PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Lastik Patlaması Hakkında

tyler_durden
04 Temmuz 2006, 23:00
arkadaşlar geçenlerde benim motorun lastiği patladı ve saat gece 1 olunca lastikçi bulmak epey zor oldu :) fakat şu kafama takıldı: ben uzun yola çıkınca benim lastik patlarsa ben bunu kendim onarabilir miyim? eğer yapabilirsem, bu işe yarayan aletleri nereden temin edebilirim? veya pratik onarım teknikleri var mı?

okan4037
04 Temmuz 2006, 23:09
cok zor ıs abı ya heryerı sokmen gerekebılır

john doe
04 Temmuz 2006, 23:16
lastik patladığında hem tamir edip hemde şişren köpük benzeri şeylerden var. lastikçiye kadar idare edebilir. Bilmiyorum nerde satıldığını ama internette araştırıp bulabilirsin.

Barış Şuşut
04 Temmuz 2006, 23:26
Ön arkaya nazaran daha kolay olur çeşitli yöntemler var
1- köpük: lastik patladığında içine bi köpük sıkılıyor...bu donup jantta gitmene engel oluyo ama seni en yakın tamirciye kadar götürür ..kesin bi çözüm değil yani
2-tubeless lastikler için fitil var ama yanında pompa olması lazım yada eğer lastiğe giren nesne hava tam inmeden çıkarırsan hemen fitili atabilirsin lastik indi ise fitille tamir için kesin pompa lazım
3-zırh. bu yeni bişi kimyasal bir madde lastik sağlamken içine koyuyosun lastikte max 10 mm ye kadar olan yarık oluşur oluşmaz basınçlı hava ile bu zırh oraya gidiyo ve orada bi katman oluşturuyo en sağlam yöntem bu

bu malzemeler motor ekipmanları satan yerlerde var

zeda3000
04 Temmuz 2006, 23:38
Lastik patlamasini ve hava kaybini onliyici spreyler var yanliz bu spreyler ancak seni en yakin benzinciye kadar idare eder.Cok uzun sure yol alir isen bu maddenin icindeki agir kimyasallar lastigini eritir ve masrafin cok olur.

okan4037
04 Temmuz 2006, 23:42
allah kımsenın basına vermesın

Olcay Avşar
05 Temmuz 2006, 09:32
Bir ufak pompa, fitil için şiş ve bi kaç tamir fitili. Toplamda kaplayacağı yer 15x7x10 cm kadar (ölçtüm şimdi :mrgreen: ) Bunlar tubeless lastik için, şambelli lastik içinde aşağı yukarı bu kadar malzeme taşımak gerekli ama tek sorun lastiği sökmek.

batuhan35
05 Temmuz 2006, 09:39
Bir ufak pompa, fitil için şiş ve bi kaç tamir fitili. Toplamda kaplayacağı yer 15x7x10 cm kadar (ölçtüm şimdi :mrgreen: ) Bunlar tubeless lastik için, şambelli lastik içinde aşağı yukarı bu kadar malzeme taşımak gerekli ama tek sorun lastiği sökmek.
benımde en buyuk korkum uzun yolda lastık patlarsa ne yaparım sorusuydu
gecen ay basıma geldı...:pale:
hemde arka lastık
allahtan yolacıkmadan patladı bayrampasa cıvarında motoru benzıncıye bıraktım ve bayrampasa merkezden gereklı alet edevatı satın alıp motorun yanına geldım
bısmıllah dedım ve basladım
arka lastıgı soktum patlagı yapıstırdım(zımpara kullanman gerekıyor)
mecbur kaldım ve arka lastıgı sokmeyı ogrendım...ve kask kutusunda
mınık bır pompa
yedek iç lastık
yama seti
zımpara kagıdı
ıle dolasıyuorum ve hersey yolunda....:)

Krom
05 Temmuz 2006, 18:16
Bir ufak pompa, fitil için şiş ve bi kaç tamir fitili. Toplamda kaplayacağı yer 15x7x10 cm kadar (ölçtüm şimdi :mrgreen: )

motorda bir pompa dursun diye araştırmaya başlıyordum. tam denk geldi iyide oldu. ben de küçük yer kaplamayan bir şey arıyorumda piyasada o kadar ucuz mal varki... bunlara güveniyormusunuz adamın elinde kalır yahu. :silent: çok uyduruk mazeme ile yapılıyorlar. pompalara güvenilmez bir süre sonra hava kaçırdıklarını fark ediyorsun sonra çöpe. tamirde tutmaz.

neyse 15cm gerçekten ufakmış. kalitelimi? yani kısaca bana iyi kalite ve ufak bir pompa önerebilirseniz gözlerim açık aman pompasız gitmem.

2move
05 Temmuz 2006, 18:51
köpük kullan derım.. çok şükür henüz başıma gelmedi böle bi olay.
http://img216.imageshack.us/img216/2926/dsc027946gj.jpg (http://imageshack.us)

obkavi
05 Temmuz 2006, 18:58
arkadaşlar geçen araştırdım bu köpüklerin hatta üretici firma ile görüştüm mocata marka modacar diye bi firma getiriyo samyelli lartikte işe yaramıyor dedi bilen varsa banada bilgi versin ya bu çok sıkıntılı bi iş benim lastik şamyelli ve ne yapacağıma karar veremedim

Krom
06 Temmuz 2006, 01:17
köpük tekere doldurulup teker patladığında deliği tıkıyor. fakat zamanla sızma ve belli süratin üzerine çıkan motorlarda kullanılamama gibi pürüzleri var diye biliyorum.

okan4037
06 Temmuz 2006, 01:45
ama tabıkı kesın cozum dııl

Olcay Avşar
06 Temmuz 2006, 08:54
Krom , pompanın kalitelisini aramana gerek yok (zaten nerden bulcan ki hepsi çin malı). Nihayetinde lastikçide kullanmayacaksın pompayı, lazım olacağı zamana kadar yatacak motorun bir köşesinde.

gazman
06 Temmuz 2006, 09:05
arkadaşlar geçen araştırdım bu köpüklerin hatta üretici firma ile görüştüm mocata marka modacar diye bi firma getiriyo samyelli lartikte işe yaramıyor dedi bilen varsa banada bilgi versin ya bu çok sıkıntılı bi iş benim lastik şamyelli ve ne yapacağıma karar veremedim
dostum...benim lastiklerde samyelli..gecen sene patlamisti..(civi girdi)bu kopugu siktim..gayet guzel o sekilde 1 ay gittim..mukkemel..samyelli lastiklerdede kulanabiliyorsunuz..ama tamirciye gidince bi adette samyel almaniz lazim..tek kotu tarafi o...cunku samyeli yiyor kimyevi bi madde.elinize yuzunuze bulastirmayin sakin kanserojen bi etkisi var ..bu arada bunuda belirteyim..yolunuz ve fariniz acik olsun..

batuhan35
06 Temmuz 2006, 09:19
ben gecen ay bır pompa satın aldım
ve fıyatı 3.50ytl bırde yedek iç lastık aldım
sımdı kafam rahat....:)
benım motor 110cc cup arka lastıgı sokmek bırakc dakıkamı alıyor
ama senın bahsettıgın motor scooter ıse işin cok daha zor...:pale: bence
cunkı bırde scooter var bende arka lastıgı sökmek bayağı ugrastırıyor..!

obkavi
06 Temmuz 2006, 10:17
gazman dostum ne marka ve nereden aldın ve nasıl kullanılıyor bilgi verirsen çok sevinirim çünkü uzun yola çıkacağım şimdiden teşekkürler

gazman
06 Temmuz 2006, 10:30
gazman dostum ne marka ve nereden aldın ve nasıl kullanılıyor bilgi verirsen çok sevinirim çünkü uzun yola çıkacağım şimdiden teşekkürler
dostum aksaraydan aksesuarcilardan almistim...adini hatirlamiyorum yanliz amerikan mali olanlari kaliteli..bu aletin hortumu var..hortumun ucunda siboba vidali sekilde gecenkafasi var..siboba vidaliyorsun sonrada basiyorsun..bi tup bi lastik icin yetiyor artiyor bile,kendi kendien lastigin sistigini goruyorsun zaten..:)..bununla birlikte yanina,pense,tornavida(yildiz ve duz)yedek bi kac sigorta ve kucuk bi kablo parcasi alirsan..uzun yolda zorluk cekmezsin..yolun ve farin acik olsun..:cat:

obkavi
06 Temmuz 2006, 10:36
dostum aksaraydan aksesuarcilardan almistim...adini hatirlamiyorum yanliz amerikan mali olanlari kaliteli..bu aletin hortumu var..hortumun ucunda siboba vidali sekilde gecenkafasi var..siboba vidaliyorsun sonrada basiyorsun..bi tup bi lastik icin yetiyor artiyor bile,kendi kendien lastigin sistigini goruyorsun zaten..:)..bununla birlikte yanina,pense,tornavida(yildiz ve duz)yedek bi kac sigorta ve kucuk bi kablo parcasi alirsan..uzun yolda zorluk cekmezsin..yolun ve farin acik olsun..:cat:

teşekkür ederim ilgine rüzgarın bol olsun

Krom
06 Temmuz 2006, 18:35
Krom , pompanın kalitelisini aramana gerek yok (zaten nerden bulcan ki hepsi çin malı). Nihayetinde lastikçide kullanmayacaksın pompayı, lazım olacağı zamana kadar yatacak motorun bir köşesinde.

fiyatından belli zaten çinli oldukları. hoş çinliler herhalde orta kaliteli mal da üretiyorlardırda ben görmedim. zaten ithal edenin gerekçesi ucuz mal getirtmek. neyse şimdi bu tür mekanizmaların kauçuk vs hava ittiren bölümleri zamanla materyal kalitesiz olduğundan özelliklerini yitiriyorlar. diyelim bir yıl gezdirdin motorda. sarsıntıyı da unutmayalım. üflesen bozulacak mal gecenin bir yarısı sen kimsin diyebilir. çok kullanılma meselesi değil yani. güvendiğim dağlara kar yağdı. :)