PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Karbüratör benzin taşırma problemi

Mamba09
16 Şubat 2017, 12:41
Arkadaşlar merhaba. Aydın'dan Kütahya'ya okul için geldim. Aydın'dayken hiç bir sorun yoktu, Kütahya'ya geldiğim 2. gün motosikletime sabah baktığımda benzin damlattığını gördüm. Karbüratörden taşmış.

Açtık karbüratörü temizledik, şamandıradaki pislikleri balata spreyiyle falan iyice temizledik, motorun üzerine takmadan üfledik falan çok güzel oldu. Sonra karbüratörü motora taktık.
Akşama kadar falan kontrol ettim, sürdüm, bıraktım soğukta falan sıkıntı olmadı. Fakat ertesi gün sabah(yani bu sabah) tekrar aynı problemi yaptı. Şuan kafayı sıyırdım yani. Başka sorun nerden kaynaklanabilir?
motosikletim bandit 600s.

Motosiklet çalışmıyorken de çalışırken de akıtıyor arkadaşlar. Sol baştan 2. karbüratör akıtıyor.
Diyafram falan diyenler oldu ama o konuda bilgim hiç yok.

enderbilgi
16 Şubat 2017, 13:26
o karbüratörün beslediği silindirde ateşleme var mı? o silindirde Kompresyon var mı? vakum yapmıyorsa akıtıyor olabilir.

Mamba09
16 Şubat 2017, 13:39
o karbüratörün beslediği silindirde ateşleme var mı? o silindirde Kompresyon var mı? vakum yapmıyorsa akıtıyor olabilir.

tek tek bujileri çıkarıp ateşlemeye bakmadım ama motor 4 çalışıyor ona eminim. 3 çalışsa fark ederim sesinden falan. motor ama kapalıykende akıtıyor. kapalıyken vakum yok zaten diğerlerinden akmıyor ondan akıyor.

diablof
16 Şubat 2017, 14:14
motor çalışmazken karbüratörden benzin akması tuhaf. çünkü benzini karbüratörün altındaki benzini doldurduğu hazneden - eski ilaçlama makinaları vardır ucunda tüp olan hava üfledikçe alet ilacı da hava ile birlikte püskürten - bu mantıkla çalışır.

arkadaşların bahsettiği gibi o silindirde ateşleme olmayabilir,

yada 2 seçenek var. o karbüratörün alt bağlantı contasında kaçak var, yada o karbüratöre gelen benzin hortumunda kaçak var ve o damlama yaptırıyor.

başka bir şey de yine o karbüratörün içindeki iğnesini yada ayarını aşırı açmış olabilir misiniz acaba?

Metehan07-70
16 Şubat 2017, 14:42
Karbüratörün içindeki iğne bozuk, şamandıranın iğnesi, görevi motor çalışmazken yukarıdan gelen benzini kesmektir, keşke sökmüşken ona da baksaydınız.

Mamba09
16 Şubat 2017, 16:07
Karbüratörün içindeki iğne bozuk, şamandıranın iğnesi, görevi motor çalışmazken yukarıdan gelen benzini kesmektir, keşke sökmüşken ona da baksaydınız.

hocam motor çalışırken de taşırıyor ama haberiniz olsun...
peki bulabileceğimiz bir şey mi buralarda şamandıra iğnesi? özel bi ürün mü :)

Samet Ağır
16 Şubat 2017, 17:36
Şamandıra delik olmasın?

Mamba09
17 Şubat 2017, 00:12
Şamandıra delik olmasın?

pazartesi açıp bakacağım. tüm ihtimalleri değerlendireceğim.
ayrıca iğne ayarı nasıl yapılıyor? yani benzinin ne kadar geleceğini ayarlayan bir şey var mı tam bilmiyorum.

zaten anlamadığım kısım motosikleti yaptıktan sonra sıkıntı olmayıp 14-15 saat sonra motor dururken damlamaya başlaması. tuhafıma gitti gerçekten.

arda4
21 Şubat 2017, 17:29
Arkadaşlar merhaba. Aydın'dan Kütahya'ya okul için geldim. Aydın'dayken hiç bir sorun yoktu, Kütahya'ya geldiğim 2. gün motosikletime sabah baktığımda benzin damlattığını gördüm. Karbüratörden taşmış.

Açtık karbüratörü temizledik, şamandıradaki pislikleri balata spreyiyle falan iyice temizledik, motorun üzerine takmadan üfledik falan çok güzel oldu. Sonra karbüratörü motora taktık.
Akşama kadar falan kontrol ettim, sürdüm, bıraktım soğukta falan sıkıntı olmadı. Fakat ertesi gün sabah(yani bu sabah) tekrar aynı problemi yaptı. Şuan kafayı sıyırdım yani. Başka sorun nerden kaynaklanabilir?
motosikletim bandit 600s.

Motosiklet çalışmıyorken de çalışırken de akıtıyor arkadaşlar. Sol baştan 2. karbüratör akıtıyor.
Diyafram falan diyenler oldu ama o konuda bilgim hiç yok.

Karbüratör haznesinin o ringi gitmiştir hocam. Sağlam gözükse bile sök değiştir derim.

Mamba09
21 Şubat 2017, 17:56
Arkadaşlar karburatoru temizledigim zaman oringleri zaten dgistirmistim. Sıkıntı benzin vanasındaymış. Emmeyle calismasi gerekirken damla damla benzin veriyor. Nasıl halledicem bilmiyorum. Vana tamir edilir mi?