Orijinalini görmek için tıklayınız : Bajaj Bajaj Dominar 400 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
tecrube0
04 Mayıs 2024, 23:35
Herkese MErhaba ,
Geçen gün motorla öndeki motora dalıp virajda dönerken motoru yatırdım henüz 2800 kmde motor neyse fren pedalı yamuldu.Motoru servise götürdüm .Çocuk pedalı değiştirdi. Eve gittim. Park ederken arka frene basınca stop lambasının yanmadığını farkettim.Direkt servise geri gittim o sırada abs ışığı yandı .Kontağı kapatıp açınca söndü.Tamir eden arkadaş motorun başına gelince frene bastığı anda ışık yandı dişçiye gidince geçen diş ağrısı gibi çalıştı .Arkadaşa abs ışığı neden yandı peki dedim.bakalım abi hemen bağlarız bilgisayara dedi.Bu makineye bağlama işine para alan servisler var. Neyse çocuk motoru aldı.Ben bekleme salonunda oturdum . 5 dakika sonra geldi."Abi ben baktım motora abs beyni hata vermiş , sipariş verdik 2 haftaya gelir garantiden ücretsiz değiştiririz" dedi. 5 kuruş para da almadı. Hayatımda ilk defa garantiden sorunsuz yararlanınca şaşırdım .NS160'da yanan statörü garantiden değiştirtmek için ustayla çok uğraşmıştım mesela.Bakalım 2 hafta sonra ne olacak :)
ceyhanli
05 Mayıs 2024, 10:21
Türkiye de ki tüm servislerde asıl sorun bu galiba garanti başvurusu yapmadan direk kullanıcı hatası kararını veriyorlar ben Bajaj a falan mail attığımı forumda da bu konuyu yazdığımı söyleyince garanti başvurusu girildi.
kdiner
07 Mayıs 2024, 22:48
Herkese MErhaba ,
Geçen gün motorla öndeki motora dalıp virajda dönerken motoru yatırdım henüz 2800 kmde motor neyse fren pedalı yamuldu.Motoru servise götürdüm .Çocuk pedalı değiştirdi. Eve gittim. Park ederken arka frene basınca stop lambasının yanmadığını farkettim.Direkt servise geri gittim o sırada abs ışığı yandı .Kontağı kapatıp açınca söndü.Tamir eden arkadaş motorun başına gelince frene bastığı anda ışık yandı dişçiye gidince geçen diş ağrısı gibi çalıştı .Arkadaşa abs ışığı neden yandı peki dedim.bakalım abi hemen bağlarız bilgisayara dedi.Bu makineye bağlama işine para alan servisler var. Neyse çocuk motoru aldı.Ben bekleme salonunda oturdum . 5 dakika sonra geldi."Abi ben baktım motora abs beyni hata vermiş , sipariş verdik 2 haftaya gelir garantiden ücretsiz değiştiririz" dedi. 5 kuruş para da almadı. Hayatımda ilk defa garantiden sorunsuz yararlanınca şaşırdım .NS160'da yanan statörü garantiden değiştirtmek için ustayla çok uğraşmıştım mesela.Bakalım 2 hafta sonra ne olacak :)
Geçmiş olsun, yatırmaya bağlı olarak ABS çemberi zarar görmüş olabilir belki o yüzden de ABS uyarı vermiş olabilir, arka fren ayaklığına bağlı müşür var stop o yüzden yanmamış olabilir servis halletmiştir.
raymondrony7
14 Mayıs 2024, 21:12
öncelikle merhaba...
ben forum kurallarını pek bilmiyorum herkezde pek düzgün türkçe kullanmış çok tedirgin oldum:)
ben kafamdakileri yazarken heyecan yapabiliyorum bazen hatamız yüzümüze vurulmasın:)
çok değişik bir motor geçmişim var benimo yüzden 1 aydır video izliyorum olmuyor, giriyorum okuyorum olmuyor bir türlü kafamda oturtamıyorum.
yani bu dominar 400 ne kadar titriyor gerçekten kafamda netleşmedi benim.
yani cbf 150 ye bindim 3 sene titriyordu, cl250 denedim titriyor, cb650f'im vardı oda titriyordu ve ilk kasa mt25'de 150 kilometre yolun sonunda avuç içlerim inanılmaz derecede uyuşmuştu. yani bindiğim motorlar arasında titreyemen motorlarım 2005 ybr125 ve 2022 r25'di...
tek silindirli makinede titer anladık da işte ne boyutta onu anlamıyorum.
iyi kötü bir dominar 400 buldum 2018 maşallah çok bi yol yapmama gerek kalmadı kafamdan dominarı çıkartmıştım.Şimdide diyorlarki çift eksantriğe geçti, balansör falan filan çok aza indi...bu çok az yukarıda ismini yazdığım motorların hangisiyle kıyaslarsam hayal kırıklığına uğramam bunu çok merak ediyorum.
yine hayatımda hiç yapmadığım birşey ikinci el motora kapora gönderdim dün. bayi taksit yapmadı, benimde canım sıkıldı pirelli rts yi görünce evrene olumlu msj göndereyim, alacakmış gibi yapayımda sonra alıyım falan derken lafın sonunda kaporayı attım:)
dünden beri kıvranıyorum şimdi ne yapıcam diye çok soru sorup sıkıştırmakta istemiyorum e biyandan kafamda deli sorular...
2023 de atılan tüm msjları neredeyse okudum, aldığım notlar şöyle; 43 dişli lazım, castrol 10w50 önemli,lastik balansını not almışım ama lastik değiştiği için hala lazımmı onu bilmiyorum birde gaz yememe disk yamulması...ben yarın onları almaya gittiğimde sorayım ama benim memleketimde çin malı cup'a rutin bakımı yapamıyorlar. ben servisten usta dan çok mağdurum birde üstüne siz istanbullarda mağdursunuz. paramla rezil olma işini ben çok kez yaşadım. ben yarın mersin e gittiğimde bunları kontrol edecek ve üstüne benim bu dediklerimi yapacak bir servisi nereden bulayım şimdi?
sonra dönüp gelicem karaman'a...ben sürekli servis bakımları için mersin'e gitmeye razıyım, niye bu akdar para istiyorsun da demem, ama benim sorularıma; olur o kadar, bunlarda o hep var, neye bindiğini sanıyon sen?, takılma gidiyor işte bin....gibi cinayet sebebi argümanlar var.
yani kazık mazık bilmem işini ehli, dürüst ama çok para isteyen hmahir bir usta varmı mersin'de yarın benim işimi görecek...?
iki soru soracaktım çok uzattım inşallah okunur:)
tecrube0
14 Mayıs 2024, 22:10
Geçmiş olsun, yatırmaya bağlı olarak ABS çemberi zarar görmüş olabilir belki o yüzden de ABS uyarı vermiş olabilir, arka fren ayaklığına bağlı müşür var stop o yüzden yanmamış olabilir servis halletmiştir.
abs beynini değiştiriyor servis.
lordmayros
16 Mayıs 2024, 23:11
bu bajajın garanti olayı çok saçma herkes bir şey söylüyor
ben motora 450km de rodaj bakımı yaptırmışım
08.11.2023 tede 5.000km bakımına götürmüşüm
10.04.2024 tarihinde ismi lazım değil servisi aradım motor 6.500km de ama bu 6 ay muhabbeti nedir getireyimmi dedim
2 günle 6 ayı kaçırmışsınız bakım yapsakta garanti dışıdır dedi peki dedim kapattım sonra kuralkana mail attım
kuralkan bakımın öyle hesaplanmadığını motorun garantisinin devam ettiğini ve bunun belgesini mail attı
yetkili servis diye yetki veriyorsunuz hepsi bi haber bu motosiklet olayını ne zaman ciddiye alacak bu ülke anlam veremiyorum azımsanmayacak bir kullanıcı var satışları araçtan yüksek ilerliyor
Coorai
17 Mayıs 2024, 02:02
Herkese selam, geçen hafta 2024 D400 UG ile aranıza tekrar katıldım. Tekrar diyorum çünkü 2017de de D400 'üm vardı ve onunla birlikte eşimle çok güzel anılar biriktirmiştik. 35000Km sürmüştük, şimdi yenisinin rodaj bakımı bitti tekrar aranızdayım.
Selamlar
maktama
17 Mayıs 2024, 17:45
bu bajajın garanti olayı çok saçma herkes bir şey söylüyor
ben motora 450km de rodaj bakımı yaptırmışım
08.11.2023 tede 5.000km bakımına götürmüşüm
10.04.2024 tarihinde ismi lazım değil servisi aradım motor 6.500km de ama bu 6 ay muhabbeti nedir getireyimmi dedim
2 günle 6 ayı kaçırmışsınız bakım yapsakta garanti dışıdır dedi peki dedim kapattım sonra kuralkana mail attım
kuralkan bakımın öyle hesaplanmadığını motorun garantisinin devam ettiğini ve bunun belgesini mail attı
yetkili servis diye yetki veriyorsunuz hepsi bi haber bu motosiklet olayını ne zaman ciddiye alacak bu ülke anlam veremiyorum azımsanmayacak bir kullanıcı var satışları araçtan yüksek ilerliyor
Bajaj'da da mı 6 ay muhabbeti çıktı? Honda 2014'te koymuştu. Millet ayaklanmıştı ama yine dediklerini yaptırmışlardı. Şimdi de Bajaj mı koydu 6 ay muhabbetini?!!? :santa:
kdiner
18 Mayıs 2024, 13:47
Bajaj'da da mı 6 ay muhabbeti çıktı? Honda 2014'te koymuştu. Millet ayaklanmıştı ama yine dediklerini yaptırmışlardı. Şimdi de Bajaj mı koydu 6 ay muhabbetini?!!? :santa:
1 yıl olmuştur bu çıkalı belki daha fazla.
maktama
19 Mayıs 2024, 00:05
1 yıl olmuştur bu çıkalı belki daha fazla.
Hadi yaa, ben 5 senedir servise uğramadığım için bilmiyordum. Forumu da takip ediyorum ama bahsedildiyse de farketmemişim. Ne oldu da 6aya çektiler? Servislerin pandemideki zararlarını mı kapatma amaçları var acaba? :mrgreen:
Üzücü. Ben daha dün 45bin km bakımını kendim yaptım, ucuz bakım için servissiz devam. :cat:
lordmayros
19 Mayıs 2024, 00:07
Bende kawasaki aldim 12.000km bakim araliğı :queen:
tecrube0
19 Mayıs 2024, 22:01
abs beynini değiştiriyor servis.
ABS beynini değiştirdiler , hidrolikleri tamamladılar , motoru silip zincirini yağlayıp balatalarını temizleyip verdiler motoru 5 krş da para vermedim.Motorunuzda 1 kez abs ışığı yanarsa mutlaka garanti dolmadan ustaya götürün .kontağı kapatınca ışık sönüyor ama hafıza da kalıyor hata hemen abs beynini değiştiriyorlar.
Benle aynı sorunu yaşayan bir çocuk vardı.Garanti dışı olmuş motoru bakımdan dolayı 13500 lira istemişler.
Coorai
27 Mayıs 2024, 22:40
Arkadaşlar D400 UG'ye dişli lastik arıyorum. Var mı önerileriniz ?
oialdemir
28 Mayıs 2024, 09:50
continental tkc 70
Bergson
31 Mayıs 2024, 10:41
Merhaba. Yerli ya da yabancı Domi ile uzun yol yapan youtuber var mı bildiğiniz. Ben bulamadım. Uzun yol dediğim Nordkapp tarzı 10.000-Km tarzı
Yobaaz
03 Haziran 2024, 08:44
Merhaba. Yerli ya da yabancı Domi ile uzun yol yapan youtuber var mı bildiğiniz. Ben bulamadım. Uzun yol dediğim Nordkapp tarzı 10.000-Km tarzı
2 bin kmde ki motor yolda kalıyor önermem @hasanco35 var instada reellerini bi izle. Ayıca bende yolda kaldım bu motosiklet ile ama neden kaldığımı hala anlayamadım.
Bergson
03 Haziran 2024, 12:07
Onu biliyorum.Ama bu tarz sorunlar bence her motosiklette olur. Ki o motorun rodajının çok hızlı yapıldığını düşünüyorum. Ha firma haklı mı tabiki değil.
Neyse bana dönecek olursak. Norkapp ile Estonya arasında kararsızım. Bunda aşağı yukarı 50.000-TL lik bir bütçe farkının da etkisi var. Nordkapp bir mit, bir hac yeri motorcular için ama domiyi o kadar zorlamayıp Estonya' nın en ucundan dönsem mi diye bayadır plan yapıyorum hem bütçe daha uygun hemde geniş geniş gezerim diye düşünüyorum. Norveç' de Nordkapp haricinde her yer güzel özellikle Kara Kilisenin olduğu bölge ama motorcu olup Nordkapp a gitmemek de olmaz. Onu artık daha büyük bir motosiklet le yada olmadı gözümüzü karartıp bu yaz yapayım diyorum. Denklemler açmazlar böyle.
Bildiğim kadarı ile schengen bölgesindeki ktm servisleri bizim domilere bakıyor. Olmadı en kötü ihtimal kaldığı yerde bırakır dönerim ne yapim. Kabanca planlar böyle Temmuz sonu Ağustos başı gibi içimde durmadan tekrar eden bu sese kulak verip yola düşeceğim galiba...
Bu ara İzmir' de olup eşlik etmek isteyen olursa oturup konuşabiliriz.Estonya ya kadar bir yada iki gece çadırda kalıp, kalan sürede otel yada hostal tarzı bir yerde kalarak komple tüm Estonyayı gezmek planım Benim oğlanı götüreyim diyorum ama pek hevesi yok. Kendi heyecanıma yakın birini bulursam iki motosiklet güzel olabilir.
Yobaaz
03 Haziran 2024, 14:15
Onu biliyorum.Ama bu tarz sorunlar bence her motosiklette olur. Ki o motorun rodajının çok hızlı yapıldığını düşünüyorum. Ha firma haklı mı tabiki değil.
Neyse bana dönecek olursak. Norkapp ile Estonya arasında kararsızım. Bunda aşağı yukarı 50.000-TL lik bir bütçe farkının da etkisi var. Nordkapp bir mit, bir hac yeri motorcular için ama domiyi o kadar zorlamayıp Estonya' nın en ucundan dönsem mi diye bayadır plan yapıyorum hem bütçe daha uygun hemde geniş geniş gezerim diye düşünüyorum. Norveç' de Nordkapp haricinde her yer güzel özellikle Kara Kilisenin olduğu bölge ama motorcu olup Nordkapp a gitmemek de olmaz. Onu artık daha büyük bir motosiklet le yada olmadı gözümüzü karartıp bu yaz yapayım diyorum. Denklemler açmazlar böyle.
Bildiğim kadarı ile schengen bölgesindeki ktm servisleri bizim domilere bakıyor. Olmadı en kötü ihtimal kaldığı yerde bırakır dönerim ne yapim. Kabanca planlar böyle Temmuz sonu Ağustos başı gibi içimde durmadan tekrar eden bu sese kulak verip yola düşeceğim galiba...
Bu ara İzmir' de olup eşlik etmek isteyen olursa oturup konuşabiliriz.Estonya ya kadar bir yada iki gece çadırda kalıp, kalan sürede otel yada hostal tarzı bir yerde kalarak komple tüm Estonyayı gezmek planım Benim oğlanı götüreyim diyorum ama pek hevesi yok. Kendi heyecanıma yakın birini bulursam iki motosiklet güzel olabilir.
abi bilmiyorum ben bu motora küstüm. @candidalouis var instagramda dünyayı gezdi eski 400 ile biraz bakabilirsin ona ama bunun arkasında komple bajaj vardı tabi
kdiner
04 Haziran 2024, 15:14
Şuan yolda olan ve Türkiye den de geçen @ridertrainermeenakshi diye bir bayan var 77 ülkeyi dolacak. Ug in bir önceki modeli ile İzmir Antalya İstanbul hangi il tam hatırlamıyorum Almanya ya giden bir çift vardı.
Coorai
09 Haziran 2024, 22:43
Herkese selam dostlar,
Yeni D400 ile ilk vlogumuzu yaptık hanımla. İzlemek isteyenler buyursun gelsin
https://www.youtube.com/watch?v=-ZXlP6V9fKc&t=496s
virs
10 Haziran 2024, 18:49
Geçen yıl Ağustos 2023 tarihinde Dominar 400 UG aldım. Bu zamana kadar ki tüm bakımlarını serviste yaptırdım. 10 bin km bakım sonrası, Ramazan Bayramı tatilinde 2500 km yol yaptım. İstanbul-Bursa-Ankara-Zonguldak-Bursa-İstanbul rotalarında sürdüm. İstanbuldan Bursaya giderken debriyaj somunu düşmüştü, az daha debriyajım kablosuz oluyordu :D Neyse ki yanımda bir tel vardı, maneti onunla tutturup Bursaya kadar gittim, kendi servisine her zaman ki gibi arayarak ulaşamadım, mecbur ilk bulduğum yere gittim Bey Moto diye bir yerdi, BMW somunu taktı yola devam ettim. İstanbula vardığımda motorda artık eski randıman yoktu, sesi hafif değişmişti, zinciri sıkılaştırsamda artık daha erkenden gevşiyordu. 15 bin bakımını yaptırdım en son. Yine İstanbuldan Bursaya gidiştekine benzer bir şey oldu. Vitesi 4 ten 5 atarken geçmedi, motor tarafında bir şey tak tak vuruyor gibi ses çıkarmaya başladı. Boşta çalışırken bile aynı ses geliyordu, zaten motor vitese attığımda istop etti. Daha da çalıştırmadım. Çekiciyle her zaman gittiğim Abaylara kadar götürdüm, o gün kapalıydı, yakın bir yere zincirledim, çünkü motor çalışmıyor ittirmeye oraya yokuş yukarı o kadar yolu götüremem. 18 Mayıstan beri motor bu halde. Servis arıza randevusu vermiyor. 1 Haziranda yaz dedi, yine randevu vermedi. Bayrama kadar doluyuz vs. Diğer servislerin de bir kısmını aradım, onlar da bayram sonrası ara diyor tekrar.
Diğer bakımlar için hızlıca randevuu alabilirken, arıza için randevu alınamıyor kolay kolay. Alırken iyice düşünün. Tamirinden anlamıyorsanız bence bulaşmayın...
Bergson
11 Haziran 2024, 09:19
Merhaba uzun yolda Dominarın hararet yaptığını nasıl anlarız sıcaklık hissi dışında. Bunun bir kısa yolu varmıdır?
İkinci sorum da far koruma gece yada sisli ve yağmurlu havalarda farın aydınlatmasına etki ediyor mu ?
kdiner
11 Haziran 2024, 15:17
Merhaba uzun yolda Dominarın hararet yaptığını nasıl anlarız sıcaklık hissi dışında. Bunun bir kısa yolu varmıdır?
İkinci sorum da far koruma gece yada sisli ve yağmurlu havalarda farın aydınlatmasına etki ediyor mu ?
Kendini kapatır her halde, fan açtığı sürece sıkıntı olmaz, far korumanın far aydınlatmaya bir zararı yok benim kullandığım da en azından öyle bir etkisi yok.
stubborn
13 Haziran 2024, 17:55
Adınıza üzüldüm :( zaten bu ilgisizliklerinden dolayı Çetin motora gitmeye başladım ve açıkçası çok memnunum .Tek sorun yol uzak ;):rendeer:
tuncer3458
22 Haziran 2024, 21:24
Arıza için neden randevu alıyorsunuz ki zaten yolda kalmış çekici
ile servise gelmişsiniz ben 2 kez yaşadım bunu akü ve benzin pompası yüzünden
randevu falan soran olmadı zaten beklenmedik birşey randevu olayı saçma ben şahsen 2 durumda da
İstanbul da Çetin motor a gittim hali hazırda bakımlarda orda oldu kimse randevu falan demedi aynı gün içinde çözüldü.
MONSTER37
27 Haziran 2024, 16:37
merhabalar arkadaşlar öncelikle herkese kazasız belasız sürüşler dilerim
sıfır dominar 400 almayı düşünüyorum ama almadan önce siz değerli dominar kullanıcılarına sormadan alamak istemedim motorun artıları eksileri nedir vibrasyon var mıdır yakıt sarfiyatı nedir uzun süreli kullanım izlenimleriniz nedir genel olarak önerir misiniz acaba
maktama
27 Haziran 2024, 18:58
merhabalar arkadaşlar öncelikle herkese kazasız belasız sürüşler dilerim
sıfır dominar 400 almayı düşünüyorum ama almadan önce siz değerli dominar kullanıcılarına sormadan alamak istemedim motorun artıları eksileri nedir vibrasyon var mıdır yakıt sarfiyatı nedir uzun süreli kullanım izlenimleriniz nedir genel olarak önerir misiniz acaba
Önceki sayfalarda çokça ve detaylıca cevabı var, geriye doğru okuyun derim.
denizz1
28 Haziran 2024, 01:07
Ben Ocak sonu şubat başı bayiden sıfır olarak aldım motor şuan 7500kmye geldi tam olarak bu süre zarfında İstanbul-İzmir ve İstanbul-Antalya turu yaptım.Titreşim açısından açıkcası el ayak uyuşması gibi şeyler olmadı iki uzun yolumda da.Bazen gelen trim sesleri oluyor ancak yolda zaten intercomdan müzik dinlediğim ve uzun yoldada + olarak kulak tıkacı taktığım için hiç bişey duymuyorum trim sesi olarak.Ama rodaj bakımını Putoline ın N-Tech Pro diye bi yağıyla yapmışlardı gayet iyiydi titreşimde az hissediyordum ama 5 bin bakımında 10-50 başka bi putoline yağı koydular ondan sonra ya psikolojik yada gerçekten titreşim bi tık arttı gibi.Onun dışında ben asla ama asla 4.5-5 litrenin altına düşüremedim yakıt sarfiyatını benim kullanım tarzımdan mı kaynaklı bilmiyorum ama helali hoş olsun isterse 7 yaksın gerçekten 7500kmdir en ufak bi sorun yaşamadım(nazar boncuğu).Herhalde bi Tracer 700 veya 900 alana kadar başka bir motor geçişi yapmam
sailor33
28 Haziran 2024, 14:35
Merhaba arkadaşlar. Bende 2023 400ug ile aranıza katılmış bulunuyorum. Hatta Mersin- Kocaeli arası gidiş geliş ilk uzun yolumuzu da yaptık.
Benim sormak istediğim bizim motosiklete uyumlu uzun debriyaj teli vs var mı?
sallami
28 Haziran 2024, 15:07
RS - NS 200
MONSTER37
29 Haziran 2024, 12:33
Ben Ocak sonu şubat başı bayiden sıfır olarak aldım motor şuan 7500kmye geldi tam olarak bu süre zarfında İstanbul-İzmir ve İstanbul-Antalya turu yaptım.Titreşim açısından açıkcası el ayak uyuşması gibi şeyler olmadı iki uzun yolumda da.Bazen gelen trim sesleri oluyor ancak yolda zaten intercomdan müzik dinlediğim ve uzun yoldada + olarak kulak tıkacı taktığım için hiç bişey duymuyorum trim sesi olarak.Ama rodaj bakımını Putoline ın N-Tech Pro diye bi yağıyla yapmışlardı gayet iyiydi titreşimde az hissediyordum ama 5 bin bakımında 10-50 başka bi putoline yağı koydular ondan sonra ya psikolojik yada gerçekten titreşim bi tık arttı gibi.Onun dışında ben asla ama asla 4.5-5 litrenin altına düşüremedim yakıt sarfiyatını benim kullanım tarzımdan mı kaynaklı bilmiyorum ama helali hoş olsun isterse 7 yaksın gerçekten 7500kmdir en ufak bi sorun yaşamadım(nazar boncuğu).Herhalde bi Tracer 700 veya 900 alana kadar başka bir motor geçişi yapmam
verdiğiniz bilgilerden kaynaklı çok teşekkür ederim
titreşim konusu kafama biraz takılıyor açıkçası bundan dolayı alternatif başka bir model arayışındayım şuan çok kararsızım
cc007
29 Haziran 2024, 15:17
Merhaba arkadaşlar. Bende 2023 400ug ile aranıza katılmış bulunuyorum. Hatta Mersin- Kocaeli arası gidiş geliş ilk uzun yolumuzu da yaptık.
Benim sormak istediğim bizim motosiklete uyumlu uzun debriyaj teli vs var mı?
Gidon yükseltme yaptıktan sonra kısa kalan debriyaj teli problemini RS200 ün telini takarak çözenler olmuş. O biraz daha uzunmuş orjinalinden.
Lunatique
29 Haziran 2024, 15:25
Çok enteresan bir problemle karşılaştım.
Bazen elcik ve peglerde normalden daha fazla titreşim olduğunu hissediyor, asfalt türüne göre değişiklik gösterdiğini düşünüyordum.
Son zamanlarda normalden daha fazla titriyor gibi hissettim.
Kısa bir tur yapmaya çıktım ve az önce geri döndüm. Giderken her zamanki gibi 5500-6000 devir arası titreşim yok oluyordu.
Dönerken yol üstüne benzin alıp depoyu fulledim ve yola çıkar çıkmaz daha fazla titrediğini hissettim.
5-10km gittikten sonra motoru kenara çekip, kapatıp tekrar çalıştırdım.
Ve ilginç bir şekilde titreşim azaldı, giderkenki optimum hâline geri döndü.
Acaba yazılımla ilgili mi bir sorun var?
Daha önce hiç böyle bir şey fark eden oldu mu?
Yazılımda bir hata var da bazen enjeksiyon sistemi ve hava akışını mı etkiliyor acaba..
Çünkü ilginç şekilde bu sorun olduğunda her zamanki gibi vites değiştirmeme rağmen sanki gaz/debriyaj ayarı tutmuyor gibi oluyor.
Motoru tekrar kapatıp açıp sorun gittikten sonra vites geçişleri daha bir yumuşuyor.
OsaK
02 Temmuz 2024, 09:51
Çok enteresan bir problemle karşılaştım.
Bazen elcik ve peglerde normalden daha fazla titreşim olduğunu hissediyor, asfalt türüne göre değişiklik gösterdiğini düşünüyordum.
Son zamanlarda normalden daha fazla titriyor gibi hissettim.
Kısa bir tur yapmaya çıktım ve az önce geri döndüm. Giderken her zamanki gibi 5500-6000 devir arası titreşim yok oluyordu.
Dönerken yol üstüne benzin alıp depoyu fulledim ve yola çıkar çıkmaz daha fazla titrediğini hissettim.
5-10km gittikten sonra motoru kenara çekip, kapatıp tekrar çalıştırdım.
Ve ilginç bir şekilde titreşim azaldı, giderkenki optimum hâline geri döndü.
Acaba yazılımla ilgili mi bir sorun var?
Daha önce hiç böyle bir şey fark eden oldu mu?
Yazılımda bir hata var da bazen enjeksiyon sistemi ve hava akışını mı etkiliyor acaba..
Çünkü ilginç şekilde bu sorun olduğunda her zamanki gibi vites değiştirmeme rağmen sanki gaz/debriyaj ayarı tutmuyor gibi oluyor.
Motoru tekrar kapatıp açıp sorun gittikten sonra vites geçişleri daha bir yumuşuyor.
Mekanikten çok yazılımsal bir hata gibi geldi bana yaşadığınız sorun. Ben hiç karşılaşmadım böyle bir sorunla. Servise uğrayıp bilgisayara bağlatılarsanız bir güncelleme veya reset atıp çözerler diye düşünüyorum. Eğer çözülmezse en azından yazılımsal olmadığı ortaya çıkar, mekanik bir sorun varsa garantiden çözerler. İşinin ehli bir servise gitmeniz önemli.
cansedefoglu
05 Temmuz 2024, 05:40
hocam ben gp kompozitin koruma demirlerini kullanıyorum fakat çok fazla titreşim yapıyor, orjinali tek düşüşte yerde kalıyor diye gp geçtim fakat 4000 devire kadar zırrrr hem aynaya takılı telefon tutucu hem koruma demirleri resmen sesten öldürüyor bunun bir çözümü var mıdır sizce kullanan var mı gp koruma demirlerini bu sorun bende yoktur sanırım sadece
sallami
05 Temmuz 2024, 07:59
+1 (On harf)
bugradirican
15 Ağustos 2024, 21:24
Herkese iyi akşamlar
Dominar 400 ug 950 km almayı düşünüyorum rodajı yapılmış motor bu km den sonra bassam sorun olurmu bide garantisiz alınırmı
yugu
15 Ağustos 2024, 22:49
2000 km ye kadar rodaj var kullanma klavuzuna bakabilirsin yaptıgın her hız motora ileride aşırı zarar verebilir risk bu. kullanma klavuzunda vites aralıkları dahi belirtilmiş
tecrube0
17 Ağustos 2024, 21:42
Merhaba ,
İçinizde GP kompozitin koruma demirlerinde çanta kullanan var mı ?
sailor33
17 Ağustos 2024, 23:08
Şu cordura kumaşlar dan yapılan çantalar mı
tecrube0
18 Ağustos 2024, 06:25
Şu cordura kumaşlar dan yapılan çantalar mı
Vexo v60 veya motobagajın çantalarından uyuyor mu ?
sailor33
21 Ağustos 2024, 00:27
Ben trendyol dan almıştım büyük ihtimalle büyük çoğunluğu uyar. Bayağı klipsi var hepsinin.
Hatta şimdi baktım o kadar klips ile bağlanır. Ebatları tam bilemiyorum
braveheartz
26 Ağustos 2024, 06:06
Arkadaşlar herkese selam, bir sorum olacak. Acaba 1.96m - 110kg olan biri için dominar 400 rahat bir kullanım sunar mı? Bir de küçük görünür mü dışarıdan?
seleyi yükseltsek ve birkaç ayarlama yaptırsak kurtarır mı yoksa başka denizlere yelken mi açmak gerek :(
sailor33
26 Ağustos 2024, 09:43
Yani mantıklı olan denemek. Tabi imkan varsa.
braveheartz
26 Ağustos 2024, 12:31
yoldan geçen dominar 400'lü birini durdurup deneyeceğim en kötü :D
sailor33
26 Ağustos 2024, 16:27
Yakında bir bayi vs varsa orada da bir deneyebilirsiniz
Dagor
26 Ağustos 2024, 20:45
Arkadaşlar herkese selam, bir sorum olacak. Acaba 1.96m - 110kg olan biri için dominar 400 rahat bir kullanım sunar mı? Bir de küçük görünür mü dışarıdan?
seleyi yükseltsek ve birkaç ayarlama yaptırsak kurtarır mı yoksa başka denizlere yelken mi açmak gerek :(
192 boy ve 105 kiloyla selam ederim. Arka lastik geniş olduğundan görüntü kötü durmuyor. Henüz 4 aylık motor olduğundan fazla oynama da yapmadım ama desandman çanta ve ön camı da büyüttüğüm zaman tam olacağını düşünüyorum. Motor yere yakın olduğundan illaki kafanızdaki ideal görüntü oluşmayacak ancak bence önemli olan verdiği his. Uzun boyun tek çaresi sport touringler ama zaman kaybetmek istemedim pişman da değilim.
braveheartz
26 Ağustos 2024, 23:26
192 boy ve 105 kiloyla selam ederim. Arka lastik geniş olduğundan görüntü kötü durmuyor. Henüz 4 aylık motor olduğundan fazla oynama da yapmadım ama desandman çanta ve ön camı da büyüttüğüm zaman tam olacağını düşünüyorum. Motor yere yakın olduğundan illaki kafanızdaki ideal görüntü oluşmayacak ancak bence önemli olan verdiği his. Uzun boyun tek çaresi sport touringler ama zaman kaybetmek istemedim pişman da değilim.
bu çok yardımcı oldu. Ben üzerine oturduğumda abes kaçar diye çok korkuyorum. Ebatsal olarak geniş omuzlu, 8 yıldır vücut geliştirmeyle uğraşan biri olduğum için çekincelerim oluştu haliyle. Görüntüsünü beğendiğim bir motor almak istiyorum, o yüzden dominar 400 hic fena değil. Başka motorları da denediniz mi hocam? Daha büyük dediğiniz super sport, sport touring, naked önerileriniz varsa duymak isterim.
tecrube0
27 Ağustos 2024, 08:20
Sabah soyle birsey yasadim vites kacta olursa olsun 1 n 2 3 vs durdugu yerde elim debriyajda gaz acinca motor stop ediyor. Tps sensoru arizasi dedikleri bu mudur
vycmajoris
27 Ağustos 2024, 18:39
Sabah soyle birsey yasadim vites kacta olursa olsun 1 n 2 3 vs durdugu yerde elim debriyajda gaz acinca motor stop ediyor. Tps sensoru arizasi dedikleri bu mudur
tps den önce, debriyaj ortalarda kavrayacak şekilde ayarlayın, daha sonra orta bujiyi değiştirin ve orta buji piposunu balata spreyi ile temizleyin.
olmaz ise tps arızası olması muhtemel.
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO