PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kawasaki Kawasaki Ninja 250R Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

Sayfa : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 [165] 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182

CEM.
18 Mayıs 2013, 12:00
S.a ninja kullanıcıları herkeze selamlar. yaklaşık 2 haftadır piyasaya pusmuş durumdayım ama 8bin tlye hiç ninja bulamadım . ninjanın tam olarak piyasasını bilmedigim için sizlere danışmak istedim bu motorun piyasası tam olarak kaç civar aralıgında ? yoksa bu sahibindendeki fiyatlar yaz nedeniyle şişirilmişmi ? zaten 2 elin parmagını geçmicek kadar az var

Bxrxk
18 Mayıs 2013, 13:30
Merhaba Arkadaşlar,
Bugün motorumun ilk bakımı nihayet yapıldı, fırsat bulmuşken genel konulara kısaca yorumlarımı ekleyip, bir de uzmanlık sorusu sormak istiyorum.
Bakım 115tl tuttu. Faturaya baktım ve işlem yapılırken başında durdum. Motul yağ kullanıyorlar (25tl*2) 2lt, yağ filtresi değişiyor(25tl) ve 40 tl de işçilik alıyorlar.
Lastik havaları kontrol ediliyor,motor üzerindeki her vidayı tek tek kontrol ediyorlar...

Yakıt tüketimi... 50tl alıp, 300-320km arası yol gidiyorum ışık yanıyor.
Max hız 120-130km olacak şekilde genelde hep TEM de kullanıyorum,sürekli uzun yolda çok dur kalk olmadan kullanıyorum yakıta etkisi olacağını düşündüğüm için bunu da belirteyim.

Soruma gelince, motorun aynalarının açısını biraz daha genişletmek için ne yapılabilir die sordum bakım esnasında, ellerinde ER6 F için olan ayna uzatmalarından varmış, aynaları 3 cm daha dışarı alıyormuş, muhtemelen açıyı genişletecektir ama fiyatı 65euro imiş. Fiyat bana çok yüksek geldi, bu konuda bana önerebileceğiniz herhangi bir çözüm var mıdır?

Teşekkürler.

orhanyor
18 Mayıs 2013, 16:08
S.a ninja kullanıcıları herkeze selamlar. yaklaşık 2 haftadır piyasaya pusmuş durumdayım ama 8bin tlye hiç ninja bulamadım . ninjanın tam olarak piyasasını bilmedigim için sizlere danışmak istedim bu motorun piyasası tam olarak kaç civar aralıgında ? yoksa bu sahibindendeki fiyatlar yaz nedeniyle şişirilmişmi ? zaten 2 elin parmagını geçmicek kadar az var

yilina kilometresine ve temizligine bagli olarak fiyat cok fazla degisebilir. yeni ve km si az sorunsuz bir ninjayi 10bin tas catlasin 9.500 den assagi bulman zor gibi. ben mesela 3 hafta once kendi ninjami 10bine sattim ve uzerinde hic bir extrasi yoktu herseyi stock sayilirdi sadece bir xenon far ve tank pad vardi. ayrica forumda ninjalarini 9500 e satanlarda oldu.

---------- Mesajlar birleştirildi - 15:08 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:05 ----------

Merhaba Arkadaşlar,
Bugün motorumun ilk bakımı nihayet yapıldı, fırsat bulmuşken genel konulara kısaca yorumlarımı ekleyip, bir de uzmanlık sorusu sormak istiyorum.
Bakım 115tl tuttu. Faturaya baktım ve işlem yapılırken başında durdum. Motul yağ kullanıyorlar (25tl*2) 2lt, yağ filtresi değişiyor(25tl) ve 40 tl de işçilik alıyorlar.
Lastik havaları kontrol ediliyor,motor üzerindeki her vidayı tek tek kontrol ediyorlar...

Yakıt tüketimi... 50tl alıp, 300-320km arası yol gidiyorum ışık yanıyor.
Max hız 120-130km olacak şekilde genelde hep TEM de kullanıyorum,sürekli uzun yolda çok dur kalk olmadan kullanıyorum yakıta etkisi olacağını düşündüğüm için bunu da belirteyim.

Soruma gelince, motorun aynalarının açısını biraz daha genişletmek için ne yapılabilir die sordum bakım esnasında, ellerinde ER6 F için olan ayna uzatmalarından varmış, aynaları 3 cm daha dışarı alıyormuş, muhtemelen açıyı genişletecektir ama fiyatı 65euro imiş. Fiyat bana çok yüksek geldi, bu konuda bana önerebileceğiniz herhangi bir çözüm var mıdır?

Teşekkürler.

dostum soyle bir urun buldum ebayde, kargo dahil 43 dolara kapina kadar gelir. http://www.ebay.com/itm/Mirror-Extenders-Spacers-2008-2012-Kawasaki-Ninja-250R-EX250-EX-250-/380641693592?pt=Motorcycles_Parts_Accessories&hash=item58a0034f98&vxp=mtr

muratlion
18 Mayıs 2013, 17:01
woltrath adam gibi resim koy senin dedene çok benziyor gerçek ninja severler yorum yapsın sahtekarlarlar değil hyosungcular ve cbr cılar foruma sızmış.sahtekar olma delikanlı ninjacı ol canımı ye. adam gibi yorum yap.

wolrath
18 Mayıs 2013, 21:08
hep dıyorum. motorcuların en buyuk eksıgı, musterı profılı. apaçi oranı yuksek. duzgun adamlar da , bunlar yuzunden kotu muamele goruyor...

Bxrxk
18 Mayıs 2013, 21:32
Teşekkürler OrhanYor, tam olarak aradığım budur...

muratlion
19 Mayıs 2013, 00:16
hep dıyorum. motorcuların en buyuk eksıgı, musterı profılı. apaçi oranı yuksek. duzgun adamlar da , bunlar yuzunden kotu muamele goruyor...
polemi
k yaratma apaçi kullanıyorsan apaçi forumuna glt.biraz apaçilik öğren kardeşim.geziye gelirsen dikkat et ninjaların rüzgarına kapılıp apaçileşme sonra yoldan toplamayalım seni eğer ninjan yoksa forumdan senin içln para toplarız merak etme kardeşim.

orhanyor
19 Mayıs 2013, 04:17
Teşekkürler OrhanYor, tam olarak aradığım budur...
aslinda tanidik bir tornaci olsa bu parcalari istedigin gibi hatta daha iyisini yaptirirsin, bu parcada pek zora benzemiyor. boyle ufak tefek ama cok daha zor parcalari tornaci arkadaslarina yaptiran motorcu arkadaslar gordum. bitmis bazi parcalari gordum hakikatten meslegin hakkini veriyorlar :)

wolrath
19 Mayıs 2013, 10:25
lınktekı parca tornacıda (3d cnc) astarından pahalıya gelır benden soylemesı :) ebaydan guvenılır bı satıcı daha ıyı bı secım olur kanımca.

Nexthor
20 Mayıs 2013, 01:00
İyi forumlar arkadaşlar bi arkadaşa bakıp çıkıcam :D İzmir Buca Evka-1 deki siyah ninjanın sahibi buralardamı :D Hep goruyorum motor ustunde degılken, yakalayamadım bı turlu Siyah cbr250 benım yolda gorursen dur bı saga sola bak oralardayımdır kesın tanısalım...

diablo5506
20 Mayıs 2013, 04:51
merhaba arkadaslar sonunda ninja almaya karar verdim fakat ikimci el alacagim scooter kullandim artik vitesli zamani , uzun bi sure oyle 600 luk flan dusuncem. universite-ev arasi git gel olacak bana bide arada sirada gezi ama kafama takilan bi iki soru var... Kac km de olanlara bakmaliyim yani 9-10 bindeki makine yipranmis midir? alirsam kac km daha buyuk sorun olmadan goturur beni?

mastem13
20 Mayıs 2013, 10:26
merhaba arkadaslar sonunda ninja almaya karar verdim fakat ikimci el alacagim scooter kullandim artik vitesli zamani , uzun bi sure oyle 600 luk flan dusuncem. universite-ev arasi git gel olacak bana bide arada sirada gezi ama kafama takilan bi iki soru var... Kac km de olanlara bakmaliyim yani 9-10 bindeki makine yipranmis midir? alirsam kac km daha buyuk sorun olmadan goturur beni?

dostum benim sattığım ninja 15,000 deydi ve hiçbir sorunu yoktu bana göre uzunca bi süre sorunsuz binersin. 9-10 bin çok fazla bi km değil ninja için diye düşünüyorum.

hayvan
20 Mayıs 2013, 19:10

Subap ayari yapilmasi gerekebilir.
Servis kitabina gore yaklasik 10000(emin degilim), pratikte (kotu kullanilmazsa) 15000 de bir subap ayari yapilmasi gerekiyor.
Bunun disinda bakimsiz kallmazsa 100000 km yi asabiliyormus motor.

diablo5506
20 Mayıs 2013, 20:48
cevaplarınız için çok teşekkür ederim... sanırım önceliği 4-5 bin km yapmışlara vereceğim fakat bulamazsam, temiz bakılmış 9-10 bin km aralığında olanlara da kayabilirim... Tekrar teşekkürler

gurcano
21 Mayıs 2013, 10:35
Arkadaşlar Ninja'mı sattığım için boşa çıkan Kappa TK711 çantamı da satışa çıkardım. İlgilenen olursa:
http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-aksesuar-tuning-motosiklet-kappa-tk711-soft-arka-canta-125590721/detay

xmuro312
21 Mayıs 2013, 17:43
Arkadaşlar bu motor hakkında 1. vitesdeyken kalkmıyormuş diye duydum hatta arkadan ittirerek kaldıtıyorum diyen bile var doğrumu

Ercument
21 Mayıs 2013, 17:57
Arkadaşlar bu motor hakkında 1. vitesdeyken kalkmıyormuş diye duydum hatta arkadan ittirerek kaldıtıyorum diyen bile var doğrumu

Senin ne işin var Ninjayla, sen kübanı soğutup soğutup bin be kardeşim (anladın sen onu:)) polemiğin ne faydasını göreceksin.

xmuro312
21 Mayıs 2013, 20:33
Senin ne işin var Ninjayla, sen kübanı soğutup soğutup bin be kardeşim (anladın sen onu:)) polemiğin ne faydasını göreceksin.

yok abi yazın bu motoru alıcamda o yüzden sordum :cherry:

orhanyor
21 Mayıs 2013, 22:31
kim soylemisse dogru soylemis, benimkindede ayni sorun vardi. mahalleden hep rica ederdim birine bir el at diye. allahin sevgili kulu cok hep yardim ederdi birileri.

muratlion
22 Mayıs 2013, 00:35
sen cbr hyosung daelim yada son çıkan 150 km hıza 20dakikada bile zor çıkan inazuma mı zannettin . Ninja=tüfek mermisi .taklitlerinden sakının...

rebelrider
22 Mayıs 2013, 02:25
Forma girip misli muslu konusan iskembeden sallyan adamlara ayar oluyorum sorsan ninjanin ustune oturmamistir

ninjet
22 Mayıs 2013, 10:22
kim soylemisse dogru soylemis, benimkindede ayni sorun vardi. mahalleden hep rica ederdim birine bir el at diye. allahin sevgili kulu cok hep yardim ederdi birileri.

hahah sabah sabah iyi güldüm :))) süper olmuş.

NoVaRiX
22 Mayıs 2013, 10:30
Dizel mi bu Ninja 250R yoksa benzinli mi?.. :P

O değilde beyler, aranızda 1.90'ın üstünde olup bu makineyi kullanan var mı? Nasıl, rahatlık vs.?

Ercument
22 Mayıs 2013, 10:49
Dizel mi bu Ninja 250R yoksa benzinli mi?.. :P

O değilde beyler, aranızda 1.90'ın üstünde olup bu makineyi kullanan var mı? Nasıl, rahatlık vs.?

1.90 ve üstünde dizler sıkıntı yaratır diye düşünüyorum.

ibopaşa
22 Mayıs 2013, 12:46

Kalkmıyor muşşş
muş luyla mışlı cümlelere itimat edip gelip buraya bilgi kirliği yaratmayın yahu!!!.. hiçmi youtube açmazsınız hiçmi araştırmazsınız..:jocolor:

rebelrider
22 Mayıs 2013, 14:32
Arkadaslar gecen sene sattigim 2010 model 12000 km deki ninjayla cok rahat 175 km yi goruyordum. Ama simdi 2012 model 3000 km de olan ninja 160 da takilio km saatini bir kac kez kontrol ettik sapma yok gibi sizce motr daha tam acilmadigindan olabilirmi ilk bakimini serviste yaptirdim castrol koydular cok hosuma gitmedi daha onceki motosiklet de ipone kullaniyordum cok iyidi yarin gidip buna da ipone koyydurayim diyorum daha yag degisimine 2000 km var Ninjayla 10000 kmleri deviren arkadaslar bu konuda varsa yorumlariniz simdiden tesekkuler

John Abruzzi
22 Mayıs 2013, 15:41
ben 20 bin yaptım ara sıra banada oluyor o normal birşey,yani demek istediğim, 250 cc küçücük motoru dibine kadar zorluyoruz, zaten bu aletin limitleri 170 180, son süratinde giderken rüzgar ın yönü, yolun yokuşu ıvır zıvırı 160 ile 180 arasında gidip gelmemizi sağlıyor,ki bana kalırsa fazla da zorlamamak lazım:)

bu arada dün kawi kartal servisine gittim,orada bütün kawilerin bakım ve işcilik fiyatları listede yazıyordu, ninja 250 nin 20 bin bakımı fiyatı 235(parça) 85(işcilik) şeklindeydi,ben böyle bir listeyi ilk defa görüyorum haberiniz olsun dedim

John Abruzzi
22 Mayıs 2013, 20:26
Kalkmıyor muşşş
muş luyla mışlı cümlelere itimat edip gelip buraya bilgi kirliği yaratmayın yahu!!!.. hiçmi youtube açmazsınız hiçmi araştırmazsınız..:jocolor:

aslında arkadaş muşlu cümle söylemiyor o cümleleri ben söylemiştim de makarasına söylemiştim,yani o arkadaşın bunları anlayamaması bukadar zor olmamalıydı.

o cümlem :) ninja kullanıcısıyım,1. vitesde arkadan biri itmeden kalkamıyorum bende satıcam yakında,ışıklarda motordn inip iterek kaldırıyorum.

wolrath
22 Mayıs 2013, 22:16
sen cbr hyosung daelim yada son çıkan 150 km hıza 20dakikada bile zor çıkan inazuma mı zannettin . Ninja=tüfek mermisi .taklitlerinden sakının...

dıger markalara bok atmadan ya da kendı motorunu tanrılastırmadan cumle kuramaz mısın sen?

daha onceki mesajlarında 43 yasındayım demıssın.
43 degil de 13 olabılır mı acaba...

mesajlara gel.(toplasan 10tane mesaj atmıs ama cogunlugu boyle.).boyle bır kullanıcının nınjacı olması uzucu.su guzelım baslıgı keske kırletmese.

*2 aylık ninja kullanıcısıyım motorum 2009 model performansı diğer kullandığım motorlara oranla çol torklu ve yüksek devirli 250 cc sınıfında üretilmiş en iyi makinadır.performans=ninja kawasaki yapana kadar eniyisi bu....
*polemik yaratma apaçi kullanıyorsan apaçi forumuna glt.biraz apaçilik öğren kardeşim.geziye gelirsen dikkat et ninjaların rüzgarına kapılıp apaçileşme sonra yoldan toplamayalım seni eğer ninjan yoksa forumdan senin içln para toplarız merak etme kardeşim.
*fevzikeleş kardeşim sen nasıl ninja sevdalısısın anlamadım forumda aylarca ninjanı öve öve bitiremedin yok şunu aldım yok bunu motoruma taktım yok benim ninjam şöyledir böyledir aylarca kafamızı ütüledin
*çelikat denen o cahal kişide honda 954rr varmış herhalde yolda kawasaki zx10 dan bir darbe yemişki bir akrabasının aldığı ninja 250yi kötüleyip çin motorlarına benzetmiş ayrıca kawasaki markasına hakaretler edip duruyor bu kişinin moderatör tarafından neden banlanmadığını öğrenmek isteriz kawasaki cemaati olarak.aksi takdirde bu iş honda kawasaki kavgasına dönecek .
*çelikat kardeşim 19 sayfadır senin cahilce edilmiş laflarını okuyoruz yaw insan biraz bilgi edinir ondan sonra yazar sırf vakit geçirmek için bir markanın ve o markada dünyanın bir numaralı bir markasıysa ve o markanın ninja 250 modeline samuraymı ninjamı tenekimi dersen bu hoş bi hareket olmaz.bilmemek diğil öğrenmemek ayıp. sen kawasaki ninja 250 modeline rezalet diyorsan açıkla ozaman ninja 250 ye rakip hangi 250 lik motoru rakip görürsün yalnız 33 hp lik bir motor çift silindirli dikkatini çekerim.yolda gördüğünde gözünü almıyorsun tabii kedi ulaşamadığı ciğeri mundar edermiş kardeş.
*fevzi keleş kardeşim ninjanı satman bence iyi olmamış 250cc motorlar arasında dünyadaki bütün motorsiklet otoritelerinin number one olarak yorum yaptıkları ve kendi sınıfının lideri olarak seçtikleri bu mermi hızındaki şeytandan vazgeçme derim diğer 250likler onun gölgesine bile yetişemezler.sen hiç ninja filmleri izlemedin galiba rakibine sessizce yaklaşır ve onu safdışı bırakır kawasaki onun için adını ninja koymuş.şaka biryana ninja bir tutkudur bu tutkudan vazgeçme derim. Eğer vazgeçersen bu foruma yorum yapma yolun açık olsun derim.
*woltrath adam gibi resim koy senin dedene çok benziyor gerçek ninja severler yorum yapsın sahtekarlarlar değil hyosungcular ve cbr cılar foruma sızmış.sahtekar olma delikanlı ninjacı ol canımı ye. adam gibi yorum yap.
*çelikat mı desem tenekeatmı desem birde yardakçısı tunatour siz yolda kawasaki kullanan birisinden birkaç kez darbe yemişşinizki oranız buranızı oynatarak saçma sapan cevaplar veriyorsunuz. şimdiye kadar kawasaki attığınız çamurları dikkat edin yolda kawasaki kullanan bir arkadaş yedirmesin size.

rebelrider
23 Mayıs 2013, 02:29
wolrath mok atma konusunda celikatdan sonra seni tek gecerim.ama söz konusu hondaysa toz kondurmazsin.

Twin
23 Mayıs 2013, 08:53
wolrath mok atma konusunda celikatdan sonra seni tek gecerim.ama söz konusu hondaysa toz kondurmazsin.

rebelrider benden büyüksündür yaşıtızdır ufaksındır. Ben en güzeli abi diye hitap ediyim. Öncelikle Wolrath'ı tanıyorum ve kendisinin yapısını az çok biliyorum. Yazdıklarına bir bak bakalım hiç bir yerde Ninja şöyle, Ninja böyle diye bir itamda bulunmuş mu? Siz kendiniz bile göstergelere kamyon göstergesi diyerek yeri geldiği zaman motorunuzu yerden yere vuruyorsunuz. Hele bir bak o adamın yazdıklarına bakalım Ninja hakkında atıp tutmuş mu?

Cbr'a toz kondurmaz.. Neden biliyormusun peki? Kendisi cbr'ı yeterince zaman kullandı ve en ufak problemi, sorunu olmadı. Başını ağrıtmadı. Cbr'a toz kondurmama sebebi motorun kullanmayan, belki de hayatında motor üzerine oturmamış bir insanın Ninja hoşuna gittiği için başka insanlara da başka yerlerde bunu kabul ettirmeye çalışmasıdır. Zorla ister ki herkes benim düşünceme sahip olsun, herkes benim beğendiğimi beğensin. Yaaa tamam sen Ninja'yı beğene bilirsin, hoş ben Ninja kullanmadım ama 250cc klasmanında ölüp, bittiğim bir motordur kendisi. Gerçekten rüyalarımı süsleyen bir makine. Gördüğün gibi Ninja benimde hoşuma gidiyor, buna rağmen ben gidipte cbr'ı yada GT250R kötülemiyorum. Wolrath (Barış Abi'nin) çekemediği tek konu cbr kullanmamış bir kişinin ya da hayatında seleye dahi oturmamış bir kişinin gelip cbr hakkında atıp tutmasıdır.

Siz Ninja kullanıyorsunuz huyunu suyunu biliyorsunuz. Kullanmayan birisi atıp tutmaya başladığı zaman buna göz yumabilir misiniz? Birde o şekilde düşünün. Kalp kırmanın alemi yok. Biz motorcu insanlarız ve bu bizim için bir zevk değil aksine büyük bir hastalık. Önemli olan gönüllerimizin bir olması.

rebelrider
23 Mayıs 2013, 11:34
Slm can kardesim sanirim ben senden buyugum bu yuzden kardesim dedim tabiki herkese kendi motoru iyidir ama hatirlatirim burasi ninja kullanicilari formu sadece bir onceki sayfaya bak senin baris abin ninjasina mermi gibi gider diyen adama ufo goren koylu resmi ile cevap veriyor hemde hic konu ile alakasi yokken bu formu iki yildir takip ederim ve daha eski sayfalarinida okudum yani ornekleri cogaltabilirim forumlara giriyoruz cunku bilgi paylasimi fikir alis verisi yapmak icin haksiz isem soyle ama gelip bizlerin yaptigi sahsi tercihler yuzunden salak yerine koymaya calismak kullandigimiz motosikletleri kotulemek hic hos degil zira bende diger kullanici forumlarini ziyaret eder bilgi edinirim ama sirf o formun uyelerine gicik olsun diye birseyler yazmam saglicakla kal

muratlion
23 Mayıs 2013, 12:04
wolrath kardeşim ninjaya ulaşamıyorsun kedi ulaşamadığı ciğeri mundar edermiş seninkide o misal yine söylüyorum eğer ninja alamıyorsan senin için forumdan para toplar ninja sahibi yaparız. herkes 10 tl yollasın yardımım dokunduysa ne mutlu bana.

metci
23 Mayıs 2013, 12:33
wolrath kardeşim ninjaya ulaşamıyorsun kedi ulaşamadığı ciğeri mundar edermiş seninkide o misal yine söylüyorum eğer ninja alamıyorsan senin için forumdan para toplar ninja sahibi yaparız. herkes 10 tl yollasın yardımım dokunduysa ne mutlu bana.

Arkadaş zaten 600RR kullanıcısı, para toplamana gerek yok :cat:
Daha 1 haftalık üye olup eski üyelere ahkam kesmekte yeni moda oldu...

muratlion
23 Mayıs 2013, 13:22
ben başka markaların forumlarına girerken o markaya çamur atarak yorum yapmam ölçülü ve düzeyli yorum yaparım o markaya ama arkadaşlar hemen yok ninja böyleymiş şöyleymiş cbr 250 de hyosung da daelim roadwinde inazumada kullanıp test ettiğim motorlardır.fakat hiçbiride şahsi kanaatim ninja 250r ın gölgesine bile yetişemezler.özellikle cbr kullananlar tek silindirli motorlarıyla bir eziklik yaşıyorlarsa kendi forumlarında kendi aralarında eğlene dursunlar.

vejihi
23 Mayıs 2013, 15:54
Herkese merhaba,

Motoru 3 gün önce aldım. Henüz yaklaşık 150 km binebildim. Şimdilik her şey yolunda tek sıkıntı ilk 800 km 4000 devirin altında kullanmak. Ama o da çok problem değil hatta belki öğrenmem ve motora alışmam için bir avantaj. (biraz polyanna'cılık oldu...)

Bu arada Novarix'in sorusunu cevaplayayım dedim. Boyum 1.90 ve 90 kiloyum. Henüz fazla kilometre yapmadım ama dün yaklaşık 1.5, 2 saat motorun üzerindeydim. Belki yeni motorun heyecanından da olabilir ama herhangi bir rahatsızlık ya da üzerinden inme ihtiyacı duymadım. Tabi "1.90'ın üzeri" biraz geniş bir aralık olabilir yani 1.99 olursan sorun yaşar mısın bilemiyorum. Tek söyleyebileceğim şu an benim boyutlarımda biri için her şeyin yolunda olduğu.

Herkese güvenli ve keyifli sürüşler...

Twin
23 Mayıs 2013, 16:37
Slm can kardesim sanirim ben senden buyugum bu yuzden kardesim dedim tabiki herkese kendi motoru iyidir ama hatirlatirim burasi ninja kullanicilari formu sadece bir onceki sayfaya bak senin baris abin ninjasina mermi gibi gider diyen adama ufo goren koylu resmi ile cevap veriyor hemde hic konu ile alakasi yokken bu formu iki yildir takip ederim ve daha eski sayfalarinida okudum yani ornekleri cogaltabilirim forumlara giriyoruz cunku bilgi paylasimi fikir alis verisi yapmak icin haksiz isem soyle ama gelip bizlerin yaptigi sahsi tercihler yuzunden salak yerine koymaya calismak kullandigimiz motosikletleri kotulemek hic hos degil zira bende diger kullanici forumlarini ziyaret eder bilgi edinirim ama sirf o formun uyelerine gicik olsun diye birseyler yazmam saglicakla kal

Abi dediğin gibi ama ben sanmıyorum ki Barış abi bir art niyet taşısın. Ufo gören masum köyle misali koyduğu resimle belkide şuanda 250cc bir makineye biniyorsun, hele bir 600-1000cc klasmanında bir makinaya bin o zaman mermiyi görürsün şimdi yaptığın mermi benzetmesini belkide bu yüzden eleştirmiştir. Ben çok eskilerden takip ederim bu forumu. Daha ilk sayfalarından beri. Uğur abi, overcloud, Dream kiiler (Kürşat abi) daha niceleri gelip geçti. Hepsinide tanırım az çok. Kürşat Abi'yi çok severim mesela. Çok sıcak kanlı, samimi bir yaklaşımı var. Bende bu konu hakkında daha yorum yapmıyım en iyisi. Sağlıcakla kalmanız dileğiyle... Allah'a emanet olun. Cümleten tekeriniz düz bassın.

orhanyor
23 Mayıs 2013, 16:46
Herkese merhaba,

Motoru 3 gün önce aldım. Henüz yaklaşık 150 km binebildim. Şimdilik her şey yolunda tek sıkıntı ilk 800 km 4000 devirin altında kullanmak. Ama o da çok problem değil hatta belki öğrenmem ve motora alışmam için bir avantaj. (biraz polyanna'cılık oldu...)

Bu arada Novarix'in sorusunu cevaplayayım dedim. Boyum 1.90 ve 90 kiloyum. Henüz fazla kilometre yapmadım ama dün yaklaşık 1.5, 2 saat motorun üzerindeydim. Belki yeni motorun heyecanından da olabilir ama herhangi bir rahatsızlık ya da üzerinden inme ihtiyacı duymadım. Tabi "1.90'ın üzeri" biraz geniş bir aralık olabilir yani 1.99 olursan sorun yaşar mısın bilemiyorum. Tek söyleyebileceğim şu an benim boyutlarımda biri için her şeyin yolunda olduğu.

dostum oncelikle hayirli olsun, kazasiz belasiz kullanirsin insallah. ben acikcasi kendi ninjamda o ilk 800 km de 4000 devire hic uymadim ama cokta zorlamadim, surekli ayni devirlerde kullanmamaya vede redline yapmamaya calismistim okadar. bu motorlara zaten piyasaya surmeden once redline yaptiriyorlar ancak testlerden gecerse ozaman piyasaya suruyorlar. bence en onemli ve dikkat edilmesi gereken nokta, motoru sogukken calistirdigimizda artislik olsun diye verilen o ara gazlarini hic ama hic yapmamak ve kendi rolantisinde guzelce isinmasini beklemek. 1km bile motorla gidecek olsam sabirla 5 dakika basinda durur isinmasini beklerdim kendi kendine. bu sekilde 2000 km yaptim sonuc olarak cok motorun cekisi cok sahane ustune birde yaktigi yakit cok makul seviyelerdeydi, hic bir problemlede karsilasmadim.

muratlion
23 Mayıs 2013, 17:00
vejihi kardeş öncelikle ninja aldğın için bu camiaya 1-0 önde başladın seçimini çok doğru yapmışsın motoru ilk çalıştırdığında devir saati hemen 3000 devire çıkar birkaç dakika bekle motor ısınmaya başlayayınca devir otomatik olarak rölanti seviyesi olan 1000 devire düşer ondan sonra sıfır aldıysan motoru 6000 devirden yüksek kullanmamaya çalış 2000 - 3000 kmden sonra ilk yağ değişiminden sonra gazlamaya başlarsın.ayrıca yağına dikkat et kaliteli yağ kullan serviste bakımını yaptırırsan kaliteli yağ kullanıyorlar zaten. hayırlı uğurlu olsun.

rebelrider
23 Mayıs 2013, 18:03
Herkese merhaba,

Motosikletin hayirli olsun arkadasim tekerine tas degmesin rodaj ve sonraki donemlerde takildigin biknou olursa sor elden geldigince yardimci olur ben ve forumdaki diger arkadaslar

vejihi
23 Mayıs 2013, 18:15
Arkadaşlar tavsiyeler ve karşılama için teşekkürler. İlerleyen günlerde daha sık görüşürüz umarım, selamlar...

wolrath
23 Mayıs 2013, 20:04

kımsenın tercıhınden dolayı salak yerıne koymam.pıyasada o kadar çançin aletler varken nınja'ya kolay kolay da sıra gelmez oyle davransam.elestırdıgım elbette olmustur ama bunu burada da pek yapmam.burada karsıt gorus olarak he CEVAP veren oldum ama bu goze battı.ısteyene detaylı - tarıhlı mesaj bloguda olusturabılırım :)

biri 200 yaptı nınjayla.
biri bi nınja var gerısı yalan dedı.
biri tek sılındırlıler ezıktır bla bla sacmaladı.

ucan kacan cok oluyor.halıyle cevap verıyoruz ... bunu uste alınmaya ; kendını ,sırf aynı motoru kullanıyor dıye bahsekonu arkadasların yanında gormeye gerek yok.

yoo honda'Ya da bazı konularda pıs gecırdıgım olmustur.foruma yuzlerce mesaj attıgım-onlarca paylasımda bulundugum ıcın takıp edememıssındır.dogaldır.bısey dıyemem. farklı olarak nınja baslıgında arkadasların motorlarına duzeylı-olumlu elestırıler yaptıgım-usta konusunda yardım ettıgım-parca tedarıgınde yol gosterdıgımde olmustur...

herkese iyi forumlar.

HaYaBuSa_35
24 Mayıs 2013, 02:09
Arkadaşlar merhaba arkadaşım size bir soru yöneltmemi rica etti ben şuanlık sadece olumakla yetinmekteyim arkadaşım ninjasına şöyle bir ekzoz tktırmak istiyor ama nerden nasıl nekadar olduğunu bayadır " http://m.youtube.com/#/watch?v=C_Hf8R9jbK4&desktop_uri=%2Fwatch%3Fv%3DC_Hf8R9jbK4 " araştırıyoruz ama bulamadık bizde sizden yardım istemek aklıma geldi yardım ederseniz çok memnun olurum eden etmeyen için teşekkür ederim
Tekerleğiniz düz ve kuru bassın yere :rendeer:

orhanyor
24 Mayıs 2013, 02:58
Arkadaşlar merhaba arkadaşım size bir soru yöneltmemi rica etti ben şuanlık sadece olumakla yetinmekteyim arkadaşım ninjasına şöyle bir ekzoz tktırmak istiyor ama nerden nasıl nekadar olduğunu bayadır " http://m.youtube.com/#/watch?v=C_Hf8R9jbK4&desktop_uri=%2Fwatch%3Fv%3DC_Hf8R9jbK4 " araştırıyoruz ama bulamadık bizde sizden yardım istemek aklıma geldi yardım ederseniz çok memnun olurum eden etmeyen için teşekkür ederim
Tekerleğiniz düz ve kuru bassın yere :rendeer:
videoyu izledigimde egzosu resimdeki leovince gp pro ya benzettim ama kesinlikle degil. videodakinin hatlari ve sekli biraz daha farkli. http://www.free-wheels-moto.com/images/Image/GP_PRO_1364402878.jpg
videodaki egzos danmotoya ait. Turkiye'de bulabilirmisiniz bilemiyorum ama alttaki verdigim linkten siparis edebilirsiniz, dunyanin hertarafina gonderiyolarmis. gelincede bir ustaya yada bilen birine montajini yaptirirsiniz. fiyatida fena degil 112 dolar http://www.dan-moto.com/DM_INT/zx-250-r-ninja-2008-2012-gp-extreme-product-376.html

HaYaBuSa_35
24 Mayıs 2013, 03:30
videoyu izledigimde egzosu resimdeki leovince gp pro ya benzettim ama kesinlikle degil. videodakinin hatlari ve sekli biraz daha farkli. http://www.free-wheels-moto.com/images/Image/GP_PRO_1364402878.jpg
videodaki egzos danmotoya ait. Turkiye'de bulabilirmisiniz bilemiyorum ama alttaki verdigim linkten siparis edebilirsiniz, dunyanin hertarafina gonderiyolarmis. gelincede bir ustaya yada bilen birine montajini yaptirirsiniz. fiyatida fena degil 112 dolar http://www.dan-moto.com/DM_INT/zx-250-r-ninja-2008-2012-gp-extreme-product-376.html

Peki ekzoz olarak bunu önerirmisinz veya neyi önerirsinz yardımınz içinde çok teşekkür ederim sağolun :rendeer:

orhanyor
24 Mayıs 2013, 04:17
Peki ekzoz olarak bunu önerirmisinz veya neyi önerirsinz yardımınz içinde çok teşekkür ederim sağolun :rendeer:
rica ederim yardimci olabildiysem ne ala :)
ben acikcasi egzozlardan pek anlamam oyuzden sizi leovince, akrapovic, yoshimura, twobros yada arrow gibi markalara yonlendiririm. cunku bu markalar isim yapmis ve cok kaliteli urunler ureten bilindik markalardir, dolayisiyla fiyatlarida ona gore oluyor. mesela bir onceki mesajimda resmini ekledigim egzoz yurtdisinda bile 500 dolar, ulkemizde ise 1300 lira civarinda bir fiyati vardi yanlis hatirlamiyorsam. tabi temiz ikinci ellerini cesitli yerlerdede bulabilirsiniz. butcenizi bilmiyorum ama asil istediginiz egzozun fiyati 120 dolar cikinca bir kac fiyat bilgilendirmesi yapayim dedim. gerci isin su yuzude var. tiger gibi yada daha dusuk maliyetli ama az cok tatmin edebilecek sesi cikaran markasiz egzozlarda olabilir. onuda artik forumdaki bu konuda daha tecrubeli olan arkadaslardan edinebilirsin. kac sayfa arkada bilmiyorum ama 100 tl gibi bir rakkama sahibinden.com dan egzoz alip taktiran bir kac arkadas vardi onlara sorabilirsiniz mesela.. :cat:

HaYaBuSa_35
24 Mayıs 2013, 04:48
rica ederim yardimci olabildiysem ne ala :)
ben acikcasi egzozlardan pek anlamam oyuzden sizi leovince, akrapovic, yoshimura, twobros yada arrow gibi markalara yonlendiririm. cunku bu markalar isim yapmis ve cok kaliteli urunler ureten bilindik markalardir, dolayisiyla fiyatlarida ona gore oluyor. mesela bir onceki mesajimda resmini ekledigim egzoz yurtdisinda bile 500 dolar, ulkemizde ise 1300 lira civarinda bir fiyati vardi yanlis hatirlamiyorsam. tabi temiz ikinci ellerini cesitli yerlerdede bulabilirsiniz. butcenizi bilmiyorum ama asil istediginiz egzozun fiyati 120 dolar cikinca bir kac fiyat bilgilendirmesi yapayim dedim. gerci isin su yuzude var. tiger gibi yada daha dusuk maliyetli ama az cok tatmin edebilecek sesi cikaran markasiz egzozlarda olabilir. onuda artik forumdaki bu konuda daha tecrubeli olan arkadaslardan edinebilirsin. kac sayfa arkada bilmiyorum ama 100 tl gibi bir rakkama sahibinden.com dan egzoz alip taktiran bir kac arkadas vardi onlara sorabilirsiniz mesela.. :cat:

Teşekkürler ilginiz için zaten 100 200 liralık bir eksozun bi espirisi olucağını sanmıyorum atalarımızın dediği gbi ucuz etin yahnisi kötü olur :) leo vince gp cobra diye bir eksozu var onu çok beğendim ama yani leo. Sitesine bile girdim fiyat satın almayı göremedim aslında sitesinide çözemedim yardm edersenz sevinirim tesekkürler orhanyor ve yardım edicek kişilere :) iyi geceler tatlı rüyalar size :)

John Abruzzi
24 Mayıs 2013, 04:51
100 tl gibi bir rakama alınan eksozun yakın zamanda dökülüceğini düşünüyorum,paslanmaz sacın kilosu bile kaç para olmuşken,işciliği kaplaması ıvırı zıvırı dahil edildiğinde,eksozun sırf maliyetinin bile 100 tlnin birkaç katı olması gerekir.ayrıca ısıya dayanıklılığından bahsetmiyorum bile,ama alan 100 tl fazla bir para değil önemli olan datmin olmak derseniz alınabilir tabikide :)

HaYaBuSa_35
24 Mayıs 2013, 12:20
Kawasaki ninja yani sonuçta 100 tl ekzoz tatmin edebileciğini sanmıyorum :)
akrapivic mi
leo vince mi
Muzzy mi
Yoshimura mı
the brothers mı
Arrow mu
En iyisi veya orta düzeyde hangisi iyidir teşekkürler herşey için :)

orhanyor
24 Mayıs 2013, 13:15
Kawasaki ninja yani sonuçta 100 tl ekzoz tatmin edebileciğini sanmıyorum :)
akrapivic mi
leo vince mi
Muzzy mi
Yoshimura mı
the brothers mı
Arrow mu
En iyisi veya orta düzeyde hangisi iyidir teşekkürler herşey için :)
Hepsi iyi markalar ama cikardiklari sesler farklilik gosterir. Size onerim youtube a girin. Su sekilde aramalar yapin: "ninja 250r akrapovic" yada "ninja 250r two brothers" gibi gibi.. Yani ninja 250r in sonuna egzozun markasini eklerseniz genelde o egzozdan cikan seslerin videosunu bulursunuz. Tabi gercek ses daha farkli olabilir ama assagi yukari size bir fikir verir. Mesela ben akrapovic ile two brothers arasindaki farki cok net algiliyorum ve two brothers sanki kulagimi tirmaliyor ama tabi bu sadece benim fikrim bunun tam tersini dusunup akrapovici sevmeyenlerde olabilir. O yuzden en guzeli sizin karar vermeniz.