Orijinalini görmek için tıklayınız : Kawasaki Kawasaki Ninja 250R Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
Shrieker
08 Mart 2013, 03:24
Adamlar uzun uzadıya, olayı kişiselleştirmeden iyi/kötü yanlarını yazıyorlar, kıyaslıyorlar. Mesela şuradaki (http://tinyurl.com/bwxxun7) gibi. Ama bizde olay malesef hemen her sefer kimin sXXX daha büyük meselesine dönüşüyor. Çünkü toplumca aşağılık kompleksi sahibiyiz. Bizim yaptığımız seçim her zaman her şart altında doğrudur çünkü. Doğrunun (doğruyu motordan beklenti olarak düşünün) kişiden kişiye değişebileceğini asla düşünmeyiz. Sadece bizim şeyimiz daha uzun ve kalındır, o kadar.
tomass
08 Mart 2013, 03:29
Ayip ya!!!
Nedir bu sidik yarisi!
Cbr i begenen cbr alir, ninjayi begenen ninja alir.
Hakaret seviyesine ulasan yorumlar da ne oluyor......
Artan o 1 pistonu sahiplenmişler !
Alper Kaya ve Wolraht arkadaşlarım,
önce yazdıklarımı bir kere daha okumanızı öneririm.kime ne dediğimin kelimeleri nerde bitmiş size ait olan kısımlar neresi onu önce iyi bir algılayın ve cevaplarınızı ona göre yazın.yazılan her cümle size sarf edilmemişti ama üstünüze neden aldığınızı çözemedim.noktalama işaretleri ve paragraf ne işe yarar diye Türkçe öğretmeninize sorun. ama önemli değil.
cevap bile vermemem bir konu ama halen görüyorum ki Ahkam kesen bu işin üstatları yine forumda Kİ BURASI NİNJA 250R forumu ninjanın parça fiyatları ile cıbır parça fiaytlarını gerekirse faturasını bile göstermek sureti ile daha ucuz olduğunu ispat edebileceklerini beyan ediyorlar.buradaki Ninja kullanan arkadaşlarım zaten bu fiyatların pahalı olduğunu bilerek bu motora sahip olmuş.kim idda etti ki burada ninja nın parçası ucuz diye ? yazdıklarımı bir daha okuyun sayın CIBIR cılar.marka fanatiği olsam kawa alırdım yamaha ya binmezdim ! "ninja söyle yakıyor böyle yakıyor parçası pahalı falan filan" ya güzel insanlar bunu alan adam zaten bunu biliyor siz ne diye her seferinde kendinizi tatmin etmek adına bu foruma gelip bunları yazıyorsunuz onu anlamış değilim.
benim forumu okuduktan sonra bir arkadaşım demiş ki ninja 6-6.5 lt yakıyor,ehhh artık dedim yok devenin bale papucu !şimdi benim gibi bu forumun 383 sayfasını okumuş 160 sayfasında da yorum yapmış biri olarak kafama şu takıldı."ben şimdi yeni bir başlangıç motoru almak istesem internetten araştırmak istesem,125 lik mi 250 mi arada kalsam bir de hiç bilmediğim kawa mı honda mı diye düşünsem markaları bile bilmeyen biri olarak şu forumu okusam.bi de üstüne üstlük öğrenci ya da düşük ücretle calışan biri olupta motor sevdalısı biri olupta bu forumda NİNCAAA 6.5 litre benzin yakıyoru okusam" derim o haaaaaaa.hesap yaparım ev iş arası git gel attım 100 km ben ninja alsam demek günde 30 tl civarı yol masrafım olacak ama ben bu yolu akbil yada otobüs ile attım 10 liraya gidiyorum her gün cebimden 20 lira fazla cıkacak."suya düştü benim motor hayalim" diye düşündüm.orada da ben dedim OHAAA diye.yeni bu işe gönül koymuş motosiklet tutkunu bir insanıda bu şekilde adı lazım değil bir markadan neden soğutuyorsunuz birader ? dedim buna bir cevap yazmazsam YUHHH olsun bana.aklımdan bu gecerek yazdım.işin özeti budur.
burada halen yok hava filtresini tursil ile yıkayan birinden motorculuğumu öğrencez ha ha ha modu,bir alaycılık ,15 liraya ben hava filtresi alıyom sen tursil omo alo ile yıkıyon hesabı.ya sana ne arkadaşım,ben MZ 251 aldığımda param yoktu bende su ile yıkar takardım filtreyi yedek parça yoktu param yoktu.Almanyadan getirtemiyordum parçayı.yıldım mı ? hayır inatla kendim bir çözümler üretmeye calışarak bindim motora.
ben kaza ile girdim bu foruma,beni aranızda şahsen tanıyan evine misafir olduğum , evime misafir olan arkadaşlarım var burada telefonla görüşüp yüzünü görmesemde bu forum sayesinde can olduklarım var.ama aradaki araç MOTOSİKLET tir.bakın ninja 250r demiyorum.
bir söz de sana sayın binrr ı olupta yanına cıbır alıp "aslan besleyen yemini düşünmez " lafıma takılıpta 250 lik makineden ASLAN mı olur diyen arkadaşım.senin için belki aslan binrr dır fakat bu forumdaki ve yeni motosiklete binen arkadaşlarımında bir aslanı var.onlar için ninja da cbr da ASLAN dır.kimseyi küçük görme.senin yazdıklarından da burada yeni başlamak isteyen ve bu forumu okuyan ve ayrıca 250 cc bir motoru olupta onu rüyasında yada üzerine bindiğinde ASLAN a benzeten arkadaşlarıma saygısızlık edemezsin.madem çok KELLEN İŞLİYİR (Azerice dir) ben gidip 1000RR ın yanına CBR 250 almazdım.Hani Aslan kaplan hesabı.gider bi scooter alırdım.ki zaten aldım.
madem ki işin içinde KAPAK var ! Fuar dan aşağıdaki resimlerdekilerin yanına 2013 Suzuk GSX-R 1300 aldım yine siyah.4 e 1 R55 yoşi ile bu da sana ;)
ayrıca boş gezenin boş kalfası gibi her an burada "şunu yazdım bakalım kim atlamış hemen ona cevap yazayım" kafasında ve aylaklıkta biri değilim.keyfim isterse girer okurum canım istersede foruma yazarım.
herkes baksın dalgasına !
http://img823.imageshack.us/img823/2577/40876410151339274131585.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/823/40876410151339274131585.jpg/)
Uploaded with ImageShack.us (http://imageshack.us)
enginar
08 Mart 2013, 05:02
Yeni motorun hayırlı olsun abi.
kuzular...bide araya Dogo
http://img195.imageshack.us/img195/2967/73467010151312604056585.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/195/73467010151312604056585.jpg/)
http://img585.imageshack.us/img585/8173/20130201213935.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/585/20130201213935.jpg/)
http://img526.imageshack.us/img526/2795/20130224134837mp4snapsh.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/526/20130224134837mp4snapsh.jpg/)
https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=96FtCkFoosc
---------- Mesajlar birleştirildi - 03:21 ---------- bir önceki mesaj zamanı 03:16 ----------
Yeni motorun hayırlı olsun abi.
sagol biraderim.darısı başına.Allah sana da gönlüne göre nasip etsin.her zamana sapanca da kahvaltıya yine gelirim.bu sefer kahvaltıyı omletli yaparız,gözlemeli değil :).tekrar görüşmek dileği ile...
Abi Allah kaza bela vermesin motosikletin çok güzel. Dogo'ya bitiyorum yaa :)
Bu arada Barış abi, Oktay abi, Alper abi, siz birbirinizi tanımasanızda ben hepinizi tanıyorum. Size yakışmıyor abilerim bu davranışlar. Kaç yaşına gelmiş olgunlaşmış insanlarsınız. Motosikletler arasında illaki bir fiyat, parça, servis, müşteri memnuniyeti farklılıkları olucaktır. Bunlar olmasa zaten motosikletler ve firmalar arasında rekabet oluşmaz. Siz kanlı bıçaklı duruma gelmiş, birbirinizi görseniz bir kaşık suda boğucaksınız. Yapmayın abilerim ya, hepiniz olgun ve bazı şeylerin farkında olan insanlarsınız. Size yakışan boğaz boğaza olmak değil, kol kol olup kardeş gibi geçinmektir. Küçük ergen biri bu şekilde kırıcı ve aşağılayıcı sözler söylese anlam veririm de size yakıştıramadım. Bir birbirinizi kırmaya değmez, :farao: tartışmayın lütfen. Kapansın bu konu. :farao:
overcloud
08 Mart 2013, 10:04
Ahaha çok komik yorumlar var ya cidden öldüm gülmekten:queen: adam tursille hava filtresini yıkamış o adamdan motor hakkında bilgi alıcaz resmen komedi. Bir de aslan besleyen yemini düşünmez diyenler var niye düşünmeyim arkadaşım 5tl litresi benzinin düşünmesek 1000rr ın yanına cbr250 almayız. 250cc ile ne aslanı oluyo onuda anlamadım ben gitsin gitsin 180 gitsin 190 gitsin hadii eee güvenlimi,dururmu 250cc de bu hızların peşinde olmayın ninjanın çift silindir eyvallah ta 0-100de o çift silindir nerede ne işe yarıyor yakıttan başka? Çoğu insan zaten ekonomik olduğu için 250cc alıyor amaç bu birde cbr commuter ninja race miş ya 250cc de ne race i ya Allah aşkına sanki cbr hyo gazı açınca ufak ufak hızlanıyo ninja uçuyor :queen: ya aralarında +7bg fark var birde bunun tekere iletilmesini düşünün son hızda ninja iyi çift silindirden dolayı gerisi hikaye yok binmeyen anlamazmış anlatılmaz yaşanırmış bildiğin 250cc işte bilmesek biz motora binmiyoruz diycez ya:) birde servis ve parçada hondanın yanından geçemezsiniz.. misal yağ filtresi 15 tl, yan büyük grenaj 54tl vs vs daha fazla isterseniz yazarım sıkıntı yok sizin yan grenaja verdiğiniz parayla full grenaj alırsın üstüne paranda kalır.. birde şu magirüs minübüslerden kalma göstergelerinizi unutmayın ben her bakışımda kahrolurdum 1980style. Yakıt konusunda da utanmasanız cbr ile aynı yakıyoruz diyeceksiniz ninjayla 3.4 yakan arkadaşa inanıyorum cbr250yi verin aynı şartlarda kullansın 2.4 yaktırır o azimle:mrgreen: her türlü şartta en kötü ihtimal 1lt farkı var cbr ın bizde kullanıyoruz yemeyin bizi din kardeşiyiz :queen:
İşte bir ninja kullanmayan anlayamaz yorumu daha :)
Sen başlangıç ya da ekonomi motoru olarak görebilirsin 2502likleri ama çoğu kişi için öyle değil, öyle olmayınca da elde edebildiğin kadar güç fark yaratıyor.
Herkes 600'luk ya da 1000'lık alamıyor kaldı ki 250'lik motoru sürdüğün gibi 600'luk yada 1000'lik motor sürsen yakıt parasını sen düşün.
Evet cbr250 125'lik bir motor ekonomik ama biz ninja'nın 3.4 - 3.6lt tüketim yaptığı tezini savunmamızın nedeni cbr250'den daha az yakıyor diye iddia ettiğimizden değil ninja'nın 6lt yaktığını iddia eden arkadaşlar içindi çünkü bilip bilmeyen herkes atıp tutuyor. Ben sürekli iki kişi gezdiğim halde 2000 model transalp'ime 6LT yakıt yaktıramıyorum bilmem anlatabildim mi (6 subap karburatörlü motora)?
Göstergeleri otobüs göstergesi gibi olabilir ancak en azından motorun geneli commutera benzemiyor bu yüzden varsın kusuru olsun :cat:
ninja 1992 yılından beri üretiliyor, bu sene 21 yıl olacak - 21 yıl - başka kaç tane model var bu kadar uzun yıldır üretilen?
topic ve mesajlar sanki cbr'ı kotuleme başlığı gibi oluyor ama dikkatli şekilde okursanız yazılanların aşağıdaki tezlere cevap olarak yazıldığını görebilirsiniz;
1) iki modelin hızlanması da aynı / hayır değil ikinci piston ve silindir boşuna yok.
2) o kadar fazla yakıt tüketecekse +15km son sürat için ikinci silindire değmez varsın olmasın / hayır değer, 100km'den sonraki hızlanmalarda ninja üstün ve tatminkar bir performansı var
3) evet ninja daha hızlı daha çabuk hızlanıyor ama 6lt yakıt tüketiyor / hayır 6lt yakıt tüketmiyor 90 - 120 km arasında sakin sürüş yaptığınızda uzun yolda 3.6 - şehir içinde 4.5lt tüketiyor.
Sonuç olarak iki motorunda birbirlerine karşı üstünlükleri var ama ninja alan performans için alıyor, cbr sahipleri de aradaki bu farkı artık hazmedemediklerinden ya da kabul edemediklerinden olsa gerek yorum yaptıkça yapıyor.
Ya arkadaş en azından bir kaç ninja videosu izleyip de gel şu foruma derler adama... 2 yıldır aynı şeyleri yazıyoruz :) (kişisel olarak algılama genel olarak yazıyorum :) )
fevzikeles
08 Mart 2013, 11:19
passatıda sanayideki hasan ustaya yaptıyıyosunuz elektronik olaylarından çok anlar :) tursille filtre yıkamak şaka eralde :D okuyorum okuyorum yazdığın şeyler bi tuhaf böle çok bildiğini sanıp hiç bişey bilmezsin ya ama çok bildiğini sanırsın sizin durum o hocam :D biraz ezber zihniyet ve duvarlarınızdan sıyrılın BU ARADA AYNEN ALAN ALMIYAN BELLİ OLSUNKİ KİME GİRİYOR KİME GİRMİYOR ANLIYALIM ZUAHAHAH :D bak ban yicem şimdi sefam olsun :D koyduğun yerde fark edilsin istiyosanız o commuter lastik ebatlarıyla zor o iş bi hyo alsaydınız gösteriş önemliyse :D
ben diyorum çanakkale boğazı sen diyorsun yandı g.... ağzı. :queen: sanane lan benin tursille yıkadığım hasan ustaya götürdüğüm. hasana götürüyüm mehmete götürüyüm rahatsızmı oldun.
işim olmaz kanuniymiş hondaymış bi depo bensizinle çok yakmaya başlayan markayla bundan sonra. neymiş o öle 15 yaşında çocuklarda da var kanuniye hondaya biniyolar biniyolar. kawasakiye binerim kol gibi parça fiyatıyla alır takarımda 250cc lerin en fazla yakanında binerim . arabamda aynıdır. sayılıdır herkes binemez . parçası pahalı ve yakıtı yüksektir. ama bi huyum vardır cbr 250 varken cbr250 forumuna ninja 250 varken ninja forumuna yazarım . aldığım motordan dolayı aşağılık kompleksine giripde başka forumlarda vırt zırt etmem. yakın zamandada kawasaki 2012 z1000 almayı düşünüyorum muhtemelen onun hawa filtreside uygunsa onun filtresinide yıkar takarım buda senin alayına gider gel ozaman z1000 forumundada cbr 250r la karşılaştırırsın zuhahaha
---------- Mesajlar birleştirildi - 08:21 ---------- bir önceki mesaj zamanı 08:09 ----------
Artan o 1 pistonu sahiplenmişler !
Alper Kaya ve Wolraht arkadaşlarım,
önce yazdıklarımı bir kere daha okumanızı öneririm.kime ne dediğimin kelimeleri nerde bitmiş size ait olan kısımlar neresi onu önce iyi bir algılayın ve cevaplarınızı ona göre yazın.yazılan her cümle size sarf edilmemişti ama üstünüze neden aldığınızı çözemedim.noktalama işaretleri ve paragraf ne işe yarar diye Türkçe öğretmeninize sorun. ama önemli değil.
cevap bile vermemem bir konu ama halen görüyorum ki Ahkam kesen bu işin üstatları yine forumda Kİ BURASI NİNJA 250R forumu ninjanın parça fiyatları ile cıbır parça fiaytlarını gerekirse faturasını bile göstermek sureti ile daha ucuz olduğunu ispat edebileceklerini beyan ediyorlar.buradaki Ninja kullanan arkadaşlarım zaten bu fiyatların pahalı olduğunu bilerek bu motora sahip olmuş.kim idda etti ki burada ninja nın parçası ucuz diye ? yazdıklarımı bir daha okuyun sayın CIBIR cılar.marka fanatiği olsam kawa alırdım yamaha ya binmezdim ! "ninja söyle yakıyor böyle yakıyor parçası pahalı falan filan" ya güzel insanlar bunu alan adam zaten bunu biliyor siz ne diye her seferinde kendinizi tatmin etmek adına bu foruma gelip bunları yazıyorsunuz onu anlamış değilim.
benim forumu okuduktan sonra bir arkadaşım demiş ki ninja 6-6.5 lt yakıyor,ehhh artık dedim yok devenin bale papucu !şimdi benim gibi bu forumun 383 sayfasını okumuş 160 sayfasında da yorum yapmış biri olarak kafama şu takıldı."ben şimdi yeni bir başlangıç motoru almak istesem internetten araştırmak istesem,125 lik mi 250 mi arada kalsam bir de hiç bilmediğim kawa mı honda mı diye düşünsem markaları bile bilmeyen biri olarak şu forumu okusam.bi de üstüne üstlük öğrenci ya da düşük ücretle calışan biri olupta motor sevdalısı biri olupta bu forumda NİNCAAA 6.5 litre benzin yakıyoru okusam" derim o haaaaaaa.hesap yaparım ev iş arası git gel attım 100 km ben ninja alsam demek günde 30 tl civarı yol masrafım olacak ama ben bu yolu akbil yada otobüs ile attım 10 liraya gidiyorum her gün cebimden 20 lira fazla cıkacak."suya düştü benim motor hayalim" diye düşündüm.orada da ben dedim OHAAA diye.yeni bu işe gönül koymuş motosiklet tutkunu bir insanıda bu şekilde adı lazım değil bir markadan neden soğutuyorsunuz birader ? dedim buna bir cevap yazmazsam YUHHH olsun bana.aklımdan bu gecerek yazdım.işin özeti budur.
burada halen yok hava filtresini tursil ile yıkayan birinden motorculuğumu öğrencez ha ha ha modu,bir alaycılık ,15 liraya ben hava filtresi alıyom sen tursil omo alo ile yıkıyon hesabı.ya sana ne arkadaşım,ben MZ 251 aldığımda param yoktu bende su ile yıkar takardım filtreyi yedek parça yoktu param yoktu.Almanyadan getirtemiyordum parçayı.yıldım mı ? hayır inatla kendim bir çözümler üretmeye calışarak bindim motora.
ben kaza ile girdim bu foruma,beni aranızda şahsen tanıyan evine misafir olduğum , evime misafir olan arkadaşlarım var burada telefonla görüşüp yüzünü görmesemde bu forum sayesinde can olduklarım var.ama aradaki araç MOTOSİKLET tir.bakın ninja 250r demiyorum.
bir söz de sana sayın binrr ı olupta yanına cıbır alıp "aslan besleyen yemini düşünmez " lafıma takılıpta 250 lik makineden ASLAN mı olur diyen arkadaşım.senin için belki aslan binrr dır fakat bu forumdaki ve yeni motosiklete binen arkadaşlarımında bir aslanı var.onlar için ninja da cbr da ASLAN dır.kimseyi küçük görme.senin yazdıklarından da burada yeni başlamak isteyen ve bu forumu okuyan ve ayrıca 250 cc bir motoru olupta onu rüyasında yada üzerine bindiğinde ASLAN a benzeten arkadaşlarıma saygısızlık edemezsin.madem çok KELLEN İŞLİYİR (Azerice dir) ben gidip 1000RR ın yanına CBR 250 almazdım.Hani Aslan kaplan hesabı.gider bi scooter alırdım.ki zaten aldım.
madem ki işin içinde KAPAK var ! Fuar dan aşağıdaki resimlerdekilerin yanına 2013 Suzuk GSX-R 1300 aldım yine siyah.4 e 1 R55 yoşi ile bu da sana ;)
ayrıca boş gezenin boş kalfası gibi her an burada "şunu yazdım bakalım kim atlamış hemen ona cevap yazayım" kafasında ve aylaklıkta biri değilim.keyfim isterse girer okurum canım istersede foruma yazarım.
http://img823.imageshack.us/img823/2577/40876410151339274131585.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/823/40876410151339274131585.jpg/)
arkadaşım hay ağzına sağlık ne güzel özetlemişsin . arkadaş ne zorlarına gitti yaw hava filtresini yıkamam. istersem üstüne bide tuzla biber biber atarım. onlara noluyoki. adamlar harbi komplexli yaa. muhtemelen bunlar 15 yaşındalardır motorları yeni almış yola çıktıklarında yanlarından ninja geçince içlerine batanlardandır :D. ninja forumuna bi gireyimde bakayım orada bi iki laf söylerim hesabi yapıyolar heralde. cıbır cılar önceden çıkında forumunuza gidin geride kalıyosunuz sonra biz yetişiriz hadi naaş :bounce:
---------- Mesajlar birleştirildi - 09:19 ---------- bir önceki mesaj zamanı 08:21 ----------
İşte bir ninja kullanmayan anlayamaz yorumu daha :)
Sen başlangıç ya da ekonomi motoru olarak görebilirsin 2502likleri ama çoğu kişi için öyle değil, öyle olmayınca da elde edebildiğin kadar güç fark yaratıyor.
Herkes 600'luk ya da 1000'lık alamıyor kaldı ki 250'lik motoru sürdüğün gibi 600'luk yada 1000'lik motor sürsen yakıt parasını sen düşün.
1) iki modelin hızlanması da aynı / hayır değil ikinci piston ve silindir boşuna yok.
2) o kadar fazla yakıt tüketecekse +15km son sürat için ikinci silindire değmez varsın olmasın / hayır değer, 100km'den sonraki hızlanmalarda ninja üstün ve tatminkar bir performansı var
3) evet ninja daha hızlı daha çabuk hızlanıyor ama 6lt yakıt tüketiyor / hayır 6lt yakıt tüketmiyor 90 - 120 km arasında sakin sürüş yaptığınızda uzun yolda 3.6 - şehir içinde 4.5lt tüketiyor.
doğru demişsin kardeş ninja hiçbir zaman 6 litre yakmaz belki 5 e dayanır oda 12000 13800 devirlerinde sürekli kullanırsan öyle .sırf burda yazan cbrcı arkadaşlara cevap vereyim yakıt hakkında diye yazıyorum kuşadasından ybr 125 almaya gittik. bir arkadaşla cbr250 vardı o zaman. kuşadasından depoyu fulledik aldığımız petrolü bile google earh dan bulup , sonraki o dağın başı değidim söğütten antalya tarafına giderken biryerde orayıda tam bulup işaretlediğimizde 270 km gitmişiz. yani benzinin lt fiyatı 4300 ken bu yazdığım olay. o zaman 45 tl aldı benzin ve hesapladığım 166 krş yakmış. buda sırf 125 ybr ile 100 km sabit hızla şu an için tahmıni 180 kşr düşmez cbr ın uzun yol yakıtı, ninjada 190 - 195 krş yakıyor. halep ordaysa arşın burada. ölçmek isteyen varsa ölçelim buyursun gelsin. yanlış çıkarsa yüzüme tükürüp gitsin.
zaten fark yaratan aradaki güç değilmi böyle çatışma yaptıran bu milleti kopmlexe sokan hep aradaki fark değilmi:cat:
dreamkiller
08 Mart 2013, 13:23
:) la bırakın ne laf anlatıyorsunuz dümencilere!!! dümen suyu akmıs buranın gene..
arekbatmaz
08 Mart 2013, 13:40
Arkadaş çok doğru demiş daha çok uzatmaya gerek yok bence ayrıca burası ninja vs cbr forumu değil.
Yine konu Ninja vs CBR 250'ye gelmiş :)
Neden illa ki birini birinden üstün görmemiz gerekir ki?
İkisi de şahane başlangıç motorları, ikisinin de 0-100 performansı çok yakın, elbette ikisinin de birbirine göre avantajları var ama;
Kawasaki Ninja 250R alan adama, "parçası pahalı, yakıtı çok vs bu motor alınmaz" demek ve Honda CBR 250R alan adama "beygiri düşük, son hızı daha düşük, silindiri tek" demek birbirinden saçma şeyler...
İkisi de dünya devi markaların güzel başlangıç modelleri...
Bundan ötesi ilkokulda yaptığımız "benim babam, senin babanı döver" tartışmasından öteye gidemez...
Ninja stickeri nerden buluruz fiyatı nedir? bilen tavsiye edecek varmı?
Tesekkurler
Artık Havalar duzeliyor beyler istanuldan aktif ninjacılar bi grup yazalım birbirimizin isimlerini de turlayalım ufak ufak.
Merhaba Arkadaşlar,
Aranıza yeni katıldım. Geçen yaz çektiğim köprü çilesinden sonra motor almaya karar verdim. Köprü bahanesiyle çocukluk aşkıma yeni kavuşabildim diye özetleyebiliriz aslında. :) Ehliyetimi aldım, tavsiyeler üzerine Honda GS1 e gittim... 4-5 aydır forumu takip ediyorum. Tamamına yakınını okudum. Ninja sı olsa da,olmasa da (ninjasını satmış olsa da) düzenli olarak insanları bilgilendirmeye, tecrübelerini aktarmaya çalışan herkese teşekkür ederim.
Başta ben de bir honda sempatizanı olarak CBR ve Ninja arasında kararsız kalsamda, Ninja da karar kıldım. Herhangi bir tartışmaya mahal vermemek için bu kısmı affınıza sığınarak detaylandırmadan hızlı geçiyorum.
Benim de her yeni başlayan gibi bazı ufak sorularım var, yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
1-Evimin kapalı garajı yok malesef, o yüzden evimin yakınlarında bir kapalı garaja motoru bırakmayı düşünüyorum. Ama ne olur ne olmaz diye de disk kilidi, ya da zincir gibi birşey de kullanmak istiyorum. Hangisi daha iyidir,sağlamdır ya da daha verimlidir? Marka model önerme şansınız var mı?
2-sabah erken yola çıkıp,gece geç dönme durumum var. O yüzden motor un farlarını da halojen e çevirmek istiyorum, H6000 takılması gerekiyor fiyat ta 60tl civarı diye okumuştum, ama yine marka model bir önemi var mı bilemiyorum ve nerde taktırabilirim.
3-Branda kullanmalı mıyım? Alırken dikkat etmem gereken herhangi bir detay var mı?
4-Bir de su geçirmeyen küçük bir sırt çantasına ihtiyacım var, içine pantolon+gömlek sığsa kafidir benim için, zaten acemiyim dengemi bozacak ya da kullanırken rahatsız edecek birşey istemiyorum. Bu konuda da bir öneriniz varsa çok memnun olurum.
Şimdilik öncelikli sorularım bunlar, beni aydınlatabilirseniz çok sevinirim.
Herkese teşekkürler.
overcloud
08 Mart 2013, 14:51
Öncelikle hoşgeldin,
Ninja ya da cbr olsun X model kesinlikle doğrudur diye hiçbir zaman diyemeyiz, herşey kullanıcının beklentisine bağlı ve bu yönde verilen karar kullanıcı için her zaman en doğrusudur.
Benimde kapalı garajım yok, motoru muhafaza etmek için kaliteli bir branda, 2 tane kilit (ön tekeri kalın bir kilit ile amortisöre, arka tekeri de artçı ayaklığına sabitleyerek) ve alarm ile motoru saklıyordum.
Eğer apartmanında açık garaj var ise sokaktan görünmeyecek bir yere alarmlı disk kilidi ve branda ile saklayabilirsin.
Branda kullanmalısın, ninja dikkat çeken bir motor ve arkanı döndüğün anda, motorun üzerine oturmak isteyen bir yabancı çıkıyor.
Sırt çantası knox marka alabilirsin, motomax'ta satılıyor üzerine kask sabitleyebiliyorsun ayrıca kappa marka kuyruk çantası da alabilirsin, körüklerini açtığınd 35lt olur ve sırt çantası olarak da kullana bilirsin. Kuyruk çantası içine bayağı bir eşya alıyor ben bodruma yaz tatiline gitmiştim kuyruk üstü çanta ile.
Ninja'nın standard h7 halojen farları yeterlidir, kısa - uzun için 2 aylır ampul vardır. uzunları açtığında dünyayı aydınlatır çoğu zaman seni otomobil zannederler. Xenon tatkırman çok da şart değil ama istersen taktırabilirsin tabiki.
Eski motorumda xenon kullanıyordum fakat bu sefer de karşıdan gelen otomobiller ya da önümdeki otomobiller sürekli ikaz ediyordu.
Tercih senin bence philips premimum ya da osram nightbreaker ampul tak kısa hüzmeye eğer seni tatmin etmezse xenon alırsın.
Hoşbulduk teşekkürler :)
Tam olarak açık garaj denmez ama onun gibi bişi var ama hem bizim sokaktan hem arka sokaktan rahatça görünüyor, etrafı tamamen açık olduğu için, evime 300-500 mt mesafede bir kapalı garaj var onu kullanma niyetindeyim. Ama onun kapanış saatine yetişemeyeceğim durumlar içinde hazırlıklı olmak istiyorum. Alarmlı disk kilidi ve branda ikilisi makul gibi görünüyor, ama sizin bağlama yöntemi daha sağlam gibi göründü sanki. Bu arada kilit mekanızmasının bir önemi var mı, bazıları anahtarlı, bazıları bond çanta kilidi gibi?
Ben halojen derken xenon u kastetmiştim neyseki siz doğru anlamışsınız, hiç istanbul da gece motor kullanma deneyimim olmadı ve biraz da acemilikten yollardaki bozuklukları fark edememekten endişeliyim biraz, o yüzden direkt değiştirmek niyetindeydim ama madem yeterli diyorsunuz mevcut haliyle biraz denerim.
Çanta meselesine gelince ben bu litre hesabından pek bişi anlamıyorum, o yüzden kestiremiyorum ebatları ama şu bahsettiğiniz knox çanta (http://www.motomaxonlineshop.com/Urun/Knox-K-Pack-Sirt-Cantasi-pmu2038.html) çok büyük değilse istediğim o tarz bir çantadır. İstediğim tarz derken kendisi küçük ama fonksiyonel olan, bir şekilde bir tarafına kaskı tutturabileceğim çantaları kastediyorum. Yakından bakmam ya da birisinin sırtında görmem lazım sanırım ebatlarını kestirebilmek için.
Ayrıca teşekkür ederim paylaşımınız için.
Shrieker
08 Mart 2013, 16:40
Bxrxk hoş geldin. Garaj için şu başlığa göz atmanı tavsiye ederim. Apartman sakinleriyle anlaşırsan (ve müsait yer varsa) böyle birşey düşünebilirsin:
http://www.motosiklet.net/forum/moto-sohbet/28198-motorum-icin-kafes-garaj-onerisi-lutfen.html
Hoşbulduk Shrieker, fikir güzelmiş :) yer de var ama arkada kömürlükler vardı onlar bile yıkıldı, onay çıkacağını sanmam. Yine de teşekkürler.
Ercument
08 Mart 2013, 19:34
Merhaba Arkadaşlar,
Aranıza yeni katıldım. Geçen yaz çektiğim köprü çilesinden sonra motor almaya karar verdim. Köprü bahanesiyle çocukluk aşkıma yeni kavuşabildim diye özetleyebiliriz aslında. :) Ehliyetimi aldım, tavsiyeler üzerine Honda GS1 e gittim... 4-5 aydır forumu takip ediyorum. Tamamına yakınını okudum. Ninja sı olsa da,olmasa da (ninjasını satmış olsa da) düzenli olarak insanları bilgilendirmeye, tecrübelerini aktarmaya çalışan herkese teşekkür ederim.
Başta ben de bir honda sempatizanı olarak CBR ve Ninja arasında kararsız kalsamda, Ninja da karar kıldım. Herhangi bir tartışmaya mahal vermemek için bu kısmı affınıza sığınarak detaylandırmadan hızlı geçiyorum.
Benim de her yeni başlayan gibi bazı ufak sorularım var, yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
1-Evimin kapalı garajı yok malesef, o yüzden evimin yakınlarında bir kapalı garaja motoru bırakmayı düşünüyorum. Ama ne olur ne olmaz diye de disk kilidi, ya da zincir gibi birşey de kullanmak istiyorum. Hangisi daha iyidir,sağlamdır ya da daha verimlidir? Marka model önerme şansınız var mı?
2-sabah erken yola çıkıp,gece geç dönme durumum var. O yüzden motor un farlarını da halojen e çevirmek istiyorum, H6000 takılması gerekiyor fiyat ta 60tl civarı diye okumuştum, ama yine marka model bir önemi var mı bilemiyorum ve nerde taktırabilirim.
3-Branda kullanmalı mıyım? Alırken dikkat etmem gereken herhangi bir detay var mı?
4-Bir de su geçirmeyen küçük bir sırt çantasına ihtiyacım var, içine pantolon+gömlek sığsa kafidir benim için, zaten acemiyim dengemi bozacak ya da kullanırken rahatsız edecek birşey istemiyorum. Bu konuda da bir öneriniz varsa çok memnun olurum.
Herkese teşekkürler.
Bxrxk hoşgeldin, bende ninja topiğinde yeniyim, aman diyim bir an önce linkteki takozlardan edinmeye bak.
http://www.ebay.com/itm/MotoCircle-Carbon-Frame-Slider-Kawasaki-Ninja-250R-08-09-10-11-12-EX-250-/310601859064?_trksid=p2045573.m2042&_trkparms=aid%253D111000%2526algo%253DREC.CURRENT% 2526ao%253D1%2526asc%253D27%2526meid%253D570584399 2189640238%2526pid%253D100033%2526prg%253D1011%252 6rk%253D1%2526sd%253D310601859064%2526
fevzikeles
08 Mart 2013, 21:37
Merhaba Arkadaşlar,
Herkese teşekkürler.
Bxrxk kardeş hoşgeldin
bir cümlen dikkatimi çektide çocukluk anımı derken yaş kaç acaba mahsuru yoksa öğrenebilirmiyim
enginar
08 Mart 2013, 22:05
Bxrxk hoşgeldin aramıza tekerin düz bassın
fevzikeles
09 Mart 2013, 00:22
arkadaşlar bi sorum olacak lastik havalarını kaç kullanıyorsunuz tek kişi
Shrieker
09 Mart 2013, 00:53
Ninja 250'nin arka süspansyonunda 5 kademeli ön yükleme (preload) ayarı var. 1 yumuşak, 5 en sert. Standart ayarı ~68 kiloluk bir sürücü için 1 olarak ayarlanmış. Ancak motoru yükledikçe veya yolcu alınınca motorun burnunun yükselmesini engellemek için bu ayarı sertleştirmek gerekiyor. Alet çantasıyla birlikte gelen somun anahtarına benzer bir aletle yapılıyor bu iş. Sorum şu: Aranızda bu ayarla oynayan var mı , bir de fazla uğraştırıyor mu ?
arkadaşlar bi sorum olacak lastik havalarını kaç kullanıyorsunuz tek kişi
Kullanım kitapçığında ön 28, arka 32 psi olarak gösterilmiş. Ama bazıları bir miktar düşük kullanmayı tercih ediyor olabilir biraz daha fazla temas yüzeyi için.
fevzikeles yaş 35 oldu üstad. Neden mahsuru olsun, motorun yanında daha büyük fontlarla yazan ninja etiketlerini gördüğüm, ama uzaktan sevdiğim günleri kastetmiştim. Senesini hatırlamıyorum bile.
---------- Mesajlar birleştirildi - 23:10 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:00 ----------
Bxrxk hoşgeldin, bende ninja topiğinde yeniyim, aman diyim bir an önce linkteki takozlardan edinmeye bak.
http://www.ebay.com/itm/MotoCircle-Carbon-Frame-Slider-Kawasaki-Ninja-250R-08-09-10-11-12-EX-250-/310601859064?_trksid=p2045573.m2042&_trkparms=aid%253D111000%2526algo%253DREC.CURRENT% 2526ao%253D1%2526asc%253D27%2526meid%253D570584399 2189640238%2526pid%253D100033%2526prg%253D1011%252 6rk%253D1%2526sd%253D310601859064%2526
Hoşbulduk sağolun,
Bu koruma takozları grenajı korumak için yeterli oluyor mu gerçekten, yarayacaksa alabilirim.
chemical
09 Mart 2013, 01:19
Kardeş bir benim yazdığıma bak birde senin yazdığına....bizde boş gezenin boş kalfası değiliz yüksek kimya mühendisiyiz görmemiş gibide her motorun resmini koymayız bizide bilenler bilir istersen 1200gs al bana ne...ben 1000rr ın yanıda ister 250r alırım ister cbf150 alırım sen git scooter al senden aklı alıcak halimiz yok bizim aklımız bize çok şükür yetiyor. Hadi sana iyi işler daha da uzatma.
overcloud
09 Mart 2013, 02:31
Ninja 250'nin arka süspansyonunda 5 kademeli ön yükleme (preload) ayarı var. 1 yumuşak, 5 en sert. Standart ayarı ~68 kiloluk bir sürücü için 1 olarak ayarlanmış. Ancak motoru yükledikçe veya yolcu alınınca motorun burnunun yükselmesini engellemek için bu ayarı sertleştirmek gerekiyor. Alet çantasıyla birlikte gelen somun anahtarına benzer bir aletle yapılıyor bu iş. Sorum şu: Aranızda bu ayarla oynayan var mı , bir de fazla uğraştırıyor mu ?
Kullanım kitapçığında ön 28, arka 32 psi olarak gösterilmiş. Ama bazıları bir miktar düşük kullanmayı tercih ediyor olabilir biraz daha fazla temas yüzeyi için.
Ben bir kaç defa değiştirmiştim ayarı. alet çantasındaki yarım ay şeklindeki alet ile yapılıyor. yay ayarı biraz sert, bazen anahtar kurtulup elinizin sıkışmasına neden oluyor. ayar yaparken eldiven giyin. en sert konumda artçısız kullandığınız zaman arka teker gezinmeye başlıyor asfaltta, ben en yumuşak ayarda ya da bir üstünde kullanıyordum genelde. sert ayarda arka lastik davul gibi sert oluyordu ve sürekli zıplıyordu :S
Alper Kaya
09 Mart 2013, 02:54
....................
Shrieker
09 Mart 2013, 04:22
Bulut çok teşekkür ederim cevabın için, tam olarak öğrenmek istediğim şeydi yazdıkların. Motoru bir alayım da eldiveni giyerim :)
fevzikeles
09 Mart 2013, 10:29
akşam ön lastiği 27 arka lastiğide31 psi yaptım . öncesinde ön 24 müş baya bi salmış arkada 34 müş onuda düşürdüm şimdi baya bi rahatladı motor .
wolrath
09 Mart 2013, 22:32
Tartsmanin basinda cbr'a bok atildgini gorduk, sizi adam yerine koyup cevap yazdk...burasi ninja baslgysa durup dururken cbr ile ilgili sacma sapan girdiler yapmayin.
fevzikeles
10 Mart 2013, 21:20
bu gün yolda bi cbr 250 ile karşılaştık ara gazı filan yapıyor yapıyor yolda ışıklarda kalkışda kapıştık 100 150 metre gidebildi yan yana ağzının payını veriverdim. sonradan ilerde gazı saldım geldi diğer ışıklarda konuştuk biraz ninjayı bu kadar beklemiyordum dedi. motora binebilirmiyim dedi buyur bin dedim diğer ışıklardan döndü geldi ne derse beğerniz. hemen ''cbr'ı satıp ninjaya terfi ediyorum'' ! alırken internetten yorumlardan baktım aradaki 2000 bin 3000 bin tl lik farkı kadar bir fark yaratacağını düşünmemiştim ama fikrim tamamen değişti dedi.
adamı motordan ettik iyimi. gerçi bi ninjacı daha kazanmış olduk. böyle ilginç bişey oldu. bu arada pazara da gittim bu gün. honda baktık bi arkadaşa civic onu bakarken haysung gt 250r gördüm ne öle o motor yaa. dışardan ilk izlenimlerim derme çatma bişey yanında r1 vardı ondan daha büyük gözüküyor. ama deponun alt kısmı falan öyle rezalet uyduruk kaydırık bişey. sanki başka motordan alıp monte edilik gibi duruyor. ilk cbr dan önce o motoru alacaktım iyiki almamışım.
KeaSH-07
10 Mart 2013, 21:25
bu gün yolda bi cbr 250 ile karşılaştık ara gazı filan yapıyor yapıyor yolda ışıklarda kalkışda kapıştık 100 150 metre gidebildi yan yana ağzının payını veriverdim. sonradan ilerde gazı saldım geldi diğer ışıklarda konuştuk biraz ninjayı bu kadar beklemiyordum dedi. motora binebilirmiyim dedi buyur bin dedim diğer ışıklardan döndü geldi ne derse beğerniz. hemen ''cbr'ı satıp ninjaya terfi ediyorum'' ! alırken internetten yorumlardan baktım aradaki 2000 bin 3000 bin tl lik farkı kadar bir fark yaratacağını düşünmemiştim ama fikrim tamamen değişti dedi.
adamı motordan ettik iyimi. gerçi bi ninjacı daha kazanmış olduk. böyle ilginç bişey oldu. bu arada pazara da gittim bu gün. honda baktık bi arkadaşa civic onu bakarken haysung gt 250r gördüm ne öle o motor yaa. dışardan ilk izlenimlerim derme çatma bişey yanında r1 vardı ondan daha büyük gözüküyor. ama deponun alt kısmı falan öyle rezalet uyduruk kaydırık bişey. sanki başka motordan alıp monte edilik gibi duruyor. ilk cbr dan önce o motoru alacaktım iyiki almamışım.
ah bu ninjanın yedek parça fiyatları ah
aşırı şekilde ninja fanatiğindeyken
aklım mantık evliliğine gitmeye başladı cbrye
rebelrider
10 Mart 2013, 21:41
Motoru alip evin onune cekeli 5 gun oldu ayni sokakta bir genc arkadas vardi her dakika ara gazi on kaldirma denemeleri ego tatmini hat safhada benim yesil kus geleli evin onunden basini kaldirmadan geciyor:)
---------- Mesajlar birleştirildi - 19:41 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:38 ----------
Hasanim benim eski motora gelip bakali 1 yil olucak yakinda hala karar verme asamasindasin motorcu ruhunu hep boyle forumlarda yasama al bi motor kendini ruzgara birak zevkini yasa
fevzikeles
10 Mart 2013, 22:44
ah bu ninjanın yedek parça fiyatları ah
aşırı şekilde ninja fanatiğindeyken
aklım mantık evliliğine gitmeye başladı cbrye
dostum herşey cebinde biter ama ninja öyle arıza yapacak bir motora benzemiyor 2012 kasımda aldım o zamandan beri kullanıyorum. forumları okuyunca göreceksin burada hiç yolda kadım arıza yaptı bozulacak şöyle böyle yapmaya başladı gibi muhabbetler geçmiyor. ninjanın motor parçaları ucuz ama granaj pahalı. gerçi türkiyede zmoto da pahalı yurt dışından çok uygun fiyatlara bulabiliyorsun .
bizim insanımız müslüman ama aç gözlü 1 alıp 15 satıp kısayoldan köşeyi dönme derdinde. zmotoyu geç diğer parçacılar bile aynı 700 tl olan granaj seti bile burada 1500 tl. ne esnaflığa sığar ne dinimize sığar bu ama yapcak bişey yok
700 tl lik granaj setinde 12 parça var bölünce aslında 60 tl ye geliyor ortalama. 800 1000 tl para çekiyolar adetine
KeaSH-07
10 Mart 2013, 23:21
Motoru alip evin onune cekeli 5 gun oldu ayni sokakta bir genc arkadas vardi her dakika ara gazi on kaldirma denemeleri ego tatmini hat safhada benim yesil kus geleli evin onunden basini kaldirmadan geciyor:)
---------- Mesajlar birleştirildi - 19:41 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:38 ----------
Hasanim benim eski motora gelip bakali 1 yil olucak yakinda hala karar verme asamasindasin motorcu ruhunu hep boyle forumlarda yasama al bi motor kendini ruzgara birak zevkini yasa
Hasan değil Kadir
harbi senin motora gelip bakmıştım biraz pahalı gelmişti
sonra parayı koydum Ispartada bi yeşil 2008 model vardi
onu alcaktım adam motor iyi dedi güvendik çıktık yola
ama motor hurda cıktı.telde 7500 e anlaşmıştım
yanına gidince adam 6500 e bile vercekti ama motor hurda diye almayıp
izinli günümün yollarda geçmesinden dolayı ve adamın yalanlarından dolayı motor işini askıya almıştım
tekrar motor iştahım kabardı :)
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-kawasaki-harput-motor-dan-extrali-hatasiz-kawasaki-ninja-250-r-white-105108153/detay/ bu beyaz var aklımda,bide temiz siyah cbr buldum 2012
fevzikeles
10 Mart 2013, 23:48
Hasan değil Kadir
harbi senin motora gelip bakmıştım biraz pahalı gelmişti
sonra parayı koydum Ispartada bi yeşil 2008 model vardi
onu alcaktım adam motor iyi dedi güvendik çıktık yola
ama motor hurda cıktı.telde 7500 e anlaşmıştım
yanına gidince adam 6500 e bile vercekti ama motor hurda diye almayıp
izinli günümün yollarda geçmesinden dolayı ve adamın yalanlarından dolayı motor işini askıya almıştım
tekrar motor iştahım kabardı :)
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-kawasaki-harput-motor-dan-extrali-hatasiz-kawasaki-ninja-250-r-white-105108153/detay/ bu beyaz var aklımda,bide temiz siyah cbr buldum 2012
o motora sendemi baktın bütün cıvatalar sökülüp takılmış hemde defalarca yalama olmuş artık söke taka. kamyoncuyum demişti adam aynı adamdır muhtemelen. orda bidaha öğrenmiştim ucuz etin yahnisi tatlı oluyor!
KeaSH-07
10 Mart 2013, 23:54
o motora sendemi baktın bütün cıvatalar sökülüp takılmış hemde defalarca yalama olmuş artık söke taka. kamyoncuyum demişti adam aynı adamdır muhtemelen. orda bidaha öğrenmiştim ucuz etin yahnisi tatlı oluyor!
aynen kel kafalı bi kamyoncu,eğer o motora bakmamış olsaydım şuan bi ninjam olmuş olabilirdi
fevzikeles
11 Mart 2013, 00:19
bende çok sinir olmuştum adama belki gitmeden önce motor yapıldı falan dese kabillenip gitsen hadi dersin bakar gelirim öyle adamlar insanın ömrünü yiyor.
Neden herkes grenaj fiyatlarından yakınıyor? Diğer parçalar ebay vs temin edilebiliyor ama sadece grenaj seti kafaya takılıyor?
Grenaj paramparça olmadıkça uygun fiyata neredeyse sıfırı gibi tamir edilebiliyor diye biliyorum, öyle değil mi?
Tamirden sonra boya rengi tutturmak vs mi yoksa sorun?
KeaSH-07
11 Mart 2013, 00:26
bende çok sinir olmuştum adama belki gitmeden önce motor yapıldı falan dese kabillenip gitsen hadi dersin bakar gelirim öyle adamlar insanın ömrünü yiyor.
boya tamir yok dior ufak tekek cizikler var diyor
motor onde darbe var,arkaya düşmüş.arka taraf kırık.benzin deposunda bile boya var.çoğu yerinde vida yok.tam hurdaydı
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:26 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:23 ----------
Neden herkes grenaj fiyatlarından yakınıyor? Diğer parçalar ebay vs temin edilebiliyor ama sadece grenaj seti kafaya takılıyor?
Grenaj paramparça olmadıkça uygun fiyata neredeyse sıfırı gibi tamir edilebiliyor diye biliyorum, öyle değil mi?
Tamirden sonra boya rengi tutturmak vs mi yoksa sorun?
kapalı garaj yok,ufak çocuk çok,motoru çekemeyip park halindeyken düşürebilecek çok olunca grenaj takıntı oluyor
tomass
11 Mart 2013, 00:39
Bahsettiginiz motor aylarca arizali olarak dusuk fiyata sahibinden.com da durdu,
Sonra bi ara kayboldu, sonra tekrar yapilmis olarak yayinlandi :)
KeaSH-07
11 Mart 2013, 00:47
Bahsettiginiz motor aylarca arizali olarak dusuk fiyata sahibinden.com da durdu,
Sonra bi ara kayboldu, sonra tekrar yapilmis olarak yayinlandi :)
birisi ucuza alıp ufak tefek tamir sonrası ekmekli bi şekilde satmaya çalışmıştır.
bende motoru bal-kmaya gidince motor satıcısı arkadaş vardı 6.000 e verseydi.o böyle yapacaktı.toplayıp satacaktı motoru
kakare
11 Mart 2013, 03:31
abi gözünü seviyim ne oluyo bakalım die bi sayfaları dolaşıyodum birde ne göreyim yorumlara bak, sataşmalara bak...
açıkça konuşmak gerekirse senin yaş kaç abi, yorumların sataşmaların ve bu tür laf sokmalarını benim akrabalardan ilkokul çocukları yapıyor...
bunu yazarken düşündüm şimdi kesin banada laf atar diye ama duramadım işte. Umrumda da değil açıkçası.
sevipalma
11 Mart 2013, 13:38
Merhaba arkadaşlar, 2012 250 r ninja siyah sahibiyim sanırım garajda zeminde kullanılan malzemeden ve tekerleklerde orj. değiştirmediğimden dolayı çok çok düşük hızla dönerken yada dönemezken :) motor yana düştü daha doğrusu ağırlığından dolayı bıraktım yan tarafda grenajda sinyalin orada çatlak oluştu motorun kaskosuda var. Sorum şu motorun grenajı değiştireyimmi ücretsiz olarak yoksa kaynak yapıyorlarmış yukarıda konularda okumuştum hangisini yapmam daha sağlıklı sizce.
Teşekkür ederim şimdiden yorumlar için
rebelrider
11 Mart 2013, 13:42
Benim kavrayamadigim nokta ise bu hondacilarin ninja formunda isi ne neden gelip uralarda gocunacak bisiler ariosunuz yorum yapiosunuz anlamiyorum kardesim burasi ninja formu ninja konusulur bede bunu bile bile gelip burda hala afra tafra bu ne boyle satin su cibirlari alin asla gibi bi motor kurtulun su sevmediginiz diygulardan:)
CirkinKral
11 Mart 2013, 13:46
Arkadaşlar birakin artık şu sidik yarışını bunun kimseye bi faydasi yok sayfanin adindan da anlaşılacağı üzere burasi Ninja 250 R bilgi paylaşım platformu dur ha bu demek değildir ki kardesim siz hondacisiniz yada yamahacisiniz gidin kendi forumunuzda yazin oyle bisey yok arkadaslar sizlerinde bilgilerinden faydalanmak isteriz aramizda gormek bize mutluluk verir ki ninjasini satipta hala burada bizim le beraber olan arkadaşlarimiz var motorsiklet apayrı bi kültürdür bizler yollarda birbirimizi görünce selam verip alırız bundan dolayı bu konuyu burda kapatıp yolumuza bakarsak sevinirim Motorcu tüm dostlarim Tekeriniz Düz Bassin iyi forumlar. .
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:46 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:43 ----------
Benim kavrayamadigim nokta ise bu hondacilarin ninja formunda isi ne neden gelip uralarda gocunacak bisiler ariosunuz yorum yapiosunuz anlamiyorum kardesim burasi ninja formu ninja konusulur bede bunu bile bile gelip burda hala afra tafra bu ne boyle satin su cibirlari alin asla gibi bi motor kurtulun su sevmediginiz diygulardan:)
Su olayi tatliya baglayip NINJAMIZA baksak daha hayw olmazmi ninjadasim :-D
Ercument
11 Mart 2013, 14:01
Merhaba arkadaşlar, 2012 250 r ninja siyah sahibiyim sanırım garajda zeminde kullanılan malzemeden ve tekerleklerde orj. değiştirmediğimden dolayı çok çok düşük hızla dönerken yada dönemezken :) motor yana düştü daha doğrusu ağırlığından dolayı bıraktım yan tarafda grenajda sinyalin orada çatlak oluştu motorun kaskosuda var. Sorum şu motorun grenajı değiştireyimmi ücretsiz olarak yoksa kaynak yapıyorlarmış yukarıda konularda okumuştum hangisini yapmam daha sağlıklı sizce.
Geçmiş olsun, kasko varsa sıfırıyla değiştirirlerse ben olsam değiştiririm parçanın bedeli 1.050 TL. Aynı olay benimde başıma geldi. Cumartesi günü grenajı söktüm tamirciye götürecektim sinyalı sökünce kırılan parça yerine şak diye oturdu bende arkadan havya ile kırılan yerleri kaynaştırdım. Hiç belli olmyor. Sinyalde amma sağlammış kardeşim hiç hasar almamış.
Kırılan yer
http://b1303.hizliresim.com/17/c/kyjxw.jpg
Yerine oturttuktan sonraki hali
http://b1303.hizliresim.com/17/c/kyjy7.jpg
CirkinKral
11 Mart 2013, 14:03
Geçmiş olsun dostum yapanin eline sağlık güzel iscilik çıkarmış
sevipalma
11 Mart 2013, 14:20
Geçmiş olsun, kasko varsa sıfırıyla değiştirirlerse ben olsam değiştiririm parçanın bedeli 1.050 TL. Aynı olay benimde başıma geldi. Cumartesi günü grenajı söktüm tamirciye götürecektim sinyalı sökünce kırılan parça yerine şak diye oturdu bende arkadan havya ile kırılan yerleri kaynaştırdım. Hiç belli olmyor. Sinyalde amma sağlammış kardeşim hiç hasar almamış.
Kırılan yer
http://b1303.hizliresim.com/17/c/kyjxw.jpg
Yerine oturttuktan sonraki hali
http://b1303.hizliresim.com/17/c/kyjy7.jpg
Geçmiş olsun kardeşim Aynı yerden çatladı benimkide sinyalde tık yok kapağı çıktı düzeldi o kıralıydı iyiydi :) Grenaj değiştirsem bir türlü değiştirmesem ayrı türlü, değiştirince malum ülkemizde motor yan yattı patladı çatladı oluyor değiştirmesen ayrı bir dert bende bilemedim ondan fikir alıyım dedim
Ercument
11 Mart 2013, 14:28
Geçmiş olsun kardeşim Aynı yerden çatladı benimkide sinyalde tık yok kapağı çıktı düzeldi o kıralıydı iyiydi :) Grenaj değiştirsem bir türlü değiştirmesem ayrı türlü, değiştirince malum ülkemizde motor yan yattı patladı çatladı oluyor değiştirmesen ayrı bir dert bende bilemedim ondan fikir alıyım dedim
Kaskoyu kaça yaptırdınız acaba. Motor bu yan yatma bir şey değil Allah daha beterini vermesin. Anladım ben seni motorun değeri düşer falan diye tereddüttesin. Boş ver arkadaş kaskom olsaydı dakika düşünmezdim. Biz motorlara binelim motorlar bize değil.
sevipalma
11 Mart 2013, 14:40
Kaskoyu 1650 tl yaptırmış 9.ay 2012 de. Haklısın allah beterinden saklasın herkes için
fevzikeles
11 Mart 2013, 15:00
geçmiş olsun kardeş 1650 tl kasgoya verdiysen bence git sıfırıyla değiştir hiç olmasa boşuna yaptırmamış olursun kasgoyu.
wolrath
11 Mart 2013, 16:29
algıda secıcı mısın kardesım? bak yukarıda ne yazdık?
cbr'a bok atıldıgı ıcın gelıp cevap verdık dedık!!!
yanı bızden kımse buraya gelıp cbr dan bahsetmedı.ama sızın aranızdakı bazı zıhnısınırler durup dururken sacmalıyor,hatta abartıp bızım baslıgımızda dahı bok atmalarına devam edıyor.
bak madem gorme yetenegın cok zayıf.3 mesaj yukarıdakı gırdıye bakalım...tıpın bırı hıcbısey olmamıs gıbı , gunler oncesınde ortalıgı karıstıran sureklı honda ve hyosunga bok atan mesajlarına bır yenısını daha eklemıs..asagıya koydum sımdı bulmayı beceremezsın dıye...baktın mı asagıya?
sımdı soyle bakalım kım,neyden,kımden gocunuyor? burası kımın forumu? burada ne konusuluyor?
cbr forumuna gır bakalım bır adet nınja ıle ılgılı durup dururken gırdı bulabılecek mısın?
bulamazsın!!! sımdı tukurdugunu yaladıktan sonra ılerleyebılırsın kardesım.afıyet olsun...
abi gözünü seviyim ne oluyo bakalım die bi sayfaları dolaşıyodum birde ne göreyim yorumlara bak, sataşmalara bak...
açıkça konuşmak gerekirse senin yaş kaç abi, yorumların sataşmaların ve bu tür laf sokmalarını benim akrabalardan ilkokul çocukları yapıyor...
bunu yazarken düşündüm şimdi kesin banada laf atar diye ama duramadım işte. Umrumda da değil açıkçası.
kimlikteki yasını bılmem de , beyın yası <3 maalesef...
nınja ıyı & guzel motor ama kullanıcı profılı maalesef agır apaçi olarak olusmakta ınsanların gözunde...
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO