PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : önden kazalı motor fikirleriniz

alp010
27 Mart 2017, 23:17
Tecrübeli abilerim ,sıcak bakmıyorum ama merak da ediyorum. Takip ettiğim bir motor var arkadan otomobile çarpmış motor.Sağ ayna sağ elcik gidon ve bilye (tam olarak neresi oluyor anlamadım) değişmiş.
Arkadaş ilana da şöyle yazmış
Parçalar (Ayna, elcik,bilya) orjinali ile değiştirilmiştir. Kaza sonrası egzosun ön çamurluğu eritmesi sonrası (İki teker arası mesafe 1 cm kısalmış) farkedilen iki teker mesafasi için gidon bağlantısı işlem görmüş, halihazırda bir sorun yoktur.
Radyatör su haznesi servisin dikkatsizliği sonucu hasar almış orjinali ile değiştirilmiştir.
(Gidon elimizde yok denildi, şu anki gidonun küçük bir bölümünde soyulma var. Diğer parçalarda bu nedenle (çizilme vb) değiştirildi.)

Görmeden fikir yürütmek tabiki doğru değil ama ben bunu ekpertize felan soksam şanzımanı gideri kokarı sağlam mı kesin öğrenebilir miyim? Bilye gidon değişimi bir motor için çok ciddi bir şey midir? Bu alanlarda çok toy ve yeniyim zamanınızını ayırdığınız için teşekkürler, tekeriniz düz bassın.

efendy06
27 Mart 2017, 23:30
İşlem görmüş dediği, şasenin ön tarafı kaynak-çektirme aparatı ile düzeltilmiştir. Düzeltilse bile, ne kadar düzgün olmuştur Allah bilir. Sağa sola çekme ihtimali kuvvetli, satarken başına bela olacak bir işlem görmüş motor. Motor ve şanzıman durumunu ekpertiz ile öğrenirsin onda sorun yok.

İki teker arası mesafe düzeltmesi ile ilgili olarak, işlem nerede yapılmış, bu önemli, bir de motor ne? Çünkü alüminyum şase'de kaynak işi sıkıntı, eğer baktığın motor alüminyum şase ise, hiç bakmaya gerek yok. Demir şase düzeltilebiliyor usta ellerde işlem görmek kaydı ile.

Bu arada, motorun fiyatı aşırı ucuz değilse temizine göre, hiç bulaşma, ha ama çok ucuzdur, bütçen de ona yetiyordur, bilen biriyle gidip denersiniz, motorda çekme vs. yok ise, düzeltilen yerin kaynağı düzgün ise, 50-100 verir ekpertize sokarsın. Ekspertiz sonucuna göre değiştirirsin. Ama mesela motorun temizi 15 bin tl iken, önden kazalı, boyunda düzeltme olan motora 13 istiyorlarsa hiç bakmaya gerek yok, değmez.

Bir de amortisör borularının durumu mühim, eğilme, bükülme var mı? Tekeri orjinal hizasına getirmek için yapılan işlem her ne kadar şasi ucu, boyun olarak tabir edilen yer gibi düşünsek de, amortisörler den de kaynaklanmış olabilir. Eğer amortisörler den kaynaklanmış, amortisörler de değiştirilmiş ise, ve şasede herhangi bir deformasyon, gönye bozukluğu vb. yok ise alınabilir.

hayat2teker
27 Mart 2017, 23:33
Gidon bağlantısı bilya falan işlem görmüş aboouw.. yapılan işlemin kalitesine bakmak gerek. Ve tabi ki şaside yamukluk var mı, gözle bakınca anlaşılmaz, düz yolda el bırakıp ve virajlarda fazladan veya az yatma eğilimi gösteriyor mu denemek gerek.
Sonuç: mide bulandırıcı bir durum...

efendy06
27 Mart 2017, 23:35
Gidon bağlantısı bilya falan işlem görmüş aboouw.. yapılan işlemin kalitesine bakmak gerek. Ve tabi ki şaside yamukluk var mı, gözle bakınca anlaşılmaz, düz yolda el bırakıp ve virajlarda fazladan veya az yatma eğilimi gösteriyor mu denemek gerek.
Sonuç: mide bulandırıcı bir durum...

Bilya zamanla da bozulabiliyor, mühim değil de, gidonun bağlandığı, bilyanın içinde döndüğü, boyun diye tabir edilen yuvayı ne kadar ve nasıl düzeltirler, bilemiyorum.

alp010
27 Mart 2017, 23:39
Motor Mondial rx3 arkadaş 9.5 istiyor temizı de 11 civarı rahat bulananılıyor. Pazarlıkla 9 yapacagını düşünüyorum. Yorumlarınız için de gerçekten çok teşekkür ederim.motor çevrem 0 o yüzden kendimi birine danisabilme konusunda çok caresiz hissediyorum forumda sizler sayesinde danisabildigim yüzlerce insan oluyor sagolasiniz

sikayetname
27 Mart 2017, 23:46
kardeş bulaşma degmez hani yatması kalkması olsa plastik aksamlar falan olsa tamam diyecemde direk şaşeden işlem görmüş makina akıl karı degil yani

alp010
27 Mart 2017, 23:48
Öyle yapacağım o zaman fiyatı uygun gelmisti basit birşey olsa o fiyata olmazmış heralde.

Capitao_3
27 Mart 2017, 23:52
Bu olay motosiklette arabadan cok cok daha onemlidir alma sallama yapar kazaya sebebiyet verir..

zangiff
28 Mart 2017, 00:01
kardeşim piyasası 9-10 bin zaten kaç model o önemli 2016 ols bile 1 lira için o riske girilmez bende satıyorum rx3 ümü 2016 ve arada 1 lira fark var sadece

alp010
28 Mart 2017, 00:08
Hocam şehirdisina çıkmam mümkün olsa şu sıralar hiç bakmayacağım zaten umarım en guzel şekilde satarsınız.

bursalıali
28 Mart 2017, 00:10
Alp hepimizin bildiği o siteye bir bak, benim motorumun aynısını 5000 ile 10000 km arası 9000 liraya çok
rahat bulabilirsin hemi extralı hemde vukuatsız. SELAMLAR.

AhmeT16
28 Mart 2017, 00:34
Alma,O motosikletin aslında hurdaya ayrılması gerekirdi. Hurda ya bineceksin. Değmez

hachiko
28 Mart 2017, 01:30
Tamir eden ne kadar ehli olursa olsun sıkıntılıdır..Alma bulaşma..

whitedeamon
28 Mart 2017, 02:02
Aynı şehir derken başına bela alacaksın dostum.Bulaşma.

banro
28 Mart 2017, 10:22
Hiç bulaşma. Kısa ve net.

Felis Leo
28 Mart 2017, 10:36
5000 tl ye alınır.

acgh1907
28 Mart 2017, 10:58
Kazali 9.5
Temiz, kazasiz 11 ?
Hic ama hic bulasma hocam.

nines
28 Mart 2017, 11:45
Tecrübeli abilerim ,sıcak bakmıyorum ama merak da ediyorum. Takip ettiğim bir motor var arkadan otomobile çarpmış motor.Sağ ayna sağ elcik gidon ve bilye (tam olarak neresi oluyor anlamadım) değişmiş.
Parçalar (Ayna, elcik,bilya) orjinali ile değiştirilmiştir. Kaza sonrası egzosun ön çamurluğu eritmesi sonrası (İki teker arası mesafe 1 cm kısalmış) farkedilen iki teker mesafasi için gidon bağlantısı işlem görmüş, halihazırda bir sorun yoktur.
Radyatör su haznesi servisin dikkatsizliği sonucu hasar almış orjinali ile değiştirilmiştir.
(Gidon elimizde yok denildi, şu anki gidonun küçük bir bölümünde soyulma var. Diğer parçalarda bu nedenle (çizilme vb) değiştirildi.)

Görmeden fikir yürütmek tabiki doğru değil ama ben bunu ekpertize felan soksam şanzımanı gideri kokarı sağlam mı kesin öğrenebilir miyim? Bilye gidon değişimi bir motor için çok ciddi bir şey midir? Bu alanlarda çok toy ve yeniyim zamanınızını ayırdığınız için teşekkürler, tekeriniz düz bassın.

motor ne, bütçen ne ve motora ne istiyorlar?

bursalıali
28 Mart 2017, 12:46
Alp yanılmıyorsam Balıkesir de yaşıyorsun. Sıkı bir pazarlıkla aynı motorun 2015 sıfır km olanını
11000 liraya bulabilirsin. Ya da UMA'dan YUNUS Bey ile görüş . No yu bulamazsan beni ara. Bahsettiğin motora 5-6000 liradan fazla verilmez. SELAMLAR.

---------- Mesajlar birleştirildi - 11:46 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:43 ----------

Beni tel ile ara , no 535 2304722.

cenkito
28 Mart 2017, 13:34
Şase nin işlem gören parçasının fiyatı 1100lira birde komple sok tak işçilik binecek
Gönül rahatlığıyla binebilmen için 1500 2000 lira masrafı gözden çıkartmam lazım
Mantıklı değil o masrafda
Arkadaşlar demiş zaten bulaşma

Kızıl pars
28 Mart 2017, 13:52
Hiç girme o işe.

uzay gemisi
28 Mart 2017, 14:19
kazalı motosiklet almak hayatta yapacağın son hata olsun. İleride çok çok pişman olabilirsin. Kaynak yerleri tekrar kaza yapmana sebep bile olabilir. ver parasını en temizinden al motosikletini, en azından için rahat olsun.

arda4
28 Mart 2017, 15:12

Benim tahminim ön teker, ön amortisörler hasar almıştır.(Ön çatal yamulmuştur, çatal kovanları yamulmuş ve çatlamıştır) Yoksa ne çamurluk ekzoza değer, ne teker arası mesafe kısalır. Elbette amortisörün bağlandığı parça da yamulmuş olabilir ama benim tahminim çatalın yamulduğu yönünde.

Ayna, gidon, elcik, bilya, radyatör vs değişimi hiç sorun değil. Motor şanzıman kısmında da muhtemelen çok önemli bir şey yoktur. Esas olanlar, şasi ön arka amortisörler tekerler.

efendy06
28 Mart 2017, 20:16
RX3, hem de 9500 liraya hem de kafadan gazalı, şasesi işlemli. Yok artık :sunny:

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-mondial-2016-mondial-rx3i-evo-turuncu-1010-km-servis-bakimli-hediyeli-379710303/detay

Motor bu sanırım, Ankara'da. O koyduğu fotoğraf tırışka. Ayrıca, moto center çok rezil bir servis, yaptığı işçiliğe ne kadar güvenilir, ayrı bir şaibe.

Sen Ankara'da mısın? Motor bulmanda, ekspertiz yaptırmanda falan hep yardımcı olmaya çalışırım eğer öyle isen.