Orijinalini görmek için tıklayınız : BENZİN BİRAZ AZALDIMI ÇALIŞMAMA SORUNU..
hachiko
27 Şubat 2017, 01:39
Arkadaşlar piaggio x9 500üm var..Şimdi misal 20 liralık benzin atıyorsun bunla bir 40 km gidiyor bırakıyorsun aradan bir kaç saat geçiyor zor çalışıyor bazen çalışmıyor depoya hortum sokuyorum tahminimce bi 3 litre benzin var rahat ama bununla zor alıyor ya da almıyor hea çalışır ise bi en az 20 km gidiyor sorunsuz bu halde iken üstüne 2litre atıyorsun tık diye çalışıyor..Kısaca sıkıntım benzin azaldımı benzin olduğu halde zor alıyor ya da almıyor..Aküyü değiştirdim biraz düzeldi..Ama yine yapıyor.. Benzin varken çalışmasında sıkıntı yok tık diye hemen alıyor..Geçen 3 gün karın altında yatmasına rağmen tek marş aldı ama benzin azaldımı çalışmıyor..:silent:
arda4
27 Şubat 2017, 14:42
hocam aklıma gelen bir iki şey var.
Birincisi: senin motorda elektrikli benzin pompası yoksa vakumlu pompa vardır. Vakum hattında delik kaçak vs varsa buna benzer bir şey olabilir. Özellikle de manifolda bağlandığı kısımları kontrol edin. Kaçak varsa yağlanma olacaktır.
İkincisi: bazen benzin deposunun havalandırma deliği tıkanıyor böyle saçma sapan şeylere yol açıyor. (Gerçi o durumda depoda tam vakum oluyor benzin hiç gitmiyor ve araç stop ediyor)
Üçüncüsü: Senin motor öyle:queen: Benim motorda da 4-4.5L depo var biraz fazla koysam taşırma yapıyor, iyicene azaldımı da (500-700mL sanırım) çalışıyor ama böyle bir acayip çalışıyor. Biraz benzim koydum mu (1-2Lkadar)saat gibi çalışıyor :bounce:
shruikan
27 Şubat 2017, 15:18
borular tıkanıp da yeterli basınç olmadığından benzin akmıyor olmasın?
HAZZILHAR
27 Şubat 2017, 16:16
Acaba yedek depoya mı düşüyor az benzin ? Ana depodan çekemiyordur belki. Bilmiyorum tabii, scooterınızda yedek depo var mı yok mu ama varsa durum bu kadar basit. Pek çok motorda yedek depo için bir vana bulunur. Genelde böyle az miktarda benzin alındığında veya ana depodaki azaldığında vanayı çevirip yedek depoya geçersiniz. Dediğim gibi scooterınızda yedek depo ve buna bağlı bir vana varsa sorun muhtemelen budur. Yok ise bir yerlerde tıkanıklık olması muhtemel.
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO