Orijinalini görmek için tıklayınız : Bajaj Bajaj Dominar 400 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
kdiner
12 Ağustos 2020, 09:00
Millet hiç sis farı kullanan yokmu yahu.2 tane değilde birtane taksam nasıl olur eksta aydınlatma için.Gece yolculuğunda dominar nekadarda iyi aydınlatsa gerçekten ekstra aydınlatmaya ihtiyaç var.
Son durum nedir ne yaptın ses işini, bende kullandım ama devamlı sis farları ile sök tak uğraştığım için ne desem boş olur o yüzden önermiyorum, iyi bir şey alda ne alırsan al.
mavellen
12 Ağustos 2020, 10:01
Son durum nedir ne yaptın ses işini, bende kullandım ama devamlı sis farları ile sök tak uğraştığım için ne desem boş olur o yüzden önermiyorum, iyi bir şey alda ne alırsan al.
Önden ses gelmiyor artık.
Pazartesi bu sesi bulmak için bindim motora.Senin depodanda geebilir demen oraya yönlendirdi.Heryere bakmıştım artık tek yer orası kalıyor.Depoyu tokatlaya tokatlaya ilerliyorum.İkinci göstergenin depo kapağının bağlı olduğu siyah plastiğin ucu alt depo plastiğine değdiği için ses çıkarıyormuş.Orayı sıkınca kesiliyor, bırakınca tekrar ortaya çıkıyor.Müsait zamanda depoyu sökecem.Hem onu halleder hemde hava flitresini değişirim.
Sisfarını tek bir adet düşünüyorum.Yanlarda görsel olarak istemiyorum.Uzun mesafe aydınlatan kaliteli birtane alıp ön iki çatalın arasından ihtiyaç halinde aydınlatmasını istiyorum.Gizli biryerde olsun farkedilmesin.Gidona bağlanan anahtarlardan alıp ordan aç kapa yapacağım.Orjinal aydınlatmasına müdahale etmeyeceğim.Alibabada çok var ama onlarında kargo çok tutuyor.Satıcılar usa olunca.
peruwasa12
14 Ağustos 2020, 20:46
Bugun motoru 30.000 bakımına götürdüm bu arada garantisi bitti ama işçiliğini sevdiğim bi servise götürdüm, bu arada tüm bakım parçalarını ben almıştım, ön arka balata, benzin, hava ve yağ filtreleri hepsini alıp götürdüm. Sadece serviste ekstra konulan yağ oldu. Bu parçaların fiyatı dışında servise bakım için 370 lira ödedim, sizcede fazla değil mi ? Yağ hariç tüm parçaları ben getirmiştim zaten
kurubuzz
14 Ağustos 2020, 23:06
yag 60 tl sitesinde 300 lira desek işcilik iyi para hangi servis ?
mavellen
15 Ağustos 2020, 12:24
Ben devamlı servise gidiyorum.35 bin bakımında tüm malzemeler onlara aitti.160tl ödedim.
4till4
15 Ağustos 2020, 15:33
10.00 bakımı için parca hariç 200 lira işçilik istediler.Parçaları kendim alıp kendim yaptım bakımı.
hn33
17 Ağustos 2020, 10:47
Bugun motoru 30.000 bakımına götürdüm bu arada garantisi bitti ama işçiliğini sevdiğim bi servise götürdüm, bu arada tüm bakım parçalarını ben almıştım, ön arka balata, benzin, hava ve yağ filtreleri hepsini alıp götürdüm. Sadece serviste ekstra konulan yağ oldu. Bu parçaların fiyatı dışında servise bakım için 370 lira ödedim, sizcede fazla değil mi ? Yağ hariç tüm parçaları ben getirmiştim zaten
Saglam öpmüş seni
hn33
20 Ağustos 2020, 10:53
Böyle sorunla karşılaşan varmı
https://m.youtube.com/watch?v=wTYxzfH21jk
sayha
21 Ağustos 2020, 20:07
Aküden .aküye dokunduysan olmustur
hn33
23 Ağustos 2020, 12:01
Böyle sorunla karşılaşan varmı
https://m.youtube.com/watch?v=wTYxzfH21jk
---------- Mesajlar birleştirildi - 12:01 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:54 ----------
Trip sıfırlama sebibiyle bir türlü tam anlamıyla yakıt tüketimi ölçemedim yeni kasa tüketimi ne kadar
Angrypower
23 Ağustos 2020, 14:48
Akü’yü kontrol ettin mi? Sanki elektronikleri çalıştıracak kadar elektrik üretemiyor ve ateşelemeye tüm gücünü aktarıyor gibi.
hn33
24 Ağustos 2020, 11:11
Akü’yü kontrol ettin mi? Sanki elektronikleri çalıştıracak kadar elektrik üretemiyor ve ateşelemeye tüm gücünü aktarıyor gibi.
Akü ölçümün de normal çıktı
sayha
26 Ağustos 2020, 04:40
Ölçüm de normal olabiliyor önemli olan yük altındayken.ayrica devamlı yapıyorsa akuyle beraber ekranida değiştiriyorlar bilgin olsun
hn33
27 Ağustos 2020, 16:07
Yeni kasa dominar da Trip sıfırlama Hatasından sonra şimdi de depo neredeyse yarım depo yakıt varken sürekli düşük yakıt uyarısı veriyor Mersin moto Çetinkaya yetkili servisi bunun normal olgunu söyleyor sizde durum nasıl
kdiner
27 Ağustos 2020, 19:09
Yeni kasa dominar da Trip sıfırlama Hatasından sonra şimdi de depo neredeyse yarım depo yakıt varken sürekli düşük yakıt uyarısı veriyor Mersin moto Çetinkaya yetkili servisi bunun normal olgunu söyleyor sizde durum nasıl
Şamandıra bozuk olabilir.
reo
27 Ağustos 2020, 23:27
Merhaba arkadaşlar.
Motorumun üzerine uzak mesafeden boya gelmiş.
Olay şöyle oldu; benim motoru park ettiğim yere yaklaşık 50 metre mesafede tabanca ile boya yapılırken havadaki rüzgarla uçuşan tanecikler yapışmış. Mesafe uzak olmasına rağmen deniz kenarı olduğu için rüzgar taşımış.
Ertesi gün aynalarda ve depo üzerinde pürüzlülük fark edince anladım olayı.
Bazı arkadaşlar pasta cila uygulanırsa geçer dedi, bir başkası zamanla kendiliğinden çıkar dedi, birisi yıkayınca geçer dedi.
Moral bozucu bir durum doğrusu.
Bunu nasıl halledebiliriz, boya nasıl çıkar, dominarın boyası eskisi gibi olurmu arkadaşlar?
hn33
28 Ağustos 2020, 10:32
Sentetik tineri bezle sil ama Tinerin sentetik olmasına çok dikkat et hırdavatçılar dan alabilirsin
Cevabınız için teşekkür ederim.
Sentetik tinerle sildim. Çıkarıyor ama çok yavaş. Ayrıca bir başkası selulozik tiner dedi ama onu denemedim.
Bir başka deneyimli abimiz aseton dedi, onu denedim ve en iyi sonucu ondan aldım. Tinere göre biraz daha hızlı çıkardı ama yine de çok uğraştırdı.
Orjinal boyanın yüzeyindeki boya tanecikleri ben sildikçe küçüldü ve pürüzler azaldı.
HappyPuppy
08 Eylül 2020, 19:23
Selam arkadaşlar,
Mart ayı içerisinde motosikletimi 14300 km civarında servise götürmüştüm. Henüz servis ışığı (anahtar sembolü) yanmıyordu. Daha sonra yandığında kullanım kılavuzundaki talimatlara uyarak TRİP 2'ye geçerek MOD ve SELECT tuşlarına basarak servis ışığını silmeye çalıştım fakat başaramadım. Youtube'dan izlediğim videolarda da kullanıcılar yaptığımdan farklı bir şey yapmıyor. Daha önceki 1000 5000 ve 10000 km servislerinde böyle bir sorun yaşamıyordum. Yaklaşık 12000 km civarında serviste yazılım güncellemesi yaptırmıştım. Bundan kaynaklı bir şey olabilir mi acaba? Benzer sorun yaşayan var mı?
Konuyla alakasız olarak bir konuda fikir danışayım. Biliyorsunuz ki 2020'de gelen Dominarlar UG olarak geldi. En temel farkı DOHC olması ve krank balansörü güncellemesi. Aklıma takılan nokta şu: Blok parçalarını değiştirerek (üst kapak, külbütör kapağı, egzantrik parçaları vb) ve güncel yazılımı kullanarak eski kasa Dominarın yenilerde olduğu gibi 40 HP'ye yükseltilmesi mümkün müdür? Çok masraflı olur, sat başka motor al vb gibi yorumlardan ziyade teknik bilgisi olan arkadaşlardan fikir almak istiyorum. Sadece aklıma takıldı, yapılabilir mi?
Olur da onu yapabilecek kalifiye usta nede parça bulabilirsin
Sockafella
15 Eylül 2020, 02:44
Merhaba arkadaşlar.
Dominar'ın 30.000 bakımı İstanbul'daki servislerde ortalama ne kadar bilen var mı acaba? İstanbul'da Bajaj servisi olmayan iyi bir yer önerebilecek varsa o da güzel olur. İlçe önemli değil.
mavellen
17 Eylül 2020, 16:26
Dün gittim araba aldım.Motoruda hafta sonu ilana koyuyorum.Yaza kadar satılır heralde.Yıkayıp brandasını örtüp yeni sahibini bekleyecek.Motor serüvenini açılmamak üzere kapatıyorum.Bindim gezdim gördüm.Yaşadığım atraksiyonlar fazlasıyla yeter diyorum.
Motoru bırakmamdaki en büyük etken fahiş fiyatlar oldu.İkinci el satışı sıkıntılı motorların bile fiyatları hatırısayılır miktarda.Alacağım motor 10 binde desem, 30 binde ben yapıp satmaya kalksam, kilometreden birkere kaybediyor motor.
Aracı alırken noterde satışı olan bir mt07 gördüm.Motor sıfır gibiydi.İnsanın içi gidiyor ama yapacak birşey yok.O paraları vermem.
cb 650f
17 Eylül 2020, 19:42
dominar 400 ug 39980tl oldu 21 Eylül'den itibaren geçerli olacak fiyat
Dominar ın frenleri nasıl? Güven veriyor mu? Kısa mesafede durdurabiliyor mu?
kdiner
20 Eylül 2020, 13:15
Dün gittim araba aldım.Motoruda hafta sonu ilana koyuyorum.Yaza kadar satılır heralde.Yıkayıp brandasını örtüp yeni sahibini bekleyecek.Motor serüvenini açılmamak üzere kapatıyorum.Bindim gezdim gördüm.Yaşadığım atraksiyonlar fazlasıyla yeter diyorum.
Motoru bırakmamdaki en büyük etken fahiş fiyatlar oldu.İkinci el satışı sıkıntılı motorların bile fiyatları hatırısayılır miktarda.Alacağım motor 10 binde desem, 30 binde ben yapıp satmaya kalksam, kilometreden birkere kaybediyor motor.
Aracı alırken noterde satışı olan bir mt07 gördüm.Motor sıfır gibiydi.İnsanın içi gidiyor ama yapacak birşey yok.O paraları vermem.
Hayırlısı olsun.
gondors1990
20 Eylül 2020, 15:48
Dominar ın frenleri nasıl? Güven veriyor mu? Kısa mesafede durdurabiliyor mu?
Michelin pilot power 2 ct lastik vardı benim motorda çok iyi idi frenleri.
ejderalper
29 Eylül 2020, 14:47
8 yıllık motosiklet kullanıcısıyım ve sahip olduğum 2012 model mondial drift le yaklaşık olarak 70.000 km yaptım. Eşim ile uzun yolda kullanmak üzere bu motosikleti satın almak istiyoruz. 2 kişi yüklü olarak uzun yolda bayılma durumu varmıdır ? cruising speed i yaklaşık olarak hangi aralıklardadır vede güvenilir bir motor mu gibi pekçok sorum var. Cevaplar için şimdiden teşekkürler.
kdiner
29 Eylül 2020, 19:04
8 yıllık motosiklet kullanıcısıyım ve sahip olduğum 2012 model mondial drift le yaklaşık olarak 70.000 km yaptım. Eşim ile uzun yolda kullanmak üzere bu motosikleti satın almak istiyoruz. 2 kişi yüklü olarak uzun yolda bayılma durumu varmıdır ? cruising speed i yaklaşık olarak hangi aralıklardadır vede güvenilir bir motor mu gibi pekçok sorum var. Cevaplar için şimdiden teşekkürler.
Mondial driftten sonra dominar sizin işinizi fazlası ile görür, YouTube de Motoloji kanalını izleyebilir ve soru da sorabilirsiniz, ben 45000km yüklü kullandım ama artçılı yüklü kullanmadığım için net birşey diyemiyorum o arkadaş artçılı ve yüklü 17 modeli kullandı diğer söyledikleriniz de öyle ahım şahım düşüklük olmaz. Şuan Pulsar kullanıyorum 1 hafta önce turdan geldim oda artçısız yüklü ama insan dominarı arıyor bunu da söylim.
ejderalper
30 Eylül 2020, 12:13
güç eksikliğinin nasıl hissettirdiğini driftle 70.000 km den sonra iyi bildiğimi düşünüyor ve dominarı aramanızı çok iyi anlayabiliyorum. Öğretmen maaşı gereği bu motoru alırsam uzun yıllar kullanmak istiyorum siz 45.000km sürmüş biri olarak malzeme kalitesi ve uzun ömürlülüğü hakkında neler söyleyebilirsiniz ?
kdiner
30 Eylül 2020, 13:26
güç eksikliğinin nasıl hissettirdiğini driftle 70.000 km den sonra iyi bildiğimi düşünüyor ve dominarı aramanızı çok iyi anlayabiliyorum. Öğretmen maaşı gereği bu motoru alırsam uzun yıllar kullanmak istiyorum siz 45.000km sürmüş biri olarak malzeme kalitesi ve uzun ömürlülüğü hakkında neler söyleyebilirsiniz ?
Uzun ömürlü bir motor geri kalan performansı sizi fazlası ile tatmin eder, hele de driftten sonra alıp kullanmaya başladığınız zaman zaten bunu anlayacaksınız.
ejderalper
01 Ekim 2020, 14:55
çok teşekkür ederim cevaplarınız için nasip olurda alırsam forumu iyi bir ug incelemesi ile şenlendirmeyi düşünüyorum.
oktay5
03 Ekim 2020, 00:18
Merhaba
Disk kilidini motosikleti kullanırken bağlayabileceğiniz bir aparat veya bir yer var mı motosiklet üzerinde
Sizler nasıl bir çözüm buldunuz?
Motorda arka çanta veya sırt çantası kullanmadığım için böyle bir sorun yaşıyorum
mavellen
03 Ekim 2020, 12:54
çok teşekkür ederim cevaplarınız için nasip olurda alırsam forumu iyi bir ug incelemesi ile şenlendirmeyi düşünüyorum.
Bende ilk kasa vardı.40 bin yaptım.İkinci kasa ilk kasadan farklı.İkisi aynı motor değil.
Arkadaşlar bu yeni kasa dominar da resetleme olayını çözebilen var mı servislerde bunun çözümü yok gerçi bu soruna bakan da yok
Simsar
05 Ekim 2020, 12:11
Merhaba
Disk kilidini motosikleti kullanırken bağlayabileceğiniz bir aparat veya bir yer var mı motosiklet üzerinde
Sizler nasıl bir çözüm buldunuz?
Motorda arka çanta veya sırt çantası kullanmadığım için böyle bir sorun yaşıyorum
Disk kilidin ne denli büyük bilmiyorum ama abus 7000 sele altına sığıyor hatta yer bile kalıyor neredeyse
oktay5
05 Ekim 2020, 21:27
Disk kilidin ne denli büyük bilmiyorum ama abus 7000 sele altına sığıyor hatta yer bile kalıyor neredeyse
Kovix kd 6 kilidim var
Sele altı için değil de sabitleyip gideceğimiz bir yer var mı acaba
Yabancı bir youtube videosunda denk gelmiştim kilidin kutusundan bir aparat çıkıyordu onu motosiklete takıyorlardı.
Cevap için teşekkür ederim
Arkadaşlar bu yeni kasa dominar da resetleme olayını çözebilen var mı servislerde bunun çözümü yok gerçi bu soruna bakan da yok
mavellen
08 Ekim 2020, 16:18
Sizde ug var değilmi?
Şimdiyekadar gösterge harici sorun yaşadınızmı?Eksileri varmı?
Dün sabah dominarı gelip götürdüler.Güya dominar son motorumdu.Birdaha asla motor almayacaktım.İşletilebilir maliyeti gözönüne alınca en iyi seçenek yine dominar duruyor.Ug alasım var yaza doğru.Tabi busüreye kadar uglerde kronik arızalar çıkmassa.Takipdeyim.Ekrem bey indirim yapmadı.Bir gönlümde boşver ALLAHIN hintlisini git honda al diyor ama mantıklı düşününce dominar daha cazip geliyor.Bakalım kısmetde ne var.Önümüz kış arabaya devam.Yaza kısmetde ne var bakalım.
Aynen katılıyorum ha Çinli ha hintli görünüşe aldanma benim gibi bir kronik sorunu trip resetleme çözümü yok Mersin'deki servis 2,5 ayda sadece akü değiştirdi ve Sorun devam ediyor 2. kronik sorun ağırlık merkezi yanlış hesaplamadan dolayı motor sağa çekiyor 3. kronik sorunu yakıt ölçümü hatalı 5-6 litre varken düşük yakıt uyarısı veriyor ekranda sürekli uyarı vermesi rahatsız ediyor 4. kronik sorunu 1500-2000 kilometreden sonra far bölümünden çok rahatsız edecek zırıltı sesi geliyor benim motor şu anda 2000 kilometre şimdilik kronik sorunlar bunlar inşallah bundan sonra başka sorun çıkmaz Ondan önceki motorum honda CRF l idi inan o motoru mamunla arıyorum Ha bu arada bu motor 185 kilo şehir içi Kullanıma uygun değil mt-07 ile aynı ağırlıkta yani yoruyor tavsiye edermisin dersen Bu fiyata kesinlikle ve kesinlikle tavsiye etmem buarada soruların hiçbirini servis gidermedi Ekrem Ata zaten hiç ilgilenmiyor Sana tavsiyem bu fiyatlara ikinci el Honda cb 500 f ikinci el MT 25 ya da MT 07 ya da Honda CB 250 r bajaj malının arkasında degil Facebook dominar 400 sayfasından Bununla ilgili birçok mesaj bulursun
mavellen
09 Ekim 2020, 13:06
Aynen katılıyorum ha Çinli ha hintli görünüşe aldanma benim gibi bir kronik sorunu trip resetleme çözümü yok Mersin'deki servis 2,5 ayda sadece akü değiştirdi ve Sorun devam ediyor 2. kronik sorun ağırlık merkezi yanlış hesaplamadan dolayı motor sağa çekiyor 3. kronik sorunu yakıt ölçümü hatalı 5-6 litre varken düşük yakıt uyarısı veriyor ekranda sürekli uyarı vermesi rahatsız ediyor 4. kronik sorunu 1500-2000 kilometreden sonra far bölümünden çok rahatsız edecek zırıltı sesi geliyor benim motor şu anda 2000 kilometre şimdilik kronik sorunlar bunlar inşallah bundan sonra başka sorun çıkmaz Ondan önceki motorum honda CRF l idi inan o motoru mamunla arıyorum Ha bu arada bu motor 185 kilo şehir içi Kullanıma uygun değil mt-07 ile aynı ağırlıkta yani yoruyor tavsiye edermisin dersen Bu fiyata kesinlikle ve kesinlikle tavsiye etmem buarada soruların hiçbirini servis gidermedi Ekrem Ata zaten hiç ilgilenmiyor Sana tavsiyem bu fiyatlara ikinci el Honda cb 500 f ikinci el MT 25 ya da MT 07 ya da Honda CB 250 r bajaj malının arkasında degil Facebook dominar 400 sayfasından Bununla ilgili birçok mesaj bulursun
Benim alacağım 500f idi.Onlarında fiyatları uçtu.Kilometreleri yüksek.İkinci eli sıkıntı.Crosrunnerda var aklıma.Yamaha ile hiç ilgilenmiyorum.Onların motorları bana gelmez.Bizim kasalardada zırıltı boldu.Demek bu zırıltıyı hala gideremediler.Yalnız motorun birtarafa çekmesi çok tehlikeli.Bahsettiğiniz bu sorunlar diğer uglerdede varsa almak hata olur.İyiki sormuşum size.
Benim alacağım 500f idi.Onlarında fiyatları uçtu.Kilometreleri yüksek.İkinci eli sıkıntı.Crosrunnerda var aklıma.Yamaha ile hiç ilgilenmiyorum.Onların motorları bana gelmez.Bizim kasalardada zırıltı boldu.Demek bu zırıltıyı hala gideremediler.Yalnız motorun birtarafa çekmesi çok tehlikeli.Bahsettiğiniz bu sorunlar diğer uglerdede varsa almak hata olur.İyiki sormuşum size.
Kullanan adam yamuk değilse CB500F'in km'sine çok takılmaya gerek yok. 50.000km'de bakımları aksatılmamış ve düzgün kullanılmış bir CB500F motoru halen yeni sayılır, 30.000'de falan açılıyor zaten... :)
Crossrunner'a girmem ben; şehir dışı motoru o. Şehir içine 4 silindir gitmez. (Benim km'nin ancak %15-20'si şehir dışı seyahatte yapılır...)
Her platformda dominar 400 ug öven pazarlama müdürü bu konulardan hiç bahsetmiyor bu konulara tamamen yabancı
mavellen
10 Ekim 2020, 13:18
Her platformda dominar 400 ug öven pazarlama müdürü bu konulardan hiç bahsetmiyor bu konulara tamamen yabancı
O artık yazmıcam demişti ondan sonra hiç yazmıyor.Artık forumlarda yazacağınıda sanmıyorum.
Bu ug ye sessisz bir egzos takilirmi deyistirsek olurmu arkadaslar
Bu ug ye sessisz bir egzos takilirmi deyistirsek olurmu arkadaslar
Ben de tamamen iptal etmeyi düşünüyorum Bu egzoz yüzünden dominar ug ler sağa çekiyor
İptal etsek sorun cikarmi
HappyPuppy
14 Ekim 2020, 16:02
Katalitik konvertörün son susturucuya bağlanan bağlantı borusu doğrudan egzoz gazlarını arka lastiğe doğru atar. Lastik normalden fazla ısınır ve daha hızlı aşınır. Yola tutunmayı da etkileyebilir. Ayrıca son susturucu olmazsa muayeneden de geçemez. Sağa çekme sorununun son susturucu ağırlığından kaynaklanıp kaynaklanmadığından emin olmak için denenebilir. Sorunun kaynağının ağırlık olduğundan emin olursanız daha hafif bir son susturucu takarak sorunu çözebilirsiniz. Örneğin eski kasanın son susturucusu denenebilir.
Bu arada ben eski kasa kullanıcısıyım, sadece fikir vermek amacıyla yazdım, kesin çözüm sunamıyorum haliyle.
O motosiklet egzozdan sağa çekmiyordur, kendisinde veya sürücüsünde başka sorun vardır. Kusura bakmayın ama oldukça saçma bir çıkarım olmuş, gülmek zorundayım. :)
Egzosu çıkarıp sadece susturucu taksak
mavellen
19 Ekim 2020, 15:36
Neden bilinmez siteyi açınca önce buraya bakıyorum.Elimde dominarda yok lakin alışkanlık olmuş heralde :) Yeni birşey yazanda yok.
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO