Orijinalini görmek için tıklayınız : Kawasaki Kawasaki Ninja 250R Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
forewer
18 Mayıs 2012, 22:57
15W-50 -5 ile +50 derece, 10W-40 -10 ile +40 derece hava sıcaklıklarında kullanıma uygundur.15W az daha kalın bir yağ diğerine göre, istanbul için çok farketmez hangisini kullandığın, full sentetik olsun yeter.
schmarık
18 Mayıs 2012, 23:28
A2 yi cebine koymadan sakın...
Haklısınız ama motoru burada değil de, daha çok Edirne'de memleketimde köyde kullanmayı düşünüyorum.
Zzr 250 nin problemli bir model oldugunu duymustum.
Zzr 250 n varsa iyi bir ustaya da ihtiyacin var derler :)
Ama bunlar kulaktan duyma bilgiler...
Teşekkür ederim bu dediğiniz konu hakkında biraz araştırma yaptım ama pek bir bilgiye ulaşamadım.
bence yaşın racing bir makina için çok genç. çünkü bu makinaların başına geçtiğinde hırslarına tutkularına ne yazık ki yenik düşüyorsun. Senin yerinde olsam vitessiz küçük bir motorla devam ederdim enaz 25 yaşa kadar. biliyorum bu yorumu dikkate almıyacaksındır çünkü kafanda hedef var. ama bence doğrusu almamandır.
Sizede hak veriyorum. Tehlikeli makinalarla oynuyoruz malesef ve hiç hata affetmiyorlar. Ama kendi egolarımı,tutkularımı ve irademi kontrol edebiliyorum. Ne zaman nerede ne yapacağımı nasıl davranacağımı nerede duracağımı biliyorum. Bu yüzden pek sorun olmıyacağını düşünüyorum. Scooter sevmiyorum çünkü en basitinden stop ettiği zaman el marşı çalışmıyorsa olduğunuz yerde kala kalıyorsunuz. Vurdura bilme ihtimali yok. Ayak marşı yok. Şahsen ben scooterları beğenmiyorum ilerideki hedefimde kısmet olursa Honda 1000RR yada R1.
bu grubun yaş aralığı nedir :) ?
Frank Lucas yaşımın küçük olması senin için problem mi yaratıyor anlayamadım.Akıl yaşta değil, başta derler. Her neyse seninde ufakken bazı tutkuların olmuştur illa ki; araba,motor vs gibi. Ama tabi senin zamanında internet olmadığı için yada varsa bile sen kullanamıyordun ki böyle yerlere kendi kafandaki olayları,soruları sorup fikir alamadın orasını bilemem, ama şunu söyliyim empati yaparak kendini benim yerime koy.. ve şunları düşün kendi kendine. "Acaba ben ufakken beni böyle küçük görseler, kendileri benden büyük diye aşağılayıcı tavırlarla yada konuşma uslubuyla moralimi bozuverseler acaba karşılığında nasıl bir tavır takınırdım nasıl karşılık verirdim" bu sorunun cevabını merak ederim gerçekten. Yaptığım saygısızlık olarak görülmesin. Sadece empati..
ejlover
19 Mayıs 2012, 00:53
Hocam arkadaslar hakli aslinda bir yerde. Ben de kendim icin ayni kontrolde oldugumu dusnuyordum ki cevreme gore gayet de oyle bir insanimdir. Ama gidip aldigim her spor otomobilde bir noktada o kontrol kendini saliveriyor :) Sirf bu yuzden 30 yasima kadar bekledim motor olayina girmek icin :))
Bu arada yollar bakimindan racing makina pek konforlu bir secim olmayabilir. Ayrica hicbir motorda vurdurma diye bi sey yok. Cross almadikca ayakla calistirma sansi da yok. Scooter'larla ilgili one surdugunuz onermeye anlam veremedim :)
overcloud
19 Mayıs 2012, 01:03
Frank Lucas yaşımın küçük olması senin için problem mi yaratıyor anlayamadım.Akıl yaşta değil, başta derler. Her neyse seninde ufakken bazı tutkuların olmuştur illa ki; araba,motor vs gibi. Ama tabi senin zamanında internet olmadığı için yada varsa bile sen kullanamıyordun ki böyle yerlere kendi kafandaki olayları,soruları sorup fikir alamadın orasını bilemem, ama şunu söyliyim empati yaparak kendini benim yerime koy.. ve şunları düşün kendi kendine. "Acaba ben ufakken beni böyle küçük görseler, kendileri benden büyük diye aşağılayıcı tavırlarla yada konuşma uslubuyla moralimi bozuverseler acaba karşılığında nasıl bir tavır takınırdım nasıl karşılık verirdim" bu sorunun cevabını merak ederim gerçekten. Yaptığım saygısızlık olarak görülmesin. Sadece empati..
bence alınganlık yapmışsın.
sorunun direkt olarak senle ilgili olduğunu sanmıyorum :)
dreamkiller
19 Mayıs 2012, 01:53
sinyalli aynalar çok süpper, lakin orjinallerin yerini neyle örtücez peki ?
---------- Mesajlar birleştirildi - 04:20 ---------- bir önceki mesaj zamanı 03:59 ----------
Arkadaşlar;
Motorumu satmayı düşünüyorum. İlgilenen varsa 11500TL ye vericem. Yabancıya gitmesin , Yeni lastiklerini değiştirdim 500km ya oldu ya olmadı. Akrepoviç taktım o da olsa olsa 300km önceydi. ilgilenen varsa mesaj atabilir burdan.gün içerisinde birkaç kez kontrol ediyorum. istanbul içi hafta sonları isteyen görebilir...
Rio kardesim gecmis olsun.. simdi okudum neyseki onemli bir sorun yok.. ayrica sen karayi seviyordun ne olduda birden boyle bir karar aldin anlamadim? Ne.diyelim alanada satanada hayirli olsun demekten baska bir sey gelmez elimizden..
Frank Lucas
19 Mayıs 2012, 03:05
@schmarık,bana okadar saydırmışsın ama sorumun seninle alakası yok,ben gruptakiler kaç yaşında onu merak ettiğim için sormuştum
rio_mavi
19 Mayıs 2012, 03:15
Rio kardesim gecmis olsun.. simdi okudum neyseki onemli bir sorun yok.. ayrica sen karayi seviyordun ne olduda birden boyle bir karar aldin anlamadim? Ne.diyelim alanada satanada hayirli olsun demekten baska bir sey gelmez elimizden..
Kürşat kardeş kara kızıma hala aşığım. Fakat bu gecen gunku olaydan sonra biraz cekincelerim var. Sanırım etkilendim. O yüzden satıp araba almayı düşünüyorum. Belki gelecek sezon tekrar ninja alırım ama.
Zippo's
19 Mayıs 2012, 03:23
Kürşat kardeş kara kızıma hala aşığım. Fakat bu gecen gunku olaydan sonra biraz cekincelerim var. Sanırım etkilendim. O yüzden satıp araba almayı düşünüyorum. Belki gelecek sezon tekrar ninja alırım ama.
Rio hocam çok geçmiş olsun.Aynı şey bende de oluyo inanın.Allah'a şükür bu motorumda hiç düşmedim ama eski motorumda kaza atlatınca bırakasım gelmişti.Ama inanın bırakamıyosunuz.İnş sizde daha iyilerine sahip olursunuz.Size bişey olmadığı sürece gerisi yalan.Ki motorda da fazla bişey olmaması sevindirici
schmarık
19 Mayıs 2012, 08:26
bence alınganlık yapmışsın.
sorunun direkt olarak senle ilgili olduğunu sanmıyorum :)
Lise 3 öğrencisiyim dedim ve bu soru onun ardından geldiği için bana yönelik bir soru sandım. Ama amacım asla saygısızlık değildi.
Overcloud senide bayadır tanıyorum ama sen beni hatırlamazsın :) Taaa ilk zamanlardan :) Ben şimdi bu zzr250 işini napıyım? Çok kararsız kaldım. Cbr almak istemiyorum. 1.75 boy 78 kg iri yarı biriyim. Kilom yok ama kemiklerim iri. Gören 17 yaşında olduğuma hiç inanmıyor :) Şuana kadar en az 20-21 gösteriyorsun dediler :) Neyse Sence napıyım bir akıl ver yardımcı ol :) Alsam bir dert almasam bir dert. Çok kafam karışık :( Ninja 250R'lar için bütçem yeterli değil. Sonuçta öğrenciyim ve kendi paramı biriktirip alıcam. Hedefim aileme yük olmadan masraf çıkarmadan alabilmek.
@schmarık,bana okadar saydırmışsın ama sorumun seninle alakası yok,ben gruptakiler kaç yaşında onu merak ettiğim için sormuştum
Özür dilerim senden. Asla saydırmadım yani amacım saygısızlık değildi. Lise 3 öğrencisiyim dedim ve sen bunun ardından böyle bir soru sorunca direk bana yönelik sandım. Afedersin. Amacım asla saygısızlık yapmak değil.
overcloud
19 Mayıs 2012, 09:35
valla forewer'ın zzr250'si vardı.
eğer 2006 yılı trafiğe çıkışlıysa zzr250 alınabilir ama iyi bir ustayı al yanında öyle git bakmaya.
ninja almadan önce bende çok gidip geldim zzr250 mi ninja' mı diye. aralarında performans olarak bir fark olacağını sanmıyorum sadece kasa farklı ama zzr'nin'de çok güzel bir rengi var eğer metalik mor alıyorsan...
schmarık
19 Mayıs 2012, 11:55
valla forewer'ın zzr250'si vardı.
eğer 2006 yılı trafiğe çıkışlıysa zzr250 alınabilir ama iyi bir ustayı al yanında öyle git bakmaya.
ninja almadan önce bende çok gidip geldim zzr250 mi ninja' mı diye. aralarında performans olarak bir fark olacağını sanmıyorum sadece kasa farklı ama zzr'nin'de çok güzel bir rengi var eğer metalik mor alıyorsan...
Benim baktığım 2004 model Lacivert 9.000'deydi ama kaç yılında trafiğe çıktığını bilmiyorum malesef. Adama mesaj atmıştım 1 kaç kere kaporta durumu granejlar ne durumda, değişen boyanan bir parçası varmı diye cevap vermedi ilan süresi bitmiş ilanıda yayından kalmış ulaşamadım adama bir türlü. Olduda aldım diyelim yedek parça olarak çok sıkıntı yaşarmıyım. Yada çok arıza çıkarıp beni üzer mi sık sık. Çok kafam karışık. Ne yapsam ne etsem hiç bilmiyorum. Aldığım zaman satmaya kalsam satılmicak kolay kolay bunuda biliyorum. Anamızın karnından zengin olarak doğmuyoruz ki parayıda çar çur edelim sağa sola savuralım. Gelde delirme işte çok canım sıkılıyo bu konuya.
kullaniciii
19 Mayıs 2012, 15:30
Selamlar... Arkadaşlar herhangi bir arka sehpa bizim motorlara olur mu ? Hem boyut olarak hemde bende sehpa takozu yok. Nasıl oluyor modeller? Tavsiye varsa çok iyi olur...
Sağolun...
schmarık
19 Mayıs 2012, 19:38
Overcloud sence bu motoru bu fiyat,km,model aralığında almak mantıklımıdır? Sonuçta sende bir zamanlar kullanıyordun :) Senin fikrin ne olur bu konuda sola yatmış bir kere resimlerine bir bak istersen bu konuda yardımcı ol akıl ver bana büyüğümsün kullandın bu motoruda bir zamanlar.
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-honda-bakmadan-gecme-pisman-olma-61069311/detay/
Zzr250 2004 model 9.000 küsür km'de idi.
Birde bu cbr ile kıyaslama yapıldığında hangisini almak daha mantıklı olur.
-Herkezin fikir,görüşlerine açığım.
MF-Hyo
19 Mayıs 2012, 20:01
Overcloud sence bu motoru bu fiyat,km,model aralığında almak mantıklımıdır? Sonuçta sende bir zamanlar kullanıyordun :) Senin fikrin ne olur bu konuda sola yatmış bir kere resimlerine bir bak istersen bu konuda yardımcı ol akıl ver bana büyüğümsün kullandın bu motoruda bir zamanlar.
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-honda-bakmadan-gecme-pisman-olma-61069311/detay/
Zzr250 2004 model 9.000 küsür km'de idi.
Birde bu cbr ile kıyaslama yapıldığında hangisini almak daha mantıklı olur.
-Herkezin fikir,görüşlerine açığım.
Zzr bulunmayan bir makina piyasası olmayan bir makina hiç bulaşma derim :farao: Ayrıyeten 2004 > 9 bin km de pek inandırıcı gelmiyor. Şahsi fikrim başını ağrıtır..
Frank Lucas
19 Mayıs 2012, 21:08
benim 2007 model scooterim bile 15 bin kmde ,cbr 125 in kmsi pek inandırıcı gelmedi,
schmarık
19 Mayıs 2012, 21:26
İllaki servise felan götürürüm. Ama diyelim ki motor aynen görüldüğü gibi 6.000 km'de alınır mı? Hadi aldım satarken tahmini bana ne kadar zarar ettirir, hepsi kafamda bir soru işareti :silent::silent: Çünkü yıllarca aynı motorla olmaz diye düşünüyorum. İnsan bir zaman sonra daha büyüğünü istiyor. Zzr'den caydım zaten almam artık bu saatten sonra. Fakat bu ilandaki motoru eğer km felan orjinalse başka ıvır zıvırı yoksa alınırmı?
ejlover
19 Mayıs 2012, 23:03
Selamlar... Arkadaşlar herhangi bir arka sehpa bizim motorlara olur mu ? Hem boyut olarak hemde bende sehpa takozu yok. Nasıl oluyor modeller? Tavsiye varsa çok iyi olur...
Sağolun...
Olur hicam ama takoz bulmaniz lazim. Takozlara para vermek istemezseniz de 10mm'lik vidalar kullanabilirsiniz sehpaya alacaginiz zaman motoru. Takoz alirsaniz da 10mm.lik takozlar oluyor bizim motorlara ;)
Frank Lucas
20 Mayıs 2012, 18:58
buün karşıya geçerken bi beyaz ninja gördüm şöferi kırmılı bişeyler giymişti burdanmı o ?
kullaniciii
20 Mayıs 2012, 19:45
Yağ filtresi için marka önemli mi? Şu ürün gayet ucuzmuş.
http://www.ebay.com/itm/KAWASAKI-EX250R-NINJA-250-1986-2012-ZZR250-EL250-GPX250-GPZ250-Oil-Filter-/120916672691?pt=Motorcycles_Parts_Accessories&hash=item1c273200b3&vxp=mtr
KN markada şu
http://www.ebay.com/itm/K-N-KN-401-Oil-Filter-KAWASAKI-EX250R-Ninja-1986-2011-/221009282164?pt=Motorcycles_Parts_Accessories&hash=item33752e0474&vxp=mtr
Bu saatte çook şık olmuş.
http://www.ebay.com/itm/Kawasaki-NINJA-250R-Stem-bolt-mount-CLOCK-Black-face-/160788682034?pt=Motorcycles_Parts_Accessories&hash=item256fc09532&vxp=mtr
overcloud
21 Mayıs 2012, 01:41
K&N yağ filitresini ben kullanıyorum. Turkiye'de distributoru var, e-bay'den sipariş etmene gerek yok.
Fakat motorun garantisi devam ediyorsa serviste satılan filitreyi almak durumundasın. bi problem yaşarsan motor garantiden çıkmasın.
mayhan
21 Mayıs 2012, 01:57
meraba arkadaslar. ilk 1000 km bakımında neler yapılıyor. son zamanlarda ilk 1000 km bakımını yapan var mı kaça patlıyor aşağı yukarı?? iyi geceler herkese.
kullaniciii
21 Mayıs 2012, 08:21
K&N yağ filitresini ben kullanıyorum. Turkiye'de distributoru var, e-bay'den sipariş etmene gerek yok.
Fakat motorun garantisi devam ediyorsa serviste satılan filitreyi almak durumundasın. bi problem yaşarsan motor garantiden çıkmasın.
Dostum 800 bakımından sonra servis 5000 e kadar bakım yok dedi. Ben bu arada kendim bir yağ deşimi yapmayı düşünüyorum.2800km de. Bu olay garantiyi bozar mı?
mayhan
21 Mayıs 2012, 09:23
Dostum 800 bakımından sonra servis 5000 e kadar bakım yok dedi. Ben bu arada kendim bir yağ deşimi yapmayı düşünüyorum.2800km de. Bu olay garantiyi bozar mı?
ilk bakım 800 km mi 1000 km mi?
dreamkiller
21 Mayıs 2012, 12:17
800 km kardeş.. Bak bir önceki yazılanda 800 den sonra 5000 bakımına cagırdı servis demişler.. ondan öncede elli sefer konunun üzerinden gecildi. Biraz arastırsanız hazıra konmayıp baksanız millet daha önce neler yazmıs neler paylaşmış..
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:14 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:09 ----------
dostum ben daha çok küçükken ilk otomobil kazamı yaptıktan sonra bir daha araba kullanamam derken babam kazadan 5 dakika sonra beni arabanın koltuguna oturtup hadi servise götür arabayı demişti ve ben o gün bugündür araba kullanır ve her zaman o anı hatırlarım. Kaza elbette yapılır allah beterinden cümlemizi sakınsın korusun ama tek bir olayda kara kızından vazgecmen beni üzdü.. ben bu forumdan sadece seninle birebir görüştüm o yüzden hukukumuz ayrıdır seninle, motorunu satmadan önce görüşüp oturup iki çift laflamak isterim. belkide seni vazgeçirebilirim. hem sen sürekli karsıda çalısıp anadolu yakasında oturuyorsun arabayla o trafige girilirmi hergün biladerim :)
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:17 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:14 ----------
ha bu arada koruma takozum ve spoollar türkiyede postaya verilmiş.. ayrıntıları haberdar edecegim beyler, ccman gelir gelmez ürünü sana yollarım biladerim..
kullaniciii
21 Mayıs 2012, 12:46
800 km kardeş.. Bak bir önceki yazılanda 800 den sonra 5000 bakımına cagırdı servis demişler.. ondan öncede elli sefer konunun üzerinden gecildi. Biraz arastırsanız hazıra konmayıp baksanız millet daha önce neler yazmıs neler paylaşmış..
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:14 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:09 ----------
dostum ben daha çok küçükken ilk otomobil kazamı yaptıktan sonra bir daha araba kullanamam derken babam kazadan 5 dakika sonra beni arabanın koltuguna oturtup hadi servise götür arabayı demişti ve ben o gün bugündür araba kullanır ve her zaman o anı hatırlarım. Kaza elbette yapılır allah beterinden cümlemizi sakınsın korusun ama tek bir olayda kara kızından vazgecmen beni üzdü.. ben bu forumdan sadece seninle birebir görüştüm o yüzden hukukumuz ayrıdır seninle, motorunu satmadan önce görüşüp oturup iki çift laflamak isterim. belkide seni vazgeçirebilirim. hem sen sürekli karsıda çalısıp anadolu yakasında oturuyorsun arabayla o trafige girilirmi hergün biladerim :)
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:17 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:14 ----------
ha bu arada koruma takozum ve spoollar türkiyede postaya verilmiş.. ayrıntıları haberdar edecegim beyler, ccman gelir gelmez ürünü sana yollarım biladerim..
Bende aynı fikirdeyim, umarım ikna edebilirsin :D
Bu arada hayırlı olsun dostum, ebayda tüm kargo çeşitlerinde bu takip olayını yapabiliyor muyuz? Yani kargo Türkiye ye gelmiş mi diye en azından...
ccman
21 Mayıs 2012, 14:12
[/COLOR]ha bu arada koruma takozum ve spoollar türkiyede postaya verilmiş.. ayrıntıları haberdar edecegim beyler, ccman gelir gelmez ürünü sana yollarım biladerim..
eyvallah.bekliyorum.
dreamkiller
21 Mayıs 2012, 15:11
Bu arada hayırlı olsun dostum, ebayda tüm kargo çeşitlerinde bu takip olayını yapabiliyor muyuz? Yani kargo Türkiye ye gelmiş mi diye en azından...
kardeş sana track number yada order number diye bir kod verir satıcı firma. tek yapman gereken sey hangi posta yoluyla geldiğini öğrenmek. ondan sonra takip edebilirsin track number ile.. saygılar.. :)
---------- Mesajlar birleştirildi - 14:11 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:08 ----------
Ben ninja ma diyorum ki ”sana karbon cok yakisiyor” siyah alan arkadaslar size uymaz yesile gider karbon..
kalbimizi kırıyorsun ama :) bitsin su benim işler o zaman konusuruz tekrar cc bakalım siyaha karbon olurmu :)
ejlover
21 Mayıs 2012, 16:44
DHL, FedEx gibi "kargo" firmalarıyla gönderiliyorsa onların web sitesinden takip edebilirsin. Ama posta ile gönderiliyorsa değişik türleri var. En ucuz versiyonlarında takip no verilmiyor. Satıcıya alım yapmadan önce sor, takip numarası var mı diye. Yoksa takip numaralı kargo seçeneği eklesin ürüne öyle al. 5-10$ bi şey farkediyor+biraz daha hızlı geliyor. Posta ile gönderilen ürünleri PTT sayfasından da takip edebiliyorsun.
mayhan
21 Mayıs 2012, 17:19
[QUOTE=dreamkiller;2690501]800 km kardeş.. Bak bir önceki yazılanda 800 den sonra 5000 bakımına cagırdı servis demişler.. ondan öncede elli sefer konunun üzerinden gecildi. Biraz arastırsanız hazıra konmayıp baksanız millet daha önce neler yazmıs neler paylaşmış..[COLOR="Silver"]
dostum problemin mi var senin bunalıma mı girdin psikolojik sorunların mı var? bu nasıl cevaptır
dreamkiller
21 Mayıs 2012, 18:04
[QUOTE=dreamkiller;2690501]800 km kardeş.. Bak bir önceki yazılanda 800 den sonra 5000 bakımına cagırdı servis demişler.. ondan öncede elli sefer konunun üzerinden gecildi. Biraz arastırsanız hazıra konmayıp baksanız millet daha önce neler yazmıs neler paylaşmış..[COLOR="Silver"]
dostum problemin mi var senin bunalıma mı girdin psikolojik sorunların mı var? bu nasıl cevaptır
buyur işte.. ben forum kirliliği diye buna derim.. esas seninki nasıl bir cevaptır? kötü birşey yazdığımı düşünmüyorum sadece bu konu daha önce konusuldu ve bir arastır dedim.
şimdi eminimki yeni motor alan arkadaslar iki gün sonra lastik alacakları zaman 130 mu takayım 150 mi 160 mı diye soracaklardır? sonra bizler gene bildigimiz seyleri yazıp tekrar edecegiz yardım etme amaclı, motorun rodajı ile ilgili konu acacak bir baska arkadas onada yardım edecegiz ....vb uzayıp gidecek. 200 küsür sayfanın 150 si aynı sorularla bitecek..
demek istedigim su ki bunların hepsi konusuldu burda bunların hepsi defalarca paylasıldı.. biraz daha özen gösterip bilmem kaç sayfa geriye gittiğinizde sorularınızın hepsinin cevabını bulabilirsiniz.. benim mesajımda sahsi bir durum söz konusu degildi lakin sen mesajında direkt olarak benim psikolojik problemlerimin oldugundan sorunlarımın varlıgından dem vurmussun. Allaha sükür öyle bir durumum yok ama sayenizde olacak gibi görünüyor..
hade kal saglıcakla..
---------- Mesajlar birleştirildi - 17:04 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:45 ----------
http://www.ebay.com/itm/2008-2010-KAWASAKI-EX250-Ninja-Frame-Slider-Crash-Protector-No-Fairing-Cut-Black-/200760251568?pt=Motorcycles_Parts_Accessories&hash=item2ebe3e54b0&vxp=mtr
beyler dusunenler bunu kacırmasın.. :)
ejlover
21 Mayıs 2012, 20:59
Arkadaslar bos yere birbirimize girmeyelim. Forum yapisi nedeniyle boyle seyler olabilir.
Yeni arkadaslarin oncelikli yapmasi gereken sey soru sormadan once forumu okumak. Ama ne yazik ki her marka model icin sadece 1 baslik altinda dondugu icin tum muhabbet bir forum yapisindan uzagiz :( O zaman yapilmasi gereken sey arama ozelligini kullanmak 260 sayfa tek tek okunamayacagi icin.
Olur da bu da saglikli bir sonuc vermezse soruyu sormak ki bu durumda da tekrar tekrar ayni aciklamalari yapiyoruz. Ama iki taraf da hakli. Dedigim gibi sorun tek baslik altinda olmasi her seyin. Elden bir sey gelmiyor ne yazik ki. O yuzden gerilmeyelim yok yere :)
mayhan
21 Mayıs 2012, 22:24
dreamkller kardesim bu kadar kasma kendini. kaptırma bence sakin ol. uzaya uydu göndermiyoruz. gereksiz kirlilik yapanda sensin bu arada. bana hakaretvari konusacagına 2 kelime cevap yazsaydın ortam gerilmezdi. diğer arkadaslardan özür dilerim bu tür saçmalıkları okumaya maruz kaldıkları için. bundan sonra direk muhattap adı kullanarak soru yöneltmeyi düşünüyorum ki dreamkiller arkadasımız gibi kasmasınlar kendilerini.
ejlover 800 km ilk bakım aşağı yukarı ne tutar?
..iyi akşamlar herkese.
enginar
21 Mayıs 2012, 22:29
[QUOTE=mayhan;2690829]
buyur işte.. ben forum kirliliği diye buna derim.. esas seninki nasıl bir cevaptır? kötü birşey yazdığımı düşünmüyorum sadece bu konu daha önce konusuldu ve bir arastır dedim.
şimdi eminimki yeni motor alan arkadaslar iki gün sonra lastik alacakları zaman 130 mu takayım 150 mi 160 mı diye soracaklardır? sonra bizler gene bildigimiz seyleri yazıp tekrar edecegiz yardım etme amaclı, motorun rodajı ile ilgili konu acacak bir baska arkadas onada yardım edecegiz ....vb uzayıp gidecek. 200 küsür sayfanın 150 si aynı sorularla bitecek..
demek istedigim su ki bunların hepsi konusuldu burda bunların hepsi defalarca paylasıldı.. biraz daha özen gösterip bilmem kaç sayfa geriye gittiğinizde sorularınızın hepsinin cevabını bulabilirsiniz.. benim mesajımda sahsi bir durum söz konusu degildi lakin sen mesajında direkt olarak benim psikolojik problemlerimin oldugundan sorunlarımın varlıgından dem vurmussun. Allaha sükür öyle bir durumum yok ama sayenizde olacak gibi görünüyor..
hade kal saglıcakla..
---------- Mesajlar birleştirildi - 17:04 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:45 ----------
http://www.ebay.com/itm/2008-2010-KAWASAKI-EX250-Ninja-Frame-Slider-Crash-Protector-No-Fairing-Cut-Black-/200760251568?pt=Motorcycles_Parts_Accessories&hash=item2ebe3e54b0&vxp=mtr
beyler dusunenler bunu kacırmasın.. :)
Linkini paylaştığın koruma takozunu şasenin neresine monte ediyoruz onu çözemedim?
ejlover
22 Mayıs 2012, 00:10
dreamkller kardesim bu kadar kasma kendini. kaptırma bence sakin ol. uzaya uydu göndermiyoruz. gereksiz kirlilik yapanda sensin bu arada. bana hakaretvari konusacagına 2 kelime cevap yazsaydın ortam gerilmezdi. diğer arkadaslardan özür dilerim bu tür saçmalıkları okumaya maruz kaldıkları için. bundan sonra direk muhattap adı kullanarak soru yöneltmeyi düşünüyorum ki dreamkiller arkadasımız gibi kasmasınlar kendilerini.
ejlover 800 km ilk bakım aşağı yukarı ne tutar?
..iyi akşamlar herkese.
Keske yazdiklarimi objektif okuyabilseydiniz. Forumlara yuzlerce binlerce kisi girip cikiyor. Bunlarin cogu tek bir sey merak edip sirf onu sormak icin giriyor bir kez sonra da ya hic girmiyor ya da nadir girip yine aramadan etmeden sorup gidiyor. Daimi olan bir kac uye var ve bunlar bu tarz kisiler icin ayni sorulara onlarca kez yanit verip duruyor ve belli araliklarla isyan ediyorlar hakli olarak. Bunu kalici uye ya da mod/admin olmadan anlayamazsiniz. Cunku bu vur kac yapan katagorideki insanlar armut pis agzima dus olayina alismis kisiler. 10dan fazla forumda adminlik/modluk yaptim, 3 forum kurdum ordan biliyorum bunu. O yuzden de bu tarz muhabbetlerin nereye gidecegini iyi bildigimden yukardaki mesaji yazdim. Keske cevap yazmasaydiniz diyorum neyse...
Anlatmak istedigim sey su. ARAMA'yi kullanalim cok spesifik bir sorunumuz olmadikca ki sayfalar onlarca kez ayni bilgilerle dolmasin. Tek yazacaginiz yukarda aramaya basip 800km bakım yazmakti. Bakin ne cikiyor karsiniza:
http://www.motosiklet.net/forum/motosiklet-modelleri/1727-kawasaki-ninja-250r-kullanicilari-bilgi-paylasim-basligi-235.html#post2647056
---------- Post added at 23:10 ---------- Previous post was at 23:03 ----------
[QUOTE=dreamkiller;2690860]
Linkini paylaştığın koruma takozunu şasenin neresine monte ediyoruz onu çözemedim?
Motoru saseye baglayan mili sokuyor daha uzun olan mili takip onun disarda kalan uclarina takiyorsunuz. Bu arada motoru saseden ayirip yere dusurmemeye ozen gosteriyorsunuz :p O mil de ordan cok zor cikar. Toplam montaj 3 saati rahat alir, motorun cantasindaki aletler de yetmez :)
overcloud
22 Mayıs 2012, 01:10
Ninja ile haberlerede çıktım, artık gam yemem.
19 Mayıs, Taksim meydanı
http://www.haber24.com/haber_motosikletli-mayis-kutlamasi_16540.htm
1:45 - 1:55'de kameraman yeşil renge takılmış olsa gerek :)
ejlover
22 Mayıs 2012, 01:58
Unuttum paylasmayi; bunlar da Ankara 19.Mayis etkinliklerinden :)
Bi de kortej videomuz var da o hala yuklenmedi paylasirim onu da :)
Kenan Sofuoglu ve yaninda ben :p
http://img812.imageshack.us/img812/8793/47659922238443119862610.jpg
Kenan Sofuoglu uzerime drift yaparken :)
http://img39.imageshack.us/img39/1757/photo3n.png
TMF baskanimiz lastik yakarken:
http://img402.imageshack.us/img402/5958/photo2bu.png
Genc yetenek havada suzulurken:
http://img801.imageshack.us/img801/484/photo1azm.jpg
Super sovdan bir sahne (internette gordugumuz tum hareketleri canli olarak izledik) :)
http://img98.imageshack.us/img98/6573/photojq.png
leons
22 Mayıs 2012, 02:21
Süpermiş son paylaşımlar teşekkürler paylaştığınız için.
rio_mavi
22 Mayıs 2012, 07:11
19 Mayıs, Taksim meydanı
kadıköy bahariyede süreyya operasının sokağında yeşil bi ninja yatıyodu bi ara , o senmisin over kardeş =?
overcloud
22 Mayıs 2012, 07:53
evet, sürekli ordayım :)
dreamkiller
22 Mayıs 2012, 10:28
hahaa yerini öğrenmiş olduk baskın yaparız artık rio'yla :)
---------- Mesajlar birleştirildi - 09:28 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:24 ----------
19 Mayıs, Taksim meydanı
o sabaha karsı saar 4 de izmirden döndüm ve uyanamadım.. yoksa orda olmayı cok istiyordum.. nasip degilmiş birdahaki etkinliklere insallah bakalım.. ama gitmiş olmana cok sevindim.. malesef boyle zamanlarda boyle birlikteliklere cok ihtiyac var.. herneyse dream like this dostum :P
engin_deniz
22 Mayıs 2012, 10:51
İNŞLH SENEYE BENDE ARANIZA KATILACAĞIM NİNJA YLA :d
adiGemRe
22 Mayıs 2012, 14:06
Selamlar,
Öncelikle herkesin tecrübesine ve emeğine sağlık... İsmim Emre, Hatay/İskenderun'da ikamet ediyorum. Sitede yeniyim birkaç gündür takip ediyorum, birbirinden güzel ve faydalı paylaşımlarla dolu.. Sıkılmadan tüm sayfaları okudum diyebilirim :) Henüz sahibi değilim ama bende sizler gibi ninja250'ciyim. Kısmetse bu sezon satın almayı planlıyorum bakalım. Kabul ederseniz amatör bir motorcu olarak sizlerin arasına katılıp bilgi birikimlerinizden faydalanmayı ve elimden geldiğince katkıda bulunmayı isiterim.
Herkeze kazasız belasız hayırLı günler..
metci
22 Mayıs 2012, 14:08
Unuttum paylasmayi; bunlar da Ankara 19.Mayis etkinliklerinden :)
TMF baskanimiz lastik yakarken:
http://img402.imageshack.us/img402/5958/photo2bu.png
TMF başkanı neden lastik yakmış ki? :mrgreen:
Biraz ilginç geldi doğrusu, başkandan alışılmamış bir gösteri...
Hem koruma ekipmanları da yok :cherry:
19 Mayıs, Taksim meydanı
Resmen kameraman ninjaya tutulmuş, arkandan koşacak sandım bir ara :mrgreen:
rio_mavi
22 Mayıs 2012, 15:53
evet, sürekli ordayım :)
senin motor bana ilham vermişti, senden sonra almıştım.orda necisin? ben hemen hemen hergün geçiyorum ordan.olmadı sen ben kürşat felan bahariyede buluşuruk.rexin orda abisi dövmeci olan bi ninjacı kardeşimiz daha var. bira içer sohbet ederiz.
Frank Lucas
22 Mayıs 2012, 22:26
herkese iyi akşamlar,muhabbetinizi bölücem biraz,
geçen gün kızıltoprak kawasakiye gittim,ve dedim ki 'benim motorun önceki sahibi 5 bin km bakımını 3 binde yapmış,motor 8 bin oldu,10 bin km bakımını yaptırmak için 2bin km daha bekliyimmi yoksa şimdi bakıma sokiyimmi dedim,ohoo 5 binde bakıma sokman gerekirdi artık çok geç servisi ara gün al dedi elime bi kart sıkıştırıp yolladı.
Bunlar para almak için elinden geleni yapıcakları için servise sormadım,size soriyim dedim bakıma nezaman götürmeliyim diye,çünkü şu aralar motor sapıtıyor gibi geldi bana.
1.vitesden 2. vitese atarken %40 boşa geçiyor ilk aldığım zamanda böyle birşey yoktu belki ben atamıyorum diyicem ama sık sık olunca şüphelenmeye başladım,sanki normalden daha çabuk hararet yapıyor gibi geliyor(belki farketmeden daha yavaş gidiyorumdur) e5 de sıkışık trafikte aralardan 40-50 ile geçerken hararet seviyesi yarılanmış oluyor,birde son zamanlarda motordan tuhaf kokular gelmeye başladı ,acaba yağı suyu bilmemnesi mi bitti bilen biri birzahmet yardım ederse çok sevinicem
overcloud
22 Mayıs 2012, 23:02
geçen gün kızıltoprak kawasakiye gittim,ve dedim ki 'benim motorun önceki sahibi 5 bin km bakımını 3 binde yapmış,motor 8 bin oldu,10 bin km bakımını yaptırmak için 2bin km daha bekliyimmi yoksa şimdi bakıma sokiyimmi dedim,ohoo 5 binde bakıma sokman gerekirdi artık çok geç servisi ara gün al dedi elime bi kart sıkıştırıp yolladı.
Bunlar para almak için elinden geleni yapıcakları için servise sormadım,size soriyim dedim bakıma nezaman götürmeliyim diye,çünkü şu aralar motor sapıtıyor gibi geldi bana.
1.vitesden 2. vitese atarken %40 boşa geçiyor ilk aldığım zamanda böyle birşey yoktu belki ben atamıyorum diyicem ama sık sık olunca şüphelenmeye başladım,sanki normalden daha çabuk hararet yapıyor gibi geliyor(belki farketmeden daha yavaş gidiyorumdur) e5 de sıkışık trafikte aralardan 40-50 ile geçerken hararet seviyesi yarılanmış oluyor,birde son zamanlarda motordan tuhaf kokular gelmeye başladı ,acaba yağı suyu bilmemnesi mi bitti bilen biri birzahmet yardım ederse çok sevinicem
Hararetin normal, dert etme.
boşa geçme olayı bakım zamanı yaklaştığında benim de başıma geliyor (1'den 2'ye atarken). endişe edecek bir şey yok. belki debriyajı biraz erken elinden bırakıyor olabilirsin, kavrama noktasını ayarlamayı dene.
bakımlar 5bin'de bir yapılır. önceki sahibi 3bin'de bakım yaptırdıysa sende 8bin'de yaptırmalısın. en fazla 6bin km'e gider motor yağı ama tavsiye etmiyorum, bariz bir fark oluyor. sen geç kalmış fln değilsin herif sallamış ama 10bin'i bekleme. 8bin'de götür.
birde yaz aylarında 10 -50 yada 15 - 50 full sentetik yağ kullan (galiba serviste 15 - 50 koyuyorlar, ben özel servise gittiğimdem motor yağımı kendim seçip yanımda götürüyorum).
senin motor bana ilham vermişti, senden sonra almıştım.orda necisin? ben hemen hemen hergün geçiyorum ordan.olmadı sen ben kürşat felan bahariyede buluşuruk.rexin orda abisi dövmeci olan bi ninjacı kardeşimiz daha var. bira içer sohbet ederiz.
olabilir, haberleşiriz. ben ocak apartmanında ki seyahat acentasında çalışıyorum. ikinci katta. :)
DK663
22 Mayıs 2012, 23:29
selam herkese
Frank Lucas
23 Mayıs 2012, 00:01
dk633 selam hoşgeldin,
overcloud,sen şükrübalcının ordaki servise mi gidiyosun erdem abi söylemişti ama adresini gene unuttum
dreamkiller
23 Mayıs 2012, 10:17
kardeşim öncelikle sunu ögrenmelisin.. Senden önceki sahibi motorunun bakımını yapmıs ama ne kadarını? Yani rutin olarak 2500-3000 de yağ değişimi yapan kişiler var bunlar sadece o kilometrede yağ değiştirirler onada bakım derler.. diğer parçalarda değişim olmuşmu? onları bir öğrenmeye çalış.. ayrıca ben 20.000 bakımını yaptıralı 2000 km oldu ama bazen bende aynı problemi yasıyorum.. 1. viteste tam devirine gelince atıyorum ikiye!! gazı acınca baslıyor bagrınmaya benim kara kız :) bakıyorum vites bosta :P
---------- Mesajlar birleştirildi - 09:13 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:11 ----------
@ccman dostum spoollar an itibari ile elimde p.m den mesaj atıp adresini bildirirsen bugün yada yarın kargoya verebilirim parçaları.. tel ve adres bilgileri lazım. saygılar..
---------- Mesajlar birleştirildi - 09:17 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:13 ----------
TMF başkanı neden lastik yakmış ki? :mrgreen:
Biraz ilginç geldi doğrusu, başkandan alışılmamış bir gösteri...
Hem koruma ekipmanları da yok :cherry:
bu arada baskanın motorunun önüne ayagını koyan abiye dikkat cekmek istiyorum.. lakabı takoz mudur acaba? :)
ccman
23 Mayıs 2012, 12:56
dreamkiller
pm attım,bugün gönderirsen sevinirim belki cuma yurtdışı olabilir.
saygılar
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO