PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bajaj Bajaj Dominar 400 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Sayfa : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 [41] 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121

kdiner
20 Nisan 2018, 18:24
Bugün tayfun motor Birol usta ilk yağ değişimini yaptı 738 km'de. Biraz vites yükseltebilirim artık :) 1000 km'de de kısıtlama kalkar biraz daha rahatlarım.
https://i.hizliresim.com/nOZG4M.jpg (https://hizliresim.com/nOZG4M)
https://i.hizliresim.com/D7pka3.jpg (https://hizliresim.com/D7pka3)

O birol abi yazı getirmiş belli.

ozan1991
20 Nisan 2018, 18:26
Bugün bende aldım arkadaşlar 10km kullanıp otorparka çektim bi aksilikten dolayı ruhsat plaka salı gününe kaldı ilk izlenimim çok keyifli eşşekten inip ata binmiş gibi oldum başlarda frenler iyi tutmuyormuş sanırım adamın dediğine göre yinede iyi şuan ayrıca kalkışta arka teker attı bi kere gazı fazla açtım sanırım

Norton772
20 Nisan 2018, 19:03
Norton772 Motosikletiniz çok güzel görünüyor, sanki 600cc gibi güle güle kullanın. Ben de yarın teslim alacağım, ufaktan heyecan yapmaya başladım. 5.motosikletimi alacağım, 11 yıldır yine de her motorda heyecan oluyormuş demek ki.:)

Teşekkürler, benim motorda gidon yükseltme var ve biraz daha heybetli görünüyor galiba bu şekilde. Çanta da büyük olunca :)

oktaymotor
20 Nisan 2018, 19:43
Norton772 Motosikletiniz çok güzel görünüyor, sanki 600cc gibi güle güle kullanın. Ben de yarın teslim alacağım, ufaktan heyecan yapmaya başladım. 5.motosikletimi alacağım, 11 yıldır yine de her motorda heyecan oluyormuş demek ki.:)

hayırlı olsun güle güle gullanın

Boldpilot
20 Nisan 2018, 19:47
O zaman kaliteli tam sentetik bir yağ koysak ve 2500'lerde yağ değişmesek bakıma da en geç 500 km önceden 4500, 9500 v.b. gibi km'lerde gelsek sıkıntı olmayacaktır diye düşünüyorum, doğru mudur Oktay bey.(Bu arada NS150'de ben de her 2500'de yağ değişiyordum, bunda daha iyi yağ ile ara yağ değişimi yapmasan nolur diyorum da ondan sordum)

Hiç bişey olmaz , ben tam sentetik yağ orjinal yağ filtresiyle 10 bin kmde değiştirdim mt07 nin yağını , biadil filtre yarı sentetik yağıda 4 binde değiştim . Şimdi tekrar tam sentetik yağ , orjinal filtre kullandım. 10 bin binersem değiştirmeden binerim.

Angrypower
20 Nisan 2018, 19:58
Yarı sentetik Motul 5100 koysanda bişey olmaz. 5000km rahat gidersin. Benim değiştirmek için düşüncem rodaj yağı değiştikten sonra bile içinde çapak mapak kalmışsa ne olur ne olmaz, gömleği çizmesin die değiştirmek yağı. Sadece titizlik. Ha yarın değiştirir miyim bilmiyorum? Tamamen sabahki ruh halime bağlı :)

Cloud
20 Nisan 2018, 20:00
hayırlı olsun güle güle gullanın

Teşekkür ederim.

Angrypower
20 Nisan 2018, 20:02
Ha bide benim motor 4000rpm deyken şöyle bir gaz yememe gibi bir boşluk yapıyor. 1sn falan bir aksaklık yapıp ondan sonra gazı yiyor. 2-3 gündür dikkatimi çekiyor bu olay.

Cloud
20 Nisan 2018, 20:05
Yarı sentetik Motul 5100 koysanda bişey olmaz. 5000km rahat gidersin. Benim değiştirmek için düşüncem rodaj yağı değiştikten sonra bile içinde çapak mapak kalmışsa ne olur ne olmaz, gömleği çizmesin die değiştirmek yağı. Sadece titizlik. Ha yarın değiştirir miyim bilmiyorum? Tamamen sabahki ruh halime bağlı :)

Yok ben de zaten 5000 km sonrasi için düşünüyorum, sanırım 2500'de ben de bir ara yağ değişimi yaparım. Ama 5000'den sonra rodaj tam anlamıyla biteceği için ondan sonra önceki motorum gibi her 2500'de kendim yağ alıp değişim yapmak istemiyorum artık, adam gibi kaliteli yağ alırım (motul v.s.) götürüp serviste bakımını yaptırırım diyorum. Önceki motorda 17.600 km boyunca her 2500'de ara yağ değişimi de yapmıştım ama aldığım yağ da motul filan değildi açıkçası. Yaş ilerleyince bazen sıkıcı gelebiliyor bu işler, Dominarla iyi yağ ve daha uzun km yapayım istiyorum.

Norton772, ben de gidon yükseltme alacağım ama ilk 500'den sonra takarım, rodajı tamamen orjinal haliyle yapayım istiyorum alışmak için. Önceki motorda da öyle yapmıştım. 5000 bakımında taktırmıştım ön camı gidon yükseltmeyi de 2000 km sonra filan. Bunda da hepsini rodaj bakımında taktıracağım sanırım.
Hatta bugün arka bakım sehpası da aldım, hem zincir yağlamak, hem de yağ kontrolüydü veya kışın soğuk günlerde yatırmak için filan. Orta sehpa olsa iyiydi, o parayı padock için vermiş oldum.

yarın bi kavuşalım da laci'ye. :)

Boldpilot
20 Nisan 2018, 20:06
Ha bide benim motor 4000rpm deyken şöyle bir gaz yememe gibi bir boşluk yapıyor. 1sn falan bir aksaklık yapıp ondan sonra gazı yiyor. 2-3 gündür dikkatimi çekiyor bu olay.

Bujilerle ilgili olabilir , benim motoru bakıma soktum bujiler hava filtresi vs değişti . Daha önce hiç başıma gelmemişti 3. Viteste 2 kez dediğin olay geldi başıma, saniyelik kendini tutup bırakıyor . Allah ın hakkı 3 dür deyip 3. Yü bekliyorum 😊

Angrypower
20 Nisan 2018, 20:11
İşte benim motoru sıfır aldım. Bir rodaj yağı değişti.

mavellen
20 Nisan 2018, 20:43

Bendede 3 kere oldu.Anlam veremedim.Üçündede benzinim azdı ona yordum.Hayırlısı bakalım.Pompa v.s çıkmasında başımıza.

Angrypower
20 Nisan 2018, 21:14
Benim Depo doluydu. %90 civarı. Bilemiyorum bakıyorum. Yarın gene test ederim.

ozan1991
20 Nisan 2018, 21:46
O değilde bunun aynalar zangır zangır sallanıyor gerçi fazla bir titreşim hissetmedim ben motorda 60 ın üstüne çıkmadım ama apachemden az titreşimi apachemin aynalarda böyle titreşim olmuyodu

gerivites
20 Nisan 2018, 22:11
O değilde bunun aynalar zangır zangır sallanıyor gerçi fazla bir titreşim hissetmedim ben motorda 60 ın üstüne çıkmadım ama apachemden az titreşimi apachemin aynalarda böyle titreşim olmuyodu

evet aynalar test motorunda da dikkatimi çekmişti 4-5bin devirde başlıyor titremeye. Gaz açınca arkama bakmam diye avutuyotum kendimi :D

Angrypower
20 Nisan 2018, 22:20
120'den sonra arkadaki arabayı çift görüyorsunuz. Aksini iddia eden yalan söylemiş olur :)

Ha bu arada dandik lastiklerinden dolayı ön arka ABS'yi bugün bende devreye soktum. Mal bir motorcu kardeş sayesinde. İyiki varmış dedirtti :)

ozan1991
21 Nisan 2018, 09:32
Arkadaşlar bunda yedek depo varmı deponun tamamınımı kullanıyoruz

Angrypower
21 Nisan 2018, 09:51
Enjeksiyonlu motorlarda yedek depo muhabbeti yok. Tamamını kullanıyorsun.

mavellen
21 Nisan 2018, 12:52
Benim 130 dan sonra 30 metre görüş alanımdakiler çift değil.Ondan sonrasıda bulanık görünüyor.150 den sonra ayna yok gibi sadece yansımalar var.

Az önce sürüşe çıktım.Şiddetli rüzgarda var.Aslında kararsızdım ama çıkmış bulundum geri dönmedim.Red line sokmadan 167 km hızı geçemedim.8 bin deviride geçemedim.

Dönüşde tüm vitesleri redline soktum.Sonuç aynı son vitesde 8 bin deviri geçemedim.Bunda rüzgarında etkisi var mutlaka.Motor 160km hemen çıkıyor.Yol olsun hızlanayım diye birşey yok.150 km hız ile 7 derecelik rampayı tırmandım.

167 km hıza çıkınca motorun üzerinde nasıl dururum soru işareti vardı.Naked olmasına rağmen gidiş ve gelişte çok rahatsız etmedi.

Angrypower
21 Nisan 2018, 13:51
Bizim burada yazlık mevsimi açıldı. Herkes yollarda. Maalesef basabilecek durumumuz olmuyor ama 150’ye gelince rpm limit ışığı göz kırpıyor. Malum arkadaşlar yolda sol şeritten 70km/sa ile gidiyor. Tırlar arabalar yerine kornaya basıyor yeter artık sola geç die. Sorsanız babasının yolu ve vergileri sadece onlar ödüyor. Ondan dolayı biraz sıkıntılı. 160km/sa hızı görmek imkansız. En sevdiklerim de yabancı plakalı Türkler. Yaşadıkları ülkelerde hayatta yapmayacakları şaklabanlıkları maalesef kendi ülkelerinde yapıp herkesi tehlikeye atıyorlar. Ayı memleket değiştirse ayı olmaya devam ediyor :)

Cloud
21 Nisan 2018, 16:25
Ben de çektim laciyi sonunda. :)

Fotoyu becerebildim mi bilemedim

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:25 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:55 ----------

http://i953.photobucket.com/albums/ae13/karakarga/P_20180421_101617_zps0kx4dobb.jpg

ozan1991
21 Nisan 2018, 16:41
Arkadaşlar stock lastikler ne durumda değiştirmeliyim yaz bitene kadar götürürmü beni

Angrypower
21 Nisan 2018, 16:59
Ben de çektim laciyi sonunda. :)

Fotoyu becerebildim mi bilemedim

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:25 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:55 ----------

http://i953.photobucket.com/albums/ae13/karakarga/P_20180421_101617_zps0kx4dobb.jpg

Güle güle kullan. Maalesef ben mecburiyetten mürdüm aldım. Gece mavisi kalmamıştı. Daha çok hoşuma gidiyordu gece mavisi.

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:59 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:57 ----------

Arkadaşlar stock lastikler ne durumda değiştirmeliyim yaz bitene kadar götürürmü beni

Yaz bitene kadar götürür ama Sabahları epeyce ısıtman lazım. Bide kurudan ıslağa geçerken aman ha bişey olmaz deme direk kayıyor. Bugün gibi kuru havalarda sıkıntı olmuyor.

Bide bu 4000rpm de kesilip tekrardan gaz yeme olayını gene yaptı. Virajda sıkıntı oluyor. Bugün götürmedim de Ptesi galiba götüreceğim serviese. Hem 23 Nisan die tatil. Gidip kolayca işimi halledip, bide yağ değiştirip geri dönerim.

Cloud
21 Nisan 2018, 18:09

Valla ben kışa kadar kullanırım stokları, ns150 de de 5000km sonra değişmiştim.Yine öyle yaparım.Bugün motoru eve getiriken bir 18km kadar kullandım, 70km geçmedim bu hızlarda rodajı bitmemiş lastiğe rağmen çok da rezalet değildi sabahın 9undaki asfaltta.

---------- Mesajlar birleştirildi - 18:09 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:07 ----------

Güle güle kullan. Maalesef ben mecburiyetten mürdüm aldım. Gece mavisi kalmamıştı. Daha çok hoşuma gidiyordu gece mavisi.

---------- Mesajlar birleştirildi - 16:59 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:57 ----------

Yaz bitene kadar götürür ama Sabahları epeyce ısıtman lazım. Bide kurudan ıslağa geçerken aman ha bişey olmaz deme direk kayıyor. Bugün gibi kuru havalarda sıkıntı olmuyor.

Bide bu 4000rpm de kesilip tekrardan gaz yeme olayını gene yaptı. Virajda sıkıntı oluyor. Bugün götürmedim de Ptesi galiba götüreceğim serviese. Hem 23 Nisan die tatil. Gidip kolayca işimi halledip, bide yağ değiştirip geri dönerim.

Sağ ol.Valla iyi ki gece mavisi almışım dedim iyice inceleyince, çok hoşuma gitti.Zatrn test motorunda görünce beğenmiştim.Yoksa beyaz alacaktım.Daha iyi fotolar çekince atarım yine, çok hoş bi renk siyaha çalan bir lacivert.Tabii zevkler renkler, diğer renkler de güzel bence.Fotolar çok aldatıcı, yakından incelemek gerekiyor renkleri.Bi de ben koyu rengin daha bütünlüklü olduğunu düşündüm.Sanırım Ns150 siyahtı onun da etkisi var.
Bu gaz yememe işi umarım kronik değildir.

Norton772
21 Nisan 2018, 18:19
Bendede 3 kere oldu.Anlam veremedim.Üçündede benzinim azdı ona yordum.Hayırlısı bakalım.Pompa v.s çıkmasında başımıza.

Motor soğukken yapabiliyor. Onun dışında yaparsa kafanın içindeki soketleri kontrol ettirin. Dün bakımda Birol usta gaz kesiyor dedi ve incelemeye başladı. Özellikle direksiyonu kırınca gaz kesme yapıyordu. Sonra kafayı açıp kabloları kontrol etti ve bir tane soketi oraya giren kabloda sanırım ufak bir temasızlık vardı. Orayı bantlayınca yapmayı kesti.

Angrypower
21 Nisan 2018, 19:01
Yok motor yeterince sıcaktı. Sıcaktı derken hali hazırda yardırmış gidiyordum. 30km gittikten sonra bir viraja dönecektim orada öndeki araç yüzünden 4000rpm'ye düştüm. Gaz verdim baktım kimse yok. Pazartesi servis yolu gözüktü kısacası :)

mavellen
21 Nisan 2018, 20:51
Motor soğukken yapabiliyor. Onun dışında yaparsa kafanın içindeki soketleri kontrol ettirin. Dün bakımda Birol usta gaz kesiyor dedi ve incelemeye başladı. Özellikle direksiyonu kırınca gaz kesme yapıyordu. Sonra kafayı açıp kabloları kontrol etti ve bir tane soketi oraya giren kabloda sanırım ufak bir temasızlık vardı. Orayı bantlayınca yapmayı kesti.

Benimki 3 kere yapmıştı ilk aldığım zamanlar.Artık yapmıyor.Bendeki sadece motor soğuk iken hareket ettikten sonra olmuştu.Benim motor canavarı vahşet MAŞALLAH şeytan kulağına kurşun.

Norton772
21 Nisan 2018, 22:32
Ben uzun yol yapıyorum genelde ve henüz fazla basmadığim için pek olmadı bende de. Bir kaç kez soğuktan oldu gibi geldi. İlerleyen zamanda belli eder kendini. Yavaş yavaş tempo artırıyor bende. Şimdi şu 1000 km'deki devir sınırı da bir kalksın da sonrasına bakarım artık.

Angrypower
21 Nisan 2018, 23:04
2000'de kalkıyor o. Ha kalkıyor dediğim ışık yanmıyor. Zaten bassan gidiyor alet :)

ozan1991
22 Nisan 2018, 08:45
Arkadaşlar bu motor zorlanmadan uzun yolda kaç km hızla seyredebilir mesela 120-130 aralıksız 2 saat gidebilirmiyim sıvı soğutmalı olması bu yönden bir artımı

Cloud
22 Nisan 2018, 09:08
Arkadaşlar bu motor zorlanmadan uzun yolda kaç km hızla seyredebilir mesela 120-130 aralıksız 2 saat gidebilirmiyim sıvı soğutmalı olması bu yönden bir artımı

Bence rahat rahat gidebilmesi lazım 400cc motorun. Ama bu soruya sanırım en iyi cevabı kdiner arkadaşımız verecektir, bildiğim kadarıyla epeyce bir uzun yol yapmış Dominarla.
Benim de bu motoru alış sebebim, 120 gibi hızlarda motorun bağırmadan yorulmadan gidebilmesidir. Sıkıntısız gider bence.Ama 2 saat siz motorun üstünde yorulursunuz hiç durmazsanız. :)

ozan1991
22 Nisan 2018, 09:16
Bence rahat rahat gidebilmesi lazım 400cc motorun. Ama bu soruya sanırım en iyi cevabı kdiner arkadaşımız verecektir, bildiğim kadarıyla epeyce bir uzun yol yapmış Dominarla.
Benim de bu motoru alış sebebim, 120 gibi hızlarda motorun bağırmadan yorulmadan gidebilmesidir. Sıkıntısız gider bence.Ama 2 saat siz motorun üstünde yorulursunuz hiç durmazsanız. :)

Ben illaki ara veririm sigara içer devam ederim hiç bişey yapmassm ama benimde alış sebeplerimden biri bu topspeed o kadar önemli değil 160 çıksamda uzun süre kalamam kalmakta istemem o hızlarda

Cloud
22 Nisan 2018, 09:26
Ben illaki ara veririm sigara içer devam ederim hiç bişey yapmassm ama benimde alış sebeplerimden biri bu topspeed o kadar önemli değil 160 çıksamda uzun süre kalamam kalmakta istemem o hızlarda

Aynını düşünüyorum. O yüzden de uzun yıllar bana yeteceğini düşündüğüm için aldım, normalde 250cc üstüne çıkmaya hiç niyetim yoktu.200NS abs diyordum, D400 2017 cazip bi fiyata gelince bana aldım. Tahminim bizim gibi sürücüleri fazlasıyla tatmin edecektir.
120, 130 u güle oynaya yapıp, konforlu şekilde götürür sizi uzun yolda bence.

Angrypower
22 Nisan 2018, 09:35
110 gidilir de 120 den sonra titremeler başlıyor. Zaten rüzgar rahat bırakmıyor. Ha ön tur camı takacağım diyorsan bilmiyorum çünkü ben takmadım. Belki kışa girerken takarım.

ozan1991
22 Nisan 2018, 09:40
110 gidilir de 120 den sonra titremeler başlıyor. Zaten rüzgar rahat bırakmıyor. Ha ön tur camı takacağım diyorsan bilmiyorum çünkü ben takmadım. Belki kışa girerken takarım.

Titremeyi sıkıntı etmem o kadar apacheden alışığım. cam çokta hoşuma gitmiyor aslında naked sonuçta bu orjinalliği bozulmuş gibi hissettiriyor bana.

Hocam rodajda kaç bin rpm i geçmemek gerekiyor 5000 i geçmemeye çalışıcam ama doğrumu

Cloud
22 Nisan 2018, 10:06
Ben işe git gel ağırlıklı ve otobanda kullanacağım için, rodaj bittiği anda ön tur camı, arka çanta, gidon yükseltme, 4lüflaşör, belki sis farı v.s. ne varsa takacağım.Önceki motorumda da yaptım turing motor gibiydi çok rahat etmiştim. Bunlar olmadan ulaşım amaçlı sık kullanımda pek efektif olmuyor motosiklet işi benim için.

mavellen
22 Nisan 2018, 10:22
Ben uzun yol yapıyorum genelde ve henüz fazla basmadığim için pek olmadı bende de. Bir kaç kez soğuktan oldu gibi geldi. İlerleyen zamanda belli eder kendini. Yavaş yavaş tempo artırıyor bende. Şimdi şu 1000 km'deki devir sınırı da bir kalksın da sonrasına bakarım artık.

Anlık gaz yemiyormuş gibi oluyor.Belki pompası hassasdır pulsardaki gibi.Belkide pulsarın pompasının aynısıdır.

Motoru sürmek keyifli değilmi.Sanki enduro havası var gidon yükselince.

Angrypower
22 Nisan 2018, 10:37
Ben aldığımdan beridir gidon yükseltme ile kullandığımdan, stock halini bilmiyorum :)

İlk 1000km 4000-5000rpm arasını geçme. Çok zorlandık aç gazı 10sn olmadan gene bırak. Sollaman gerekiyorsa kendini riske atma. Ben 1250km den sonra yardırdım. 100km/sa ile falan gittim 110’u kendime sınır belirledim. Şimdi max 140 ile gidiyorum. Daha basöıyor alet. Silivri’den Beylikdüzü’ne 18dk da girdim dün. Azıcık işim vardı. Bunları söyleyebilirim ancak. Halen düzgün oturamıyorum :) Bir ip gibi gidiyor bir sağa çekiyor. Daha sola çektiremedim :) Falan filan...

Norton772
22 Nisan 2018, 10:40
Anlık gaz yemiyormuş gibi oluyor.Belki pompası hassasdır pulsardaki gibi.Belkide pulsarın pompasının aynısıdır.

Motoru sürmek keyifli değilmi.Sanki enduro havası var gidon yükselince.

Valla bende soğukken yaptı. Isındıktan sonra yaşamadım hiç. Fakat ilk yağ değişimi sonrası Birol usta test sürüşü yaptı ve elektrik kesiyor gibi yapıyor dedi. Sonrasında kafayı açıp tesisatı kontrol etti ve bir yeri bantlayınca hiç sorun kalmadı. O testi daha agresif yaptığı için benim farkedemediğim bir şeyi farketti sanırım. Biraz kullanayım da daha sağlıklı cevap veririm.

Angrypower
22 Nisan 2018, 10:47
Valla bende soğukken yaptı. Isındıktan sonra yaşamadım hiç. Fakat ilk yağ değişimi sonrası Birol usta test sürüşü yaptı ve elektrik kesiyor gibi yapıyor dedi. Sonrasında kafayı açıp tesisatı kontrol etti ve bir yeri bantlayınca hiç sorun kalmadı. O testi daha agresif yaptığı için benim farkedemediğim bir şeyi farketti sanırım. Biraz kullanayım da daha sağlıklı cevap veririm.

Aslında hocam sen böyle deyince aklıma geldi. Benim kafa tesisatı sökülüp çakarları monte etmişlerdi serviste. Acaba ondan dolayı mı yapıyor? Bende merak ettim. Yarın gidip bir sık Boğaz edeyim bizimkileri :)

mavellen
22 Nisan 2018, 10:52
Ben aldığımdan beridir gidon yükseltme ile kullandığımdan, stock halini bilmiyorum :)

İlk 1000km 4000-5000rpm arasını geçme. Çok zorlandık aç gazı 10sn olmadan gene bırak. Sollaman gerekiyorsa kendini riske atma. Ben 1250km den sonra yardırdım. 100km/sa ile falan gittim 110’u kendime sınır belirledim. Şimdi max 140 ile gidiyorum. Daha basöıyor alet. Silivri’den Beylikdüzü’ne 18dk da girdim dün. Azıcık işim vardı. Bunları söyleyebilirim ancak. Halen düzgün oturamıyorum :) Bir ip gibi gidiyor bir sağa çekiyor. Daha sola çektiremedim :) Falan filan...

Ben kullandım.Orjinalide iyi idi.Pulsardan rahat.Yükseltme ile çok daha iyi.

Ben çabuk alıştım.Motoru bacaklarımın arasına alır almaz ip gibi uzadı gitti.İlk kullanımda virajlarda sıkıntı yaşadım.Pulsara alıştığımdan viraj girişlerinde hızını ayarlamak sorun oldu.İlk bakıma kadar sakin kullandım ondan sonra ani gazlama dışında pek dikkat etmedim ama yol belli şartlar belli heryerde radar var.Yalnız şu bir gerçek motorun ağırlığı gerçektende avantaj.Mesela dün araba ile gazipaşa alanya gittim geldim.Dünkü rüzgar arabayı savuruyordu lakin aynı yolu dün dominarlada gittim rüzgar illaki savuruyordu ama araçdaki gibi dengemi bozamadı.Gerçi motor ile aracın ayrodinamik farklılığı var ama dominarın ağırlığıda buna etken.Motoru dengede tuttuğun müddetçe sıkıntı yok ama ayakda dururken merkezi kaçırırsan pulsardaki gibi kaldırıp doğrultmak mümkün değil.

---------- Mesajlar birleştirildi - 10:52 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:50 ----------

Demekki işin ehli hemen anlıyor sıkıntı nerede.Bende elcik ısıtma takarken kafayı sökmüştüm.Belki gevşek biryerler vardır.

Norton772
22 Nisan 2018, 11:25
Aslında hocam sen böyle deyince aklıma geldi. Benim kafa tesisatı sökülüp çakarları monte etmişlerdi serviste. Acaba ondan dolayı mı yapıyor? Bende merak ettim. Yarın gidip bir sık Boğaz edeyim bizimkileri :)

Bende bir kablonun kibrit kutusundan küçük bir kutuya giren kablo kısmında bir şey vardı.

---------- Mesajlar birleştirildi - 11:25 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:19 ----------

Ben işe git gel ağırlıklı ve otobanda kullanacağım için, rodaj bittiği anda ön tur camı, arka çanta, gidon yükseltme, 4lüflaşör, belki sis farı v.s. ne varsa takacağım.Önceki motorumda da yaptım turing motor gibiydi çok rahat etmiştim. Bunlar olmadan ulaşım amaçlı sık kullanımda pek efektif olmuyor motosiklet işi benim için.

Gidon yükseltme olmadan da sürülüyor ama yükseltince daha rahat oluyor ve ebduromsu bir sürüş sunuyor. Ayalar da daha rahat görüş sunuyor. Ben bu şekilde çok rahat ettim. Ayrıca gören daha büyük motor gibi duruyor diyor :)

ozan1991
22 Nisan 2018, 11:52
Norton hocam bi resim atabilirmisiniz yükseltilmiş hali varsa güzel ve rahat oluyorsa bende yaptırıyım birde bu motora ekstra olarak ne yaptırabiliriz hem görünüş hem işimize yarıycak aksesuarlardan neler var acaba

HyperXCrossfire
22 Nisan 2018, 12:22
Ön tur camı,arka ve yan çantalar dışında elcik korumaötelefon tutacağı ve sis farı takılabilir.İhtıyaca göre daha uzun bir tank pad ve dizleri kavradığımız yere stomp grip gibi kaydırmaz parçalar takılabilir.Geri kalan aksesurlar gereksız oluyor :)

ozan1991
22 Nisan 2018, 12:36
Peki sissybar yapılabilirmi artçıya tedbir olarak hani geri yaslanıyorlar ya kötümü durur

Angrypower
22 Nisan 2018, 13:32
sissy bar yerine direk arka çanta tak daha mantıklı. hemde yük taşırsın.

HyperXCrossfire
22 Nisan 2018, 14:01
https://carbonracing.in/products/pillion-backrest-for-dominar-400

Hindistanda yapilmis ama ne kadar saglikli.Arka cantaya sirt koruma daha iyi olur.

mavellen
22 Nisan 2018, 15:31
Kemalden önce davrandım mini bir gezi yaptım.Konum Antalya ili gazipaşa ilçesi odun deposu mevkii.Yol bol virajlı inişli çıkışlı bir ucu toroslara giden bir yer.İlerledikçe iklim değişiyor.

Yola ilk çıktığımda rampa tırmanırken gazı açtığımda arka lastik yanladı.Demekki stock lastik ısınmadan yol tutmuyor bu gerçeğide yaşamış oldum.

Ailecek veya arkadaşlar ile gezi yapmaya müsait bir yer.Hatta kahvaltıya bile gelnebilir.Yol üzerinde serpme kahvaltı veren yerler var.

Yanınıza almayı tavsiye edebileceğim şeyler.Sigara kullanıyorsanız bir paket sigara.Manzarayı seyrederken fena gitmiyor.Yanız söndürürken su kullanırsanız güzelim çamlarımıza zarar gelmez.Ve olmassa olmaz bir termos çay veya kahve.

Bu geziyi daha önce 150 cc çinli ve pulsar ilede yapmıştım ama dominarla yaşadığım keyfi vermedi.

Bol bolda resim çektim.
https://i.hizliresim.com/EPkW2v.jpg (https://hizliresim.com/EPkW2v)
https://i.hizliresim.com/jymrA9.jpg (https://hizliresim.com/jymrA9)
https://i.hizliresim.com/2JBWPL.jpg (https://hizliresim.com/2JBWPL)
https://i.hizliresim.com/BL3WGV.jpg (https://hizliresim.com/BL3WGV)
https://i.hizliresim.com/Z9mjzg.jpg (https://hizliresim.com/Z9mjzg)
https://i.hizliresim.com/oOoqNQ.jpg (https://hizliresim.com/oOoqNQ)
https://i.hizliresim.com/lOmPNB.jpg (https://hizliresim.com/lOmPNB)
https://i.hizliresim.com/Vrm8zy.jpg (https://hizliresim.com/Vrm8zy)
https://i.hizliresim.com/nOZ9N5.jpg (https://hizliresim.com/nOZ9N5)
https://i.hizliresim.com/vjrANm.jpg (https://hizliresim.com/vjrANm)
https://i.hizliresim.com/1JqaZY.jpg (https://hizliresim.com/1JqaZY)
https://i.hizliresim.com/Lbm8Ra.jpg (https://hizliresim.com/Lbm8Ra)
https://i.hizliresim.com/rOnXNV.jpg (https://hizliresim.com/rOnXNV)
https://i.hizliresim.com/765W1P.jpg (https://hizliresim.com/765W1P)
https://i.hizliresim.com/Plm2a6.jpg (https://hizliresim.com/Plm2a6)
https://i.hizliresim.com/gOEvYZ.jpg (https://hizliresim.com/gOEvYZ)
https://i.hizliresim.com/Z9mjzk.jpg (https://hizliresim.com/Z9mjzk)
https://i.hizliresim.com/oOoqN7.jpg (https://hizliresim.com/oOoqN7)
https://i.hizliresim.com/lOmPNE.jpg (https://hizliresim.com/lOmPNE)
https://i.hizliresim.com/Vrm8zP.jpg (https://hizliresim.com/Vrm8zP)
https://i.hizliresim.com/nOZ9NR.jpg (https://hizliresim.com/nOZ9NR)
https://i.hizliresim.com/vjrANp.jpg (https://hizliresim.com/vjrANp)
https://i.hizliresim.com/1JqaZG.jpg (https://hizliresim.com/1JqaZG)
https://i.hizliresim.com/Lbm8Rb.jpg (https://hizliresim.com/Lbm8Rb)
https://i.hizliresim.com/rOnXN1.jpg (https://hizliresim.com/rOnXN1)
https://i.hizliresim.com/765W1a.jpg (https://hizliresim.com/765W1a)
https://i.hizliresim.com/Plm2a7.jpg (https://hizliresim.com/Plm2a7)
https://i.hizliresim.com/gOEvYb.jpg (https://hizliresim.com/gOEvYb)
https://i.hizliresim.com/9m0Wrr.jpg (https://hizliresim.com/9m0Wrr)
https://i.hizliresim.com/qGVQNQ.jpg (https://hizliresim.com/qGVQNQ)
https://i.hizliresim.com/Mdm8B2.jpg (https://hizliresim.com/Mdm8B2)
https://i.hizliresim.com/QVm8zG.jpg (https://hizliresim.com/QVm8zG)
https://i.hizliresim.com/XPm83j.jpg (https://hizliresim.com/XPm83j)
https://i.hizliresim.com/bBmZE0.jpg (https://hizliresim.com/bBmZE0)
https://i.hizliresim.com/dOmlNr.jpg (https://hizliresim.com/dOmlNr)
https://i.hizliresim.com/5DbEnl.jpg (https://hizliresim.com/5DbEnl)
https://i.hizliresim.com/A1W8Xr.jpg (https://hizliresim.com/A1W8Xr)
https://i.hizliresim.com/0E9Wpo.jpg (https://hizliresim.com/0E9Wpo)
https://i.hizliresim.com/4aXWVJ.jpg (https://hizliresim.com/4aXWVJ)
https://i.hizliresim.com/JQm8zj.jpg (https://hizliresim.com/JQm8zj)
https://i.hizliresim.com/Oom8zP.jpg (https://hizliresim.com/Oom8zP)
https://i.hizliresim.com/z09Op9.jpg (https://hizliresim.com/z09Op9)
https://i.hizliresim.com/G9aW4V.jpg (https://hizliresim.com/G9aW4V)
https://i.hizliresim.com/6Jdpv3.jpg (https://hizliresim.com/6Jdpv3)
https://i.hizliresim.com/W7m8pN.jpg (https://hizliresim.com/W7m8pN)
https://i.hizliresim.com/3EQWlr.jpg (https://hizliresim.com/3EQWlr)
https://i.hizliresim.com/Rn28pa.jpg (https://hizliresim.com/Rn28pa)
https://i.hizliresim.com/p6lMMq.jpg (https://hizliresim.com/p6lMMq)

HyperXCrossfire
22 Nisan 2018, 22:14
@mavellan, tekerinize taş değmesin maşallah. Bu arada gp kompozitin arka çanta demirinden memnun musunuz? 2 bağlantılı olması sebebi ile ağır yükleri taşıyamaz diye yorumlar geliyor bir yandan bir yandan da döküm malzemeden olduğu için sağlam deniyor. Açıkcası dominara en çok yakışan bu model.

mavellen
23 Nisan 2018, 09:09
@mavellan, tekerinize taş değmesin maşallah. Bu arada gp kompozitin arka çanta demirinden memnun musunuz? 2 bağlantılı olması sebebi ile ağır yükleri taşıyamaz diye yorumlar geliyor bir yandan bir yandan da döküm malzemeden olduğu için sağlam deniyor. Açıkcası dominara en çok yakışan bu model.

Teşekürler,

Şimdilik bir sıkıntı olmadı.Görünüş itibari ile hoş duruyor.Koltuk altına 4 vida ile sağlamca montaj yaptım.Çatamda küçük zaten.Ya kask koyuyorum yada çanta evrak.