PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Çakarlı Far Nasıl Yapılır?

hasangazili
13 Aralık 2016, 16:41
Selamlar lüks araçlarda olan selektör yapınca flash şeklinde patlayan farı nasıl yapabiliriz? Benim motor da H4 ampul var iki ayrı mercekli far var. şöyle bir şey alıp taksak olmaz mı
http://urun.n11.com/ampul/cakar-9-ledli-flasli-far-park-ampulu-t10-led-cob-P116795356?cid=604001&gclid=Cj0KEQiA1b7CBRDjmIPL4u-Zy6gBEiQAsJhTMAuZcjWhd3msEz9x5U8qZDH8_J6e9k8zzy9aO QvXqvEaAnkl8P8HAQ&gclsrc=aw.ds

antilop_skul
13 Aralık 2016, 17:35
bu kendini aydınlatır . harbi bir çakar istiyorsan powerled çakar alman lazım

hasangazili
13 Aralık 2016, 18:11
Link verebilir misiniz

bektanist
13 Aralık 2016, 18:15
https://tr.aliexpress.com/item/3-0HQT-3-inch-HID-Bixenon-Projector-Lenses-CCFL-Double-Angel-eyes-H1-H7-H4-H13/718087448.html?spm=2114.13010608.0.0.QYRQXp&detailNewVersion=&categoryId=200000226

https://ae01.alicdn.com/kf/HTB1p.mMKXXXXXbTXFXXq6xXFXXXZ/201436836/HTB1p.mMKXXXXXbTXFXXq6xXFXXXZ.jpg?size=86412&height=700&width=700&hash=0f4cf293dca106a8b50528e70a606820

hasangazili
13 Aralık 2016, 19:27
evet bu bixenonlarda teknik olarak mümkün olabiliyormuş. Benim yapmak istediğim uzun farı sürekli açıp kapatan bir devre bulsak onu taksak olmaz mı? Bu komple far sistemini değiştirmeyi gerektiriyor.

LynXMaSTeR
13 Aralık 2016, 22:32
milletin gözünü ağlatmayın

mustafa_325
13 Aralık 2016, 22:49
Sis farları, çakar lambalar, patlak egzozlar kullanarak insanları rahatsız etmekten keyif alan değişik acayip bir kitle var. Arkalarından millet dünyanın küfrünü sayarken sırıtarak gazlıyorlar.

antilop_skul
13 Aralık 2016, 22:55
Bi elektronikciye cakar devresi yaptiripmontaj yapabilirsin

hasangazili
14 Aralık 2016, 15:13
Sis farları, çakar lambalar, patlak egzozlar kullanarak insanları rahatsız etmekten keyif alan değişik acayip bir kitle var. Arkalarından millet dünyanın küfrünü sayarken sırıtarak gazlıyorlar.
Yeni model araba ve motosikletlerde bu var artık. Muhtemelen o kitleye sayıp sövenler senide es geçmiyorlar, aynen profil resmindeki adam gibi gülüyorlar.

---------- Mesajlar birleştirildi - 15:13 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:11 ----------

Bi elektronikciye cakar devresi yaptiripmontaj yapabilirsin

Biraz araştırdım ama halajen geç yanıp söndüğü için bu efekti tam veremiyor sanırım.

mustafa_325
14 Aralık 2016, 15:48
Yeni model araba ve motosikletlerde bu var artık. Muhtemelen o kitleye sayıp sövenler senide es geçmiyorlar, aynen profil resmindeki adam gibi gülüyorlar.

Hiç bir yeni arabada uzun farlar çakar lamba gibi yanıp sönmez. Kısa led farlarda etraftaki diğer araç sürücülerini rahatsız etmeyip yolu aydınlatacak şekilde ayarlanır. Sis farları sadece sisli havalarda kullanılmak içindir.

Ben arabanın bagajına yük koyduğum zaman farı aşağı ayarlarım ki karşıdan gelenleri rahatsız etmeyeyim. Sis farlarını şekil olsun diye açmam. Hiçbir zaman keyfi olarak insanları rahatsız etmediğim içinde kimse bana sövmez.

Lütfen apaçiliğinize kılıf uydurmayın.

Öz_Musti
14 Aralık 2016, 15:55
Senin dediğin çakar değil. Led ön farı olan araçlarda selektör yapıp bırakınca şimşek çakmış gibi oluyor. Led far yapman lazım.

hasangazili
14 Aralık 2016, 16:16
Hiç bir yeni arabada uzun farlar çakar lamba gibi yanıp sönmez. Kısa led farlarda etraftaki diğer araç sürücülerini rahatsız etmeyip yolu aydınlatacak şekilde ayarlanır. Sis farları sadece sisli havalarda kullanılmak içindir.

Ben arabanın bagajına yük koyduğum zaman farı aşağı ayarlarım ki karşıdan gelenleri rahatsız etmeyeyim. Sis farlarını şekil olsun diye açmam. Hiçbir zaman keyfi olarak insanları rahatsız etmediğim içinde kimse bana sövmez.

Lütfen apaçiliğinize kılıf uydurmayın.

Uzun far demedim selektör dedim. Bence bilginiz yoksa hiç bir arabada yok gibi genelleme yapmayın.

mustafa_325
14 Aralık 2016, 16:34
Uzun far demedim selektör dedim. Bence bilginiz yoksa hiç bir arabada yok gibi genelleme yapmayın.

evet bu bixenonlarda teknik olarak mümkün olabiliyormuş. Benim yapmak istediğim uzun farı sürekli açıp kapatan bir devre bulsak onu taksak olmaz mı? Bu komple far sistemini değiştirmeyi gerektiriyor.

Sellektör denen şey zaten uzun farın yakılıp söndürülmesidir. Yazdıklarından anlaşılacağı üzere sürekli uzun farı yakıp söndürerek milletin gözüne tecavüz etmek istiyorsun.

Söylediğin şeyi nasıl yapacağını biliyorum ama asla buraya yazmam. Mantık sahibi kimse de sana yardımcı olmaz zaten.

hasangazili
14 Aralık 2016, 16:56
Söyleyip söylememen umurumda değil. O büyük harfle yazdığın devreyi ben selektör düğmesine bağlayacağım. Selektör düğmesine basınca uzun far çakarlı, flaslı, yıldırımlı artık ne diyorsan yanıp sönecek. Uzun farı açınca sabit yanacak.

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:56 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:51 ----------

Sürekli çakar şeklinde uzun far yanık gezmenin ne yararı var. Ben kornayı sık kullanmayı sevmiyorum. Ama kendimi fark ettirmem gerekiyor. Bu o işe yarayacak altın elbiseli adamın panigale vidyosunda da gördüm(12:00'). Volskwagen gurubu arabalarda da gördüm.

mustafa_325
14 Aralık 2016, 17:13
Valla ben sıkıldım artık bu mesaj bu konuya yazdığım son mesajım.

Ducati panigaledeki o senin çakar sandığın ışık barkın beyin eliyle selektör tuşuna basıp bırakmasıyla oluşan ışık. Normal sellektör yani. RS'deki sistemle aynı. Volkswagen grubu arabalarda da böyle bir şey yok. Yine sellektörü çakar lamba sanmışsın herhalde. O sürekli farklı şekilde söylediğin sistem artık her ne ise önündeki insanları rahatsız edecekse sana bunun yarardan çok zararı olur. Millet sinirlenip bilerek sıkıştırır. Hatta ışıklarda yakalayıp dövebilirler.

hasangazili
14 Aralık 2016, 17:22
Valla ben sıkıldım artık bu mesaj bu konuya yazdığım son mesajım.

Ducati panigaledeki o senin çakar sandığın ışık barkın beyin eliyle selektör tuşuna basıp bırakmasıyla oluşan ışık. Normal sellektör yani. RS'deki sistemle aynı. Volkswagen grubu arabalarda da böyle bir şey yok. Yine sellektörü çakar lamba sanmışsın herhalde. O sürekli farklı şekilde söylediğin sistem artık her ne ise önündeki insanları rahatsız edecekse sana bunun yarardan çok zararı olur. Millet sinirlenip bilerek sıkıştırır. Hatta ışıklarda yakalayıp dövebilirler.

.......................:)