Orijinalini görmek için tıklayınız : Bayan Ekipmanları Hakkında . .
Seduje
06 Ocak 2017, 15:43
Bu sırtlık benim hayatımı kurtardı. Güvenerek alabilirsin. Beton bir kolondan sektim. Bu montun içindeyken. Kalktım motorumu kaldırdım. Soluklandın devam ettim. Güvenle alabilirsin.
Tek düşüncem ilk etapta ceket içi mi yoksa üzerimize giydiğimiz tarzdan mı almalıyım olmuştu fakat şuan tek set kıyafetim olacağından bence fazla masrafa gerek Yok diye düşünüyorum
oluroyle
07 Ocak 2017, 17:51
Ben bu dainesse eldivenin baska bir bayan modelini kullandim.
Double down Lady modeli , cok memnundum. Eldivenim calinmayaydi iyiydi :)))
Simdi venom plus kullaniyorum yazlik olarak sonbahharda ve hafif soguklarda da yetiyor . Memnun oldum elime de guzel oturdu
Kislik icin ayri eldiven sart tabi. Difi marka aldim denemek maksatli, begenmedigim icin tavsiye etmem modeli yazmiyorum. Yazin kislik eldiven giymisscesine terletiyor, o derece .
Ekipmanlar bence guzel secimler. Kazasiz belasiz gunlerde sur.
Seduje
07 Ocak 2017, 19:07
Ben bu dainesse eldivenin baska bir bayan modelini kullandim.
Double down Lady modeli , cok memnundum. Eldivenim calinmayaydi iyiydi :)))
Simdi venom plus kullaniyorum yazlik olarak sonbahharda ve hafif soguklarda da yetiyor . Memnun oldum elime de guzel oturdu
Kislik icin ayri eldiven sart tabi. Difi marka aldim denemek maksatli, begenmedigim icin tavsiye etmem modeli yazmiyorum. Yazin kislik eldiven giymisscesine terletiyor, o derece .
Ekipmanlar bence guzel secimler. Kazasiz belasiz gunlerde sur.
Çok teşekkür ediyorum inşallah hepimize kaZasız belasız günlerde sürmek nasip olsun :)
En kötü ihtimalle termal alıp çok soğuklarda idare edebildiğim kadar ederim diyorum bakalım kar kış kalkınca bakacağım gidip. :cherry:
cagiran
07 Ocak 2017, 19:27
Eldiven ve sırtlığı kullanıyorum.
Sırtlık konforu bozmuyor ve güvende hissettiriyor.
Eldiven normalde kışlık ama ben Izmirdeyim yaz kış kullanıyorum koku yapmıyor.
Uzun olan modelinden almanızı tavsiye ederim bilekten rüzgar almak çok canımı sıkıyor, bir de düşünce o kısmı in açıkta olması var tabi
Seduje
07 Ocak 2017, 20:17
Eldiven ve sırtlığı kullanıyorum.
Sırtlık konforu bozmuyor ve güvende hissettiriyor.
Eldiven normalde kışlık ama ben Izmirdeyim yaz kış kullanıyorum koku yapmıyor.
Uzun olan modelinden almanızı tavsiye ederim bilekten rüzgar almak çok canımı sıkıyor, bir de düşünce o kısmı in açıkta olması var tabi
Evet eldiven için çok bakmıştım kararsız kaldım bu kısaya döndüm ama Levent bey yüklemişti öneri içino eldivene tekrardan karar verdim alıcm sanırım. Sırtlık için tek set kıyafetim olduğu için şimdilik ceket içi korumalardan bir tane alıcam ilerde artık borcumu bitirebilrsem 1-2 senede :D sonrasına bakıcam artık
cagiran
07 Ocak 2017, 20:31
Eldivenin aynı modelinin uzun olanını almanızı şiddetle tavsiye ediyorum
Seduje
07 Ocak 2017, 20:38
Eldivenin aynı modelinin uzun olanını almanızı şiddetle tavsiye ediyorum
O halde Levent Gocmen'in de önerdiği bu eldiveni alıyorum.
http://i.hizliresim.com/6rMBml.jpg
Yilldiray
07 Ocak 2017, 21:08
Ürünlerin tamamını bayan model seçmenize gerek yok derim. Özellikle eldivenler unisex olarak bakabilirsiniz, nihayetinde seçimler penbe değil :) İçi kangru, dışı inek derisi olan Alpinestar (AU markası olduğu için) ürünleri var. Muhteviyatı ile aynı zamanda 4 mevsim kullanılabiliyor. Tabi karlı hava dışında ki dirt bike kullanmadığınıza göre karlı havada bindiğinizi sanmıyorum :)
Güzel sürüşler
Seduje
07 Ocak 2017, 21:30
Ürünlerin tamamını bayan model seçmenize gerek yok derim. Özellikle eldivenler unisex olarak bakabilirsiniz, nihayetinde seçimler penbe değil :) İçi kangru, dışı inek derisi olan Alpinestar (AU markası olduğu için) ürünleri var. Muhteviyatı ile aynı zamanda 4 mevsim kullanılabiliyor. Tabi karlı hava dışında ki dirt bike kullanmadığınıza göre karlı havada bindiğinizi sanmıyorum :)
Güzel sürüşler
Bu konuda haklısınız ben şimdi böyle şu olsun bu olsun diye seçiyorum fakat henüz istediğim her modelin bedenini bulup bulamayacağımı da tam olarak bilmiyorum. :)
velizrsln
07 Ocak 2017, 21:34
bayanlara bütün hayatta kolaylık olduğu gibi ekipmanlarınında az olmasına rağmen aksine daha ucuz olması beni şaşırtmamıştı
Yilldiray
07 Ocak 2017, 23:47
Bu arada eğer vize ve dil sorununuz yoksa Almanya'dan almanızı öneririm. Keza totalde uçak+otel ücretinizi eklediğinizde dahi bu kadar ekipmanla çok daha uygun olacaktır. Daha önce Fransa ve İtalya'dan alışveriş yaptım ama onlarla dahi arada ciddi fark oluyor. Tahminimce bunun sebebi Almanların marka fazlalığı ve bana göre kalitesi çok daha iyidir. _Ki rekabet fiyata yansıyor. Kendi adıma birkaç parça enduro malzemesi, yeni kask ve eldiven için ay sonu gideceğim ve bu anlamda size de aşağıdaki siteleri incelemenizi öneririm. TR'de 830 TL olan Nolan kask sitede 530 TL ki fark Shoei kask ve Dianese ürünlerde ne kadar olur siz düşünün. Hatta ayıp olacak ama yeni başlayacak bir kız arkadaşım için de mağazadan malzeme bakıp oradan almayı düşünüyoruz. Bu arada kısa ve belki romantik bir tatil de yapmış olursunuz. İşinize yarayabilir. Güzel ve kazasız sürüşler. Umarım kadın sürücülerin sayısı sizden imrenen arkadaşlarınızla bolca artar.
http://www.fc-moto.de/
https://www.louis-moto.co.uk/
Kübra006
08 Ocak 2017, 00:21
Ben seçimlerinizi beğendim,örnekteki botlara bayıldım:cat:Siyahı bende çok severim ama ileride alırsam lacivert tulum düşünüyorum ve Levent Beyin paylaştığı botlar gibi.Tulum daha güvenlikli geliyor bana tulum niçin araştırmıyorsunuz?
oluroyle
08 Ocak 2017, 00:37
Çağrı o rahatsızlık bir hafta sürüyor ya da sürmüyor. Ayak bota, botta ayağa alışıyor. Ayrıca ben botlarımı topcase'de taşımıyorum ;)
Ayrıca seni kınıyorum ;P
http://i.hizliresim.com/Mo1O71.jpg
http://i.hizliresim.com/5LNZW5.png
llk bot aldigimda , herkes ayagi sikacak rahatsiz edecek , sonra alisacaksin dedi. Biraz genisleyecek hatta bollasacak dedi. Ben hic sorun yasamadim, resmen motor harici gunluk yasantimda dahi bazen giydim. Ne acilma oldu , ne de ilk zamanlarda dahi sıkma ya da rahatsizlik hissi. Ben botla ilgili oldugunu dusunuyorum ya da ayakla :)
Model deneme imkani varsa deneyin bence.
Seduje
08 Ocak 2017, 00:48
Bu arada eğer vize ve dil sorununuz yoksa Almanya'dan almanızı öneririm. Keza totalde uçak+otel ücretinizi eklediğinizde dahi bu kadar ekipmanla çok daha uygun olacaktır. Daha önce Fransa ve İtalya'dan alışveriş yaptım ama onlarla dahi arada ciddi fark oluyor. Tahminimce bunun sebebi Almanların marka fazlalığı ve bana göre kalitesi çok daha iyidir. _Ki rekabet fiyata yansıyor. Kendi adıma birkaç parça enduro malzemesi, yeni kask ve eldiven için ay sonu gideceğim ve bu anlamda size de aşağıdaki siteleri incelemenizi öneririm. TR'de 830 TL olan Nolan kask sitede 530 TL ki fark Shoei kask ve Dianese ürünlerde ne kadar olur siz düşünün. Hatta ayıp olacak ama yeni başlayacak bir kız arkadaşım için de mağazadan malzeme bakıp oradan almayı düşünüyoruz. Bu arada kısa ve belki romantik bir tatil de yapmış olursunuz. İşinize yarayabilir. Güzel ve kazasız sürüşler. Umarım kadın sürücülerin sayısı sizden imrenen arkadaşlarınızla bolca artar.
Fiyatlar dediğiniz gibi baya fark ediyor imkanım olsa mutlaka gider alırdım da izin vs halledemem sanırım şu dönemlerde belki 2. set kıyafet dizersem ilerde kısmet olursa alırım yurt dışından :)
Ben senelerdir diretiyordum da anca ikna edebildim çok geç olsada alabildim motorsikletimi. Aslında kadınlar diretirse bir şekilde kazanıyorlar.
sadece hayaller hedeflerden baskı yüzünden vaz geçmemeyi öğrenmek yeterli. :cherry:
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:43 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:39 ----------
Ben seçimlerinizi beğendim,örnekteki botlara bayıldım:cat:Siyahı bende çok severim ama ileride alırsam lacivert tulum düşünüyorum ve Levent Beyin paylaştığı botlar gibi.Tulum daha güvenlikli geliyor bana tulum niçin araştırmıyorsunuz?
Tulum istiyordum aslında ama herkes yok kullanışsız yok vs vs dedi. Ben normal hayatımda da tulum giymeyi severim bana daha pratik geliyor. Baya araştırdım nereye sorsam tulum yok dedi kadınlar için sonra pes ettim araştırmayı :D
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:48 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:43 ----------
llk bot aldigimda , herkes ayagi sikacak rahatsiz edecek , sonra alisacaksin dedi. Biraz genisleyecek hatta bollasacak dedi. Ben hic sorun yasamadim, resmen motor harici gunluk yasantimda dahi bazen giydim. Ne acilma oldu , ne de ilk zamanlarda dahi sıkma ya da rahatsizlik hissi. Ben botla ilgili oldugunu dusunuyorum ya da ayakla :)
evet denemek istiyorum bir kaç modeli ve markayı almadan önce çünkü çok beğensemde yok bununla yapamam diyebilirim giydikten sonra. Herkesin fikrine göre ortak bir karar vereceğim bakalım inşallah bende de sizin gibi sorunsuz olur kıyafetlerim ^_^
oluroyle
08 Ocak 2017, 01:03
Maddi durum nedir bilmem , dainesse bot fiyatlari malum , 340 kusur tl liraya gagerna tercih ettim. Indirimleri sitelerden takip edin, hondaninkinde inanilmaz indirim denk geldi, normalde bot fiyati 600 kusurlerdeydi nerdeyse yari yariya denk getirdim. Pantolon icin maalesef buyuk indirimler olmuyor. Indirime girer girmez de hemen tukeniyor. Ama bot eldiven de indirimler nerdeyse yari yariya. Cekette pantolona nazaran guzel indirimler yakalarsiniz .. normalde 200 euro olan eldiveni 80 tl ye aldim .
Cift katli mevsimlik dusunuyosaniz bedene dikkat edin hem mont hem pantolon icin. Icinde kislik kismi varken cuk oturuyorken cikarinca bol kalabiliyor.
Istanbulda sadece bayanlara yonelik ekipman satan bir dukkan var , e sayfa olarakta urunleri bulabilirsiniz internette.
Totalde cikan rakami inanilmaz indirmek mumkun :) haberiniz olsun.
Tİme_shİft42
08 Ocak 2017, 01:38
Fc den kask aldım aldım yarı fiyatına yanlız indirimli olanlar eski üretim elde kalmışlar oluyo
Seduje
08 Ocak 2017, 03:33
Maddi durum nedir bilmem , dainesse bot fiyatlari malum , 340 kusur tl liraya gagerna tercih ettim. Indirimleri sitelerden takip edin, hondaninkinde inanilmaz indirim denk geldi, normalde bot fiyati 600 kusurlerdeydi nerdeyse yari yariya denk getirdim. Pantolon icin maalesef buyuk indirimler olmuyor. Indirime girer girmez de hemen tukeniyor. Ama bot eldiven de indirimler nerdeyse yari yariya. Cekette pantolona nazaran guzel indirimler yakalarsiniz .. normalde 200 euro olan eldiveni 80 tl ye aldim .
Cift katli mevsimlik dusunuyosaniz bedene dikkat edin hem mont hem pantolon icin. Icinde kislik kismi varken cuk oturuyorken cikarinca bol kalabiliyor.
Istanbulda sadece bayanlara yonelik ekipman satan bir dukkan var , e sayfa olarakta urunleri bulabilirsiniz internette.
Totalde cikan rakami inanilmaz indirmek mumkun :) haberiniz olsun.
Bütçe olarak şöyle söyleyeyim kredi çekip aldım motoru tabii ben hesapladığımda Euro zıplamamıştı bu kadar :D
Bakındım ettim biraz daha iyi olsun falan deyince revit seti baktım çift parçalı içi çıkanlardan derken baktım aşmışım hesaplarımı. Sonra bu kadar çıkmışken beden dianese bakmayayım dedim nasılsa borç ödeyeceğim olduğu gibi maaşla biraz daha borca girerim dedim. Cumartesi de 6 ya kadar çalıştığımdan çok gezip fiyat karşılaştırma şansım olmuyor. Aslında model marka kesinleştirsem ki %75 belli ona göre bir gün izin alıp halledeceğim bakalım.
---------- Mesajlar birleştirildi - 03:33 ---------- bir önceki mesaj zamanı 03:31 ----------
Fc den kask aldım aldım yarı fiyatına yanlız indirimli olanlar eski üretim elde kalmışlar oluyo
Ben de ayırmıştım kaskı da koşturmaca ve yorgunluktan tarihine bakmak aklıma gelmedi almadan önce mutlaka öğreneceğim. En önemli şey o çünkü. Eve gelince de aklıma geldi nasıl sormadım bakmadım diye kendime kızdım :)
Yurt dışından sipariş verin.
Levent
09 Ocak 2017, 09:10
Racing bot sikma yapar beybisi:) tabi ayakta onemli:)
ismaileren
09 Ocak 2017, 10:10
Sağlıklı keyifli sürüşler dilerim.
Şimdi tabiki ilave bakış açısından zarar gelmez.
Ben bir CBF150 kullanıcısı olarak bir CBF150 kullanıcısına bu montu ve pantolonu öneririm.
ama bir "Ninja" kullanıcısına bu mont ve pantolonu önermem.
Neden mi?
Bu trafikte erkek spor motosiklet kullanıcıları dahi arabalar tarafından bolca sıkıştırılırken siz daha çok tacize maruz kalacaksınız.
Hiç tacize maruz kalmasanız dahi şehrin yoğun trafiği içinde aralardan hızlanıp kaçma ihtiyacı duyacaksınız.
Motorunuzda da kaçma kabiliyeti var.
Motorunuz kaçmaya başladığınızda eğer arazi-cross sürüşü yapıyorsanız o ilk postlarda görülen sırt, göğüs, kalça vb korumaları asıl işlevi görür ki; arazi yarışçılarınıza dikkat ettiğinizde her tarafında koruma plakaları olduğunu görürsünüz.
Ama iş asfalt üzerine geldiğinde işin rengi değişir.
Asfalt üzerideki kazalarda size en çok zararı verecek olan şey sürüklenme sonucu oluşacak asfalt sürtünmesidir.
Bu yüzden spor motor kullanıcılarının bufalo derisi veya kevlar destekli ürünler gibi yüksek sürtünme direnci olan ürünlerden kullanması gerekir.
MotoGP gibi motosiklet yarışlarında 365gün deri tulum giymelerinin nedeni budur.
Spor motorlar üzerinde deri kıyafetlerin yaygın olmasının ana nedeni budur.
Ne bu mont ve pantolon nede ilk mesajlardaki plakalar size sürtünme koruması sağlamayacaktır.
Yağmurda ve özellliklede kuruda motorunuzu trafikde kaçarken kaydırırsanız bu güzel mont ve pantolon asfalt üzerindeki sürüklenmenizin ilk metrelerinde parçalanacaktır ve sonrası dram olacaktır.
Yani özetle demem o dur ki;
spor bir motorun üstündeyseniz mutlaka;
pantolonunuz kevlar tipi pantolon,
ceketiniz kevlar destekli veya yırtılmaya-aşınma dirençli tasarlanan dana-bufalo derisi tarzı ceketlerden olsun.
sağlıklı keyifli sürüşler dilerim
oluroyle
09 Ocak 2017, 23:19
Racing bot sikma yapar beybisi:) tabi ayakta onemli:)
Bene hic sikma yapmadi beybisi :) tabi aykta onemli.
Levent
09 Ocak 2017, 23:25
Bene hic sikma yapmadi beybisi :) tabi aykta onemli.
Oluroyle arada.. Fazla saapmamak
Alzim:p
Seduje
10 Ocak 2017, 10:44
Sağlıklı keyifli sürüşler dilerim.
Şimdi tabiki ilave bakış açısından zarar gelmez.
Ben bir CBF150 kullanıcısı olarak bir CBF150 kullanıcısına bu montu ve pantolonu öneririm.
ama bir "Ninja" kullanıcısına bu mont ve pantolonu önermem.
Neden mi?
Bu trafikte erkek spor motosiklet kullanıcıları dahi arabalar tarafından bolca sıkıştırılırken siz daha çok tacize maruz kalacaksınız.
Hiç tacize maruz kalmasanız dahi şehrin yoğun trafiği içinde aralardan hızlanıp kaçma ihtiyacı duyacaksınız.
Motorunuzda da kaçma kabiliyeti var.
Motorunuz kaçmaya başladığınızda eğer arazi-cross sürüşü yapıyorsanız o ilk postlarda görülen sırt, göğüs, kalça vb korumaları asıl işlevi görür ki; arazi yarışçılarınıza dikkat ettiğinizde her tarafında koruma plakaları olduğunu görürsünüz.
Ama iş asfalt üzerine geldiğinde işin rengi değişir.
Asfalt üzerideki kazalarda size en çok zararı verecek olan şey sürüklenme sonucu oluşacak asfalt sürtünmesidir.
Bu yüzden spor motor kullanıcılarının bufalo derisi veya kevlar destekli ürünler gibi yüksek sürtünme direnci olan ürünlerden kullanması gerekir.
MotoGP gibi motosiklet yarışlarında 365gün deri tulum giymelerinin nedeni budur.
Spor motorlar üzerinde deri kıyafetlerin yaygın olmasının ana nedeni budur.
Ne bu mont ve pantolon nede ilk mesajlardaki plakalar size sürtünme koruması sağlamayacaktır.
Yağmurda ve özellliklede kuruda motorunuzu trafikde kaçarken kaydırırsanız bu güzel mont ve pantolon asfalt üzerindeki sürüklenmenizin ilk metrelerinde parçalanacaktır ve sonrası dram olacaktır.
Yani özetle demem o dur ki;
spor bir motorun üstündeyseniz mutlaka;
pantolonunuz kevlar tipi pantolon,
ceketiniz kevlar destekli veya yırtılmaya-aşınma dirençli tasarlanan dana-bufalo derisi tarzı ceketlerden olsun.
sağlıklı keyifli sürüşler dilerim
Öncelikle yorumunuz için çok teşekkür ederim.
İlk başta almak istediğim kıyafet senelerdir tulumdu, fakat herkes bana tulumun zor olacağını vs vs direterek vazgeçirmeye çalıştı. Yakın zamanda motoru aldıktan sonra ise deri kıyafetleri kimse önermedi. Ben de onun üzerine ileride alırım borçlarımı bitince diyerek daha ekonomik bir set dizdim. :)
O botlar kışlık mı ? Üzerinde delikler var da...
whitedeamon
10 Ocak 2017, 11:10
sizin gittiğiniz zamanlardan buyana çok şey değişti.Euro oldu 3.90 bazı aksesuarlar daha pahalıya geliyor.Ben hollandadan berik,alpinestars,spidi tulum falan bakıyorum hollanda markası olan difi bile şuan için alınacak gibi değil.
Ben sizin mesajdan sonra yazılan diğer mesajları pek okumadım. Aynı şeyleri söylüyor olursam kusura bakmayın.
Anladığım kadarıyla maximum koruma istiyorsunuz. Seçtiğiniz ekipmanlar size bu şekilde yeterli korumayı sağlayacaktır. Deri olsa tabii daha iyi ama bu cordura kumaşlar da sürtünmeye karşı gayet dayanıklılar. Sadece eldiveni farklı almanız daha iyi olur. Parmaklarda daha sert korumalar olan, hatta belki bilek koruması olan modellere bakın.
Dainese ve Alpinestars bu işte zaten çok iyiler. Fakat BMW'nin kıyafetlerinin bazılarında diz korumaları ve dirsek korumaları diğer markalara göre çok daha geniş ve kalın oluyor. Bütçe konusunda Dainese x2 ödersiniz ama koruma takıntınız varsa bakmanızı öneririm.
Seduje
10 Ocak 2017, 12:01
Ben sizin mesajdan sonra yazılan diğer mesajları pek okumadım. Aynı şeyleri söylüyor olursam kusura bakmayın.
Anladığım kadarıyla maximum koruma istiyorsunuz. Seçtiğiniz ekipmanlar size bu şekilde yeterli korumayı sağlayacaktır. Deri olsa tabii daha iyi ama bu cordura kumaşlar da sürtünmeye karşı gayet dayanıklılar. Sadece eldiveni farklı almanız daha iyi olur. Parmaklarda daha sert korumalar olan, hatta belki bilek koruması olan modellere bakın.
Dainese ve Alpinestars bu işte zaten çok iyiler. Fakat BMW'nin kıyafetlerinin bazılarında diz korumaları ve dirsek korumaları diğer markalara göre çok daha geniş ve kalın oluyor. Bütçe konusunda Dainese x2 ödersiniz ama koruma takıntınız varsa bakmanızı öneririm.
Est. Olur mu hiç öyle şey şuan benden deneyimli tecrübeli bilgili olan herkesin yorumuna ve tavsiyesine ihtiyacım var.
Koruma takıntısı şöyle oldu bir kaza geçirdim geçen yaz motor kazası değildi paten kazasıydı fakat dizlerimi Peri etmeye yetti açıkçası :) minibüs ün altında kalmama ramak kalmıştı dizlerimi komple asfaltta bıraktım desem yeri var ama buna da çok şükür , haliyle can acısı olunca durumlar biraz değişiyor :) çok bütçe ayırmamış olsamda zorlayıp bir tık kaliteli ürünler almaya özen gösteriyorum. Uçan kuşa borcum var o ayrı :mrgreen:
Belki borcum bittikten sonra dediğiniz BMW nin kıyafetlerinden alırım ama şuan kasko sigorta bitirecek beni diye tahmin ediyorum.
Şimdi alelade kıyafet olsun diye de bir şey almak istemiyorum hele ki daha yeni bir motor kullanıcısıyken sonra çok iyi şeyler almanın mantığı kalmıyor zaten bir yerlerimi yetersiz ekipmandan dolayı kırıp yaraladıktan sonra 2 katı masraf artı can acısı çekmenin mantığı kalmıyor. Yaştan da kaynaklı biraz mantıklı kararlar vermeye çalışıyorum. Motor orda yattıkça içim gitmiyor mu gidiyor :mrgreen:binmek için sabırsızlanıyorum o ayrı :)
bayanı bilmem de "kadın" bir motorcu için başlangıç açısından güzel ekipmanlar.
ilginçtir; kadının sosyalliğini ve cinsiyetini yok eden şu hitap şekli erkeklerden çok kadınlar kullanıyor. Biz bağyanızz. Onlar kabullenince biz de -bağyann evet bağyann. benim boyunduruğum altında- algısı iyice bir yerleşiyor.
Kelime bir kere "bay"dan türemiş, ne hitap, ne cinsiyet ayrımı, ne kimlik belirtiyor. Hakaret gibi birşey, ısrarla neden kullanılır bilmem. Olayın feminizmle falan da alakası yok, biri bana -oğlan- dese ağzını burnunu eline veririm şahsen. Kadınlarda bu durumu bir kabullenme mevcut. Ataerkil toplumda bu kabullenme hiç iyi birşey değil. :)
Ha, biz onu hitap için kullanıyoruz, tanımadığımız birine hitap ederken bağyann demicez de -kadın bakar mısın- mı diyeceğiz dersen, güzel Türkçemiz onu da düşünüp "hanımefendi" diye bir sözcük icat etmiş.
whitedeamon
10 Ocak 2017, 12:21
ilginçtir; kadının sosyalliğini ve cinsiyetini yok eden şu hitap şekli erkeklerden çok kadınlar kullanıyor. Biz bağyanızz. Onlar kabullenince biz de -bağyann evet bağyann. benim boyunduruğum altında- algısı iyice bir yerleşiyor.
Kelime bir kere "bay"dan türemiş, ne hitap, ne cinsiyet ayrımı, ne kimlik belirtiyor. Hakaret gibi birşey, ısrarla neden kullanılır bilmem. Olayın feminizmle falan da alakası yok, biri bana -oğlan- dese ağzını burnunu eline veririm şahsen. Kadınlarda bu durumu bir kabullenme mevcut. Ataerkil toplumda bu kabullenme hiç iyi birşey değil. :)
Ha, biz onu hitap için kullanıyoruz, tanımadığımız birine hitap ederken bağyann demicez de -kadın bakar mısın- mı diyeceğiz dersen, güzel Türkçemiz onu da düşünüp "hanımefendi" diye bir sözcük icat etmiş.
Şahsen yapacağın şeyi okuyunca haykırdım resmen :D
@Seduje o zaman ekipmanlar gayet iyi. Eldiveni değiştirin sadece. Revitt ya da Alpinestars'ın eldivenler daha iyi. Günlük değil de haftasonu kullanacaksanız da bu bot yerine racing bot alın. Tabii full sırt korumayı da aldınız farzediyorum. Böylece süper bir koruma seviyesine ulaşırsınız. (Tabii motosiklette ne kadar süper olursa)
Bu arada daha ucuza da yine aynı şekilde korunma şansınız var. Sizin aldıklarınız neredeyse en iyi ekipmanlar, ekstra konforunuzu artırırsınız özellikle kask konusunda.
Ben de sizin gibiyim, borç harç edip motordan çok ekipmana para yatırmıştım ilk motorumda. Tabii ekipman sonrası da eğitim geliyor. Trafiğe çıkmadan önce en önemli şey.
shruikan
10 Ocak 2017, 15:22
benim beyin fatal error verdi bunu anlamaya çalışırken
ismaileren
10 Ocak 2017, 16:01
Öncelikle yorumunuz için çok teşekkür ederim.
İlk başta almak istediğim kıyafet senelerdir tulumdu, fakat herkes bana tulumun zor olacağını vs vs direterek vazgeçirmeye çalıştı. Yakın zamanda motoru aldıktan sonra ise deri kıyafetleri kimse önermedi. Ben de onun üzerine ileride alırım borçlarımı bitince diyerek daha ekonomik bir set dizdim. :)
Bakış açılarını yakalamak önemli.
Motor ve ekipmanlar hakkında yol gösterecek deneyime sahip kişilerin çoğu enduro tarzı belli bir yaş üzeri sürücüler.
Enduro, seyahat motoru kullanıcıları uzun yolda giderken motordan indikten sonrada kullanabilecekleri malzemelere yönelirler.
Uzun tekstil ceketler tercih etmeleri bu yüzden.
Mesela bi cruser kullanıcısına sorsanız (pek azdırlar, pek bulamassınız) size siyah deri mont, siyah deri pantolon önerirler.
Ama spor motora en yakışanı (içinde sıkılmam derseniz) deri tulumdur.
O olmassa deri ceket, deri pantolon olması lazım.
Bir endurocudan veya bir turcudan elbette deri tavsiyesi alamassınız.
Mesela düşündüğünüz mont baharlık diye geçiyor. Yani su koruması yok, rüzgar koruması yok, yazlık mont gibi havalandırmasıda yok. Ne yazın sıcağına uygun, nede kışın soğuğuna.
Ama yeterli havalandırması olan bir deri ceketi 4 mevsim giyebilme imkanınız olur.
Tabi ki derinin estetiğinide unutmamak lazım.
Mesela kevlar kot pantolon, deri ceket kombinasyonu spor bir motor üstünde şöyle bir görüntü oluşturabiliyor.
Bence bu estetik tekstil mont ve pantolonla yakalanamaz.
http://f.zhulong.com/v1/tfs/T1CRxTBjEg1RCvBVdK.jpg
Seduje
10 Ocak 2017, 19:21
@Seduje o zaman ekipmanlar gayet iyi. Eldiveni değiştirin sadece. Revitt ya da Alpinestars'ın eldivenler daha iyi. Günlük değil de haftasonu kullanacaksanız da bu bot yerine racing bot alın. Tabii full sırt korumayı da aldınız farzediyorum. Böylece süper bir koruma seviyesine ulaşırsınız. (Tabii motosiklette ne kadar süper olursa)
Bu arada daha ucuza da yine aynı şekilde korunma şansınız var. Sizin aldıklarınız neredeyse en iyi ekipmanlar, ekstra konforunuzu artırırsınız özellikle kask konusunda.
Ben de sizin gibiyim, borç harç edip motordan çok ekipmana para yatırmıştım ilk motorumda. Tabii ekipman sonrası da eğitim geliyor. Trafiğe çıkmadan önce en önemli şey.
Evet eldiveni değiştirdim sayıyorum büyük ihtimalle ya Alpinestars Stella SP-8 alacağım ya da DAINESE CARBON COVER ST
Sırt korumayı da ceket içine almayı düşünüyorum ilk etapta. Kask için arai düşünüyordum fakat sonra bütçemi gözden geçirince belki ilk etapta değilde sonraki kaskımda kısmet olursa alırım dedim biraz kask bütçesini düşürdüm. Eğitim için ise ilk hedefim oydu fakat full çalışma temposu vs vs fırsatım olmadı müsait dönemlerde ise motoru almamışken eğitimi almayayım diye düşünüm çünkü bir dönem kritik zamanda motoru almayı ertelemek durumunda kalmıştım. Şimdilik biraz hem iyice motorsiklete alışmak gerek sürüş pozisyonu gerek motor ile bütünleşmek için işten arta kalan vakitlerimde pratik ve kısa mesafelerde kullanacağım çok kalabalık vakitlere atmadan kendimi sonrasında ise işe motorsiklet ile gidip gelme gibi bir düşüncem var. Çünkü servis dahi olsa o trafikte 2 3 saat kalmak en yakın örneği geçen cuma günü 6 da işten çıkıp eve gece 1:30 da girdim :D Herkesin önerilerine göre umuyorum ki memnun kalacağım bir set alacağım kendime
http://i.hizliresim.com/41W88L.jpg
http://i.hizliresim.com/vXAR8z.jpg
S3cond
10 Ocak 2017, 19:36
Hocam resimdeki estetik ekipmana degil!! Hanım ablamızda Türkiye normlarına uygun örnekler verelim lütfen 🙏 :D
Seduje
10 Ocak 2017, 19:43
Bakış açılarını yakalamak önemli.
Motor ve ekipmanlar hakkında yol gösterecek deneyime sahip kişilerin çoğu enduro tarzı belli bir yaş üzeri sürücüler.
Enduro, seyahat motoru kullanıcıları uzun yolda giderken motordan indikten sonrada kullanabilecekleri malzemelere yönelirler.
Uzun tekstil ceketler tercih etmeleri bu yüzden.
Mesela bi cruser kullanıcısına sorsanız (pek azdırlar, pek bulamassınız) size siyah deri mont, siyah deri pantolon önerirler.
Ama spor motora en yakışanı (içinde sıkılmam derseniz) deri tulumdur.
O olmassa deri ceket, deri pantolon olması lazım.
Bir endurocudan veya bir turcudan elbette deri tavsiyesi alamassınız.
Mesela düşündüğünüz mont baharlık diye geçiyor. Yani su koruması yok, rüzgar koruması yok, yazlık mont gibi havalandırmasıda yok. Ne yazın sıcağına uygun, nede kışın soğuğuna.
Ama yeterli havalandırması olan bir deri ceketi 4 mevsim giyebilme imkanınız olur.
Tabi ki derinin estetiğinide unutmamak lazım.
Mesela kevlar kot pantolon, deri ceket kombinasyonu spor bir motor üstünde şöyle bir görüntü oluşturabiliyor.
Bence bu estetik tekstil mont ve pantolonla yakalanamaz.
http://f.zhulong.com/v1/tfs/T1CRxTBjEg1RCvBVdK.jpg
Evet başta ben de tech 90 kotlara bakıyordum fakat belki uzun vadede borçları bitiremezsem diye yaz ve kış iki set dizemem diye ortak noktayı yakalamaya çalışıyordum. her farklı öneriden sonra tekrardan gözden geçiriyorum alacaklarımı bu gidişle baya zorlanacağım :cherry:
ismaileren
10 Ocak 2017, 20:34
Evet başta ben de tech 90 kotlara bakıyordum fakat belki uzun vadede borçları bitiremezsem diye yaz ve kış iki set dizemem diye ortak noktayı yakalamaya çalışıyordum. her farklı öneriden sonra tekrardan gözden geçiriyorum alacaklarımı bu gidişle baya zorlanacağım :cherry:
Yaz ve kış için ayrı iki set yapamam demişsiniz ama ne yazın nede kışın işinizi tam göremeyecek bir mont tercih etmişsiniz. Bu tarz üzerinden giderseniz iki değil üç set yapmak durumunda kalabilirsiniz :)
Tercih tabi ki sizin ama bu iş de tek doğru yok.
Hem estetiği hemde işlevi bi arada yakalamak önemli. Yoksa sadece işlevsel düşündüğümüzde tercih yapmak çok kolay olurdu.
Mesela sadece korumayı esas kriter olarak görüp tekstil üzerinden yürüdüğümüzde şunlar gibi sonuçlara ulaşabiliyorken;
http://2.bp.blogspot.com/-_5hg-xsut2E/TruDkRpr7aI/AAAAAAAAAH4/T8oEckREsCg/s1600/BMW-G450X-2007-02-1680x1050-wallpaper.jpg
http://www.dirtbikegirladventures.com/wp-content/uploads/2015/11/megan4.jpg
biraz estetik de olsun dediğimizde şunlar gibi sonuçlara da ulaşabiliyoruz.
http://ko-te.com/i/posts/2082/32315.jpg
http://img09.deviantart.net/044b/i/2012/360/4/9/biker_girls_aprilla_by_tigersgirl-d5p8tg5.jpg
Mesela bi tech 90 kot üzerine şöyle bir deri ceket (http://www.motomaxonlineshop.com/held-alina-ii-ceket-kadin--pmu2833) fena olmazdı.
Seduje
10 Ocak 2017, 20:50
Yaz ve kış için ayrı iki set yapamam demişsiniz ama ne yazın nede kışın işinizi tam göremeyecek bir mont tercih etmişsiniz. Bu tarz üzerinden giderseniz iki değil üç set yapmak durumunda kalabilirsiniz :)
Tercih tabi ki sizin ama bu iş de tek doğru yok.
Hem estetiği hemde işlevi bi arada yakalamak önemli. Yoksa sadece işlevsel düşündüğümüzde tercih yapmak çok kolay olurdu.
Mesela sadece korumayı esas kriter olarak görüp tekstil üzerinden yürüdüğümüzde şunlar gibi sonuçlara ulaşabiliyorken;
http://2.bp.blogspot.com/-_5hg-xsut2E/TruDkRpr7aI/AAAAAAAAAH4/T8oEckREsCg/s1600/BMW-G450X-2007-02-1680x1050-wallpaper.jpg
http://www.dirtbikegirladventures.com/wp-content/uploads/2015/11/megan4.jpg
biraz estetik de olsun dediğimizde şunlar gibi sonuçlara da ulaşabiliyoruz.
http://ko-te.com/i/posts/2082/32315.jpg
http://img09.deviantart.net/044b/i/2012/360/4/9/biker_girls_aprilla_by_tigersgirl-d5p8tg5.jpg
Mesela bi tech 90 kot üzerine şöyle bir deri ceket (http://www.motomaxonlineshop.com/held-alina-ii-ceket-kadin--pmu2833) fena olmazdı.
Evet henüz set dizmekten çok anladığımı söyleyemem ben sitelerin yazdığı kısa bilgiler üzerine seçtim ama doğruluğu ya da kullanışlığı açısından çok da iyi olmadığı sonucu çıkıyor görüyoruz ki :D
Bu link attığınız "Held" marka sete baya bakmıştım geçen sene baya da sonrasında dianese ve alpinestars odaklı gidince bunları unuttum açıkçası.:)
killingroad
10 Ocak 2017, 21:46
Şimdi NXR güzel kask ama sizin kafanızın şeklinde uygun değilse biz ne diyelim? :)
Para olduğu müddetçe, bilinen markaların en rahat ettiren ürünlerini almakta fayda var. Gerisi artık kafaya takılacak bir konu değil.
Yaz kış mont konusuna katılıyorum. Ben de çok sağlam bir mont aldım kışlık, astarını çıkartsam da o yazın beni öldürecek biliyorum. Nisan gibi bir mont daha almak gerekecek. Ayakkabı olarak da, sizin tercih ettiğinize benzer yapıda bir Alpinestars District WP bot aldım, yazın onunla kullanılmaz. :)
Bir de, bayan değil, kadın. :)
Keyifli sürüşler.
Seduje
10 Ocak 2017, 22:37
Kaskı denedim kafa yapıma göre bir sıkma acıtma gibi durumu olmadı yaklaşık 10 15 dk ya yakın kafamdaydıyeterli midir emin değilim gerçi de, yaz kış olayı ilk etapta borçları bitirene kadar 2. seti dizemem diye tahmin ediyorum o nedenle idare edilebilitesi yüksek olur mu diye bunları seçtim elimden geldiğince. Belki de yazlık alıp şimdi nasılsa direk trafiğe çıkamam hemen diye termal kıyafetlerle idare edilir belki bu şekilde bir alternatif de olabilir.
Bayan olayına gelince benim de en nefret ettiğim ve her söyleyeni uyardığım bir konudur bu. Ama gel gelelim heryerde insanların yanlış yapmayı sevdiği bir ülkede her baktığım yerde bayan ekipman bayan şu bayan bu olunca bende motor aldım yok ne alıcam yok bir an önce teslim alayım onu mu bunu mu derken konuyu açarken artık çok görmekten kaynaklı olduğundan için boş bulunup bayan olarak yazıp açmış bulundum sonradan fark ettim.
Yani kısacası şu sonuç çıkıyor anladığım kadarı ile çok kışlık şeyler seçmemeliyim biraz dğeiştirip bahar yazlığa dönmeliyim kıyafet alırken çünkü havalar ısınacak ve ben tekrar kışlık ekipman için bütçe ayarlayana kadar vakit geçeceğinden kışın binemeyeceğim yazlık ekipmanla :D
ismaileren
11 Ocak 2017, 07:22
... sonrasında dianese ve alpinestars odaklı gidince bunları unuttum açıkçası.:)
Küçük bir hatırlatma;
Dainese ve Alpinestars güzel bir markalardır ama pahalı markalardır.
Ağzı-yüzü düzgün iş görecek malzemeleri iyi paradır. ama ucuz modelleri çok vasat kalabiliyor.
1500TL gibi bir rakama "Held", "Icon" gibi markaların en üst seviye montları alınabiliyorken; Dainese, Alpinestars gibi markalarda alacağınız ürün kendi ürün skalaları içinde altlarda kalan vasat bir ürün bir ürün olabiliyor. Buna da dikkat etmek lazım
killingroad
11 Ocak 2017, 09:42
Kaskı denedim kafa yapıma göre bir sıkma acıtma gibi durumu olmadı yaklaşık 10 15 dk ya yakın kafamdaydıyeterli midir emin değilim gerçi de, yaz kış olayı ilk etapta borçları bitirene kadar 2. seti dizemem diye tahmin ediyorum o nedenle idare edilebilitesi yüksek olur mu diye bunları seçtim elimden geldiğince. Belki de yazlık alıp şimdi nasılsa direk trafiğe çıkamam hemen diye termal kıyafetlerle idare edilir belki bu şekilde bir alternatif de olabilir.
Bayan olayına gelince benim de en nefret ettiğim ve her söyleyeni uyardığım bir konudur bu. Ama gel gelelim heryerde insanların yanlış yapmayı sevdiği bir ülkede her baktığım yerde bayan ekipman bayan şu bayan bu olunca bende motor aldım yok ne alıcam yok bir an önce teslim alayım onu mu bunu mu derken konuyu açarken artık çok görmekten kaynaklı olduğundan için boş bulunup bayan olarak yazıp açmış bulundum sonradan fark ettim.
Yani kısacası şu sonuç çıkıyor anladığım kadarı ile çok kışlık şeyler seçmemeliyim biraz dğeiştirip bahar yazlığa dönmeliyim kıyafet alırken çünkü havalar ısınacak ve ben tekrar kışlık ekipman için bütçe ayarlayana kadar vakit geçeceğinden kışın binemeyeceğim yazlık ekipmanla :D
15 dk'dan biraz fazla durmasından fayda var aslında, ben de sabırsızlanıp çıkarmıştım ama motordaki sürüşlerimiz genelde 15dk'dan uzun olacak. Tepeden alından bir baskı yapmıyorsa (ama boşluk da bırakmadan) tamamdır. Yanaklardna biraz rahatsız etmeli, zamanla zaten oralar içe doğru sönecekler biraz daha genişleyecek. Kafada fıldır fıldır sallanacak duruma gelmemeli bu esneme sonucunda, o yüzden ilk alındığında yanaklar biraz sıkmalı. :)
Evet ben de ikinci seti dizemedim, bir tek yazlık ayakkabım var. Tech90 da arada derede kalmış bir ürün, soğuklarda üşütüyor ama termal içlikle çözülebilir, yazın sıcağında ne yapacağım onu bilmiyorum, zira bayağı kalın kumaşı, yazın sıcakte haşat eder insanı. Borç harç bittikçe yenileri gelecek işte. :)
Bir de ismaileren'in söylediği konuya özellikle Alpinestars kısmında katılıyorum. İki botum da Alpinestars mesela, ama çok net biliyorum daha az paraya alacağım tcx'lerin koruması daha yüksek. Bu aldığım yazlıkta adam gibi slider bile yok. :)
Bayan > Kadın konusunda hemfikir olm
Seduje
11 Ocak 2017, 11:39
Küçük bir hatırlatma;
Ağzı-yüzü düzgün iş görecek malzemeleri iyi paradır. ama ucuz modelleri çok vasat kalabiliyor.
1500TL gibi bir rakama "Held", "Icon" gibi markaların en üst seviye montları alınabiliyorken; Dainese, Alpinestars gibi markalarda alacağınız ürün kendi ürün skalaları içinde altlarda kalan vasat bir ürün bir ürün olabiliyor. Buna da dikkat etmek lazım
15 dk'dan biraz fazla durmasından fayda var aslında, ben de sabırsızlanıp çıkarmıştım ama motordaki sürüşlerimiz genelde 15dk'dan uzun olacak. Tepeden alından bir baskı yapmıyorsa (ama boşluk da bırakmadan) tamamdır. Yanaklardna biraz rahatsız etmeli, zamanla zaten oralar içe doğru sönecekler biraz daha genişleyecek. Kafada fıldır fıldır sallanacak duruma gelmemeli bu esneme sonucunda, o yüzden ilk alındığında yanaklar biraz sıkmalı. :)
Evet ben de ikinci seti dizemedim, bir tek yazlık ayakkabım var. Tech90 da arada derede kalmış bir ürün, soğuklarda üşütüyor ama termal içlikle çözülebilir, yazın sıcağında ne yapacağım onu bilmiyorum, zira bayağı kalın kumaşı, yazın sıcakte haşat eder insanı. Borç harç bittikçe yenileri gelecek işte. :)
Bir de ismaileren'in söylediği konuya özellikle Alpinestars kısmında katılıyorum. İki botum da Alpinestars mesela, ama çok net biliyorum daha az paraya alacağım tcx'lerin koruması daha yüksek. Bu aldığım yazlıkta adam gibi slider bile yok. :)
Bayan > Kadın konusunda hemfikir olm
Aslında düşününce ekipmana en az 10 bin ayırmadığın sürece sanırım bu 3 markanın üst seviye korumalarını diyemeyeceğiz set olarak. Bu şekilde düşününce dediğiniz gibi daha öncesinde baktığım markaların kıyafetleri çok daha mantıklı geldi bir anda. :wiinkk:
killingroad
11 Ocak 2017, 12:52
Aslında düşününce ekipmana en az 10 bin ayırmadığın sürece sanırım bu 3 markanın üst seviye korumalarını diyemeyeceğiz set olarak. Bu şekilde düşününce dediğiniz gibi daha öncesinde baktığım markaların kıyafetleri çok daha mantıklı geldi bir anda. :wiinkk:
Yapmaman gereken şeyi söylüyorum, maliyet hesabı. :) İçinden çıkamazsın yoksa. :)
Ben montu ve bir kaç şeyi Eicma'dan aldım İtalya'dan, kaskı da yine Milano'da bir dükkandan aldım; ona rağmen giden parayı düşününce deliriyor insan. :)
Seduje
11 Ocak 2017, 16:30
Yapmaman gereken şeyi söylüyorum, maliyet hesabı. :) İçinden çıkamazsın yoksa. :)
Ben montu ve bir kaç şeyi Eicma'dan aldım İtalya'dan, kaskı da yine Milano'da bir dükkandan aldım; ona rağmen giden parayı düşününce deliriyor insan. :)
İş yerinde kilitli her site de eve gidince biraz araştırayım tekrardan yeni bir set yapayım. Tech 90 kot için yeterli midir diz koruması ? Sanırım darbeye göre sertleşiyormuş yoksa üzerine extra bir dizlik almak gerekir mi ?
Imola Smalt Kevlar® Overhide
http://i.hizliresim.com/5LEX5z.jpg
Kübra006
11 Ocak 2017, 18:51
Işte şu dördüncü resimdeki siyahlı-beyazlı deri tulumun lacivert-beyazlı olanını araştırıyorum.Birde lacivertli-beyazlı veya kırmızı-siyahlı bot.Evet şu tulum kıtlığında ve abartılı fiyatlarında çok şey istiyorum :)Ama bir kere alınan birşey,on yıl yeter:flower:
Şaka bir yana "Altın elbiseli adamın sıradan bir günü"isimli videosuydu sanırım,tulum koleksiyonu vardı:pr: ne bolluktur,şok olmuştum.
Şeduje şu yorumumun tam üstündeki resmi niye paylaştın,her an üstüme sifonu çekicek gibi duruyor:queen:
ismaileren
11 Ocak 2017, 19:04
İş yerinde kilitli her site de eve gidince biraz araştırayım tekrardan yeni bir set yapayım. Tech 90 kot için yeterli midir diz koruması ? Sanırım darbeye göre sertleşiyormuş yoksa üzerine extra bir dizlik almak gerekir mi ?
Imola Smalt Kevlar® Overhide
http://i.hizliresim.com/5LEX5z.jpg
Tech 90 yeterli olur. Diz ve kalçalarda impactec isimli darbe anında sertleşen bir malzeme var. Ayrıca içinde kevlar da olduğu için hem sürtünme hemde darbe koruması elde etmiş oluyorsunuz. Ben tech90 üstüne herhangi bir dizlik ihtiyacı olacağını sanmıyorum.
EldekiDebryj
11 Ocak 2017, 19:14
Konu sürekli yukarilarda :D Bakayım dedim. Fikirleriniz baya değişmiş.
Kendi deri montumu ve cizmemi koyayım.
Monttan cok memnunum yaz kış kullanıyorum bunları. Mont giyilince çok hos duruyor. Çizmelerime aşığım :D Çok sevdim bunlara da bir bak istersen.
http://i.hizliresim.com/r6X401.jpg (http://hizliresim.com/r6X401)
http://i.hizliresim.com/nj9dyR.jpg (http://hizliresim.com/nj9dyR)
watercolours
11 Ocak 2017, 19:46
Küçük bir hatırlatma;
Held BMW Motorrad'ın kıyafetlerini üreten firmadır. Kalitelidir ve Dainese, Rev'it, Alpinestars'a göre ucuzdur. Ama Icon için aynısını söyleyemeyeceğim. Icon fiyat olarak bu üç firmaya yakındır, üstüne ithalatçısı BRN Motor diğerlerine göre daha fazla kar payı koyduğundan Türkiye fiyatları uçuk vaziyette.
Seduje
11 Ocak 2017, 20:00
Konu sürekli yukarilarda :D Bakayım dedim. Fikirleriniz baya değişmiş.
Kendi deri montumu ve cizmemi koyayım.
Monttan cok memnunum yaz kış kullanıyorum bunları. Mont giyilince çok hos duruyor. Çizmelerime aşığım :D Çok sevdim bunlara da bir bak istersen.
http://i.hizliresim.com/r6X401.jpg (http://hizliresim.com/r6X401)
http://i.hizliresim.com/nj9dyR.jpg (http://hizliresim.com/nj9dyR)
Kabataslak çıkarttığım parçalardan sonra yorumlara göre yanlış seçimlerimi fark ettikçe değişiyor fikirler :D
Bu çizmelere ben de hayranım ne zamandır ileride mutlaka alırım diyordum :)) bakalım ne zamana kısmet olacak .
Sizin ceketin modelini bulamadım
DAINESE RACING D1 PELLE LADY
http://i.hizliresim.com/qjQkAZ.jpg
ve
DAINESE AVRO D1 LADY LEATHER
http://i.hizliresim.com/1VaW75.jpg
EldekiDebryj
11 Ocak 2017, 20:46
http://i.hizliresim.com/77W31Y.png (http://hizliresim.com/77W31Y)
Dainese g laguna evo pelle. Kadin icin olani. Kiziltoprak tüvtürkün oradaki magazadan almistim.
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO