Orijinalini görmek için tıklayınız : Bajaj Bajaj Dominar 400 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
kdiner
07 Mayıs 2023, 13:01
1,85 boy, 110 kg için cüssesi nasıl motorun?
Şuan bir çok bayide teslim edilmek üzere motorlar var rica edin üzerine bir oturup görün nasıl durduğunuza, dominar alçak bir motor değil o yüzden görerek karar vermeniz daha yerinde olur.
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:01 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:56 ----------
Dominar400 u uzun süre kullanan varmı aramızda acaba?10-20bin km gibi dominarıma alıcı buldum duke 390 veya mt25 istiyodum ama fiyatta anlaşamadık dominar400e yükseltip yanına da bir scooter alma fikri geldi aklıma grenajlardan ilerleyen kmlerde titreşim vb.bişey varmı
Grenaj değil de genelde ön gösterge kısmından zırıltı sesi geliyor diyor kullanıcılar ona da 3m bant vb koyarak gideriliyor her zaman değil, eski versiyonu 45k kullanmıştım müzik dinlediğim için var ise de ben birşey duymuyordum, şuan d250 var onda da birşey duymuyorum, önümüz yaz alacak olduklarında biraz acele etmende fayda var.
denizz1
07 Mayıs 2023, 13:04
Şuan bir çok bayide teslim edilmek üzere motorlar var rica edin üzerine bir oturup görün nasıl durduğunuza, dominar alçak bir motor değil o yüzden görerek karar vermeniz daha yerinde olur.
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:01 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:56 ----------
Grenaj değil de genelde ön gösterge kısmından zırıltı sesi geliyor diyor kullanıcılar ona da 3m bant vb koyarak gideriliyor her zaman değil, eski versiyonu 45k kullanmıştım müzik dinlediğim için var ise de ben birşey duymuyordum, şuan d250 var onda da birşey duymuyorum, önümüz yaz alacak olduklarında biraz acele etmende fayda var.
Arada kaldım valla 2020 model 1800km de cb250r buldum 140 yazılmış diğer yanda da 2023 sıfır dominar 400 var.
kdiner
07 Mayıs 2023, 13:13
Arada kaldım valla 2020 model 1800km de cb250r buldum 140 yazılmış diğer yanda da 2023 sıfır dominar 400 var.
Karar senin alacak olan sensin, cb250r biraz küçük gibi duruyor boyunuz uzun ise, gönlün hangisini istiyorsa onu al geç bize bakma.
kivanc34
07 Mayıs 2023, 21:17
Evet ben de 2020 dom 400 ile araniza katildim :) motor iyi gidiyor gercekten.
kdiner
08 Mayıs 2023, 08:08
Hayırlı olsun.
Bende duramadım N250 yi satıp 400UG siparişi geçtim mayıs sonu teslim edilecek bakalım
150cc yeter diye başladığım yolda GS1200 e doğru gidiyorum :)
Hayırlı olsun. Hatırladığım kadarıyla yeni almıştınız. N250 den çabuk vazgeçmişsiniz.
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:21 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:17 ----------
Size de hayırlı olsun. :)
lordmayros
08 Mayıs 2023, 13:47
Hayırlı olsun. Hatırladığım kadarıyla yeni almıştınız. N250 den çabuk vazgeçmişsiniz.
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:21 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:17 ----------
Size de hayırlı olsun. :)
N250 den çok memnundum ben açıkcası ama geçmiş maillerdede yazdım tamamen benim maymun iştahlılığım yüzünden :(
eskilerin bir lafı var öküzüm büyük olsunda çekmezse çekmesin diye
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:46 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:31 ----------
Dominarı bi süre kullanayım hoşuma gitmez ise CF Moto clx 700, nk650 ve MBP nin m502n modeline bakmayı planlıyorum
benim önceliğim şehir içinde kullanılabilir ama uzun yola vurdun mu gitmem demeyen bir motor
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:47 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:46 ----------
tip olarakta enduro lar kaba ve büyük SS ler hiç ilgi alanıma girmiyor
birde gidon dönünce kafa dönmeyen grenajlı motorları sevemedim bi türlü
Yunus Özbek
08 Mayıs 2023, 23:01
Bugün itibariyle bende D400 tur aksesuarlıyı teslim almış bulunuyorum :)
lordmayros
09 Mayıs 2023, 07:47
Hayırlı olsun
Belirtilen günde teslim oldumu yoksa fazladan bekledinizmi acaba ?
Bu arada 30 Mayıs teslim motor kalmamış dominarda artık bir sonraki partiye atıyor tarih
ushuaia
09 Mayıs 2023, 07:49
Aksesuarlı pakette üzerinde gidon yükseltici de var sanırım. Buna ek gidon yükseltici takan var mı?
Bergson
09 Mayıs 2023, 10:05
Bazen yol yaptıktan sonra eve gelince fan gibi birşey çalışıyor ben genelde bunun susmasını bekleyip öyle stop ediyorum. Doğrusu bu mu yoksa onu beklemeden stop edebilirmiyim.
mavellen
09 Mayıs 2023, 11:57
Bazen yol yaptıktan sonra eve gelince fan gibi birşey çalışıyor ben genelde bunun susmasını bekleyip öyle stop ediyorum. Doğrusu bu mu yoksa onu beklemeden stop edebilirmiyim.
Bende öyle yapıyorum.
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:57 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:55 ----------
Aksesuarlı pakette üzerinde gidon yükseltici de var sanırım. Buna ek gidon yükseltici takan var mı?
Gidon yükseltici almıştım. Taktım geri söktüm. Gidon yüksek. Ekstra yükseltmek çok ihtiyaç değil.
kdiner
09 Mayıs 2023, 13:14
Fark eden birşey olmuyor nasıl olsa durunca da motor soğuyacak belki durmasını beklemeden stop edersen sigorta falan atma yapabilir oda bir ihtimal şünki o şekil yaptığım halde sorun yaşamadım.
ushuaia
09 Mayıs 2023, 14:08
Gidon yükseltici almıştım. Taktım geri söktüm. Gidon yüksek. Ekstra yükseltmek çok ihtiyaç değil.
Dün bayide üstüne oturduğumda bana faydalı olacağını düşündüm. Kablolar/hortumlar sorun yaratmıyorsa muhtemelen alıp denerim.
Yunus Özbek
09 Mayıs 2023, 16:23
Hayırlı olsun
Belirtilen günde teslim oldumu yoksa fazladan bekledinizmi acaba ?
Bu arada 30 Mayıs teslim motor kalmamış dominarda artık bir sonraki partiye atıyor tarih
5 nisan siparişti 24 nisan tahmini teslim tarihiydi. Motoru 8 mayısta aldım.
mavellen
09 Mayıs 2023, 16:26
Dün bayide üstüne oturduğumda bana faydalı olacağını düşündüm. Kablolar/hortumlar sorun yaratmıyorsa muhtemelen alıp denerim.
2cm fazla olmasın. Fazla olursa debriyajda sıkıntı yapar.
mavellen
12 Mayıs 2023, 09:36
Sabah itibari ile 1500 kilometreye geldik. Rüzgar sesinden çok şikayetçiyim. 60 cm tur camı bulamadım. İnternette olanlar versiyon 1 için. Versiyon 2 için 60 cm tur camı bilen duyan olursa link atarsa sevinirim. Motoru sıfır alacak arkadaşlara tavsiyem, Motor hareket ederken sıkıntı çıkarmayacak bütün civatalara wd40 sıkın. Arka ve ön ayaklıkların hareket eden yerlerine ve civatalarına, arka firen pedalına mutlaka sıkın. Paslanmaya çok elverişli.
---------- Mesajlar birleştirildi - 09:36 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:30 ----------
Motoru aldığımdan beri farkettiğim birşey var. Önceden hızlı gitmeyi çok severdim. Artık öyle bir hissiyatım yok. İçimden gazı açıp uzamak gelmiyor. Demekki zamanla törpüleniyormuş bu duygular. Bu motorun en sevdiğim yanlarından biri, rampada seni üzmemesi. Motorun ağır oluşunu bu sene daha bir çok hissettim. Eskiden ağırlığı pek sorun teşkil etmiyordu. Bağzan altındaki aletin hafif olmasını istiyor insan. Devirdiğinde tek başına doğrultmanın imkanı yok :)
kdiner
12 Mayıs 2023, 10:17
Sabah itibari ile 1500 kilometreye geldik. Rüzgar sesinden çok şikayetçiyim. 60 cm tur camı bulamadım. İnternette olanlar versiyon 1 için. Versiyon 2 için 60 cm tur camı bilen duyan olursa link atarsa sevinirim. Motoru sıfır alacak arkadaşlara tavsiyem, Motor hareket ederken sıkıntı çıkarmayacak bütün civatalara wd40 sıkın. Arka ve ön ayaklıkların hareket eden yerlerine ve civatalarına, arka firen pedalına mutlaka sıkın. Paslanmaya çok elverişli.
---------- Mesajlar birleştirildi - 09:36 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:30 ----------
Motoru aldığımdan beri farkettiğim birşey var. Önceden hızlı gitmeyi çok severdim. Artık öyle bir hissiyatım yok. İçimden gazı açıp uzamak gelmiyor. Demekki zamanla törpüleniyormuş bu duygular. Bu motorun en sevdiğim yanlarından biri, rampada seni üzmemesi. Motorun ağır oluşunu bu sene daha bir çok hissettim. Eskiden ağırlığı pek sorun teşkil etmiyordu. Bağzan altındaki aletin hafif olmasını istiyor insan. Devirdiğinde tek başına doğrultmanın imkanı yok :)
GP kompazit in 59cm olan camı var ona bakabilirsini veya deflektör kullanabilirsiniz.
mavellen
12 Mayıs 2023, 10:25
GP kompazit in 59cm olan camı var ona bakabilirsini veya deflektör kullanabilirsiniz.
Ona baktım. Uyumlu olduğu model 2017/2022 diyor.
lordmayros
12 Mayıs 2023, 11:42
Bende motoru bekliyorum ama hiç bu kadar motoru arayacağım aklıma gelmez di :(
Heryere araba ile gidiyorum Allah canımı alıyor
Umarım 30 mayısta teslim olur bu arada anormal Dominar satışı var teslim tarihini 30 temmuza çekti kuralkan
Çok enteresan bir piyasa içindeyiz sunun şurasında 2 sene önce yıl sonunu bekler bayilerin ellerindeki araba motorları kampanyalı alırdık indirimle suan bu vasıtalara ulaşmak için neredeyse araya adam koyup onada para vereceğiz bakalım nasıl bir pazartesiye uyanacağız
mavellen
12 Mayıs 2023, 11:58
Bende motoru bekliyorum ama hiç bu kadar motoru arayacağım aklıma gelmez di :(
Heryere araba ile gidiyorum Allah canımı alıyor
Umarım 30 mayısta teslim olur bu arada anormal Dominar satışı var teslim tarihini 30 temmuza çekti kuralkan
Çok enteresan bir piyasa içindeyiz sunun şurasında 2 sene önce yıl sonunu bekler bayilerin ellerindeki araba motorları kampanyalı alırdık indirimle suan bu vasıtalara ulaşmak için neredeyse araya adam koyup onada para vereceğiz bakalım nasıl bir pazartesiye uyanacağız
Benimki 1 hafta sarkmıştı. Almaya niyetlenenler şimdiden parasını ödeyip almalılar bence. 30 temmuza o fiyata olmayacak o motor. Ben 122 aldım. Aldıktan sonra 2 kere zam geldi.
Metehan07-70
12 Mayıs 2023, 12:15
5 nisan siparişti 24 nisan tahmini teslim tarihiydi. Motoru 8 mayısta aldım.
Hayırlı olsun.
Henüz belki erken ama, Evo ile bi karşılaştırma yaparsan, ne dersin?
Yunus Özbek
12 Mayıs 2023, 22:02
Hayırlı olsun.
Henüz belki erken ama, Evo ile bi karşılaştırma yaparsan, ne dersin?
Şu an daha 40 km oldu. İlk izlenimler evo dan daha iyi olduğunu yönünde tabi. Evodan sonra evet şimdi daha büyük motora biniyorum diye hissettiriyor. Gazı açınca gelen tork heyecan verici :cherry: mesela dün rodajda olduğum için 30 40 km/s arası bi hızla seyir ediyordum. Caddedeyiz önümde bi araç vardı sinyal vermiş sağa dönecek, yavaşladı yavaşladı ben de peşindeyim. Neyse arkadan bi kurye geldi dit dit dit korna yapmaya başladı sinirlendim araç sağa döndüğü gibi gaza bi çöktüm bir anda 100 metre ileriye ışınlandım :mrgreen: eleman aynamda kayboldu. Dedim bu nedir yaa :) O kısım güzel. Gösterge paneli o biçim zaten yok yok. Herşeyi koymuş adamlar. Anlık tüketim, ortalama tüketim, kalan menzil, servis hatırlatıcı, yan ayaklık uyarısı, 2 tane trip falan herşey var. Depo bacaklarla daha iyi sarılıyor, deponun bacaklara gelen kısmı evo ya göre daha şişkin. Motorun sesi çok güzel. Evonun ki traktör gibiydi. Motor kompresyondayken yada vites değiştirirken falan vviirrrüüüvvv virrrüüüüüvvvirvirvirrrrrüüvv gibi bi ses çıkarıyor çok hoş :flower: Evo da öyle bi ses yoktu. Benzer bi ses MZ lerde kalkış anında ve düşük devirle ilerlerken çıkıyordu. Ben yeşil rengini aldım ve gerçekten çok güzel ve kallavi görünüyor. Evo da da heybet vardı ama bariz bi şekilde dominar daha büyük motor dedirtiyor yani. Bakalım dediğim gibi henüz 40 km yaptım. İlerde neler olur neler biter göreceğiz.
mavellen
13 Mayıs 2023, 15:52
60cm tur camı ve egzoz koruma demiri sipariş ettim. Eski günlerdeki gibi. Yıl 2017.
Konu ilk açıldığında heyecanla motoru bekliyorduk. Açıklanan fiyat bizi hayal kırıklığına uğratmıştı. Fiyatı düşürebilmek için ne savaş vermiştik Sayın Ekrem Ata beye karşı. Kulakları çınlasın. İyi insan vesselam. Çok sert çıkışmıştım. Bir an beni mahkemeye verecek sanmıştım :)Fiyat aslında memleket şartlarında gayet makuldü ama bize pahalı gelmişti.
Şimdi geçmişe dönüp bakıyorumda 3 pulsar 2 dominar sıfır olarak bu firmadan satın aldım. Dominar ilk versiyonu 24,500-tl satmıştım. Motor ile alakalı ilk pişmanlığım dominarı satmaktı. Arabasız yaşanırda motorsuz yaşanmazmış. Motora binmeye başladığımda farkettimki ciğerlerim nefes almaya başladı. Motora binince nefes alıyormuşum. Nefes darlığım vardı. Şuan gayet iyiyim. Hemde hiç olmadığım kadar. Bu mutluluk parayla ölçülemez. Motorum yokken 2 sene kendime pranga vurmuşum. Özgürlük iki tekerde.
En pahalı araba en kötü 2 tekerin verdiği hazı veremez.
kdiner
14 Mayıs 2023, 13:02
Ona baktım. Uyumlu olduğu model 2017/2022 diyor.
Yav ha 17 olmuş ha 22 23 olmuş hepsi aynı zaten, 23 modelin orjinal ön cam ve eklenti parçasını zaten çıkaracaksın aldığın gp nin camını takacaksın biraz fikir yürüt, aldığın camı zaten 23 modelin orjinal camının üzerine takmayacaksın lütfen yapma böyle böyle şeyler.
60cm tur camı ve egzoz koruma demiri sipariş ettim. Eski günlerdeki gibi. Yıl 2017.
Bu kısmı okumamışım pardon.
vycmajoris
14 Mayıs 2023, 22:43
Motoru toplamda 15 gun sürecek, 4000 km lik uzun tura hazirladim. Bu baglamda, yag ve yag filtresini degistirdim. Hava filtresini yeni degistirdigimden ellemedim. Toplamda, 430 tl tuttu. 2 lt castrol power 1 racing 10w50, 1 adette hiflo hf 155 yag filtresi.
mavellen
15 Mayıs 2023, 09:24
Yav ha 17 olmuş ha 22 23 olmuş hepsi aynı zaten, 23 modelin orjinal ön cam ve eklenti parçasını zaten çıkaracaksın aldığın gp nin camını takacaksın biraz fikir yürüt, aldığın camı zaten 23 modelin orjinal camının üzerine takmayacaksın lütfen yapma böyle böyle şeyler.
Bu kısmı okumamışım pardon.
İnceleme videolarında eski dominarın tur camının aynını yeni dominarda gördüm. Satıcıya sordum, senin dediklerini dedi. Bende sipariş ettim.
Pulsarın çamur sıyırıcısı var. Onu aparatsız dominara takamıyoruz heralde. Aparatı yapan birileri varmı.
kdiner
15 Mayıs 2023, 10:28
Pulsarın çamur sıyırıcısı var. Onu aparatsız dominara takamıyoruz heralde. Aparatı yapan birileri varmı.[/QUOTE]
Bir zamanlar ben takmıştım ama o işe hiç girme.
lordmayros
15 Mayıs 2023, 13:21
Kuralkan 7.000tl zam yaptı Dominar 400 e
Dominar 250 100.000 tl yi geçti
Gerçekten ekonomimiz çok istikrarlı :((
mavellen
15 Mayıs 2023, 18:47
Dominar ekran parlaklığını kendisi arttırıp azaltıyor. Bunu çok önce farkettim ama emin olamadım. Bugün tünele girerken özellikle dikkat ettim. Tünele girmeden önce ekran parlaktı. Tünele girdikten kısa bir süre sonra ekran parlaklığını düşürdü. Tünelden çıkınca ekran saha sönüktü. Çıktıktan kısa süre sonra parlaklık kendiliğinden arttı. Geçen cumartesi de denedim. Aynısı oldu.
Yunus Özbek
15 Mayıs 2023, 23:18
Dominar ekran parlaklığını kendisi arttırıp azaltıyor. Bunu çok önce farkettim ama emin olamadım. Bugün tünele girerken özellikle dikkat ettim. Tünele girmeden önce ekran parlaktı. Tünele girdikten kısa bir süre sonra ekran parlaklığını düşürdü. Tünelden çıkınca ekran saha sönüktü. Çıktıktan kısa süre sonra parlaklık kendiliğinden arttı. Geçen cumartesi de denedim. Aynısı oldu.
Benimde dikkatimi çekti. Hatta tünele falan girmeden ara sıra dış mekanda gezerken de parlaklık artıp azalıyor. Birde parlaklık geçişleri yumuşak değil. Pat diye artıyor pat diye azalıyor. Sanki aküde yada ekran ışıklandırmasında sorun varmış gibi hissettiriyor.
stubborn
16 Mayıs 2023, 17:28
Benimde dikkatimi çekti. Hatta tünele falan girmeden ara sıra dış mekanda gezerken de parlaklık artıp azalıyor. Birde parlaklık geçişleri yumuşak değil. Pat diye artıyor pat diye azalıyor. Sanki aküde yada ekran ışıklandırmasında sorun varmış gibi hissettiriyor.
250 dede varmı acaba :sunny:
OkNisT
16 Mayıs 2023, 19:53
15 Mayıs teslimli aldım fakat 2 gün önce sorduğumda ay sonu veya haziranın ilk haftası denildi. Benim durumumda olan var mı?
lordmayros
16 Mayıs 2023, 20:14
15 Mayıs teslimli aldım fakat 2 gün önce sorduğumda ay sonu veya haziranın ilk haftası denildi. Benim durumumda olan var mı?
Benimki 30 Mayıs tarihli ama bu haberler korkuyor beni de :(
Psyduck
16 Mayıs 2023, 20:44
250 dede varmı acaba :sunny:
250 de olmaması lazım. 400 ugden sonra var.
OkNisT
16 Mayıs 2023, 20:48
Benimki 30 Mayıs tarihli ama bu haberler korkuyor beni de :(
Sepete eklediğimde 1 mayıstı siparişi geçtim 15 Mayıs ibaresi çıktı, şimdi de hazirana attılar iyice canımı sıkmaya başladılar. 😔
lordmayros
16 Mayıs 2023, 20:54
Şimdi whatsapptan yazdım hala 30 Mayıs diyor
‘ Motosiklet siparişinizin durumu: Siparişiniz onaylandı. Tedarik ediyor. Seçtiğiniz teslim noktasına tahmini teslim tarihi 30.05.2023 dir. Üretimde ve sevkiyatta oluşabilecek gecikmelerden dolayı 10 gün sarkabilir. Ekuralkan sitemizdeki ürün sayfasında teslim tarihleri henüz sipariş vermemiş kullanıcılar içindir. Oradaki tarihin güncellenmesi siparişini etkilemez.’
Yunus Özbek
16 Mayıs 2023, 21:36
Şimdi whatsapptan yazdım hala 30 Mayıs diyor
‘ Motosiklet siparişinizin durumu: Siparişiniz onaylandı. Tedarik ediyor. Seçtiğiniz teslim noktasına tahmini teslim tarihi 30.05.2023 dir. Üretimde ve sevkiyatta oluşabilecek gecikmelerden dolayı 10 gün sarkabilir. Ekuralkan sitemizdeki ürün sayfasında teslim tarihleri henüz sipariş vermemiş kullanıcılar içindir. Oradaki tarihin güncellenmesi siparişini etkilemez.’
Aynı mesaj bende de 24 nisandı, 8 mayısta teslim aldım motoru.
kdiner
16 Mayıs 2023, 22:17
Bu ay sonu çok fazla d400 kullanıcısı motorunu teslim alacak ha 5 10 gün bir ihtimal sarkma olabilir.
lordmayros
16 Mayıs 2023, 22:23
Bu ay sonu çok fazla d400 kullanıcısı motorunu teslim alacak ha 5 10 gün bir ihtimal sarkma olabilir.motor bekleyene 5-10 gün coook uzun bir süre maalesef :)(
kdiner
16 Mayıs 2023, 22:34
motor bekleyene 5-10 gün coook uzun bir süre maalesef :)(
Bende bekliyorum ama sizin kadar aceleci değilim er yada geç teslim edecekler geç olsun güç olmasın ne kaldı şurada. Instagram dan ekremata beyi takip edin orda videosu var.
lordmayros
16 Mayıs 2023, 22:58
Bende bekliyorum ama sizin kadar aceleci değilim er yada geç teslim edecekler geç olsun güç olmasın ne kaldı şurada. Instagram dan ekremata beyi takip edin orda videosu var.
Ekrem beyi ekledim bakalım :)
Benim aceleci olmam suan motorsuz olmaktan kaynaklanıyor bu kadar motoru arayacağım aklıma gelmezdi ben şehir içi çok alışmışım şimdi araba kullanmak eziyet oluyor
kdiner
16 Mayıs 2023, 23:46
Ekrem beyi ekledim bakalım :)
Benim aceleci olmam suan motorsuz olmaktan kaynaklanıyor bu kadar motoru arayacağım aklıma gelmezdi ben şehir içi çok alışmışım şimdi araba kullanmak eziyet oluyor
Birazcık daha sıkın dişinizi ne kaldı şurda, bir bakmışsın teslim almış yoluna bakıyorsun buraya bile girmezsin gezmekten.
vycmajoris
17 Mayıs 2023, 17:50
Birazcık daha sıkın dişinizi ne kaldı şurda, bir bakmışsın teslim almış yoluna bakıyorsun buraya bile girmezsin gezmekten.
Musteri taleplerini iletsin, siz kimsiniz?
kdiner
17 Mayıs 2023, 21:20
İletebilir bunda bir sıkıntı yok kimse benim lafıma göre hareket etmez etmek zorunda da değil, ben benim siz de sizsiniz muhabbet ediyoruz ne var bunda sizi neden kastı?
mavellen
19 Mayıs 2023, 09:43
Dün akşam eve dönüşte iki bin kilometreyi geçtik ve 6500-7000 devirde çıkan devir limitleyici ışığıda ortadan kalktı. 7 bin devirde 127 kilometre hıza çıkıyoruz. Hızlanması gayet iyi. Eski dominar ile kıyasladığımda arada hissedilir fark var. Kısmet olursa bugün, servisde müsait olursa yağ değimi yapmayı düşünüyorum. Akşam dönüşte de rodajı bitireceğim. Yol tutuşu diğer dominar ile aynı. Hiç bir fark yok.90 kilometre hızla giderken gazı açınca hiç gitmeyecekmiş gibi duruyor ama sonradan atılıyor. Bir keresinde vitesmi düşeyim gazmı açayım dedim, öndekini geçmek için. İlk önce terettüt ettim, hiç bir şey yapmadım. Sağ şeritte bir aracın arkasından devam ettim. Sol yanım ise başka araç tarafından kapalıydı. Makasda atmak istemedim. Daha doğrusu motora güvenemedim. Bir müddet öyle gittikten sonra pozisyonlar hiç değişmedi. Vitesde düşmedim açtım gazı sağdakini makasladığımda hızım 143 kilometreydi. Normalde makas atmam. Ne araçla nede motorla. Aralarında tost olmak istemem. Sol şeridi işgal ediyorlar. İşi biten sağ şeride yönelmiyor. Motorun rodajı bitti sayılır ama benim motorla olan rodajım daha bitmemiş. Bizbirimize güvenmemiz lazım ama ben ona şimdilik güvenemiyorum. Ne yapar ne eder, limitleri neler henüz öğrenemedim.
---------- Mesajlar birleştirildi - 09:43 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:31 ----------
Sayın vycmajoris, kdiner bu motorun başlığı açıldığından beri bu motorun başlığındadır. Keza bende öyle. kdinerin geri bildirimleride bizim için çok önemlidir. Yazdığı yorumlarda öyle. kdiner kimmi? bizim için tavsiye alacağımız önemli biri. Burdan olsun telefonla olsun kendisinden bir çok tavsiye ve yardım aldık. Kdinerin yorumlarını keyifle okuyoruz. Okumayada devam etmek istiyoruz. Müşteri taleplerini iletsin, zaten ona mani bir sözü olmadı. Müşteri motoruna kavuşmak için sabırsızdıki bu gayet normal, teselli olmasını için güzel bir yorum yazmış.
Bende motoru almadan önce çok sabırsızdım. Şuan alimde ve 2 bin kilometreyi geçmişim. Yorum yazarken karşıdakini kırıp incitiyormu dikkat etmek lazım.
lordmayros
19 Mayıs 2023, 12:03
Ekrem Ata bey açıklama yaptı sanırım haziran ilk haftasına kadar almış oldukları tüm Dominar siparişlerini teslim edeceklermiş
Hadi bakalım
mavellen
19 Mayıs 2023, 12:22
Az önce ara yağ bakımını yaptım. Önceki dominar 1.5 litre yağ alıyordu. Bu ise 1.9 litre yağ alıyor. Yağ tapası oringide değiştim. Egzoz korumayıda taktırdım. Ücret olarak 750-tl ödedim. Konulan yağ ilk bakımda konulan yağ ile aynı. Putoline. Yağa fiziksel temasda bulunduğumda hissiyatı güzeldi. 5000 kilometre motor içerisinde döndükten sonraki hissiyatı ne olacak onuda çok merak ediyorum. Fiziksel temas iyi olursa putoline ile devam ederim. İyi hissiyat uyandırmaz ise ya castrol yada liqui molly ile devam ederim.
kdiner
19 Mayıs 2023, 12:36
Ekrem Ata bey açıklama yaptı sanırım haziran ilk haftasına kadar almış oldukları tüm Dominar siparişlerini teslim edeceklermiş
Hadi bakalım
Instagram dominarriders sayfasında da bu ay sonuna kadar 2000 adet d400 ve d250 teslimatı bitirilecek diye açıklama yapıldı en geç Haziran ilk haftası biter sanırsam.
---------- Mesajlar birleştirildi - 12:36 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:29 ----------
Az önce ara yağ bakımını yaptım. Önceki dominar 1.5 litre yağ alıyordu. Bu ise 1.9 litre yağ alıyor. Yağ tapası oringide değiştim. Egzoz korumayıda taktırdım. Ücret olarak 750-tl ödedim. Konulan yağ ilk bakımda konulan yağ ile aynı. Putoline. Yağa fiziksel temasda bulunduğumda hissiyatı güzeldi. 5000 kilometre motor içerisinde döndükten sonraki hissiyatı ne olacak onuda çok merak ediyorum. Fiziksel temas iyi olursa putoline ile devam ederim. İyi hissiyat uyandırmaz ise ya castrol yada liqui molly ile devam ederim.
Valla ben Castrol cüyüm bir türlü ne motul ne de putoline ye alışamadım ha şahsen putoline koydurmadım ama 2.el aldığım d250 de o yağ vardı bir yorum yapamam. Castrol yağ koydurur 5k bakımda bir değişim yaptırırım bir sıkıntısını bir zararını da görmedim. Tedirgin olmana gerek yok 120km hız ile giderken otobüs veya kamyonun arkasında olsan bile gaz vites düşmeden sola geç ver gazı devam gitmem etmem demiyor.
mavellen
20 Mayıs 2023, 09:18
Dün serviste motorun yağını değiştirdim. Akşam dönüşte rodajı bitirdim. 5.vitesde 152 kilometre hıza çıktım. Devir kesiciye giremedim herhâlde. Devir ışığı yanıyordu ama kesiciyi hissedemedim. Bende terettütde kaldım. 5.vitesde çok durmadım sonra 6.vitese attım. 6.vitesde 8500 deviri geçemedim. Bırak kesiciye girmeyi rpm ışığı bile yanmadı. Son hızım 162 civarıydı. Sonra kompresyona soktum sağ tarafa geçip baya yavaşladım. Bu işlemden sonra bu sabah işe gelirken 120 km hızlarda ayak peglerinde hissedilir titreşim olurdu. O yok artık. Benim rodajım hakkındaki düşünceme gelirsek. Pek mutlu değilim. İyi olmadı gibi geldi bana. Yol genelde boştu ama %3 eğime karşıydım ve rüzgarda karşımdan esiyordu. Bunları hesap etmedim, cahillik ettim. Bir kere başlayınca vazgeçmekte istemedim.
Umarım siz daha iyisini yaparsınız.
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO