Orijinalini görmek için tıklayınız : Bajaj Bajaj Dominar 400 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
gerivites
27 Nisan 2018, 23:15
Sanki benim motorda olan olaya benziyor hocam. Durduğu yerde gaz verip verip bırakın ve direksiyonu da sağa sola çevirin bakalım yapacak mı? Yaparsa kuvvetle muhtemel o kablolar ile alakalı olabilir. Bende de direksiyonu sağa doğru kırıp gaz verince stop etme eğilimine gidiyordu yada kesiklik yapıyor diyordu Birol usta. Sonra kabloları kontrol ettiğinde dediğin gibi kibrit kutusunun yarısı kadar büyüklükte bir kutucuk var. Oraya giren kablo herhalde kısa devre yada temassızlık yapıyordu. Orayı bantlayınca hiç bir sorun kalmadı.
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:36 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:33 ----------
Bu arada 1140 km oldu ve bugün yakıt aldım ve sin durum bu :) hafiften 90-105 km hız aralığında kullanmaya başladım.
https://i.hizliresim.com/VrdqbZ.png (https://hizliresim.com/VrdqbZ)
Bu hesabın tamamı uzun yol mu. Benim şehir içi dur kalk 450km oldu tahminim 500de biter benzin. 500kmye 150TL . 100kmde 5 lt. o da kmde 30kuruş falan yakıyor. İlk depo çok çabuk bitti ama 3ncü depo bereketli çıktı :D 200km olacak neredeyse
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:15 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:03 ----------
Bu arada bacaklarınıza sıcaklık geliyor mu. Benim motor artçılı 20-30dkdan sonra bacaklarıma çok ısı veriyor. 2-3 gündür havalar da sıcak zaten. soğuk havanın gözünü seveyim
Norton772
28 Nisan 2018, 06:57
Bu hesabın tamamı uzun yol mu. Benim şehir içi dur kalk 450km oldu tahminim 500de biter benzin. 500kmye 150TL . 100kmde 5 lt. o da kmde 30kuruş falan yakıyor. İlk depo çok çabuk bitti ama 3ncü depo bereketli çıktı :D 200km olacak neredeyse
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:15 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:03 ----------
Bu arada bacaklarınıza sıcaklık geliyor mu. Benim motor artçılı 20-30dkdan sonra bacaklarıma çok ısı veriyor. 2-3 gündür havalar da sıcak zaten. soğuk havanın gözünü seveyim
Benim veriler uzun yolda 90-100 km hız aralığında hocam. Bu arada sıcaklık hissetmiyorum ben bacaklarda.
Angrypower
28 Nisan 2018, 07:59
Sürekli motoru sıkıştırırsan fan açıyor. Lakin artçılı da o kadar sıkıştırmak ne derece doğru bilemedim.
tommygun
28 Nisan 2018, 18:26
Arkadaşlar bugün Silivri - Tekirdağ arası 2 Dominar gördüm. Biri beyaz (artçılıydı) diğeri mavi (üzerinde fosforlu yelek vardı). Beyaz olanla çok denk gelemedik ama mavi olan iyi uzuyordu. Sahipleri burayı takip ediyor mu acaba?
Norton772
28 Nisan 2018, 18:32
Bu da benim aldığım sehpa. Motoarz yanında Konya şekeri ve anahtarlık göndermiş. 124 tl. L demirlere bant yapıştırdım komple çizmesin diye.
https://i.hizliresim.com/vj1mYr.jpg (https://hizliresim.com/vj1mYr)
Angrypower
28 Nisan 2018, 19:02
Arkadaşlar bugün Silivri - Tekirdağ arası 2 Dominar gördüm. Biri beyaz (artçılıydı) diğeri mavi (üzerinde fosforlu yelek vardı). Beyaz olanla çok denk gelemedik ama mavi olan iyi uzuyordu. Sahipleri burayı takip ediyor mu acaba?
Mavi 1tane var Türkiye'de. Daha rodajı yeni yeni bitiyor. MTS sistemlerinin sahibi kendisi. Bugün gideceğim diyordu denk gelmişsin. Bende Silivri'deydim :P
---------- Mesajlar birleştirildi - 19:02 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:01 ----------
Bu da benim aldığım sehpa. Motoarz yanında Konya şekeri ve anahtarlık göndermiş. 124 tl. L demirlere bant yapıştırdım komple çizmesin diye.
