PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 14mm Demir Kesme Makası

Mengu16
12 Aralık 2016, 14:53
Arkadaşlar, forumda motosikletini güvende tutmak için 14mm zincir kullanan, zincir tavsiyesi isteyenlere 14mm zinciri demir makasının ağzına sığmadığını söyleyenler var ama ben 14mm demir kesme makası da gördüm hatta isteyene 16mm'lik olanı da var. Kolay bulunabilecek bir ürün gibi duruyor ama link vermeyim yine de. Ne olacak şimdi ?

ZümeR
12 Aralık 2016, 14:56
Aka adam makasla değil 20-22 anahtarla geziyor.
Dingil somununu gevşet tekeri kilidi zinciri bırak geri kalanı al git.

Mertcan39
12 Aralık 2016, 14:57
4 Yıldır motoru kilitlediğimi bilmem kilidim dahi yok anahtarı üstünde unuttuğumuda bilirim Benim açımdan sıkıntı yok :)

Mengu16
12 Aralık 2016, 15:04
4 Yıldır motoru kilitlediğimi bilmem kilidim dahi yok anahtarı üstünde unuttuğumuda bilirim Benim açımdan sıkıntı yok :)
Ben de 1-2 kere garajda Mondial'in anahtarını üzerinde unuttum, bi kere kontak açık kaldığından akü bitti ama geçen bi daireye elini kolunu sallaya sallaya hırsız girince korktum. Yüzlerini çekecek kamera yoktu ama geliş gidişlerini gördük.

Mertcan39
12 Aralık 2016, 15:05
Ben de 1-2 kere garajda Mondial'in anahtarını üzerinde unuttum, bi kere kontak açık kaldığından akü bitti ama geçen bi daireye elini kolunu sallaya sallaya hırsız girince korktum. Yüzlerini çekecek kamera yoktu ama geliş gidişlerini gördük.

aslında şarjlı spiral taşları bile var çalmak isteyen her türlü alıp gidiyor malesef yasalarımız çok güzel olduğu için 2 hafta sonra yine motor çalmaya gidiyorlar

ZümeR
12 Aralık 2016, 15:25
Ben kilitliyorum, direksiyon kilidi disk kilitleri vs..
Sonra ulan kartları ehliyeti yanıma alayım diye seleyi açıyorum alacağımı alıp seleyi kapatıp çıkıp gidiyorum.
Motor kilitli ama anahtar üzerinde. Hatta evin anahtarı da..

Sabah kalkınca fır fır anahtar arıyorum bakıyorum yok, homurdanarak iniyorum ki yine unutmuşum..
Sele kilidinin ayrı bi yerde olması gıcık bi şey..

Mertcan39
12 Aralık 2016, 15:28
Sonra ulan kartları ehliyeti yanıma alayım diye seleyi açıyorum alacağımı alıp seleyi kapatıp çıkıp gidiyorum.

Sabah kalkınca fır fır anahtar arıyorum bakıyorum yok, homurdanarak iniyorum ki yine unutmuşum..

kontak üstünde unutma banada oluyor sabah bi sürü arayış yedek anahtarı alıp çıkıyorum kontağa takıcam kontakta anahtar var :)

qıp
12 Aralık 2016, 21:08
peki ne yapıcaz

KUVVETMİRA
12 Aralık 2016, 21:20
bu makaslarla hırdavatçılarda kilo ile satılan zincirleri kesebilirsiniz fekat "hardened" ibareli sertleştirilmiş çelikleri kesmek için uygun değildir.

mgora
13 Aralık 2016, 03:18
Bu motorların şase kısmına bir kilit sistemi yapmak çok mu zor iş ? Talep olmadığından mı yapılmıyor ?

kurubuz
13 Aralık 2016, 09:49
peki ne yapıcaz Motorunu kilitli olarak mertcan39 ve mengü16 nın motorlarının yanına bırak. Çalmak isteyen seninkinin kilidi ile uğraşacağına onların motorunu çalar. Zaten bütün güvenlik önlemlerinin amacı budur " Başkasının motorunu çalsın ". Mengü ve mertcan sayesinde bizim taktığımız kilitler işe yarıyor. Herkes motorunu kilitlese hırsızlar demir makası ve şarjlı spiralle gezmeye başlarlar.

okanbagiscan
13 Aralık 2016, 16:43
Motorunu kilitli olarak mertcan39 ve mengü16 nın motorlarının yanına bırak. Çalmak isteyen seninkinin kilidi ile uğraşacağına onların motorunu çalar. Zaten bütün güvenlik önlemlerinin amacı budur " Başkasının motorunu çalsın ". Mengü ve mertcan sayesinde bizim taktığımız kilitler işe yarıyor. Herkes motorunu kilitlese hırsızlar demir makası ve şarjlı spiralle gezmeye başlarlar.

Şu fıkraya benzemiş.Ormanda iki arkadaş yürüyorlarmış birden bir aslan görmüşler.Adamlardan biri hemen ayakkabılarını bağlamaya başlamış diğeri sormuş niye ayakkabılarını bağlıyorsun aslandan hızlı koşacak halin yok ya.Diğeride aslandan hızlı koşamasamda senden hızlı koşsam yeter demiş.:)

gogozh
13 Aralık 2016, 17:17
2 tane 19 yaprak anahtarla çatır cutur kilit patlatıyor adamlar

izmir3535
13 Aralık 2016, 17:41
Bende abus 1060/170cm granit zincir kilidi var. izmirde kesmek isteyen varsa haberleşelim. 5dk süre vericem kesemesse 800 tl yi alrım. keserse zaten kilidin benim için bir anlamı olmuycak.kesiliyor mu kesilmiyor mu görmüş oluruz hemm

Fr.Sante
13 Aralık 2016, 18:35
Bende karakolun hemen yakınına bırakıyorum sadece disk kilidiyle. Artık çalınırsa garanti haberlere çıkar 'hırsız karakolun önünden motosiklet çaldı' diye.

mustick
13 Aralık 2016, 19:08
Bende abus 1060/170cm granit zincir kilidi var. izmirde kesmek isteyen varsa haberleşelim. 5dk süre vericem kesemesse 800 tl yi alrım. keserse zaten kilidin benim için bir anlamı olmuycak.kesiliyor mu kesilmiyor mu görmüş oluruz hemm
Kesersem 800 liranı alırım. 😁

izmir3535
13 Aralık 2016, 22:05
Kesersem 800 liranı alırım. 😁
Kesersen kilit senin.benden bu kadar.kesersen ben 800 tl den olucam.kesemesen 800 tl bende:)

velizrsln
13 Aralık 2016, 22:52
inşaatta 14 lük demir kullanıyoruz bunları demirciler kesiyor

MimTolga
13 Aralık 2016, 23:09
inşaatta kullanılan demirler tam tersi gevrek olmasın yani egerken bukerken kırılmasın diye çok sertlestirilmezler. Motosiklet zincirleri alaşımlıdır. Yani farklı metaller karıştırılarak ve sonrasında da ısıl işlem uygulayip sertlestirilirler. Klasik uçlu demir makaslari bunlari kesemez.

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:09 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:07 ----------

ali expresste nut diye satilan bluetooth dan haberlesen antilost anahtarliklar var. Tavsiye ederim. 10m uzaklasinca anahtardan alarm veriyor. Ben de cok unutuyordum kontakta böyle bir çözüm buldum.