERSHARK
25 Nisan 2017, 19:07
Senin yapacağın manevranın anasını s................ o........ çocuğu milletin canına kıyıyorsunuz
hasmet
25 Nisan 2017, 19:53
Hayatımızda olsunlar ama bazı kısımlarında olmasalar :) mesela trafik:mrgreen:
Saka yapiyorsunuz anliyorum ama bayanlar hakli olarak alinabilir. Sonucta her bayan oyle degil. Bayanlara has problemler oldugu gibi erkeklere has problemler belki daha fazla... Zekasindan cok testosterona sahip agresif magandalar ve ergenlerin hakkini yemeyelim :)
fatih.met
25 Nisan 2017, 20:07
Yalancı şerefsizler.
Ağız dolusu küfür ediyorum şuan.
Keşke orda motosikletli değil de bir tır gelseydi !
kırk yıl düşünsem aklıma gelmezdi bu, hakkaten ordan motosiklet yerine bir tır geçseydi asıl o zaman adalet yerini bulurdu. kamera kaydı var allahtan yoksa bu kadın bana arkadan vurdular deyip masrafı bile onlara ödettirmeye çalışırdı.
aynı olay benim başıma bir çok kez geldi ve ilk bu durumu yaşadığımda kadın bir sürücü sol şeritten bir anda sağ sapağa girmeye yeltendi ve bende elimden geldiği kadar yavaşlamama rağmen arka tamponun tozunu almıştım ama kadın için sorun yok kadın bastı gitti.
trafikte tutarsız bir araç görünce büyük ihtimal şöför koltuğunda bayan sürücü oturuyordur diyorum ve gerçekten durum böyle çıkıyor çoğu zaman. dün kameram için hafıza kartı aldım. artık yolda denk geldiğim tutarsız sürücüleri toplayıp paylaşırım. bayan sürücülerden gerçekten korkuyorum çünkü direksiyonda dünya ile bağları kopuyor.
motorumla erkek sürücülerin yanına yaklaşınca iki de bir bana bakıyorlar ama aynı şeyi bayan sürücülere yaptığım zaman hiç mi dönüp bakmazlar anlamıyorum? dikkat sıfır! yola verilen dikkat öyle zayıf ki bence ehliyette daha zor testlere tabi tutulmalılar.
erkekler gaza gelip kaza yaparlar yada başka talihsizlikler olur ama dikkat konusunda bayanlardan farklı olduklarını ben görüyorum. yanlış anlaşılmasın iyi süren bayanlarda var ama çoğunluğu beni taksicilerden daha çok kızdırıyor ve taksicilerde hakkıdır ki bu işten para kazandıkları için acele ediyorlar.
evet işte demek istediğim buydu, abi sokmayın trafiğe yaa (şaka yapıyorum) sorumsuzlar sorumsuz.
hokahey
25 Nisan 2017, 20:14
Sürücü ve artçıya büyük geçmiş olsun. Umarım tez zamanda sağlıklarına kavuşurlar.
Arabanın yaptığını tartışmıyorum bile.
Ancak tuhaf olan, motosiklet sürücüsü sanki önü boşmuş gibi hiç bir tepki vermeden dümdüz yoluna devam etmiş, yanlış görmüyor isem fren bile yapmamış.
Son anda basıyor ama fayda etmiyor.
fatih.met
25 Nisan 2017, 20:15
bir gün durgun trafikteyim ve önümde beyaz bmw. aralardan geçtim ama bu bmw engelledi beni. 7 kez sellektör yaptım önümde trafik resmen hz musa'nın denizi yarması gibi sağa sola ayrıldı ama bu beyaz bmw duruyor. aynasına baktım ve bayan sürücü sol elinin serçe parmağından başladı tırnak yemeye ve sağ elinin serçe parmağına kadar daktilo gibi geçirdi iki elinin tırnaklarını.
tabi bu arada ben 4 seferde kornaya bastım ama nafile. geçtim bunun sağına ve orada boşluk olunca yanına geldim aynı hizaya ve kadını izliyorum, bir kez bile dönüp bakmazmı bir insan yanımda niye motor durdu diye?
neyse dedim kadının önüne geçtim bu sefer ve merak ettim acaba ben bunu engellesem kızıp tepki verirmi korna falan çalarmı diye ve önüne geçtim duran trafik ilerliyor ama ben daha yavaş gidiyorum masuz kadın kızsın diye ama kadında yine tık yok yaaa :D abi resmen dünya ile bağlantıyı kesmiş kadın.
daha bunun gibi ne olaylar var anlat anlat bitmez.
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO