PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kawasaki Kawasaki Ninja 250R Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Sayfa : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 [32] 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182

reak41
02 Aralık 2010, 00:21
cok tşekkür ederim arkadaşlar...herkese kazasız belasız sürüşler dilerim

niyebanlandı
02 Aralık 2010, 00:36
Arkadaşlar cok cok teşekkür ederim saolun...bide resim ekliyim isteyen arkadaşlar için..maşallah demeyi unutmayın !!!!:cat:
http://img413.imageshack.us/img413/5021/656566.jpg (http://img413.imageshack.us/i/656566.jpg/)

Uploaded with ImageShack.us (http://imageshack.us)

Hocam neden banlandım anlamdım hemen komşuya indim akşam akşam :cherry: Hayırlı uğurlu olsun , Allah kaza bela göstermesin kardeşim

http://img7.imageshack.us/img7/1945/adszq0.png (http://img7.imageshack.us/i/adszq0.png/)

Uploaded with ImageShack.us (http://imageshack.us)

reak41
02 Aralık 2010, 00:43
Cok saol kardeşim amin allah kimseye kaza bela göstermesin..bulşmalarda görüşmek üzere...

crypto
02 Aralık 2010, 01:03
hayırlı olsun, kazasız belasız dikkatli sürmen dileğiyle.

fatlh
02 Aralık 2010, 12:13
hayırlı olsun keyifli sürüşler inş.arkadaşlar etiler bebek yokuşunda duran yeşil ninja sahibi burdamı acep :)) ateş ediyor her sabah görüyorum...

forewer
02 Aralık 2010, 20:09
Güle güle kullan:cat:

tutku1982
02 Aralık 2010, 22:15
hayırlı olsun, kazasız belasız dikkatli sürmen dileğiyle.

MAŞALLAH 4700 KM ninjalanım artıkın :queen::queen::queen:yeni sezonda cok uzun rotalarımız var...:bounce:

reak41
03 Aralık 2010, 20:21
inş ya uzun yollar yaparız inş...herkese cok teşekkürler tekrar saolun...

volkanix
03 Aralık 2010, 20:42
kawasaki grubunun karadeniz turu yapmasını
benim de istanbul gezisini yapmayı çok istiyorum
ama az kaldı 10 gün sonra askere gidiyorum
askerden dönüşte inşallah bu hayallerim gerçekleşecek..

HiAxiSheytan
03 Aralık 2010, 21:38

Satabildin mi motorunu yoksa duruyor mu ?

volkanix
03 Aralık 2010, 22:07
Satabildin mi motorunu yoksa duruyor mu ?

satmadım teklif de gelmedi
galiba yüksek bulunuyor fiyatı
şimdilik
1 kişiyle konuştum
metçi ile
o da durumu yani iş durumu belli olmadığı için şu an net bir şey söyleyemedi
3 gündür duruyor motor ama baya özledim haftasonu şehir içi yaparım biraz belki
korkuyorum çok özlerim diye şu askerlik hasret yapacak aramızda
askerlik zamanı satayım gelince aynısından alırım diye düşünüyorum ama satamicam anlaşılan
yani maksat zarar etmemem çünkü daha kaç ay oldu alalı
askerde en çok motorumu özleyeceğim sanırım çok alıştım ona
ya bi hayvanlarda gördüm böyle karşılıksız sevgiyi bir de motorumda :P
ne yapsam karşılık veriyor
hızlı git diyorum gidiyor
yavaş git sakin sakin yol alalım diyorum gidiyor
bugün sıcak güneşin keyfini çıkaralım diyorum keyifli keyifli:) hiç demiyor ki bugün moralim bozuk seninle gelemem demiyor
kaprisi yok
2 haftadır yıkamadım demiyor ki ya ben çok pis oldum uzun yola çıkmadan önce bi su tut üstüme demiyor ya
canın sağolsun ver gazı bu yollar tutamaz bizi diyor
benzini bitiyor diyor ki bana sorun değil ben senin için aç susuz 3 gün yaşarım yeterki gideceğin yere beraber gidelim diyor
öyle deyince de 10tllik bir lokma veriyorum o kadar mutlu oluyor ki
bu kadar kanaatkar benim motorum işte :)
çoğu zaman büyük zannediyorlar, bana soruyorlar onu, diyorlar abi bu 600lük mü
öyle sorunca duyoyrum kikirdemesini yok diyorum abisi o daha çocuk, genç genç 250lik diyorum, bazen de he 600lük diyorum, peki kaç basıyo abi diye soruyorlar kaç görüyorsun orda diyorum, 200 mü vay anasını diyorlar :)
3 gündür yalnız işte ama döndüğümde ağlamaklı gözlerle değil heyecanlı bir şekilde karşılıyor
o mağrur dik duruşuyla
ne kendisi eğiliyor ne de beni eğdiriyor
bazen ibre 130'u geçtiğinde hafifçe eğiliyorum kulağına diyorum sen 150'yi gör ama fazla da çoşma
bir kaç saniye öyle gidiyoruz yakın oluyoruz ve zaman hızlı akıyor
ama yine de dik duruşumuza geri dönüyoruz belimi ağrıtmıyor yani
daha çok şey geçiyor da aramızda sıkmayayım sizi de
özlüyorum ve özlicem de
öyle bir şey işte bu ninja..

metci
03 Aralık 2010, 22:16
şimdilik
1 kişiyle konuştum
metçi ile
askerlik zamanı satayım gelince aynısından alırım diye düşünüyorum ama satamicam anlaşılan
bugün sıcak güneşin keyfini çıkaralım diyorum keyifli keyifli:) hiç demiyor ki bugün moralim bozuk seninle gelemem demiyor
kaprisi yok
2 haftadır yıkamadım demiyor ki ya ben çok pis oldum uzun yola çıkmadan önce bi su tut üstüme demiyor ya
benzini bitiyor diyor ki bana sorun değil ben senin için aç susuz 3 gün yaşarım yeterki gideceğin yere beraber gidelim diyor
öyle sorunca duyoyrum kikirdemesini yok diyorum abisi o daha çocuk, genç genç 250lik diyorum, bazen de he 600lük diyorum, peki kaç basıyo abi diye soruyorlar kaç görüyorsun orda diyorum, 200 mü vay anasını diyorlar :)
3 gündür yalnız işte ama döndüğümde ağlamaklı gözlerle değil heyecanlı bir şekilde karşılıyor
o mağrur dik duruşuyla
bazen ibre 130'u geçtiğinde hafifçe eğiliyorum kulağına diyorum sen 150'yi gör ama fazla da çoşma
özlüyorum ve özlicem de

Hocam naptın ya ağlatacaksın bizi :salut:

Ama güzel yazmışsın, dökmüşsün içini, dostluğunuz daim olsun... :rendeer:

volkanix
03 Aralık 2010, 22:24
sağol metci hocam
Allah sana ya bu arkadaşı ya da bu arkadaşın akranını nasip etsin:)
zor valla ya hiç almayın bu ninjayı ya da alınca ayrılıklar uzun olmasın..

metci
03 Aralık 2010, 22:26
sağol metci hocam
Allah sana ya bu arkadaşı ya da bu arkadaşın akranını nasip etsin:)
zor valla ya hiç almayın bu ninjayı ya da alınca ayrılıklar uzun olmasın..

Aminnn :) yazdan önce olması için mucize gerek :pr:

HiAxiSheytan
04 Aralık 2010, 00:39
Hocam naptın ya ağlatacaksın bizi :salut:

Ama güzel yazmışsın, dökmüşsün içini, dostluğunuz daim olsun... :rendeer:

Vallahi metçi yazmasa ben yazacaktım ağlayacaktım nerdeyse bu kadar mı olur tebrik ve takdir ettim seni :)) :rendeer::rendeer::rendeer:

tutku1982
04 Aralık 2010, 01:40
şimdilik
1 kişiyle konuştum
metçi ile
kaprisi yok
o mağrur dik duruşuyla
özlüyorum ve özlicem de

süper olmuş....

---------- Mesaj ekleme zamanı: 02:40 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 02:38 ----------

karadeniz sahil turu planlarımda yatıyo sadece kafa dengi 2 arkadaş biri hazırda digeri ??? aranıyo....yeni sezonda...:cat:

casillas00
04 Aralık 2010, 01:41
Herkez cebine yada dolabında kız arkadaşının,eşinin resimini koyar volkanix'de Ninjalı resimlerini duvarlara asar askerde :)

reak41
04 Aralık 2010, 18:32
arkadaşlar ya benzin ışığı yandıktan sora kaç km gidiyor ?ortalama

tutku1982
04 Aralık 2010, 18:46
arkadaşlar ya benzin ışığı yandıktan sora kaç km gidiyor ?ortalama

hiç denemedim sende deneme yolda kalırsın:queen::queen::queen:

mertka
04 Aralık 2010, 20:37
volkanix : hocam kitabın ortasından konuştun nasıl özledim şimdi emaktar cbrımı çoğu zaman uzun yolda kullandım ne yolda bıraktı ne birşey valla akşam akşam yazını okudum derbeder ettin beni :salut:

volkanix
04 Aralık 2010, 21:53
@reak41 ortalama 80 km galiba
burda bir arkadaş yazmıştı ama hangi sayfada unuttum

ya bu motor sevilmez mi arkadaşlar;
haftasonu öğlen banyosu sonrası (cıbı cıbı yaptı):

http://666kb.com/i/boya526tpk0gcyt6x.jpg

http://666kb.com/i/boya3qg730krlf7ex.jpg

http://666kb.com/i/boya3pk34fxyoyyq1.jpg

3.000km'yi de devirdik şaka maka
http://666kb.com/i/boya3ffs5f2x2txe1.jpg

http://666kb.com/i/boya2vrg0fx0wuedl.jpg

size göz kırpıyor ;)
http://666kb.com/i/boya6637d585x6udl.jpg

tutku1982
05 Aralık 2010, 00:24
@reak41 ortalama 80 km galiba
burda bir arkadaş yazmıştı ama hangi sayfada unuttum

ya bu motor sevilmez mi arkadaşlar;
haftasonu öğlen banyosu sonrası (cıbı cıbı yaptı):

http://666kb.com/i/boya526tpk0gcyt6x.jpg

http://666kb.com/i/boya3qg730krlf7ex.jpg

http://666kb.com/i/boya3pk34fxyoyyq1.jpg

3.000km'yi de devirdik şaka maka
http://666kb.com/i/boya3ffs5f2x2txe1.jpg

http://666kb.com/i/boya2vrg0fx0wuedl.jpg

size göz kırpıyor ;)
http://666kb.com/i/boya6637d585x6udl.jpg

Allah nazarlardan korusun...

---------- Mesaj ekleme zamanı: 01:24 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 01:22 ----------

zenon mu ampülmü???

volkanix
05 Aralık 2010, 00:32

zenon mu ampülmü???

teşekkür ederim
normal ampül evet ve yanmıyor sadece güneş çok güzeldi ve yansımış farlarıma
resimlerde güneş çok güzel yansımız motora
flaş felan da yok sdece güneş
ee ne demişler;
güneş güzele vururmuş:P

overcloud
05 Aralık 2010, 01:56
mmm o akşam güneşi mi sabah güneşi mi :P

diceksin şimdi en azından kurbağa yeşili değil diye :)

unutmadan, hayırlı teskereler dilerim. :rendeer:

sağ salim yap askerliğini gel tekrar aramıza :cat:

EagleTurk
05 Aralık 2010, 13:59
volkanix hayırlı teskereler kardeşim, Allah hayırlısı ile gidip gelmek nasip etsin. Maşaallah motoruna çok güzel bakmışsın. yazdıklarını okuduğumda hüzünlendim kardeşim Allah kavuştursun.

volkanix
06 Aralık 2010, 23:06
@ overcloud
@ EagleTurk
teşekkür ederim ikinize de
3 gün gibi kısa bir zaman kaldı
3 gün sonra nereye gideceğim açıklanmış olacak kısmetse
hayırlısı artık..

reak41
06 Aralık 2010, 23:36
hadi hayırlısı motosiklet.net / ninja250r, ilk askeri veriyor sanırım :D:D

tutku1982
06 Aralık 2010, 23:43
@ overcloud
@ EagleTurk
teşekkür ederim ikinize de
3 gün gibi kısa bir zaman kaldı
3 gün sonra nereye gideceğim açıklanmış olacak kısmetse
hayırlısı artık..

motorun aküsünü cıkarmayı unutma deponuda fuel bırak...hayırlı teskereler dönüşünde karadeniz sahil turu yapcaz....saygılar

DaBEL
08 Aralık 2010, 03:36
iyi geceler üstadlar.. benim bi sorum vardı.. ninja nın yüksekliğini azaltmak için neler yapabiliriz?? 250 cc de bindiğim bütün racing ve naked tarzı motorlara boyum yetmedi.. ama bu motorun üstüne binince en azından ayak parmaklarım yere dokundu.. sele boyunu biraz daha azaltırsam daha uygun olabilceğii düşünüyorum..
daytonoda motorda satıcı ile biraz konuştum.. binersem sadece buna boyumun yeticeğini söyledi.. biraz daha indirmek içinde 2 şey yapabilceklerini söylediler.. seleyle oynayarak 2 cm kadar kısaltabilceklerini ve süspansiyonlarla oynayarak 2 cm daha kısaltabiliriz dedi.. toplamda 4 cm yeter dedi.. ama süspansiyonla oynamak ne kadar dogrudur üstadlar?? veya uygalabilcek bildiğiniz başka bir şey varmı?? bu arada boyum 1,65..

kckr
08 Aralık 2010, 03:53
iyi geceler üstadlar.. benim bi sorum vardı.. ninja nın yüksekliğini azaltmak için neler yapabiliriz?? 250 cc de bindiğim bütün racing ve naked tarzı motorlara boyum yetmedi.. ama bu motorun üstüne binince en azından ayak parmaklarım yere dokundu.. sele boyunu biraz daha azaltırsam daha uygun olabilceğii düşünüyorum..
daytonoda motorda satıcı ile biraz konuştum.. binersem sadece buna boyumun yeticeğini söyledi.. biraz daha indirmek içinde 2 şey yapabilceklerini söylediler.. seleyle oynayarak 2 cm kadar kısaltabilceklerini ve süspansiyonlarla oynayarak 2 cm daha kısaltabiliriz dedi.. toplamda 4 cm yeter dedi.. ama süspansiyonla oynamak ne kadar dogrudur üstadlar?? veya uygalabilcek bildiğiniz başka bir şey varmı?? bu arada boyum 1,65..

Yani adamlar söylemiş zaten ya seleden kısaltırsın yada süspansiyondan diye. Hee bide lastikleri indirirsenizde kısalır motor ama inik lastiklede gidilmez yani anca üstünde durursunuz öyle :D Alçaltmak nasıl olursa olsun sağlıklı değil zaten. Sonuçta motorsiklet fabrikadan optimum şekilde çıkıyor ve hemen hemen herşey ona uygun şekilde üretilmiş durumda oynamak sakıncalı. Hee oynanmazmı oynanır ama nasıl olur bilinmez. Size göre iyi başkasına göre kötü olabilir. Ayrıca birde motoru satması da var son sahibi olmayı düşünüyorsanız o ayrı tabide karar sizin yani.

DaBEL
08 Aralık 2010, 04:06
Yani adamlar söylemiş zaten ya seleden kısaltırsın yada süspansiyondan diye. Hee bide lastikleri indirirsenizde kısalır motor ama inik lastiklede gidilmez yani anca üstünde durursunuz öyle :D Alçaltmak nasıl olursa olsun sağlıklı değil zaten. Sonuçta motorsiklet fabrikadan optimum şekilde çıkıyor ve hemen hemen herşey ona uygun şekilde üretilmiş durumda oynamak sakıncalı. Hee oynanmazmı oynanır ama nasıl olur bilinmez. Size göre iyi başkasına göre kötü olabilir. Ayrıca birde motoru satması da var son sahibi olmayı düşünüyorsanız o ayrı tabide karar sizin yani.

seleyle oynamanın motora çok zarar vericegini zannetmiyorum.. belki bana verebilir rahatlık babından..
ama bu süspansiyon olayını anlamadım.. keserek bi kısaltmamı yapıyorlar?? yani geri dönüşü olmayan bi kısaltmamı.. sonuçta dediğiniz gibi bu işin satışıda var.. seleyi geri kazanmak kolay ama süspansiyonları biraz zor kazanırız gibi gözüküyor..

HiAxiSheytan
08 Aralık 2010, 10:20
seleyle oynamanın motora çok zarar vericegini zannetmiyorum.. belki bana verebilir rahatlık babından..
ama bu süspansiyon olayını anlamadım.. keserek bi kısaltmamı yapıyorlar?? yani geri dönüşü olmayan bi kısaltmamı.. sonuçta dediğiniz gibi bu işin satışıda var.. seleyi geri kazanmak kolay ama süspansiyonları biraz zor kazanırız gibi gözüküyor..

Süspansiyonları keserek kısaltmıyorlar yanlış hatırlamıyorsam 3 kademeli bir süspansiyon ayarı var oradan yükseltip düşürme imkanı olabilir daytonadakiler bunu söylemişlerdir. Bulut yapmıştı yanlış hatırlamıyorsam (overcloud) Ondanda bilgi alabilirsin

£mr@h
08 Aralık 2010, 10:26
merhaba arkadaşlar
sitenize yeni üye oldum
sayfa çok fazla olduğundan tek tek inceleyemedim.
biz bu motoru ciddi almayı düşünüyoruz
bize motordan biraz bahsedebilirmisiniz

overcloud
08 Aralık 2010, 11:31
@Emrah:

öncelikle aramıza hoşgeldin.

ninja'yla ilgili olarak; benden daha tecrubeli kullanıcılarda mutlaka yorum yapacaktır. ben bu motoru kullanmaya başlayalı sadece 1500km oldu, izlenimlerim ise şu şekilde:

yeni başlayanlar için gereğinden güçlü bir motor olduğunu düşünüyorum. 0 - 100km hızlanması 7 saniye, bir çok otomobili geride bırakabiliyorsun.

ara hızlanmalarıda doğru viteslerde yaparsan çok atik bir motor fakat 80km - 6.viteste hızlanmaya çalışırsan motor yığılıyor.

vites ve hız aralıkları ise şu şekilde, redline'a girmeden yaptığım ölçümlerde:
1. vites 55km 2. vites 80km 3.vites 120km.

açıkçası 4,5 ve 6'da max hız denemesi yapmadım ama hafif eğimli bir yolda (rampa yukarı gidiyordum) 5. viteste 160km'i gördükten sonra gaz kestim, açıkçası motor daha giderdi.

sakin kullanımda yakıt tüketimi 100km/4lt'e kadar düşüyor. karışık kullanımda ise şehir içi kullanımlarda genelde 100km/4.5lt fakat hız yapmayı seviyorsan sürekli 100km+ hızlarda yakıt tüketimi hissedilebilir şekilde artıyor.

amortisörleri sert, çukurlarda ve bozuk asfaltta rahatsız ediyor. üzerinde stok lastikler ıslak zeminde kayma eğilimine sahip, dikkat etmek gerekiyor.

sürüşü çok rahat, ayaklarından destek alarak dik kullandığında hiç yorulmuyorsun. ellerde uyuşma yada kollarda yorulma bu motorda olmuyor. 120km+ hızlarda motorun üzerine kapanarak rüzgardan etkilenmeden sürmek mümkün.

ben selesini rahat buluyorum, gerçi göreceli olarak kullanıcılar farklı şeyler söyleyebilir.

depo hava yaptığında bir geyirme sesi gelir bunu duyduğunda şaşırmaman için söylüyorum.

farları güçlü, otomobilere kendini rahatlıkla hissettiriyor ve gece sürüşü için rahat.

şimdilik aklıam gelenler bu kadar :)

£mr@h
08 Aralık 2010, 11:52
Verdiğiniz bilgiler çok yardımcı oldu.
Emeğinize sağlık inşallah en kısa sürede aranıza ninja ile döniceğiz.

@Emrah:

öncelikle aramıza hoşgeldin.

ninja'yla ilgili olarak; benden daha tecrubeli kullanıcılarda mutlaka yorum yapacaktır. ben bu motoru kullanmaya başlayalı sadece 1500km oldu, izlenimlerim ise şu şekilde:

yeni başlayanlar için gereğinden güçlü bir motor olduğunu düşünüyorum. 0 - 100km hızlanması 7 saniye, bir çok otomobili geride bırakabiliyorsun.

ara hızlanmalarıda doğru viteslerde yaparsan çok atik bir motor fakat 80km - 6.viteste hızlanmaya çalışırsan motor yığılıyor.

vites ve hız aralıkları ise şu şekilde, redline'a girmeden yaptığım ölçümlerde:
1. vites 55km 2. vites 80km 3.vites 120km.

açıkçası 4,5 ve 6'da max hız denemesi yapmadım ama hafif eğimli bir yolda (rampa yukarı gidiyordum) 5. viteste 160km'i gördükten sonra gaz kestim, açıkçası motor daha giderdi.

sakin kullanımda yakıt tüketimi 100km/4lt'e kadar düşüyor. karışık kullanımda ise şehir içi kullanımlarda genelde 100km/4.5lt fakat hız yapmayı seviyorsan sürekli 100km+ hızlarda yakıt tüketimi hissedilebilir şekilde artıyor.

amortisörleri sert, çukurlarda ve bozuk asfaltta rahatsız ediyor. üzerinde stok lastikler ıslak zeminde kayma eğilimine sahip, dikkat etmek gerekiyor.

sürüşü çok rahat, ayaklarından destek alarak dik kullandığında hiç yorulmuyorsun. ellerde uyuşma yada kollarda yorulma bu motorda olmuyor. 120km+ hızlarda motorun üzerine kapanarak rüzgardan etkilenmeden sürmek mümkün.

ben selesini rahat buluyorum, gerçi göreceli olarak kullanıcılar farklı şeyler söyleyebilir.

depo hava yaptığında bir geyirme sesi gelir bunu duyduğunda şaşırmaman için söylüyorum.

farları güçlü, otomobilere kendini rahatlıkla hissettiriyor ve gece sürüşü için rahat.

şimdilik aklıam gelenler bu kadar :)

overcloud
08 Aralık 2010, 16:01

arka süspansiyonda 6 kademeli bir ayar var, bildiğim kadarıyla bu ayar sertlik ayarı. yayın tam altında ayar yapabileceğin yeri göerebilirsin. takım çantasıyla birlikte gelen yarım ay şeklindeki bir alet ile somunu çevirerek ayar yapılıyor. ben en yumuşakta kullanıyorum. boyum 1.76cm iki ayağım birden yere tam olarak basıyor.

ayrıca sele için şöyle bir mod önerebilirim:
http://www.kawiforums.com/ninja-250r/105214-08-ninja-250-seat-mod.html

istanbulccc
08 Aralık 2010, 16:36
Hız hesapları yaparken kadrana güvenmeyin, 90'dan sonra 10-15km sapmalar başlıyor. GPS ile defalarca ölçüm(sabit hızla giderken), yani 160km hızla giderken 145km hızla gidiyor olabilirsiniz. Keza vfr'de bile sapmalar olabiliyor.

volkanix
09 Aralık 2010, 17:29
Merhaba arkadaşlar

resimler biraz büyük çıkmış olabilir şimdiden kasıyorsa bilgisayarınız özürlerimi iletirim,
bu gece belli olacak gideceğim yer o yüzden şehir içinde son bir tur yaptım
Giresun Kalesine çıktım
gezdiğim yerlerden değil de yine motorumla ilgili fotoğraflarım var
ilerde daha da güzel geziler yapmak dileğiyle
işte fooğraflarım;

Güneşi görür görmez attım kendimi dışarıya;
http://pic.phyrefile.com/v/vo/volkanix/2010/12/09/a1.PNG

daha önce de tank padimle ilgili bir kaç fotoğraf koymuştum;
2-3 ay oldu hiçbir eskime yıpranma yok
http://pic.phyrefile.com/v/vo/volkanix/2010/12/09/a2.PNG

bu arada kaskım da scorpion exo-750 air;
gayet memnunum, biraz daha sessiz olsaymış muhteşem olacakmış
http://pic.phyrefile.com/v/vo/volkanix/2010/12/09/a3.PNG

bu da bizim apartmanın kedisi, tek göz o yüzden adı cingöz
http://pic.phyrefile.com/v/vo/volkanix/2010/12/09/a4.PNG

bu fotoğrafı kediyle birlikte alacaktım objektife ancak kedi kaçmış :)
http://pic.phyrefile.com/v/vo/volkanix/2010/12/09/a5.PNG

burası kalenin tepesi, muhteşem bir güneş vardı
http://pic.phyrefile.com/v/vo/volkanix/2010/12/09/a6.PNG

http://pic.phyrefile.com/v/vo/volkanix/2010/12/09/a7.PNG

http://pic.phyrefile.com/v/vo/volkanix/2010/12/09/a8.PNG

evet biliyorum sadece motor resimlerinden sıkıldınız
http://pic.phyrefile.com/v/vo/volkanix/2010/12/09/a9.PNG

burası da Giresun şehrinin kaleden görünümü, Giresun'un yarısı
diğer yarısı kalenin diğer tarafında kaldı
güneş ve sis güzel ikili oldu
http://pic.phyrefile.com/v/vo/volkanix/2010/12/09/a10.PNG

motorumu park edince kedi nöbete başlıyor
http://pic.phyrefile.com/v/vo/volkanix/2010/12/09/a11.PNG

asayiş berkemal bakışı :)
http://pic.phyrefile.com/v/vo/volkanix/2010/12/09/a12.PNG

bu arada kedimiz çok kavga ediyor ve çoğu zaman diğer kediler tarafından tartaklanıyor, tek gözü olduğu için, önceden bir kaç ay öncesine kadar çok zayıftı çok güçsüzdü, sürekli dövüyorlardı ama apartmanın sahip çıkmasıyla kendisine iyi bir bakım yaptı, şimdiki hali büyümüş ve gelişmiş halidir

7/24 bekliyor motorumu, çok sever, ilk başlarda motorumun üstünde olurdu ancak artık sadece kenarda oturuyor çünkü üstüne çıkınca alarm ötmeye başlıyor:)
o da anladı, çok akıllı biri
http://pic.phyrefile.com/v/vo/volkanix/2010/12/09/a13.PNG

bu da disk kilidi, alarmlı, çok memnunum, o plastik kablo da unutmamak için hatırlatma kablosu
http://pic.phyrefile.com/v/vo/volkanix/2010/12/09/a14.PNG

umarım çok sıkmadım sizi resimlerimle
görüşmek üzere
herkese selamlar saygılar

£mr@h
09 Aralık 2010, 18:40
maşallah motorda mekanda çok güzel
kazasız kullanışlar

HiAxiSheytan
09 Aralık 2010, 18:52
Volkanix

Sana şimdiden hayırlı teskereler umarım güzel bir yere düşersin

Ninjanın resimlerinden sıkılır mı insan hiç :queen::queen: Sen askerdeyken baya bir özleyeceksin ninjayı öyle gözüküyor :mrgreen::mrgreen::mrgreen:

overcloud
09 Aralık 2010, 20:29
Hız hesapları yaparken kadrana güvenmeyin, 90'dan sonra 10-15km sapmalar başlıyor. GPS ile defalarca ölçüm(sabit hızla giderken), yani 160km hızla giderken 145km hızla gidiyor olabilirsiniz. Keza vfr'de bile sapmalar olabiliyor.

%10'luk sapma her araça olabiliyor.

bi gün cbr125 ile sabiha gökçen'e gidiyordum gene. havalimanına doğru dönen keskin viraja girmeden önce hızınızı düşürmeniz için sizi uyaran buyuk dijital bir tabela ile hız ölçümü yapıyorlardı (şu an o tabela çalışmıyor), orda cbr125'in göstergesinin doğru ölçtüğünü görmüştüm :) gerçi ne farkeder, taş çatlasa düzlükte 130'u görüyordu :P

bahara doğru ninja için bir gps alcam bende. o zaman bakarım bnim göstergedeki hata payı ne kadar diye :)

Hangi marka/model GPS'i kullanıyorsun?

önerebileceğin bir model var mı?

DaBEL
10 Aralık 2010, 02:53
arka süspansiyonda 6 kademeli bir ayar var, bildiğim kadarıyla bu ayar sertlik ayarı. yayın tam altında ayar yapabileceğin yeri göerebilirsin. takım çantasıyla birlikte gelen yarım ay şeklindeki bir alet ile somunu çevirerek ayar yapılıyor. ben en yumuşakta kullanıyorum. boyum 1.76cm iki ayağım birden yere tam olarak basıyor.

ayrıca sele için şöyle bir mod önerebilirim:
http://www.kawiforums.com/ninja-250r/105214-08-ninja-250-seat-mod.html
cok sagol dostum.. biraz rahatladım kademeli olduğunu ögrenince.. bayiye sormamıstım nasıl kısaltıcaksınız diye.. ama aklıma bu seferde başka bi şey takıldı.. anladığım kadarıyla süspansiyon ayarı biraz sertlik ayarı gibi bişey.. amaç boydan cok kullanım sertliği galiba.. boy ise işin sonuçu olarak duruyor.. kafamda öyle canlandı.. kısaltmak için 6 ya yada 1 e getirmek lazım.. bunu yaparsamda o zaman yolu direk vücudumda hissediceğim heralde..

kckr
10 Aralık 2010, 08:02
anladığım kadarıyla süspansiyon ayarı biraz sertlik ayarı gibi bişey.. amaç boydan cok kullanım sertliği galiba.. boy ise işin sonuçu olarak duruyor.. kafamda öyle canlandı.. kısaltmak için 6 ya yada 1 e getirmek lazım.. bunu yaparsamda o zaman yolu direk vücudumda hissediceğim heralde..

Gibi gibi :)

overcloud
10 Aralık 2010, 11:03
cok sagol dostum.. biraz rahatladım kademeli olduğunu ögrenince.. bayiye sormamıstım nasıl kısaltıcaksınız diye.. ama aklıma bu seferde başka bi şey takıldı.. anladığım kadarıyla süspansiyon ayarı biraz sertlik ayarı gibi bişey.. amaç boydan cok kullanım sertliği galiba.. boy ise işin sonuçu olarak duruyor.. kafamda öyle canlandı.. kısaltmak için 6 ya yada 1 e getirmek lazım.. bunu yaparsamda o zaman yolu direk vücudumda hissediceğim heralde..

aslında tam olarak şöyle işliyor.

atıyorum süspansiyon kademesi 1'deyken (en sert) süspansyion 20kg'lik bir basınç yada darbe olduğunda esniyor. sertlik ayarını 6'ya aldığında (en yumuşak) 10kg'lik bir basınç yada darble olduğunda esniyor.

mantık olarak süspansiyonu yumuşattıktan sonra motorun üzerine oturduğunda daha çok esnemesi lazım, bu şekilde az da olsa sen motorun üzerine oturduğunda ayakların yere biraz daha rahat basabilir. tabi bunlar teorik. denemeden kesin bir şey söylemek mümkün değil. sele modu ile birlikte faydası olabilir belki.

fakat artçı ile seyahat ediyorsan suspansiyon ayarını en yumuşağa almamakta fayda var.

ayrıca kendi sürüş alışkanlığını disipline ederekte bu sorunun bir şekilde üstesinden gelebilirsin. motor tamamen durduğunda sol ayak yerde, sağ ayak arka frende eller debriyaj ve frende olcak şekilde kendini alıştırırsan surekli olarak iki ayağını yere basman gerekmeyebilir.

uzun lafın kısası kendini her zaman sol ayağını yere koyacak şekilde alıştırırsan motoru düzlükte yada rampada durdurmakta sorun yaşamazsın. gerektiğinde sağ ayağın ile fren yaparak yokuş yukarı yerlerde dur - kalklarda sorun yaşamazsın. (otomobillerde rampada el freni ile dur kalk yapar gibi)

OguzhanCBR
10 Aralık 2010, 11:10
Ninja alıcam sonunda o olucak içimi kemiriyor :mrgreen: bundan sonra alıcağım tek motor Ninja 250r kesinlikle...

casillas00
10 Aralık 2010, 15:42
Ninja alıcam sonunda o olucak içimi kemiriyor :mrgreen: bundan sonra alıcağım tek motor Ninja 250r kesinlikle...

cıbırla bir 7-8 bin km çevir öyle geç :)

acun0
11 Aralık 2010, 15:23
evet ninjalar kar altında kalmasın en azından kapalı bir garaj olsun
sonra pas yapar.

casillas00
11 Aralık 2010, 16:25
Biraz önce garaja indim biraz çalıştırdım motoru bayram etsin gönlü :queen:

Üstünü sıkıca giydirdim üsümesin kereta :salut:

Hadı görüşürüz gelirim arada bir deyip çıktım.:pale:
Evin merdivenlerinden cıkarken ıslak zemin ellerimde dolu olunca ufak çapta düştüm.Kolu kırıyoduk az daha :)
Kankalarıda var YZ125 ve CR250 :mrgreen::mrgreen:

Bide branda örtceksenız altına çarsaf tarzı bişey atın öyle brandayı geçirin.
Branda içinde nem yapıp paslanma yapma olasılıgı var altta bir bez olursa nemi alır.

DaBEL
13 Aralık 2010, 04:44
walla dostlar bu motoru aramaya tam başlamışken bildiğim ve güvendiğim bi motorcudan bu motora sadece görüntü demesi ile bütün hayallerimi yıkması bir oldu... offf üstad tam anlamı ile beni bitirdi.. bide üstüne bunun ikinci elini alma alıcaksan sıfırını al diye üstüme baskı kurması ve zayıf olduğunu düşündürmesi ile resmen psikolojik baskı uygaladılar.. karar veremiyorum.. şu adamlara temiz bi araç götürmedikçe benle dalga gecicekler gibi gözüküyolar.. sinirimi bozdu adamlar walla..

kckr
13 Aralık 2010, 08:06
walla dostlar bu motoru aramaya tam başlamışken bildiğim ve güvendiğim bi motorcudan bu motora sadece görüntü demesi ile bütün hayallerimi yıkması bir oldu... offf üstad tam anlamı ile beni bitirdi.. bide üstüne bunun ikinci elini alma alıcaksan sıfırını al diye üstüme baskı kurması ve zayıf olduğunu düşündürmesi ile resmen psikolojik baskı uygaladılar.. karar veremiyorum.. şu adamlara temiz bi araç götürmedikçe benle dalga gecicekler gibi gözüküyolar.. sinirimi bozdu adamlar walla..

İlginç bir yorum gerçekten ...

250cc bir motordan ne bekliyormuş acaba üstadınız onu anlayamadım ben gerçektende. En az 300 km hız yapsın, 2 saniyede 300 km ye çıksın, benzini hiç bitmesin, görüntüsü 1000cc gibi olsun, sesi güzel olsun, kaliteli olsun, ucuz olsun mu? Beklenti nedir acaba onu anlayamadım...

Ayrıca sadece görüntü dediği bir motor için ikinci elini alma alacaksan sıfırını al demesi de ayrı bir çelişki. Acaba alacaksan sıfırını al nasıl olsa motor sadece görüntü sıfırı ikinci elinden daha iyi görünür mü demek istedi?

Kaldı ki sıfırı ile ikinci elinin arasında en az 1500 lira fark varken (gerçekten temiz ama aciliyetten satılan motorsikletleri kastediyorum) bir işe yaramaz ama sen 1500 lira daha fazladan ver demek neden?

Saygılar.