PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Motor Almayı Düşünüyorum Önerileriniz Neler?(İlk Motorum)

dopeboy
27 Şubat 2017, 19:10
Merhaba arkadaşlar. Bir süredir motorlar üzerine aşırı derecede düşkünlüğüm başladı ve motor almaya karar verdim. Başlangıç motoru olarak honda cbr 250yle başlamayı düşünüyorum. Manuel arabayı rahat kullanabildiğimden dolayı viteslerde pek sıkıntı yaşamayacağımı düşünüyorum fakat boyum biraz kısa. CBR 250'nin sele boyunun 78 cm olduğunu hatırlıyorum benimde boyum 1.65-1.66 civarlarında. Rahat kullanabilir miyim sizce? Beni biraz aydınlatırsanız sevinirim.[COLOR="Silver"]

hayabusaxs
27 Şubat 2017, 21:36
Sele olarak çok sıkıntı yaşayacağını düşünmüyorum ama başlangıçta grenajlı bi motor başlı başına dert bide 250lik

dopeboy
27 Şubat 2017, 21:52
Hocam peki r25 ya da r125 hakkında ne düşünüyorsun yani bi tercih yapıcak olsak cbr250 r25 r125 hangisi kafana daha çok yatıyor? Hani üçüde nerdeyse başlangıç motoru sayılabilecek düzeyde motorlar ve hani üçününde fiyatı birbiriyle aynı nerdeyse. Görüntü açısından r25 cbr'a göre daha cafcaflı duruyo fakat r125e baktığımda o çok çok farklı bi dünya fakat r125 tavsiye etmiyolar hiç.

Levent
27 Şubat 2017, 22:09
Forumun YBR'cilerine nazar mi değdi n'oldu ? Domdom kurşunu mu değdi ;)

BalkanRider
27 Şubat 2017, 22:26
r125 e hıc bulasma bu boyla benım boyum 1.87 uzerıne oturunca bana tam oluyor buyuk ıhtımalle boydan kullanamazsınız r125 ı zor bır motordur oturusu tam bır supersport CBR250 R25 Gıbı sport tourıng bır motor degıl

dopeboy
27 Şubat 2017, 22:43
r125 e hıc bulasma bu boyla benım boyum 1.87 uzerıne oturunca bana tam oluyor buyuk ıhtımalle boydan kullanamazsınız r125 ı zor bır motordur oturusu tam bır supersport CBR250 R25 Gıbı sport tourıng bır motor degıl

şimdi şöylede düşünüyorum R25'in piyasası cbr250'ye göre bir tık daha yukarda hani arasında bi 2-3 milyar fark oluyo o da 15 milyarlara çıkıyor ilk motorumda olacağı için ve acemilikte olduğu için başlangıç motoruna 15 milyar veya 13 milyar civarında bi para verilir mi bunu düşünüyorum. Biraz fazla geliyor açıkçası. Onun yerine cbr125 alabilirim 8 milyar civarına veya 9'a. Bu konuda da arada kaldım biraz.

BalkanRider
27 Şubat 2017, 22:56
şimdi şöylede düşünüyorum R25'in piyasası cbr250'ye göre bir tık daha yukarda hani arasında bi 2-3 milyar fark oluyo o da 15 milyarlara çıkıyor ilk motorumda olacağı için ve acemilikte olduğu için başlangıç motoruna 15 milyar veya 13 milyar civarında bi para verilir mi bunu düşünüyorum. Biraz fazla geliyor açıkçası. Onun yerine cbr125 alabilirim 8 milyar civarına veya 9'a. Bu konuda da arada kaldım biraz.

karar senın R25 ın pıyasası bıraz sacma ılerlıyor 1 lastık ve spor manet takıp 10.000 km kullandıktan sonra 0 fıyatına yakın koyanlar var bulman zor olur.Zaten ıstedıgın motorlar hıcbır zaman sana 2.el satısta problem yasatmaz CBR 125 DE 250 De pıyasası ıyı olan motorlar ılk motorun oldugu ıcın yedek parca senın ıcın cok onemlı unutma yamaha nın yedek parcaları bıraz tuzludur hondanın daha makul tabı karar senın Aramıza hos geldın en kısa zamanda ıstedıgın motora kavusma dılegıyle :D

jonvolkan
27 Şubat 2017, 23:00
cbr125, R25, CBR 250 gibi motosikletler gerçekten güzel motosikletlerdir. Albenisi olan, uzaktan görünce insanın görmekten, sahip olduğunu bilmekten hoşlanacağı motosikletlerdir. Ama yeni kullanmaya başlanacaksa eğer, muhakkak sağa sola sürtmeler, Yan yatırmalar, düşürmeler olacaktır. Bu durumda da grenajlar hasar görecektir. Grenajlar maliyetli parçalardır. Bu nedenle hayaller eğitimlerden sonraya bırakılıp, başlangıçta düştüğü zaman masraf açma ihtimali daha düşük olacak, parçası çabucak ve ekonomik şekilde bulunabilecek olan YBR 125 gibi naked motosikletler tercih edilebilir. Bu motosikletlerin korumalarını taktırıp motosiklet hakimiyeti güzelce geliştirildikten sonra, elden çıkarması da kolay olacaktır. Takiben hoşuna giden SS görünümlü grenajlı motosikletleri tercih etsen daha mantıklı olur.

dopeboy
27 Şubat 2017, 23:12
karar senın R25 ın pıyasası bıraz sacma ılerlıyor 1 lastık ve spor manet takıp 10.000 km kullandıktan sonra 0 fıyatına yakın koyanlar var bulman zor olur.Zaten ıstedıgın motorlar hıcbır zaman sana 2.el satısta problem yasatmaz CBR 125 DE 250 De pıyasası ıyı olan motorlar ılk motorun oldugu ıcın yedek parca senın ıcın cok onemlı unutma yamaha nın yedek parcaları bıraz tuzludur hondanın daha makul tabı karar senın Aramıza hos geldın en kısa zamanda ıstedıgın motora kavusma dılegıyle :D

Öncelikle hoşbulduk. Yardımların için çok teşekkür ederim. Benim gönlüm R25den yana birazcık. Görüntüsü heybetli olduğu için fena derecede aklımı çeliyo :D

BalkanRider
27 Şubat 2017, 23:18
Öncelikle hoşbulduk. Yardımların için çok teşekkür ederim. Benim gönlüm R25den yana birazcık. Görüntüsü heybetli olduğu için fena derecede aklımı çeliyo :D

Yamahada cekecegın sorun dusunce cıkacak masraftır grenajı pahallı oldugu ıcın alacaksanda honda al bence dusersen daha az para odersın hem uzulmessın

Yamaha R25 grenaj fıyatı : Kdv Dahil:446.04 TL

Honda CBR250R Grenaj fıyatı:Kdv Dahil : 185,00 TL

Karar senın Koruma takozu şart bu arada :D

hayabusaxs
27 Şubat 2017, 23:46
Bana kalırsa ybr gibi bi motorla biraz takılman sonra supersporta geçmen daha iyi olur ama o ss aşkını bilirim :D

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:46 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:40 ----------

Ayrıca tecrübeli değilim ama videolardan bildiğim kadarıyla r125 seni çok zorlar cbr 125r daha rahattır 125lik istemiyorum diyorsan cbr250r tavsiyemdir. R25 güzel evet ama sıkıntısını çeken çok gördüm ve yedek parçaları pahalı

shruikan
28 Şubat 2017, 00:04
r25'te yakın zamanda yağ pompa sorunları oldu. alacağın motorda parça değişimi yapıldı mı? dandik parçayla ne kadar süre kullanıldı? o esnada motor ne kadar aşındı? bu sorulara objektif bi yanıt bulamazsın. şu piyasada 2. el r25 bildiğin piyango.

"motorum o biçim görünsün; ama gitmese de olur" diyosan al r125.

efendy06
28 Şubat 2017, 00:16
İlle 250'lik olsun istiyorsan, tarz olarak ta cbr-R25 tarzında kararlıysan CBR. En azından parçası ucuz. Boy konusunda sıkıntı yaşamazsın.

Ama unutma, her düştüğünde bişeyler kırılacak CBR ile yada R25 ile.

whitedeamon
28 Şubat 2017, 00:33
Cbr al geç çokta takma.İstediğinde değiştirirsin ikisininde piyasası hızlı.