Orijinalini görmek için tıklayınız : Bajaj Bajaj Dominar 400 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
mavellen
10 Ağustos 2018, 12:58
Umarım sağ salim varmışsındır eve arkadaş
Zor oldu ama vardım.
---------- Mesajlar birleştirildi - 12:58 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:55 ----------
Değerli Mavellen;
Hepimizin kendi ölçümüzde derdi vardır. Ama derdimizden büyük de Allah'ımız vardır.
Dünya bir imtihandır, biz de bu imtihan içinde bize düşen oyunu oynuyoruz.
Tüm bunlara rağmen hepimize çekebileceğimiz ve kaldırabileceğimiz yük yüklenmiştir.
Elimizden bir şey gelirse yardımcı olmaya çalışırız.
Sanma ki başımıza gelenler tesadüftür. Bizi bilen ve çok seven bir zat var.
Dertlerin çoğaldığı zaman 'Allah'ım çok dertlerim var' deme. Dertlerine 'senden büyük Allah'ım var' de inşallah.
Mutlaka O hayırlı bir kapı açar...
Teşekürler Ekrem bey.Mesela Ozanın yerinde olmayı çok isterdim.Güzel yere gitmiş.
ozan1991
10 Ağustos 2018, 13:25
Zor oldu ama vardım.
---------- Mesajlar birleştirildi - 12:58 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:55 ----------
Teşekürler Ekrem bey.Mesela Ozanın yerinde olmayı çok isterdim.Güzel yere gitmiş.
hocam bende 1 haftalığına kaçabildim istanbulun stresi çekilmiyor istanbula yaklaşana kadar keyifle motor kullanıyordum taki akşam trafiğine takılana kadar emniyet şeridine giriyim bari dadim arkamdan 3 tane ekip aracı dat dat başladı
ayrıca antalyada böyle yerler doludur hocam gitmedim gerçi hiç ama
Angrypower
10 Ağustos 2018, 21:48
Evet. Bugün bende darlandım. 1gün hafta içi iznim vardı. Sabah taktım çantayı, tur camını bastım Çanakkale üstünden İzmir’e. Çanakkale’de bir virajda önden lastikler saldı ambulansın altına gidiyordum. Sonra Edremit’te pazar varmış bugün. Baktım İstanbul trafiği. Tabi alışkınız fırt fırt kaçtım. Ha dağlardan Edremit’e inerken tırlar kuyruk yapmış. Motor sayesinde oradan da kaçtım. Bide Menemen’de lastikler yalpaladı. Çok güzel kaydığı için virajları yatmadan tırsa tırsa gittim. Şimdi izmirdeyim. 200₺ falan yakmışımdır. Lakin ben hiç normal hızlarda seyir etmedim. Molada vermedim benzin almak dışında. Bişey farkettim motor 120’de titriyor, 150’de daha az titriyor. İzmir’de belki ekip otoları yok dadatlı ama burasıda olmuş. Motorla bile gidemiyorsun bir yere. Velhasıl titredim ama gittim. Pazar sabahı aynı güzergahtan dönmeyi düşünüyorum ama lastikler sıkıntı. Para varken almak lazımdı kalitelisini. 6,5 saatte girdim İzmir’e :)
levend84
10 Ağustos 2018, 22:06
Evet. Bugün bende darlandım. 1gün hafta içi iznim vardı. Sabah taktım çantayı, tur camını bastım Çanakkale üstünden İzmir’e. Çanakkale’de bir virajda önden lastikler saldı ambulansın altına gidiyordum. Sonra Edremit’te pazar varmış bugün. Baktım İstanbul trafiği. Tabi alışkınız fırt fırt kaçtım. Ha dağlardan Edremit’e inerken tırlar kuyruk yapmış. Motor sayesinde oradan da kaçtım. Bide Menemen’de lastikler yalpaladı. Çok güzel kaydığı için virajları yatmadan tırsa tırsa gittim. Şimdi izmirdeyim. 200₺ falan yakmışımdır. Lakin ben hiç normal hızlarda seyir etmedim. Molada vermedim benzin almak dışında. Bişey farkettim motor 120’de titriyor, 150’de daha az titriyor. İzmir’de belki ekip otoları yok dadatlı ama burasıda olmuş. Motorla bile gidemiyorsun bir yere. Velhasıl titredim ama gittim. Pazar sabahı aynı güzergahtan dönmeyi düşünüyorum ama lastikler sıkıntı. Para varken almak lazımdı kalitelisini. 6,5 saatte girdim İzmir’e :)
Geçen gun arabayla izmirden,menemen,aliaga,dikili,ayvalik arasi sallandim trafik epey yogundu gunduzleri asfalt sicaktan erime noktasina gelmis aman dikkat..
Angrypower
11 Ağustos 2018, 08:50
Geçen gun arabayla izmirden,menemen,aliaga,dikili,ayvalik arasi sallandim trafik epey yogundu gunduzleri asfalt sicaktan erime noktasina gelmis aman dikkat..
Aynen farkettim. Sıcakta insanın yüzüne yüzüne vuruyor. Klimalı araçtakiler bana, ben onlara özeniyordum :)
mavellen
11 Ağustos 2018, 10:04
hocam bende 1 haftalığına kaçabildim istanbulun stresi çekilmiyor istanbula yaklaşana kadar keyifle motor kullanıyordum taki akşam trafiğine takılana kadar emniyet şeridine giriyim bari dadim arkamdan 3 tane ekip aracı dat dat başladı
ayrıca antalyada böyle yerler doludur hocam gitmedim gerçi hiç ama
Valla Ozan gezdiğin yerler harika.Antalyadada vardır hatta birkaçına gitmişimdir ama il sınırı pisikolojik olarak uzaklaştığını hisettmiyorsun.Hala kendini Antalyada hiseediyorsun.Anamura felan gidince uzağa gitmiş gibi oluyorum.Kısmet olursa bugün bende kaçmayı düşünüyorum.Normalde kamp yapmak istiyorum doğada ama buna hazırlıklı ekipmanım yok.Onun yerine otelle idare ederim.
---------- Mesajlar birleştirildi - 09:27 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:19 ----------
Senin dişliler stockdu değilmi?Torku çok veriyor o zaman silkelettiriyor.Geçen gece dişlilerim orjinal olmadığı halde birkaçkez arkadan silkeletti.Özellikle düşük vitesde hızlanmaya çalıştığımda.Ben 35 beygiri kemiklerime kadar hissettim.Frenlerini herzaman beğenmişimdir.Dominarın firenlerinin benim diyecek motorlardan geri kalır yanı yok.Şunuda demden edemicem dominarın dengesi müthiş.İyi bir çift lastik senin gibi sportif kullanan birine olmaz ise olmaz.
---------- Mesajlar birleştirildi - 10:04 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:27 ----------
Aşşağıdaki gibi bir rota belirledim.Kısmet olursa akşam yola çıkarım.Kuş yuvasına vardıkdan sonra nereye gideceğime henüz karar vermedim.Orasınıda oraya varınca düşünürüm.
https://i.hizliresim.com/vPy116.jpg (https://hizliresim.com/vPy116)
Angrypower
11 Ağustos 2018, 12:21
Aynen stock dişlilere döndüm. Yanlaya yanlaya gidiyorum İstanbul’da. İzmir’in asfaltında daha bir yanlıyor :)
Bende geri döneyimde şu tur camını ve çantayı sökeyim. Çok pis duruyor gözümde. Lakin uzun yola çıkacaksan cruise controllü biley almak şart. Bileğin vicdanı yok. Otomobil gibi otomatik gaza takıp gitmezsen çok basıyor insan tek başına. Eceabat’a giderken bir 22 plaka tenere ile Yanyana geldim. Yavaş yavaş gidiyorduk arka arkaya sonra baktım aynadan falan dk başı bakıyor. Rahatsız olmasın die kapattım gittim.
Motorun en güzel özelliği bence feribota binerken sıraya girmiyorsun. Direk en önden yapıştır. Fena kıl oluyor sora bekleyenler.
Angrypower
12 Ağustos 2018, 17:08
İzmirden döndüm. Çok rüzgar vardı bende çok bastım ve motor çok yaktı. 154km de 10lt benzin bile aldım. Motor kendini aştı yakıt konusunda. Ayrıyetten motor ile alakalı değil ama sağ çakarım yolda mefta olmuş. Kırık var mı ? Görmedim ama illa bir sorun çıkacak.
tommygun
12 Ağustos 2018, 18:15
Arkadaşlar malum benim forum azıcık ölü, ben de sizin foruma salça olayım dedim. Dün Yamaha Mt-Tour kapsamında 17 km boyunca Mt-07 deneme şansım oldu, Dominar'ın ardından bugüne kadar sürdüğüm en güçlü makineydi. Bir motor bu kadar mı kendine aşık eder? Üstüne bugün de kendi motorumla rüzgarlı havada 130-135'i anca görebilince çöp sürdüğüm hissine kapıldım.
uzay gemisi
12 Ağustos 2018, 18:33
Arkadaşlar malum benim forum azıcık ölü, ben de sizin foruma salça olayım dedim. Dün Yamaha Mt-Tour kapsamında 17 km boyunca Mt-07 deneme şansım oldu, Dominar'ın ardından bugüne kadar sürdüğüm en güçlü makineydi. Bir motor bu kadar mı kendine aşık eder? Üstüne bugün de kendi motorumla rüzgarlı havada 130-135'i anca görebilince çöp sürdüğüm hissine kapıldım.
Kendi motorunuzdan güçlü bir makineye binince çoğunlukla hissettiğiniz şeyleri hissediyorum. O sebeple asla güçlü motosikletin selesins oturmam. Elimde olandan sogutabilir
gerivites
12 Ağustos 2018, 19:06
bugün aşırı trafikte uzun süre artçılı düşük siratte gitmek ve çoğu zaman beklemek zorunda kaldım. Motosiklet önce sarı olan arıza lambası yandı, bir süre sonra da soğutma sıvısı sıcaklık uyarısı yandı. Motosiklet stop eder diye tahmin ediyordum, bir süre daha gittikten sonra öyle de oldu :) 15-20 dk bekledikten sonra tekrar yola çıktım lambalar sönmedi ama nihayetinde çevreyoluna bağlanıp gaz açıp motoru serinletmişimdir diye umuyorum. Soğutma sıvısının seviyesi de maxın üzerinde onu nasıl azaltırım.
ozan1991
12 Ağustos 2018, 19:40
Ehliyeti alıcağın zamanları yada ilk motorunu aldığın zamanları hatırlayınca teselli olabilir :) nankörüz aslında birazda yalnış anlama ben 150 liliği aldım 6 ay sonra yetmiyo dedim oysaki minibüs tramvay kullanan adamdım kendimi bildim bileli ;)
tommygun
12 Ağustos 2018, 20:20
Ehliyeti alıcağın zamanları yada ilk motorunu aldığın zamanları hatırlayınca teselli olabilir :) nankörüz aslında birazda yalnış anlama ben 150 liliği aldım 6 ay sonra yetmiyo dedim oysaki minibüs tramvay kullanan adamdım kendimi bildim bileli ;)
Ben aslında 150'likle de mutluydum, uzun yol bile yaptım. Dominar'ı test ettiğim gün 150'lik motorumdan soğudum.Zaten 1 hafta sonra da sattım. Baktım o dönem bütçe ayarlayamıyoruz Dominar'a dedim bari 250'lik olsun. Lakin Mt-07 başka bir tecrübeymiş.
Angrypower
12 Ağustos 2018, 23:40
Uzun yolda Dominar adamı perişan ediyor. Tecrübe ile sabit. Lakin fiyatına göre gerçekten iyi makine. Tekrar uzun yola çıkacak olursam bu makine bana hayatı sorgulatır. Hele dönerken yakıtı yakmadı, içti resmen. Yarın gene bir servise uğrayıp baktıracağım. Bakalım yolda bişeyleri gevşetip düşürmüş mü die.
kdiner
13 Ağustos 2018, 10:38
bugün aşırı trafikte uzun süre artçılı düşük siratte gitmek ve çoğu zaman beklemek zorunda kaldım. Motosiklet önce sarı olan arıza lambası yandı, bir süre sonra da soğutma sıvısı sıcaklık uyarısı yandı. Motosiklet stop eder diye tahmin ediyordum, bir süre daha gittikten sonra öyle de oldu :) 15-20 dk bekledikten sonra tekrar yola çıktım lambalar sönmedi ama nihayetinde çevreyoluna bağlanıp gaz açıp motoru serinletmişimdir diye umuyorum. Soğutma sıvısının seviyesi de maxın üzerinde onu nasıl azaltırım.
soğutma suyunu tekrar kontrol et yine fazla ise yedek depo altında hortum göreceksin, kelepçesini boşa düşür hortumu hafif hafif gevşet damlacıklar çıkmaya başlar ona göre boşaltım yapabilirsin.
---------- Mesajlar birleştirildi - 10:38 ---------- bir önceki mesaj zamanı 08:18 ----------
İlla boşaltmak zorunda değilsin sana ve motora bir zararı yok.
mavellen
14 Ağustos 2018, 20:20
Arkadaşlar bayramda afyona gideceğim ALLAH nasip ederse dominar ile.Yalnız 450km yol yapabilirmiyim?Beni pert edermi.Güzergahımı aşşağıya ekledim.Sizce otobüs ilemi gideyim.
https://i.hizliresim.com/WDp588.jpg (https://hizliresim.com/WDp588)
YasinC
14 Ağustos 2018, 20:25
Uzun yolda Dominar adamı perişan ediyor. Tecrübe ile sabit. Lakin fiyatına göre gerçekten iyi makine. Tekrar uzun yola çıkacak olursam bu makine bana hayatı sorgulatır. Hele dönerken yakıtı yakmadı, içti resmen. Yarın gene bir servise uğrayıp baktıracağım. Bakalım yolda bişeyleri gevşetip düşürmüş mü die.
Performans yetersiz geliyor sanırım
mavellen
14 Ağustos 2018, 20:28
O çok abanıyor ben abanmıcam ortalama 120 km hız ile giderim yol elverdiğince.Bende 130km hıza kadar titreşim yok.
Yalnız güzergahda eds ve radar zibil gibi.
Helede ıspartada akıllara ziyan radar uygulaması var.
kdiner
14 Ağustos 2018, 20:38
Arkadaşlar bayramda afyona gideceğim ALLAH nasip ederse dominar ile.Yalnız 450km yol yapabilirmiyim?Beni pert edermi.Güzergahımı aşşağıya ekledim.Sizce otobüs ilemi gideyim.
https://i.hizliresim.com/WDp588.jpg (https://hizliresim.com/WDp588)
Hayırlı yolculuklar, 450km neki gidon yükseltme varsa sıkıntı olmaz, hızlı gider gidon yükseltmen yoksa seni etkiler, bende bayramda 1 haftalık 4000km Türkiye turum var hiç sıkıntı yapmıyorum.
---------- Mesajlar birleştirildi - 20:38 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:31 ----------
Benim rotam da bu şekil, bizim insanımız 100km yol gidebilir miyim diye soruyor, siz isteyin yeterki her yere gidilir yeterki siz kendinize güvenin ve motorunuza göre hareket ederseniz hiç bir sıkıntı sorun olmaz, güney tarafında sıcaklar Karadeniz tarafında yollar baya bir atraksiyon yaşatacak bana.
https://i.imgyukle.com/2018/08/14/rfFbh.jpg
YasinC
14 Ağustos 2018, 20:53
Arabayla uzun yola çok gitmiş birisine 55+60hp'in altındaki motorlar eziyet gelebiliyor. Özellikle otobanda dominar'da çok güçsüz kalıyor maalesef. En kötü araba bugün 160-170 uzun yolda gidiyor.
mavellen
14 Ağustos 2018, 20:58
Hayırlı yolculuklar, 450km neki gidon yükseltme varsa sıkıntı olmaz, hızlı gider gidon yükseltmen yoksa seni etkiler, bende bayramda 1 haftalık 4000km Türkiye turum var hiç sıkıntı yapmıyorum.
---------- Mesajlar birleştirildi - 20:38 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:31 ----------
Benim rotam da bu şekil, bizim insanımız 100km yol gidebilir miyim diye soruyor, siz isteyin yeterki her yere gidilir yeterki siz kendinize güvenin ve motorunuza göre hareket ederseniz hiç bir sıkıntı sorun olmaz, güney tarafında sıcaklar Karadeniz tarafında yollar baya bir atraksiyon yaşatacak bana.
https://i.imgyukle.com/2018/08/14/rfFbh.jpg
Sen alışıksın Kemal.Sana yol olsun birde motorun dayansın yeter.Aslında 400 cc motor küçük değil.En son 200 km yol yaptım geçen pazar.Tırmanışlarda düzlüklerde beni memnun etti.200 km yolu 4 saatte yaptım.Bunun yarım saati dinlenme ile geçti.Eve geldiğimde hala yol gidebilirim hissiyatı vardı ama o zaman ortalama hızım 60km geçmedi yollarda tabi ona göre idi.Şimdi birtane vstrom olsa o kadar yolu gidebilirmiyim?rahatlıkla giderim ama o motorun hatalarınıda tolere edecek tecrübem yok açıkcası.Dominarın uzun yolda yoran tarafı sele ve titreşim.Bende titreşim yok ama sele sert.
---------- Mesajlar birleştirildi - 20:58 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:53 ----------
Arabayla uzun yola çok gitmiş birisine 55+60hp'in altındaki motorlar eziyet gelebiliyor. Özellikle otobanda dominar'da çok güçsüz kalıyor maalesef. En kötü araba bugün 160-170 uzun yolda gidiyor.
Orda tamamen haklısın.Pazar öğleden sonra afyona gittim bir saat öncede döndüm.190 km bile çıktım.Buna nazaran 6 saat sürdü.Açıkcası araba çok yordu.Araba yordu ise dominar ne yapar onu hesap edemiyorum.Araba ile neden gitmiyorsun derseniz.Afyonda trafik kazasına karıştım tampon çöp oldu.Gazipaşaya zor getirdim.Tamiri bayrama yetişmeyecek.
levend84
14 Ağustos 2018, 22:59
Ulan şu inazuma250F serisinin,500cc lisi olsa dadindan yenmez.
Çift silindir
60hp
250lik olan kasa boyutlarinda.
vs.vs.
Ne yol yapilir amma...
Tvs yi almadan evvel Gs500 lere bakmistim..karburatorlu olmasa al geç..
Angrypower
15 Ağustos 2018, 12:48
Aynen yetersiz kalıyor. Kaldığı gibi bide titreşim 3 saat sonunda ne yapacağını şaşırtılıyor insana. Önce ayakları koruma demirine koydum. Dayanamadım artçı selesine oturdum. Verdiğim molalar benzin al, benzini öde, yola devam et şeklinde. Çanakkale’de feribota binerken indim motordan sadece. Şimdi bayramda ilk 4 gün çalışıyorum ama sonraki 5 gün bir yere gitmeye gözüm kesmiyor.
YasinC
15 Ağustos 2018, 13:07
Ulan şu inazuma250F serisinin,500cc lisi olsa dadindan yenmez.
Çift silindir
60hp
250lik olan kasa boyutlarinda.
vs.vs.
Ne yol yapilir amma...
Tvs yi almadan evvel Gs500 lere bakmistim..karburatorlu olmasa al geç..
Dünden beri cbf500 bakarken buldum kendimi
Angrypower
15 Ağustos 2018, 13:45
Cbf500 güzel makinede temizini bulamıyoruz. Bulsam yemin ederim ağır faizden çekip alırım
YasinC
15 Ağustos 2018, 23:40
Cbf500 güzel makinede temizini bulamıyoruz. Bulsam yemin ederim ağır faizden çekip alırım
Km falan takmayacağım alırsam eğer. Alır almaz bir de ön kolları ve arka süspansiyonu elden geçirip bineceğim canı çıkana kadar. Özellikle torku yüksek olacak motorun yoksa 120'ye hızı bile sabitlemek dert oluyor. Yokuşta bayılıyor ediyor. Gereğinden de fazla yakıyor.
Binme daha iyi diyor insan
Angrypower
16 Ağustos 2018, 06:50
Benim motorda 4K-5K devir aralığında nispeten güzel ve zevkli gidiyorsun. Mümkün mertebe 4K en tatlı yeri. O da 6.viteste 84km/sa’ya Tekabül ediyor. Sonra üstünden tır bile geçebiliyor. 120’ye gelirsen stock dişli ile 6k devir bandına geliyor ve bu seferde motor bağırıyor. İstemsizce arada sırada vites yükseltmeye çalışıyorsun ama bir bakıyorsunki vites zaten 6 da :queen:
levend84
16 Ağustos 2018, 07:03
5-6K devir bandinda,aksırmadan,bayılmadan,bağırmadan,istikrar lı 130-140ile gitsin yeter.
Bunun içinde Min 55-60 beygir lazım.
Duzgun motorlarada para lazim...
Ulan güclu motora binemeden g..tteki kıllar beyazlayip ihtiyar bunak olacaz...o yaştan sonrada gelen motorun tekerine sokayım...iğneyi..
tommygun
16 Ağustos 2018, 09:28
5-6K devir bandinda,aksırmadan,bayılmadan,bağırmadan,istikrar lı 130-140ile gitsin yeter.
Ulan güclu motora binemeden g..tteki kıllar beyazlayip ihtiyar bunak olacaz...o yaştan sonrada gelen motorun tekerine sokayım...iğneyi..
Ben de bu aralar Nc.leri araştırıyorum, hem apaçilik de yaptırmaz, az da yakar..
gerivites
16 Ağustos 2018, 10:38
Motorun değil feleğin tekerine çomak sokalım. Benim gerçi yaş daha 30 :) 40 yaşına kadar 700-800ccye geçmiş olurum diye umuyorum. Fazlası da gerekmez.
Boldpilot
16 Ağustos 2018, 11:23
Vfrı mt25+ tl olarak sattım mt25ide satıp rally alıcam ama bu mt25 bildiğin bisikletmiş dominar daha motorsu geldi bana 😃
YasinC
16 Ağustos 2018, 11:48
Vfrı mt25+ tl olarak sattım mt25ide satıp rally alıcam ama bu mt25 bildiğin bisikletmiş dominar daha motorsu geldi bana
Mt25 ile uzun yolda intiharı düşünürsün. Z300 falan bak hacı öyle cok gezeceksen. Birde vfr den sonra falan motoru atıp yürüyerek gezeyim daha iyi deme ihtimalin de var. Vstrom dan sonra pulsar kullandım 10 bin km yaptım ama sen bir de bana sor. Yine tnt250 torku biraz iyide az buz dayandım 20 bin km. Ama uzun rampalarda cinnet geçirmeye ramak kalıyor.
Boldpilot
16 Ağustos 2018, 11:54
Mt25 ile uzun yolda intiharı düşünürsün. Z300 falan bak hacı öyle cok gezeceksen. Birde vfr den sonra falan motoru atıp yürüyerek gezeyim daha iyi deme ihtimalin de var. Vstrom dan sonra pulsar kullandım 10 bin km yaptım ama sen bir de bana sor. Yine tnt250 torku biraz iyide az buz dayandım 20 bin km. Ama uzun rampalarda cinnet geçirmeye ramak kalıyor.
Mtyi garaja kitledim ilana koydum satıp crf250l yada rally alıcam hocam zaten gittiğimiz kızılcahamam - güdül - tuz gölü felan Crfler bana yeter arazide atarım terimi 😃
HappyPuppy
17 Ağustos 2018, 03:32
https://youtu.be/s3tDs3QwlwA
Gaz yememe sorunu yaşayan arkadaşlar bi göz atsın. Ben son bikaç günde bikaç kere gaz yememe sorunu yaşadım. Motor soğuk değildi ve yarım depoya yakın benzin vardı. Bir kere de vites küçültmek için debriyajı çekip aragazı verdiğimde stop etti. Neyse ki hemen ardından tek marşta aldı, büyük bi soruna sebep olmadı. ECU yazılımını güncellemeyi düşünüyorum. Benzer sorunu yaşayanlar güncelleme soruna çözüm oldu mu belirtirse sevinirim. İyi forumlar.
Not: Video bana ait değil.
gerivites
17 Ağustos 2018, 09:41
Yağmurda gaz açınca orijinal lastikler çok eğlenceli oluyor.
Angrypower
17 Ağustos 2018, 09:49
Yazılım, gaz yememe problemine kesin çözüm. Mt-25’i aslında istemiyor değilim. Titreşimden gına geliyor uzun yolda. Bende hornet 900 ile takasa girecektim ama vazgeçtim sonra. Bayram’ın ikinci günü gene bir uzun yol yapayım diyorum ama v-strom 650 benim motorum. Anladığım bu. Hoş Kawasaki z800’üm olsa babamı tanımam :bounce:
mavellen
17 Ağustos 2018, 14:20
ALLAH izin verirde bir mani olmaz ise yarın akşam Afyona doğru yola çıkmayı planlıyorum.Gece yolculuğunu tavsiye edermisiniz?Lastiklerim stock Antalyada ısınınca iyi tutunuyor ama anadoluda güven vermez ona göre dikkat ederim.Isparta yolunu kullanacağım bol virajlı ormanlık yol.Motoru dinlendirmeden 2 saat sıkıntısız sürebilirmiyim yoksa motoru dinlendirmem gerekirmi.Araba ile tek kontak gidiyorum ama motor ile uzun yol tecrübem yok.Akşam yola çıkmak istememin nedeni sıcaklarda motor sürmemiş olacağım hemde gececi değerlendirip ertesi günü yolculuk ile geçirmemiş olacağım.
maktama
17 Ağustos 2018, 15:12
Yağmurda gaz açınca orijinal lastikler çok eğlenceli oluyor.
Yağmura gerek yok, kuru havada da gayet eğlenceliler, sağ sol yapıp duruyorlar :D
Ben de onun için 45 dişliyi 43 ile değiştim ki azıcık stresi torku azalsın, oraya buraya fazla oynamasın g.tü b.şı. :D Şimdi biraz daha sakin, iyi oldu. Motor da rahatladı, vites araları uzadı ama tork da 42dişli kadar düşmedi.
ALLAH izin verirde bir mani olmaz ise yarın akşam Afyona doğru yola çıkmayı planlıyorum.Gece yolculuğunu tavsiye edermisiniz?Lastiklerim stock Antalyada ısınınca iyi tutunuyor ama anadoluda güven vermez ona göre dikkat ederim.Isparta yolunu kullanacağım bol virajlı ormanlık yol.Motoru dinlendirmeden 2 saat sıkıntısız sürebilirmiyim yoksa motoru dinlendirmem gerekirmi.Araba ile tek kontak gidiyorum ama motor ile uzun yol tecrübem yok.Akşam yola çıkmak istememin nedeni sıcaklarda motor sürmemiş olacağım hemde gececi değerlendirip ertesi günü yolculuk ile geçirmemiş olacağım.
Radyatör fanınız ve fan müşürünüz çalışıyorsa, radyatörünüzde de antifrizli su varsa(yani motorda sıkıntı yoksa)benzininiz bitene kadar motoru dinlendirmenize gerek yok. Ama siz kendiniz için her 100km'de bir dinlenin derim.
kdiner
17 Ağustos 2018, 15:55
Hiç sıkıntı olmaz iki saat neki serin serin gidersin.
Angrypower
17 Ağustos 2018, 21:51
Ben İzmir’e gidip dönerken sadece benzin almak ve Çanakkale’de feribotta iken durdum. 163’te kesiciye giriyor die 160’ta gidiyordum neredeyse. 158km de benzin almak zorunda kaldım. Gerisini siz hesap edin. Benim Dominar sıkıntı yapmadıysa, sizinkilerin normal kullanımda yapacağını hiç sanmam. Yola çıkmadan lastik havalarını kontrol et benim lastikler 1aydır bakmıyorum. Bugün motor saçmalıyordu. Gene bakmadım. Yarın bakarım die umut ediyorum ama evden çıkasımda yok. Nasip :)
YasinC
17 Ağustos 2018, 22:38
Yazılım, gaz yememe problemine kesin çözüm. Mt-25’i aslında istemiyor değilim. Titreşimden gına geliyor uzun yolda. Bende hornet 900 ile takasa girecektim ama vazgeçtim sonra. Bayram’ın ikinci günü gene bir uzun yol yapayım diyorum ama v-strom 650 benim motorum. Anladığım bu. Hoş Kawasaki z800’üm olsa babamı tanımam :bounce:
250cc'ye geçersen dominar dan sonra iyice sinir krizi geçirebilirsin :) Yüksek devrin getirdiği ekstra gürültü de cabası. Çare Vstrom :)
ozan1991
17 Ağustos 2018, 23:30
mt25 benimde hoşuma gidiyorda dominardan sonra kesermi bilmem dominar gibi fırlamıyor düşük hızlarda ben torkunu seviyorum dominarın
thamade
18 Ağustos 2018, 00:53
https://youtu.be/s3tDs3QwlwA
Gaz yememe sorunu yaşayan arkadaşlar bi göz atsın. Ben son bikaç günde bikaç kere gaz yememe sorunu yaşadım. Motor soğuk değildi ve yarım depoya yakın benzin vardı. Bir kere de vites küçültmek için debriyajı çekip aragazı verdiğimde stop etti. Neyse ki hemen ardından tek marşta aldı, büyük bi soruna sebep olmadı. ECU yazılımını güncellemeyi düşünüyorum. Benzer sorunu yaşayanlar güncelleme soruna çözüm oldu mu belirtirse sevinirim. İyi forumlar.
Not: Video bana ait değil.
Gaz yememe problemini ben de 3 defa falan yaşadım. Servise sorduğumda direkt yazılımı önerdiler. Yazılım sonrası yaklaşık 200 km dir kullanıyorum ve şu ana kadar bu problemi tekrar etmedi.
Angrypower
18 Ağustos 2018, 08:35
Walla açıkçası ben son hızcılardanım. Sollamaya çıkacağım yada eleman peşimi bırakmadığı zamanlarda psikolojik limitörleri geçmeli. Yoksa bana kafa tutan nc750x ile de fazer 6/8 ile de aynı yere aynı sürede gidiyoruz :)
ozan1991
18 Ağustos 2018, 16:31
Arkadaşlar benim 5000 bakım yaklaşıyor hangi parçalar değişicek tahmini ne kadar tutar?
Angrypower
18 Ağustos 2018, 17:57
Bayramdan sonra arayıp sorarsın. :)
ozan1991
18 Ağustos 2018, 18:01
beyler bi çukura girdim gidon sola dönmemeye başladı yarıda takılıyor sağa döndüğünün yarısı kadar bile sola dönmüyor ne olmuş olabilir canım sıkıldı
Angrypower
18 Ağustos 2018, 18:45
Arkadaş sen nasıl bir hırpalıyorsun motoru? Ben bile yapamıyorum bu kadarını :) Gidon göbek rulmanını dağıtmış olabilirsin. Hayır erkenden dağıtsan gidip yaptırırsın. Bu saatten sonra herkes bayram tatilinde.
ozan1991
18 Ağustos 2018, 19:10
Arkadaş sen nasıl bir hırpalıyorsun motoru? Ben bile yapamıyorum bu kadarını :) Gidon göbek rulmanını dağıtmış olabilirsin. Hayır erkenden dağıtsan gidip yaptırırsın. Bu saatten sonra herkes bayram tatilinde.
hacı 50 ile filan bi çukura girdim gayet güzel asfaltın ortasında kocaman çukur çıktı kaçamadım zıpladım motorun üstünden resmen sonra trafikte soldan kaçıyım dedim baktım dönmüyor gidon,sağa sola çevirdim biraz sağa eskisi gibi dönüyor sola yok
mavellen
18 Ağustos 2018, 20:19
Arkadaşlar yola çıktım şuan aksudayım mola verdim.Motorun performans felan sorun değil.Tek sorun popomu hissetmiyorum.Valla yol büyüdü gözünde hadi hayırlısı.Birde evden çıkmadan zinciri yaslamıştım oda yağı arka diske atmış yeni yeni arka frineni hissediyorum.Bunların haricinde motor iyi performans güzel hızlanırken torku yetiyor.Angrypoweren neden vstrom istediğini uzun yola çıkmadan anlamak zor.
---------- Mesajlar birleştirildi - 20:19 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:17 ----------
beyler bi çukura girdim gidon sola dönmemeye başladı yarıda takılıyor sağa döndüğünün yarısı kadar bile sola dönmüyor ne olmuş olabilir canım sıkıldı
Geçmiş olsun.Rulman dağılmış olabilir.
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO