PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : alarma rf devresi ekleyerek yanınızda çalmasını sağlamak

Krom
04 Temmuz 2006, 22:53
bu soru daha önce sorulmuş. cevapda en çok benim sorumun başlığı kadar teknik ve öğretici olmuş. yol değil yöntemi soruyorum; mevcut bir alarm sistemine nasıl radyo frekanslı uzaktan uyarı devresi eklenir? elektronikçi olmayıp sadece geçerken uğrayan arkadaşlar için; ikinci parçası yanınızda dolaşıp sizi yerinizde uyaracak devre eki.

elim havya tutar. olmadı yaptırırım. birleştirilebilecek hazır hobi devreleri yada devre şemalarına ihtiyacım var. bu konuda deneyimli birini tanıyorsanız irtibat bilgisini verebilirsiniz.

okan4037
04 Temmuz 2006, 22:55
yav bana alarm demeyın 2 gun once taktırdım motorun anasını aglattı sımdı motor calısmaz durumda:pr:

Krom
05 Temmuz 2006, 00:34
bende zerre sorun çıkmadı. uzaktan çalıştırmada da sorun yok. onda da yok bunda da... apartmanın içinden üçüncü kattan arada bir oda olmasına rağmen basıyorum yanıt veriyor. sadece uzaktan kumandasını yağmur yağdığında cebine atmalısın. hepsi bu. uzaktan kumanda yağmur geçirmez değil. yinede çalışıyor fakat kısa devreli ve pili yer.

30-40ytl'lik alarm takmasaydın keşke. sana adres vereyim git aynısından aynı yerde taktırt. budur.

okan4037
05 Temmuz 2006, 00:43
yav benım sansızlıgım yoksa alarm cok guzel bısı bende bılıyorum

PcKopatGhostRider
05 Temmuz 2006, 01:09
okan olm bilmediğin işe girersen bööle olur.. :P :queen:

okan4037
05 Temmuz 2006, 01:12
yav ne bılek kendımı bı anda ustun zeka sanmıstım:P

nese konuyu dagıtmayalım

tronic
05 Temmuz 2006, 01:13
bu soru daha önce sorulmuş. cevapda en çok benim sorumun başlığı kadar teknik ve öğretici olmuş. yol değil yöntemi soruyorum; mevcut bir alarm sistemine nasıl radyo frekanslı uzaktan uyarı devresi eklenir? elektronikçi olmayıp sadece geçerken uğrayan arkadaşlar için; ikinci parçası yanınızda dolaşıp sizi yerinizde uyaracak devre eki.

elim havya tutar. olmadı yaptırırım. birleştirilebilecek hazır hobi devreleri yada devre şemalarına ihtiyacım var. bu konuda deneyimli birini tanıyorsanız irtibat bilgisini verebilirsiniz.

Merhaba,
bu yapmak istediğiniz şey bir hobici için pek kolay olmasa gerek.Şöyle ki ya alarmı kendiniz yapmış olucaksınız ya da çok çok uğraşmak gerekecek. Ben de ilerki günlerde motoruma alarm yapmayı düşünüyorum eğer bu tür bir şey yaparsam forumla paylaşırım.Ancak radyo frekansla uğraşmak gerçekten zorlu bir iş.

dex_cooler
05 Temmuz 2006, 01:32
Merhaba, anladığım kadarıyla motorunuz için herhangi bir durum karışısında size alarmın çaldığını hissettirebilecek bir devre istiyorsunuz. FM yada AM alıcı verici devresiyle bunu kolaylıkla yapabilirsiniz. Günümüzde Fm radyo sinyalleri yaymak ne yazıkki suç kapsamına giriyor. Onun yerine örneğin bir telsiz devresi kurabilirsiniz. Diğer yandan alarm devreleri internette hazır mevcut. Biraz araştırmanız gerekiyor eğer link bulursam buraya koyarım.

Öncelikle Fm/Am verici devresinin sinyal girişine ( mikrofon kısmı) kullandığını alarmın höparlör girişne bağlayın. Alıcıyı da evinizin herhangi bir yerine koyun yada yanınıza alın. Herhangi bir durumda motorunuz alarmı hem çalar hemde size verici sayesinde sesini ulaştırır. Bu devre kitlerini ( FM/AM alıcı verici, basit telsiz kitleri) Karaköy elektronikçiler çarışısında bulabilirsiniz. Oradaki insanlara siz yinede derdinizi anlatın, belki daha açıklayıcı ve basit çözümler bulurlar. Saygılarımla.

Krom
05 Temmuz 2006, 18:02
okan4037; malesef alarmları karşılaştıran bir inceleme yazısı yada tv programı olmadığından bizler deneme tahtasıyız. dediğin gibi şans.

dex_cooler ve tronic cevabınız için teşekkürler. açıkçası cevap gelmez diye düşünerek yazmıştım. sonuca henüz ulaşamadık ama ilgilenmeniz bile yeterli.

şimdi am/fm frekansında yayın yaparak sürekli dinlemek daha çok devre şeması çizemedikleri için hobiciler tarafından önerilir. hiç hoşlanmadığım ve en az benim kadar amatör bir yoldur. aslında yol bile değil. diğerini şema linki versek yada biz çizsekde sen uygulayamazsın denirse ona bir şey diyemem. öncede yazdığım gibi, olmadı yaptırırım artık. doğru yolu bu...

alarma açıp bakmadım çünkü gerek yok. biliyorumki ekstra tetiklenecek cihazlar için röle çıkışı ilave edilmemiştir. dolayısıyla benim yardım istediğim konu alarmın sirenine giden akımını takip edecek bir devre. bu devrenin pille beslediği röle ikinci alarmın uzaktan kumandasını tetikleyecek. iki satırda toplamak gerekirse bu.

devreye bağlanacak ikinci alarmı hazır olarak alabilirim. motorun alarmıyla aynı mantıkta. bir rf uzaktan kumanda ve kullandığım alarmın titreşim kontrolü olmayan hali.

camadan
05 Temmuz 2006, 18:15
ya ben bi yerde bi devre ile ilgili bişeyler okumuştum dur bulursam buraya ekliyeyim. bi nevi wireless gibi çalışıyor. hatta bunun üzerinden notepad gibi bişeyle yazışıyordu bulup sizleri bilgilendireyim.

dex_cooler
05 Temmuz 2006, 22:11
Merhaba, Krom, ben bugün karaköy elektronikçiler çarışısına gittim. Orada Fm frekans vericiyi gördüm fiyatı 8 milyonu geçmese gerek. Bu cihazı kendin kuruyorsun istersen yapılmışı var ama o biraz daha pahalı. 300 metrede etkili. İstediğin boş bir frekansa ayarlıyorsun, 300 metre içinde evindeki radyodan duyabilirsin.

Gelelim alarmı nasıl bağlayacağımıza. Motordaki alarm devresinin hoparlörüne giden kablolardan paralel hat çekersen ve çektiğin hattıda Fm vericisinin sinyal giriş kısmına bağlarsan düşündüğün sistemi yapabilirsiniz. Arada sadece 2 küçük kablo olacak( Fm vericisinin sinyal girişine mikrofon bağlayıp radyo yayını yaptığınızı düşünün aynı olay) Sonrada evinizdeki radyodan ayarladığınız frekanstan dinleyebilirsiniz. Yalnız kullanılmayan bir frekans olmasına dikkat edin. Eğer vericide kullandığınız akü biter diye endişe ederseniz, hareket halinde bütün sistemi tetikleyen bir diğer basit devre kurabilirsin. Böylece ekonomik bir sistem kurmuş oluruz. İhityacınız olan bütün devreler o çarşıda kit halinde hazırlanmış durumda. İsterseniz oraya gittiğimde daha kapsamlı bir araştırma yapıp neler gerektiğini daha iyi yazabilirim. Düşündüklerim bunlar, bunları yaptığınızda çalışmaması için hiç bir neden yok diye düşünüyorum. Saygılarımla.

Not: Fm vericinin etkilediği alan, 2 km çapına kadar suç sayılmıyormuş. Yani 300 metrede ki kullanımında içiniz rahat olsun.

Gültekin
05 Temmuz 2006, 22:32
http://cgi.ebay.de/Alarmsystem-original-AOLIN-988m-mit-2-x-LCD-Pager-etc_W0QQitemZ140003974224QQihZ004QQcategoryZ25643Q QssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem

hazırı var. ama karaköy'de bulunurmu bilmem.

okan4037
05 Temmuz 2006, 23:01
bıraz mantıklı gıbı gelmeye basladı bana

Krom
06 Temmuz 2006, 01:03
camadan; makbule geçer teşekkürler.

dex_cooler; son mesajımda da yazdığım gibi fm verici biraz amatör işi. yinede çaresiz kalırsam düşünürüm. ama araştırmanız çok iyi oldu. iki kilometre sınırını öğrenmiş oldum. sirenin girişinden vericinin girişine direkt kablo çekme fikri teknik olarak hatalı. ne tür bir ses alınır yada alınırmı o belirsiz... bunun dışında giriş değeri çok yüksekse verici zaten yanıyor. ben bir tane yakmıştım. ayrıca sirenin desibelinde bir miktar düşüşe neden olursa şaşırmamak lazım.

ikinci öneriniz motosiklete ucuz bir hareket dedektörü eklemekse fm vericiye hepten gerek kalmaz. hareket dedektörüne satın alınacak ikinci alarmın uzaktan kumandası bağlanır olur biter. tamamen farklı bir amaç için üretilmiş olan radyo alıcısını elektronik bilgi yetersizliğinden kullanmak işin kolayına kaçmak olur. yapamazsam belki son çare olarak düşünürüm. yinede uygulanabilir bir öneri . teşekkürler.

gurzan; daha önce ebay'den defalarca eletronik aldım. da usa'den. almanca pek bir şey anlamadım. ya usa'den isterim yada aynı şifre geçerliyse buradan almayı bir denerim. tabi şifre de gitti. taa ne zamandır kullanmıyorum. umarım çok pahalı değildir. yol ve gümrük de var. bunun dışında nokta atışı yapmış oldun teşekkür ederim. tam olarak bunu arıyordum. alırsam benimkini satarım artık. oturup kendin yapmak daha güzel fakat istediğim teknik çözüm gelmiyor.

PcKopatGhostRider
06 Temmuz 2006, 01:10
süper bişey ya.. tam benm aradığım gibi.. :cat:

Mengu16
06 Temmuz 2006, 02:09
Motorununuz öten alarmını evdede öttürmek için maliyeti 25-30YTL'yi aşmayacak bir yol var !
Bazı elektrikçilerde bulabilirsiniz ,
Uzaktan kumandalı kapı zilleri var 10-15YTL arası fiyata sahip !
80 metre menzili var !
Bu zil iki parça halinde , kapıya takılan zil butonu ve eve konulan kapı zili !
Kapıya takılan parçayı motorunuzun alarm sirenine veya flaşörleri yakan
devresine bağlatıyorsunuz evdeki zil alarm çalınca ötüyor !
Yalnız bağlantıda röle kullanmak zorundasınız !
Çünkü motosikletin alarm sisteminin voltajı 12 V , Kapı zili 9 V !

okan4037
06 Temmuz 2006, 02:10
ewet aynen oyle katılıyorum:)

dex_cooler
06 Temmuz 2006, 02:16
teşekkür ederim mengu16 :)

okan4037
06 Temmuz 2006, 02:17
abı bıze teskkeur yokmu yaf bızde katıldık ıste:P

Krom
06 Temmuz 2006, 08:53
dostlar. şimdi tekrarlamam gerekirse aslında gelen soru sisteme nasıl röle bağlanacağıdır. eletronik mühendisi değilseniz ama konu ilginizi çekiyorsa en azından hazır devre şeması vs önerebilirsiniz. tabi bir yerlerde rastladıysanız. öss sınavına benzedi. :) ilk önce soruyu yavaşça okuyun. sindirin. soruda tıkandıysanız vakit harcamadan bir sonraki topic'e aman yani soruya geçiniz. ::oku::

son olarak röleye siz neyi isterseniz onu takabilirsiniz. ben çanakkale harbinden kalma geri tepmeli bir top düşündüm. beyenmeyen motoru yürütmez. :mrgreen:

Mengu16
08 Temmuz 2006, 01:25
KRoM Kardeş , Al Uzaktan Kumandalı kapı zilini bide 12V luk röleyi
Bir OTO Elektrikçisine git !
3-5 kuruşa bağlar motoruna röleyi ve alarmıda !

Krom
08 Temmuz 2006, 15:53
canım kardeşim röleyi alarmın kendisine bağlamaya çalıştım. senin kastettiğinle ilgilenseydim voltaja göre röleyi direk sinyal çıkışına bağlardım olur biterdi. (konuyla alakasız fakat burayı okuyanlar son yazılanı motor garantiliyse yetkili servise sorun veya yaptırın.) oto elektirikçisinede gerek yok bunun için. o otoya baksın zaten.