Orijinalini görmek için tıklayınız : Sebebini çözemediğim bir Motor Kazası
amcahakli
04 Mart 2017, 14:19
Şu çocuğun neden kaza yaptığını anlayamadım 0:45 saniyede yapıyor kazayı
sizce bu olay çocuğun salaklığından mı yoksa teknik bir nedenden dolayımı
açıklayacak motorcu abilerimiz olursa sevinirim 18 Yaşında gencim bende yeni aldım motorumu hep düzgün
adam gibi sürerim hiç araç falan sollamam max 60la giderim hep dikkatli bir şekilde..
şu videoyu izleyince resmen motordan soğudum.
https://www.youtube.com/watch?v=IlBEsH7mqsw
Kdr543
04 Mart 2017, 14:52
Kaygan zemin + kotu lastik + hakimiyeti kaybettikten sonra gaz kolunu kapatması ve frene basmasından dolayi düşmüş arkadaş.
Okuyorsa gecmis olsun.
Kazayı yapan kardeşimiz foruma konu açıp paylaşmıştı.
O konuyu okursan kafandaki soru işaretleri cevap bulmuş olur.
Kdr543
04 Mart 2017, 14:54
Kazayı yapan kardeşimiz foruma konu açıp paylaşmıştı.
O konuyu okursan kafandaki soru işaretleri cevap bulmuş olur.
Siliyorum yazdığımı öyleyse. Teessüf ederim ayrica coq bey.
freewill
04 Mart 2017, 14:56
çok kötü kullanıyor yahu. Yerler kaygan lastikler patates zaten kötü sürücü profili de eklenince bu olayın gerçekleşmemesi için bir neden yok.
Siliyorum yazdığımı öyleyse. Teessüf ederim ayrica coq bey.
:)
Teessüf yerine tesadüf etsek.
Çay falan ısmarlasan!
Acaip beleşçiyimdir.
Kdr543
04 Mart 2017, 15:00
:)
Teessüf yerine tesadüf etsek.
Çay falan ısmarlasan!
Acaip beleşçiyimdir.
Sana chai latte tea ismarlarim sen iste yeter ki abi. :)
zaferce
04 Mart 2017, 15:04
Olay şurada: http://www.motosiklet.net/forum/moto-sohbet/174644-80-km-ile-kaza-yaptim-20-metre-suruklendim.html
Fazerdemır
04 Mart 2017, 15:15
Allah korusun kazadan. Geçen gözümün önünde oldu. Çocuk kamyonun altında kaldı motorla.
amcahakli
04 Mart 2017, 15:18
çok kötü kullanıyor yahu. Yerler kaygan lastikler patates zaten kötü sürücü profili de eklenince bu olayın gerçekleşmemesi için bir neden yok.
Kaygan zemin + kotu lastik + hakimiyeti kaybettikten sonra gaz kolunu kapatması ve frene basmasından dolayi düşmüş arkadaş.
Okuyorsa gecmis olsun.
Yani tüm olay ve kaza yapması falan lastiklerden diyorsunuz? Benim babam kurye kendisi motorcudur
14 Yıldır motor kullanıyor halada kullanmakta ve şuana kadar hiç düşmemiş yada kaza yapmamış valla nazar değmez inşallah
bende onun lastiklerini taktırıcam aldığım motora inşallah kazasız belasız sürerim bende onun gibi ekipmanlarda olcak
Ve arkadaşın forumda açtığı konuyu buldum yolda çamur mamur var demişte ben yolda hiçbirşey göremedim videoda inceledim saniyesine kadar..
ceyhun383
04 Mart 2017, 15:41
kazayı ben yaptım hocam lastiklerim iyiydi virajlara cok guzel yatırarak gırıyodum bı kere bıle kaymadı orjinal degıl anlas marka lastik yolu guzel tutuyor saat 11:30 yerler soğuk ve benim kışlık lastiklerim bile yok ayrıca yere kırağı yağmış çamurla birleşince kaygan bısey olusmus farkındaysanız herkez yavaş gıdıyor bı ben makas atıyorum muzık dınlıyorum cunkı son ses refleks denen bı sey kalmamış ve o an gelıyo ılk arka lastik kayıyor sonra ıse ön lastik kayıyor ve tank slapper tarzı bı olay yaşanıyor ben ıse motordan atlıycaktım fakat bı umut duzelır dıye ustune kalmaya calıstım ama ne fayda motor benı ustunden attı + ayağım motora takıldı onunla bırlıkte 20metre suruklendı 3 yerınden kırıldı ameliyat oldum 2 adet vida attılar ömür boyu kalıcak o vıdalar ama yıne motor surmeyı planıyorum bundan sonra surersem 200 kat daha dikkatlı surerım bi motor çizmem olsaydı ayağa kalkıp oradan gıdıcektım sıkıntısız AYRICA MOTOR KULLANIRKEN MUZIK DINLEMEYIN GAZA GETIRIYOR REFLEKS DENEN BİŞEY KALMIYOR
---------- Mesajlar birleştirildi - 15:41 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:29 ----------
Yani tüm olay ve kaza yapması falan lastiklerden diyorsunuz? Benim babam kurye kendisi motorcudur
14 Yıldır motor kullanıyor halada kullanmakta ve şuana kadar hiç düşmemiş yada kaza yapmamış valla nazar değmez inşallah
bende onun lastiklerini taktırıcam aldığım motora inşallah kazasız belasız sürerim bende onun gibi ekipmanlarda olcak
Ve arkadaşın forumda açtığı konuyu buldum yolda çamur mamur var demişte ben yolda hiçbirşey göremedim videoda inceledim saniyesine kadar..
Çamuru gormüyosan sen motor sürme kardeşim bak hala goremedın dıye sana resımle ızah edıyorum çizgi çektiğim yere bak tertemiz yol bide benim gittiğim yere bak çamur ıçınde arabalar ustunden geçe geçe incecik olmuş .
http://i.hizliresim.com/V0lZ4Z.png
Arkadaşlar Adam haberlere bile çıktı yoldaki buzlanmadan dolayı kaymış, kayması normaldir zaten adam gidonu bi sabit tutamıyor zaten düz yolda yılan gibi şekil çiziyor
amcahakli
04 Mart 2017, 16:09
kazayı ben yaptım hocam lastiklerim iyiydi virajlara cok guzel yatırarak gırıyodum bı kere bıle kaymadı orjinal degıl anlas marka lastik yolu guzel tutuyor saat 11:30 yerler soğuk ve benim kışlık lastiklerim bile yok ayrıca yere kırağı yağmış çamurla birleşince kaygan bısey olusmus farkındaysanız herkez yavaş gıdıyor bı ben makas atıyorum muzık dınlıyorum cunkı son ses refleks denen bı sey kalmamış ve o an gelıyo ılk arka lastik kayıyor sonra ıse ön lastik kayıyor ve tank slapper tarzı bı olay yaşanıyor ben ıse motordan atlıycaktım fakat bı umut duzelır dıye ustune kalmaya calıstım ama ne fayda motor benı ustunden attı + ayağım motora takıldı onunla bırlıkte 20metre suruklendı 3 yerınden kırıldı ameliyat oldum 2 adet vida attılar ömür boyu kalıcak o vıdalar ama yıne motor surmeyı planıyorum bundan sonra surersem 200 kat daha dikkatlı surerım bi motor çizmem olsaydı ayağa kalkıp oradan gıdıcektım sıkıntısız AYRICA MOTOR KULLANIRKEN MUZIK DINLEMEYIN GAZA GETIRIYOR REFLEKS DENEN BİŞEY KALMIYOR
---------- Mesajlar birleştirildi - 15:41 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:29 ----------
Çamuru gormüyosan sen motor sürme kardeşim bak hala goremedın dıye sana resımle ızah edıyorum çizgi çektiğim yere bak tertemiz yol bide benim gittiğim yere bak çamur ıçınde arabalar ustunden geçe geçe incecik olmuş .
http://i.hizliresim.com/V0lZ4Z.png
Aynen şimdi farkettim usta, (haberlerde ekipman takmadığını söylemiş yalancı haber ajansları) ama herşeyin varmış bot hariç..
Allah beterinden korumuş geçmiş olsun dava açarsan kazanırsın bence tazminatını alırsın
Darkcity2000
04 Mart 2017, 16:18
Gidon ile çok fazla uğraşıp tank slapping zorla gayretle sokmuşsun.. motorun cılız ve oturaklı değil hemen savruldu, yalnız içim acıdı sesini duyunca geçmiş olsun, ne güzel keyifle gidiyordun ama benim gördüğüm keyiften biraz dalgaya vurup motoru yalpalayarak kullanmaya başladığın an düşmüşsün..
webingo
04 Mart 2017, 16:28
çok geçmiş olsunda motosikletin direksiyonu öyle sağa sola sallayarak gitme mantıgını anlayamadım. depo tokatlama yaptırmayamı calıstınız nabtınız :s
MeNGuC
04 Mart 2017, 17:18
Müzik dinlemeyin motosiklete bi kaç defa dinledim adamı fena yoldan çıkarıyor daha tövbeliyim anlıcağınız ayrıca ıslak zemin yaş çamur görünce tüylerim diken diken oluyor DİKKAT olmak lazım geçmiş olsun
МОТОRCU
04 Mart 2017, 18:07
Bence motosiklette dinlenecek müzikler hareketli müzikler olmamalı. Bilakis ağır, dinlendirici ve sakinleştirici olmalı. Çünkü zaten heyecanlı bir iş motor kullanmak ve seni kışkırtan bir müzik dinlersen zıvanadan çıkabilirsin. Ama seni sakinleştirici bir müzik dinlersen olumlu bir etkisini yaşarsın müziğin. Türk sanat müziği, klasik müzik, New age, enstrümantal müzikler gayet olumlu etkiler bence. Ama şehir içi sürerken değil de şehirler arası sürerken müzik dinlemeli. Çünkü şehir içinde çok dikkatli olmak lazım.
artemis99
04 Mart 2017, 18:23
2 hatası var ;
1- müzik dinlemek (dikkati dağıtır, refleks süresi uzar)
2- yol koşullarına göre hızlı sürüş (kontrolde zorlandığı halde hızını düşürmüyor)
efendy06
04 Mart 2017, 22:20
Sadece dikkatsizlik. Düşen arkadaşa geçmiş olsun.
Bir de şu motorunuz kaymaya başladığında, o Allah'ın belası frene basmayın, basıyorsanız da bırakın. Gidonu da azıcık gevşetirseniz motor kendini dengeler.
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO