Orijinalini görmek için tıklayınız : Kawasaki Kawasaki Ninja 250R Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
volkanix
18 Ekim 2010, 13:17
hoşgeldiniz kckr
mükemmel motor
mertka
18 Ekim 2010, 14:21
zxr 250de sadece 2010 modellerdemi benzin göstergesi var.
arkadaşlar biri bilgi verse çok iyi olacak :)
hayırlı sürüşler arkadaşlar. çok keyif aldığım motorlardan birisi ki sonuçta 600 cc motordan buna binmeme ragmen süper keyif alıyorum.
http://img403.imageshack.us/img403/8171/sahibindendsc0027.jpg (http://img403.imageshack.us/i/sahibindendsc0027.jpg/)
Uploaded with ImageShack.us (http://imageshack.us)
---------- Mesaj ekleme zamanı: 13:29 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 13:26 ----------
http://img186.imageshack.us/img186/1697/sahibinden2485910533671.jpg (http://img186.imageshack.us/i/sahibinden2485910533671.jpg/)
Uploaded with ImageShack.us (http://imageshack.us)
volkanix
18 Ekim 2010, 15:29
ikisi de güzel motor
kıyaslamak doğru olmaz
henüz Kawasaki Ninja 250R kullanıp da pişman olanını görmedim okumadım
Raikkonen666
18 Ekim 2010, 17:19
Arkadaşlar merhaba.. Aranıza yeni katılmış bulunuyorum. Kawasaki motorlar çocukluğumdan beri rüyalarımı süsler. Ben ksıa ve öz motor hayatımla ilgili size bir konu yazacağım sonra fikirlerinizi,tavsiyelerinizi öğrenmek istiyorum..
Öncelikle 1ay önce hyosung gt 250r motorumu satmış bulunuyorum. O motoru yaklaşık 3 ay kullandım ve bu 3 ay içerisinde tüm kurnazlıklarına kadar kendim çözdüm. Hızlı virajları almak gibi vs ve hiç agresif kullanmadım 8-9bin deviri geçirmedim. en fazla 150 basıyordu motor. Şimdiki aklım olsa ama hyosungun yanından bile geçmem! Neden mi? motorsikleti direkt kötülemem ondan çok memnuno lanlarda var saygı duyarım. Benim canım çok yandı işcilik birdefa sıfır herşey dökülüyor kırılıyor. Ben 4000kmde ikinci el 2008 model aldım. Motorun beyin dagılmış elektrik sistemi çökmüş vs. Şanslıyım ki 3 ay bu şekilde kullanmışım sonra sattığımda adam servise götrüdüğünde bunları görmüş. Çok üzüldüm başkasına boyle bir mal sattığım için ama inanın şunu çok iyi anladım alacaksak 4 büyük markadan birini alacağız. Gerisi fasafiso. Motorun kontağı kapatınca motor durmuyordu oyle abuk subuk arızalar verdi düşünün. ve daha 2 yıllık motor.
Konuya geleyim şimdi elimde kawasaki ninja250 alacak param var. Ve görünüm olarakta çok begeniyorum. Gönül isterki 600lük makina alayım. Ama 2.el motor yada araba almamaya tövbe ettim. Etiyle butuyla benim olsun. Görüyorum herkes çok memnun. Aşırı hız hastasıda değilim motorsporlarına olan ilgimden bu aleti istiyorum. Bana kalsa F1 aracaıyla gezerim :) Belki param olursa ilerde zx6r alırm ve son motorum olur. Şimdi en az 2-3 yıl için bu motoru alacağım. Kronik problemi yok sanırm? işcilik bakımından hiç şüphem yok oncelikle bunun hakkında bilgi verebilr misinz? Örneğin hyosung ta aynasını 5-6 kere oynatınca yalama oluyordu :) Sürekli düşüyordu ayna yani.
Ayrıca asıl sizden almak istediğim tavsiye şu;
Şimdi malum kış geldi sezon bitti. Güneşli hava gorunce krize giriyorum motora binmek istiyorum kmlerce gidip keyif almak istiyorum. Ama kışın bu her zaman olan bi hava değil. Şimdi hemen bu motoru alıp arada bi trafiğe çıkıp arkadaşımın kapalı depolarında saklamamı tavsiye edersiniz. Yoksa bikaç ay daha bekleyip 2011 model almamı mı onerirsiniz? Ve 2011 model değişiklikler nasıl olur bilgisi olan var mı? yada türkiyeye gelmesi ne kadar sürer en azından? Tavsiyelerinizi bekliyorum. Şeytan diyor git bas parayı al ama...
volkanix
18 Ekim 2010, 17:56
2011'e az bir zaman kaldı
ben sizin yerinizde olsam 2011'i beklerdim ama sizin yerinizde değilim ve beklemedim ağustos ayında aldım motorumu:)
Kawasaki Ninja 250R 2010 model motor aldım sıfır
motordan çok memnunum
şehir içi şehirler arası hiç farketmiyor
motor atak bence ve güçlü bir motor
ilk motorum olduğu için bir kıyaslama bir tavsiye veremeyeceğim
ama daha öncelerde hep dediğim gibi pişman olan yok bildiğim kadarıyla
aralık ayına 1 ay kaldı, kışın bir iki hafta daha güneşli olur sonra normal havaya yağışlı karlı çamurlu havaya dönüşür
Şeytana uymamak gerekir yani
ama bilemiyorum ben 2-3 aydır kullanıyorum motorumu çok memnunum
daha öğreneceğim çok şey var ancak motora alıştıkça motor da size alışıyor
daha rodajım bitmedi onu da söyleyeyim 500km daha var rodajın tamamlanmasına :)
şu yakın zamanlarda ya bu haftasonu yada bir dahaki haftasonu uzun yol denemeleri yapacağım kısmet olursa
saygılar
MotoGT
18 Ekim 2010, 18:10
neyse cevap verip uzatmak istemiyorum :) ama emin ol 15 senedir motor üstünde olan birisi olarak redline, ivmelenme, vites geçisi ve servis ibarelerini en az senin kadar iyi biliyorum...
kastım, motoru iyice devirlendirip redline ilk girdiğinde 2ye atmaktı. bu zaten her zamanki sürüş tarzım değildir. Motoru gayet sakin kullanırım.
yaş kaç üstadım
2011 al nede olsa aynı parayı vereceksin ve sonuçta satarken 2011 diye satarsın
bu arada motor degişiklikleri yada yenilikler 2 sene ara ile yapılır. 2008 2009 aynı 2010 2011 aynı kasa hiç bir degişiklik olmayacak siyah eksoz ve yeşil arka koltuktan başka bir degişiklik yok
Arkadaşlar merhaba.. Aranıza yeni katılmış bulunuyorum. Kawasaki motorlar çocukluğumdan beri rüyalarımı süsler. Ben ksıa ve öz motor hayatımla ilgili size bir konu yazacağım sonra fikirlerinizi,tavsiyelerinizi öğrenmek istiyorum..
Öncelikle 1ay önce hyosung gt 250r motorumu satmış bulunuyorum. O motoru yaklaşık 3 ay kullandım ve bu 3 ay içerisinde tüm kurnazlıklarına kadar kendim çözdüm. Hızlı virajları almak gibi vs ve hiç agresif kullanmadım 8-9bin deviri geçirmedim. en fazla 150 basıyordu motor. Şimdiki aklım olsa ama hyosungun yanından bile geçmem! Neden mi? motorsikleti direkt kötülemem ondan çok memnuno lanlarda var saygı duyarım. Benim canım çok yandı işcilik birdefa sıfır herşey dökülüyor kırılıyor. Ben 4000kmde ikinci el 2008 model aldım. Motorun beyin dagılmış elektrik sistemi çökmüş vs. Şanslıyım ki 3 ay bu şekilde kullanmışım sonra sattığımda adam servise götrüdüğünde bunları görmüş. Çok üzüldüm başkasına boyle bir mal sattığım için ama inanın şunu çok iyi anladım alacaksak 4 büyük markadan birini alacağız. Gerisi fasafiso. Motorun kontağı kapatınca motor durmuyordu oyle abuk subuk arızalar verdi düşünün. ve daha 2 yıllık motor.
Konuya geleyim şimdi elimde kawasaki ninja250 alacak param var. Ve görünüm olarakta çok begeniyorum. Gönül isterki 600lük makina alayım. Ama 2.el motor yada araba almamaya tövbe ettim. Etiyle butuyla benim olsun. Görüyorum herkes çok memnun. Aşırı hız hastasıda değilim motorsporlarına olan ilgimden bu aleti istiyorum. Bana kalsa F1 aracaıyla gezerim :) Belki param olursa ilerde zx6r alırm ve son motorum olur. Şimdi en az 2-3 yıl için bu motoru alacağım. Kronik problemi yok sanırm? işcilik bakımından hiç şüphem yok oncelikle bunun hakkında bilgi verebilr misinz? Örneğin hyosung ta aynasını 5-6 kere oynatınca yalama oluyordu :) Sürekli düşüyordu ayna yani.
Ayrıca asıl sizden almak istediğim tavsiye şu;
Şimdi malum kış geldi sezon bitti. Güneşli hava gorunce krize giriyorum motora binmek istiyorum kmlerce gidip keyif almak istiyorum. Ama kışın bu her zaman olan bi hava değil. Şimdi hemen bu motoru alıp arada bi trafiğe çıkıp arkadaşımın kapalı depolarında saklamamı tavsiye edersiniz. Yoksa bikaç ay daha bekleyip 2011 model almamı mı onerirsiniz? Ve 2011 model değişiklikler nasıl olur bilgisi olan var mı? yada türkiyeye gelmesi ne kadar sürer en azından? Tavsiyelerinizi bekliyorum. Şeytan diyor git bas parayı al ama...
fuara az kaldı...orda yenisini inceleybılırsın..bende satıcam motorumu sahıbındene koydum ancak herkes pahalı verıyorsun dıyor..sezon bıtmıs bu paraya veremezsın dıyorlar..paraya ıhtıyacım oldugu ıcın satmıyorumkı...olmazsa kalabılır cunku yenı sezona kadar 3 kez bıle bınsem bınlıraya deger...o yuzden ıcındekı ses sana gıt al dıyorsa gıt sıfır al.aklın hıc kalmıyor cunku..ama illaki cok temız makınalar var..5500euro verıp sıfır almak mı 11-12 bın verıp 600cc temız bısımı bulmak?
Raikkonen666
18 Ekim 2010, 18:34
fuara az kaldı...orda yenisini inceleybılırsın..bende satıcam motorumu sahıbındene koydum ancak herkes pahalı verıyorsun dıyor..sezon bıtmıs bu paraya veremezsın dıyorlar..paraya ıhtıyacım oldugu ıcın satmıyorumkı...olmazsa kalabılır cunku yenı sezona kadar 3 kez bıle bınsem bınlıraya deger...o yuzden ıcındekı ses sana gıt al dıyorsa gıt sıfır al.aklın hıc kalmıyor cunku..ama illaki cok temız makınalar var..5500euro verıp sıfır almak mı 11-12 bın verıp 600cc temız bısımı bulmak?
Temiz olduguna ne akdar güvenilebilir ki? en yakınlarımdan bile şüpheleniyorum.. çünkü bir arkadaşımı km düşürerek kandırdılar vs. Çok arada kaldım yahu :(
---------- Mesaj ekleme zamanı: 17:32 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 17:29 ----------
2011'e az bir zaman kaldı
ben sizin yerinizde olsam 2011'i beklerdim ama sizin yerinizde değilim ve beklemedim ağustos ayında aldım motorumu:)
Kawasaki Ninja 250R 2010 model motor aldım sıfır
motordan çok memnunum
şehir içi şehirler arası hiç farketmiyor
motor atak bence ve güçlü bir motor
ilk motorum olduğu için bir kıyaslama bir tavsiye veremeyeceğim
ama daha öncelerde hep dediğim gibi pişman olan yok bildiğim kadarıyla
aralık ayına 1 ay kaldı, kışın bir iki hafta daha güneşli olur sonra normal havaya yağışlı karlı çamurlu havaya dönüşür
Şeytana uymamak gerekir yani
ama bilemiyorum ben 2-3 aydır kullanıyorum motorumu çok memnunum
daha öğreneceğim çok şey var ancak motora alıştıkça motor da size alışıyor
daha rodajım bitmedi onu da söyleyeyim 500km daha var rodajın tamamlanmasına :)
şu yakın zamanlarda ya bu haftasonu yada bir dahaki haftasonu uzun yol denemeleri yapacağım kısmet olursa
saygılar
açıklamaların için teşekkürler bu forumun üm sayfalarını okudum zaten her fırsatta özellikle yazdığın iyi yorumları görmüştüm. rodaj süresinin ne akdar oldugunu falan vs buralardan hep ogrendim zaten :) işte dediğin gibi bu hava şartları ve 2011 model olması benim canımı sıkıyor motorsuz kaldım boyle :) o hyosung veletine iyi alışmıştım emektar gibi bişeydi :)
---------- Mesaj ekleme zamanı: 17:34 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 17:32 ----------
2011 al nede olsa aynı parayı vereceksin ve sonuçta satarken 2011 diye satarsın
bu arada motor degişiklikleri yada yenilikler 2 sene ara ile yapılır. 2008 2009 aynı 2010 2011 aynı kasa hiç bir degişiklik olmayacak siyah eksoz ve yeşil arka koltuktan başka bir degişiklik yok
Bilgi için teşekkürler dostum dediğin gibi ilan verirken 2011 model diye ilan vermek var tabi..
ikinci el alırken kesinlikle ufak tefek çizik yagmurda binmekten dogan küfler zincir aşınması motor yıpranması debriyaj balatası ,firen balataları gibi yıpranan şeyleri göz önüne alarak alacaksın 11 liraya alınan 600 lük motor o kadar olur. 600 lük motor alıcaksan 600 rr için 20 bin er 6 n içinde 14 bin vermelisin ki temiz bir şey olsun yinede sıfır keyfi asla vermez en azından açılışın düzgün yapmaz ve çogu kişinin kitapcıkta yazan 1600 km rodajına uydugunu sanmıyorum. çünkü bizzat şahit oluyorum istisnalar hariç
bu arada 2011 ler satışa çıkmış sahibinden com da bakıp 2010 mu 2011 mi ögrenebilirsin
Raikkonen666
18 Ekim 2010, 19:02
Evet şimdi gördüm bursada 2011 model hemen teslim falan diyor. ben onu bir araştırayım sizede bilgi veririm isterseniz.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 18:02 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 17:49 ----------
Arkadaşlar z moto ile görüştüm fuardan 1 ay once 2011 modeller gelir dediler. onlar gelince en az 5700euro falan olurmuş fiyatıda. iyice abartırlar sanırım
z motor degilde 2011 modellere 11 bin isteyen bayilere telefon etmen gerekli
forewer
18 Ekim 2010, 20:19
yenı katılımlara tesekürler yanlız toplu sürüş kurallarına uyalım uymayanları uyaralımmm....:bounce:
Evet ya özellikle dönüşte çok kopmalar oldu, ben de ne yapacağımı şaşırdım. Bu arada herkesin eline ayağına moturuna sağlık güzeldi.:cat:
Arkadaşlar eger ki sıfır 2011 model istiyorsanız bana ulaşabılırsınız. Garantili bayii şekilde bayiinin verdiği fiyatta uygun alırız + plaka ruhsatta dahil olur. Zaten agustos sonundan itibaren çıkan araç 2011 diye cıkar. Fakat dikkat edilmesi gerek konu motorun asıl yılıdır.
Lastiklerin üzerinde üretim tarihi yazar. Benım motorum 2009 model fakat 2008 çıkışlı malum lastiklerde 2008.
Türkiye de eski ninja 250r bulamazsın en eskisi 2009 dur 2011 diye alıcaklarında 2010 üretimdir.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 19:34 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 19:32 ----------
Evet ya özellikle dönüşte çok kopmalar oldu, ben de ne yapacağımı şaşırdım. Bu arada herkesin eline ayağına moturuna sağlık güzeldi.:cat:
Dönüşte çok kopmalar oldu evet... Ben o tarafları pek bılmedıgımden emre nin peşine takıldım çok seri gitti yetişmek için bende gaz actım fakat sıkıntılı bır trafik oldugundan sağ çekip en az 10 dk sizleri bekledim doğrusuda o oldu. Zaten sonrada emrede yavaslamış muhtemelen yakaladım yolda beraber sıka sıka geldık :) Keyifli buluşmaydı inşallah kuru hava olur yine çıkarız soğuk etkılemezde yagmur sıkıntı.
forevermore
18 Ekim 2010, 20:44
yaş kaç üstadım
26 :wiinkk:
Selamlar,
Ben motorumu 1600 km de aldım. Alırkende ilk bakımı yapıldı dediler. Ben şimdi hangi km' de bakım yaptıracağım acaba ? Teşekkürler.
tutku1982
18 Ekim 2010, 23:28
Selamlar,
Ben motorumu 1600 km de aldım. Alırkende ilk bakımı yapıldı dediler. Ben şimdi hangi km' de bakım yaptıracağım acaba ? Teşekkürler.
5bin 10 bin 15 bin 20 bin....km....:cat:keyifli şürüşler
---------- Mesaj ekleme zamanı: 22:28 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 22:24 ----------
Selamlar,
Bende aranıza yeni katıldım. Yaklaşık 1 aylık Ninja kullanıcısıyım ve motorumu genelde evden - işe / işten - eve kullanıyorum ev ile iş arası 1,5 km :mrgreen: kullanması çok keyifli bir motorsiklet gerçektende. Motorumu her gördüğümde her bindiğimde nasılda doğru bir tercih yaptığım tekrar tekrar aklıma geliyor.
Saygılar.
hoşgeldin grup gezılerıne bekleriz etkınlıkler burdan bıldırılıyor...saygılar...
Hersekli
18 Ekim 2010, 23:30
Selamlar,
bakım yapıldıysa serviste de kaydı vardır. satan arkadaşta da olmalıydı. ve sana verse iyi olurmuş. yani kendi servisinde yapıldıysa..
İlk bakım 800-1000deydi.Bakım yapıldıysa 5000 km bakımın var şimdi. ilk bakımdan daha önemli çünkü yağ filtresi ve yağ değişimi dışında daha kapsamlı olacaktır. Z-moto 5000bakımı 140TL herşey dahil fiyatıdır.
forevermore
18 Ekim 2010, 23:58
Motorun orijinal sesini bugün kayıt ettim ve birkaç tane de foto. merak eden arkadaşlar vardı yakında upload edeceğim.
tutku1982
19 Ekim 2010, 01:33
bakım yapıldıysa serviste de kaydı vardır. satan arkadaşta da olmalıydı. ve sana verse iyi olurmuş. yani kendi servisinde yapıldıysa..
İlk bakım 800-1000deydi.Bakım yapıldıysa 5000 km bakımın var şimdi. ilk bakımdan daha önemli çünkü yağ filtresi ve yağ değişimi dışında daha kapsamlı olacaktır. Z-moto 5000bakımı 140TL herşey dahil fiyatıdır.
nickini geri verrmişler hayırlı olsun:queen:
mertyasartav
19 Ekim 2010, 11:34
Dönüşte çok kopmalar oldu evet... Ben o tarafları pek bılmedıgımden emre nin peşine takıldım çok seri gitti yetişmek için bende gaz actım fakat sıkıntılı bır trafik oldugundan sağ çekip en az 10 dk sizleri bekledim doğrusuda o oldu. Zaten sonrada emrede yavaslamış muhtemelen yakaladım yolda beraber sıka sıka geldık :) Keyifli buluşmaydı inşallah kuru hava olur yine çıkarız soğuk etkılemezde yagmur sıkıntı.
biz senden önce duraklayıp geride kalanları beklediğimiz için 10 dk bekledik.
siz önümden koptuktan sonra trafik açıktı, o kalabalıkta 120-130 ile size yetişemedim doğrusu.
forevermore
19 Ekim 2010, 15:41
http://img149.imageshack.us/img149/6367/dscf0242b.jpg
http://img266.imageshack.us/img266/2113/dscf0247cc.jpg
Arkadaşım ve ben. Başımdaki dikişleri aldırınca yeşil elmada bir poz vereyim dedim :)
Bu arada arkadaşın boyu 170 benimki 189. motor üzerinde nasıl duracağını merak edenlere fikir verebilir.
Raikkonen666
19 Ekim 2010, 21:08
benim boyum 1.79 olduguna göre motoru alınca iyi duracak sanırm :) Makina çok güzel daha nice uzun keyifli sürüşler yaşa inşallah :)
bu motorda tek sevmedğim şey...arka plakalık ve çamurluk:pr: ben plakayı bıraz kuculttum ama yınede o plakanın takıldıgı yer cok bıcımsız duruyır..kestırmeyı düşündüm ama sinyalleride sökmemiz gerekiyordu..göze alamadım..:pale:
Bu arada arkadaşın boyu 170 benimki 189. motor üzerinde nasıl duracağını merak edenlere fikir verebilir.
çok teşekkürler:rendeer:
Benım plakamda kücük buluşmaya gelen arkadaşlar görmuslerdır fakat yinede dediğiniz gibi o çamurluk cok kotu. O sökülüncede farın altı boş kalıyor. Yurtdısında kuyruk altı için hazır kapaklardan var sipariş ettim aralıkta arkadaşım getiricek. Kestirince hoş durmuyor.
forevermore
19 Ekim 2010, 22:07
kestirilse hoş durmayacağı belli zaten. ya çok da kafanıza takmayın arkadaşlar bakın siz diyene kadar benim umrumda değildi şimdi ben de kafama taktım iyi mi :)
bu motorda tek sevmedğim şey...arka plakalık ve çamurluk:pr: ben plakayı bıraz kuculttum ama yınede o plakanın takıldıgı yer cok bıcımsız duruyır..kestırmeyı düşündüm ama sinyalleride sökmemiz gerekiyordu..göze alamadım..:pale:
Kesinlikle katılıyorum ben plakalığı kestireceğim kesinlikle bana diyolarki aman orjinalliğini bozma aman yapma aman etme iyide ben kendi göz zevkime göre binemeyeceksem niye alıyorum ki motoru.
overcloud
19 Ekim 2010, 22:23
merhaba arkadaşlar,
bugün bi ninja250 için kapora bıraktım (yeşil renk) kısmet olursa cuma günü noter işlemlerini tamamlayıp yeni motorumun sahibi olacağım :) sahibi evlendiği için satıyormuş motoru. göze batmayan bir iki ufak tefek çiziği var, bunun dışında benimle gelen bir usta ile birlikte baktık usta da beğendi motoru bende kaporayı bıraktım.
belki aranızda plakayı bilen vardır, 34 SRZ 96. motor 7bin km'de bana söylediğine göre garantisi hala devam ediyormuş. ayrıca kawasaki motorlara 10bin km'e kadar garanti veriyor diye bir şey söylendi bana bu bilgi doğru mu acaba?
merak ettiğim diğer bir şey ninja'nın farları gece sürüşlerinde nasıldır? önceki motorum cbr125'e h4 halojen ampuller takmama rağmen yine zayıf kalıyordu.
@shule: genelde tüm motorların plakalık kısmı ve kuyruğu çok itici görünüyor, özellikle türkiye'de motosikletlere otomobil plakası(!) boyutlarında plaka takıldığı için daha da çirkin duruyor..
tutku1982
19 Ekim 2010, 22:32
Kesinlikle katılıyorum ben plakalığı kestireceğim kesinlikle bana diyolarki aman orjinalliğini bozma aman yapma aman etme iyide ben kendi göz zevkime göre binemeyeceksem niye alıyorum ki motoru.
plakalıgı kestırırsen motorun muayene günü geldiginde yenısını almak durumunda kalırsın pek ucuz parcada degıl bılgılerıne....
volkanix
19 Ekim 2010, 22:34
@ overcloud
hayırlı olsun
hoşgeldin aramıza
umarım menun kalırsın motorundan
sorularına cevap veremeyceeğim bilmediğim için
ninja'nın farları gece sürüşünde fena değil ancak zifiri karanlıkta yani yolda hiç ışık olmadığında insan biraz daha güçlü bir şey arıyor gibi
özellikle 100km'nin üzerine çıktığınızda
ama ne de olsa gece sürüş her zaman tehlikeli
yine de iyi diyebilirim farlarına
dün gece bir denemem yani sürüşüm oldu otobanda 100 ve 120 km ortalamayla gitmeye çalıştım
gerçi biraz acemilikte var bende o yüzden virajlarda kendimi çok güvende hissetmedim nedense ama dediğim yerler zifiri karanlık yerlerdi..hiç ışık yoktu
tutku1982
19 Ekim 2010, 22:38
merhaba arkadaşlar,
bugün bi ninja250 için kapora bıraktım (yeşil renk) kısmet olursa cuma günü noter işlemlerini tamamlayıp yeni motorumun sahibi olacağım :) sahibi evlendiği için satıyormuş motoru. göze batmayan bir iki ufak tefek çiziği var, bunun dışında benimle gelen bir usta ile birlikte baktık usta da beğendi motoru bende kaporayı bıraktım.
belki aranızda plakayı bilen vardır, 34 SRZ 96. motor 7bin km'de bana söylediğine göre garantisi hala devam ediyormuş. ayrıca kawasaki motorlara 10bin km'e kadar garanti veriyor diye bir şey söylendi bana bu bilgi doğru mu acaba?
merak ettiğim diğer bir şey ninja'nın farları gece sürüşlerinde nasıldır? önceki motorum cbr125'e h4 halojen ampuller takmama rağmen yine zayıf kalıyordu.
@shule: genelde tüm motorların plakalık kısmı ve kuyruğu çok itici görünüyor, özellikle türkiye'de motosikletlere otomobil plakası(!) boyutlarında plaka takıldığı için daha da çirkin duruyor..
öncelıkle hayırlı olsun alınan motor ömer cakkal adında bırınemı ait....aydınlatması tek kelımeyle mukemmel dıyebılırım..
overcloud
19 Ekim 2010, 22:45
@tutku: iyi dileklerin için teşekkürler. motorun sahibiyle tanışma şansım olmadı o yüzden ismini bilmiyorum, ben galericiyle anlaştım ve motorun satışını vekaletname ile yapacak. (Galeri sahibinin ismi Yılmaz Aydemir, 2009 Türkiye pist şampiyonuymuş.)
@volkanix: gece o kadar hızlı gitmem zaten :) ama yavaş gitse de insan kendini güvende hissedecek kadar bir aydınlatmaya ihtiyaç duyuyor doğrusu. abimde pegasso 650 var, onun farı otomobil farları gibi aydınlatıyor.
@kckr: ninja'nın kuyruğunu kesmedende iptal etmek mümkün, bu konu başlığı altında bir link vardı resimlerle nasıl yapıldığını gösteriyordu. önceki sayfalarda görebilirsin.
buraya yazarken aklıma geldi linki favorilerime eklemiştim:
http://www.kawiforums.com/ninja-250r/121552-targa-no-cut-fender-eliminator-diy.html
kuyruk iptalini kimseye tavsiye etmem, cbr125'im de kuyruk iptal edilmişti, ıslak zeminde ve yağmurlu havalarda çamur içinde kalıyordum. işin daha da kötü yanı, arka lastikten sıçrayan sular artçı koltuğunun ordan akarak selede toplanıp bacaklarımın ıslanmasına neden oluyordu.
cHreSs
19 Ekim 2010, 22:54
@tutku: iyi dileklerin için teşekkürler. motorun sahibiyle tanışma şansım olmadı o yüzden ismini bilmiyorum, ben galericiyle anlaştım ve motorun satışını vekaletname ile yapacak. (Galeri sahibinin ismi Yılmaz Aydemir, 2009 Türkiye pist şampiyonuymuş.)
@volkanix: gece o kadar hızlı gitmem zaten :) ama yavaş gitse de insan kendini güvende hissedecek kadar bir aydınlatmaya ihtiyaç duyuyor doğrusu. abimde pegasso 650 var, onun farı otomobil farları gibi aydınlatıyor.
@kckr: ninja'nın kuyruğunu kesmedende iptal etmek mümkün, bu konu başlığı altında bir link vardı resimlerle nasıl yapıldığını gösteriyordu. önceki sayfalarda görebilirsin.
http://www.kawiforums.com/ninja-250r/121552-targa-no-cut-fender-eliminator-diy.html
kuyruk iptalini kimseye tavsiye etmem, cbr125'im de kuyruk iptal edilmişti, ıslak zeminde ve yağmurlu havalarda çamur içinde kalıyordum. işin daha da kötü yanı, arka lastikten sıçrayan sular artçı koltuğunun ordan akarak selede toplanıp bacaklarımın ıslanmasına neden oluyordu.
valla ıkı gunde Nınja cı oldun :queen: bız hala yardırıyoz cbr la :)
mertyasartav
19 Ekim 2010, 22:56
vay vay vay cbr 125 in aktif elemanı bizim forumu canlandırmaya geliyor.
o motoru görmüştüm ben beğenmiştim fakat o zaman param yetmemişti.
120 yapmam diyorsun da cbr den sonra 120 yavaş gelmeye başlıyor :)
haydi hayırlı olsun, senin kadar motoruna özen gösteren biri bizi de bol bol bilgilendirir artık :)
forewer
19 Ekim 2010, 22:58
Güle güle kullan, kazasız belasız sürüşler.:cat:
tutku1982
19 Ekim 2010, 23:05
Güle güle kullan, kazasız belasız sürüşler.:cat:
bu gün cıkamadım kusura bakma baska zamana yaparız beraber...
forevermore
19 Ekim 2010, 23:05
Güle güle kullanırsın kazasız belasız inşallah :) kuyruk iptaline gerek yok arkadaşlar yahu var bir maksadı ki konuyor çamur olayı berbattır adamı canından bezdirir...
tutku1982
19 Ekim 2010, 23:07
vay vay vay cbr 125 in aktif elemanı bizim forumu canlandırmaya geliyor.
o motoru görmüştüm ben beğenmiştim fakat o zaman param yetmemişti.
120 yapmam diyorsun da cbr den sonra 120 yavaş gelmeye başlıyor :)
haydi hayırlı olsun, senin kadar motoruna özen gösteren biri bizi de bol bol bilgilendirir artık :)
mert bızım grubun havası artıkca artıyor:cat:
forewer
19 Ekim 2010, 23:11
bu gün cıkamadım kusura bakma baska zamana yaparız beraber...
Ne kusuru be canın sağolsun.
overcloud
19 Ekim 2010, 23:35
cuma günü hele bi gelsin, noterden çıkayım motorun üzerine oturmadan daha satın almış saymam kendimi. :)
zzr250 almaktan son anda vaz geçtim, direkten döndü diyebilirim hatta. usta ilede konuşmuştum görmeye gidecektik fakat ileride motoru satmakta zorlanırım diye vazgeçtim. yoksa zzr250 geniş selesi, arkaya çanta takılabilmesi ve eklenecek soft yan çantalarla birlikte bnim için seyahatlerde daha kullanışlı bir motor gibi görünüyor :) ninja'da cbr125'te oldugu gibi sırt çantası taşımaya devam. :) (ameleliğe devam diyecem dilim varmıyor :P)
bu arada farkettiniz mi bilmiyorum ama zzr250'nin göstergeleri çok hoş duruyor, keşke ninja'da da kırmızı ibre ve göstergeler kullanılmış olsaydı.
Tavsiye ederim. Daha gelmedi görmedim ama olsun bizde araştırdık baya :D
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/Kawasaki-Ninja-250r-08-10-Full-Fender-Eliminator-_W0QQcmdZViewItemQQhashZitem3a587a330cQQitemZ25059 2506636QQptZMotorcyclesQ5fPartsQ5fAccessories
Benım plakamda kücük buluşmaya gelen arkadaşlar görmuslerdır fakat yinede dediğiniz gibi o çamurluk cok kotu. O sökülüncede farın altı boş kalıyor. Yurtdısında kuyruk altı için hazır kapaklardan var sipariş ettim aralıkta arkadaşım getiricek. Kestirince hoş durmuyor.
bunu sanırım bu sitede görmustum..o dısardan gelen parcayı uygulamalı göstermişlerdi..bitince güzel olmusdu hatırlıyorum ama zahmetlı herkesin yapabılcegı bısı dııldı sanırım..
buarada ben bu tip gecmiş konuları bulmakda zorlanıyorum..o arama cubugunu kullanabilen varmı aramızda:silent::silent::silent:
bunu sanırım bu sitede görmustum..o dısardan gelen parcayı uygulamalı göstermişlerdi..bitince güzel olmusdu hatırlıyorum ama zahmetlı herkesin yapabılcegı bısı dııldı sanırım..
buarada ben bu tip gecmiş konuları bulmakda zorlanıyorum..o arama cubugunu kullanabilen varmı aramızda:silent::silent::silent:
600 lüğe geçmiyor musun daha? Seninkini de ben almaya çalışırım, benim için de plakalık sorun değil... :cat::queen:
600 lüğe geçmiyor musun daha? Seninkini de ben almaya çalışırım, benim için de plakalık sorun değil... :cat::queen:
bak motoruma bısı olursa senden...aldıgımdan beri gözun var...vercem sana yazın..paraları hazırla...
bak motoruma bısı olursa senden...aldıgımdan beri gözun var...vercem sana yazın..paraları hazırla...
Allah korusun motoru da seni de :) Çok çabalıyorum bakalım yaza kadar biriktireceğim :) :rendeer:
Allah korusun motoru da seni de :) Çok çabalıyorum bakalım yaza kadar biriktireceğim :) :rendeer:
hadı bakalımmm..hayırlı işler sana...çarcur etme paraları...:cat:
---------- Mesaj ekleme zamanı: 01:52 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 01:43 ----------
merhaba arkadaşlar,
hayırlı olsun öncelikle...aynı yoldayız demekkı senle..bendede daha önce cbr125 vardı..ama sımdı 600rr insallah..gece sürdüm cok rahat geldi ama yınede gecee sürüşü pek tavsiye edilmez biliyorsun dımı??zevk ıcın bınıyoruz nede olsa..kendımızı kasmaya ne gerek var..
10bın garantı varmı volkanix?sen daha yeni aldın ben unuttumda..:silent:ama sonucda ustada bıtıyor hersey..bu şu garantıye girmez işçilik garantıye gırmez dıye ...:pr:
overcloud
20 Ekim 2010, 11:30
günaydın arkadaşlar :)
aslında garantiden yana bir çekincem yok, motoru kendi ustama götürmeyi tercih ederim. gece sürüşüyle ilgili olarak sadece işten çıkınca kışları hava kararmış olduğu için aydınlatmaya ihtiyaç duyuyorum, biraz mecburiyetten yani :) yoksa gece sürüşlerini bende tercih etmiyorum.
plakalıkla ilgili olarak yukardaki mesajımdaki linkte yer alan fotoğraflarla bi ustaya giderseniz belki size yardımcı olabilirler. motomax'te satılan 10liralık bir plakalık var, cbr125'imde kullanmıştım, iş görür diye tahmin ediyorum.
bu arada siz ninja'yı ne kadar süre kullandıktan sonra 600cc'ye geçme ihtiyacı duydunuz?
mertka
20 Ekim 2010, 12:42
overcloud : cıbıra ilk binişimi hatırlıyorumda ne makina be kardeşim lan ben bunu beş sene kullanırım honda işte ufağa bile roket gibi falan diyordum hızlı geliyordu ilk motorum ilk motor tecrübemdi 1 yıl kullandıktan sonra yetersiz gelmeye başladı eskiden uzun yollar çok keyifli geçiyordu ama 1. yıldan itibaran sıkıcı olmaya başladı 120 km hız ve bir süreden sonra rahatsız eden titreşim (1 1.5 saat)
yani demek istediğim ninjada sana uzun bir süre yeterli gelecektir heleki cıbırdan sonra:cat:
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO