PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bajaj Bajaj Dominar 400 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Sayfa : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 [62] 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121

Cyan
23 Ağustos 2018, 21:03
Eyvallah :)

Angrypower
23 Ağustos 2018, 21:16
Rica ederim. Düz değil de ters orantı var aralarında :)

Cyan
23 Ağustos 2018, 21:39
Yok ben direkt oranı karşılaştırdım zaten, sadece orijinal diş adetlerini bilmediğim için yanlış oldu. Önemli olan ön / arka ne ediyor.

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:34 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:30 ----------

Dominar için benim anladığım ön / arkayı 1 yönüne yakınsatmanın konforu artırdığı. Standart oran 0,33, 16:45 ~= 15:42 ~= 0,35

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:39 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:34 ----------

Sizin çözüm güzel; arka dişlide 3'lük değişim yerine önde 1'lik değişim orijinal boyutta zincirin kullanılmasını mümkün kılıyor herhalde?

Angrypower
23 Ağustos 2018, 21:46
Aynen, fakat arkaya 42 dişli takınada zincirden bakla çıkarmadan da kullanılabiliyor. Ben arkaya 40 diş taktırmıştım. Vites araları güzel olmuştu fakat hızlanmada gözümde düşmüştü.

kdiner
23 Ağustos 2018, 22:35
Usta anladigim kadariyla,sen D400 le baya uzun turlara çıkıyorsun helal olsun.

Firmadan,sponsorluğu çoktan haketmişsin..motorun hakkini veriyorsun.:cat:

Daha Adıyaman, Tunceli, Erzurum ve of Bayburt d915 yolu var ve son duruk Trabzon ve dönüş tekrar İstanbul

levend84
23 Ağustos 2018, 22:46
Daha Adıyaman, Tunceli, Erzurum ve of Bayburt d915 yolu var ve son duruk Trabzon ve dönüş tekrar İstanbul

Hava durumunu iyi takip et.yagmur ve sel tehlikesi olabilir.

mavellen
23 Ağustos 2018, 23:15
Gittiğiniz ilde/ilçede Rossman mağazası var ise(rossman sitesinden bakın) ideenwelt havalı yastık alın 16tl'ye. Rahat gidin.

Çok teşekkür ederim aldım dönüşte kullandım molasız 200 km den fazla yol yaptım totoda ağrı sızı olmadı.

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:08 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:06 ----------

ALLAH Kaza bela vermesin hayırla git gel.

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:15 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:08 ----------

Aynen, fakat arkaya 42 dişli takınada zincirden bakla çıkarmadan da kullanılabiliyor. Ben arkaya 40 diş taktırmıştım. Vites araları güzel olmuştu fakat hızlanmada gözümde düşmüştü.

Benim ön bir diş büyük arkada 43 yardırsamda yardırmasamda 155 km buluyor.Saatlerce yolculuk yaptım ne elimde nede ayağımda karıncalanma olmadı.Ben bu dişli düzeni ile devam edecem.460 km’de 110₺ akaryakıt harcadım.Agresif kullandıdım.Gazı açınca sömürüyor mübarek.Motor uzun yol için yeterli geldi hatta fazla yeterli.

Angrypower
23 Ağustos 2018, 23:26
Ben orijinal hali ile yokuş yukarı, rüzgara karşı yardırdım. Ezine'den Keşan'a geçtim sayılır. 158km de 10-11 LT benzin tükettim. Rüzgara karşı yardırmaktan. Bu kombinasyon ile uzun yola çıkamadım ama daha iyi gibi geldi bana. Yardırmazsam stock hali ile 268km leri görebiliyordum bir depo ile. Depodan kastım 10-11 lt için konuşuyorum.

Ancak ptesiden sonra ölçebileceğim sağlıklı bir şekilde. Zira İstanbul'da şuan trafik olmadığı için herkes yardırıyor, yavaş gideni biçerler ve hiç acımazlar...

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:26 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:23 ----------

Ön 16, arkaya 43 koyamazsın kanımca bu motora aynı anda. Mavellen hocam, ön 16 olduğu için arkada 42-43 dişli varmış gibi çalışır die açıklamış olmasınlar sana? Çünkü önde 16t dişli, arkada 42t dişliye tekabül ediyor...

mavellen
24 Ağustos 2018, 10:20
Gerçekten öyle ön 16 arka 43.Dişlileri kendim aldın burdaki servisse montajı yaptık beraber.

Cyan
24 Ağustos 2018, 10:46
15:40 ile hemen hemen aynıya geliyor 16:43

Angrypower
24 Ağustos 2018, 10:58
İyide hocam mantıken sadece arka dişliyi değiştirseler daha iyi olmaz mı? iki dişli birden değiştirmek ne kadar doğru? Sanmıyorum ama 40t ye düşünce 120bakla zinirden 118 baklaya düşmek gerekiyor. Bakla çıkarmamışlardır. 16/45 kombinasyonundadır çünkü 40t olunca arkada 120 ile giderken aynalarda zerre titreme olmuyor.

mavellen
24 Ağustos 2018, 11:32
İyide hocam mantıken sadece arka dişliyi değiştirseler daha iyi olmaz mı? iki dişli birden değiştirmek ne kadar doğru? Sanmıyorum ama 40t ye düşünce 120bakla zinirden 118 baklaya düşmek gerekiyor. Bakla çıkarmamışlardır. 16/45 kombinasyonundadır çünkü 40t olunca arkada 120 ile giderken aynalarda zerre titreme olmuyor.
40 dişliye bilerek düşürmedim.Belki zincirden eksiltmek gerekir sonra memnun olmazsam birde zincir almak zorunda kalmayayım diye.200 km hiç durmadan yol yaptım elimde karıncalanma olmadı.140 km çıkınca aynalar malesef iptal.Uzun yolda aynaların önemi daha çok farkediliyor.Kalkışlarda senin kadar torkum malesef yok ama olanı bana yetiyor.0-100 çok hızlı çıkıyorum beygirlerin sayesinde.Mororun beygiri düşük olsaydı bu dişli kombinasyonu belkide tat vermezdi bende stock kullanırdım.Tek sorunum sele.Zaten motoru aldım alalı mekaniğinden hiç şikayet etmedim.Bence motor bloğuda dayanıklılıkda japondan geri değil.Bajaj dominarda mıtoru başarmış.Bu benim şahsi görüşüm.Başkalarına göre motor beklentinin altında kalabilir.

Angrypower
24 Ağustos 2018, 11:43
Yani iki dişliyide değiştirdin? Ben sadece tek ön dişliyi değiştirdin sandım. Fakat önü 16 arkayı 43 yapacağın yerde sadece arkayı 40 yapsaydın aynı kombinasyona denk geliyordu diyoruz biz :) İnan bana orjinal hali daha hızlı geliyor 0-100km ye...

mavellen
24 Ağustos 2018, 12:04
Yani iki dişliyide değiştirdin? Ben sadece tek ön dişliyi değiştirdin sandım. Fakat önü 16 arkayı 43 yapacağın yerde sadece arkayı 40 yapsaydın aynı kombinasyona denk geliyordu diyoruz biz :) İnan bana orjinal hali daha hızlı geliyor 0-100km ye...

Öyle tabi orada sen haklısın.

Arkayı 40 yapınca yüzde 12.5 tork kaybı var.Ön 16 arkada 43 olunca yüzde 11.6 tork kaybı var.Hem zincirim bozulmasın hemde tork kaybını aza indirmek için bu yolu denedim.Ben bu hali ile memnunum.Sadece arkadan değiştirmek bana çok mantıklı gelmedi.Hatta bir ara arkayı 44 yapayım diye düşünmedim değil bu fikrimden hemen vazgeçtim tabii.Burda yüzde 1 tork kazancı yapmışım.Yani bu devede kulak misali.Böyle iyi hocam.Bu dişli işi kişiye göre değişiyor.Nasıl mutlu ise öyle yapacaksın.İşin doğrusu.

---------- Mesajlar birleştirildi - 12:04 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:01 ----------

Burdan bakıyorum dişli değişim oranları kaybına.

http://sprocketcalculator.com

Angrypower
24 Ağustos 2018, 12:21
Mantıklı. 40t dişli atınca çok güzel uzuyor ama sıkıntı yaratıyor hem ani kalkışlarda hem de rüzgara karşı sürüşlerde. 16/44 ideal gibi geldi gözüme. Uğraşmaya değmez ama kanımca...

mavellen
24 Ağustos 2018, 12:35
Afyon dönüşü Isparta yolunu kullanmadım.Bu sefer Burdur üzeri gideyim dedim.Burdur yolunu motor ile sevmedim.Isparta yolu hem daha eğlenceli hemde tüm virajlarını bildiğim bir yoldu.2 tane ciddi teklike atlanttım.Bunlardan biri benim suçumdu.140 km hıza kadar çıkmışım.Bir rampaya geldim.Rampa meğerse sağ tarafa kapanıyormuş.Ben sol taraftayım.Çok hızlı girdiğim için dönemeyeceğimi farkettim ve fren uyguladım.Yalnız firen yapınca motora manevra veremediğimin farkına verdım.Firenleri köklesemde durdurmaya yetecek mesafe yok.Bariyerlere çarpacağım.Sağ tarafa ağırlığımı vermek istedim ama motor iyi mukavemet uyguluyor.Hızlı giderken bu motoru eğip bükmek zor yahu.Büyük ihtimal tüm motorlar böyledir.Sağ tarafa yattım virajı döndüm.Acaba diyorum firen uygularken döndüremediğimde gazı gapatım yatsaydım dahamı çabuk manevra yapabilirdim.Ne bileyim içgüdüsel olarak gazı kapatmadım.Eğer gazı kapatsaydım bu seferde ön amartisörlere yük binecekti.Yorumum o anki yaptıklarım.Tecrübe lazım.Tecrübesi iyi birisi hiç adrenaline girmedende o durumdan kolayca çıkardı.Banada tecrübe oldu.Herşey yaşayarak öğreniliyor.ALLAH telafisiz hatalar nasip etmesin tüm motorculara.

İkincisi dangalak bir nissan pickupcının yüzünden.İkimizde orta şeritdeyiz.Ben önce davrandım sol şeride girdim.Bu dabgalakda sol şeride abandı.İyide ben onun burun hizasına kadar geldim ama bu solu boş sandı girmeye çalıştı.Aynaya bakmadı vakitde akşam olunca beni görmedi.Korna yaptı uzun bir süre.Sinirim bozuldu açtım kaskı.Önce bu şeride ben girdim aynana bakacaksın dedim.Kontrolsüz şerit değiştirmeye çalışorsun dedim.Ona görede kontrolsüz şerit değiştiren benimdir.

Emniyet şeritleri motorcuların dostu.Emniyet şeridi olmasa gitmek gerçekten zor.Kimsenin yol verdiği yok.İki araç arasından geçiş yapmaktansa emniyet şeridinden gitmeyi tercih ettim.Doğru yanlış o an en iyi seçenek bana göre o idi.

Antalya belediyesi heryere esd koymuş.Araçlar esd ye gelince 110-120 gidiyor ben ise 90 km hıza düşüyorum.Böyle oluncada sağ tarafda en dipte gelene geçene yol veriyorum.Bizimde hızımız 110-120 olsun ne olur yani.Binbir zorlukla bir sürü araç geçiyorum esd yüzünden geçtiklerim beni geçiyor esd bitince tekrardan bunları geçmek zorunda kalıyorum.Hepsi 110 km hızla gitse sıkıntı yokda koca yolda 80 km ile gidenler var.

---------- Mesajlar birleştirildi - 12:35 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:30 ----------

Mantıklı. 40t dişli atınca çok güzel uzuyor ama sıkıntı yaratıyor hem ani kalkışlarda hem de rüzgara karşı sürüşlerde. 16/44 ideal gibi geldi gözüme. Uğraşmaya değmez ama kanımca...

16-44 olurda almak lazım.Denemedim denenebilir.Bu motor adamı dişli koleksiyoncusu yapar.

Angrypower
24 Ağustos 2018, 14:30
Aga hödükten memlekette bol var, heleki araçları büyüdükçe özgüvenleride büyüyor. Takmayacaksın mümküne mertebe. Ha ben yapamıyorum orası ayrı. Emniyet şeritlerine geçerken birden geçme. Bir araba arıza yapar yada durur, dururken 4lü falan yakmaz, görmezsin. Düşünecek vaktin olmaz. Gel gelelim EDS olayına. Yaptığım illegal ama madem canın açısından önemli anlatayım. EDS'ler genelde ön taraftan plakaya bakar. Motorların plakası arkadadır. Yani onların uyduğu kurallara riayet etmen sadece senin insiyatifindedir. Kanunen doğrudur fakat kendini tehlikeden korursan kural ihlalidir. Cezasını kolluk güçleri ve mahkemeler verir. Kendini tehlikeye atma bunlar için.

mavellen
24 Ağustos 2018, 14:49
Aga hödükten memlekette bol var, heleki araçları büyüdükçe özgüvenleride büyüyor. Takmayacaksın mümküne mertebe. Ha ben yapamıyorum orası ayrı. Emniyet şeritlerine geçerken birden geçme. Bir araba arıza yapar yada durur, dururken 4lü falan yakmaz, görmezsin. Düşünecek vaktin olmaz. Gel gelelim EDS olayına. Yaptığım illegal ama madem canın açısından önemli anlatayım. EDS'ler genelde ön taraftan plakaya bakar. Motorların plakası arkadadır. Yani onların uyduğu kurallara riayet etmen sadece senin insiyatifindedir. Kanunen doğrudur fakat kendini tehlikeden korursan kural ihlalidir. Cezasını kolluk güçleri ve mahkemeler verir. Kendini tehlikeye atma bunlar için.

Teşekür derim.Öğrendiğim iyi oldu eds lerin beni arkadan okuduğunu düşünüyordum.Emniyet şeridine dikkat ederim.

Angrypower
24 Ağustos 2018, 14:53
EDS'ler önden okuma yapmasaydı araçlar gaza bastıkça plaka soluklaşır ve çekimler sorunlu olurdu. Lakin dikkat etmekte fayda var yönlerini öğrenmen lazım geçerken.

kdiner
25 Ağustos 2018, 14:05
Yolculuk son hız devam ediyor, şuan Osmaniye çıkışında mola verdim, Zeugma antik kente doğru devam edeceğim.

Angrypower
25 Ağustos 2018, 17:22
Bizde maksimum silivri'ye gidip gelelim :) Tadını kemal başkan çıkarıyor şu motorun :cat:

ozan1991
25 Ağustos 2018, 20:05
Ben 1 haftadır binemiyorum bu sabah gidip baktım biraz görünürde gidonun sola dönmesini engelliycek bişey yok kablo vb gibi içerden bişey engelliyor sanki pazartesi oktay motorda alıcam soluğu

F54
25 Ağustos 2018, 20:54
perşembe günü ankara istikametine doğru bi dominar yanımızdan uzadı gitti otobanda
gayette güzeldi yan çantaları da takmış miss gibi.
buradaysa selam olsun
bizde bi 660 tenere nc 700 le devam ediyorduk

tommygun
25 Ağustos 2018, 21:22
Bizde maksimum silivri'ye gidip gelelim :) Tadını kemal başkan çıkarıyor şu motorun :cat:

Yahu başkan seninle bir denk gelemedik o günden sonra Uçmakdere'de.

Angrypower
25 Ağustos 2018, 21:27
Doğrudur. Benim çıkışlarım biraz cins oluyor. Zengin oturuşu, zengin kalkışı misali. Aklıma esince gidiyorum. Yoldaki tek plakasız motor bendim bugün :)

Ptesi olsunda şu plaka işini halledeyim. Yoksa polisler oyacak beni :) Bide ben silivri'ye vardığımda direk sahile çekiyorum motoru. Mimarsinan köprüsünün tekirdağ tarafındaki cafelerin önüne. Mangalcıların orasına :P

kdiner
25 Ağustos 2018, 23:29
perşembe günü ankara istikametine doğru bi dominar yanımızdan uzadı gitti otobanda
gayette güzeldi yan çantaları da takmış miss gibi.
buradaysa selam olsun
bizde bi 660 tenere nc 700 le devam ediyorduk

Vealey kümselam, Tenere ile yan yana şeridi kullanarak geçtik sanırsam önde araba vardı ve tenere önde idi o siz iseniz doğrudur o ben olma ihtimalim var, motor mürdüm rengi miydi.

Şuan Adıyaman Çelikhan dayım, pazartesi Munzur vadisine geçip orda kamp atacağım.

F54
26 Ağustos 2018, 01:38
Vealey kümselam, Tenere ile yan yana şeridi kullanarak geçtik sanırsam önde araba vardı ve tenere önde idi o siz iseniz doğrudur o ben olma ihtimalim var, motor mürdüm rengi miydi.

Şuan Adıyaman Çelikhan dayım, pazartesi Munzur vadisine geçip orda kamp atacağım.

aynen ben önde gidiyordum nc li arkadaş arkada
bizde küre dağlarına gittik değişik tecrübeler yaşadık keyifliydi toz duman kir pas içinde eve döndük
hayırlı yollar dikkat et yollarda kazma çok

kdiner
26 Ağustos 2018, 12:22
Tşk ederim, yollarda olan durumlar normal yapacak birşey yok. Sonu gelmez yani.

beytuu
27 Ağustos 2018, 09:28
Arkadaşlar merhabalar

Dominar almak istiyorum insallah yıllardan beri scottr kullanıyorum vitesli motor tecrübem az var sizce dominar 400 başlangıç motoru olurmu? Aldıktan sonra da ileri sürüş eğitiminede katılmak isiyorum.

Teşekkür ederim.
BEYTULLAH KALFA

badircik
27 Ağustos 2018, 10:18
Arkadaşlar merhabalar

Dominar almak istiyorum insallah yıllardan beri scottr kullanıyorum vitesli motor tecrübem az var sizce dominar 400 başlangıç motoru olurmu? Aldıktan sonra da ileri sürüş eğitiminede katılmak isiyorum.

Teşekkür ederim.
BEYTULLAH KALFA

1-2 Sayfa önce bununla alakalı bir soru üzerine yorumlar yapıldı.

Benim de ilk motorum Dominar. 0 tecbüre ile aldım. Dar manevralar, ağırlık olumsuz etkenler. Eğer ki kalabalık şehirde değilsen bir nebze daha alınabilir. Ancak İstanbul gibi kalabalık ve kötü bir trafikteysen sıkıntı olabilir. Şahsen ben scooter'a döneceğim.

Uzun lafın kısası daha küçük ile başla :)

erman374
27 Ağustos 2018, 11:05
Bayram tatili öncesinde Bay Moto da motorum 2400 km de iken, uzun yol yapacağım için, yağ değişimi yaptırdım. 1500km lik tur dönüşünde yağı kontrol ettiğimde motor yan ayak üzerinde iken pencereden yarıya kadar yağ gözüküyordu. Dik pozisyonda muhtemelen maksimumun çok üzerindedir. Motoru çok zorlamadan turu tamamladım. Muhtemelen filtreyi değiştirmeden değiştirmiş kadar yağ koymalarından kaynaklanıyor.

Motorum şu an 4000km de. Bakım a daha 1000km var. Bu aşırı yağ motora zarar vermiş midir? Ne yapmamı önerirsiniz?

Angrypower
27 Ağustos 2018, 11:16
Büyük şırınga ile çek içinden.

Serd
27 Ağustos 2018, 12:38
Arkadaşlar şu dominar hakkında çok kararsızım acil yardımlarınızı bekliyorum

ozan1991
27 Ağustos 2018, 12:38
Benim motorun kafa kısmı sallanıyordu farın göstergenin olduğu kısım oradan vida gevşeyip çıkıyor ben çukura girince,gidonun arasına sıkışıyor o da düzgün hareket etmesini engelliyor kafa kısmını sabitliycez şimdi

mavellen
27 Ağustos 2018, 13:23
Bayram tatili öncesinde Bay Moto da motorum 2400 km de iken, uzun yol yapacağım için, yağ değişimi yaptırdım. 1500km lik tur dönüşünde yağı kontrol ettiğimde motor yan ayak üzerinde iken pencereden yarıya kadar yağ gözüküyordu. Dik pozisyonda muhtemelen maksimumun çok üzerindedir. Motoru çok zorlamadan turu tamamladım. Muhtemelen filtreyi değiştirmeden değiştirmiş kadar yağ koymalarından kaynaklanıyor.

Motorum şu an 4000km de. Bakım a daha 1000km var. Bu aşırı yağ motora zarar vermiş midir? Ne yapmamı önerirsiniz?

Bendede biraz fazla var.Ben ellemedim öyle duruyor.Aslında yağını değişmek istiyorum ama erindiğimden ellemedim.O vaziyette 1500 km yol yaptım.Redline çok girdim zorladımda.İçinde şüphe varsa erinme angrypowerın dediği gibi uzun şırınga ile çek.

Serd
27 Ağustos 2018, 13:38
Dominar hakkında bilgi sahibi olmak mümkün mü

mavellen
27 Ağustos 2018, 15:04

Zaten burda dominar hakkında ne var ne yok paylaşıyoruz.Senin istediğin bilgi tam olarak nasıl?Gidişimi,gücümü,yakıtımı,servisimi,uzun yolmu,titrememi,dayanıklığımı v.s eğer bunları soruyorsan zaten hepsi bu formda var.

gerivites
27 Ağustos 2018, 16:04

Youtubede incelemesini çekmeyen yutubır kalmadı diye biliyorum :D

worldmeister
28 Ağustos 2018, 14:15
15000 bakımı ne kadar tutuyor bilgi verebilir misiniz?

Norton772
28 Ağustos 2018, 15:06
Arkadaşlar şu dominar hakkında çok kararsızım acil yardımlarınızı bekliyorum

Derdini söylemeyen derman bulamaz. Ne olduğunu söyle ki yardım edebilelim. Bulmaca gibi konuşursan kimse yardım edemez, etmez de.

mavellen
29 Ağustos 2018, 19:12
Bir depo ile katettiğim km
https://i.hizliresim.com/Z3a6Og.jpg (https://hizliresim.com/Z3a6Og)

---------- Mesajlar birleştirildi - 19:12 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:11 ----------

Buda acı gerçek
https://i.hizliresim.com/Bz1nyV.jpg (https://hizliresim.com/Bz1nyV)

tommygun
29 Ağustos 2018, 19:46
Bir depo ile katettiğim km
https://i.hizliresim.com/Z3a6Og.jpg (https://hizliresim.com/Z3a6Og)

---------- Mesajlar birleştirildi - 19:12 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:11 ----------

Buda acı gerçek
https://i.hizliresim.com/Bz1nyV.jpg (https://hizliresim.com/Bz1nyV)

Maşallah, 3,18 lt/100 km, ben 250'likle daha fazla yaktırıyorum.

mavellen
29 Ağustos 2018, 21:25
Maşallah, 3,18 lt/100 km, ben 250'likle daha fazla yaktırıyorum.

Bende bilemedim nasıl oldu.Yakıtı aldım sıfırladım.Yakıt bitince elde ettiğim veri böyle oldu.Bundan önce en fazla 320 km yapabiliyordum.Afyona gidip geldikten sonra az yakmaya başladı.

ozan1991
29 Ağustos 2018, 23:19
biz tam değeri ölçemiyoruz riske girmemek için ben ne zaman bitti biticek diye benzinliğe girsem depoda rahat 1lt benzin oluyor

Angrypower
30 Ağustos 2018, 01:17
Walla benim motor 4lt altına düşmüyor. Bende düşecek gibi sürmüyorum. Ne zaman normal süreceğim desem bir zındık mutlaka çıkıyor. Elinde telefonlu gerizekalı çok. Bugün Levent’te en az 50 yaşında adam trafik keşmekeşinde telefonla oynuyor ve herkes birbirine girmiş. Kornaya basıyorum ne var diyip arkadan sıkıştırmaya başladı. El kol yapıyor. Durdum gel dedim, gelmiyor. Ben geçtim yanına. Ne var diyor? Kapat telefonu yola bak diyor. Elimde telefon yok dedi. Telefonuda halen elinde tutuyor. Utanmadan suçlu olduğu yerde haklı çıkmak için yalan söylüyor. Böyle hayvanlar olduğu sürece benim motor 4lt altı yakmaz.

mavellen
30 Ağustos 2018, 15:24
biz tam değeri ölçemiyoruz riske girmemek için ben ne zaman bitti biticek diye benzinliğe girsem depoda rahat 1lt benzin oluyor
Risk var.
Petrole girince benzin kapağını açıp baktım benzin vardı.Salladım iyi de ses geliyordu.Pompa elden gitme derdi olmasa dönüşüde zorlamak isterdim.

kaizeN188
30 Ağustos 2018, 19:12
Arkadaşlar selamlar iyi günler :) NS150 imi satıp dominar 400 ümü aldım. Daha 1000 kmde bebeğime kavuştum. Bursa dan İstanbula getirdim. Normalde bir sorun çıkarmadan kolay kolay foruma yazmam ama ben bu motoru gerçekten çok beğendim çıkıp çıkıp camdan motoruma bakıyorum :D. Kazasız belasız şu rodaj bitsin tadı o zaman çıkacak gibi. İyi günlerde görüşmek üzere tekeriniz düz bassın

mavellen
30 Ağustos 2018, 20:19
Arkadaşlar selamlar iyi günler :) NS150 imi satıp dominar 400 ümü aldım. Daha 1000 kmde bebeğime kavuştum. Bursa dan İstanbula getirdim. Normalde bir sorun çıkarmadan kolay kolay foruma yazmam ama ben bu motoru gerçekten çok beğendim çıkıp çıkıp camdan motoruma bakıyorum :D. Kazasız belasız şu rodaj bitsin tadı o zaman çıkacak gibi. İyi günlerde görüşmek üzere tekeriniz düz bassın

Hayırlı olsun.Kazasız güzel günlerde kullanın

ozan1991
30 Ağustos 2018, 21:59

hayırlı olsun kazasız sürüşler

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:59 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:58 ----------

bugün beyaz dominar gördüm haliç istikametinde emniyet şeridinde bekliyordu 12 filandı saat burdan mı acaba :)

Angrypower
30 Ağustos 2018, 22:30
Hayırlı olsun motorun. Bu hafta saçma sapan bir şekilde full çalışıyorum. En kötü ihtimalle 13gün aralıksız çalışacağım. Takatim kalırsa gene İzmir'e seyirtirim gibime geliyor. KM saatim kaçta onuda bilmiyorum :) Belkide 15000km bakımı geldi.