Orijinalini görmek için tıklayınız : Bajaj Bajaj Dominar 400 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
[/COLOR]Motor bu şekilde içiyor yakıtı.Gazlama güzelde yakıt fena.Hafatasonu gezisi olsa idare edilirde günlük mümkün değil.100 km de 50-tl yakıt yedim.7 litre aldım bitti.Yaklaşık 7 litre yaktırdım.[COLOR="Silver"]
Nasıl ya? Hani 3,5 - 4 litre yakıyordu, hani tasarrufluydu :)
levend84
31 Ekim 2018, 22:37
Mt-25’i teslim aldım. Belki bana kızacaklar ama Dominar daha iyiydi benim için. Öyle aman amanda fark göremedim. Açık ara aydınlatmalarında daha iyiydi. Güzel yakıyor. 35km de ortalama 3,8lt/100km
Aga iki resimde buraya ativerde bakak..
mavellen
01 Kasım 2018, 09:02
Gazlayınca pek tararruf olmuyor.Hangi motor gazlayınca tararrufluda?
gerivites
01 Kasım 2018, 09:03
3,5-4 ile kullanmak mümkün. Mavellen dişli değiştirdi. Gerçi orijinal dişli ile de basınca 7lt yakmışlığım var. İnsan gibi kullanınca 3lerde yakmak mümkün. Her araç için geçerli olduğu gibi yarı yarıya fark ediyor :)
mavellen
01 Kasım 2018, 09:04
Mt-25’i teslim aldım. Belki bana kızacaklar ama Dominar daha iyiydi benim için. Öyle aman amanda fark göremedim. Açık ara aydınlatmalarında daha iyiydi. Güzel yakıyor. 35km de ortalama 3,8lt/100km
Senin tek şikayetin soch motor ve titreme idi.
Hayırlı uğurlu olsun.Resimde koy.
Angrypower
01 Kasım 2018, 09:45
3,5-4 ile kullanmak mümkün. Mavellen dişli değiştirdi. Gerçi orijinal dişli ile de basınca 7lt yakmışlığım var. İnsan gibi kullanınca 3lerde yakmak mümkün. Her araç için geçerli olduğu gibi yarı yarıya fark ediyor :)
Ben 6,4lt/100km yapmıştım. Beni geçmen için bir ihtimal var; tüm olumsuz koşullara rağmen arkanda artçı vardı. 156km’de full depodan ışık yaktım.
---------- Mesajlar birleştirildi - 09:45 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:43 ----------
Senin tek şikayetin soch motor ve titreme idi.
Hayırlı uğurlu olsun.Resimde koy.
Aynen abi Sohc benim kullanımıma uymuyor. 7000deviri geçmezsen mt-25 3,6 gibi rakamları yakıyor. 2000km rodaj bitsin, 1000km de motor açılsın die full rpm giderim. Yada 1600-2500 arası giderim bilmiyorum. Lakin ondan sonra ciddi kıyas yaparım. Fakat şu hali ile oyuncak gibi duruyor. Çok hafif geliyor.
Konu herhalde SOHC / DOHC farkından çok tek silindir / çift silindir (ve dolayısıyla çevirilebilecek azami devir sayısı) farkı olsa gerek; DOHC yüksek devirde iyi güç alabilmek için ihtiyaç duyulan bir teknoloji. Tek silindirde ulaşılabilecek devir sayısı çift silindirden daha az olacağı için DOHC'un pek bir anlamı olmayacaktır...
emremm
01 Kasım 2018, 10:03
Bu ara SOHC-DOHC muhabbeti dönüyor.:)
Motorun tek eksantrik veya çift eksantrik olması neyi değiştirir veya siz nasıl anlıyorsunuz?
Motor ben tekim, garibanım diyerek mi çalışıyor?:P
mavellen
01 Kasım 2018, 10:04
Aldığım yakıtdada sıkıntı olabilirmi?7.09 litre kayıt aldım.Yakıtı almadan önce depoyu tamamen bitirmiştim.Tekrar yakıt alacağımdada depo tamamen bitmişti.Zamanında petrole girmememden kaynaklandı.Yakıt yeter sandım.Önceki dişi düzenine göre yetmesi gerekiyordu çünki testtini yapmıştım.Bu 7 litre anlam veremediğim bir şekilde oldu.
Zaten Dominar'ın kurulumu tasarımı torku düşük devirden itibaren vermek, yüksek devirde çalışmak değil. DOHC küçük stroklu yüksek devirli motorlarda ihtiyaç. Dominar'ın stroke'u da nispeten uzun diye hatırlıyorum (daha iyi torku ve düşük devirden itibaren alabilmek için), sırf bu yüzden 3 bujisi vardır. Dominar'la MT-25'in tasarım felsefeleri birbirinden oldukça farklı ve konu sırf SOHC / DOHC detayına indirilecek kadar basit değil. (Ama bu iki terim motor hakkında önemli bir ilk izlenim bırakıyor tabi...)
Angrypower
01 Kasım 2018, 10:08
Walla 7000 devirlerde motor hoş. 10000’li devirlerde ne olur bilemem. Full sentetik yağ şart gibi.
emremm
01 Kasım 2018, 10:13
Zaten Dominar'ın kurulumu tasarımı torku düşük devirden itibaren vermek, yüksek devirde çalışmak değil. DOHC küçük stroklu yüksek devirli motorlarda ihtiyaç. Dominar'ın stroke'u da nispeten uzun diye hatırlıyorum (daha iyi torku ve düşük devirden itibaren alabilmek için), sırf bu yüzden 3 bujisi vardır. Dominar'la MT-25'in tasarım felsefeleri birbirinden oldukça farklı ve konu sırf SOHC / DOHC detayına indirilecek kadar basit değil. (Ama bu iki terim motor hakkında önemli bir ilk izlenim bırakıyor tabi...)
Adam tek silindir motoru tasarlarken yerini bulur tek eksantriğe 3 valf de 4 valf de koyar, ne olacak o zaman?
Örnekleri var zaten. Tamamen motorun tasarım, strok farkı, yüksek devir çevirme isteği ile alakalı durumlar.
Rodajı bitir de hele, sonra bir 7100'lersin :)
Angrypower
01 Kasım 2018, 15:24
Yamalube çakacaklar kanımca. Zaten 1600km geçince ben yardırmaya başlarım da bir bakalım hele rodajına falan. Bakalım basınca kaç yakıyor ama egzoz güzel patırdıyor. Hoşuma gitti :)
Yamalube 15W-30 Racing Full Synthetic with Ester (JASO MA) (Kodu: LUB-15W30-FS-12) koyarsın olur. 7100'den aşağı olduğunu zannetmem... Servisler ısrarcı oluyormuş, yağdan kazanmak istiyorlar herhalde ;)
Angrypower
01 Kasım 2018, 18:22
Aç hepsi aç. Gidiyorsun ve özensiz çalışma alıyorsun. Gözleri doymaz
maktama
02 Kasım 2018, 19:07
Full sentetik yağ uzun dönem rodajına izin vermediği için 10bin km'den önce konulması önerilmez. 10bin km dayanamam derseniz hiçolmazsa5bin km'ye kadar yarı sentetik kullanın derim.
Full sentetik yağ uzun dönem rodajına izin vermediği için 10bin km'den önce konulması önerilmez. 10bin km dayanamam derseniz hiçolmazsa5bin km'ye kadar yarı sentetik kullanın derim.
Çok abarttınız. 1500km'den sonra rahat rahat konur. Hesap yapalım; şehiriçi ort. 30km/s yaptığımızı farzedelim (İstanbul'da bundan da azdır ya, neyse...), 1500/30 = 50 saat yapar. Yüksek performans enduro / supermoto'ların bu çalışma saatinden sonra motor açmalı ağır bakımı olur. 50 saatte halen rodajı bitmemiş motor mümkünatı yok olamaz...
---------- Mesajlar birleştirildi - 20:14 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:02 ----------
Ha bu 30km/s'i bir tarafımdan uydurmadım; motora teknotakip taktırmıştım, bugün itibarıyla 155 saatlik çalışmayla (teknotakip sistemi bunu ölçüyor) 5.000km yol yapmış durumdayım ve güzergahımda TEM de var E5 de var, haftasonları da boğaziçi var. 5.000km ÷ 155s = 32km/s...
mavellen
02 Kasım 2018, 21:01
Çok abarttınız. 1500km'den sonra rahat rahat konur. Hesap yapalım; şehiriçi ort. 30km/s yaptığımızı farzedelim (İstanbul'da bundan da azdır ya, neyse...), 1500/30 = 50 saat yapar. Yüksek performans enduro / supermoto'ların bu çalışma saatinden sonra motor açmalı ağır bakımı olur. 50 saatte halen rodajı bitmemiş motor mümkünatı yok olamaz...
---------- Mesajlar birleştirildi - 20:14 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:02 ----------
Ha bu 30km/s'i bir tarafımdan uydurmadım; motora teknotakip taktırmıştım, bugün itibarıyla 155 saatlik çalışmayla (teknotakip sistemi bunu ölçüyor) 5.000km yol yapmış durumdayım ve güzergahımda TEM de var E5 de var, haftasonları da boğaziçi var. 5.000km ÷ 155s = 32km/s...
Hocam bu teknotakip nasıl.Ücreti tek seferlikmi nasıl oluyor bahsedebilirmisin?
Angrypower
02 Kasım 2018, 21:06
Ben bugün Yamaha servisinde soracaktım ama unuttum. Bu teknotakip taktırmak, garantiyi bozuyor mu acaba?
Kardeşimde Tracer 700 var ve takılı, bakımları serviste yapıyor, öyle bir dönüşleri olmamış.
İlk alımda cihaz bedeli veriyorsunuz, bir senelik abonelik içinde oluyor, ondan sonra senelik daha uygun bir ücretle uzatılıyor. Ben aldığımda 900TL, zamanı geldiğinde senelik uzatması 120TL idi. Şimdi senelik uzatma 250'ye çıktı galiba, sitesinden öğrenebilirsiniz...
kdiner
02 Kasım 2018, 23:21
Ben bugün Yamaha servisinde soracaktım ama unuttum. Bu teknotakip taktırmak, garantiyi bozuyor mu acaba?
Servisine sormanda fayda var, sıkıntı çıkaran da olur, sıkıntı olmaz diyen de olur.
thamade
02 Kasım 2018, 23:27
Benim Dominar da da MTS(motor takip sistemi) var. Yerli yazılım ve üretim olup Bajaj servisleri (Oktay Motor da, Kayalar Motor da) garanti konusunda sorun olmayacağını söyledi. Yaklaşık 850 TL ilk ücreti vermiştim. 1 sene sonra senelik 200 TL olarak yenilenecekti. Şu an ücretler nasıl bilmiyorum.
Angrypower
03 Kasım 2018, 09:33
Servisine sormanda fayda var, sıkıntı çıkaran da olur, sıkıntı olmaz diyen de olur.
İşte dün soracaktım. Maalesef unuttum. Bugün telefon açarım artık. Onay verirlerse Oktay Motor’da taktırırım. Yok olmaz derlerse, bakarız duruma göre. Kasko yaptırırım. Lakin o da otopark dışında döküntü. Yani ev iş yeri dışında park edince, aklım hep motorda kalacak demek oluyor.
Norton772
03 Kasım 2018, 13:17
Bende mts araç takip kullanıyorum. Bir yere motoru bıraktığımda aklımda kalmıyor.
Bu arada benimkini Antalya'da tayfun motor kendi taktı ve garanti sorun olmaz dedi. Zaten kendi de akdeniz bölge satış noktası.
Angrypower
03 Kasım 2018, 13:38
Bugün motor çalındı sandım otoparkta. Harley davidson v-rod muscle arkasında kaybolmuş küçüğüm ����
Dominar gene kendini belli ediyordu :P
mavellen
03 Kasım 2018, 17:43
Bugün motor çalındı sandım otoparkta. Harley davidson v-rod muscle arkasında kaybolmuş küçüğüm ����
Dominar gene kendini belli ediyordu :P
@angrypower mt25 gövdeyi ellediğinde hissediyormusun malzeme kalitesini?İşte motor budur dedirtiyormu adama yoksa dominarda fena değildi diyebiliyormusun?
Angrypower
03 Kasım 2018, 18:21
MT-25'te depo üstünde mat bir kaplama var. O bile adamı cezbediyor. Ayrıca metal depo. Motorun üstünden sürekli öne doğruda kaymıyorsun. Stomp Grip lazım değil. Lakin ayak peg'lerini değiştireceğim. Pulsar'ınkinden takacağım konfor açısından. Rodajda iken Dominar 100 ile gidiyordu bu 95 civarı falan. Haliyle küçük olduğunu ve alttan gelen torkun yokluğu aşikar. Bugün arka freni sıktım. Ben az sıktığımı düşündüm ama arka teker kilitledi. Abs'm yok die bana geri dönüşü verdi hemen :)
Aydınlatmaları da zayıf geliyor. Sanki hiç farı yokmuş gibi hissettiriyor. Dominar ile gece gündüz farketmeden dümdüz giderdim ama bu gece sürüşlerini yapmasadam daha iyi sanki diyor :) 340-350km falan'ım galiba. Motoru kapatırken dikkat etmedim.
tommygun
03 Kasım 2018, 18:47
MT-25'te depo üstünde mat bir kaplama var. O bile adamı cezbediyor. Ayrıca metal depo. Motorun üstünden sürekli öne doğruda kaymıyorsun. Stomp Grip lazım değil. Lakin ayak peg'lerini değiştireceğim. Pulsar'ınkinden takacağım konfor açısından. Rodajda iken Dominar 100 ile gidiyordu bu 95 civarı falan. Haliyle küçük olduğunu ve alttan gelen torkun yokluğu aşikar. Bugün arka freni sıktım. Ben az sıktığımı düşündüm ama arka teker kilitledi. Abs'm yok die bana geri dönüşü verdi hemen :)
Aydınlatmaları da zayıf geliyor. Sanki hiç farı yokmuş gibi hissettiriyor. Dominar ile gece gündüz farketmeden dümdüz giderdim ama bu gece sürüşlerini yapmasadam daha iyi sanki diyor :) 340-350km falan'ım galiba. Motoru kapatırken dikkat etmedim.
Kazasız belasız sürmen dileğiyle. Perşembe günü Çevreyolunda açık egzozlu siyah bir Mt25 ile karşılaştım. Ufaktan bir kapışalım dedik ama Mt25 iyi uzuyor, yakalayamadım düzlükte keratayı :)
kdiner
03 Kasım 2018, 20:01
Bir hafta sonra yenilenmiş dominar ile yine piyasadayım, durakta otobüs beklemek, otobüste tıklım tıklım doluluk biraz sıkıntı oldu ama mecbur bekleyeceğim, neyseki ev iş yakın yürüyerek gidip geleceğim o bile koyuyor ama yapacak birşey yok.
Angrypower
03 Kasım 2018, 20:34
Kazasız belasız sürmen dileğiyle. Perşembe günü Çevreyolunda açık egzozlu siyah bir Mt25 ile karşılaştım. Ufaktan bir kapışalım dedik ama Mt25 iyi uzuyor, yakalayamadım düzlükte keratayı :)
Ben zamanında MT-25'in tokatını çok yedim. Artçılı bile düzlükte yiyor maalesef. Walla benimde kafamda açık egzoz var ama nereden bulunur? Altına yaptıracağım akşam trafiğinde araçların :pl:
---------- Mesajlar birleştirildi - 20:34 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:33 ----------
Bir hafta sonra yenilenmiş dominar ile yine piyasadayım, durakta otobüs beklemek, otobüste tıklım tıklım doluluk biraz sıkıntı oldu ama mecbur bekleyeceğim, neyseki ev iş yakın yürüyerek gidip geleceğim o bile koyuyor ama yapacak birşey yok.
Bilirim o duyguyu ama benim ev iş arasıda uzak. Metrobüs'e binip binip saatleri yolda harcamak ve bir dünya yol yürümek... Kabus gibiydi!..
balıkcı
04 Kasım 2018, 07:41
Kardeş motor bakımda mı?
mavellen
04 Kasım 2018, 10:36
Neresini yeniletiyorsun?
kdiner
04 Kasım 2018, 10:57
Kardeş motor bakımda mı?
Hayır bakımda değil.
---------- Mesajlar birleştirildi - 10:57 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:55 ----------
Neresini yeniletiyorsun?
Haftaya yollarda olacak.
irfun
05 Kasım 2018, 12:27
Pazar gezmesi kartepe ve sapanca https://i.hizliresim.com/Q2k7Y3.jpg (https://hizliresim.com/Q2k7Y3)
https://i.hizliresim.com/LDJnyo.jpg (https://hizliresim.com/LDJnyo)
https://i.hizliresim.com/6N4Xy0.jpg (https://hizliresim.com/6N4Xy0)
https://i.hizliresim.com/DDLd7o.jpg (https://hizliresim.com/DDLd7o)
https://i.hizliresim.com/vP0pj4.jpg (https://hizliresim.com/vP0pj4)
https://i.hizliresim.com/nlvWON.jpg (https://hizliresim.com/nlvWON)
Fırtına gibi
06 Kasım 2018, 12:36
Herkese selamlar.
Hayatında bisiklet dışında iki teker kullanmamış ben, son 1 aydır motosiklete çok heves etmiş durumdayım. Ne yazık ki şu an yurtdışında olduğumdan gidip bi tane alıp sürmeye başlayamadım.
1 aydır motosiklet bakıyorum. Buradan, videolardan, internetten araştırıyorum. Döndüğümde Samsun'da oturacağım ve farkettim ki Ankara'nın doğusunda motosiklet yaygın bişe değil. O yüzden servis, yedek parça avantajından dolayı ve tasarımını çok sevdiğimden Honda Cb 250r yi alırım diyordum. Duyduk ki zincir sesi diye bi bela varmış. Mt 25 gözüme çok şık geldi. Çok beğenmeme rağmen fiyatı, kötü lastiği, çok yakabilme ihtimali derken kendimi Dominar'ı araştırırken buldum.
Sizden okuduklarım, videolardan dinlediklerimle birlikte ve yine tasarımını sevdiğimden bu motor alınabilir duygusu oluştu. Şu an internette Dominar'ı çok uygun satan Antalya'da bi ilan var ve ben bunu alayım istiyorum. Ancak dediğim gibi yurtdışındayım ve heralde 2 ay en az dönme gibi bi durum yok. Bu işler nasıl yapılır yardım eden, yol gösteren olursa ben de bu sevdaya bulaşacağım belli ki.
Herkese sevgiler, saygılar.
Cloud
06 Kasım 2018, 15:05
Merhaba.
Benim 42T arka dişli de sonunda takıldı dün. Burada uzatmayayım bloğuma yazdım detaylıca. Yazının özeti: titreşimde en azından ilk 2 binişimde davasa bi fark yok, hız artışı, düşük devirde aynı hızları yapmaksa güzel, haa unutmadan ben neredeyse hiç tork kaybı hissetmedim.
Uzun uzadıya analiz aha burda: https://mymotorcycleexperience.blogspot.com/2018/11/disli-sorunsali-dun-nihayet.html
------------------------
Kemal, senin motor satılıktı galiba satıp yenisini mi aldın, bana öyle gibi geldi de?
Öyle ise hayırlı olsun!
Herkese selamlar!
mavellen
06 Kasım 2018, 15:47
Merhaba.
Benim 42T arka dişli de sonunda takıldı dün. Burada uzatmayayım bloğuma yazdım detaylıca. Yazının özeti: titreşimde en azından ilk 2 binişimde davasa bi fark yok, hız artışı, düşük devirde aynı hızları yapmaksa güzel, haa unutmadan ben neredeyse hiç tork kaybı hissetmedim.
Uzun uzadıya analiz aha burda: https://mymotorcycleexperience.blogspot.com/2018/11/disli-sorunsali-dun-nihayet.html
------------------------
Kemal, senin motor satılıktı galiba satıp yenisini mi aldın, bana öyle gibi geldi de?
Öyle ise hayırlı olsun!
Herkese selamlar!
Kemalde bir süpriz var ama hadi hayırlısı :)
---------- Mesajlar birleştirildi - 15:47 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:44 ----------
Herkese selamlar.
Hayatında bisiklet dışında iki teker kullanmamış ben, son 1 aydır motosiklete çok heves etmiş durumdayım. Ne yazık ki şu an yurtdışında olduğumdan gidip bi tane alıp sürmeye başlayamadım.
1 aydır motosiklet bakıyorum. Buradan, videolardan, internetten araştırıyorum. Döndüğümde Samsun'da oturacağım ve farkettim ki Ankara'nın doğusunda motosiklet yaygın bişe değil. O yüzden servis, yedek parça avantajından dolayı ve tasarımını çok sevdiğimden Honda Cb 250r yi alırım diyordum. Duyduk ki zincir sesi diye bi bela varmış. Mt 25 gözüme çok şık geldi. Çok beğenmeme rağmen fiyatı, kötü lastiği, çok yakabilme ihtimali derken kendimi Dominar'ı araştırırken buldum.
Sizden okuduklarım, videolardan dinlediklerimle birlikte ve yine tasarımını sevdiğimden bu motor alınabilir duygusu oluştu. Şu an internette Dominar'ı çok uygun satan Antalya'da bi ilan var ve ben bunu alayım istiyorum. Ancak dediğim gibi yurtdışındayım ve heralde 2 ay en az dönme gibi bi durum yok. Bu işler nasıl yapılır yardım eden, yol gösteren olursa ben de bu sevdaya bulaşacağım belli ki.
Al iyi motor.Pişman etmez.Tek silindir güzel torku olan bir motor.Tecrüben yok İNŞALLAH sıkıntıya düşmessin.Aldıkdan sonra ön dişliyide 16t yap başkada hiçbiryerini kurcalama.
kdiner
06 Kasım 2018, 19:41
Herkese selamlar.
Ne alırsanız alın ama biraz daha düşük CC ile başlasanız daha iyi olur, tamam agresif bir motor değil dominar ama hem daha düşük daha hafif bir motorla Allah göstermesin düşüp kalksanız bile daha rahat hareket edersiniz diye düşünüyorum, eğliyetiniz varsa satıcı ile görüşür anlaşır birde servise gösterirsiniz notere gidip işi halledersiniz başka bir işlem yapmıyorsunuz.
---------- Mesajlar birleştirildi - 19:41 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:39 ----------
Kemalde bir süpriz var ama hadi hayırlısı :)
---------- Mesajlar birleştirildi - 15:47 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:44 ----------
Al iyi motor.Pişman etmez.Tek silindir güzel torku olan bir motor.Tecrüben yok İNŞALLAH sıkıntıya düşmessin.Aldıkdan sonra ön dişliyide 16t yap başkada hiçbiryerini kurcalama.
Süpriz bozuldu.
Fırtına gibi
06 Kasım 2018, 20:38
Ne alırsanız alın ama biraz daha düşük CC ile başlasanız daha iyi olur, tamam agresif bir motor değil dominar ama hem daha düşük daha hafif bir motorla Allah göstermesin düşüp kalksanız bile daha rahat hareket edersiniz diye düşünüyorum, eğliyetiniz varsa satıcı ile görüşür anlaşır birde servise gösterirsiniz notere gidip işi halledersiniz başka bir işlem yapmıyorsunuz.
---------- Mesajlar birleştirildi - 19:41 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:39 ----------
Süpriz bozuldu.
Motor 0. Daha önce seleye bile oturmadım. 15 yıldır araba kullanırım. Çocukken bisiklet kullandım uzun denebilecek yollar da yaptım. O kadar.
Motordan anlamadığım için 2.ele bulaşmak istemiyorum. Kazıklanırım, hevesim kaçar diye korkuyorum. 0 almak ve uzun süre binmek istiyorum. Aslında bütçem var ama dominar resimlerden hoşuma gidiyor ve 20000 liraya Antalya'da satıyor bayisi. Samsun'da 25 lira. Otobüsle gönderirmiş. Otobüsle sağlam bi şekilde gelir mi acaba
kdiner
06 Kasım 2018, 21:26
Motor 0. Daha önce seleye bile oturmadım. 15 yıldır araba kullanırım. Çocukken bisiklet kullandım uzun denebilecek yollar da yaptım. O kadar.
Motordan anlamadığım için 2.ele bulaşmak istemiyorum. Kazıklanırım, hevesim kaçar diye korkuyorum. 0 almak ve uzun süre binmek istiyorum. Aslında bütçem var ama dominar resimlerden hoşuma gidiyor ve 20000 liraya Antalya'da satıyor bayisi. Samsun'da 25 lira. Otobüsle gönderirmiş. Otobüsle sağlam bi şekilde gelir mi acaba
Motor tecrübeniz yok, yeni başlayacak olduğunuz için düşe kalka öğreneceksiniz ama bu düşme kalkmada sıfır motor olacağına 2.el uyguna alsanız o kadar içiniz cız etmez, düzgün yerleştirme yapıldıktan sonra sıkıntı olmaz rahat bir şekilde teslim olunur. Kullananlar otobüsle bir ilden başka bir ile götürenler vardı. Hayırlısı olsun güle güle kullanın.
Cloud
07 Kasım 2018, 14:28
Herkese selamlar.
Sizin yerinizde olsam ilk motor olarak hem de sıfır Dominar 400 almazdım. Bence 150 - 250 cc arası bir şey daha uygundur. Hatta 2.eli daha da iyi olur, ki düşme kalkmada daha az üzülürsünüz. Ama sıfır bile olsa daha küçük cc ile en az 1 belki 2 yıl deneyim kazansanız bence çok daha rahat edersiniz. İlle de düşülecek diye bir şey yok, ben ilk motorumla hiç düşmemiştim, hatta şimdiye kadar o da yıllar önce sadece 1 kez düştüm çok şükür. Dikkatli, eğitimli ve limitlerinde kullanan biri hiç düşmeyedebilir ama Dominar için değil kastım. Dominarla sıfır tecrübe ile durduğunuz yerde bile ağırlıktan düşülebilir. Benim tavsiyem 150 - 250 arası(150 tercihimdir) bir cc ile en az 1 yıl ya da 10.000 km tecrübe edinin derim. İlle de alacam diyorsanız da ne yapıp edip eğitim almaya bakın, full korumasız da sakın binmeyin. Bana göre ilk motor olarak doğru tercih değildir. Tecrübesizken küçük cc ve daha hafif bir motor her zaman daha kolay kullanılır, zaten öğrenirken 150cc bile insana büyük gibi geliyor.
ozomoto
07 Kasım 2018, 15:01
Herkese selamlar.
Selamlar,
öncelikle aramıza hoşgeldin,motosiklet tutkusu gerçekten bambaşka bir sey ve sürdüğün zaman daha da katlanacaktır. :) İlk motosiklet konusuna gelirsek bence ilk motor olarak dominar400 alma. Motoru kesinlikle kullanabilirsin ama ne kadar güvenli kullanırsın tartışılır. Başlangıç için ağır bir motosiklet,ağır derken durduğun yerde tutmaktan veya manevralardan bahsetmiyorum. Motosiklet sürdüğün zaman sende fark edeceksinki bazı eğimli yollarda motosiklet üzerinde durmak zor(yeni başlayan biri için), böyle bir yerde yanlış ayağını yere basarsan motosikleti dengede tutman çok zor olur ve allah korusun bacağını bile kırabilirsin.Motosiklet ani gaz açışında yanlayacak güce sahip bir motosiklet ıslak vb zeminde böyle bir şey yaparsan kontrol edemeyebilir ve yine düşebilirsin. Yokuş aşağı inerken veya çıkarken aniden durduğunda ağırlık bir tarafa binerse düşebilirsin,gibi gibi.. Emin ol burda herkes birbirine karşılıksız tecrübelerini ve önerilerini sunar. Benimde tavsiyem daha düşük cc de daha hafif 2. el bir motor olman yönünde olur. Hem daha rahat kontrol edersin hem de ufak tefek düşürmelerde maddi manevi canın yanmaz. Şunu da söylemekte yarar var kademe kademe cc yükselttiğin zaman her cc nin farkını anlar ve keyfini çok daha güzel alırsın. En doğru seçimi yapman dileğiyle. :king:
mavellen
07 Kasım 2018, 15:58
Az önce servise gittim.Bajajın hediyeleri varmış.Almayan varsa alsın.
https://i.hizliresim.com/RDaj4Y.jpg (https://hizliresim.com/RDaj4Y)
Angrypower
07 Kasım 2018, 16:23
Yamaha’da da seni kasada bekleyen ayı var. Kucaklıyor :queen:
Fırtına gibi
07 Kasım 2018, 19:06
Cevaplarınız için teşekkür ederim. Fiyatlar arttıkça daha ayağımı yorganına göre uzatmak istedim o yüzden motor değişmekten kaçınayım dedim. Tavsiyelerinizi dinleyeceğim. Cb 125r ve ya paraya kıyıp mt 25 alacağım sanırım. Cb 125r'de zincir sesi yok galiba.
Samsun'da motosiklet çok yaygın değil sanırım bilindik markalardan şaşmayayım. 2.el kesinlikle mantıklı olurdu ama ya hatalı bişe alırsam korkusu bende baya büyük.
Samsun ile alakalı bilgisi olan varsa dinlemeyi çok isterim.
Angrypower
07 Kasım 2018, 19:27
Arkadaş neden o kadar para bayılıyorsun? Al bir tvs rtr 180. Vur kır parçala. Ha illa şekil olsun die bakıyorsan al derim. Amaç elden çıkartmakta rahatlı olsun diyorsan; zararını en aza indirecek bir alet seçmen gerekir.
Cloud
08 Kasım 2018, 01:13
Cevaplarınız için teşekkür ederim. Fiyatlar arttıkça daha ayağımı yorganına göre uzatmak istedim o yüzden motor değişmekten kaçınayım dedim. Tavsiyelerinizi dinleyeceğim. Cb 125r ve ya paraya kıyıp mt 25 alacağım sanırım. Cb 125r'de zincir sesi yok galiba.
Samsun'da motosiklet çok yaygın değil sanırım bilindik markalardan şaşmayayım. 2.el kesinlikle mantıklı olurdu ama ya hatalı bişe alırsam korkusu bende baya büyük.
Samsun ile alakalı bilgisi olan varsa dinlemeyi çok isterim.
Maddiyat sorunun yoksa bu dediklerin olabilir ben yine de MT25 almazdım, yeni başlayana o bile fazla gelebilir. Ama maddiyat da önemli ise bence Angrypower'ın önerdiği TVS hiç de fena sayılmaz. Ne alırsan al, bir yolunu bul eğitim al, olmuyorsa bu konuda bol bol oku, araştır, bir sürü güzel link ve kaynak var.
Fırtına gibi
08 Kasım 2018, 01:31
Maddiyat sorunun yoksa bu dediklerin olabilir ben yine de MT25 almazdım, yeni başlayana o bile fazla gelebilir. Ama maddiyat da önemli ise bence Angrypower'ın önerdiği TVS hiç de fena sayılmaz. Ne alırsan al, bir yolunu bul eğitim al, olmuyorsa bu konuda bol bol oku, araştır, bir sürü güzel link ve kaynak var.
Aslında maddiyat problem değil ama para kolay kazanılmıyor. İlk kez kullanacağım bi araca çok para vermek akıl işi gelmiyor. Ben kronik sıkıntısı olmayan, şehrimde başım sıkıştığında gidebileceğim servisi olan bişe arıyorum. Marka takıntım yok. Zincir sesi olmasa direk cbr250r alırım, tarzı da bana göre. Ondan sonra da servis olarak Yamaha öne çıktığı için Mt 25 düşündüm. Ama tarzım, az yakan çok kaçan seri bi motor beni tatmin eder diye düşünüyorum. Dominar'da o yüzden çok aklıma girdi.
Araştırdığım kadarıyla Samsun'da kurs falan yok. Dolayısıyla makineyi alıp kendim sürmeyi öğreneceğim yavaş yavaş. İnternetten videoları seyrede seyrede.
seyyah27
08 Kasım 2018, 04:29
Aslında maddiyat problem değil ama para kolay kazanılmıyor. İlk kez kullanacağım bi araca çok para vermek akıl işi gelmiyor. Ben kronik sıkıntısı olmayan, şehrimde başım sıkıştığında gidebileceğim servisi olan bişe arıyorum. Marka takıntım yok. Zincir sesi olmasa direk cbr250r alırım, tarzı da bana göre. Ondan sonra da servis olarak Yamaha öne çıktığı için Mt 25 düşündüm. Ama tarzım, az yakan çok kaçan seri bi motor beni tatmin eder diye düşünüyorum. Dominar'da o yüzden çok aklıma girdi.
Araştırdığım kadarıyla Samsun'da kurs falan yok. Dolayısıyla makineyi alıp kendim sürmeyi öğreneceğim yavaş yavaş. İnternetten videoları seyrede seyrede.
İlk motorun olacaksa parçası en ucuz en sorunsuz ne varsa onu al. Biraz acemiliğini atıp değiştirirsin
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO