PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bayan Ekipmanları Hakkında . .

Sayfa : [1] 2 3

Seduje
05 Ocak 2017, 22:52
Herkese Merhabalar;

Ekipman araştırması yapıyorum bir kaç karar verdiğim parça var fakat yine de yorumlarınızı almak istiyorum açıkçası çünkü, ilk defa ekipman diziyorum belki benim düşünmeden seçtiğim bir parçanın eksi yönü vardır değiştirmem daha iyi olur yorumlarınız sayesinde.
Haftaya alacağım kısmetse. :)

Almayı düşündüğüm kıyafetler şu şekilde;

shoei-nxr-motosiklet-kaski-mat-siyah
http://i.hizliresim.com/9gYOV5.jpg

dainese-arya-d-dry-bayan-motosiklet-ceketi-siyah-gri
http://i.hizliresim.com/LZvLaZ.jpg

dainese-d-system-evo-d-dry-bayan-pantolon
http://i.hizliresim.com/d8LR2D.jpg

dainese_freeland_gore_tex_womens_boots_black
http://i.hizliresim.com/2nOb52.jpg

dainese-clutch-evo-bayan-d-dry-motosiklet-eldiveni-siyah
http://i.hizliresim.com/QvP9Wj.jpg

Şimdiden yorumlarınız için teşekkür ediyorum.

EldekiDebryj
05 Ocak 2017, 23:04
Sırtlık eksik.

Seduje
05 Ocak 2017, 23:12
Haklısınız onu eklemeyi unutmuşum çok pardon

DAINESE WAVE G1 Sırt Koruma
http://i.hizliresim.com/l3QV8X.jpg

EldekiDebryj
05 Ocak 2017, 23:17

Bu urun bellikle kullanılmıyor mu?

Seduje
05 Ocak 2017, 23:30
Sırt korumaları hakkında çok bir bilgim yok ama şuna da baktım 2 parça mı almalı tek mi almalı kuyruk sokumu için
bu daha mı iyidir sizce ?

bir de extradan kalça koruma falan almak gereklimidir bilemedim pantolonun bu modelinde dahil değil çünkü

DAINESE MANIS D1 Sırt Koruma
http://i.hizliresim.com/njbZVa.jpg

EldekiDebryj
05 Ocak 2017, 23:38
Sırt korumaları hakkında çok bir bilgim yok ama şuna da baktım 2 parça mı almalı tek mi almalı kuyruk sokumu için
bu daha mı iyidir sizce ?

bir de extradan kalça koruma falan almak gereklimidir bilemedim pantolonun bu modelinde dahil değil çünkü

DAINESE MANIS D1 Sırt Koruma
http://i.hizliresim.com/njbZVa.jpg

Esım ilk attıgın sırtlıgı belligiyle bırlıkte kullanıyor. Saglam urun ve memnun ama ben 2. Attıgın gıbı tam sırtlıktan yanayım ve tam sırtlık kullanıyorum hatta keske gögus korumalı olandan alsaydım dıyorum bi daha öyle alıcam gercı monta sıgar mıyım o zaman bilemıyorum. Denemedım. Kalça koruma olsa ıyı olabılır tabı ama kullanmadım hiç bilmiyırum.

Seduje
05 Ocak 2017, 23:46
Ben de çok bakındım göğüs korumaya da monta sığmama gibi durum söz konusu olabilir :D
koruma olayını iyice araştırmam gerek sanırım diğer parçalardan yana sorun yaşamam gibi geliyor.
En iyisi o zaman ben de kıyafetleri aldıktan sonra korumalar için deneyeyim sığarsam kıyafete dediğiniz gibi alayım bende :)

kuesier
05 Ocak 2017, 23:50
Güzel seçimler. Markalar ve ürünler piyasanın en kaliteli ve güvenli ürünleri. Nxr kullandim cok beğendim ben. Montu bilmiyorum ama eldiven ve ayakkabı secimi cok iyi. Bellik te güzel. Ne diyelim ablacim hayırlı olsun. Kullanmak nasip olmasın :)

nzm75
05 Ocak 2017, 23:51
Ekipmanlar çok güzelde böyle en iyi ekipmanları alacak durumunuz varken sl 250 ye binmeniz enteresan geldi bana.

EldekiDebryj
05 Ocak 2017, 23:58
Ben de çok bakındım göğüs korumaya da monta sığmama gibi durum söz konusu olabilir :D
koruma olayını iyice araştırmam gerek sanırım diğer parçalardan yana sorun yaşamam gibi geliyor.
En iyisi o zaman ben de kıyafetleri aldıktan sonra korumalar için deneyeyim sığarsam kıyafete dediğiniz gibi alayım bende :)

Bende dainesenın derı montunu kullanıyorum. Sırtlıkla anca sıgdıgım için bırde gögus koruma olsa fermuar kapanmaz gıbı gelıyor ama hafıf esnemede yapıyor yanı montu ılk sırtlıkla gıydıgım kadar sıkmıyor sımdı mesela. Bilemedim kullananlar var montun altına demekki sıgılıyor. Denemek görmek lazım.
Hayırlı olsun sımdıden.

gogozh
05 Ocak 2017, 23:59
6 parca olan sırtlık fıyatına baktım , o paraya kendıme yenı bı sırt alırım :(

EldekiDebryj
06 Ocak 2017, 00:01
Ekipmanlar çok güzelde böyle en iyi ekipmanları alacak durumunuz varken sl 250 ye binmeniz enteresan geldi bana.

Hangı motora bınenler ıyı ekıpman kullanabılıyor?

Seduje
06 Ocak 2017, 00:08
İnşallah çok teşekkür ederim. :)

Valla ekipmanlar konusundan kısmak istemiyorum çok fena borca soktum kendimi kredi ile dedim nasılsa ben ödüyorum al :D İ
İyi bir seviye ile başlayayım ki Allah korusun düşerim kaza yaparım da tüh 200 300 fazla verseydim de biraz iyi ekipman alsaydım böyle olmazdı dememek için. Geçen yaz bir kaza geçirdim dizlik dirsekliğim yoktu motor kazası değildi ama yine de düşmem dediğim yerde tahmin edemeyeceimiz diğer sürücülerin hamleleri kötü sonuçlar doğurabiliyor. Dizlerimdeki izler hala geçmiş değil :) o nedenle motorun hızı ile oluşturabileceği tehlikeyi göz önüne alırsak ekipmandan yana bütçe düşürmek istemiyorum :) Ve üstüne de yazın kardeşim motor kazası geçirince el ve ayak bileği parçalayınca 40 km hız ile herhalde ailem beni kati suretle ne motor aldırmama ne de koruyacağına inanmadıkları ekipmanla yollara çıkmama izin verirler diye düşünüyorum. :)

250 SL hem çok tecrübem olmadığı için hafif ve ince oluşundan diğer model markalara nazaran hem de abs opsiyonunun olması sebebi ile cezbedici etkilerindendi. Şimdilik uzun vadede borcumu da bitirip yükseltmeyeceğim için bu modeli aldım :D
Ekipmanları fullemeden zaten teslim almadım motoru mağazada bekliyor :)

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:08 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:06 ----------

Bende dainesenın derı montunu kullanıyorum. Sırtlıkla anca sıgdıgım için bırde gögus koruma olsa fermuar kapanmaz gıbı gelıyor ama hafıf esnemede yapıyor yanı montu ılk sırtlıkla gıydıgım kadar sıkmıyor sımdı mesela. Bilemedim kullananlar var montun altına demekki sıgılıyor. Denemek görmek lazım.
Hayırlı olsun sımdıden.

Çok teşekkür ederim bakalım artık alırken deneye deneye karar vereceğim ya da ben de esneyip rahat giyilene kadar biraz zorlansamda sabredeceğim .
inşallah kazasız belasız kullanmak nasip olur hepimiz için :)

whitedeamon
06 Ocak 2017, 00:17
Alpinestars stella bir bakın derim

Seduje
06 Ocak 2017, 00:28
Alpinestars stella bir bakın derim

Bakıyorum inceleyeyim biraz ne kadar bir fiyata toplanır karşılaştırayım :)
Teşekkür ederim.

Nikkfurie
06 Ocak 2017, 01:17
BMW R1200 GS alayım mı ? diye sorar gibi olmuş içerik :) eklediğiniz ürünler sınıfında en iyilerinden,yerine tavsiye verecek olan çıkmaz,benim tavsiyem ise kask rengi konusunda olabilir,açık renkleri tercih ederseniz hem yazın aşırı sıcaklarda çok rahat edersiniz hemde görünürlük yani emniyet adına iyi bir seçim olacaktır..

Uğur Gündüz
06 Ocak 2017, 02:04
Eldiveni tavsiye etmiyorum. Çok sevdiğim bir abimde var aynı marka-model ve anormal koku yapıyor. Temizliğe'de imkansız gibi..

T3Z
06 Ocak 2017, 02:05
Ekipmana önem göstermenizi takdir ettim keşke herkes bu kadar bilinçli davransa.

Xavosa
06 Ocak 2017, 03:36
Eh yani bir motor parasi vermissiniz zaten ekipmanlara iyi de yapmissiniz. Tum bunlar motorunuza bindiginizde sizi guvende hissettirecek etkenler. Ilk motorunuz sanirim ve sl250 guzel bir secim olmus. Ben de dusunmustum motorumu almadan once ama bana gore biraz hafif ve ufak kalmisti. Sizin icin cok iyi bir secim olmus. Yine de tabi ciddi bir motor o nedenle daha oncede cok tecrubeniz olmadigini soylediginizden dikkatli olmanizda fayda var.

Seduje
06 Ocak 2017, 07:21
BMW R1200 GS alayım mı ? diye sorar gibi olmuş içerik :) eklediğiniz ürünler sınıfında en iyilerinden,yerine tavsiye verecek olan çıkmaz,benim tavsiyem ise kask rengi konusunda olabilir,açık renkleri tercih ederseniz hem yazın aşırı sıcaklarda çok rahat edersiniz hemde görünürlük yani emniyet adına iyi bir seçim olacaktır..

Evet haklısınız :)ama eğer uzun süreler kullanmak istiyorsam ve ufak tefek kazalarda"ben sana demiştim" ler duymak istemiyorsam ekipmana özen göstermeliyim.
Eçen sene bu dönemler foruma yazarken işsiz güçsüzdüm 1 senedir deli gibi para biriktiriyorum gende öyle böyle değil tüm lüksleri kaldırdım işe git gel uyu kalk işe git :))))artı deli gibi mesai yapıyorum çok nkü bu iş aşkı ne kadar çok motora binmek istediğim ile alakalı. Ve daha ucuz yollu kıyafetler de denedim fakat tabii ki bu seçtiklerim gibi güven hissi vermedin bir de dediğim gibi geçen sene önce ben sonra kardeşim kaza geçirince açıkçası can acısı yaşamasan insanlar ekipmana önem vermiyorlar. Kardeşimin el ve ayak bileği tuz buz olacak kadar kırıldıysa atakkkabısı olmadığı ve eldiveni sadece sıradan bit eldiven olduğu için. Şunu diyenlere çok kızıyorum "ben scooter kullanıyorum ne gerek var o kadar ekipmana şurdan şuraya gidiyorum nasılsa" :) kardeşim de 30-40 km ile gidiyordu. O kadar borca soktum ki kendimi tekrardan aa bu sağlam drğil ya da aa bu ekipman çok üşüttü çok terletti gibi lüksler demeye hakkım yok :D
Renk olayına gelirsek siyah asla almam dedim motora uygun kask falan bakıyordum shark da vardı sanırım Texas modeliydi doğru hatırlıyorsam. Ama istediklerimi bulamadım bir kaç yere baktım sonra dedim düz alayım ben nasılsa süslerim düz siyah bırakmam.

---------- Mesajlar birleştirildi - 07:10 ---------- bir önceki mesaj zamanı 06:22 ----------

Eldiveni tavsiye etmiyorum. Çok sevdiğim bir abimde var aynı marka-model ve anormal koku yapıyor. Temizliğe'de imkansız gibi..

Hmm eldiveni değiştireyim madem öyle biraz bakınayım. Teşekkür ederim fikriniz için :)

---------- Mesajlar birleştirildi - 07:12 ---------- bir önceki mesaj zamanı 07:10 ----------

Ekipmana önem göstermenizi takdir ettim keşke herkes bu kadar bilinçli davransa.

Ben elimde imkan varken kendimi sağlama alayımda kaza olacaksa her türlü oluyor çünkü. ��

---------- Mesajlar birleştirildi - 07:21 ---------- bir önceki mesaj zamanı 07:12 ----------

Eh yani bir motor parasi vermissiniz zaten ekipmanlara iyi de yapmissiniz. Tum bunlar motorunuza bindiginizde sizi guvende hissettirecek etkenler. Ilk motorunuz sanirim ve sl250 guzel bir secim olmus. Ben de dusunmustum motorumu almadan once ama bana gore biraz hafif ve ufak kalmisti. Sizin icin cok iyi bir secim olmus. Yine de tabi ciddi bir motor o nedenle daha oncede cok tecrubeniz olmadigini soylediginizden dikkatli olmanizda fayda var.

Teşekkürler sıfır parayla yola çıktım ve hedefimi yüksek tuttum çünkü can acısı hiç bir şeye benzemez. Bir kaç sene sürdü ama olsun en azından kendimi güvende hissedip olabilecek kazalara karşı bir nebze de olsa korunabileceğim. Cbr 125 alacaktım başlangıç için fakat yine bu forumda fikrim değişti bana sl250 yi önerenler sağolsun �� Motorun borcunu uzun vadede bitiremeyeceğim için yükseltmek gibi bir ihtimal şu sıralar yok. Ki bu İstanbul trafiğinde yüksek cc ler çok da cezbetmiyor çalışınca uzun yola da çıkmaya vakit zaten. İçime sinen bir araç almış oldum. Yeşil renk de hiç sevmezdim zaten :P

Emreköktürk
06 Ocak 2017, 07:36
Tercih meselesi ama baştan aşağıya siyah ve tonlarında oluş seçtiğiniz ekipmanlar, belki liateye ilaveten reflektif özelliği olan yelek eklene bilinir

Xavosa
06 Ocak 2017, 07:36
Iyi yapmissiniz. AEA nin sl250 incelemesinde kullandigi motorun sahibi de yanilmiyorsam forumdan bir arkadasin esinindi. Bayanlarin tercih ettigi bir motor. Dunlop lastikle geliyor sanirim, lastik masrafiniz da olmaz bunlarin ustune. Uzun vadede degistirmeyecekseniz zaten 250 iyi bir baslangic olmus. Ama o sonucta bir ninja ilk aylarda dikkat :)
Istanbulda kullanacaksiniz sanirim. Gunluk istanbul trafiginde kullanim, agir akan trafik sizin icin iyi bir alisma evresi olur. Yalniz bu donemlerde hava sartlari malum, acele etmeyin derim. Ekipmanla basladiginiz once guvenlik prensibinizi ozellikle ilk zamanlarda surusunuze de yansitmaya calisin.

Seduje
06 Ocak 2017, 07:42
Tercih meselesi ama baştan aşağıya siyah ve tonlarında oluş seçtiğiniz ekipmanlar, belki liateye ilaveten reflektif özelliği olan yelek eklene bilinir

Evet kesinlikle düz siyah giymek yerine reklektif desteği yapacağım hem kaska hem kıyafetlere. Kıyafet seçimi çok fazla Yok o nedenle düz siyaha döndüm. Bir de siyah seçmenin nedeni açıkçası trafikte kadın kullanıcı olduğu ilk bakışta anlaşılmasın diyetsiz aslında çünkü araba sürücülerini yeterince zor suruma sokuyorlar motorda aynı şey geçerli mi bilmiyorum henüz :)

gogozh
06 Ocak 2017, 08:16
allah kaza bela gostermesın , ekıpmanlar her ne kadar kapkara olsa da kalıte,koruma cok ıyı . benden de bı ekıpman tavsıyesı ama senın ıcın degıl kurbagan ıcın :) malum grenaj denen sey kawasakı' de bıraz tuzluca

http://i.hizliresim.com/r60ALB.jpg (http://hizliresim.com/r60ALB)

Seduje
06 Ocak 2017, 09:03
Iyi yapmissiniz. AEA nin sl250 incelemesinde kullandigi motorun sahibi de yanilmiyorsam forumdan bir arkadasin esinindi. Bayanlarin tercih ettigi bir motor. Dunlop lastikle geliyor sanirim, lastik masrafiniz da olmaz bunlarin ustune. Uzun vadede degistirmeyecekseniz zaten 250 iyi bir baslangic olmus. Ama o sonucta bir ninja ilk aylarda dikkat :)
Istanbulda kullanacaksiniz sanirim. Gunluk istanbul trafiginde kullanim, agir akan trafik sizin icin iyi bir alisma evresi olur. Yalniz bu donemlerde hava sartlari malum, acele etmeyin derim. Ekipmanla basladiginiz once guvenlik prensibinizi ozellikle ilk zamanlarda surusunuze de yansitmaya calisin.

Evet aynen zaten sağolsunlar baya fikir verdiler bana lastik masrafı ve abs etkisi de cabası. 250 ilk ilk etapta ağırlığından almam diyordum 125 alacaktım 10 kilo farkla 250 almak harika oldu benim için :)
Çalıştığımdan çok fazla vaktim olmayacak ilk etaplarda bu süre zarfında bol bol kaynaşacağız motorla biraz havalar ısınana kadar vakit geçiririm. Sonra da artık işe gidip gelirim kısmetse. Bir de izin alabilir de eğitime gidersem on numara yaza hazırım ^_^

---------- Mesajlar birleştirildi - 09:03 ---------- bir önceki mesaj zamanı 08:57 ----------

allah kaza bela gostermesın , ekıpmanlar her ne kadar kapkara olsa da kalıte,koruma cok ıyı . benden de bı ekıpman tavsıyesı ama senın ıcın degıl kurbagan ıcın :) malum grenaj denen sey kawasakı' de bıraz tuzluca

http://i.hizliresim.com/r60ALB.jpg (http://hizliresim.com/r60ALB)

Amin inşallah hiç bir sürücüye kaza brla göstermesin. Kurbağam şuan mağazada dururdu alçaltma kiti ve koruma takozunu takacaklar ama bu model mi düz olanından mı emin değilim. Sağolsun Necat bey ve Yasin bey bana baya yardımcı oldu :)

İnşallah karenajları çatlatmadan motoru çizmeden düşürmeden uzun vadeler kullanırım :)

gogozh
06 Ocak 2017, 09:10
Evet aynen zaten sağolsunlar baya fikir verdiler bana lastik masrafı ve abs etkisi de cabası. 250 ilk ilk etapta ağırlığından almam diyordum 125 alacaktım 10 kilo farkla 250 almak harika oldu benim için :)
Çalıştığımdan çok fazla vaktim olmayacak ilk etaplarda bu süre zarfında bol bol kaynaşacağız motorla biraz havalar ısınana kadar vakit geçiririm. Sonra da artık işe gidip gelirim kısmetse. Bir de izin alabilir de eğitime gidersem on numara yaza hazırım ^_^

---------- Mesajlar birleştirildi - 09:03 ---------- bir önceki mesaj zamanı 08:57 ----------

Amin inşallah hiç bir sürücüye kaza brla göstermesin. Kurbağam şuan mağazada dururdu alçaltma kiti ve koruma takozunu takacaklar ama bu model mi düz olanından mı emin değilim. Sağolsun Necat bey ve Yasin bey bana baya yardımcı oldu :)

İnşallah karenajları çatlatmadan motoru çizmeden düşürmeden uzun vadeler kullanırım :)

amin . inşallah kardesım , bı takoz olsun da seklı onemlı degıl

HAZZILHAR
06 Ocak 2017, 09:32
Balaklavasız kask kullanmayın. Yaz-kış farketmeksizin balaklava kullanın. Yazın teri emer, kışın sıcak tutar. Kaskın içinde oluşacak bakteri popülasyonunun biraz önüne geçmiş olursunuz. Üstelik boynunuzu üşütmez, kulaklarınız da katlanmadan rahatça kaskı çıkarıp takarsınız. Almışken likralı ince kumaş olanlarından 4-5 tane alın.

Kask için mutlaka bir adet güneş vizörü ve buğu önleyici pinlock alın. Gerçi yanınızda sürekli bir vizör taşımak yerine kendi içerisinde dahili güneş vizörü bulunan Shoei GT-Air modelini alabilirsiniz. Ben GT-Air Revive modelini kullanıyorum. Bugüne kadar kullandığım içi en rahat, en sessiz ve en kullanışlı kask. Kaskların da her kafa yapısına uymayacağını unutmayın. Shoei biraz daha oval kafa yapısına sahip insanlar için uygun, AGV ise ince uzun yapılı kafalar için. Mutlaka deneyerek alın.

Yağmurlu havalarda da kullanabilmek için alt üst takım halinde yağmurluk edinmeniz uygun olur.

Yazlık ve kışlık ekipmanları da ayrı ayrı seçmeniz lazım.

Levent
06 Ocak 2017, 09:32
Günaydın;

Mont ve pantolon yazlık, bot ve eldivenler kışlık. :queen: Ayrıca seçtiğiniz pantolonun kalca korumaları yok. ve ekipmanlar spor motosiklet için uygun değil. Özellikle bot ve eldiven.

D-Dry system mont güzeldir, oldukça fit durur ve esnektir.
Aynı şekilde New Drake pantolon da oldukça güzel ve esnektir. Rahat edersiniz, fakat belirttiğim gibi kalça korumaları yok.

Önereceğim bot ve eldiven;

BOT;

http://www.ergurmotor.com.tr/dainese-st-avant-race-lady-ayakkabi-3459-24-B.jpg

Eldiven.

http://www.mototas.com.tr/pictures/201412912391_1815635_691_s.jpg

Seduje
06 Ocak 2017, 09:42
Günaydın;

Mont ve pantolon yazlık, bot ve eldivenler kışlık. :queen: Ayrıca seçtiğiniz pantolonun kalca korumaları yok. ve ekipmanlar spor motosiklet için uygun değil. Özellikle bot ve eldiven.

D-Dry system mont güzeldir, oldukça fit durur ve esnektir.
Aynı şekilde New Drake pantolon da oldukça güzel ve esnektir. Rahat edersiniz, fakat belirttiğim gibi kalça korumaları yok.

Önereceğim bot ve eldiven;

BOT;

http://www.ergurmotor.com.tr/dainese-st-avant-race-lady-ayakkabi-3459-24-B.jpg

Eldiven.

http://www.mototas.com.tr/pictures/201412912391_1815635_691_s.jpg

Günaydın
Bu eldiven ile bot için baya düşünmüştüm ben de :mrgreen:o halde eldiven ile botu sizin gösterdiklerimize çevireyim pantolon için ise kalça koruma mı almalı yoksa pantolonu kalça korumalı olan ile mi değiştirmeli ?

Levent
06 Ocak 2017, 09:49
Günaydın
Bu eldiven ile bot için baya düşünmüştüm ben de :mrgreen:o halde eldiven ile botu sizin gösterdiklerimize çevireyim pantolon için ise kalça koruma mı almalı yoksa pantolonu kalça korumalı olan ile mi değiştirmeli ?

Pantolon o kadar güzel ve rahat tasarlanmış ki, ben değiştirmeye kıyamazdım. Zaten erkek modelinde olan koruma cocuk bezi gibi incecik birşey. Pantolon içerisine bence yaptırtabilirsin, en kötü ihtimal ile kalça korumalı şort bile kullanılabilir.

Neden pantolonu övüyorum; diz üstündeki fermuar ile, yukarı katlanan inanilmaz güzel bir havalandırması var, ayrıca kumaşı cok esnek ve herşeyden önemlisi çuval gibi değil, slim - fit

Seduje
06 Ocak 2017, 10:03
Balaklavasız kask kullanmayın. Yaz-kış farketmeksizin balaklava kullanın. Yazın teri emer, kışın sıcak tutar. Kaskın içinde oluşacak bakteri popülasyonunun biraz önüne geçmiş olursunuz. Üstelik boynunuzu üşütmez, kulaklarınız da katlanmadan rahatça kaskı çıkarıp takarsınız. Almışken likralı ince kumaş olanlarından 4-5 tane alın.

Kask için mutlaka bir adet güneş vizörü ve buğu önleyici pinlock alın. Gerçi yanınızda sürekli bir vizör taşımak yerine kendi içerisinde dahili güneş vizörü bulunan Shoei GT-Air modelini alabilirsiniz. Ben GT-Air Revive modelini kullanıyorum. Bugüne kadar kullandığım içi en rahat, en sessiz ve en kullanışlı kask. Kaskların da her kafa yapısına uymayacağını unutmayın. Shoei biraz daha oval kafa yapısına sahip insanlar için uygun, AGV ise ince uzun yapılı kafalar için. Mutlaka deneyerek alın.

Yağmurlu havalarda da kullanabilmek için alt üst takım halinde yağmurluk edinmeniz uygun olur.

Yazlık ve kışlık ekipmanları da ayrı ayrı seçmeniz lazım.

balaklava mutlaka alıcam dediğiniz gibi hem ter hem hijyen hem den kolay giymek açısından malum bayanız saç makyaj o bu pedleri yıkayıp eskitmemek adına balaklava alıcam. Buff almayı düşünüyordum ama boynu göğsü de koruyan bir balallava almak daha mantıklı geldi.
Kaskım s beden denemiştim ayırttım şimdilik henü almadım. Vizörü yaza doğru artık iyice trafikte kullanmaya başladığımda ve alıştığımda mutlaka alıp yanımda taşırım. Pinlock için özellikle baktım kaska dahil gibigördüm ama eğer değilse tırnakları vardı vizörde alıp takacağım kendim.

HAZZILHAR
06 Ocak 2017, 10:11
balaklava mutlaka alıcam dediğiniz gibi hem ter hem hijyen hem den kolay giymek açısından malum bayanız saç makyaj o bu pedleri yıkayıp eskitmemek adına balaklava alıcam. Buff almayı düşünüyordum ama boynu göğsü de koruyan bir balallava almak daha mantıklı geldi.
Kaskım s beden denemiştim ayırttım şimdilik henü almadım. Vizörü yaza doğru artık iyice trafikte kullanmaya başladığımda ve alıştığımda mutlaka alıp yanımda taşırım. Pinlock için özellikle baktım kaska dahil gibigördüm ama eğer değilse tırnakları vardı vizörde alıp takacağım kendim.

Shoei'nin kutularından her zaman pinlock çıkar. Güneş vizörü için yazı beklemeyin. Mesela bu sabah İstanbulda inanılmaz bir güneş var. Sahilyolundan Tuzlaya doğru işe giderken güneş sürekli karşıdan vurdu. Vizörler çok pahalıdır Shoei'de. Bir LS2 kask fiyatındalar yaklaşık olarak. O sebeple NXR yerine en azından iç kalıbı aynı olan GT-Air değerlendirmenizi tavsiye ederim. Üstelik NXR biraz daha eğik kullanım için aerodinamiği özel tasarlanmış bir kask. Motosikletiniz başlangıç düzeyinde bir motosiklet olduğundan bu kadar yatarak kullanmayacak ve sürekli rüzgarın ters etkisinden boynunuz ağrıyacaktır. Daha dik kullanıma göre tasarlanmış spoiler yapısı ile GT-Air sizi daha az yorar.

Göğüs kapatan balaklavaları kışın kullanmak iyi olabilir ama yazın, cehennemi dünya üzerinde yaşamış olursunuz. 10-15 TL'ye satılan bildiğiniz düz siyah likralı olanlardan stok yapınız. Göğüs kapatan bir şey alacaksanız da windstopper özelliği olan Oxford ürünlerine bakın mutlaka. Diğerleri tırt.

shruikan
06 Ocak 2017, 10:16
vay anasını! "bayan" kelimesi gene milleti çoşturmuş

Seduje
06 Ocak 2017, 10:22
Shoei'nin kutularından her zaman pinlock çıkar. Güneş vizörü için yazı beklemeyin. Mesela bu sabah İstanbulda inanılmaz bir güneş var. Sahilyolundan Tuzlaya doğru işe giderken güneş sürekli karşıdan vurdu. Vizörler çok pahalıdır Shoei'de. Bir LS2 kask fiyatındalar yaklaşık olarak. O sebeple NXR yerine en azından iç kalıbı aynı olan GT-Air değerlendirmenizi tavsiye ederim. Üstelik NXR biraz daha eğik kullanım için aerodinamiği özel tasarlanmış bir kask. Motosikletiniz başlangıç düzeyinde bir motosiklet olduğundan bu kadar yatarak kullanmayacak ve sürekli rüzgarın ters etkisinden boynunuz ağrıyacaktır. Daha dik kullanıma göre tasarlanmış spoiler yapısı ile GT-Air sizi daha az yorar.

Göğüs kapatan balaklavaları kışın kullanmak iyi olabilir ama yazın, cehennemi dünya üzerinde yaşamış olursunuz. 10-15 TL'ye satılan bildiğiniz düz siyah likralı olanlardan stok yapınız. Göğüs kapatan bir şey alacaksanız da windstopper özelliği olan Oxford ürünlerine bakın mutlaka. Diğerleri tırt.

Hmmm bu kaskı belki de elinde olmadığı için diğer modeller bana önermiş olabilirler tam hangisi ne tarz motorda daha iyi kullanılır henüz bilmediğimden kapora bırakmıştım en iyi ihtimalle diğer modeli almak istediğimi söylerim. Bu bilgi gerçekten iyi oldu benim için çok teşekkür ederim

something123
06 Ocak 2017, 10:23
Hosgeldiniz aramiza :))
Levent farkli bot onermis ama ben tamda ayni noktada hangisini alsami yasamis biriyim..
Ve sizin seçtiğiniz botu aldim..

Soyleki neden diger daha korumali degilde, d dry bot aldim derseniz,
Diger botta on koruma evet cok saglam kavali daha iyi koruyor fakat inanin icinde yuruyemiyorsunuz bende ninja 300 kullanicisiydim bizim topcase vs olmadigindan (levent rahat tabi adam da versys 1000 var)
Ayakkabi giy cikart ve tasimak zor oluyor, ama sizin yuklemis olduğunuz model gayet guzel ve kullanisli icinize sine sine kullanabilirsiniz on kaval bolumude çok korumasiz degil gayet yeterli..
Mototastan 700 tl ye aldim.. ziverbey kadikoy gelirseniz yardimci da olabilirim :) eslikte ederim :)

Selamlar

P.s. kaskida fuarda aynisini alacagim :))
Siyah vizor ile efsaneeee duruyor :))

Levent
06 Ocak 2017, 10:27
Levent farkli bot onermis ama ben tamda ayni noktada hangisini alsami yasamis biriyim..

Diger botta on koruma evet cok saglam kavali daha iyi koruyor fakat inanin icinde yuruyemiyorsunuz bende ninja 300 kullanicisiydim bizim topcase vs olmadigindan (levent rahat tabi adam da versys 1000 var)
Ayakkabi giy cikart ve tasimak zor oluyor, ama sizin yuklemis olduğunuz model gayet guzel ve kullanisli icinize sine sine kullanabilirsiniz on kaval bolumude çok korumasiz degil gayet yeterli..
Mototastan 700 tl ye aldim.. ziverbey kadikoy gelirseniz yardimci da olabilirim :) eslikte ederim :)

Selamlar

Çağrı o rahatsızlık bir hafta sürüyor ya da sürmüyor. Ayak bota, botta ayağa alışıyor. Ayrıca ben botlarımı topcase'de taşımıyorum ;)
Ayrıca seni kınıyorum ;P

http://i.hizliresim.com/Mo1O71.jpg

http://i.hizliresim.com/5LNZW5.png

HAZZILHAR
06 Ocak 2017, 10:28
Hmmm bu kaskı belki de elinde olmadığı için diğer modeller bana önermiş olabilirler tam hangisi ne tarz motorda daha iyi kullanılır henüz bilmediğimden kapora bırakmıştım en iyi ihtimalle diğer modeli almak istediğimi söylerim. Bu bilgi gerçekten iyi oldu benim için çok teşekkür ederim

Rica ederim. Madem İstanbuldasınız, Hasanpaşa Kadıköydeki Motosuperstore mağazası; bir insanın ihtiyaçlarına yönelik ürünleri sunan aşırı pozitif mağaza çalışanları tarafından işletiliyor. Özellikle aradığım bir ürün yok ise bir ihtiyacım olduğunda mutlaka oradan alışveriş yaparım. "Diğer mağaza çalışanları biraz esnaflık görüp utanmalı" diyerek çıkıyorum bu mağazadan sürekli. Herhangi bir ürün satın almadan evvel buraya da en azından kendileriyle tanışmak için mutlaka bir uğrayınız. Zaten bir daha başka bir yerden alışveriş yapmak istemeyeceksiniz.

Seduje
06 Ocak 2017, 10:36
Pantolon o kadar güzel ve rahat tasarlanmış ki, ben değiştirmeye kıyamazdım. Zaten erkek modelinde olan koruma cocuk bezi gibi incecik:mrgreen: birşey. Pantolon içerisine bence yaptırtabilirsin, en kötü ihtimal ile kalça korumalı şort bile kullanılabilir.

Neden pantolonu övüyorum; diz üstündeki fermuar ile, yukarı katlanan inanilmaz güzel bir havalandırması var, ayrıca kumaşı cok esnek ve herşeyden önemlisi çuval gibi değil, slim - fit

Değiştirin demediğinizi sevindim:D kalça koruma alırım ben ona çünkü çok beğendim.

O zaman eldiven ayakkabı değiştiriyorum pantolona koruma alıyorum balaklava alıyorum. Peki cekete sırt koruması için sizin öneriniz nedir ? Resmini eklediğim kısalardan mı yoksa giyilip sırta ayrı kullanılanlardan mı?

---------- Mesajlar birleştirildi - 10:36 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:33 ----------

Rica ederim. Madem İstanbuldasınız, Hasanpaşa Kadıköydeki Motosuperstore mağazası; bir insanın ihtiyaçlarına yönelik ürünleri sunan aşırı pozitif mağaza çalışanları tarafından işletiliyor. Özellikle aradığım bir ürün yok ise bir ihtiyacım olduğunda mutlaka oradan alışveriş yaparım. "Diğer mağaza çalışanları biraz esnaflık görüp utanmalı" diyerek çıkıyorum bu mağazadan sürekli. Herhangi bir ürün satın almadan evvel buraya da en azından kendileriyle tanışmak için mutlaka bir uğrayınız. Zaten bir daha başka bir yerden alışveriş yapmak istemeyeceksiniz.

Çok gezmek istiyorum ama bir pazarım var onda da açık yerler sınırlı geçen hafta mototaş a bakayım dedim gittim karşıya kapı duvar. İnternetten ne kadar araştırsam da sorup yerinde görmek gibi olmuyor

HAZZILHAR
06 Ocak 2017, 10:44
Değiştirin demediğinizi sevindim:D kalça koruma alırım ben ona çünkü çok beğendim.

O zaman eldiven ayakkabı değiştiriyorum pantolona koruma alıyorum balaklava alıyorum. Peki cekete sırt koruması için sizin öneriniz nedir ? Resmini eklediğim kısalardan mı yoksa giyilip sırta ayrı kullanılanlardan mı?

---------- Mesajlar birleştirildi - 10:36 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:33 ----------

Çok gezmek istiyorum ama bir pazarım var onda da açık yerler sınırlı geçen hafta mototaş a bakayım dedim gittim karşıya kapı duvar. İnternetten ne kadar araştırsam da sorup yerinde görmek gibi olmuyor

Pazar günleri de açıklar. Ben de maalesef sadece pazar günüm izinli olduğundan genelde oraya uğrarım. Umarım siz de memnun kalırsınız. Shoei, Revit, TCX, Nolan gibi markaların da bayileridirler. Kaskla ilgili temizlik, pinlock takma, kamera ve intercom takma gibi işlemleri de ücretsiz yaparlar.

Seduje
06 Ocak 2017, 11:02

Selamlar

Çok teşekkür ederim daha tam olamamamda kısa sürede inşallah tam anlamıyla aranıza katılacağım :)

Bu pazar erkenden gideyim o halde ben haftaya ruhsat plaka halledebilirsem işten geldiğimde ve pazar günleri bol bol pratik yapmak için sabırsızlanıyorum :mrgreen:

something123
06 Ocak 2017, 12:49
Çağrı o rahatsızlık bir hafta sürüyor ya da sürmüyor. Ayak bota, botta ayağa alışıyor. Ayrıca ben botlarımı topcase'de taşımıyorum ;)
Ayrıca seni kınıyorum ;P

http://i.hizliresim.com/Mo1O71.jpg

http://i.hizliresim.com/5LNZW5.png

amanın botu geç şimdi.. o nedir, içim gıcıklandı epiküre girdim (dude misali).. aman aman aman :)
hayırlı olsun ... hayırrrrrrrr ben motorsuzum bu resimler bana agır geldi :) offfff

nzm75
06 Ocak 2017, 13:06
8 10 bin TL lik ekipman alabilen insanlar 30bin üzeri motorlara biner genelde

MrMud
06 Ocak 2017, 13:20
Hello kitty'li ürün görmediğim için size minnetarım.

Seduje
06 Ocak 2017, 13:38

Haklısınız ama tshirt ve parmak arası terlikle 100 binlik motora binen de var. Mecburi diye alıyor 50 100 tl ilk kask. Benim canım kıymetli açıkçası:mrgreen:
Bir de sonuçta parçalanmadığı sürece ve beden ölçüleri değişmediği sürece Kullanılır hiç bir zaman boşa gitmez bence kaliteli hiç bir eşya :)

---------- Mesajlar birleştirildi - 13:38 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:35 ----------

Hello kitty'li ürün görmediğim için size minnetarım.

:queen: kıyafetleri bile pembeli almamaya çalışıyorum. Ülkemiz kadın sürücülere ya da genel olarak kadınların yaptığı her şeyi küçümsemek korkutmak için lafla ya da araçla sıkıştırıp rahatsız etmeye odaklı olduğu içim (%75 ilk bit kesim) olabildiğince uzaktan fark edilmemeye özen göstermeye çalışıyorum :)

oialdemir
06 Ocak 2017, 14:31

Bu sırtlık benim hayatımı kurtardı. Güvenerek alabilirsin. Beton bir kolondan sektim. Bu montun içindeyken. Kalktım motorumu kaldırdım. Soluklandın devam ettim. Güvenle alabilirsin.

MrMud
06 Ocak 2017, 14:35
Haklısınız ama tshirt ve parmak arası terlikle 100 binlik motora binen de var. Mecburi diye alıyor 50 100 tl ilk kask. Benim canım kıymetli açıkçası:mrgreen:
Bir de sonuçta parçalanmadığı sürece ve beden ölçüleri değişmediği sürece Kullanılır hiç bir zaman boşa gitmez bence kaliteli hiç bir eşya :)

---------- Mesajlar birleştirildi - 13:38 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:35 ----------

:queen: kıyafetleri bile pembeli almamaya çalışıyorum. Ülkemiz kadın sürücülere ya da genel olarak kadınların yaptığı her şeyi küçümsemek korkutmak için lafla ya da araçla sıkıştırıp rahatsız etmeye odaklı olduğu içim (%75 ilk bit kesim) olabildiğince uzaktan fark edilmemeye özen göstermeye çalışıyorum :)

Bayan olduğunu gizlemek bi yana, çok itici be ablacım yaa :mrgreen:

Salurbey
06 Ocak 2017, 14:38
Bayan veya Bay ,artık takılmayın cinsiyete. Bayan yardım istedi Bay yardım istedi. 10 cvp geldi 1000 cvp geldi. Ne garip milletiz ne garip garip garip.

Pangea
06 Ocak 2017, 14:44
Eldiven hariç güzel bir liste eldiveni bilek koruması olan bir eldiven ile değiştirin.Bütçe problemi yok gibi duruyor bu yüzden Knox Handroid iyi bir seçim olur.

Seduje
06 Ocak 2017, 15:39
Bayan olduğunu gizlemek bi yana, çok itici be ablacım yaa :mrgreen:

Tarz ve zevk meselesi bir şey diyemem açıkçası :wiinkk:

---------- Mesajlar birleştirildi - 15:39 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:12 ----------

Eldiven hariç güzel bir liste eldiveni bilek koruması olan bir eldiven ile değiştirin.Bütçe problemi yok gibi duruyor bu yüzden Knox Handroid iyi bir seçim olur.

Evet eldiveni değiştireceğim bir tek şimdilik en acillerinden. Bütçe sıkıntısı şöyle bir miktar para biriktirdim bir süredir sıfır bütçe ile yola çıktım sadece olması gerekenleri kısmadan fiyat biçtim. Kredi çektim 2-3 fazla çekip kaliteli ekipmana yöneldim. Yoksa bütçe herkesin sıkıntısı ama kalite ucuza olmuyor ve üstelik canımızı taşırken ucuza emanet etmek istemiyorum kendimi açıkçası :)

EldekiDebryj
06 Ocak 2017, 15:39

Benimde şuan kullandigim ekipmanlar asagi yukari 7 bin ediyor duke200 kullaniyorum. Rahat kullaniyorum, sürüşünü seviyorum, gorunusunu seviyorum, dandikte degil, hic pisman olmadim yine alırdim.
Pahali ekipman giydim diye sürüş yeteneklerime +5 mi ekleniyor noluyor yani? Parasının yettigi motoru degil, kullanabildigi motoru alsa herkes, "paramm var" gosterişi yapcam diye ölmezler belki.

Arkadaş en dogrusunu yapiyor. Motor ömürlük degil sonucta ve yeni baslamis. Yeterli tecrubeyi kazandigina karar verdiginde varsa parasi 30 binliralikta alir zaten. Aceleye gerek yok.