Abi motoru sehpaya çekip vites atsana bir. Sıkıntı yapmıyorsa bende alacağım. Yoksa benim servise iyi saracağım şu zinciri temizleyelim die die :P
tommygun
28 Nisan 2018, 19:11
Kumbağ'dan girdim, Uçmakdere üzerinden Mürefte,Şarköy yapıp Acıbadem'geri döndüm. Şarköy'den Tekirdağ-İpsala yoluna bağlanan ara yol da epey güzelmiş. Valla 250'likle adama yetişeyim dedim, yetişemedim, güzel uzuyor. Tur camı da taktırmış koyu renk, üzerinde sticker vardı ama hatırlamıyorum şeklini, desenini. Bir dahaki sefere Silivri'de olursan çayını içmeden dönmem :)
Angrypower
28 Nisan 2018, 19:27
Gel gel tabi. Ayıpsın. Dediğin motor ile benim dediğim aynı motor. Bende Uçmakdere'ye gidecektim ama çıktığımda saat 12.00'ı geçmişti. Silivri'ye gelirken rüzgar çok vuruyordu. Yemedi açıkçası daha gitmeye. İyikide gitmemişim eve döndüğümde intercom'un pili bitmişti. Müziksiz çekilmiyor yolculuk :flower:
Füme elcik korumalı ve çakarlı Dominar görürsen oralarda kesin benimdir :bounce:
tommygun
28 Nisan 2018, 19:39
Gel gel tabi. Ayıpsın. Dediğin motor ile benim dediğim aynı motor. Bende Uçmakdere'ye gidecektim ama çıktığımda saat 12.00'ı geçmişti. Silivri'ye gelirken rüzgar çok vuruyordu. Yemedi açıkçası daha gitmeye. İyikide gitmemişim eve döndüğümde intercom'un pili bitmişti. Müziksiz çekilmiyor yolculuk :flower:
Füme elcik korumalı ve çakarlı Dominar görürsen oralarda kesin benimdir :bounce:
Dönüşte neredeyse fırtına gibi birşeye denk geldim, böyle bir rüzgar olamaz. Kask içindeki gözlüğüm bile oynuyordu o derece. Eve geldim dayak yemiş gibiyim. Yarın kulak tıkacı falan alayım, sürüşte konforu arttırıyormuş. Uçmakdere'de de çok güzel bir gözlemeci keşfettim haberin olsun :D
Angrypower
28 Nisan 2018, 20:09
Yemin ederim uçmakdere'ye 20sene önce gittim. Hep niyetleniyorum hiç gidemiyorum. En son Naip köyüne kadar geldim baktım saat 15.00 olmuş. Vazgeçtim gene. Nisan yada Mayıs'tan sonra gideceğim. Rüzgarlar azalsın. Uğraşamıyorum. Yüksek süratte titriyorum, düşük süratte savruluyorum. Zaten 5000'e 2000km kaldı. Baktım olmadı direk 40 arka dişli takacağım. Pulsar kadar torku olsa yeter bana bu makinenin :P
Cloud
28 Nisan 2018, 22:15
Aynılarını bana da yolladılar.Ben ertesi gün zincir yağladım güzel iş gördü.Yalnız bant iflah etmez ciddi kalın bir şeyle kaplamak lazım yoksa maşayı çizer, ben küçük keçe taktım yetmedi.Ya da maşayı sarmak lazım bunu takmadan. Bir ikincisi yerleştirirken biraz uğraştırdı ilk kez denediğim için ama tek elle kaldırılabiliyor, bir iki deneme yapmak şart, sanki 2 kişi olup biri motoru düz tutsa daha rahat olur gibi. Ben viteste yağlamadım, elimle çevirdim lastiği.Gayet güzel iş gördü.Takarken maşanın arka kısmına doğru yerleştirmek lazım yoksa arka çamurluğa takılıyor.
Angrypower
28 Nisan 2018, 23:31
Viteste yağlamak için özel fırça aldım. Bıkmıştım Pulsar'da elimle çevirmekten :P
Cloud
29 Nisan 2018, 01:26
Viteste yağlamak için özel fırça aldım. Bıkmıştım Pulsar'da elimle çevirmekten :P
Neden Pulsarda ben hep orta sehpada ve viteste yağlıyordum sprey zincir yağıyla, bunda da aynısı olur sıkıntı olacağını sanmam.
Angrypower
29 Nisan 2018, 01:36
Yanlış aksettim. Yağlamak basit. Temizlemek için yazacaktım :) Walla zincir temizlemek baya zor geliyor. Zaten b.k götürüyor zincirimi :)
ozan1991
29 Nisan 2018, 05:44
Arkadaşlar virajlarda çok kötüyüm bu motorla apachemle güzel döndüğüm yerleri dönemiyorum bununla ya yol dışına çıkıyorum yada çok yavaş giriyorum viraja yatırmıyorum pek motoru ondanmı acaba lastikler güvende vermiyor sizler ne durumdasınız virajlarda bi korkuda var bu motorla düşmek istemiyorum apachenin üstünde pek korkmuyodumda virajlarda acaba motoramı alışamadım ?
Cloud
29 Nisan 2018, 10:19
Yanlış aksettim. Yağlamak basit. Temizlemek için yazacaktım :) Walla zincir temizlemek baya zor geliyor. Zaten b.k götürüyor zincirimi :)
Bahsettiğin fırçayı ben de geçen yıl almıştım çok güzel iş görüyor temizliyor(ucu U şeklinde ters tarafında da fırçası var değil mi?çok da uyguna satılıyor internette ben 7 tl'ye bir de kargo ödemeden almıştım şaka gibi ) ve evet en iyi motor viteste iken yapılıyor, hatta ben o fırça ile nerede ise zincire pek bir şey sürmeden bile temizlik yapabiliyorum. Ya da zincir temizleyici spreyi sıkıp bir 10 15 dk. bekliyorum kirlerin çözülmesini sonra fırça kaymak gibi yapıyor, üstüne de yağlayınca tertemiz oluyor.
Meraklısına fırça şu:
https://urun.n11.com/yedek-parca/motosiklet-ve-bisiklet-zincir-temizleme-fircasi-P209500335
Angrypower
29 Nisan 2018, 10:24
Bahsettiğin fırçayı ben de geçen yıl almıştım çok güzel iş görüyor temizliyor(ucu U şeklinde ters tarafında da fırçası var değil mi?çok da uyguna satılıyor internette ben 7 tl'ye bir de kargo ödemeden almıştım şaka gibi ) ve evet en iyi motor viteste iken yapılıyor, hatta ben o fırça ile nerede ise zincire pek bir şey sürmeden bile temizlik yapabiliyorum. Ya da zincir temizleyici spreyi sıkıp bir 10 15 dk. bekliyorum kirlerin çözülmesini sonra fırça kaymak gibi yapıyor, üstüne de yağlayınca tertemiz oluyor.
Meraklısına fırça şu:
https://urun.n11.com/yedek-parca/motosiklet-ve-bisiklet-zincir-temizleme-fircasi-P209500335
Aynen bu fırça da kullanamadan eski motorum blok patlattı. Bende Dominar aldım. Daha kullanmak nasip olmadı :P
Cloud
29 Nisan 2018, 10:28
Arkadaşlar virajlarda çok kötüyüm bu motorla apachemle güzel döndüğüm yerleri dönemiyorum bununla ya yol dışına çıkıyorum yada çok yavaş giriyorum viraja yatırmıyorum pek motoru ondanmı acaba lastikler güvende vermiyor sizler ne durumdasınız virajlarda bi korkuda var bu motorla düşmek istemiyorum apachenin üstünde pek korkmuyodumda virajlarda acaba motoramı alışamadım ?
Daha çok fazla sürmedim ama bahsettiğin şey motorun ağırlığıyla alakalı biraz, ben de fark ettim NS150'den sonra. Ama kontrayı yeterince verince dönüyor dönmem demiyor. Şimdi oldukça hafif bir motordan böyle bir motora geçtin yaşadığın şey normal. O yüzden ilk başlarda virajlarda fazla yatmadan yavaş hızlarla geç, hatta fırsat bulursan boş alanlarda ya da yollarda dönüş ve viraj çalış.
Ben mesela kısa da olsa otoparkta çember çizdim, çok düşük hızlarda. Motor acayip dengeli bakışınızı bozmadıkça çok düşük hızda bile dengesi bozulmadan dönebiliyor. Hatta rodajı genelde sahil yolunda yapardım bu sefer istanbul park ve sahil kombine yapacağım, çünkü orhanlı civarında asfalt da güzel, hem trafik az.
Ben her aldığım yeni motorda fırsat buldukça boş alanlarda ya da İstanbul'da İstanbul Park'ın oralarda idman yaparım, bu hem motoru tanımada, hem sizin o motordaki sürüşünüzü geliştirmede çok faydalı oluyor.
Düşmek istemiyorum demişsiniz, kimse istemiyor, ama düşmemek için birinci kural gereksiz riske girmemek, diğeri de motorunuzu iyice tanımadan gereksiz hızlara çıkmamak ya da durumlara düşmemektir.
Bir süre hem motoru hem kendinizi ölçüp tartın, virajda Rossi ya da Sofuoğlu gibi yatacak değiliz zaten, alıştıktan sonra illa ki halledilir.
İmkanınız varsa sürüş eğitimi de alın derim, özgüvene çok faydası oluyor.
Angrypower
29 Nisan 2018, 10:28
Senin konuna gelirsek lastikleri ısıttıktan sonra tutuyorlar. Lakin baya bir ısıtman gerekiyor. Tem Avcılar çıkışında tatlı bir viraj var. 270 derece dönüp Temden ayrılıyorsun. Ben mesela oraya 80 ile girip 110 ile falan çıkıyorum. Viraj'da torkunu iyi ayarla. Gaz açıp kapama fazla üzmez. Zaten hafif hafif yatırınca nerede attığını farkeder ve dikleşirsin.
Not : Söylediklerimin gazı ile fazla yatırıp Low Side yeme. Sonra bariyerden bana sövme :)
Not2: İmkanın varsa, elinde para kaldıysa git 1set güzel lastik çıkar. Bu motor virajda güzel gidiyor. Tadından yenmez...
Not3: İmkanın yoksa kurudan ıslağa geçince çok dikkat et. Söylemiştim önceden gene söyleyeyim. Bir ip kadar ıslaklık bile olsa lastik saçmalayıp yoldan ilgi ve alakasını kesiyor.
Cloud
29 Nisan 2018, 10:40
Bir de tavsiye Virajların Kutsal Kitabı denilen Bileği Bükmek 2 kitabı pdf formatında bile internette bulunabiliyor mutlaka okuyun sürüşünüz acayip değişiyor hatta üstüne de az sonra ekleyeceğim kitabın belgeselini ne yapıp edip izleyin vakit ayırıp, ben yıllar önce eğitim almama rağmen bu kitap ve belgeselden sonra(ki kitabı belgesel öncesi ve sonrası 2 kez okudum) bilhassa virajlarda çok rahatladım. (belgeseli de 2 kez izledim, bildiğin eğitim alır gibi)Belgeseli sunan kişi kitabın yazarı Keith Code. Bu adam California Superbike School'un kurucusu ve kontra tekniğini ilk fark edip kullanan adam, hatta keşfeden diyebiliriz. Zaman zaman ülkemizde de eğitim veriyor ama madden benim imkanlarım yetmez tabii, AEA'nın filan bu adamdan eğitim aldığını biliyorum.(Keşke o da hayatta olsaydı)
Belgesel şu(Bileğin Dansı):
https://www.youtube.com/watch?v=_EEfke1eyng
Virajlar nasıl doğru dönülür, kurtulma reaksiyonlarından nasıl kurtulunur hepsini anlatıyor belgeselde, ısrarla tavsiye ederim izlemeyenlere.
ozan1991
29 Nisan 2018, 16:34
Bir de tavsiye Virajların Kutsal Kitabı denilen Bileği Bükmek 2 kitabı pdf formatında bile internette bulunabiliyor mutlaka okuyun sürüşünüz acayip değişiyor hatta üstüne de az sonra ekleyeceğim kitabın belgeselini ne yapıp edip izleyin vakit ayırıp, ben yıllar önce eğitim almama rağmen bu kitap ve belgeselden sonra(ki kitabı belgesel öncesi ve sonrası 2 kez okudum) bilhassa virajlarda çok rahatladım. (belgeseli de 2 kez izledim, bildiğin eğitim alır gibi)Belgeseli sunan kişi kitabın yazarı Keith Code. Bu adam California Superbike School'un kurucusu ve kontra tekniğini ilk fark edip kullanan adam, hatta keşfeden diyebiliriz. Zaman zaman ülkemizde de eğitim veriyor ama madden benim imkanlarım yetmez tabii, AEA'nın filan bu adamdan eğitim aldığını biliyorum.(Keşke o da hayatta olsaydı)
Belgesel şu(Bileğin Dansı):
https://www.youtube.com/watch?v=_EEfke1eyng
Virajlar nasıl doğru dönülür, kurtulma reaksiyonlarından nasıl kurtulunur hepsini anlatıyor belgeselde, ısrarla tavsiye ederim izlemeyenlere.
hocam izledim bunu uyguluyodum öğrendiklerimi ama korkudan yatıramıyorum pek dominarı lastikleri değişicem ilk fırsatta
Angrypower
29 Nisan 2018, 17:56
hocam izledim bunu uyguluyodum öğrendiklerimi ama korkudan yatıramıyorum pek dominarı lastikleri değişicem ilk fırsatta
İyi lastikler ortalama 1200tl civarı :)
Mitas bakarsan taktırma hariç 745tl. Geçen sene üretilen lastik. Walla lastik işi biraz zor gibi.
ozan1991
29 Nisan 2018, 18:21
İyi lastikler ortalama 1200tl civarı :)
Mitas bakarsan taktırma hariç 745tl. Geçen sene üretilen lastik. Walla lastik işi biraz zor gibi.
Bi ay ön lastiği alırım sonraki ay arka Lastiği ondan sonraki ayda gider taktırırım 1000 lira gözden çıkartırım olmadı kışın sıkıntı yaşarız tahminim
Angrypower
29 Nisan 2018, 18:27
Bence paranı tam biriktir sonra 2sini birden tak. Bu sefer ya ön ya arka kayar. Bana göre komple dengeni bozar.
ozan1991
29 Nisan 2018, 18:37
Bence paranı tam biriktir sonra 2sini birden tak. Bu sefer ya ön ya arka kayar. Bana göre komple dengeni bozar.
Aynı anda takıcamda evde dursun yada ikisini aynı anda alırım bekleyip o da olur
Cloud
29 Nisan 2018, 21:56
Şimdi bu lastik işinde benim fikrim şu, diyorum bu yazı mevcutlarla çıkaracağım, zaten 2000 km rodaj sayıyorum yaz boyu neredeyse, gerçi ben 5000i bulurum yaz bitmeden.Kışa girerken de kaliteli lastik alırım.Bütçem bemin de dar, ama 18 bin civarında bir fiyata mootosiklet almışsam, kendimi zorlar, taksitle kaliteli lastik alırım. Pulsarda da 5500km civarında kaliteli lastiğe geçmiştim.
Yani lastiği kafaya takıyor ve güvende hissetmiyorsanız en kısa zamanda bu işi yapın. Ben yazı çıkarırım ama bu benim tecrübem ve sürüş hikayem.Sizinki elbet farklı olacak.Her zaman kendinizi en rahat, en güvenli nasıl hissediyorsanız onu yapın.
Ama 18bin tl'lik motora 1500 liralık ya da 900 liralık lastik parası bence çok değil. Neticede canınız o paralardan fazla eder. İnternette genelde mağazalardan biraz daha ucuza bulunabiliyor iyice araştırmak lazım.
Dediğiniz gibi bir ay birini öbür ay birini de alaınabilir neden olmasın, sonra ikisini birlikte taktırısınız.
ozan1991
29 Nisan 2018, 23:24
Arkadaşlar salı günü ilk bakımı yaptırdıktan sonra 150km filan uzun yol gitmeyi düşünüyorum rodajda kaç km hızın üstüne çıkmıyım 120 ile gidebilirmiyim 700-800 km ye gelmiş olucam bu yola çıkarken
Norton772
30 Nisan 2018, 09:32
Arkadaşlar salı günü ilk bakımı yaptırdıktan sonra 150km filan uzun yol gitmeyi düşünüyorum rodajda kaç km hızın üstüne çıkmıyım 120 ile gidebilirmiyim 700-800 km ye gelmiş olucam bu yola çıkarken
Bence 90-110 aralığında git daha ki göstergedeki devir saatine göre ve oradaki uyarı ışığına göre olması gereken bu 2000 km'ye kadar.
Angrypower
30 Nisan 2018, 09:59
3000km ye dayandı benim motor. 5000km de arka dişkiyi performans dişli ile değiştireceğim. Lastikleri de bu yaz sıcak geçeceğinden hatta kavrulacağından biraz daha geç değiştiririm die düşünüyorum. Kuru asfaltta bana fena gelmiyor performansı. Mevcut maddiyata göre de lastik bakacağım ama sanırsam bridgetson battlax S20 evo yada S21 alacağım. Lakin motor çok performanslı olmadığı için duruma göre s20 evi alabilirim.
kdiner
30 Nisan 2018, 12:05
Pazar günü İstanbul Kocaeli Yuvacık barıjına yaptığımız günü birlik yemekli geziden geriye kalanlar, eskişehirden gelen iki arkadaşa da tşk ediyorum.
http://www.hizliresimyukle.com/images/2018/04/30/31564053_587327348308369_19533867744493568_n.jpg
http://www.hizliresimyukle.com/images/2018/04/30/31531562_1989901084659313_7826526354981869824_n.jp g
http://www.hizliresimyukle.com/images/2018/04/30/31531482_587328184974952_8893140715953979392_n.jpg
http://www.hizliresimyukle.com/images/2018/04/30/31466655_10213282437669154_2908082082213265408_n.j pg
http://www.hizliresimyukle.com/images/2018/04/30/31531139_587327544975016_3511279744668663808_n.jpg
http://www.hizliresimyukle.com/images/2018/04/30/31693088_587328534974917_5325288714329391104_n.jpg
Angrypower
30 Nisan 2018, 21:25
Kıskandırmalık hareketler bunlar :P
thamade
01 Mayıs 2018, 14:39
Herkese merhaba,
Ben de bir Dominar alarak (ilk motosikletim) aranıza katılmak üzereyim. İstanbul Avrupa yakasında ikamet ediyorum. Motosikleti kullanma amacım ev-iş arası ulaşım aracı ve hafta sonları da ufak(kısa mesafe) gezintiler şeklinde olacak. Belki ilerleyen günlerde 300-500 km mesafelerdeki yakın şehir gezileri yapabilirim. Ancak kış aylarında (yağışlı havalarda) kullanmayı düşünmüyorum.
Bu ilk motorum olacak ve hız - top speed tutkunu biri değilim. Tın tın zevk alarak gezmeyi düşünüyorum. Otoyolda vs. maksimum 120 ile gitmesi bence yeterli bir hız gözüküyor.
Motosikleti ilk aldığım esnada bazı eklentileri direkt serviste taktırmayı düşünüyorum. Bu konuda sizin fikirlerinizi almak istedim.
Aşağıdaki eklentileri direkt taktırmayı düşünüyorum.
+ Gidon yükseltme,
+ Arka su sıyırıcı (çamurluk)
+ Jant şeritleri
+ Telefon tutucu
+ Teknotakip (Bunu hemen takabildiklerinden emin değilim)
Aşağıdakileri ise ilerleyen zamanlarda gerekli görürsem almayı düşünüyorum.
- Elcik koruma
- Tur Camı
- 42'lik arka dişli,
- Çanta demiri
- Topcase
- Lastik
Bu eklentiler hakkında tecrübelerinize dayanarak fikirlerinizi (kesin al, olmasa da olur, alma gibi) rica ediyorum.
Son olarak beyaz, mürdüm ve gece mavisi renkleri arasında çok kararsız kaldım. Biliyorum bu zevk meselesi ama kullandığınız renkte yaşadığınız bir problem (çok kir belli ediyor, çabuk çiziliyor, soluyor vs. ) var mı diye merak ediyorum.
Yanıtlarınız için şimdiden teşekkür ediyorum.
kdiner
01 Mayıs 2018, 15:05
Herkese merhaba,
Ben de bir Dominar alarak (ilk motosikletim) aranıza katılmak üzereyim. İstanbul Avrupa yakasında ikamet ediyorum. Motosikleti kullanma amacım ev-iş arası ulaşım aracı ve hafta sonları da ufak(kısa mesafe) gezintiler şeklinde olacak. Belki ilerleyen günlerde 300-500 km mesafelerdeki yakın şehir gezileri yapabilirim. Ancak kış aylarında (yağışlı havalarda) kullanmayı düşünmüyorum.
Bu ilk motorum olacak ve hız - top speed tutkunu biri değilim. Tın tın zevk alarak gezmeyi düşünüyorum. Otoyolda vs. maksimum 120 ile gitmesi bence yeterli bir hız gözüküyor.
Motosikleti ilk aldığım esnada bazı eklentileri direkt serviste taktırmayı düşünüyorum. Bu konuda sizin fikirlerinizi almak istedim.
+ Gidon yükseltme,
+ Jant şeritleri
+ Telefon tutucu
- Elcik koruma
- Tur Camı
- 42'lik arka dişli,
- Çanta demiri
- Topcase
- Lastik
Bu eklentiler hakkında tecrübelerinize dayanarak fikirlerinizi (kesin al, olmasa da olur, alma gibi) rica ediyorum.
Son olarak beyaz, mürdüm ve gece mavisi renkleri arasında çok kararsız kaldım. Biliyorum bu zevk meselesi ama kullandığınız renkte yaşadığınız bir problem (çok kir belli ediyor, çabuk çiziliyor, soluyor vs. ) var mı diye merak ediyorum.
Hayırlı olsun, gerekli olanları ve sonradan almak istediklerini söylemişsiniz zaten, beyaz renk kendini gösteriyor, ben 2.el aldığım için mürdüm e kaldım, almak isterken renk seçimim beyaz renk olurdu.
Angrypower
01 Mayıs 2018, 15:32
Şimdiden hayırlı olsun lakin yaz ayları geldi. Su sıyırıcı boşa takılan bişey şuanlık ve bende olan su sıyırıcısını sökeceğim yakın bir zamanda. Elcik korumayı GP Kompozitten kesinlikle öneririm. Her şekil senin yararına olacak ve ilk motorun olduğundan dolayı kesinlikle Lastiklerini de değiştirmeni öneririm.
Son bir sorum olacak. İlk motor olarak neden 182kg lık kazulet gibi ağır bir alet ile başlamak istedin? Hoş kazulet gibi zor değil de gene de daha hafif, daha güçsüz motorlar işini daha çok görürdü. Benim görüşüm bu yönde.
Sende İstanbul'da yaşıyorsun ben motoruma takmayı uygun gördüklerimi yazayım.
+Su sıyırıcı
+Gidon yükseltme
+Elcik koruma
+Çakarlı sis farı.
Sıyırıcıyı dediğim gibi sökeceğim. Geçen söktümde bişeyler bulamadım taşımak için bir dahaki gidişimde bişeyler götüreceğim yanımda geri götürmek için.
gerivites
01 Mayıs 2018, 16:35
Herkese merhaba,
+ Gidon yükseltme,
+ Jant şeritleri
+ Telefon tutucu
- Elcik koruma
- Tur Camı
- 42'lik arka dişli,
- Çanta demiri
- Topcase
- Lastik
Hayırlı olsun. Teknotakip bin tl civarında. İlk yıl için 1500-2000 civarı kasko yaptırıp çalınmanın yanında hasar durumunda da kafanı rahat tutabilirsin. İlk motosikletin olduğu için kaza, motor yatırma vs durumlar olması da yüksek ihtimal :) Bir sonraki yıl da teknotakipe geçersin.
Benim de 550km oldu. Sırasıyla aldıklarım:
1-gidon yükselte (alırken hediye ettirdim)
2-çanta demiri (gp kompozit) çanta yokken de güzel gözüktüğü için bunu tercih ettim ama çanta takınca stopları kapatıyor. (135 TL)
3-kappa 35lt çanta (250 TL)
4-RS200 koruma takozu (4 tane uzun cıvata temin edip dominara montajlanabiliyor) (170 TL)
5-jant şeridi (25 TL)
lastikleri de değiştirmek istiyorum (michelin bakmıştım galiba seti 750 TL civarı) ama motoru kredi kartına taksit yaptırdığım için ödemeler fazla ve bütçe sıkıntılı. Bir de uzun ön cam düşünüyorum 110 lira civarı birşey o da
Bu arada trafik 450 TL, kasko 1700 TL verdim.
Angrypower
01 Mayıs 2018, 17:02
RS200 koruma takozu ile nasıl duruyor acaba. Çok sırıtmıyorsa bende taktırabilirim. Faydalı alet.
gerivites
01 Mayıs 2018, 17:36
RS200 koruma takozu
https://downloader.disk.yandex.ru/preview/fe3961ae41c53d2acf3af019fb8af1d80f63497da515d9d3eb 01b505379c3de7/inf/fKqInKw3d7bLFOeFnMGnhGqMnTpaqwuxEAgzshpTu8lxsS5tiF cdttoQV2uX-1DsXcWYdT_F1KGRJhkYrlgoYbRT-oMG477Wmn06bXLmuEir8npumZHI4midPdWhecNq?uid=0&filename=IMG_20180405_142408.jpg&disposition=inline&hash=&limit=0&content_type=image%2Fjpeg&tknv=v2&size=2048x2048
https://downloader.disk.yandex.ru/preview/b1088a2146469e87b521c9bafeb83737e0e46db1ad9df1f78e 699d7ae5aa960a/inf/fKqInKw3d7bLFOeFnMGnhAEOk3CgnnuvvfBHmhsJ8Gaj9UtJIc SeFERu65ppYrEqkQ0Cg5cdvvvTRGI6UMBJuqvyem6ZkcjiaJ09 1aF5w2qr8npumZHI4midPdWhecNq?uid=0&filename=IMG_20180405_142424.jpg&disposition=inline&hash=&limit=0&content_type=image%2Fjpeg&tknv=v2&size=2048x2048
https://downloader.disk.yandex.ru/preview/6f07b39bde01809b8896bc3ff7f915857b63f0e3a2c844d063 fad773a9895118/inf/fKqInKw3d7bLFOeFnMGnhPXvuwpkck4qb1-8jQdKes_WsiUBFzodNsjJ9mz4XRmuYy_XbHjAu1e-ZzEOxQhMHqvyem6ZkcjiaJ091aF5w2qr8npumZHI4midPdWhec Nq?uid=0&filename=IMG_20180405_142434.jpg&disposition=inline&hash=&limit=0&content_type=image%2Fjpeg&tknv=v2&size=2048x2048
Norton772
01 Mayıs 2018, 17:36
Benim motor kaldırma sehpası. Yan ayak açıkken sehpayı sağ elimle yaklaştırıp sol elimle çanta demirini tutarak hafif dik konuma getirip oturtup ve kaldırıyorum.
https://i.hizliresim.com/760lP5.jpg (https://hizliresim.com/760lP5)
https://i.hizliresim.com/m2YQ1R.jpg (https://hizliresim.com/m2YQ1R)
https://i.hizliresim.com/QVr6BZ.jpg (https://hizliresim.com/QVr6BZ)
https://i.hizliresim.com/LbVBZZ.jpg (https://hizliresim.com/LbVBZZ)
https://i.hizliresim.com/BLpqyL.jpg (https://hizliresim.com/BLpqyL)
Angrypower
01 Mayıs 2018, 18:36
Şu sehpadan bende sipariş vereyim ayın 15’ini geçince. Cuma günü de koruma takozları için servise gidip bir bakınayım.
tommygun
01 Mayıs 2018, 18:42
Arkadaşlar gidon yükseltmenin gidondaki titreşimi azaltmada ciddi ciddi bir etkisi var mı?
Angrypower
01 Mayıs 2018, 18:55
Ben almadan taktırdığım için bir fikrim yok ama kesinlikle azalttığını iddia ediyorlar. Arka dişlide etki ediyormuş. Sanırsam onu da değiştireceğim.
gerivites
01 Mayıs 2018, 18:56
Arkadaşlar gidon yükseltmenin gidondaki titreşimi azaltmada ciddi ciddi bir etkisi var mı?
Gidonu bilmiyorum da aynalara bir faydası olmadığı kesin :)
tommygun
01 Mayıs 2018, 19:08
Hehehehhe aynalara faydası olmuyorsa elciklere de olmuyordur :)
Norton772
01 Mayıs 2018, 19:24
Ben gidonda titreşim almıyorum. Daha ziyade artan hızlarda totoda bir titreşim alıyorum ben :)
thamade
01 Mayıs 2018, 19:38
Hayırlı olsun, gerekli olanları ve sonradan almak istediklerini söylemişsiniz zaten, beyaz renk kendini gösteriyor, ben 2.el aldığım için mürdüm e kaldım, almak isterken renk seçimim beyaz renk olurdu.
Benim de ilk tercihim beyazdı. Daha sonra mürdüm de güzelmiş derken en iyisi gece mavisi alayım derken buldum kendimi :)
Şimdiden hayırlı olsun lakin yaz ayları geldi. Su sıyırıcı boşa takılan bişey şuanlık ve bende olan su sıyırıcısını sökeceğim yakın bir zamanda. Elcik korumayı GP Kompozitten kesinlikle öneririm. Her şekil senin yararına olacak ve ilk motorun olduğundan dolayı kesinlikle Lastiklerini de değiştirmeni öneririm.
Son bir sorum olacak. İlk motor olarak neden 182kg lık kazulet gibi ağır bir alet ile başlamak istedin? Hoş kazulet gibi zor değil de gene de daha hafif, daha güçsüz motorlar işini daha çok görürdü. Benim görüşüm bu yönde.
+Su sıyırıcı
+Gidon yükseltme
+Elcik koruma
+Çakarlı sis farı.
Sıyırıcıyı dediğim gibi sökeceğim. Geçen söktümde bişeyler bulamadım taşımak için bir dahaki gidişimde bişeyler götüreceğim yanımda geri götürmek için.
Sıyırıcı olayını bir kez daha düşüneceğim. 182 kg ya gelince aslında bu hafif siklet seçimim :) 206 kg lık CF Moto 400NK düşünüyordum. Sonradan Dominar'a karar kıldım. Birde aklımda MT 25 vardı ama, onlarında fiyatları malum.
Hayırlı olsun. Teknotakip bin tl civarında. İlk yıl için 1500-2000 civarı kasko yaptırıp çalınmanın yanında hasar durumunda da kafanı rahat tutabilirsin. İlk motosikletin olduğu için kaza, motor yatırma vs durumlar olması da yüksek ihtimal :) Bir sonraki yıl da teknotakipe geçersin.
Benim de 550km oldu. Sırasıyla aldıklarım:
1-gidon yükselte (alırken hediye ettirdim)
2-çanta demiri (gp kompozit) çanta yokken de güzel gözüktüğü için bunu tercih ettim ama çanta takınca stopları kapatıyor. (135 TL)
3-kappa 35lt çanta (250 TL)
4-RS200 koruma takozu (4 tane uzun cıvata temin edip dominara montajlanabiliyor) (170 TL)
5-jant şeridi (25 TL)
lastikleri de değiştirmek istiyorum (michelin bakmıştım galiba seti 750 TL civarı) ama motoru kredi kartına taksit yaptırdığım için ödemeler fazla ve bütçe sıkıntılı. Bir de uzun ön cam düşünüyorum 110 lira civarı birşey o da
Bu arada trafik 450 TL, kasko 1700 TL verdim.
Aslında kaskoyu hiç düşünmedim :) Dediğiniz doğru, ancak teknotakip türevi şeyleri bir kez alıp senede 200 TL gibi bir fiyata yenilenebilir. Ayrıca teknotakip alternatifi motor takip sistemi diye birşey buldum. Orada ilk satın alma fiyatı 550 TL gibi birşey.
Çanta demirinde ben de GP kompozit düşünüyordum. Stopları kapatacağını aklıma gelmemişti. Bunu da dikkate alacağım.
Yorumlar için teşekkkür ederim.
kdiner
01 Mayıs 2018, 20:52
Döminar da Pulsar gibi önü alçak buda hızlı gidince rüzgar sizi geriye itiyor ve gidona asılmak zorunda kalıyorsunuz ve kolda ağrı yapıyor ben bu yüzden gidon yükseltme taktırdım, gidon yükseltme ve ön cam yokken İstanbul Antalya yaptım elimden omuzuma kadar sıkıntı yaptı, gidon yükseltme taktım ön cam yoktu İstanbul Trabzon yaptım sıkıntı olmadı, bu durum boyunuza göre değişebilir ben 1,63cm boyundayım ona göre düşünün.
---------- Mesajlar birleştirildi - 20:52 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:50 ----------
Tam emin olmamakla birlikte pulsarın aynası dominarın aynasından kol kısmı biraz daha uzun sanırsam net değilim onu söylim.
Angrypower
01 Mayıs 2018, 21:08
Benim sol kolum çok ağrıyor bu aralar. Ön cam olmadığından dolayı olabilir mi? Çokta şekilsiz geliyor. Takmak istemiyorum :(
mavellen
01 Mayıs 2018, 21:26
+Su sıyırıcı
+Gidon yükseltme
+Elcik koruma
+Çakarlı sis farı.
Elcik korumanın linki varsa yazabilirmisin.Siteden baktım ama bulamadım.
Angrypower
01 Mayıs 2018, 21:37
http://www.gp kompozit.com/Pulsar-Elcik-Koruma,PR-806.html
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:37 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:36 ----------
Aradaki boşluğu silip bakın.
Norton772
01 Mayıs 2018, 23:00
Mts araç takip sistemi:
https://youtu.be/fy7GbdIsUwM
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:00 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:59 ----------
https://youtu.be/fy7GbdIsUwM
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO