Orijinalini görmek için tıklayınız : R25 aldım insanların tepkilerinden sıkıldım.
VeliTrknn
13 Mart 2017, 22:16
Yaklaşık 1 buçuk ay önce R25 aldım ilk motorum olmasada çok fazla motor tecrübem yoktu bende tercihimi R25'ten yana kullandım fakat insanlar özellikle hayatında motosiklete artçı olarak bile binmemiş insanlar.
+Bi bassana bundan ses çıkıyor mu ? Yok çıkmıyormuş niye 600'lük almadın.
+şu 400 basanlardan alsaydın.
+Buna 16.700 vereceğine 2.el honda 600'lük alırdın
gibi tepkilerden sıkılmaya başladım. Diyorum ki okadar tecrübem yok onlar hata affetmez vs. nolcaaak yaa ikiside aynı diyor. ha bide bu fiyata araba alınır diyen amcamları söylemiyorum bile. Sıkıldım bu tepkilerden. Sizde yaşıyor musunuz bu gibi tepkileri ?
sailor33
13 Mart 2017, 22:22
Kimin ne dediği umrunda olmasın. 16700 e alacağın 600 lüklerin çoğunun canı çıkmış durumda.
Motosiklet tamamen keyif işi. İlla 4 silindir olacak diye birşey yok.
He de geç:bounce:
burak burk
13 Mart 2017, 22:27
250 yazıo ama 600lük
300 yapıyor
12ye aldım dersen karşı tarafın ağzına laf vermemiş olursun:cherry: yapacak bişi yok
Nikkfurie
13 Mart 2017, 22:30
geçen arabayla işe gittim,daha önce motoru görüp o paraya araba alırdın diyen yeni güvenlikci , abi bu trafikte arabaya binilir mi ? dedi :) kürekle ağzına vurasım geldi o an..
potasyum
13 Mart 2017, 23:40
harbiden o kadar paraya 600 lük alınırdı :D :D :D
Ybr,cbf sürerken bize ne getirdin pttci kardeş,benim kargom nerde kaldı demelerinden iyidir. :P
MazhaRR
13 Mart 2017, 23:44
Ne 600'lüğü ne 600'lüğü!!! O paraya R1000 alırsın hemde daha 49 binde.
mete_han
14 Mart 2017, 00:15
6000 liralık cbfme yazın köyüme gittiğimde bu para bu motora verilirmi diyorlar..cahillik işte..bildiğin yolda devam..hayat ve zevk sana ait...
dyavol-77
14 Mart 2017, 00:38
6000 liralık cbfme yazın köyüme gittiğimde bu para bu motora verilirmi diyorlar..cahillik işte..bildiğin yolda devam..hayat ve zevk sana ait...
CBF'in sıfırı 5.900, seninki 2.el..nasıl 6000 lira oldu, turbo filan mı taktın?...:mrgreen:
mete_han
14 Mart 2017, 00:43
CBF'in sıfırı 5.900, seninki 2.el..nasıl 6000 lira oldu, turbo filan mı taktın?...:mrgreen:
tam yatarayak sağlam kitledin valla...woooaaaaa...:queen:
whitedeamon
14 Mart 2017, 00:53
Çok takılma aynen deyip geç.Kaçan kovalanır.Çokta diretme.
crxforever
14 Mart 2017, 01:08
600lük alsaydın da aynı adamlar "bunun parçası pahalı yakıtı çok onun yerine r25 alaydın " diyeceklerdi. konuşmak için konuşan çok.
bir çok motorcunun hayal ettiği, kumbarasına para koyup uğruna ek iş yaptığı, popüler bir motora biniyorsun. bolca kilometre yapıp keyfini sürüp yeni yeni anılar biriktirmek varken birkaç kişini lafına takılma bence. :bounce:
VeliTrknn
14 Mart 2017, 02:08
Herkese cevap için teşekkür ederim :) Çok fazla takılmıyorum ama yinede aynı cümleyi defalarca duymak insanın canını sıkıyor zaman zaman:) Aslında bunu diyenlerin birçoğuda motora binmek isteyipte birtürlü binemeyenler. Ya başka imkanlardan dolayı yada cesaret edipte sürmeye korkan insanlar. Ben motoru almak için çok uğraştım üniversite okurken biryanden çalışıp çalıştığım paranın 5 kuruşuna dokunmadan biriktirdim parasını yeri geldi çok beğendiğim kıyafeti almadım. 5 lira 10 lira artırarak birşeylerden günlük 30 tl ücretle çalıştığım yerde biriktirdim parasını :) Ama çevremdeki insanlar bunu aldığım için mutluluk duymak yerine hepsi değil tabii ki ama bir çoğu kıskançlık içinde. Benim arkadaşlarım istediği birşeyi yaptığında ben kendim yapmış gibi mutlu oluyorum ama insanların böyle olması çok garip. Zaman ilerledikçe insanlar çok değişiyor sadece buna üzülüyorum
Ybr,cbf sürerken bize ne getirdin pttci kardeş,benim kargom nerde kaldı demelerinden iyidir. :P
R25 ile markete sigara almaya girdim, bakkalcı abi "sizinde işiniz zor ekmek parası için bu eziyet çekilirmi" dedi, "doğru söylüyorsun abi Allah kolaylık versin onlara ben zevkine biniyorum" dediğimde yüz ifadesini görseydiniz motoru bırakırdınız, ha bu arada motor çok net görünüyordu, demem odurki motorun cinsi modeli farketmiyor takılmamak lazım.
linkinpark20
14 Mart 2017, 09:16
araba alınır diyorlar ya, zaten iki arabam var deyince yüzleri öyle düşüyor ki.
fakir temennisi heralde.
Öz_Musti
14 Mart 2017, 09:22
2003 veya 2004 senesiydi. Babamın tekstil işi yapan bir tanıdığı Autoshow fuarından Ferrari satın aldı. Bütün camiada bu adam konuşulur oldu. Adam thy nin tarifeli uçağına binse ferrarin var ne işin var ekonomi sınıfında deniyor, berbere gitse, berberi evine getirtsene ne işin var adamın dükkanında deniyor, ogs cihazında kredi az yazsa, ne biçim herifsin ferrariye biniyorsun, ogs de kredi az lafları yapılıyordu. Bunlar samimi tanıdıkları tarafından yapılan yorumlar. Her ışıkta yanına gelip hadi gazlasana diye taciz edenler, yolda önünü kesip adamı durdurmaya çalışanlar, durmadı mı bağırıp küfredenler, kimdir-nedir belli olmayan adamların koşarak arabayı ellemeye, kapıtını-bagajını açmaya çalışmaları da adamın bize anlattıkları. Adamin bir de C320 Mercedes'i vardı, günlük hayatta onu kullanıyordu. En sonunda baskılara dayanamayıp, Ferrari'yi sırf bu yüzden sattı. Önceleri, yerine helikopter almak için mi sattın dediler, sonra madem fakirdin niye o arabayı aldın, biz sana demedik mi dediler.
Benim anlattığım uç bir örnek. Ama bir mal aldın mı, bizim insan hemen pisleşir. Dışlar. Bizim millet arabesk toplumu. İnsanımız diğer insanları fakir sever, aciz sever. Pahalı ürünlerin mülk olarak kendini sever. İçindekini sevmez. Yolda Porsche görmek ister ama içi boş, sürücüsüz porsche lar sokaklarda dolansın ister. Güzel bir arabayla dolanırken, önce arabaya bakılır, off ne araba be, ne güzel be denir. Sonra bir de içindekine bakarlar, işte o bakış fenadır. Hemen içinden ne küfürler geçtiğini anlarsın. Resmen söver.
Tacizlere kulak asmayacaksın. Trafikte sinir olmamayı başarmak gibi zor bir iştir abuk subuk soruları cevapsız bırakmak. Her şeye he deyip geçip, yoluna devam edeceksin aga. Başka çare yok. Herkese, her cahile, her aşağılık kompleksli insana laf yetiştiremezsin.
Ha gelir adam gibi, arkadaş bu motorla ilgileniyorum, nedir ederi, gidişi, manevtası falan sorar, o zaman otur 1 saat motorunu anlat. Onlara laf yok. Onları da zaten baştan tanırsın.
bence bunun tepki olarak algıladığını bilseler hiç konuşmazlardı. biraz burnun havada takılırsan dertlerine çözüm olucaktır
banada z 300 aldığım zaman aynı tepkileri verenler oldu,600 lük alsana buna bu kadar para verilirmi vs.benimde cevabım netti,para benim param beraber mi kazandık sanane!!!
Ulaş Öztaş
14 Mart 2017, 09:34
dostum ben de ilk motorumu R25 aldım ve aynı tepkileri gördüm.. Egzoz tak, geniş lastik tak, aldın mı en az 600cc olacak, 299km/h görmeyen racing mi olur? vs. :queen:
İlk başlarda insanları ciddiye alıp acemiliği atmak için aldım, orjinal ebat lastik daha iyi yol tutuyor diye açıklama yapardım şimdi bir çoğuna cevap bile vermiyorum verdiklerime de 'ilk arabanı ferrari alırmısın?' diyorum susuyorlar. Takılma böyle cahil muhabbetlerine başına bir şey geldiği zaman da 'motor şeytan işi' derler.. :pl:
Thracian
14 Mart 2017, 09:41
En güzeli bu tarz cahil insanlara hiç yüz vermemek hiç alakadar olmamak.Yukarıda bir arkadaş çok güzel yazmış.Kıskanç,fesat ve arabesk bir toplumda yaşıyoruz.İnsanlarımız aşırı derecede mal düşmanı ve cahil.Büyük ihtimalle sana acayip acayip sorular soran çoğu kişide R25 alacak kadar para vardır yoksa bile kredi çekebilir.Ama asıl iş parada değil cesarette.O insanların içi gidiyor o motosikleti sürmek için ama ne yazık ki motosiklet kullanacak Güven Özveri ve Tecrübe yok.Bu yüzden car car konuşup moral bozmaktan başka bir iş yapmazlar.Klasik toplumsal kompleksimiz benim param yada cesaretim yok ben sahip olamıyorsam kimse sahip olmasın.
sdirer
14 Mart 2017, 10:03
Ağzı olan konuşur, he he de geç.
Sen 600'lük alırsın de geç.
Senin hakkın 500 yapan de geç.
Daha olmadı 25 yazısı 2500'lük demek 600'de neymiş? demek.
Boş ver senin motorun var, motorunla mutlu musun?
Onların yok!!!
hknzrdm
14 Mart 2017, 10:26
Duke 390 aldığımda "bu paraya 2. el neler var abi", "çok titriyomuş", "hint malı abi bu" filan diyenlere tek lafım oluyordu.
"Zenginin malı züğürdün ağzını yorarmış."
Sert ama işe yarıyor. :)
hasmet
14 Mart 2017, 10:31
Birkac sebep var, bagimsiz:
Birincisi, yorum yapanlar aldigini motosiklet olarak gormuyor, SYOK olarak goruyor, yani "Sidik Yarisi Objesi". Bu acidan pahali bir kol saati ve ya en son model pahali bir cep telefonu ile motosiklet arasinda hic bir fark yok. Islev ayni.
Ornek: iphone'un ikinci modeli yeni cikmis. Turkiye'de yok gibi bisey. Amerika'dan Turkiye'ye donecek bi arkadas SYO olarak ucuzlayan ilk modelinden edindi bi tane. Bir sure sonra e-maillestik, sorum "telefonuna ilgi nasil?" cevabi: "Cok kotu. iphone nedir bilmeyenin umrunda degil, bilense yenisi cikti diyo." :) fazlasiyla hakketti bence.
Ikinci bir kisim ise yine aldigini motosiklet olarak gormuyor, KCM olarak goruyor, yani "Karsi Cins Miknatisi".
Ornek: Yillardir gorusmedigim bir arkadas Turkiye'den aradi, konusuyoruz. Laf lafi acti, motosikletim oldugunu ogrendi, ilk tepkisi "olum evli adamsin, n'apcan motosikleti, starbucks onunde kiz mi avlican" bi an sessizlik oldu, hic bisey diyemedim, cunku hic bekledigim bir cevap degildi, oyle bi kullanimi oldugundan habersizdim motosikletin... "seviyorum motosiklet kullanmayi" diyebildim bi sure sonra. O da sasirdi sanirim ben anlamayinca.
Bu da ucuncu ve kismen hakli bir sebep, ozellikle yasi fazla kesim icin, YGO yani "yokluk gecirmis olma".
Ornek: Yeni Superduke almisim. Normalde sormaz ama oylesine soracak oldu babam fiyatini. Cevap verince bir sure bosluga bakar gibi bakti yuzume. Olctu bicti oturmadi mantigina. Hic bisey demedi galiba. Belki pahaliymis demistir, hic hatirlamiyorum. Ama bakisini unutmuyorum. Ve sonuna kadar hakli adam. Hayati boyunca sahsi arabasi hic olmamis, 3 cocugunu memur maasiyla yetistirip okutmus, yememis yedirmis, icmemis icirmis, gayet dogal...
_recoo
14 Mart 2017, 10:41
Hocam hepimiz yaşıyoruz bu problemleri. Toplum olarak en büyük eksiğimiz takdir etme yetisi. İlk mt-25 aldığımda anneme babama teyzeme gösterdim herkes takdir etti tabi çocuğumuz parasını biriktirmiş kendine araç almış havalarında mutlu oldular, tabi alan kişiyi de epey mutlu ediyor bu tepkiler. Ama dışarıdan gören tam tersi, araba niye almadın, ben motorcuları görmüyorum zaten, çok tehlikeli, çok pahalı falan filan. Öylelerine tepki vermiyorum artık, annemin tepkisini aklıma getiriyorum her seferinde. Öyle mutlu olmuştu ki anneciğim, hala sesi kulaklarımda.
MazhaRR
14 Mart 2017, 11:26
250'lik diyince bende de 600 var diyen insanlar...Seviyorum sizi...
Ulaş Öztaş
14 Mart 2017, 11:27
Unutma ki “Kedi Uzanamadığı Ciğere Mundar Der” ;)
newmoto76
14 Mart 2017, 11:29
Öncelikle bu sosyal trajedi sadece motosiklet için yok her ürün ve herşey için var ..
Yani araba alsan neden dizel almadın benzinli arabamı alınır derler.. ( Dizel arabanın bakım maliyetinden haberi yok ) Geçen blok patlatmış bir
Amarog gordum dizel 20 bin TL masraf çıkarmış :))
Ben bu memlelette lastik yuvarlayarak duz gidiyorsa iyi lastiktir diyen adam biliyorum. ( lastiğin üzerine oturanda var )
Bakın bu ülkede tek değer gören para eden şey Evdir , Arsadır.. ( Ulan savaş çıksa evimi bozduracaksın.. ) İkincisi ise BMW, Mercedes falandır. Yani sen tutupta Lexus alsan niye mercedes bmw almadın derler.. Senin zevkin bile suçtur..
Özeti.. Üstad demişki Cevherden Sarraf anlar.. Bİzim eğitim sistemi çöp olduğu ve aileler sadece para kazanma odaklı olduğu için , ev, arsa dışında ha bide unutmayaıym sarı metal ( altın ) dışında değer verilecek başka bir cisim bulamazsın.. Bu yüzden elin oğlu aya biz yayayız zaten..
O paraya araba alınır diyen adam, parası olsa gider acımaz 400 bin TL'ye jip alır ama... Kafaya takmayacaksın.
ZaptNaMumkun
14 Mart 2017, 11:45
Çok istiyosan onu da sen al kardeşim deyip geçmek lazım :)
burak mehmet
14 Mart 2017, 12:16
bence bu işin nirvanası 250 cc her yola geliyor.. tam amaca uygun silindir hacmi.. yeterince gidiyor az yakıyor kullanımı rahat ve kolay...uzun yola ıktığımda 1000cc varaderoyu arasamda şehir içinde 250 cbr veya crf nin verdiği tadı vermiyordu...
karaca3
14 Mart 2017, 12:17
Keyif benim para benim der işin içinden çıkarsın.
whitedeamon
14 Mart 2017, 12:32
O paraya araba alınır diyen adam, parası olsa gider acımaz 400 bin TL'ye jip alır ama... Kafaya takmayacaksın.
o paraya jip alsanda suçlusun.O paraya ev alır adam iş kurar.O para hile verilir mi.
zekeriyaimam
14 Mart 2017, 12:59
İlgiden sıkılacaksınız yazan ilanlar ondan yazılmış demek ki:P
Gerçekten bana da 2 klasik cevap geliyor 1-15 bine motor mu olur 2-O paraya araba alırsın
Vizyon bu kadar yapacak bişey yok.
blk_pasa
14 Mart 2017, 13:42
Milletin en sevdiği şey kendisinin olmayan malı kötülemesidir her şeyin en iyisi kendisindedir bundan daha ilginci de hayatında bilmediği görmediği hatta göremeyeceği bilemeyeceği şeyler hakkında uzman görüşüne sahip olmasıdır Allah kem gözlerden korusun hepimizi en iyisi size öyle tepki verenlere sen aldığında bir tur verirsin artık bize de deyip geçiştirin gitsin.
Salurbey
14 Mart 2017, 14:04
motoru bir kenara bırakın , bende r25 parası verip aldığım ekipman var, hep full ekipman cıkıyorum ve kimileri ne diyor biliyor musun , abi diyorlar sende ne ekipman almışssın 250cc lik motora sanki s1000rr r1 kullanıyorsun, o adamlar bile vermez bu paraları abartmışsın,250cc den en fazla ne olur :)
Bu salakça yorumlar içinde bence 1 numaradadır.Yani r25 alacağına 600cc bir motor alsaydın yorumu bunun yanında epey geride kalıyor :). Peki ben ne cevap veriyorum ? ( hiçbirşey,konuşup enerjimi harcamayarak en akıllıcasını yapıyorum) .Cevap versem ekipmanın önemi anlatsam , olasıklıklar üzerine fayda maliyet analizi yapsam diyelim ki , karşımdaki adamın beni anlama ihtimalinin 0'a yakın olduğunu biliyorum,ögrenmek bişiler anlamak faydalanmak isteyen insan o şekilde yaklaşmıyor zaten bende birşeyler ögrenmek isteyen arkadaşların sorularını cevaplıyorum sokakta cafede.
fatih.met
14 Mart 2017, 14:23
Arkadaşın biri sırtında kılıçla dolaşıyordu, sende bir dene istersen. Kızdığın zaman kılıcı çekmen yeterli olur :)
VeliTrknn
14 Mart 2017, 17:28
Malesef bununla bende karşılaşıyorum. Kaskıma 1.500 tl verdiğim için salak mısın bir kaska okadar verilir mi şurda 50 Tl'ye var diyen insanlar bile var trajikomik:)
hknzrdm
14 Mart 2017, 17:41
Malesef bununla bende karşılaşıyorum. Kaskıma 1.500 tl verdiğim için salak mısın bir kaska okadar verilir mi şurda 50 Tl'ye var diyen insanlar bile var trajikomik:)
Kazada pekmez akınca da görüyoruz çoğunu (ne yazık ki)...
Shrieker
14 Mart 2017, 18:01
250 yazıo ama 600lük
300 yapıyor
12ye aldım dersen karşı tarafın ağzına laf vermemiş olursun:cherry: yapacak bişi yok
"300, ama yokuş aşağı 350 gördüm" deseydin :P
brk194
14 Mart 2017, 18:22
Bide bu farın biri yanmıyor muhabbeti adami deli ediyor
kuvvetmira
14 Mart 2017, 20:43
Bide bu farın biri yanmıyor muhabbeti adami deli ediyor
:queen: haaaa
𐰋𐰘𐰔𐱅𐰇𐰼
21 Haziran 2017, 15:34
Bende bir R25 kullanıcısıyım.
İnsanların konuya hakim olmadan yaptıkları fikir beyanları benide delirtiyor.
Özellikle şu 2 teker şeytan işi lafı yokmu beni çileden çıkartıyor.:jocolor:
Monty
21 Haziran 2017, 15:52
İş yerinde otoparkta yaşlıca bir amca sordu kaça aldın diye. 38 dedim. Bu fiyata araba alınırdı lafı gelecek diye kendimi hazırlamışken "4 daha koysan ybr alırdın" dedi. Motoru ayağıma düşürdüm, hala etkisinden çıkamıyorum :D
Consigliere
19 Kasım 2017, 15:03
400 yapan makine nedir yav? 😂 yok 500 yapıyor bu alet,yeşilköy’den bi koyuyorum silivriye 5dk da 500 ile beşiktaşa dönüyorum 😂
ersibsu
07 Ocak 2018, 09:54
Harikasın ya. Sabah sabah beni güldürdün
MUSTAFA KIR
07 Ocak 2018, 10:57
Elbiseye ve kask a bakıp ta abi 600 lük mü kullanıyorsun diyorlar. Bende 150 lik bu diyorum. Ne gerek var bu kadar masraf etmişin diyorlar. Alem ne der se desin.
R25 güzel motor, fiyatlar biraz yüksek ve bizde şikayetciyiz bu durumdan.
srknsnyz
07 Ocak 2018, 14:42
35 yasina geldim hayatimda almayi cok istedigim motosikleti anca alabildim... aldigim motorda cub model 100 cc :)) agv k5 kask, arwic horguclu mont, büse race eldiven ve durt motosiklet pantolonu giyiyorum surerken :) (bu arada ekipman icin yorumlarinizi beklerim) ekipmana gulen olsa da umrumda degil acikcasi.. kendimi gelistirip zamanla buyutmek icin kucuk ccden basladim acikcasi ama motora bir binip inisim var dersin altimda ki 1000rr ya da benzeri :))) kimin ne dedigi umrumda bile degil, bu para verilir mi diyen var, niye aldin ki diyen var.. iyi ki almissin diyen var.. motosiklette nerden cikti amacin ne diyen var.. aklina geleni diyen var :))) cokta sey yapmamak lazim.. kendime bisiklet aldigim icin bu ne ya cocuk musun sen diyen var :)) kafaya takmamak lazim gül gec :)
OzanAntalya
07 Ocak 2018, 18:01
Eğer motosikletin fiyatı piyasasına göre normal ise, her türlü modelin kendine göre avantajı ve dezavantajı olacaktır, aynı fiyata alınan daha yüksek hacimli motosiklet doğal olarak daha eski olacaktır hem yakıt hem diğer masrafları daha fazla olacaktır. Sonuçta tamamen tercih meselesi. Eğer sen severek almışsan ve de memnunsan, piyasasına göre normal bir fiyata da almışsan, başka türlü konuşan olursa da "bi s*tirin gidin" deyip geçeceksin... :)
Norton772
08 Ocak 2018, 00:10
Valla benim ironik yada bu şekilde tecrübem olmadı Pulsar ile. Aksine bir gün manavgat'ta ışıklarda dururken arabadan adam baktı ve 400'lük mü dedi. Yok ya dedim, sadece 200cc. Olsun ama güzel dedi. Boşver ve keyif almaya bak.
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO