Orijinalini görmek için tıklayınız : Bajaj Bajaj Dominar 400 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
yurekli_emin
01 Nisan 2020, 16:45
herkese selam aranıza yeni katılmış bulummaktayim 2 gün önce dominar 400 ug aldım cuma günü yeni fiyat 32700 tl olacak bilginize
Hayır yaaa!
maktama
01 Nisan 2020, 18:34
Evet cuma günü zamlanacak, yarın(Perşembe 02.04.20202) akşama kadar zamsız fiyattan alma şansınız var(Tabi paranın tamamını ödeyip sipariş ederseniz yanlış bilmiyorsam). Bu siparişler için motorlar da Mayıs sonu gelecek denildi.
OzanAntalya
01 Nisan 2020, 23:06
Hayırlı uğurlu olsun, sağlıklı sürüşler. Dominar güzel motordur.
okans.
02 Nisan 2020, 00:22
iste bu kotu oldu.zam mantiksiz bu ortamda .Kuralkan kendinden sogutur insanlari sebep her ne olursa olsun.
Bu arada zam konusundan bagimsiz sanirim yeni modelde de immobilizer yok.Bir kuru anahtar gordum.Pulsar anahtari gibi duz ciliz bir anahtar.Keske immobilizer olsaydi.Hirsizlik acisindan biz motorculara bir guzellik olurdu.
cb 650f
02 Nisan 2020, 17:43
Amin sağolun teşekkürler ederim
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:43 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:01 ----------
dominar 400 ug fiyat 31500tl
yurekli_emin
02 Nisan 2020, 18:04
Amin sağolun teşekkürler ederim
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:43 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:01 ----------
dominar 400 ug fiyat 31500tl
Sağlıkçılara bir şeyler yapacağız demişlerdi instagram da inşallah babama bir şeyler yaparlar alacağım zaman.
maktama
03 Nisan 2020, 11:12
iste bu kotu oldu.zam mantiksiz bu ortamda .Kuralkan kendinden sogutur insanlari sebep her ne olursa olsun.
Bu arada zam konusundan bagimsiz sanirim yeni modelde de immobilizer yok.Bir kuru anahtar gordum.Pulsar anahtari gibi duz ciliz bir anahtar.Keske immobilizer olsaydi.Hirsizlik acisindan biz motorculara bir guzellik olurdu.
Tabi ki zam olmasa güzel olurdu ancak buna karşılık adamlar da demez mi" iki ay içinde Dolar 5.70'ten 6.70'e zıplamasa ne güzel olurdu". diye. Hani, ticaretlerini bir şekilde devam ettirmek zorunda herkes:pale:
Herkesin istediği "Zam olmasın", o zaman en güzeli kawasaki'nin yaptığı gibi döviz ile fiyat belirlemek. Ondan sonra hiç zam yok, hep aynı fiyat(yerseniz).
Yeni modelde de immo yok, bajajın hiçbir modelinde yok. Halen motosiklet alıcılarının fiyat/performans kesmine göre ürün çıkartıyorlar, immo koyarlarsa fiyat 3-5 daha artacaktır, bu da "Hintliye okadar para vereceğime ikinci el japon alaırım" konusunu tekrar hortlatacaktır. Şu anda idare eder bir fiyatlandırma ile iyi bir şekilde japon-çin arasında konumlanmış görünüyorlar.
Bu motor(dominar ug) yukarı segmentlere minik minik ilerleme çalışmaları olarak görünüyor, 3-5 sene sonraki yeni çıkaracakları modellere koyarlar belki immo, kim bilir. Umarım bizim de ekonomimiz iyi olur da rahatça alabiliriz(Hayaller - Hayatlar).
yurekli_emin
03 Nisan 2020, 11:19
Tabi ki zam olmasa güzel olurdu ancak buna karşılık adamlar da demez mi" iki ay içinde Dolar 5.70'ten 6.70 olmasa güzel olurdu". diye:pale:
Herkesin istediği "Zam olmasın", o zaman en güzeli kawasaki'nin yaptığı gibi döviz ile fiyat belirlemek. Ondan sonra hiç zam yok, hep aynı fiyat(yerseniz).
Yeni modelde de immo yok, bajajın hiçbir modelinde yok. Halen motosiklet alıcılarının fiyat/performans kesmine göre ürün çıkartıyorlar, immo koyarlarsa fiyat 3-5 daha artacaktır, bu da "Hintliye okadar para vereceğime ikinci el japon alaırım" konusunu tekrar hortlatacaktır. Şu anda idare eder bir fiyatlandırma ile iyi bir şekilde japon-çin arasında konumlanmış görünüyorlar.
Bu motor(dominar ug) yukarı segmentlere minik minik ilerleme çalışmaları olarak görünüyor, 3-5 sene sonraki yeni çıkaracakları modellere koyarlar belki immo, kim bilir. Umarım bizim de ekonomimiz iyi olur da rahatça alabiliriz(Hayaller - Hayatlar).
R25' in fiyatını görünce "Ulen Dominar'ın hakkını yemişim hee." dedim yani.
okans.
03 Nisan 2020, 22:19
15 martta motor 28990 tl idi sonra 29990 oldu nisan 3 itibari ile 31500 oldu. bu kadar seri can sikici olabiliyor.Kur farki dogru .
ulkerhan
03 Nisan 2020, 22:45
Tabi ki zam olmasa güzel olurdu ancak buna karşılık adamlar da demez mi" iki ay içinde Dolar 5.70'ten 6.70'e zıplamasa ne güzel olurdu". diye. Hani, ticaretlerini bir şekilde devam ettirmek zorunda herkes:pale:
bajaj'ın ceo'su açıklama yapmıştı; 400cc den daha büyük motor bajaj adı ile üretmeyeceğiz diye. adamların hedef kitlesi belli.
okans.
04 Nisan 2020, 00:12
selam arkadaslar bugun zgaraj a gittim dun de yasar ticaret umraniyeye gittim.kimsede motor yok herkes kuralkandan getirtiriz diyor kapora verirsem.
Fakat uzerine daha once binmedim gidon yukseltme falan var bacaklarim cok kirik kalir mi motorda bilemedim o yuzden biraz daha bekleyecegim . almak isteyen vardir belki benim gibi diye bu iki bayide olmadigini soylemek istedim buradan.
Iyi aksamlar.
levend84
04 Nisan 2020, 01:59
İmkani olan arkadaşlar,
Alin yeni kasa domi UG leri,cidden guzel makina.
Uzun yolada gider(tabi beklentiler dogrultusunda),şehir içinede gider..
önümüz sezonda 2.eli de güçlü olacak.
Ahanda buraya yazdim.
Nokta.
ozan1991
04 Nisan 2020, 02:05
İmkani olan arkadaşlar,
Alin yeni kasa domi UG leri,cidden guzel makina.
Uzun yolada gider(tabi beklentiler dogrultusunda),şehir içinede gider..
önümüz sezonda 2.eli de güçlü olacak.
Ahanda buraya yazdim.
Nokta.
yazdan sonra değiştirmeyi düşünüyorum belki 0 domi düşünebilirim banada piyasası dahada canlanır gibi geliyor
levend84
04 Nisan 2020, 02:14
yazdan sonra değiştirmeyi düşünüyorum belki 0 domi düşünebilirim banada piyasası dahada canlanır gibi geliyor
Eski kasa dominar satilip yenisi alinmaz,arada 5hp var dogal olarak bizede hp lazim..en azindan yukselttigine değsin.
Yeni dominar cidden guzel ve guncel motor kabul ediyorum.
Amma velakin
Senin alacagin motor çift silindir olacak,
2.el
Mt07
Cb500f
Cbr500
Veya nc700s/750x
Merhaba arkadaşlar,
Benim domjnar mürdüm renk ama ruhsatta kırmızı siyah olarak yazıyor, sizlerde de böyle mi yazmışlar?
Bir de vites geçişleri rahat olmasına rağmen çok sesli özellikle ilk 3 vites çok sesli, sizlerde de durum aynı mı? Yoksa benim motora özgü bir durum mu?
Bir konu da gösterge; göstergeyi çizilmeye karşı koruma yöntemi varmı?
Teşekkürler.
ozan1991
04 Nisan 2020, 14:04
Merhaba arkadaşlar,
Benim domjnar mürdüm renk ama ruhsatta kırmızı siyah olarak yazıyor, sizlerde de böyle mi yazmışlar?
Bir de vites geçişleri rahat olmasına rağmen çok sesli özellikle ilk 3 vites çok sesli, sizlerde de durum aynı mı? Yoksa benim motora özgü bir durum mu?
Teşekkürler.
benimde mürdüm ama ruhsaatta farklı yazıyor önemli bişey değil o,viteste dediğin gebi sesli geçiyor
Angrypower
04 Nisan 2020, 17:30
Mürdümlerin hepsi kırmızı-siyah yazıyor. Başka birşeyde yazmaz. Benim eski dominarda mürdüm idi.
kdiner
05 Nisan 2020, 13:05
Mürdümlerin hepsi kırmızı-siyah yazıyor. Başka birşeyde yazmaz. Benim eski dominarda mürdüm idi.
Bazılarında ( mürdüm ) diye yazanlar da var.
Angrypower
05 Nisan 2020, 13:10
Bazılarında ( mürdüm ) diye yazanlar da var.
Hiç denk gelmedim. Kanımca onlar ruhsatı öyle düzelttirmişler.
Bildiğin bordo renk bu, sadece metalik.
Gösterge ekranını korumak için yurtdışı sitelerde birşeyler var ama bizim buralarda herhangi bir şey bulamadım. Bu konuda fikri olan varmı? Telefon için olanları keserek uygulama yapsak sağlıklı olur mu acaba?
ozan1991
07 Nisan 2020, 13:04
1 ay sonra motorumun muayenesi bitiyor,daha önce hiçbir araçla muayeneye gitmedim motorun üstündeki herşey orjinal ve çalışır durumda benim dikkat etmem gereken bişey varmı randevuyu ne zaman almalıyım ve tahmini kaç tl ödemmem gerekiyor bide ruhsata nasıl işleniyor yeni muayene tarihi?
kdiner
07 Nisan 2020, 13:14
1 ay sonra motorumun muayenesi bitiyor,daha önce hiçbir araçla muayeneye gitmedim motorun üstündeki herşey orjinal ve çalışır durumda benim dikkat etmem gereken bişey varmı randevuyu ne zaman almalıyım ve tahmini kaç tl ödemmem gerekiyor bide ruhsata nasıl işleniyor yeni muayene tarihi?
Bu virüs olayından dolayı muayene yerleri çalışıyorsa TÜVTÜRK ten randevu alıyorsun, tüm elektrik tesisatın çalışıyorsa ve lastik diş derinliği iyi ise sıkıntı olmadan girer çıkarsın, randevu alırken zaten ücret kısmı gelir.
ozan1991
07 Nisan 2020, 13:33
Bu virüs olayından dolayı muayene yerleri çalışıyorsa TÜVTÜRK ten randevu alıyorsun, tüm elektrik tesisatın çalışıyorsa ve lastik diş derinliği iyi ise sıkıntı olmadan girer çıkarsın, randevu alırken zaten ücret kısmı gelir.
randevuyu erken mi almak lazım 1-2 gün kala alsam yer olurmu acaba
Angrypower
07 Nisan 2020, 13:48
Eee 3ay süreyle uzatıldı yaa. Siz haberleri okumuyor musunuz?
ozan1991
07 Nisan 2020, 13:51
Eee 3ay süreyle uzatıldı yaa. Siz haberleri okumuyor musunuz?
haberim varda benim daha bitmedi düzelir belki mayısa kadar biraz ortalık
kdiner
07 Nisan 2020, 18:47
haberim varda benim daha bitmedi düzelir belki mayısa kadar biraz ortalık
Bakarsın TÜVTÜRK adresinden ona göre hareket edersin yoksa devam, bir şey olursa da dersin virüs olayından dolayı muayene süresi uzatıldı randevu alamıyorum sıkıntı olmaz.
mattiadestro
07 Nisan 2020, 19:05
bugün baymoto'da canlı gördüm yeni kasayı, çok hoşuma gitti. özellikle ters maşa çok güzel olmuş. benim rs200'ün yanında epey kalındı. ileride cc yükseltirsem kesinlikle seçenekler arasında. internetten görüp beğenmeyenler mutlaka bayide görsün.
BOO_74
08 Nisan 2020, 16:50
Şubat sonu sipariş vermiştim mart sonu geldi makine, fuarda görüp beğenmiştim. D400 deki motor Ktm 390 ve Husquarna viptilen 401 de de kullanılıyor. Çok çıkamıyorum dışarı ama kulladığım kadarıyla gayet seri ve her viteste motor ben buradayım diyor. Ön ters maşa ve arka alaşım maşa çok şık. Kutu profile lastik takmışlar gibi değil.
yürekçe
08 Nisan 2020, 18:08
Merhaba arkadaşlar,
Teşekkürler.
Uygunluk belgesi yahut faturada ne yazıyor?
avarekasnak
08 Nisan 2020, 19:07
benimkide mürdüm yazıyor.tip onay belgesinde ne yazıyorsa öyle tescil ediliyor
ozan1991
10 Nisan 2020, 19:19
arkadaşlar altta boşta ufak bir hortum var normalde görmemiştim bu hortumu ama sakalın kenardan dışa doğru çıkmış yere doğru sarkıyor ben bunun benzin tahliye hortumu olduğunu düşünerekten görünmüycek bir yere sıkıştırdım yine aşağı doğru sarkıyor boşta yani umarım tahmin ettiğim gibidir bir sorunda farketmedim motorda
Elektron
10 Nisan 2020, 23:39
Merhaba,
3000 km'de dominar 400 motorum var ekim sonu sıfır olarak aldım daha önce de yazmıştım.
Bu gece sokağa çıkma yasağı açıklanınca havalanından hızlı şekilde dönmem gerekiyordu eve yaklaşık 7-8 dakika civarı 145 civarı hızlarda devam ederek kullandım hiç devir kesiciye sokmadım.
Şehir içine girdiğimde yavaşladığımda viteste debriyajı çektiğimde hafif bir rolanti değişikliği olduğunu farkettim, kenara çekip boşa aldım kapadım motoru tekrar çalıştırdım ve rolanti düzeldi otoparka geldiğimde etraflıca kontrol ettim ses, yağ conta kısımları vb yerlerde hiçbir yerde bir akıntı veya problem olmadığını gördüm. Yıllardır çeşitli motosikletler kullandım ve mühendisim bu tarz şeylerde aman aman olmasa da bilgim iyidir herhangi bir sorun görmedim.
Gel gelelim asıl probleme Sarı Motor İkaz lambası yanıyor otoparkta çalıştırdım kapadım sonra tekrar çalıştırdım 4500 devir civarında sesini tekrar dinledim herhangi ses veya bir şey yok soğutma sıvısı ve yağı da kontrol ettim orada da bir problem yok diğer ikaz lambaları da yanmadı motor sıcaklığıda fan açacak seviyede ama fazlasında değildi malum havalar da giderken hararet yapabilecek kadar yüksek değil.
Ne gibi problem olabilir çok içime dert oldu bujilerde problem olduğunda falan bu lamba yanıyor mu bu motorda.
Ek olarak 2500 ara yağ bakımı dahil tüm bakımları tam son koydurduğum yağ da motul hatta mekanik bir problem olacağını düşünmüyorum güç veya torkta bir düşüş çalışmada herhangi bir yanlı hissetmedim seste gayet lineerdi.
vlad1462
11 Nisan 2020, 00:06
rölantide dalgalanma olduğu ve motor ışığının önce yanıp, motoru stop edip çalıştırdıktan sonra söndüğünümü söylüyorsun yani?
bende pulsar varken bu motor ikazı yanma işi bikaç kez oldu sonra söndü. her seferinde cihaza bağlandığında lambda sondasından geçici kayıt olduğunu gördük.
dominar da birkere denk geldik, ondada lambda sondası arıza kaydı göründü. geçici arıza kaydı olduğu için sorun etmedik. yakıt kaynaklı olabiliyor.
sende bi ara cihaza bağlat istersen, ama önemli birşey çıkacağını tahmin etmiyorum, sıkma canını yani:cat:
Elektron
11 Nisan 2020, 00:12
Hocam kapadım açtım sönmedi de hocam çok da zamanım yoktu zaten iş yerinden çıkıp eve gidene kadar akla karayı seçtim 2-3 kez aç kapa yapıp sesi dinledim en son motorda bir problem yoktu sadece lamba yanık kaldı kapayıp açtığımda lamba dışında kalan her şey normale döndü. Vallahi sorma içime dert oldu.
vlad1462
11 Nisan 2020, 00:21
yok yok dert etme. benimde dominarda sönmemişti. cihaza bağlayıp söndürdük. pulsarda daha sık yanıyodu ama kendiliğinden sönüyodu, dominarda bir kere yandı, bende birkaç kere stop edip çalıştırdım, baktım sönmüyo gittim serviste söndürdüm. üstüne bayadırda zaman geçti hala yanmadı.
sabaha kontrol ettiğinde kendiliğindende sönebilir, yanık kalabilirde, ama önemli bişey olmasını beklemiyorum. sesi soluğu normal ise ve yağ lambasıda yanmadığına göre bi sıkıntı olmaz. zaten garantisi devam eden motor.
Elektron
11 Nisan 2020, 00:30
yok yok dert etme. benimde dominarda sönmemişti. cihaza bağlayıp söndürdük. pulsarda daha sık yanıyodu ama kendiliğinden sönüyodu, dominarda bir kere yandı, bende birkaç kere stop edip çalıştırdım, baktım sönmüyo gittim serviste söndürdüm. üstüne bayadırda zaman geçti hala yanmadı.
sabaha kontrol ettiğinde kendiliğindende sönebilir, yanık kalabilirde, ama önemli bişey olmasını beklemiyorum. sesi soluğu normal ise ve yağ lambasıda yanmadığına göre bi sıkıntı olmaz. zaten garantisi devam eden motor.
Çok teşekkür ederim iki gün içim rahat edecek sayenizde :mrgreen:
kdiner
11 Nisan 2020, 12:27
Dediğin gibi tahliye hortumu olduğu gibi kalsın.
---------- Mesajlar birleştirildi - 12:27 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:24 ----------
Merhaba,
3000 km'de dominar 400 motorum var ekim sonu sıfır olarak aldım daha önce de yazmıştım.
Bu gece sokağa çıkma yasağı açıklanınca havalanından hızlı şekilde dönmem gerekiyordu eve yaklaşık 7-8 dakika civarı 145 civarı hızlarda devam ederek kullandım hiç devir kesiciye sokmadım.
Şehir içine girdiğimde yavaşladığımda viteste debriyajı çektiğimde hafif bir rolanti değişikliği olduğunu farkettim, kenara çekip boşa aldım kapadım motoru tekrar çalıştırdım ve rolanti düzeldi otoparka geldiğimde etraflıca kontrol ettim ses, yağ conta kısımları vb yerlerde hiçbir yerde bir akıntı veya problem olmadığını gördüm. Yıllardır çeşitli motosikletler kullandım ve mühendisim bu tarz şeylerde aman aman olmasa da bilgim iyidir herhangi bir sorun görmedim.
Gel gelelim asıl probleme Sarı Motor İkaz lambası yanıyor otoparkta çalıştırdım kapadım sonra tekrar çalıştırdım 4500 devir civarında sesini tekrar dinledim herhangi ses veya bir şey yok soğutma sıvısı ve yağı da kontrol ettim orada da bir problem yok diğer ikaz lambaları da yanmadı motor sıcaklığıda fan açacak seviyede ama fazlasında değildi malum havalar da giderken hararet yapabilecek kadar yüksek değil.
Ne gibi problem olabilir çok içime dert oldu bujilerde problem olduğunda falan bu lamba yanıyor mu bu motorda.
Ek olarak 2500 ara yağ bakımı dahil tüm bakımları tam son koydurduğum yağ da motul hatta mekanik bir problem olacağını düşünmüyorum güç veya torkta bir düşüş çalışmada herhangi bir yanlı hissetmedim seste gayet lineerdi.
Sabit yandı galiba sıkıntı yok Air idle hatası vermiştir yani anlık hava kontrolü hatasıdır belli bir km kullandıktan sonra kontak aç kapa yaptığınız zaman söner sorun yok devam.
y.selimbatu
11 Nisan 2020, 12:52
Bu motosikletle dünyayı gezen youtuber,gezgin,bloger vs vs vs birileri varmı takip edebileceğimiz.
yurekli_emin
11 Nisan 2020, 14:02
Bu motosikletle dünyayı gezen youtuber,gezgin,bloger vs vs vs birileri varmı takip edebileceğimiz.
Yabancılardan var sanırım. Bajaj Instagram'da reklam olarak gösterip duruyordu.
yürekçe
11 Nisan 2020, 14:54
Yaa pek çok video izkeyip yorum okudum.
Burada, gerçekten iyi olan bir usta var. ( ülke genelinde de bilinen suzuki, kawa fabrikalarının tanıdığı bir ustadır )
Onunla görüştüm, orjinal halitle test etti..
Kısa sürede kesiciye giriyor diye önü 16 yap dedi, arka dişliyle oynama son hız düşer dedi ( son hızla pek işim olmaz ama yine de yazayım dedim )
Videolarda 16-43 tavsiye ediliyor.
Ustaya bunu da söyledim 16 dene bir, olmazsa konuşuruz dedi..
Yakıtım yüksek gibi, çabuk vites istiyor.
Ben de herkes gibi ilk üç vites aralığı uzasın istiyorum.
Ön dişli 16 yeterli mi?
Arka 43 de almalı mıyım. 300km sonra bakıma girecek. 2200km de motor. Sık sık servise girmek istemiyorum. 1 defada olup bitsin.
Bir de gidon yükseltme konusu var. Boy 1.83
Gönlüm uzundan yana..
2 model var
Servis, kısa olan uyar dedi ama İlanlardaki motorlara bakınca ikisinden de takan var.
Kablo boyları yeterli mi yoksa uzun olan için fren cs kablolar değiştiriliyor mu??
Birisi 5.5cm. Standart yükseltme aparatı.
https://m.trendyol.com/knmaster/gidon-yukseltme-heightening-22-28-mm-fume-p-34262606?boutiqueId=316783&merchantId=106921&gclid=CjwKCAjw1cX0BRBmEiwAy9tKHkxAjyVCWFZUCLzWv91n 6wQ7pF465RqnYHm06pmnFPuVihcOlwbj1RoCSOAQAvD_BwE
Diğeri, ayarlı model, 7-8 cm.
https://www.gittigidiyor.com/otomobil-motor-aksesuar/knmaster-acisi-ayarlanabilir-gidon-yukseltme-takimi-siyah_pdp_514493085
Sorun şu ki, netten getirteceğim.
Hangisini almam uygundur.
Servise zerre güvenemiyorum ama garanti olayını da atlamak istemiyorum.
Bir de bu dişlileri takarsam ( 16-43 ) garantiden çıkar mı? Test eden usta ' isterse bahane edip çıkartabilir ' dedi
Hadi bana yardım edin de bitireyim şu işi..
Angrypower
11 Nisan 2020, 15:10
Ön diş 16 yeter. Tüm kombinasyonları ile denedim o aleti. Hatta içinden geçtim :)
Garantiden düşmez. Arkayı 43 yaparsan da çok bir fark olmaz. Önü 16 yapıp, arkayı 43 yapman da hemen hemen arkayı 40 yapman ile eş değer. O zaman rüzgarlı havada çok vitesle oynatıyor.
Vel hasıl-ı kelâm sen önü 16 yap ve rahatına bak. incirinden de bakla çıkarmana gerek kalmaz.
Bende nc750’nin yükseltme aparatı vardı. 5cm yeter. Benim boyda 183cm.
levend84
11 Nisan 2020, 15:23
Ön diş 16 yeter. Tüm kombinasyonları ile denedim o aleti. Hatta içinden geçtim :)
Garantiden düşmez. Arkayı 43 yaparsan da çok bir fark olmaz. Önü 16 yapıp, arkayı 43 yapman da hemen hemen arkayı 40 yapman ile eş değer. O zaman rüzgarlı havada çok vitesle oynatıyor.
Vel hasıl-ı kelâm sen önü 16 yap ve rahatına bak. incirinden de bakla çıkarmana gerek kalmaz.
Bende nc750’nin yükseltme aparatı vardı. 5cm yeter. Benim boyda 183cm.
Ön 16
Arka 43 olunca
6.vitesi unut modu.
16 ya 44 biraz daha iyi gibi.
Arka 43 kalsin denilirse,ön mecbur 15 olacak.
Kullanan arkadasim tum yontemleri denedi.
Bu arada 44T dişlisinide baska bir modelden uyarladi.
Göbek merkezini genişletti.
Bir sorayim hangi markanin dişlisini almis.
yürekçe
11 Nisan 2020, 15:35
Çok tşk arkadaşlar..
Yorum ve fikirlere açığım.
levend84
11 Nisan 2020, 15:42
Edit:
Arkadaşimla konuştum,
Dominara özel 44T dişli yok dedi.
Mondial rx3 evo 44T arka dişliyi ustasina taktirmiş.
Bijon bölüm dairesi tutuyor,gobek çapini ayarlatmiş.
Ama detaylari bilmiyor.
Angrypower
11 Nisan 2020, 15:46
Hiç uğraşmadan önü 16 yapmak en sağlıklısı. Son hız 174’te kesici, 120’de aynaları az da olsa görebiliyorsun. Fazlada zorlamamak gerekiyor çünkü yarım debriyajla kalkmak zorunda kalmaya sebebiyet veriyor. En uygun varyasyonu 16t ön dişli.
kdiner
11 Nisan 2020, 16:07
Ön 16
Arka 43 olunca
6.vitesi unut modu.
16 ya 44 biraz daha iyi gibi.
Arka 43 kalsin denilirse,ön mecbur 15 olacak.
Kullanan arkadasim tum yontemleri denedi.
Bu arada 44T dişlisinide baska bir modelden uyarladi.
Göbek merkezini genişletti.
Bir sorayim hangi markanin dişlisini almis.
İki dişliden birini unut 16 43 diye birşey yok anlattık bunları, önü 16 yapmak arkayı 43 yapmak ile aynı sadece ön dişli daha uygun fiyatlı, önü 16 yap arka 45 orjinal kalsın veya ön 15 orjinal kalsın arkayı 43 yap, her iki dişliyi de 16 43 yaparak birşey elde edemezsin boşuna kendini avutmuş olursun, daha da vites arasını uzatmak istersen ön 15 orjinal arka 40 yap ama torktan feragat etmen gerekecek.
levend84
11 Nisan 2020, 16:11
İki dişliden birini unut 16 43 diye birşey yok anlattık bunları, önü 16 yapmak arkayı 43 yapmak ile aynı sadece ön dişli daha uygun fiyatlı, önü 16 yap arka 45 orjinal kalsın veya ön 15 orjinal kalsın arkayı 43 yap, her iki dişliyi de 16 43 yaparak birşey elde edemezsin boşuna kendini avutmuş olursun, daha da vites arasını uzatmak istersen ön 15 orjinal arka 40 yap ama torktan feragat etmen gerekecek.
Valla hacim,
Arkadas ugrasti bu islerle,ben uzun soluklu domi kullanmadim
Ama 16 44 te bir yokladim motoru yol hafif yokuştu 6.viteste haldir haldir bayilmadan çikti.
kdiner
11 Nisan 2020, 16:17
Yaa pek çok video izkeyip yorum okudum.
Burada, gerçekten iyi olan bir usta var. ( ülke genelinde de bilinen suzuki, kawa fabrikalarının tanıdığı bir ustadır )
Onunla görüştüm, orjinal halitle test etti..
Kısa sürede kesiciye giriyor diye önü 16 yap dedi, arka dişliyle oynama son hız düşer dedi ( son hızla pek işim olmaz ama yine de yazayım dedim )
Videolarda 16-43 tavsiye ediliyor.
Ustaya bunu da söyledim 16 dene bir, olmazsa konuşuruz dedi..
Yakıtım yüksek gibi, çabuk vites istiyor.
Ben de herkes gibi ilk üç vites aralığı uzasın istiyorum.
Ön dişli 16 yeterli mi?
Arka 43 de almalı mıyım. 300km sonra bakıma girecek. 2200km de motor. Sık sık servise girmek istemiyorum. 1 defada olup bitsin.
Bir de gidon yükseltme konusu var. Boy 1.83
Gönlüm uzundan yana..
2 model var
Servis, kısa olan uyar dedi ama İlanlardaki motorlara bakınca ikisinden de takan var.
Kablo boyları yeterli mi yoksa uzun olan için fren cs kablolar değiştiriliyor mu??
Birisi 5.5cm. Standart yükseltme aparatı.
https://m.trendyol.com/knmaster/gidon-yukseltme-heightening-22-28-mm-fume-p-34262606?boutiqueId=316783&merchantId=106921&gclid=CjwKCAjw1cX0BRBmEiwAy9tKHkxAjyVCWFZUCLzWv91n 6wQ7pF465RqnYHm06pmnFPuVihcOlwbj1RoCSOAQAvD_BwE
Diğeri, ayarlı model, 7-8 cm.
https://www.gittigidiyor.com/otomobil-motor-aksesuar/knmaster-acisi-ayarlanabilir-gidon-yukseltme-takimi-siyah_pdp_514493085
Sorun şu ki, netten getirteceğim.
Hangisini almam uygundur.
Servise zerre güvenemiyorum ama garanti olayını da atlamak istemiyorum.
Bir de bu dişlileri takarsam ( 16-43 ) garantiden çıkar mı? Test eden usta ' isterse bahane edip çıkartabilir ' dedi
Hadi bana yardım edin de bitireyim şu işi..
Knmaster olanı alacaksan şayet 3cm olanı alın 5cm olanı debriyaj kablosu kurtarmıyor ve Pulsar 200ns debriyaj teli kullanmanız gerekli, diğer yükseltme ile ilgili bilgim yok. Videolarda 16 veya 43 tavsiye ediliyor her iki dişliyi değiştirerek kullanın diye tavsiye edilmiyor eden varsa dikkate almayın, sadece ya 16 takıp kullanın yada 43 takıp kullanın aynı anda iki dişliyi de takıp kullanmayın.
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:17 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:12 ----------
Valla hacim,
Arkadas ugrasti bu islerle,ben uzun soluklu domi kullanmadim
Ama 16 44 te bir yokladim motoru yol hafif yokuştu 6.viteste haldir haldir bayilmadan çikti.
Ben 15 40, 15 42, 15 43 ve 16 45 dişliyi kullandım bana en ideali 15 42 gelmişti benim fikrim, kullanabilir sıkıntı yok ama her iki dişli ile ağım şahım bir fark olmaz hatta bir safya vardı bunları karşılaştırmak olarak, hepsi 6 viteste gider ama dişli düştükce bu oran biraz daha düşüyor torkunu aldığın için ben 46000km kullandım iki defa 4250 ve 6357km lik tur yaptım.
Hocam motorun faturası vardı ama hatırlamıyorum ne yazdığını. Motor ve belgeler işyerinde otoparkta duruyor ben ise evde mahsur kaldım. Haftaya işyerine gidince bakarım.
Angrypower
11 Nisan 2020, 18:12
https://i.resimyukle.xyz/H33Wbf.jpeg
Ahanda bu yazıyor :)
---------- Mesajlar birleştirildi - 18:12 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:07 ----------
https://i.resimyukle.xyz/H136SO.jpeg
Bu da faturası eski dominarın.
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO