PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kawasaki Kawasaki Ninja 250R Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Sayfa : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 [58] 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182

HiAxiSheytan
23 Haziran 2011, 13:33
Bir nevi içimi rahatlattın, çünkü rölantide ses yok sadece seyir sırasında geliyor. Umarım aksi bir durum olmaz akşamda tescillemiş oluruz. Teşekkür ederim bilgi verdiğin için. sabahtan beri canımı sıkıyor

Akşam bakarız Oğuz eğer yağsızsa yağ getirelim akşam orda sıkarız ?

kuzen84
23 Haziran 2011, 13:52
Arkadaşlar size bir sorum olacak çok merak ettiğim için akşamki toplantıyı bekleyemiyorum:) Bu sabah gelirken ve dün sanki çok az zincirden ses geliyor. yani önceden arada yapıyordu şimdi biraz daha sık yapıyor. acaba nedeni zincirim biraz pis tozlanmış gibi görünüyor bu olabilir mi? gerginlik konusundada sıkıntı yok gibi 1,5-2 cm falan.. Herkesin zincirinde az da olsa ses var mı yoksa herkeste hiç ses yok mu merak ettim. motor daha 1200 de ve rodajı gayet iyi geçti.. genelde 4-6bin devir arasında kullandım. ilk 800km hiç 4bin deviri geçmedim neredeyse.. içimi bir korku sardı çünkü egsantrik zincir sesi olaiblir mi diye düşünüyorum. okudugum kadarıyla rodaj düzgün olmayınca egsantrik zinciri bollaşır ve ses yaparmış. bu kadar cabuk olabilir mi diye düşndüm. konu hakkında tecrübesi olanlar bilgi verebilir mi?

Aynı sorun bende de var :pale: dün zincir ayarımı yaptırdım yağlandı filan ama hala tam olarak geçmedi o ses.. Rodajda bazen 6000e çıkmak zorunda kaldım bende.. Ne olduğu kesinleşirse burda paylaşırmısınız?

Raikkonen666
23 Haziran 2011, 14:01
Akşam bakarız Oğuz eğer yağsızsa yağ getirelim akşam orda sıkarız ?

Abi geçenki buluşmada aliyle beraber yağlamıştık zaten ki yağsız değil suanda baktığımda, biraz pis ama yağa tozlar yapışmış gibi...

---------- Mesaj ekleme zamanı: 13:01 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 12:58 ----------

Aynı sorun bende de var :pale: dün zincir ayarımı yaptırdım yağlandı filan ama hala tam olarak geçmedi o ses.. Rodajda bazen 6000e çıkmak zorunda kaldım bende.. Ne olduğu kesinleşirse burda paylaşırmısınız?

Egsantrikte sıkıntı olmadığı sürece çözülebilir oldugunu umuyorum. Sanki önemli birşey değil gibi duruyor ama mide bulandırıyor işte. Akşam bakalım senide bilgilendiririz.

__sArSıLmAz__
23 Haziran 2011, 14:09
arkadaşlar depoyu fulleyince benzin ışığı kaç km sonra yanıyo sizlerde,bi karşılaştırma yapıcam ??

HiAxiSheytan
23 Haziran 2011, 14:48
arkadaşlar depoyu fulleyince benzin ışığı kaç km sonra yanıyo sizlerde,bi karşılaştırma yapıcam ??

En son dibine kadar bitirip doldurdum benim ki 370 km de yandı. 60 küsür liraya doldurmuştum depoyu tamamı şehir içinde ve trafikte kullanıldı.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 13:48 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 13:46 ----------

Abi geçenki buluşmada aliyle beraber yağlamıştık zaten ki yağsız değil suanda baktığımda, biraz pis ama yağa tozlar yapışmış gibi...[COLOR="Silver"]

Akşam bakalım şuna merak ettim iyice...:silent::silent:

overcloud
23 Haziran 2011, 14:56

Bir nevi içimi rahatlattın, çünkü rölantide ses yok sadece seyir sırasında geliyor. Umarım aksi bir durum olmaz akşamda tescillemiş oluruz. Teşekkür ederim bilgi verdiğin için. sabahtan beri canımı sıkıyor

Arkadaşlar,

Ben bütün kış boyunca ninja ile işe gidip geldim. Hemen hemen her türlü hava koşulunda kullandım diyebilirim (kar yağışı hariç). Havaların ısınmasıyla birlikte farkettiğim şey motorun daha sesli çalışması oldu. Serin havalarda motor daha rahat çalışıyor, daha doğrusu motor sesi o şekilde geliyor.

Zincir sesiyle ilgili olarakta, zincirinizi sıcakken yağlamayın, yağ olduğu gibi yere akıyor. İşten eve dönüp motoru parkettikten 1 - 2 saat sonra yağı sıkıp motoru sabah kullanmaya başlayın. Yağı sıkıp hemen kullanmaya başlarsanız zaten zincir yağı atar, aynı şey zincir sıcakken sıkılan yağ içinde geçerli.

__sArSıLmAz__
23 Haziran 2011, 15:06
bu benzin işine akıl sır erdiremiyorum arkadaşlar sinir oldum,benzin ışığı ilk sıralar fasılalı yanıyor sonralardan düz yanıyor yedeğe geçtiğinde hangisini baz alcaz,risk almayı sevmediğim için ışık yanar yanmaz benzin alıyorum ?

HiAxiSheytan
23 Haziran 2011, 15:44
bu benzin işine akıl sır erdiremiyorum arkadaşlar sinir oldum,benzin ışığı ilk sıralar fasılalı yanıyor sonralardan düz yanıyor yedeğe geçtiğinde hangisini baz alcaz,risk almayı sevmediğim için ışık yanar yanmaz benzin alıyorum ?

Ben ışık yandıktan sonra yola çıkmadan önce depoyu açıp motoru sağa sola doğru bir sallıyorum içerdeki benzinin durumuna ve gideceğim mesafeye göre yola çıkıyorum

unalkon
23 Haziran 2011, 18:13
2008-2011 arasındakı farklar nelerdir peki?

teşekkürler overcloud

overcloud
23 Haziran 2011, 18:44
bildiğim kadarıyla grenajlara eklenen desenler var. yeşil modellerin kuyrukları siyaha boyalı.

ayrıca hararet göstergesi yerine benzin göstergesi eklenmiş durumda ama türkiye'ye gelen modeller arasında henüz benzin göstergeli olanı görmedim. belki buraya hala eski kasalar geliyordur yeni alan arkadaşlar bilgi verirse daha isabetli olur.

BurkY
23 Haziran 2011, 23:09
bildiğim kadarıyla grenajlara eklenen desenler var. yeşil modellerin kuyrukları siyaha boyalı.

ayrıca hararet göstergesi yerine benzin göstergesi eklenmiş durumda ama türkiye'ye gelen modeller arasında henüz benzin göstergeli olanı görmedim. belki buraya hala eski kasalar geliyordur yeni alan arkadaşlar bilgi verirse daha isabetli olur.

Yeni aldım motoru bu benzin göstergesi ve hararet göstergesi muhabbetini sordum özellikle sanırım hollanda üzerinde geliyor turkiyeye modeller ve gösterge değişikliği söz konusu değilmiş sadece abd tarafına giden motorların göstergeleri değişmiş o sebeple bence beklemyin belki çok ilerde ama yakın zamanda bir değişiklik yok. 2011 model benim motor eski modellerde tek fark benimki beyaz o kadar:)

kuzen84
23 Haziran 2011, 23:29
Malesef hala hararet göstergesi var.. Zaten motorumun tek sevmediğim kısmı bu göstergeler..

barok34
23 Haziran 2011, 23:32
Malesef hala hararet göstergesi var.. Zaten motorumun tek sevmediğim kısmı bu göstergeler..

Aslında ninja da çok klasik eski tip gösterge var ve bence çok da kötü değil öyle

olcayeks
23 Haziran 2011, 23:36
Arkadaşlar merhaba;

Motorum henüz 1400 km.' de. Bugün akşam saatlerinde bir ses fark ettim. Gazı kesince sanki fare ciyaklaması gibi :) bir ses geliyor. Ve hızım düşerken sesin periyotu da uzuyor. Sanki tekere taş sıkışır da hızlıyken daha sık ses gelir yavaşlayınca sesler arasındaki periyot uzar gibi... Frene bastığımda da aynı sesi duydum. Gaz verdiğimde gelmiyor (yada ben duymamış olabilirim). Dediğim gibi akşam saatlerinde fark edebildiğim için bir şey yapamadım. Haftaya Z motora gideceğim ama önerisi-bilgisi olan arkadaş var mı??? Yardımcı olursanız fevkalade memnun olurum :)

Tekeriniz düz bassın :)

GPrusa
24 Haziran 2011, 07:12
Ninja'nın göstergeleri biraz eski model kalıyor bence de. Ama şu an beyaz renk olarak gelenlerde kadranlar da beyaz renk ve oldukça hoş duruyor. Youtube'da Amerika'dan bir video'da yeşil renkli Ninja'da beyaz renk kadranlar gördüm. Video'yu yayınlayana mod mu yaptınız diye sordum. Cevabı şu an 2011 olarak satılanların hepsinde beyaz kadran olduğu şeklindeydi. Muhtemelen önümüzdeki yıl Türkiye'ye gelenlerde de beyaz kadran olacaktır. Ama kadranda dijital sevenler KOSO'yu bir incelesin derim.

kuzen84
24 Haziran 2011, 09:41
Arkadaşlar merhaba;

Motorum henüz 1400 km.' de. Bugün akşam saatlerinde bir ses fark ettim. Gazı kesince sanki fare ciyaklaması gibi :) bir ses geliyor. Ve hızım düşerken sesin periyotu da uzuyor. Sanki tekere taş sıkışır da hızlıyken daha sık ses gelir yavaşlayınca sesler arasındaki periyot uzar gibi... Frene bastığımda da aynı sesi duydum. Gaz verdiğimde gelmiyor (yada ben duymamış olabilirim). Dediğim gibi akşam saatlerinde fark edebildiğim için bir şey yapamadım. Haftaya Z motora gideceğim ama önerisi-bilgisi olan arkadaş var mı??? Yardımcı olursanız fevkalade memnun olurum :)

Tekeriniz düz bassın :)

Bu ara bütün yeni ninjalarda bi ses sorunudur gidiyo :mrgreen: Benim ve sn. raikkonen666'nın da aynı problemi var.. Dünkü buluşmada o sesin ne olduğu ile ilgili bir sonuca varabildiniz mi merak ediyorum :silent:

---------- Mesaj ekleme zamanı: 08:41 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 08:38 ----------

Aslında ninja da çok klasik eski tip gösterge var ve bence çok da kötü değil öyle

Çok kötü diyemem belki ama dijital olmasını tercih ederdim..

Raikkonen666
24 Haziran 2011, 10:34
Bu ara bütün yeni ninjalarda bi ses sorunudur gidiyo :mrgreen: Benim ve sn. raikkonen666'nın da aynı problemi var.. Dünkü buluşmada o sesin ne olduğu ile ilgili bir sonuca varabildiniz mi merak ediyorum :silent:

---------- Mesaj ekleme zamanı: 08:41 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 08:38 ----------

Arkadaşlarla beraber inceledik. hatta overcloud motorla tur attı ve farklı herhangi bir ses duymadı. bende onun motoruna bindim çok nadirde olsa o sesi duydum. doğal olarka zincirden gelebilceğini düşnüyoruz. Kaldı ki benim zincirim çok pis. Şimdi zincirimizi güzeltemizleyip fırçalayıp tekrar yağlayacağız. ondan sonra tekrar deneyelim. Çünkü motor rölantide çalışırken öyle bir ses gelmiyor.
Ortak karar olarakta benim fazla kuruntu yaptığım soyleniyor:))

kuzen84
24 Haziran 2011, 10:54
Arkadaşlarla beraber inceledik. hatta overcloud motorla tur attı ve farklı herhangi bir ses duymadı. bende onun motoruna bindim çok nadirde olsa o sesi duydum. doğal olarka zincirden gelebilceğini düşnüyoruz. Kaldı ki benim zincirim çok pis. Şimdi zincirimizi güzeltemizleyip fırçalayıp tekrar yağlayacağız. ondan sonra tekrar deneyelim. Çünkü motor rölantide çalışırken öyle bir ses gelmiyor.

Sizin adınıza sevindim, aslında biraz kendi adıma da :mrgreen: Çünkü benim de rolantideyken herhangi bir ses yok ve zincirden geldiğine eminim.. Yarın rodajım bitmiş olucak ve ilk bakımım yapılacak, bakımdan sonra olmazsa kendim zinciri iyice temizleyip tekrar yağlarım.. Pazar günü de yine uzun yol yapıcam bakalım nolucak??

red thunder
24 Haziran 2011, 10:58

Ama digital gösterde gaz açınca devirin veya km ibresinin fırlamasını göremezsiniz :wiinkk: Digitallerde kesik kesik çıkar, motorun ivmesi, sesi ve göstergelerin uyumlu olarak yükselmesinin de tadı bir başka oluyor :)

---------- Mesaj ekleme zamanı: 09:58 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 09:55 ----------

Arkadaşımız malum motordan Ninja'ya geçince, doğal olarak sürekli başına birşey gelecekmiş hissiyle dolaşıyor :mrgreen::mrgreen::mrgreen: Eski alışkanlıklar kolay kolay değişmiyor, yavaş yavaş normale döneceğini düşünüyoruz :mrgreen::mrgreen::mrgreen:

kuzen84
24 Haziran 2011, 11:12
Ama digital gösterde gaz açınca devirin veya km ibresinin fırlamasını göremezsiniz :wiinkk: Digitallerde kesik kesik çıkar, motorun ivmesi, sesi ve göstergelerin uyumlu olarak yükselmesinin de tadı bir başka oluyor :)

Ben yinede dijital göstergedeki rakamların hızla artmasından yanayım çok hız yaparmışım gibi :cherry: En azından şöyle fosforlu ışıklar filan yapsalarmış birazcık görsellik katsalarmış yanii fena olmazmış:) sevemedim işte napıyım :mrgreen:

red thunder
24 Haziran 2011, 11:24
Ben yinede dijital göstergedeki rakamların hızla artmasından yanayım çok hız yaparmışım gibi :cherry: En azından şöyle fosforlu ışıklar filan yapsalarmış birazcık görsellik katsalarmış yanii fena olmazmış:) sevemedim işte napıyım :mrgreen:

heheheheheheheh, o zaman buyrun buradan yakalım;

http://www.kosonorthamerica.com/

RX-2N 0-20000 RPM modeli uygundur :P

kuzen84
24 Haziran 2011, 11:50
heheheheheheheh, o zaman buyrun buradan yakalım;

http://www.kosonorthamerica.com/

RX-2N 0-20000 RPM modeli uygundur :P

seneye cc yükseltmeyi düşünmezsem tam bana göre işte :mrgreen:

GPrusa
24 Haziran 2011, 16:58
Bu sabah ben de ilk motorumu aldım. 2010 model yeşil mi yeşil bir Ninja sahibiyim artık.:queen: 3-4 ay önce başlayan motor sevdası önce Honda MEM'de GS1 eğitimi arkasından ehliyet alınarak devam etmişti. Epeydir bir motor alma çabası içindeydim. Önce CBR 125, YZF125 ve Aprilia 125'ler üzerinde durdum. Aprilia'ya oturduğum anda başlangıç motoru olmayacağını anladım. YZF zaten pek bulunmuyor. CBR'da ise kısa sürede değiştirme ihtiyacı hissedeceğimi gördüm.
CBR 250 düşünürken yaptığım araştırmalarda hep Ninja ile karşılaştırıldığını farkettim. Karşılaştırmalar sonunda Ninja'ya daha çok ısındım. CBR250'de sıra gelmişti ama Ninja'yı tercih ettim.

İstanbul'da olmadığım için Perşembe organizasyonlarına katılamayacağım ama acemiliğimi attıktan sonra belki hafta sonu gezilerine katılırım.

red thunder
24 Haziran 2011, 17:45
Bu sabah ben de ilk motorumu aldım. 2010 model yeşil mi yeşil bir Ninja sahibiyim artık.:queen: 3-4 ay önce başlayan motor sevdası önce Honda MEM'de GS1 eğitimi arkasından ehliyet alınarak devam etmişti. Epeydir bir motor alma çabası içindeydim. Önce CBR 125, YZF125 ve Aprilia 125'ler üzerinde durdum. Aprilia'ya oturduğum anda başlangıç motoru olmayacağını anladım. YZF zaten pek bulunmuyor. CBR'da ise kısa sürede değiştirme ihtiyacı hissedeceğimi gördüm.
CBR 250 düşünürken yaptığım araştırmalarda hep Ninja ile karşılaştırıldığını farkettim. Karşılaştırmalar sonunda Ninja'ya daha çok ısındım. CBR250'de sıra gelmişti ama Ninja'yı tercih ettim.

İstanbul'da olmadığım için Perşembe organizasyonlarına katılamayacağım ama acemiliğimi attıktan sonra belki hafta sonu gezilerine katılırım.

Hayırlı uğurlu olsun, kazasız belasız kullanmanızı dilerim :cat: Toplantılara gelemeseniz bile gruba üye olursanız, haberleşmemiz daha kolay olacaktır. :)

HiAxiSheytan
24 Haziran 2011, 17:54

Hayırlı olsun... Allah kaza bela göstermesin. Depon her daim dolu tekerinin teki yerde olsun :P:P:P:P

kuzen84
24 Haziran 2011, 18:09

Hayırlı olsun.. Kazasız belasız sürüşler olsun inşallah! Doğru bi seçim yapmışsınız hoşgeldiniz aramıza :cat:

Raikkonen666
24 Haziran 2011, 18:23
Sizin adınıza sevindim, aslında biraz kendi adıma da :mrgreen: Çünkü benim de rolantideyken herhangi bir ses yok ve zincirden geldiğine eminim.. Yarın rodajım bitmiş olucak ve ilk bakımım yapılacak, bakımdan sonra olmazsa kendim zinciri iyice temizleyip tekrar yağlarım.. Pazar günü de yine uzun yol yapıcam bakalım nolucak??

Bende bu hafta sonu motoruma güzelce bir zaman a yırıp temizliğini yapacağım tamamen:) sonra ses var mı yok mu burda paylaşırız tekrar. Ama tuğhan abinin katkılarıyla motorumuzun ne kadar kaliteli ve asla yolda bırakamyacak muhteşem bir motor oldugunu anladım. anlamaktan başka çarem yok hehe:)

---------- Mesaj ekleme zamanı: 17:21 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 17:18 ----------

---------- Mesaj ekleme zamanı: 09:58 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 09:55 ----------

Arkadaşımız malum motordan Ninja'ya geçince, doğal olarak sürekli başına birşey gelecekmiş hissiyle dolaşıyor :mrgreen::mrgreen::mrgreen: Eski alışkanlıklar kolay kolay değişmiyor, yavaş yavaş normale döneceğini düşünüyoruz :mrgreen::mrgreen::mrgreen:

Abi normale geçmekten başka şans bıraktın mı? hehe:) neyse ki herşey güzel şuanda. Tanrı insanları başta kawasaki olmak üzere 4 büyük ninjadan şaşırtmasın. olursa ducati gider hehe:)

---------- Mesaj ekleme zamanı: 17:23 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 17:21 ----------

Hayırlı olsun kazasız belasız sürüşler dilerim.. Çok iyi etmişsin kaliteyi anlayacaksın.. :)

noon
24 Haziran 2011, 21:44
Hararet gostergesı yerıne benzın gostergesını nasıll yapabılırız ve o beyazlı gosterge panelı cok hos ondan takabılırmıyız bılgısı olan ?

qrkmtp
24 Haziran 2011, 21:44
Aldım aldım Artık ninjamı aldım :)) önümüzdeki toplantıdan 1 sonrakine katılıcam inşallah:)

EruKING
24 Haziran 2011, 22:19
Ninja - İstanbul Haftalık Perşembe Toplantısı

Ninjalar,

Haftalık perşembe toplantımız, Bakırköy İncirli Caddesindeki ''Cafemizz'' kafe de

İncirli caddesi Çamlık hastanesini geçince sol tarafta...

30 Haziran 2011 Saat 20:00

Not:

Son uyarı!!!

1- Haftalık toplantılarımız perşembe günlerine alınmıştır!

2 - Haftalık Perşembe buluşmaları iş çıkışı toplantı olduğundan buluşma noktaları düzenlenmemektedir. Güzergah konusunda sıkıntı çekebilecek arkadaşlar varsa bizimle iletişime geçebilirler...

Tekeriniz düz bassın Ninjalar... Görüşmek üzere...

Ninja 250 R - İstanbul

---------- Mesaj ekleme zamanı: 21:19 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 21:17 ----------

Aldım aldım Artık ninjamı aldım :)) önümüzdeki toplantıdan 1 sonrakine katılıcam inşallah:)

Hadi hayırlı olsun :) Kazasız belasız keyif dolu sürüşler dilerim...

noon
24 Haziran 2011, 23:30

Kazasız belasız surusler dılerım :)
Ne renk aldın?
Ve gosterge panelınde haraaretmı yoksa benzın gostergeesı mı var?

qrkmtp
25 Haziran 2011, 02:31
Kazasız belasız surusler dılerım :)
Ne renk aldın?
Ve gosterge panelınde haraaretmı yoksa benzın gostergeesı mı var?

Teşekkür ederim 2.el aldım o yüzden hararet göstergesi var .Rengi siyah ve çok hoş duruor:)Beşiktaşı gördükten sonra 2.kez aşık oldum:)

EruKING
25 Haziran 2011, 10:44
noon, benzin olsa ne olcak olmasa ne olcak ? Takılmayın bunlara yaw.
Mesela, yeni gelen arkadaşlar dijital gösterge gösterge diyip duruyorlar sürekli. Kaçımız yolda doğru dürüst göstergelere bakıyoruz...

GPrusa
25 Haziran 2011, 11:45
Benzin göstergesi yetmez, vites göstergesi de lazım. Biz acemiyiz, olacak o kadar... :)

forewer
25 Haziran 2011, 12:59
Mesela, yeni gelen arkadaşlar dijital gösterge gösterge diyip duruyorlar sürekli. Kaçımız yolda doğru dürüst göstergelere bakıyoruz...

Yapma Alicim bi motosiklet sürücüsünün en çok gördüğü yer göstergeleridir.:cat: Herkes bakar sen de bakıyorsundur ama farkında değilsindir refleks olmuştur inkar etme:queen:

Raikkonen666
25 Haziran 2011, 13:32
Hararet gostergesı yerıne benzın gostergesını nasıll yapabılırız ve o beyazlı gosterge panelı cok hos ondan takabılırmıyız bılgısı olan ?

Motorunun güvenliği için benzin göstergesi yerine hararet göstergesinin olması daha avantajlıdır. Değiştirmek için kasmana gerek yok. Özellikle yaz aylarında trafikte motor ısısı çok sık arttığı için göstergeden takip etmen için sanırm japonlar benzin yerine onu koymuşlardır. kırmızıya yaklaştığında fan açıldıgında onu nasıl ittiğini görebiliyorsun ve için rahatlıyor. Bence bu kadar takılmayın çünkü kulağınızla bile depoyu dinlediğinizde benzini hissedebiliyorsunuz. tedirgin oluyorsan benzin bitecek diye ışık tamamen yanmaya başladığında benzin koyarsın olur biter:)

---------- Mesaj ekleme zamanı: 12:32 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 12:28 ----------

[QUOTE=EruKING;2389144]Ninja - İstanbul Haftalık Perşembe Toplantısı

Ninjalar,

Haftalık perşembe toplantımız, Bakırköy İncirli Caddesindeki ''Cafemizz'' kafe de

İncirli caddesi Çamlık hastanesini geçince sol tarafta...

30 Haziran 2011 Saat 20:00

Not:

Son uyarı!!!

1- Haftalık toplantılarımız perşembe günlerine alınmıştır!

2 - Haftalık Perşembe buluşmaları iş çıkışı toplantı olduğundan buluşma noktaları düzenlenmemektedir. Güzergah konusunda sıkıntı çekebilecek arkadaşlar varsa bizimle iletişime geçebilirler...

Tekeriniz düz bassın Ninjalar... Görüşmek üzere...

Ninja 250 R - İstanbul

---------- Mesaj ekleme zamanı: 21:19 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 21:17 ----------

Aksilik olamazsa her zamanki gibi oradayız:)

EruKING
25 Haziran 2011, 14:26
Yapma Alicim bi motosiklet sürücüsünün en çok gördüğü yer göstergeleridir.:cat: Herkes bakar sen de bakıyorsundur ama farkında değilsindir refleks olmuştur inkar etme:queen:

:) Hadi koray polemik başlatalım Göstegeye bakıyor muyuz, bakmıyor muyuz :) Şaka bir yana, benim demek istediğim çok fazla takılmamak. Şimdi yakıt göstergeli gelse, hararet isteyecektik. doyumsuzuz aslında. Bak GP de Vites göstergesi istiyor :) Bende dörtlü flaşörlerin olmasını isterdim. Ama yok :)

Motorunun güvenliği için benzin göstergesi yerine hararet göstergesinin olması daha avantajlıdır. Değiştirmek için kasmana gerek yok. Özellikle yaz aylarında trafikte motor ısısı çok sık arttığı için göstergeden takip etmen için sanırm japonlar benzin yerine onu koymuşlardır. kırmızıya yaklaştığında fan açıldıgında onu nasıl ittiğini görebiliyorsun ve için rahatlıyor. Bence bu kadar takılmayın çünkü kulağınızla bile depoyu dinlediğinizde benzini hissedebiliyorsunuz. tedirgin oluyorsan benzin bitecek diye ışık tamamen yanmaya başladığında benzin koyarsın olur biter:)

Aksilik olamazsa her zamanki gibi oradayız:)

Raikkonen666 ( Oğuz ) dediklerine katılıyorum...

Gel sensiz olmaz :)

Raikkonen666
25 Haziran 2011, 16:17
:) Hadi koray polemik başlatalım Göstegeye bakıyor muyuz, bakmıyor muyuz :) Şaka bir yana, benim demek istediğim çok fazla takılmamak. Şimdi yakıt göstergeli gelse, hararet isteyecektik. doyumsuzuz aslında. Bak GP de Vites göstergesi istiyor :) Bende dörtlü flaşörlerin olmasını isterdim. Ama yok :)

Raikkonen666 ( Oğuz ) dediklerine katılıyorum...

Gel sensiz olmaz :)

İnsanoğlu neler istemez ki:) plakalık iptali istiyorum, lastik istiyorum:) jantlarımı altın sarısı yapmak istiyorum:)

noon
25 Haziran 2011, 18:03

Yapma alı abı
Sımdı dıyelım sevgılım arkamda dolasıyoruz benım ıcım rahat etmez benzın bıtermı alsammı falan dıye cunkuu yolda bıtmesı cok acayıp rezıl eder :D
Ama saglık olsun kawasakı olsun heryerı baska oynasın sesım cıkmaz :queen:

---------- Mesaj ekleme zamanı: 16:01 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 14:50 ----------

Ama dıjıtal hıc surus zevkı vermıyo bence 10 18 26 gıbı yukselmesı cok kotu oluyo :/

---------- Mesaj ekleme zamanı: 16:03 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 16:01 ----------

İnsanoğlu neler istemez ki:) plakalık iptali istiyorum, lastik istiyorum:) jantlarımı altın sarısı yapmak istiyorum:)

Plakalık ıptalı,arkaya 150-60-17 lastık (sıyah jant cok yakısıyo)altın sarısı bıraaz apache olur sankı :mrgreen:

qrkmtp
25 Haziran 2011, 18:04
Bencede eski tip göstergeler daha havalı zaten heryerimiz dijital ,İbrenin oynaması bi başka hava verio,ama göstergede benzini sadece bi ışıkla göstermeleri biraz garip olmuş ya ışık arıza yaparsa?:queen: ama cbf 150den sonra üstüne oturunca dedim yıllardır bunu bekliyomuşum ben ya!:)

noon
25 Haziran 2011, 19:26
Bencede eski tip göstergeler daha havalı zaten heryerimiz dijital ,İbrenin oynaması bi başka hava verio,ama göstergede benzini sadece bi ışıkla göstermeleri biraz garip olmuş ya ışık arıza yaparsa?:queen: ama cbf 150den sonra üstüne oturunca dedim yıllardır bunu bekliyomuşum ben ya!:)

Cbf150 surdum ama daha nınjaya oturmak nasıp olmadı kısmetse bende yıllardır bekledıgım motoru alıcam. :queen:

kuzen84
25 Haziran 2011, 21:35
Bende bu hafta sonu motoruma güzelce bir zaman a yırıp temizliğini yapacağım tamamen:) sonra ses var mı yok mu burda paylaşırız tekrar. Ama tuğhan abinin katkılarıyla motorumuzun ne kadar kaliteli ve asla yolda bırakamyacak muhteşem bir motor oldugunu anladım. anlamaktan başka çarem yok hehe:)

Bugün rodajımın ve acemiliğin ilk safhasını bitirmiş durumdayım, bakımım da yapıldı rahatca 6000 devire çıkıyorum artık:queen: Anladım ki çok zorlanmışım trafikte fazla yavaş gitmekten :) Neyse bu motordan gelen ses netleşti ben kendim kuruntu yapmıyomuşum :mrgreen: Ön fren balataları çok sertmiş 2011 model hemen hemen bütün ninjalarda bilginiz olsun! Oda sürtünme yaptıkca ses çıkarıyomuş.. Servis bişeyler yaptı şimdilik kurtuldum o sesten ama tam ben servisteyken başka biri de aynı şikayetle gelince kawasakiye bunu bildirmeleri konusunda baskı yaptım. Belki motorları toplayıp balatalar değişebilirmiş, kawasakiyle pazartesi görüşücekler.. Gelişmeleri burdan yazarım.. Siz de eğer ha rahatsız edici bir ses varsa servise bi görünün derim :wiinkk:

Raikkonen666
25 Haziran 2011, 22:00
Bugün rodajımın ve acemiliğin ilk safhasını bitirmiş durumdayım, bakımım da yapıldı rahatca 6000 devire çıkıyorum artık:queen: Anladım ki çok zorlanmışım trafikte fazla yavaş gitmekten :) Neyse bu motordan gelen ses netleşti ben kendim kuruntu yapmıyomuşum :mrgreen: Ön fren balataları çok sertmiş 2011 model hemen hemen bütün ninjalarda bilginiz olsun! Oda sürtünme yaptıkca ses çıkarıyomuş.. Servis bişeyler yaptı şimdilik kurtuldum o sesten ama tam ben servisteyken başka biri de aynı şikayetle gelince kawasakiye bunu bildirmeleri konusunda baskı yaptım. Belki motorları toplayıp balatalar değişebilirmiş, kawasakiyle pazartesi görüşücekler.. Gelişmeleri burdan yazarım.. Siz de eğer ha rahatsız edici bir ses varsa servise bi görünün derim :wiinkk:

benim aldığım ses ön taraftan değildi ama. zincir sesi ki hala var. arkadaşlar motora baktı suan için bir sorun yok gibi duruyor. peki sen sesi önden mi duyuyordun? ayrıca 2011 lerin bu sert balata olayı zarar verici bir durum yaratırmıymış?

BurkY
26 Haziran 2011, 02:58
benim aldığım ses ön taraftan değildi ama. zincir sesi ki hala var. arkadaşlar motora baktı suan için bir sorun yok gibi duruyor. peki sen sesi önden mi duyuyordun? ayrıca 2011 lerin bu sert balata olayı zarar verici bir durum yaratırmıymış?

Dostum bu ses olayı seni yaşlandıracak valla :) boş ver tik geldi artık sana :))

orcax
26 Haziran 2011, 05:12
Arkadaslar merak ediyorum bu motorlarda fan ne zaman devreye giriyor kirmizi bolgeye gelincemi cunku kirmiziya bir tirnak kaliyor bende ama fan acmiyor hareket edince azalmaya basliyor

sapo
26 Haziran 2011, 06:11
gostergelere takilan butun arkadaslara cevap: benim motorda hararet gostergesi yok benzin gostergesi var hararet icin lamba koymuslar sizin motorlarda da sanirim tam tersi samimi olarak soyluyorum motor calisir vaziyette iken hararet lambasinin yandigini gormedim daha ayriyetten yazin en sicak gunlerinde artci ile beraber motorun cilkini cikardigim zamanlar oldu yinede hararet yapmadi motor lambada yanmadi ama ara ara fan devreye giriyor, o kadar takmayin kafaniza bu benzin hararet gostergesini herkes aldigi benzinin kac kilometre gidecegini bilir gerek yok aslinda benzin gostergesine japonlar yapmis yani..

qrkmtp
26 Haziran 2011, 11:37
Motoru aldıgımızın 2.günü havaya bak yaaa:pr: Arkadaşlar bana sağ ayna lazım z-moto dışında alabileceğim bi yer varmı bilgisi olan ??

Raikkonen666
26 Haziran 2011, 13:59
Dostum bu ses olayı seni yaşlandıracak valla :) boş ver tik geldi artık sana :))

Yok takılmadım ama çözmeye çalışıyorum abi:) neden bilinçli kullanıcı olmayalım tecrübe kazanmayalım:)

kuzen84
26 Haziran 2011, 14:58

Ben sesin zincirden geldiğini düşünüyordum ama doğru tahmin edememişim :) Arkadaşlar bi sorun yok dediyse yoktur niye derseniz benim çıkan sesi sadece ben değil kullandığım esnada çevredeki arkadaşlarım bile duyuyordu.. Fazla sert olması zarar veriyor tabi sürtünmeden dolayı ki bide freniniz de sert olunca kullanım zorluğu oluyor.. Sizde böyle bir sorun yok bence :wiinkk:

overcloud
26 Haziran 2011, 16:25
frenin sertliğini manet üzerinden ayarlayabilirsiniz. :cat: