PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bajaj Bajaj Dominar 400 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Sayfa : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 [95] 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121

ozan1991
04 Mart 2020, 16:00
Ozan garantisi duruyormu seninkinin?Benimki geçtiğimiz şubatta bitti.Ben geçen sene girmiştim 15 bin bakımına çok birşey çıkmadıda net tutarıda hatırlamıyorum.Ben 20 bin bakımında komple dişli zincir buji ve filitreleri değişmiştim baya külfiyetli tutmuştu.

---------- Mesajlar birleştirildi - 10:59 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:48 ----------

Benim 59 cm tur camı vardı.Tur camı geçtiğimiz günlerde yan ayaklığı açtım sandım meğer açmamışım motoru yatırınca farkettim.Motor yere düşmeden tuttuk çünki motor arkadaşımın üstüne devrildi.Yoksa tutmam mümkün değildi.Devrilince tur camıda kırıldı.Zar zor kaldırdık motoru.Bende orjinal tur camını taktım velakin 150 km hıza çıkınca motorun üstünde duramıyorum.Ben dominar ile turcamsız üzerinde duramıyorken mt07 ile turcamsız nasıl yapıyorlar?

Geçen hafta motoru satmak için ilana koyacaktım.Emsal fiyatlara baktım benimki anca 15-16 ya gider.Komik rakamlar.Satmaktan vazgeçtim.Farzet 16 ya sattım ne alacağım?Hurdası çıkanakadar veya biri gelip illa sat ölümü gör satmassan demediği müddetce satmayacağım gibi durumlar.Sağlık mağlık olsun.

benimde bitmiştir belki bakıcam 15 bin bakımı ağır Bi bakım değil anlaşılan

kdiner
08 Mart 2020, 12:28
İstanbul da olanlar mutlaka yeni dominarı bir test etsinler yok böyle bir değişim.

carpediem55
08 Mart 2020, 12:56
İstanbul da olanlar mutlaka yeni dominarı bir test etsinler yok böyle bir değişim.

Nerde test edebiliriz hocam

kdiner
08 Mart 2020, 14:05
Nerde test edebiliriz hocam

kuralkan ın tuzla daki fabrikasında test edebilirsiniz.

ozan1991
14 Mart 2020, 13:34
bugün 15 bin bakımı yaptırdım arka fren balatasınıda değiştik, zincirin ömrü bitmeye başlamış 20 bin bakımda değişelim dedik şimdi dişlinindemi değişmesi gerekiyor onu anlamadım yani set olarak mı?

HappyPuppy
14 Mart 2020, 14:51
bugün 15 bin bakımı yaptırdım arka fren balatasınıda değiştik, zincirin ömrü bitmeye başlamış 20 bin bakımda değişelim dedik şimdi dişlinindemi değişmesi gerekiyor onu anlamadım yani set olarak mı?

Genellikle zincir değişiminde dişli değişimi de öneriliyor. Zincir baklaları dişli üzerinde sürekli aynı boşluklara denk geldiği için alışma oluyordur haliyle. Zaten arka dişli boyut olarak öndekinin 3 katı olduğu için 2 kat daha fazla yıpranıyor.

Benim Dominar da 14xxx km'de şu an. Yapılan işlemleri, değişen parçaları, toplam fiyatı ve hangi servise gittiğini yazabilir misin? Ben de Mart bitmeden bi bakıma gideceğim de fikir olsun.

ozan1991
14 Mart 2020, 15:04
Genellikle zincir değişiminde dişli değişimi de öneriliyor. Zincir baklaları dişli üzerinde sürekli aynı boşluklara denk geldiği için alışma oluyordur haliyle. Zaten arka dişli boyut olarak öndekinin 3 katı olduğu için 2 kat daha fazla yıpranıyor.

Benim Dominar da 14xxx km'de şu an. Yapılan işlemleri, değişen parçaları, toplam fiyatı ve hangi servise gittiğini yazabilir misin? Ben de Mart bitmeden bi bakıma gideceğim de fikir olsun.

Ben istanbul da bay moto ya gidiyorum 15 bin bakıma girdim en son yağ değişimi filtreler arka fren balatası değişti 350tl ödedim

HappyPuppy
14 Mart 2020, 15:37
Teşekkürler, aradım ben de şimdi Baymoto'yu. Pazartesi bi genel bakıma gidicem. Bahar geldi, şu salgın dolayısıyla toplu ulaşım kullanmak yerine motorlara iyi bakmak lazım :D

ozan1991
14 Mart 2020, 16:19
Teşekkürler, aradım ben de şimdi Baymoto'yu. Pazartesi bi genel bakıma gidicem. Bahar geldi, şu salgın dolayısıyla toplu ulaşım kullanmak yerine motorlara iyi bakmak lazım :D

aynen öyle bay motoyuda seviyorum Avrupa yakasından gidiyorum Oktay motordan sonra hep oradayım işlerini iyi yapıyorlar

gondors1990
15 Mart 2020, 15:09
Baybars ve ekibi güzeldir.Bir tek istediğimiz yağ koymak istediğimizde imza olayına girmese daha güzel olacak.:)

reo
18 Mart 2020, 20:40
Arkadaşlar bugün ilk defa dominar sürdüm ama biraz hayal kırıklığı oldu; motor çok fazla titreşimli, hele 5000 devire gelince her iki gostergeden gelen zırıltı çok şiddetliydi.
Daha önce kullandığım pulsardan çok çok titreşimli bir motor.

Motor henüz 500km deydi ve rodaj bakımı yapılmamıştı. Sizler rodaj sonrasında titreşimde bir azalma gördünüz mü?

Motoru alma durumum var da.

yürekçe
18 Mart 2020, 20:56
2020'den önceki modellere, 2020 yazılımı atılabiliyor mu?

avarekasnak
18 Mart 2020, 21:07
ben pulsardan dominara geçtim.2017 domim var.gayet memnunum.

Angrypower
18 Mart 2020, 21:08
2020'den önceki modellere, 2020 yazılımı atılabiliyor mu?

Büyük ihtimalle atılmıyordur. Çünkü 2020 model, mekanik olarak birçok farklığa sahip. Bunların total olarak ele aldığında birine iyi gelen şey, diğerini heder edebilir.

reo
18 Mart 2020, 21:28
Arkadaşlar titreşim diyorum.
Yorum yokmu kullanıcılardan?

ozan1991
18 Mart 2020, 22:02

biraz azalır ama titreşim var motorda

yürekçe
18 Mart 2020, 22:09
Büyük ihtimalle atılmıyordur. Çünkü 2020 model, mekanik olarak birçok farklığa sahip. Bunların total olarak ele aldığında birine iyi gelen şey, diğerini heder edebilir.

Tşk ederim cevabın için..
Şu anda 1974 km de benimki.
Önü 16T yapmayı düşünüyorum.
Kesici değil ama ilk 3 vites aralığını uzatmam gerek.

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:09 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:08 ----------

Bu fiyata bu kalite ve güç..
E o kadar da olsun artık.

Cloud
19 Mart 2020, 00:20

Titreşim senin için önemli ise eski kasa Dominar seni üzer. Yenisini dene ya da başka motorlara bak derim. Doğruya doğru. Evet güzel özellikleri var ama alışık olmayanı yoran ciddi bir titreşim de var.
Yeni modelde titreşim azalmış deniyor test edersem şu Korona işi bitince buradan da youtubedan da paylaşacağım.

Angrypower
19 Mart 2020, 07:00
Tşk ederim cevabın için..
Şu anda 1974 km de benimki.
Önü 16T yapmayı düşünüyorum.
Kesici değil ama ilk 3 vites aralığını uzatmam gerek.

Hiç çekinmeden tak. Önü 16 veya arkayı 43 yap. İstediğin kullanış hissiyatını yakalayacaksın. Güle güle sürmen dileğiyle.

yurekli_emin
19 Mart 2020, 09:23
Dominar alırsam eğer enduro yapmak istiyorum sizce yapılır mı? Neler gerekir?

yürekçe
19 Mart 2020, 09:35
Hiç çekinmeden tak. Önü 16 veya arkayı 43 yap. İstediğin kullanış hissiyatını yakalayacaksın. Güle güle sürmen dileğiyle.

:) Teşekkür ederim..
16-43 beraber mi ya da " ya ön 16 ya da arka 43 " şeklinde mi?
Önden bir diş, arkadan 3 dişli demek, biliyorsunuz.

---------- Mesajlar birleştirildi - 09:35 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:34 ----------

Dominar alırsam eğer enduro yapmak istiyorum sizce yapılır mı? Neler gerekir?

Bu ciddi bir soru mu?
Ya da " tipini enduroya mı çevirmek istiyorsunuz?

Angrypower
19 Mart 2020, 09:38
Ya önü 16 ya da arkayı 43 yapıyorsun. Hemen hemen aynı değerlere sahip oluyor. Hangi dişliden bulabiliyorsan onu alırsın. Çünkü bazen ön yada arka bulunuyor ve insanlar tereddütte kalıyor. Açıklamam bu yüzdendir :queen:

yurekli_emin
19 Mart 2020, 09:46
:) Teşekkür ederim..
16-43 beraber mi ya da " ya ön 16 ya da arka 43 " şeklinde mi?
Önden bir diş, arkadan 3 dişli demek, biliyorsunuz.

---------- Mesajlar birleştirildi - 09:35 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:34 ----------

Bu ciddi bir soru mu?
Ya da " tipini enduroya mı çevirmek istiyorsunuz?

Çok ciddiyim valla. Yarı arazi yarı asfalt lastiğinden başlıcam başka ne gerekebilir. Hafif araziye girerim ben zaten off road fazla yapmam. Süspansiyonları oynamak gerekir mi? Öne güzel bir gaga bulur muyuz?

kdiner
19 Mart 2020, 14:58
Çok ciddiyim valla. Yarı arazi yarı asfalt lastiğinden başlıcam başka ne gerekebilir. Hafif araziye girerim ben zaten off road fazla yapmam. Süspansiyonları oynamak gerekir mi? Öne güzel bir gaga bulur muyuz?

Gaga bulamazsın, normal veya çok fazla atraksiyon yapmayacaksanız normal lastikte işinizi görür, ben orjinal lastik ile Karadeniz yaylalarında baya toz yuttum.

gerivites
19 Mart 2020, 16:28

Gaga yapan hintli autologue design diye bir firma var. Türkiye'ye gönderim yapıyorlar mı bilmiyorum. Gaganın kullanım amacı nedir

yurekli_emin
19 Mart 2020, 18:04
Gaga yapan hintli autologue design diye bir firma var. Türkiye'ye gönderim yapıyorlar mı bilmiyorum. Gaganın kullanım amacı nedir

Süs. GS' e benzetme amaçları fln 😂

HappyPuppy
19 Mart 2020, 18:42
Dominar kesinlikle araziye girebilecek bi motosiklet değil. Ha yaptım oldu derseniz tamam da, boş ağırlığı 180 kg, ön süspansiyon aşırı sert, ABS kapatılamıyor, egzoz sisteminin parçaları da motosikletin altını çok alçak yapıyor. Ben kendim memlekette zaten kırsalda kullanıyorum, tarla bahçe arası yollarda sürüyorum da, yolun olmadığı yerlerde kullanılamıyor. En azından stabilize yol olması şart. Bence hiç fantezi aramaya gerek yok, CRF gibi WR gibi modeller varken Dominarın performansı hiç tatmin etmez. Zaten Bajaj da bu modeli Sport Tourer olarak lanse ediyor, gerçi tek silindir motor ne kadar tourer olacaksa :) Enduroya zaten çevrilemez, ön süspansiyon yayları ve yağı değiştirilirse en fazla dual-purpose olur.

yürekçe
19 Mart 2020, 20:10
Arazide, özellikle yokuş aşağı abs kesinlikle tutmaz.
Bir gs1200 videosu vardı, bulursam paylaşırım. Abs yi opsiyonel kullanmak çok çok kıymetli.
Mesela yeraltı garajında dik rampalarda abs tut-maz!

yurekli_emin
19 Mart 2020, 21:46
Dominar kesinlikle araziye girebilecek bi motosiklet değil. Ha yaptım oldu derseniz tamam da, boş ağırlığı 180 kg, ön süspansiyon aşırı sert, ABS kapatılamıyor, egzoz sisteminin parçaları da motosikletin altını çok alçak yapıyor. Ben kendim memlekette zaten kırsalda kullanıyorum, tarla bahçe arası yollarda sürüyorum da, yolun olmadığı yerlerde kullanılamıyor. En azından stabilize yol olması şart. Bence hiç fantezi aramaya gerek yok, CRF gibi WR gibi modeller varken Dominarın performansı hiç tatmin etmez. Zaten Bajaj da bu modeli Sport Tourer olarak lanse ediyor, gerçi tek silindir motor ne kadar tourer olacaksa :) Enduroya zaten çevrilemez, ön süspansiyon yayları ve yağı değiştirilirse en fazla dual-purpose olur.

Yol olmayan yerlerde kullanmam zaten yav cross değil bu sonuçta ama kırsalda ve asfaltta kullanıcam, yani dağa çıkarım ovaya falan giderim toprak yollarda, alırsam bu makineyi inşallah bu amaçlar için pirelli scorpion rally str takayım diyorum

pesimistt
19 Mart 2020, 22:05
peki hem önü 16 hem arkayı 43 yapsak ne olur.daha fazla faydası olurmu,yada hiç faydası olmaz sadece masraf mı yapmış oluruz.

ozan1991
19 Mart 2020, 22:14
götü yere çok yakın bide dediği gibi sürtersin sağını solunu al bi cross rahatına bak bence

reo
19 Mart 2020, 22:35
Bugün nihayet motoru aldım, 2 yıldır aklımdaydı, aklımda duracağına garajda dursun dedim.
İlk izlenim olarak fena değil. 60km mesafeden getirdim, henüz rodajda olduğu için düşük devirde sürdüm. Motor alt devirlerde rahat geldi bana. En azından dün bahsettiğim titreşimi daha az hissettim, bilemiyorum belki psikolojiktir (motor artık benim ya).

yurekli_emin
19 Mart 2020, 22:43
Bugün nihayet motoru aldım, 2 yıldır aklımdaydı, aklımda duracağına garajda dursun dedim.
İlk izlenim olarak fena değil. 60km mesafeden getirdim, henüz rodajda olduğu için düşük devirde sürdüm. Motor alt devirlerde rahat geldi bana. En azından dün bahsettiğim titreşimi daha az hissettim, bilemiyorum belki psikolojiktir (motor artık benim ya).

Yeni kasa mı aldın eski kasa mı?

ozan1991
19 Mart 2020, 23:38

7 bin devirden sonra titreşim artıyor 6. vites 110-120km aralığında hoş gidiyor sonra titremeye başlar zaten uzun yol için en konforlu süratlar benim için,hayırlı olsun

reo
20 Mart 2020, 08:21
Çok teşekkür ederim. Eski kasa aldım.
Almadan önce Cloud'un incelemelerini tekrar okudum. Samimi ve gerçekçi değerlendirme yaptığı için çok faydalı buluyorum. Ayrıca teşekkür ederim.

yürekçe
20 Mart 2020, 10:30
Hayırlı olsun :)
Dişli değişimleri hk fikir ve tecrübelerinizi paylaşırsınız artık...

Angrypower
20 Mart 2020, 10:36
Hayırlı olsun :)
Dişli değişimleri hk fikir ve tecrübelerinizi paylaşırsınız artık...

Abi yapma gözünü seveyim. Dişli dişli hepsini deneyip, burada sayfa sayfa yazdık. Halen neyin testini bekliyorsun? Onlara bak ve soruna çare bul :)

yürekçe
20 Mart 2020, 10:57
Abi yapma gözünü seveyim. Dişli dişli hepsini deneyip, burada sayfa sayfa yazdık. Halen neyin testini bekliyorsun? Onlara bak ve soruna çare bul :)

Onu biliyorum, bu arkadaş hatay'dan. Orada ciddi rampalar var ( belen yokuşu vb ) oralardan da kişiye göre tecrübe dönüşü almak istedim. :)

Angrypower
20 Mart 2020, 11:01
Onu biliyorum, bu arkadaş hatay'dan. Orada ciddi rampalar var ( belen yokuşu vb ) oralardan da kişiye göre tecrübe dönüşü almak istedim. :)

Hee... O işler beni aşar :) Gittiğim bir yer olsa idi tecrübe aktarırdım ama bizim buralar genelde düzlük. Apaçilik yapacaksan ön 15 arka 45 stock kalsın ama. Çok güzel arka teker yanlıyor o zaman :queen:

reo
20 Mart 2020, 11:26

Ben yokuşlu yerlere yazın gidiyorum. Kışın hep duzlukteyim. Yine hatirlatirsaniz deneyimlerimi yazarım elbet.

Cloud
20 Mart 2020, 11:59
Çok teşekkür ederim. Eski kasa aldım.
Almadan önce Cloud'un incelemelerini tekrar okudum. Samimi ve gerçekçi değerlendirme yaptığı için çok faydalı buluyorum. Ayrıca teşekkür ederim.

Hayırlı olsun, kazasız belasız kullanmanı dilerim.
Ben Dominar'dan memnun olarak ayrıldım, ve evet ilk başta titreşime fena takılmıştım ve hala diyorum eski kasa titreşimlidir, ama dişli değişimi epeyce rahatlatıyor, geri kalan özellikleri zaten iyi, bir de zamanla alışılıyor titreşime, en azından bende öyle olmuştu.
Güle güle kullan, benim bu işte olumlu katkım olmuşsa ne mutlu bana, sağ ol. Ayrıca bir gün belki yeni kasa bi Domi daha alırım belli mi olur :)
Selamlar!

kdiner
20 Mart 2020, 14:00
Yeni kasa bu hafta sonu Kadıköy servisinde teste açılacaktı ama coronavirüs nedeni ile iptal edildi, müsait bir zamanda mutlaka test edin daha iyi anlayacaksınız.

IronHand1
22 Mart 2020, 12:22
arkadaşlar d400 için kappa k22 yada givi e22n taktıran oldumu n11 gibi sitelerden alıp?

yurekli_emin
22 Mart 2020, 13:27
Dün bindim bu dominara da efsane bir şeymiş yaa. Drift' ten inip buna binince eşekten inip ata binmiş gibi oldum. Açıkcası torkundan korktum yani. 1.viteste gazı bir çevirdim direk beni geriye çekiyor zor tutuyorum motoru. Efsaneydi!!

kdiner
22 Mart 2020, 15:12
Dün bindim bu dominara da efsane bir şeymiş yaa. Drift' ten inip buna binince eşekten inip ata binmiş gibi oldum. Açıkcası torkundan korktum yani. 1.viteste gazı bir çevirdim direk beni geriye çekiyor zor tutuyorum motoru. Efsaneydi!!

CC beygir tork her şey artıyor, zamanında bende dirft kullanırken ilk Pulsar ı aldığım da bende sizin gibi hissettim, dediğim şuydu ben daha önce motor kullanmıyormuşum, bir zaman sonra 600cc üzeri de kullanınca dominar hiç birşeymiş dersin bu böyle devam eder gider.

yurekli_emin
22 Mart 2020, 15:57
CC beygir tork her şey artıyor, zamanında bende dirft kullanırken ilk Pulsar ı aldığım da bende sizin gibi hissettim, dediğim şuydu ben daha önce motor kullanmıyormuşum, bir zaman sonra 600cc üzeri de kullanınca dominar hiç birşeymiş dersin bu böyle devam eder gider.

Tabii biliyorum onu ama şuanlık dominar çok hoşuma gitti.

okans.
01 Nisan 2020, 01:20
Selamlar arkadaslar yeni dominar 400 ug almak istiyorum.Suan galeriler 29900 diyor fakat yuzyuze konusmadim hic.
Acaba indirim yaparlar mi bu fiyat uzerinden.Yeni alan bir arkadas varmidir nereden almis.Son fiyat nedir .
Bilen varsa yardimci olabilir mi .
Iyi surusler.

kdiner
01 Nisan 2020, 08:34
Selamlar arkadaslar yeni dominar 400 ug almak istiyorum.Suan galeriler 29900 diyor fakat yuzyuze konusmadim hic.
Acaba indirim yaparlar mi bu fiyat uzerinden.Yeni alan bir arkadas varmidir nereden almis.Son fiyat nedir .
Bilen varsa yardimci olabilir mi .
Iyi surusler.

As, indirim beklemeyin satışlar kuralkan üzerinden olduğu için değişiklik olmaz ha bayiden eşantiyon falan alabilirsiniz.

cb 650f
01 Nisan 2020, 13:15
herkese selam aranıza yeni katılmış bulummaktayim 2 gün önce dominar 400 ug aldım cuma günü yeni fiyat 32700 tl olacak bilginize

Dinçdarı
01 Nisan 2020, 15:57
Zamansiz zamanlarda zam iyi olur.Hazir millet para kesiyor,hepsi yapsinlar zamlarini.