PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Suzuki GS500 mü? Kawasaki ER 5 mi?

Sayfa : [1] 2 3 4 5

28 Mart 2005, 19:00
Hangi Modeli Tercih Edersiniz?

28 Mart 2005, 19:01
Aslında ben bu iki modelden birini almak istiyorum. Yardımlarınızı bekliyorum...

banro
28 Mart 2005, 19:18
Fuarda kawasaki yetkililerinin kendini beğenmişliğine çok kızdım.Ben olsam inadına gs500 alırdım. :jocolor:

FreeWind
28 Mart 2005, 21:06
euehueheu al tabi inad1na ama er 5 daha güçlü ve su soutmal1 gs 500 ün ise motoru daha dayan1kl1 ve 1000 lira daha aphal1 birde

jawa
28 Mart 2005, 22:29
kawasaki iyi güzelde o arkadaki çift yan amortisör hiç olmamış.suzuki'nin mono göbek amortisörü alete daha bir racing havası katıyor.
ama sırf amortisör için motor tercih edilir mi derseniz, edilmez herhalde!

sıfır için er 5 derim.2. elde gs 500 daha uygun.

yaw banro o kadar fuara gittin nasıl inanacaz!resim isteriz onu bunu bilmem.bi dahaki fuarada haber ver birlikte gidip kawasakicileri dövelim. :queen:

freedom34
29 Mart 2005, 01:27
Fuarda kawasaki yetkililerinin kendini beğenmişliğine çok kızdım.Ben olsam inadına gs500 alırdım. :jocolor:
ben gittiğimde de en çok kawa izmir bayiinden bi arkadaş ilgilendi.. diğerlerinde o kadar ilgi yoktu.. hele Harley'deki terbiyesizlik çıldırttı!!

29 Mart 2005, 10:45
İlginize teşekkürler...Sıfır alıcam.... Şimdilik kawasaki önde...

ice300
29 Mart 2005, 23:14
Er-5 tabiki! bence yandan amortisörler ona dahada bi naked bike stili vermiş.. GS 500 ün sıfırı hem daha pahalı hem güçsüz..

boy
30 Mart 2005, 12:03
Honda CB900 Hornet

kawa65
30 Mart 2005, 12:24
Tabii ki, kawasaki.Üzerinde 10 yılın üzerinde problemsiz kullanılan
500 cc.lik motoru var.sıvı soğutmalı oluşu ve fiyatının daha uygun oluşu
ayrıca güç olarak daha fazla oluşu onu ön plana çıkarır. :thumleft:

FreeWind
30 Mart 2005, 16:03
Honda CB900 Hornet
yok z1000 :cherry:

30 Mart 2005, 19:34
Teşekkürler yorumlarınıza devam edebilirsiniz...Emin olun Değerlendiriyorum...yaklaşık 1-2 ay içinde alıcam...

Erhan Erdil
30 Mart 2005, 19:42
bencede er5 :cat: kendi motorumda er5 oldugu için soylemiyorum super motor :cherry:
simdiye kadar bir terslik cıkarmaı bana sadece ben ana biraz terslik yaptım umarım kusmemistir bana :salut:

FreeWind
30 Mart 2005, 19:53
eueheu ewt eşekler cennetini boyluyodun az kala :cherry:

ER-5
02 Nisan 2005, 03:30
ER-5 Rulezzz :pl: :thumleft:
Bende kendi motorum diye soylemiyorum, senin gibi çok arada kalmıştım bende sonra yaptığım araştırmalar sayesinde dooru seçimi yaptım.. neymiş O? tabiki er5 :queen:

augsburg
02 Nisan 2005, 10:36
Arkadaslar antalyadan ceyhun ben fuar fiyatından düşük yani 8.300 e antalya kawa yetkili bayisinden fiyat aldım bu süper motor için yoksa 2004 sonu motoru mu vercekler bana ne dersiniz ? :silent:

Bike_Boyz
02 Nisan 2005, 10:47
ben gs500 dusunuyordum taa hazıranda gelecekmıs turkıyeye o yuzden er-5 alacam mavı alırsan hemen teslım sıyah alırsam 15 gun sonra

cihan
02 Nisan 2005, 10:56
gs 500 haziranda mı gelecekmiş? gs 500 çanakkale tansaş ta suzuki standında 2005 model 9500 ytl koyu mavi

atakan
02 Nisan 2005, 14:09
merhaba arkadasım bende bu ıkı model arasında secım yapmaya calısıyorum ama arastırmalarım dogrultusunda er5 e daha yakınım bu ıkı model ın bırbırlerıne karsı artıları eksılerı var ben artık gorunumune ve fıyatına gore dusunmeye basladım herhalde er5 alacam ozellıklede sıyahına bayılıyorum

niyazierk
02 Nisan 2005, 16:29
bu konuda ben de çok kararsızım. :silent: suzukide şasinin ve arka süspansiyon görünümü çok hoş. arka frende de disk var. :thumleft: kawasaki bu görünümüyle 125 lik titan gibi. :cyclopsani: ancak kawasakinin de sıvı soğutma sistemi var ve beygir gücü yüksek şehir içi kullanım için sıcak bölgelerde tercih edilebilir. :cat: yedek prç. bulunabilme durumu ve yakıt tüketimi konusunda fikri veya deneyimi olan arkadaşlar tarafsız olarak yazarlarsa karar vermek üzereyiz. :bounce: Antalya'da sayıca hangisi daha çok?

ER-5
02 Nisan 2005, 21:28
Arkadaşım ben geçen ay kaza yaptım daha oncede biçok kez yazdım burda..
Daha bugun gidip parça fiyatı oorendim istersen weriim listeyi:
Gostergeler patladı komplesi: 313.30 euro (kdv dahil fiyatlara)
Ön Far: 228 euro
sağ ayna74 euro
on sinyal:40euro

ben istanbuldayım turkiye genel distributorunden aldım bu fiyatları son fiyat dedi adam.
Ön takımın iç mili eğildi bide onun fiyatıda137euro.

Fiyatlar gördüğün gibi PAHALI :pale: ama burda her parçası war istanbulda Z-Motoda.

Yardımcı olur inşallah bu bilgiler..

Ha bu arada yakıt tüketimide suzuki gs500 den çok daha az çünkü gs500 2 subaplı er-5 4 yada 6 subaplı o yonden suzukiyi geride bırakıyor..

Saygılar. :king:

Prometheus
03 Nisan 2005, 00:31
146'dan girdim o yüzden kısa yazıcam şimdilik. Ben daha önce karşılaştırdım ER5 daha uygundu fiyat-performans açısından. Son zamanlarda by
k bir değişiklik olmadıysa hala öyle..

erkutgurun
03 Nisan 2005, 01:30
Tamam ER-5 hayranlari cogunlukta gozukuyor, ama GS-500'unde 2. el satarken piyasasi peynir-ekmek gibi 2 gunde gider! GS500'un fiyat pahaliligininda muhakkak bir nedeni varki pahali. Her Cumartesi 2 senedir surekli Istanbuldaki birsuru motorcu dukkani dolasiyorum. Tek bir satilik er-5 gormedim. Ya alanlar hic satmiyor, ki bu biraz zor. Ya da sifiri o kadar satilmiyor. Zevkler ve renkler tartisilmaz ama ben kesinlikle omrum boyunca Kawasakiden hicbir urun almam. Hic degilse Turkiyede! Kendilerini yeterince kanitlayamadilar bence!

Ama tabiiki "bence". :bounce:

DOKY
05 Nisan 2005, 05:54
Selamlar..
Kawasaki ER-5 mi? başlıklı forum açacaktım fakat burayı görünce Admin arkadaşı sinirlendirmeyelim dedim..
Arkadaşlar ben de ER-5 almayı düşünüyorum, hala düşünüyo olmamın sebebi yeterli bilgi sahibi olamamamdan :silent:

erkutgurun arkadaş demişki;

Istanbuldaki birsuru motorcu dukkani dolasiyorum. Tek bir satilik er-5 gormedim. Ya alanlar hic satmiyor, ki bu biraz zor. Ya da sifiri o kadar satilmiyor.

Z-Moto'daki görüşmemde yanlış hatırlamıyosam ilk kez GEÇEN SENE getirdiklerini söylediler, bu da piyasada daha çok GS500 olmasını açıklayabilir sanırım.
ER-5 kullanan arkadaşların gerçek rakamlarla yakıt tüketimini, hangi vites/devir oranında akselerasyon kabileyetini zayıf hissettiklerini, veya motoru zorlamadan gidilebilecek max. hızın (veya zorlayarak) ne olduğunu, vs.. bildirebilirlerse çok memnun olacağım.. (Buarada ER-5'ini satmak isteyen arkadaş var ise görüşmek isterim..)
GS500 içinde aynı bilgilere sayenizde ulaşabilirsek ne aalaa...
Saygılar...

PHAETONW12
25 Kasım 2005, 03:23
Tamam ER-5 hayranlari cogunlukta gozukuyor, ama GS-500'unde 2. el satarken piyasasi peynir-ekmek gibi 2 gunde gider! GS500'un fiyat pahaliligininda muhakkak bir nedeni varki pahali. Her Cumartesi 2 senedir surekli Istanbuldaki birsuru motorcu dukkani dolasiyorum. Tek bir satilik er-5 gormedim. Ya alanlar hic satmiyor, ki bu biraz zor. Ya da sifiri o kadar satilmiyor. Zevkler ve renkler tartisilmaz ama ben kesinlikle omrum boyunca Kawasakiden hicbir urun almam. Hic degilse Turkiyede! Kendilerini yeterince kanitlayamadilar bence!

Ama tabiiki "bence". :bounce:
vallaha sana katılıyorum sadece birtek şey dışında,o da er5'in galerilerde olmaması,bence tam tersi gs500 kıtlığı var(özellikle izmirde)
ben 2-2,5 aydır kullanıyorum,harika bir motosiklet.bu motoru almamdaki en büyük etken çok samimi bir arkadaşımda 2001 modelinin olması sayesinde kullanımını çok beğenmemden ve yakıt tüketiminin eski teknoloji bir motora göre çok düşük gerşekleştiğini birçok kez görmemeden dolayıdır.
benim motosikletim şehirlerarası ortalama 90-100 km süratle gidilirse 10-11 ykrş yakıyor km'de.ben hangi er5 kullanıcısıyla konuştuysam min.16 ykrş yaktığını söylüyorlar.eğer performanslı veya şehiriçi dur-kalk kullanırsam max.15 ykrş yakıyor.
performans olarak yalan yok 185'ten fazla yapmadım,ama 90kiloyum ve çok da fazla kasmadım,fakat 200 yapmaz standart haliyle,boşuna beklemeyin,akselerasyonu çok iyi,özellikle 6000d/d den sonra güç patlaması oluyor
ve bence herşeyden önemlisi oturuş pozisyonu,ergonomisi tek kelimeyle harika,motosiklet kullanmaya yeni başlayan birisi bile çok rahat şehiriçine de girer,uzunyola da gider :cat:
son söz olarak 100 kere dünyaya gelsem her seferinde gs500 ü er5'e tercih ederim,aradaki fiyat farkının sebebini de üstüne oturduğunuz anda anlayabilirsiniz(malzeme ve işçilik) :bestmt:

RePsOl_46
25 Kasım 2005, 04:15
hangi fuardan bahsediyosunuz bu aralar fuar mı var nerede :silent: olaya fransız kaldık :cherry:

ledo
17 Ocak 2006, 17:03
metal kardeş, ya kendimi sorumlu hissettim kilitten, ama bizim modlardan zaten kaçmazdı...:P

Ben de bu konuyu seviyorum, bari buradan devam edelim...

BBRR, yalnız bu başlık öksüz, yetim gibi kalmış açan kim belli değil :silent:
Bi çare bulalım bu topic böyle şey gibi kalmasın ! :mrgreen:

nx4_falcon
18 Ocak 2006, 00:46
Honda cbf 500 bekle iyi motor olacak

ylmzzz
18 Ocak 2006, 15:42
Honda cbf 500 bekle iyi motor olacak

CBF 250 6.596 YTL ve tek silindir 20.4 hp
bence cbf500 10000 ytl den az olmaz fiyatı. er5 8400 ytl artık fiyat da çok önemli olur heralde.
fiyatı da gözönüne alırsak er5i tek geçerim.:cat:

SKYKAPTAN
18 Ocak 2006, 17:14
bence suzuki tip olarak daha güzel kawanınki arka yan amortsörler hic güzel durmamıs aynı ybr lere benzemiş suzuki bence:cat:

SKYKAPTAN
18 Ocak 2006, 17:25
bence suzuki güzel bir tipi var kawanın arka amortsörler hic güzel olmamıs aynı ybr lere benzemiş bence suzuki yani:cat:

bandit07
18 Ocak 2006, 17:33
arkaşlar hepinize baktım er5 daha üstün ama neden tek sebebi fiyatı 900ytl daha az olması (bide su soğutmalı):P bence suzuki gs500 çünkü hem2,eli peynir ekmek gibi hemde görünüşü daha güzel ayrıca kalite bakımından kawadan daha üstün ayrıca motor martta gelicek bence suzuki:cat:

hyuksel
18 Ocak 2006, 18:29
tabiki de gs500

EgeKnn
18 Ocak 2006, 19:30
ben GS500 derim ama benim için en önemli nedenlerinden biri GS500 ün arka frenlerinin disk oluşu ER5 in kampana disk fren herzaman bir avantaj ve artıdır er5 i kullanırken daha bir dik duruyorsunuz ama gs500 de daha yatarak kullanıyosunuz bu da gs500 ün görüntüsünün neden daha hoş olduğunun cevabı daha bir spor race tarzı birde er5 ten soğumamın nedenlerinden biri de şu ESHOT yaniii elektrik , su , taşımacılık açılımlı izmir belediyesine ait eshot işçilerinin altında er5 var izmirde :cherry: gördüğüm gün olay bitmiştir abicim :P bu işin esprisi...........

benim fikrim suzuki GS500 servis ve parça açısındanda üstün......

Luckdove
18 Ocak 2006, 20:31
Er 6n bu ikisinden de cok iyi..

musty__89
18 Ocak 2006, 21:34
bence kawasaki er-5 bence super bı motor bence hıc dusun me onu al cok karizmatik bir motor:cat:

musty__89
18 Ocak 2006, 21:35
bence buutcen yetıosa er-6n al o daha daha da guzel

ylmzzz
21 Ocak 2006, 14:41
www.bikez.com da er5 üstün puan olarak. gs500 sadece offroad yollarda daha üstün. belki yardımcı olur.
tabi Türkiye de olduğumuz için geriye tek kalan bulunduğumuz yerdeki servis ve yedek parça.
benim fikrim er5 den yana. sitede dikket ederseniz görünüş olarak er5 önde.

afterdarq
10 Şubat 2006, 15:31
Bir ER-5 kullanıcıs olarak bende yorumlarımı yazayım... Arka frenin disk fren olmamasının hiçbir eksikliği yok bence,zaten az kullandığım fren kampana olmuş disk olmuş kimin umrunda? GS500 bildiğim kadarıyla hava soğutmalı bence bu bir dezavantaj... Fiyat olarak da ER-5 GS500'e göre daha alınık... Suzuki her nedense modellerini biraz fazla şişiriyor gibime geliyor(ücret olarak). Bir arkadaş arada kalite farkı olduğundan bahsetmiş? Nası bir fark varmış ben çok merak ettim. Kalite olarak ikisi denktir bence... Bir FENERBAHÇE li olarak GS500 almamanın başlıca sebebi ise üzerinde GS yazması... İlerde FB500 modeli üretirlerse gidip alırım o başka . :cherry:

ylmzzz
10 Şubat 2006, 16:59
:queen: ben de BJK-5 olursa alırım o zaman.
bu arada gerçekten kawasakiyle suzuki arasında nasıl fark var ben de anlamadım

Syriana
10 Şubat 2006, 17:04
beyler suzukinin görünüşü daha güzel diyosunuz ama genelde dışardan çıplak gözle bakıldığında ER5 daha büyükmüş gibi duruyo :silent:

birde ER5'in ve GS500'ün arka lastik ebatları 130/70 mm kawasaki yetkili servisine sordum jant küçük olduğu için lastik büyütülemiyomuş , GS500'dede aynı sorun varmı acaba :silent: :silent: :silent:

brock
10 Şubat 2006, 23:48
bence gs500. görüntü olarak kawasaki er5'ten daha iyi. ve ben racingte suzukiyi kawasakiye tercih ederim. tabi herkesin görüsü ve zevki farklı

ylmzzz
10 Şubat 2006, 23:52
bu motorlar racing değil bu arada:mrgreen: sitelerde sport turing ya da naked olarak geçiyolar

BarisB77
12 Şubat 2006, 04:10
GS500
1-frame şaşe
2-prolink amotisör
3-arka fren disk
4-pratik

aradaki üç-beş HP şaşırtmasın ER5 ve GS500 parasının motorları

honda getirirse CBF500 (çift silindir) ile her ikisinin korkulu rüyası olur gibime geliyor.

KaWa-JaWa/HaWa-CıWa
13 Şubat 2006, 22:13
fb li olmama rağmen .. kesinlikle gs500 diyorum ... kesinlikle daha oturaklı daha şık görünüyor ve daha bir motor gibi duruyor . . er 5 biraz daha oyuncak gibi ... er 5 çiler kızmasın... bu arada '' prometheus '' sizi görmesin gene topic hortlatmışsınız diye yersiniz fırcayı ... pro ben masumum bu kez ben yapmadım ... onlar yaptı :)

ylmzzz
13 Şubat 2006, 22:18
fb li olmama rağmen .. kesinlikle gs500 diyorum ... kesinlikle daha oturaklı daha şık görünüyor ve daha bir motor gibi duruyor . . er 5 biraz daha oyuncak gibi ... er 5 çiler kızmasın... bu arada '' prometheus '' sizi görmesin gene topic hortlatmışsınız diye yersiniz fırcayı ... pro ben masumum bu kez ben yapmadım ... onlar yaptı :)

yav nasıl oyuncak gibi yapmayın. boyutları aynı hemen hemen. bana göre de er5 çık duruyor hadi bakalım.
barisB77 de pratik demiş nasıl pratik oluyor kocaman motor anlamadım. oturaklı olarak fark yok bence. kampanasına amartisörüne yorum yapın ama. er5 e de oyuncak gibi demeyin. o boyuttaki motora ayıp walla. er5 i gs500 ü görmeyenler bile yorum yazmış. kawa jawa... sen de gs500 var ama oyuncak gibi olmasının nedenini yazsana bi:farao:

KaWa-JaWa/HaWa-CıWa
14 Şubat 2006, 20:58
ylmzzzz.. kardeş ben fikrimi söyledim.. benim düşüncem böyle.. hem gs500 kullandım ( kendi motorum ) .. hem er5 kullandım... oyuncak gibi demek istemedim er5 e ... gs500 ün yanında biraz daha oyuncak gibi kalıyor dedim..
benim fikrim bu ve söylediğimin arkasında duruyorum.. (neden 1.5 milyar lira daha ucuz sence eğer daha iyiyse ?? )

just_life
14 Şubat 2006, 21:20
Bende Er-5 düşünüyorum çok yogun hemde rüyaaa:queen:

ylmzzz
14 Şubat 2006, 22:45
ylmzzzz.. kardeş ben fikrimi söyledim.. benim düşüncem böyle.. hem gs500 kullandım ( kendi motorum ) .. hem er5 kullandım... oyuncak gibi demek istemedim er5 e ... gs500 ün yanında biraz daha oyuncak gibi kalıyor dedim..
benim fikrim bu ve söylediğimin arkasında duruyorum.. (neden 1.5 milyar lira daha ucuz sence eğer daha iyiyse ?? )

arkadaşım bi kere internet sitelerinde de bakarsan
er5 8400 ytl
gs500 9435 ytl arada fiyat farkı var ama 1500 ytl değil :farao:

hondanın fiyatları bu aralar düşük. aynı motorlar daha ucuza. fiyatı motoru değiştirmiyor yani. suzukinin fiyatları gereksiz pahalı bence. hondanın servisi de daha iyi TR de. ama fiyatları düşük diğerlerinden. ne yani fiyat pahalı olduğunda iyi mi oluyor? fikrini bence de kullanarak söylersen daha iyi olur bence. kesinlikle demişsin de. fikrine saygı duyuyorum yine de :rendeer:

just_life
14 Şubat 2006, 22:54
İnadınaaaaa ER-5 :queen: