Orijinalini görmek için tıklayınız : Kawasaki Kawasaki Ninja 250R Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
Alper Kaya
02 Ağustos 2012, 14:05
forum da kıyamet kopmuş,katılımcı sayısı tavan yapmış...:thumleft:
yazılanları okudum herkes kendince haklı ;eski kasa alanların elinde kaldı yenisi çıktı çok afilli olmuş şu bu güzel falan filan ....DA !
motosiklet bir tutkudur,kasa değişecek diye şahsen o tutkudan kendimi bu sezon binmeyeyim seneye yeni kasası çıkıyor diye kısıtlayamam.şimdiden başlamış bu sezon motorunu alanlar ahh vahh etmeye.ya bu sezon biniyorsunuz zaten elinizdeki motor seneye çöpe mi gidecek ? ya da parayı sokağa mı attınızda bu hayflanmalar.bırakın arkadaşlar o bu şu cıkacakmış diye kendinize dert yapmayı.birazdan dışarı cıksanız yine o şu an ve sizin olan motorlara bineceksiniz.sizin gibi arkanızdan gelen yeni arkadaşlara devredeksiniz motorları bu çark hep böyle döner durur.zeten bu motordan sonra sizin 250cc ile işiniz olmayacak ki ! bırakın arkadan gelenler düşünsün...
hele bir motor çıksın bir kullanıcıları binsin test etsin görüşlerini yazsın burda,denenmemiş olan hep riskli olandır.honda nın 250 lik tek silindir modeli modeli yeni çıktı hatırlayın ben bile merak etmiştim motoru tek silindir şu bu falan filan derken dedim hoopp bi dur bakalım bi motor çıksın 1 sezon yol yapsın TR de kimler memnun kimler değil ,kronik bir sorunu varmıdır.görmek lazım.bu da size en az 1 sezon geçti demektir bunları öğrenmek için kaldınız (bu sezon daha bitmedi) 2 sezon sonrasına,neymiş efendim yeni kasa çıkmış ben ona binmeyi bekliycem =2 sezon..... ya da çıktığı gibi gidip ilk alan (sonradan)kurban -KEK lerden olacağım , ilk ben bu motorun eksik ya da iyi yanlarını yaşayarak öğreneceğim deyip alacaksın ! hangisi riskli ? yıllardır sağlamlık konusunda kullanıcısını hiç üzmeyen kullandığın motor mu ? yoksa resimlerine aşık olduğun huyunu suyunu bilmediğin bir motor mu ? yedek parçası da daha çıkacak....
tutkularını,motor sevdanı erteleyebilecekmisin ? sen hangisini seçeceksin ?
resimleri görüp 2 dakikada motorlarınızı tü kaka yaptınız..bu motor çıkacak TR yollarında en az 10000 km gidecek,ak göz kara göz belli olacak.
denenmemişi denemem (şahsi fikrim).....seneye kim öle kim kala,birazda gününüzü yaşayın derim.
saygılarkimin 250cc ile ne kadar işi olucağı bilinmez herkez 600cc ye geçemiyor türkiye şartlarında maalesef :D 250cc kullanıyorum satınca alıcağım motor büyük ihtimal yine 250cc olucak :) diğer sölediklerine katılıyorum moral bozulcak bi durum olmamalı herkezin motoru kendine güzel tel sıkıntı gerçekten 2.000tl gibi bir değer kaybı olursa ne olursa olsun yinede sıkıntı bence sonuçta para sokoktayken havadan düşmüyor bize :)
inanck
02 Ağustos 2012, 14:28
herkes web sitesinin japonda sayfasının linkini koymuş. japon resmi sitesinin ingilizce alt sitesini buldum, onu paylaşıyorum:
http://www.kawasaki-cp.khi.co.jp/mcy/street/13_ex250lm_e.html
Tsubasa
02 Ağustos 2012, 14:59
kimin 250cc ile ne kadar işi olucağı bilinmez herkez 600cc ye geçemiyor türkiye şartlarında maalesef :D 250cc kullanıyorum satınca alıcağım motor büyük ihtimal yine 250cc olucak :) diğer sölediklerine katılıyorum moral bozulcak bi durum olmamalı herkezin motoru kendine güzel tel sıkıntı gerçekten 2.000tl gibi bir değer kaybı olursa ne olursa olsun yinede sıkıntı bence sonuçta para sokoktayken havadan düşmüyor bize :)
türkiyenin yolları malum hele de trafik olan yerlerde yaşıyorsanız
600cc bile insanı bıcak gibi kesiyor iken
fakat gerek yakıt gerek de fiyat konusunda
250 cc konusunda takılıp kalıyoruz
bence benim şahsi fikrim
cc yükseltecek arkadaşlara (benim gibi)
bir süre beklemeli
anlaşılan yamahanın da atagı cok geçikmeden gelicek
2013 yılı ss sınıfında büyük ataklara gebe
bu yuzden para biriktirmeye ve beklemeye geçicem
bizzat 2013 motosiklet fuarında bu yeni oyuncak bebekleri yakından inceleyeceğim
büyük ihtimal 2013 nisanda satışa girer diye tahmin ediyorum
eğer fiyatta eski fiyat olursa
250 cc büyük bir patlama yaşanabilir
honda cbr 250 r cıkardıgında
hep bir teretdütte kaldım almalı mıyım almamalı mıyım diye
gerçekten ss gibi durmuyordu
gerek oturuş pozisyonu gerek de görünüş ebat olarak
ama ninja 250 tam bir ss olmuş
ccman
02 Ağustos 2012, 15:09
kimin 250cc ile ne kadar işi olucağı bilinmez herkez 600cc ye geçemiyor türkiye şartlarında maalesef :D 250cc kullanıyorum satınca alıcağım motor büyük ihtimal yine 250cc olucak :) diğer sölediklerine katılıyorum moral bozulcak bi durum olmamalı herkezin motoru kendine güzel tel sıkıntı gerçekten 2.000tl gibi bir değer kaybı olursa ne olursa olsun yinede sıkıntı bence sonuçta para sokoktayken havadan düşmüyor bize :)
Alper Kaya
2bin gibi rakkamda nerden çıktı ? rakkam bile telafuz eder olmuşsunuz !
benim yukarıda kısaca söylemek istediğim;yeni çıkacak bir motorun sağlamlık ve dayanıklılığını kanıtlaması için geçmesi gereken zaman olduğu,şu an güncel versiyonun da kendisini her konuda ispat etmiş bir model olduğundan çok rahat en az 2 sezon daha popülaritesini koruyacağıdır.
sen ve senin gibi istisnalar kaideyi bozmaz,sonuçta çok kişi bu motoru tecrübesi artsın ve daha yüksek cc ye geçmek düşüncesi ile alıyor.10-12bin civarına 600 cc bir çok makine var piyasada.250r ın tek kişi ve artçı ile performası konusunda bence faklar var,bir gün sabit bir artçın olursa da *,senin;performans hakkında, artçının da; arkada oturuş ve konfor hakkındaki görüşlerini burada bu konuyu yine tartışırız :cat:
saygılar
not: bu arada forumu takip eden bir çok ninja tutkunu da sohbete iştirak eder oldu,bir de bu konu sadece ninja 250r kullanıcılarndan başka diğer motor süren arkadaşların katkıları ile daha da güzelleşecek.burası kawa cı ben hondacıyım yok yamaha vs değil.burada bilgi paylaşımı yapıyoruz.bir çok kişi bu sayfaları okuyarak motosiklet sevdası yolunda daha bilinçli daha akılcı sürücüler olacaktır.
marka model gözetmeksizin herkes konuya dahil olmalıdır.:thumleft:
saygılar
Tsubasa
02 Ağustos 2012, 15:17
fiyat vermek yanlış
fakat şöyle bir dogru var
eğer eski fiyat olursa yada 12 bini geçmezse
bence 2. elde eski kasanın fiyatı baya düşecektir kanısındayım
12 bin tl verip yeni kasa alır
9 bin tl verip 2500 kmde eski kasayı almaz düşüncesindeyim
Alper Kaya
02 Ağustos 2012, 15:36
Alper Kaya
2bin gibi rakkamda nerden çıktı ? rakkam bile telafuz eder olmuşsunuz !
benim yukarıda kısaca söylemek istediğim;yeni çıkacak bir motorun sağlamlık ve dayanıklılığını kanıtlaması için geçmesi gereken zaman olduğu,şu an güncel versiyonun da kendisini her konuda ispat etmiş bir model olduğundan çok rahat en az 2 sezon daha popülaritesini koruyacağıdır.
sen ve senin gibi istisnalar kaideyi bozmaz,sonuçta çok kişi bu motoru tecrübesi artsın ve daha yüksek cc ye geçmek düşüncesi ile alıyor.10-12bin civarına 600 cc bir çok makine var piyasada.250r ın tek kişi ve artçı ile performası konusunda bence faklar var,bir gün sabit bir artçın olursa da *,senin;performans hakkında, artçının da; arkada oturuş ve konfor hakkındaki görüşlerini burada bu konuyu yine tartışırız :cat:
saygılar
not: bu arada forumu takip eden bir çok ninja tutkunu da sohbete iştirak eder oldu,bir de bu konu sadece ninja 250r kullanıcılarndan başka diğer motor süren arkadaşların katkıları ile daha da güzelleşecek.burası kawa cı ben hondacıyım yok yamaha vs değil.burada bilgi paylaşımı yapıyoruz.bir çok kişi bu sayfaları okuyarak motosiklet sevdası yolunda daha bilinçli daha akılcı sürücüler olacaktır.
marka model gözetmeksizin herkes konuya dahil olmalıdır.:thumleft:
saygılarsabit artçım olmasına gerek yok 3-4 kere bindirmemle anladığım :D tek kelimeyle performans kötü konfor sıfır tam bir eziyet :D hyosung ta :D
ccman
02 Ağustos 2012, 15:42
bu arada bir bilgilendirme yapayım gözüme takıldığı için paylaşayım.
YAMAHA RIDING ACADEMY
http://www.yamaharidingacademy.com/Egitimler/Seviye-1-Egitimi
Yamaha Riding Academy, İstanbul'da gerçekleşecek olan Seviye 1 ve Seviye 2 Eğitimlerine kayıt olmak için lütfen aşağıdaki Kayıt Ol linkini tıklayınız. İzmir eğitimlerimiz için ise İzmir Akdemir bayimizin telefonundan ulaşabilirsiniz 0 232 461 96 04
http://www.yamaha-motor.eu/tr/news/index.aspx?id=416828
inanck
02 Ağustos 2012, 16:52
z-moto'yu aradım, 2013 ninja 250r çıkmış siz ne zaman getiriyorsunuz dedim, öyle birşey yok dediler.
nasıl olur dedim, motor dünyasıyla / otomotivle ilgili sitelere bomba gibi düşen bi haber dedim.
duymamışlar, henüz haberleri yok. (sayemde öğrendiler desem kendime pay çıkartsam olur mu?)
hadi japonya'daki gelişmeyi takip etmiyosunuz hiç olmazsa açın forum okuyun biraz.
ibopaşa
02 Ağustos 2012, 16:59
2012 model 50 günlük ninjam var, çalıştık kazandık alnımızın teriyle ödedik parasını.
Şimdi bu yeni çıkan cancanlı model benim verdiğim parayla aynı fiyatta olursa:pr:, kawasaki düpedüz ırısspııı ççukluğu yapmış olur:pr:
saygılar
inanck
02 Ağustos 2012, 17:26
hocam fiyat bilinmez ama aynı gelirse kısmet demek lazım. bazı şeyler şans işi.
cbr 125'imi yeni sattım, bugün honda'ya gidip cbr 250r için görüşecek - belki de alıp çıkacaktım.
yeni ninja haberleriyle şu an afallamış durumdayım.
birkaç haftaya gelecekse bekleyebilirim ama 1.5-2 ay ve fazlasını beklemek istemiyorum.
ülkemize ne zaman gelir falan öğrenmek için z-moto'yu aradım. hikayenin gerisini de bir önceki mesajımda belirttim :)
wolrath
02 Ağustos 2012, 17:27
su makına(2013) z-moto tarafından harcanır dıyorum...
bassturbin
02 Ağustos 2012, 17:43
Arkadaşlar aradan fikrinizi almak istiyorum, benim ninja 70 ila 80 km arasında ellerimi bırakınca direksiyon hızlı hızlı sağa sola kısa kısa silkeleniyor, lastikten ve balanstandır diye sıfır lastik taktırdım balansıda yapıldı bunu yine yapıyor, rulamanlarda bir boşluk veya direksiyonda herhangi bir hata yok.
Sadece ellerimi bırakınca yapıyor tutunca yapmıyor, yani normal kullanırken 70-80 arası ellerimi çekmessem silkeleme yok veya silkeleme hissetmesi yok.
Sizin motorlarınızda böyle birşey varmı?
wolrath
02 Ağustos 2012, 17:45
Cbrcilerde de muhabbet ayni herhaldeonlarin da cogu kawaci olur 2013 te:))
250lıklerın cogu baslangıc olarak alnıyor.adam 250lık satıp 250lık almaz ne kadar guzel olsa da.
+ benım gıbı ılerıye donuk alanlar da sadece albenısıne bakmaz.zira ona bakarsak gt250r da "dev" gıbı ama ınsan 2defa dusunuyor herseyı. bunun yakıtı var servısı var dıger amortısmanları var.var oglu var.kı daha pıyasaya gırecek , kronık sorunlar var mı dıye beklenecek,servıs yıne scs mı olacak vs. bakalım gorelım dıyorum ben ama z-moto facıası varken tıllahı gelse honda kadar tutunamaz pıyasada. keske bu motoru honda sunsaydı ya da kawa da honda kadar bazı konularda ıyı olsaydı. guzel olmus ama cok begendım ben de ;)
GP500-1st
02 Ağustos 2012, 18:41
dostum sen kawasakinin resmi sitesi diye nereye baktın bilmiyorum ama asıl sitesinde (japon) gsyet var :)
http://www.kawasaki-cp.khi.co.jp/mcy/street/12_ex400cd.html
400cc sınıfında başka japon(yeni tasarım) olmayınca söylentileri çıktığında üretilmeyeceğini düşünmüştüm. Biraz şoktayım... Japon ve avrupalılar ısrarla 90'ların ikinci yarısından beri ara segment motor üretmiyorlar. çoğu tenelzül edip 250 cc bile üretmedi. Üreten kawasaki bile en ufak bir makyajı ilaveyi senelerce ninja 250 ye motora çok gördü ve sevenlerine biraz ayıp etti.
Şimdi tüm detaylarında incelik olan tasarım olarak 600'lükten bir eksiği olmayan 250R ve 400cc lik ST motor çıkarttı. Kawasakiy şuan kutlamak lazım:cat:
Er4-f %37 ye takıldığından distiribütör getirmeyecektir ama haksızda sayılmaz. 250 ile arası çok açılır ve ER6-f e çok yakın fiyatlı olur, tercih olarak boşa çıkar.
Devlet 650 cc ye kadar %08 vergi alsa kesin getirilirdi:) fiyatıda ABSzsiz 6500 euro civarında olması mümkün olurdu....
KeaSH-07
02 Ağustos 2012, 18:47
beni tanıosun zaten motoruna bakmaya gelmiştim nevzat
Frank Lucas
02 Ağustos 2012, 19:09
yamahanın eğitmimi daha iyi hondanınkimi ?
seigen
02 Ağustos 2012, 19:19
Her ikisine gitmiş birisi olarak, bence Honda'nın eğitimi daha başarılı. 2 gün, eğitimler daha kapsamlı, eğitimdeki aşamalar sürüşünü geliştirmende daha etkili.
teknoali
02 Ağustos 2012, 20:25
6 gun oldu motoru alalı şu anda beklesemmiydim diye soruyorum kendime :/
GP500-1st
02 Ağustos 2012, 20:46
Cevabını bildiğin soruyu sormuşun kendine yeğen:P
ERROR88
02 Ağustos 2012, 20:48
Bir malı aldıktan sonra bi daha fiyatına modeline bakmam alınmış alınmıştır 6 günde kotuymus olsun kazasız belasız kullan
Tsubasa
02 Ağustos 2012, 20:50
Geri ver dicem ama
Veremiceksin
Ben 1 ay önce sordum yeni kasa cikcak diyorlar gözüm dedi bana
Satan adam
Ben asparagas sandım
Yzf 125 r cok hoşuma gitti ama cok para
Sonra vazgeçtim
Ama 2013 ninja harbi Iyi olmuş
Motoru satıp alicam artık seneye
Görkem_
02 Ağustos 2012, 23:23
Bende tam 2 hafta önce hyo'mu satınca artık 250 cc'nin tıraktör sesinden kurtuldum(Son iki sezonu iki farklı hyoyla gecirmiştim), daha da bulaşmam, makineye de benzinede parayı basar 600lük 1000 lik bi alet alırım diyodum.Da bu tasarım nasıl bişey böyle ya, al 0 km ömür boyu bin, o kafa tasarımı nedir öyle ya ! Gösterge sorunsalı giderilmiş, performans/kalite desen zaten tavan.... Cok pis aklımı celdi, yakından inceliceğim anı ve fiyatını bekliyorum.
Bi yandanda kendime inanamıyorum, koyu hyo fanı birisi olarak, başka bi markanın 250 liğini almayı... Ama naapalım oda düzeltsin artık o 2 tane üst üste dondurma topu kafayı..
http://motomalaya.net/blog/wp-content/uploads/2012/08/ninja-250r1.jpg
enginar
03 Ağustos 2012, 01:12
Yeni kasa şahane evet yenilikleri okumaya vaktim olmadı ancak ccman de demiş zevkini almaya bak diye iyi demiş:cat:
acayüp
03 Ağustos 2012, 01:20
94 senesinde gördüğüm ilk zzr1100 den sonra hiçbir kawasaki bukadar etkilemedi beni. Fena görünüyor.
Ben bile düşünüyorum :)
metci
03 Ağustos 2012, 01:37
94 senesinde gördüğüm ilk zzr1100 den sonra hiçbir kawasaki bukadar etkilemedi beni. Fena görünüyor.
Ben bile düşünüyorum :)
Eyüp abi alalım birer tane :)
rebelrider
03 Ağustos 2012, 02:17
250lıklerın cogu baslangıc olarak alnıyor.adam 250lık satıp 250lık almaz ne kadar guzel olsa da.
+ benım gıbı ılerıye donuk alanlar da sadece albenısıne bakmaz.zira ona bakarsak gt250r da "dev" gıbı ama ınsan 2defa dusunuyor herseyı. bunun yakıtı var servısı var dıger amortısmanları var.var oglu var.kı daha pıyasaya gırecek , kronık sorunlar var mı dıye beklenecek,servıs yıne scs mı olacak vs. bakalım gorelım dıyorum ben ama z-moto facıası varken tıllahı gelse honda kadar tutunamaz pıyasada. keske bu motoru honda sunsaydı ya da kawa da honda kadar bazı konularda ıyı olsaydı. guzel olmus ama cok begendım ben de ;) sahsi fikrinize saygi duyuyorum ama katilmiyorum su an ninja kullaniyorum bundan önce gtr daha önce de mct kullandim yani hepsi 250cc cok farkli motorlar buyutmeyi de dusunmuyorum cunku genel de hep sahir ici kullaniyorum ve isim dolayisiyla da uzun gezilere cikamiyorum bu yuzdende kaliteli performasli bir 250cc benim icin yeterli ve benim gibi dusunen bir cok insan var tr sartlarin da o yuzden su an kawa kullaniyorum satarsam sa yine kawa olur hemde yeni kasa yoksada ben motorumdan herseyi ile memnunum zaten servise sadece yag degistirmeye gittim icin sorun yok :cherry: saygilar
wolrath
03 Ağustos 2012, 03:00
servıs olarak yag degısımden cok parca fıyatları vs den bahsetmıstım :) buyutmeme konusunda aynı seyı dusunuyorum + cok fazla uzun yola cıkılmadıkca yeterlı makınalar ;)
rio_mavi
03 Ağustos 2012, 03:15
2013 modeller harikada , ben yine er6f alıcam yeni kasa. O da mükemmel. Bugün önümde denk geldi bitane mecidiyeköyde. makina 2 silindir ses gelmez diyordum ama sesi de iyi yani ben hoşlandım. Dijital panel de güzel. En önemlisi saat koymuşlar. Tek sıkıntı acaba vitesi gösteriyormu er 6f ler. Bilen var sa cevap yazarsa sevinirim. Umarım yeni çıkan 250 ninjalar da vites göstergesi eklerler kadranın oraya. Benim en büyük ihtiyaçlarımdan biri de 4lülerin yanması. 250 r da da er6f de de umarım 4lü sinyaller umarım yanar. Arkada ki yolcu için 250likte küçük tutma yerleri koymuşlar apış arasına ama bence yine çok başarılı olmamış (Şahsi fikrim ). Tek kişi kullanacaklar için bulunmaz bir makina ninja 250 r , fakat ben kız arkadaşımı sık sık arkamda taşıdığım için beni nija çok yoruyor. Ellerim uyuşıyor. Ve artçı için 250r gerçekten zor bir yolculuk oluyor. Ben er6f e geçicem 2013 te.
Kürşat kardeş paranı pulunu ayarla 2013 ocak - şubat gibi birlikte mağazadan çıkartalım yeni motorumuzu. Çekelim garaja. Bekleyelim yazı :)))
ERROR88
03 Ağustos 2012, 03:18
Parça fiyatı önemli olan yağ fiyatı nedirki yanlışlıkla yan yattığı zaman bi çinli motor parası oduyosun servise çok kullanan birisi olduğum icin parça fiyatları çok önemli senede 7 8 bin yapsam koymaz da 20 bini rahat rahat geçiyorum bayada parça değişiyorum biri çarpıp kaçıyor ben carpiyorum kedi koltuğu yirtiyor paso bisi aliyoz fren zincir lastik vs vs
rio_mavi
03 Ağustos 2012, 03:23
Arkadaşlar aradan fikrinizi almak istiyorum, benim ninja 70 ila 80 km arasında ellerimi bırakınca direksiyon hızlı hızlı sağa sola kısa kısa silkeleniyor, lastikten ve balanstandır diye sıfır lastik taktırdım balansıda yapıldı bunu yine yapıyor, rulamanlarda bir boşluk veya direksiyonda herhangi bir hata yok.
Sadece ellerimi bırakınca yapıyor tutunca yapmıyor, yani normal kullanırken 70-80 arası ellerimi çekmessem silkeleme yok veya silkeleme hissetmesi yok.
Sizin motorlarınızda böyle birşey varmı?
Dostum lastik ebatlarında oynama yaptın mı ? 160 felan taktıysan titreme yapıyor olabilir. Ayrıca hep aynı yol da mı deniyorsun? Zemin de eğim olabilir. Farklı mekanlar da da dene. Lastik havası belki hatalı basılmış olabilir. Bir de lastiklerinin rodajı bittimi? Bu saydıklarım ihtimaller arasında ama en önemlisi bağlantı noktasında tam sıkılmamış vida olabilir belki.. Dediğin olay önemli olabilir. Yarın öbür gün başka sıkıntılar çıkartır. 80 de belki ellerini bırakınca titremeyi hissediyorsundur ama 180e dayanınca belki tutamıcaksın bile belki gidonu. Bir göster servise derim ben
. Bu arada motoru sıfırmı aldın. 2.el ise belki kaza yapmış ve şasede eğilme yapmışta olabilir. Dengesizlik yapar.
Frank Lucas
03 Ağustos 2012, 03:54
bugün arkadaşlarla tekirdağa gittik,sanırım benim hız göstergemde problem var,
153 ile giderken devir artmasına rağmen ibre oynamıyor,redline a girdim 14 bin oldu yokuş aşağı gidiyoruz alet hala 153,arkadaş dedi 170 le gidiyordum beni geçtin diye beim gördüğüm son sürat 153 :)çok uyuz birşey bastığım halde hiçbir keyif alamıyorum :)yoldan çok göstergeyi izledim çok canımı sıktı,şimdi bunu garanti kapsamından değiştirmek istiyorum daha servvisle konuşmadım ama kime söylesem,olmaz öyle şey sen yanlış görmüşsündür alttan bakmışsındır gibi salak saçma şeyler söylüyorlar 1-2 tane motosiklet servisine sordum adamlar salak salak güldü,acaba servis de böyle birşey söylerse ki söyleyecektir bu durumda ne yapmam lazım ? veya böyle birşey ile daha önce karşılaşan varmı ?
rio_mavi
03 Ağustos 2012, 05:38
bugün arkadaşlarla tekirdağa gittik,sanırım benim hız göstergemde problem var,
153 ile giderken devir artmasına rağmen ibre oynamıyor,redline a girdim 14 bin oldu yokuş aşağı gidiyoruz alet hala 153,arkadaş dedi 170 le gidiyordum beni geçtin diye beim gördüğüm son sürat 153 :)çok uyuz birşey bastığım halde hiçbir keyif alamıyorum :)yoldan çok göstergeyi izledim çok canımı sıktı,şimdi bunu garanti kapsamından değiştirmek istiyorum daha servvisle konuşmadım ama kime söylesem,olmaz öyle şey sen yanlış görmüşsündür alttan bakmışsındır gibi salak saçma şeyler söylüyorlar 1-2 tane motosiklet servisine sordum adamlar salak salak güldü,acaba servis de böyle birşey söylerse ki söyleyecektir bu durumda ne yapmam lazım ? veya böyle birşey ile daha önce karşılaşan varmı ?
benim kilometre telim kopmuştu. belki tel de bi yamukluk vardır. servise gitmeden önce 250 ninjası olan bi arkadasın varsa onun kilometre telini kendi motoruna takarak bir deneme yap istersen. En az masraflısı o. Birde zayıf bir ihtimal ama belki senin km sayacın doğru arkadasınınki yanlış olabilir. gps den de bir ölçüm yapmanı tawsiye ederim. Umarım sayacta sıkıntı yoktur. Garanti kapsamında itelersen sıfırını taktırtırsın ama yok garantiye girmez derlerse sayaçlar pahalı, ebaydan elektronik sayaç sipariş edebilirsin. Hem şık hem daha ucuz dostum.
dreamkiller
03 Ağustos 2012, 10:06
2013 modeller harikada , ben yine er6f alıcam yeni kasa. O da mükemmel. Bugün önümde denk geldi bitane mecidiyeköyde. makina 2 silindir ses gelmez diyordum ama sesi de iyi yani ben hoşlandım. Dijital panel de güzel. En önemlisi saat koymuşlar. Tek sıkıntı acaba vitesi gösteriyormu er 6f ler. Bilen var sa cevap yazarsa sevinirim. Umarım yeni çıkan 250 ninjalar da vites göstergesi eklerler kadranın oraya. Benim en büyük ihtiyaçlarımdan biri de 4lülerin yanması. 250 r da da er6f de de umarım 4lü sinyaller umarım yanar. Arkada ki yolcu için 250likte küçük tutma yerleri koymuşlar apış arasına ama bence yine çok başarılı olmamış (Şahsi fikrim ). Tek kişi kullanacaklar için bulunmaz bir makina ninja 250 r , fakat ben kız arkadaşımı sık sık arkamda taşıdığım için beni nija çok yoruyor. Ellerim uyuşıyor. Ve artçı için 250r gerçekten zor bir yolculuk oluyor. Ben er6f e geçicem 2013 te.
Kürşat kardeş paranı pulunu ayarla 2013 ocak - şubat gibi birlikte mağazadan çıkartalım yeni motorumuzu. Çekelim garaja. Bekleyelim yazı :)))
ere6ef :) iyidir candır.. alacaz dostum lakin belki model yılı olarak seni bir iki sene arkadan takip edebilirim.. görecegiz bakalım..
Frank devir arttıkca hızın değişmiyorsa bir sıkıntı vardır kesin.. Birde şunu dene, atıyorum devir 13.000 de hız 153 de sabitledin, devirin 14.000 oldu hız hala 153 de.. birden gazı kes devirin 14.000 den 13.000 e kadar düşerken hızında düşüyormu yoksa bir süre 153 de sabitmi kalıyor? ona göre bir yorum yapmak daha saglıklı olacaktır. tipik ibrenin takılma problemi gibi geldi bana..
Felon
03 Ağustos 2012, 10:51
Hayal kırıklığı! Anlaşılan yine başlangıç motoru diye, 1.60lık adamlar için tasarlamışlar!
http://ducatimonster.files.wordpress.com/2012/08/20120802-172808.jpg?w=608
Görkem_
03 Ağustos 2012, 11:59
http://www.motorbeam.com/wp-content/uploads/Kawasaki_Ninja_250R_vs_Honda_CBR_250R.jpg
Eski kasadan daha ince olucak o zaman bu aletin ölcüleri.. :S
O kadarda heycanlanmıştık, harbi hayal kırıklığı.. Gene ne varsa hyosung ta var!
Artık bekleyelim görelim fuarda (inşallah) yapacak bişey yok.
ejlover
03 Ağustos 2012, 12:22
Yahu o resimde motorun sol farı bile gözükmüyor nerdeyse. Nerden anladın perspektiften genişliğini de konuşuyosunuz arkadaşlar yaa. Biraz mantıklı düşünün, hiç mi fizik matematik görmediniz siz?
Felon
03 Ağustos 2012, 12:44
Eski kasadan İnce olacağını sanmıyorum.Paralel çift silindir, büyük ihtimalle en olarak aynı, yükseklik olarak alçak ve küçük olacaktır.Zaten ninja çok kalın bi yapıya sahip değildi.. ama biraz daha yüksek olması kalıplı gösteriyordu.Şimdi daha oturaklı bi yapıya sahip fakat daha küçük gözüküyor.
Alper Kaya
03 Ağustos 2012, 14:29
nerde görüyosunuz yeni kasayı gidip bende göriyim resimlere bakarak konuşmuyoruz umarım :D resimlerde açılar yanıltabilir
ccman
03 Ağustos 2012, 14:45
http://img59.imageshack.us/img59/950/13ex250mlim2fa.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/59/13ex250mlim2fa.jpg/)http://img19.imageshack.us/img19/9986/08ninja250rfront.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/19/08ninja250rfront.jpg/)
lastikler yine meşhur IRC :)
Alper Kaya
03 Ağustos 2012, 14:58
http://img59.imageshack.us/img59/950/13ex250mlim2fa.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/59/13ex250mlim2fa.jpg/)http://img19.imageshack.us/img19/9986/08ninja250rfront.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/19/08ninja250rfront.jpg/)
lastikler yine meşhur IRC :)lastik aynı çamurluk aynı bakıyosun karenaj ebatları(ebatlardan kasıt şişkinlik) bile aynı :D sadece tipi değiştirip göstere eklemiş olabilirler :D ama iyi yaptılar vakti gelmişti :D
metci
03 Ağustos 2012, 15:03
Boyut açısından 2012 ile fark olacağını sanmıyorum, biraz kısa görünmesinin sebebi biraz kalın görünmesidir...
ccman arkadaşın paylaştığı resim boyutların neredeyse aynı olacağını gösteriyor...
inanck
03 Ağustos 2012, 15:23
motorun şekli gerçekten çok hoş, mantıken birkaç kg ağır olacağına göre küçük ebatlı olacağını düşünmemek lazım, öyle olsa bile görüntü yine de muhteşem.
bu arada 6000-7000 € arası fiyat etiketiyle, ocak ayında gelecekmiş. kaynak: z-moto.
kursattekin
03 Ağustos 2012, 15:32
z-moto daha dun motordan bihaberdi, ne zaman ogrenmis fiyatini :) yeniyse eklerim mantigi ama kawasaki yeni kasayi ayni fiyatli surdu piyasaya, fiyati artirirlarsa direk cukka :) konudan bihaberim ama paradan asla, cakallar. Motor eski kasadan 3kg, absli olani ise 5kg daha agir, kucuk ince falan demeyin daha gormeden, dogmamis bebege don bicmeyin ( dogdu gerci ama )
inanck
03 Ağustos 2012, 15:37
dünkü konuşmamla öyle miymiş dediler, bugünkü konuşmamda da bana tahmini fiyatı ve geliş tarihini belirttiler :)
kawasaki motosikleti resmi sitesinden duyurana kadar distribütörlerden bile bazı bilgileri gizlemiş olsa gerek.
metci
03 Ağustos 2012, 15:43
motorun şekli gerçekten çok hoş, mantıken birkaç kg ağır olacağına göre küçük ebatlı olacağını düşünmemek lazım, öyle olsa bile görüntü yine de muhteşem.
bu arada 6000-7000 € arası fiyat etiketiyle, ocak ayında gelecekmiş. kaynak: z-moto.
6500€ olsa 14500 civarı yapar ve ellerinde kalır bu motor...
berkay8
03 Ağustos 2012, 15:57
hyocular kıskandı tabi ondan böyle :)))
MF-Hyo
03 Ağustos 2012, 16:09
Neyini kıskancan aga hyo ayrı bir dünyadır :) Dedikleri gibi fiyatta gelirse eger arada ucurum bir fark olacak hyo 10 bin ninja 14-15 bin. Tutmaz :farao:
berkay8
03 Ağustos 2012, 16:25
fiyat konusunda sonuna kadar haklısın o paraya alınacak alet değildir. ama görünüştü on numara olmuş:)
rebelrider
03 Ağustos 2012, 17:15
Parça fiyatı önemli olan yağ fiyatı nedirki yanlışlıkla yan yattığı zaman bi çinli motor parası oduyosun servise çok kullanan birisi olduğum icin parça fiyatları çok önemli senede 7 8 bin yapsam koymaz da 20 bini rahat rahat geçiyorum bayada parça değişiyorum biri çarpıp kaçıyor ben carpiyorum kedi koltuğu yirtiyor paso bisi aliyoz fren zincir lastik vs vs ....mondial 150kn salcano 150 maxı scoter 2006 apache hyosung 250r pert tvs apache rtr 150 .......ınazuma yı beklıyor
benden yorum yok zaten sen yazmıssın herseyı :queen:
ccman
03 Ağustos 2012, 18:10
lastik aynı çamurluk aynı bakıyosun karenaj ebatları(ebatlardan kasıt şişkinlik) bile aynı :D sadece tipi değiştirip göstere eklemiş olabilirler :D ama iyi yaptılar vakti gelmişti :D
bu motoru herkes beğeniyordu fakat yine o herkes bu motordaki o 1970 li yılların Ford D1210 göstergelerine uyuz oluyordu.bu yüzden honda alan çok oldu.yalan mı ? ama artık mazeret kabul edilmez ..
artık herkes ninca cı olacak:pl:
http://img832.imageshack.us/img832/4606/igiucn.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/832/igiucn.jpg/)http://img833.imageshack.us/img833/9326/45634434.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/833/45634434.jpg/)http://img685.imageshack.us/img685/3272/13ex250lmg09.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/685/13ex250lmg09.jpg/)
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO