Orijinalini görmek için tıklayınız : Neden scooter olmayan otomatik vites yok
fenerbahceli
08 Ocak 2017, 16:47
Dostlar selam
Bildiğiniz üzere scooterler kullanımı otomatik vites olduğu için kullanımı kolay fakat benzin deposunu bacaklarınız arasında hissetmediğiniz için daha dengesiz düşünülebilir.
Manuel vitesli motosikletler ise denge açısından son derece dengeli, değil elinizle, bacaklarınızla bile dengesini sağlayabildiğiniz fakat vitesli modellerdir. Ayak freni, ayak vitesi ve debriyaj uğraştırıcıdır.
Sorum şu : neden otomatik vitesli (scooter olmayan) motosikletler koca dünyada üretilmiyor?
Düşünsenize, comuter (isim bulamadığım comuter dedim) tipinin dengesi, otomatik vitesin rahatlığı, harika olmaz mıydı?
honda nı dct diye bi şanzıment i var hiç araştırdın mı?
bi gogıl amcaya sor istersen
fenerbahceli
08 Ocak 2017, 17:04
Teşekkürler dostum fakat bir çok marka var ama bu tip otomatik motosikletlerden yok denecek kadar az var. Düşünsenize 50 cc , 100cc , 125 cc scooter zebil gibi. Ama otomatik motosiklet bir tane var. O da 750 lik
tr100a
08 Ocak 2017, 17:20
vaaaar sen iste https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-dorado-sifir-km-dorado-corvus-250-bu-fiyata-turkiye-de-tek-9-taksit-372263915/detay
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:20 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:17 ----------
bu biraz büyük 1300 cc https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-yamaha-teknik-motor-gaziantep-den-fjr-1300-esi-benzeri-yok-kusursuz-orj-284721255/detay
kabyelmen
08 Ocak 2017, 17:26
Honda nc 750 x dct otomatik bir yol endurosu
nvrmnd
08 Ocak 2017, 17:59
honda nın bir ton modeli var... africa twin ve nc serisi gibi mesela.. onun dısında aprilia mana 850 var...
ama cok tutulan modeller olmadıgı icin bilgisizlik normal...
skullz
08 Ocak 2017, 18:22
vaaaar sen iste https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-dorado-sifir-km-dorado-corvus-250-bu-fiyata-turkiye-de-tek-9-taksit-372263915/detay
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:20 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:17 ----------
bu biraz büyük 1300 cc https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-yamaha-teknik-motor-gaziantep-den-fjr-1300-esi-benzeri-yok-kusursuz-orj-284721255/detay
vay be km dorado judge dredd'in motoruna benziyor :)
fenerbahceli
08 Ocak 2017, 19:24
Cevaplar için teşekkürler dostlar. Demek ki piyasada bir çok model varmış hem otomatik hem de motosiklet olan.
Son soru dostlar bu bildiğimiz vitesli modellere ne deniyor genel olarak, otomatik olanlar scooter , diğerleri ne oluyor, ben yukarıda kafadan attım comuter yazdım, comuter mi oluyor başka bir ismi var mı
Jakoba18
08 Ocak 2017, 19:48
Orda 2.990 tlmi yazıo? :D
Dublebas
08 Ocak 2017, 20:01
Çok var ne demek, ne saçma olmuş çok yok işte 3 tane sayabildiniz Ayrıca Commuter veya naked segmentinde HİÇ yok.
essegesse
08 Ocak 2017, 20:19
Ruhsat neden çıkmıyormuş Dorado'ya
"Manuel vitesli motosikletler ise denge açısından son derece dengeli, değil elinizle, bacaklarınızla bile dengesini sağlayabildiğiniz fakat vitesli modellerdir. Ayak freni, ayak vitesi ve debriyaj uğraştırıcıdır."
anlayamadım
fenerbahceli
08 Ocak 2017, 21:59
Çok var ne demek, ne saçma olmuş çok yok işte 3 tane sayabildiniz Ayrıca Commuter veya naked segmentinde HİÇ yok.
Kızma dostum, o zaman yok diyelim senin dediğin olsun. Zaten konuyu açarken de "niye yok" diye açmıştım
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:59 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:56 ----------
"Manuel vitesli motosikletler ise denge açısından son derece dengeli, değil elinizle, bacaklarınızla bile dengesini sağlayabildiğiniz fakat vitesli modellerdir. Ayak freni, ayak vitesi ve debriyaj uğraştırıcıdır."
anlayamadım
Aslında anlaşılmayacak bir şey yok, manuel vitesli motorların benzin depısunu, bacaklarımızın arasında kavrayıp hissetmiyormuyuz? Bu da kendimizi daha bir dengeli hissetmemizi sağlamıyor mu? Bunu ifade etmeye çalıştım. Scooterlarda bacaklarla dengeye bir katkımız olmuyor. Öyle değil midir dostlar yanlış mı düşünüyorum
Scooterlardaki gibi arka fren sol manette olmuş olsa, debriyaj vites gibi unsurlar olmamış olsa, "vitesli" diye tabir ettiğimiz motosikletler daha keyifli ve dikkatli kullanılmaz mı? Dikkatimizin tamamını yola veriyoruz, gözünüzün önüne getiriverin bir
Oncelikle manuel vites avantajlarini bilmek lazim. Manuel vites motosiklet kullanicisinin, duz yolda veya virajda kullanim sekline mudahale etmeyen bir vitesdir. Kaldi ki motosiklet surusu otomobillere gore cok daha hassas bir suruse sahip oldugu icin otomatik vitesler pek kullanisli olmaz. Ornegin virajda istemsiz vites degistirmesi gibi. Bu da yuksek guclu motorlarda guc kayiplari ve stabilite problemlerine yol acar. Gucun yuksek oldugu motorlarda bu durum daha cok gorulur. Scooterlarin da genel olarak 60 hp ustu uretilmemesinin sanirim nedeni budur. Hondanin dct cift kavrama otomatiklerine gelince, hondanin da zaten ilk cikardigi otomatik dct ler yukarda saydigim hatalari yapiyordu. Daha yeni 2017 modellerdeki dctlerde bu sorun yeni yeni giderildi. Ama hala cok yuksek guclu motorlarina honda da koymuyor dctyi.
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO