Orijinalini görmek için tıklayınız : Kendi Motosikletimizi Üretemez miyiz?
bozok_54
06 Kasım 2016, 21:13
işin gerçekçi boyutuna dönelim.Diyelim ki ben bunu yapmak istiyorum.Öyle büyük bi firma olmayacak başta.Yer teminini ettim.Boş bir fabrika buldum.Sonra bağlantıları kurdum motor bloğunu yurtdışından getirttim.Ayda 10 motosikletle limitiyle başladım.Sonraki aşamalar ve ortalama maliyet ne olur?
Teşvikle ilgili konuşmayalım.O sonraki iş çünkü kayınvalidem ev yemekleri yeri açmak için başvuruda bulundu anında 100 bin lira verdiler.
keşke kayınvalideniz ev yemekleri dükkanı değil de motor fabrikası açsaymış 100bin lirayla.
yada bu işi günde 10 motor üretmekle devlet babadan ertesi gününe 100 bin liralık destekle siz de yapabilirsiniz, başkalarından beklemeyin.
en baştan sizi bilgilendireyim ufacık aperatif dükkan için de koca koca fabrika kurmak için de devlet desteği aynı.
kaldı ki yukarıdaki projelerin hepsinin birçoğunun devlet kurumu aracılığıyla ve savunma sanayiyle ilgili olduğunun umarım farkındasınızdır.
siyaseten ne yazık ki söylenecek çok söz var ancak hem buranın siyasi platform olmamasıyla hem de başıma ne yazık ki şu kıytırık cümleler için bela almak istemeyişim için maalesef ki susuyorum. sizin burada kendinize neden bu kadar güzel projeler varken sanayi can çekişiyor sorusunu sormanız lazım. neden işçilik ücreti zayıf neden memleketimde 20-30 yıl öncesinin üretim tekniği kullanılıyor neden ailelerin yıllardır emek verdiği çocuklar mezun olunca sanayide asgari ücrete çalışmak zorunda kalıyor.
keşke sizin olduğumuzu sandığımız gibi memlekette yaşasaydık...
bizden ne yazık ki günümüzdeki anlayışla, maalesef hiç bir cacık olmayacağını üstüne basa basa üzülerek söylüyorum.
en basitinden şunu söylebilirim biz 20 yıl önce de en büyük 15. ekonomiye sahiptik şimdi de.
"İki günü bir olan ziyandadır."
zaferce
06 Kasım 2016, 21:23
Bu arada, az yukarıdaki "sakin ol şampiyon" durumu ironi değil de "sarcasm" olacak.
Adam haklı beyler. Yaptığımı İngilizce olarak tarif etmek istediğimizde irony değil sarcasm olarak nitelemek doğru. Bir hedefi olan belirli bir insan grubunu hedef alan nastiness barındıran bir remark söz konusu. Gavurun da sıkça yaptığı bir hata belli ki.
bkz. https://www.youtube.com/watch?v=HwcUVaZ0Gwc
Hatta coincidence ile irony'yi karıştırıyorlar belli ki. Carlin Başgan bu konuya da değinmiş.
bkz. https://www.youtube.com/watch?v=R36nn5hFsg8
Hatta ecnebiceye uğramadan "tecahül-ü arif" de denilebilir belki.
Orda dur hacabi. O dediğin bilip de bilmemezlikten gelmek demek. (bkz. https://tr.wikipedia.org/wiki/Tec%C3%A2h%C3%BCl-i_%C3%A2rif) Türkçe terimler kullancaksak o zaman TDK'ya bakarız. Oraya göre, anlaşılıyor ki irony kelimesi dilimize yaygın ve yanlış kullanımı ile geçmiş.
http://i64.tinypic.com/w8pxyh.jpg
Bunu beğenmezsek kullanabileceğimiz çok şeker bir kelime var. İstihza.
http://i68.tinypic.com/v5z485.jpg
Gerçi TDK anlaşılmasını kolaylaştıracak bir örnek kullanmamış. Örneği ben gerçek hayattan vereyim. Bir tarih hocası ile tartışmamız arasında ben "Şanlı tarihimizle gurur duyuyorum." deyince hoca cevaben "İstihza ile söylediğinizi biliyorum hocam ama ben tarihimizle gerçekten gurur duyuyorum." demişti. Örneklendirmeyi Ekşi sözlüğün yaygın kalıbı ile bitireyim. İstihzayı anlamayan geri zekalı nesle aşina değilim.
mgora
06 Kasım 2016, 22:38
Hele şu köprülerin borcunu ödeyelim sonra bakarız artık motor işlerine de , Coq zaten yukarı da garanti falan demiş bunuda garantili yaparlar artık nasılsa alıştılar.
Yalnız bir müşteriye köprülere devletin geçiş garantisi verdiğini söyledim adam 2-3 dakika kendine gelemedi , inanamadı.
hasmet
06 Kasım 2016, 22:49
İstihza güzel, az daha geniş bir tabir. Aynı çizgide "t?ş?k geçmek" tabiri var bir de. Ama TDK nedense değinmemiş bile.
Kdv otv falan daha karlı.
zaferce
06 Kasım 2016, 22:55
İstihza güzel, az daha geniş bir tabir. Aynı çizgide "t?ş?k geçmek" tabiri var bir de. Ama TDK nedense değinmemiş bile.
O terimler TDk'ye zor gelir.
https://www.youtube.com/watch?v=2gBnSWDiodU
Keoma
06 Kasım 2016, 22:58
keşke kayınvalideniz ev yemekleri dükkanı değil de motor fabrikası açsaymış 100bin lirayla.
yada bu işi günde 10 motor üretmekle devlet babadan ertesi gününe 100 bin liralık destekle siz de yapabilirsiniz, başkalarından beklemeyin.
en baştan sizi bilgilendireyim ufacık aperatif dükkan için de koca koca fabrika kurmak için de devlet desteği aynı.
kaldı ki yukarıdaki projelerin hepsinin birçoğunun devlet kurumu aracılığıyla ve savunma sanayiyle ilgili olduğunun umarım farkındasınızdır.
siyaseten ne yazık ki söylenecek çok söz var ancak hem buranın siyasi platform olmamasıyla hem de başıma ne yazık ki şu kıytırık cümleler için bela almak istemeyişim için maalesef ki susuyorum. sizin burada kendinize neden bu kadar güzel projeler varken sanayi can çekişiyor sorusunu sormanız lazım. neden işçilik ücreti zayıf neden memleketimde 20-30 yıl öncesinin üretim tekniği kullanılıyor neden ailelerin yıllardır emek verdiği çocuklar mezun olunca sanayide asgari ücrete çalışmak zorunda kalıyor.
keşke sizin olduğumuzu sandığımız gibi memlekette yaşasaydık...
bizden ne yazık ki günümüzdeki anlayışla, maalesef hiç bir cacık olmayacağını üstüne basa basa üzülerek söylüyorum.
en basitinden şunu söylebilirim biz 20 yıl önce de en büyük 15. ekonomiye sahiptik şimdi de.
"İki günü bir olan ziyandadır."
Benim bildiğim gördüğüm şu:Çalışmak isteyene iş çok.Pederin restaurantında toplam günde 5 saat çalışmalık bulaşıkçı bulamadık.Bulaşık dediysem yine makine yıkıyor.Ayda 1500 maaş+sigorta+yol tam 1 ay bulamadık eleman.Keza aynı şekil arkadaşın bürosuna çaycı aradık 20 gün sonra bulduk.Milletimiz havalı artık.Çaycı mı "hıh",bulaşıkçılık mı "hıh"...geçin bu işleri.Ben başkalarının yanında atanıncaya kadar yerleri paspasladım gıkım çıkmadı.Projeyi hazırlayın,sunun.Ticaret bu.Risk ister...Velhasıl dediğiniz gibi bizden hiçbir şey olmaz.Ama ben hep girişimci çocuk yetiştireceğim.En azından evde oturup "Bizim ülkemizden hiçbir şey olmaz.Hep çomarlardan dolayı..." vs deyip ülkeye bi faydam olmadan ölmeyeceğim...
hasmet
06 Kasım 2016, 23:06
Hele şu köprülerin borcunu ödeyelim sonra bakarız artık motor işlerine de , Coq zaten yukarı da garanti falan demiş bunuda garantili yaparlar artık nasılsa alıştılar.
Yalnız bir müşteriye köprülere devletin geçiş garantisi verdiğini söyledim adam 2-3 dakika kendine gelemedi , inanamadı.
Acaba işler daha da sarpa sarınca o garantinin hiç olması ihtimali var mı ki?
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:06 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:59 ----------
Ticaret bu.Risk ister...Velhasıl dediğiniz gibi bizden hiçbir şey olmaz.Ama ben hep girişimci çocuk yetiştireceğim.En azından evde oturup "Bizim ülkemizden hiçbir şey olmaz.Hep çomarlardan dolayı..." vs deyip ülkeye bi faydam olmadan ölmeyeceğim...
Ticaret önce mantık ister. Öteki türlü "büyüyünce astronot olcam" durumu söz konusu. Keşke, ama gerçekçi değil. Niyetiniz iyi olduktan sonra faydanız mutlaka olur, ama yerli markalı araç üreterek olmaz, en azından şimdilik.
mgora
06 Kasım 2016, 23:08
Benim bildiğim gördüğüm şu:Çalışmak isteyene iş çok.Pederin restaurantında toplam günde 5 saat çalışmalık bulaşıkçı bulamadık.Bulaşık dediysem yine makine yıkıyor.Ayda 1500 maaş+sigorta+yol tam 1 ay bulamadık eleman.Keza aynı şekil arkadaşın bürosuna çaycı aradık 20 gün sonra bulduk.Milletimiz havalı artık.Çaycı mı "hıh",bulaşıkçılık mı "hıh"...geçin bu işleri.Ben başkalarının yanında atanıncaya kadar yerleri paspasladım gıkım çıkmadı.Projeyi hazırlayın,sunun.Ticaret bu.Risk ister...Velhasıl dediğiniz gibi bizden hiçbir şey olmaz.Ama ben hep girişimci çocuk yetiştireceğim.En azından evde oturup "Bizim ülkemizden hiçbir şey olmaz.Hep çomarlardan dolayı..." vs deyip ülkeye bi faydam olmadan ölmeyeceğim...
Girişimci abi nereye atandınız sorması ayıp :D
fatih.met
06 Kasım 2016, 23:38
haberiniz var mı bilmem. türk yapımı bilgisayar var hemde kibrit kutusu büyüklüğünde. 2 gb ram, çift çekirdek işlemci, hdmi çıkışı, usb çıkışı var. ve iki versiyon üretilmişti kısa süre öncesine kadar. aylar olmuştur sadece.
f16 uçaklarının yazılımını kırabiliyorlar ise bence yazılım sorunumuz yok. kibrit kutusu büyüklüğünde bilgisayar imal edebiliyorsak bence mucit sorunumuz da yok!
https://www.youtube.com/watch?v=bdub7lwYZ-8
çinliler çakma bmw x5 yapıyorlarsa biz neden yapmıyoruz?
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:35 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:30 ----------
her yerde inşaat var, inşaat sektörü uçtu. ben bile inşaatta çalışıp para kazanıyorum. fakirler inşaatta çalışıp para kazanıyor ve zenginler inşaat yapıyor.
ama gel gelelim milli servet inşaat ile artmıyor, zenginin cebinde bir gıdım çıkıp fakirin cebine giriyor ve yine kendi içimizde saçma bir döngü yapıyoruz. peki yurt dışından ithal edilen arabadan tutun ev eşyalarına kadar bunları ülke nasıl karşılayacak? bizimde ihracat yapmamız lazım yada yurt dışı ithal ürünlerinin oranını azaltmak lazım. bunun yoluda çakmada olsa ihtiyaç olan şeyleri ülkemizde imal etmektir.
250cc türk yapımı motor olsun ben alır kullanırım. türk yapımı ne olursa onun ile idare ederim, maksat ülke milli gelirinden kaybetmesin ve enflasyon olmasın.
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:38 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:35 ----------
tutturmuşlar ayfon(iphone) tutturmuşlar honda, tutturmuşlar toshiba.
yaa arkadaş şu gavurlara para kazandırmaya ne meraklıymışız gerek ülke yöneticileri olsun gerek halkımız olsun.
biri çıkıp ne zamanki buna dur diyecek işte o zaman ekonomimiz artıcak. ama biz yinede yabancı ülkelere yol köprü yaptırmaya devam edelim lazım olur bir gün. ülke elden gittikten sonra yine yabancılar gelir sefasını sürerler.
Keoma
06 Kasım 2016, 23:41
Girişimci abi nereye atandınız sorması ayıp :D
Balıkesir'e atandım kardeşim.Bölümümde ilk 300'e girdim bir kaç sene evvel.Evet girişimciyim.Şu an yeni bir yer açtık biraderimle.Yeni olduğu için kazanç yok ama ekside de değiliz hamdolsun.
bajaj degerinde motor yapsak gene yeter
hasmet
07 Kasım 2016, 00:00
tutturmuşlar ayfon(iphone) tutturmuşlar honda, tutturmuşlar toshiba.
yaa arkadaş şu gavurlara para kazandırmaya ne meraklıymışız gerek ülke yöneticileri olsun gerek halkımız olsun.
biri çıkıp ne zamanki buna dur diyecek işte o zaman ekonomimiz artıcak. ama biz yinede yabancı ülkelere yol köprü yaptırmaya devam edelim lazım olur bir gün. ülke elden gittikten sonra yine yabancılar gelir sefasını sürerler.
Kesinlikle. Yasaklamak lazım ithalatını topunun. Ver ihaleyi yandaşa, üretsin doğanı şahini aselsanı, kaksın millete, kullansın yerli yerli işte ne güzel. Süper olur ekonomi o zaman. Mutlu gelecek çok yakın :)
fatih.met
07 Kasım 2016, 00:04
Kesinlikle. Yasaklamak lazım ithalatını topunun. Ver ihaleyi yandaşa, üretsin doğanı şahini aselsanı, kaksın millete, kullansın yerli yerli işte ne güzel. Süper olur ekonomi o zaman. Mutlu gelecek çok yakın :)
şahin bile türk malı değil biliyorsun dimi :)
hem diyorum ki çinliler çakma "bmw x5" yaptıysa bizimkilerde çakma "cbr 1000rr" falan yapabilir yada çakma 400cc naked yapabilirler.
millet atom bombası yaparken biz bir motosiklet yapmışız çok mu?
bozok_54
07 Kasım 2016, 00:13
milletin havalı olduğunu düşünmüyorum. kimse enayi değil herkes vurduğu kuşun eti olmasını bekler. sizin işi kabul etmiyorsa boş oturacak halleri yok başka iş bakmıştır millet merak etmeyin.
kaldı ki benim bahsettiğim maaş nitelikli adamın maaşı. ne yazık ki piyasa da diplomalı gençlere de 1200-1500 bandında iş önerip de baba bu işi beğenmiyorlar diyen patron çok.
ben de sizin gibi dedim evde oturmamalıyım ve de piyasanın bana peşkeş çektiği ucuz iş imkanını da kabul etmemeliyim diplomam para etmeli göbekli amcanın teknesine su taşırken boğulmamalıyım. çok şükür yurt dışında devlet adına öğrenim gören öğrenciyim. buna başvururken de bazı şeylerin değişmesini istediğim için başvurdum ama ne yazık ki bunun için şahsi çabalardan çoğuna ihtiyacımız var. maalesef popülist yada polyana gibi de olamam bu sene 10 motor üreteyim seneye 20 motor üreteyimle devlete yerli marka değil tarlada patates bile yetişmez ki vatana millete faydası olsun. yani merak etmeyin konuşurken ne söylediğimi bilip de konuşuyorum ve bu söylenilen şeyin en çok da mühendis olarak ben isterim.
gerçekçi olursak, sanayiyi göz ucuyla dolaşırsanız üretim teknolojimizin ne kadar eski olduğunu, piyasanın can çekiştiğini görürsünüz. ha nasıl mı gelişir maalesef devlette elini taşın altına koyacak. kanıt isterseniz inşaat sektörünün son 15 yıl içinde neden geliştiğini araştırın.
son olarak da ben elimden gelenin en iyisini yaparım bu vatanı çok şükür en az hepiniz kadar biz de seviyoruz merak etmeyin. milliyetçiliğin ne olduğunu ve hatta ayaklar altına bile alınmayacağını 15 sene evvelinden de biliyorduk. bildiğiniz cinsi karışık çomarlardan değiliz çok şükür.
mgora
07 Kasım 2016, 00:22
Balıkesir'e atandım kardeşim.Bölümümde ilk 300'e girdim bir kaç sene evvel.Evet girişimciyim.Şu an yeni bir yer açtık biraderimle.Yeni olduğu için kazanç yok ama ekside de değiliz hamdolsun.
Öncesinden maaş garantimiz olacaksa bizde girişimci olurduk.
bajaj degerinde motor yapsak gene yeter
In 1959, it obtained a licence from the Government of India to manufacture two-wheelers and three-wheelers
Firma kuruluş 1940'lara dayanıyor ve üretim 1959'dan itibaren dikkat edersen.
Bu arada eleştirimiz üretilmez diye değil mevcut sistemle üretmek anlamlı değil diye , devlet sadece köstek , muhasebede olanlar bilir devlet sadece ortağınız ve garantici ortağınız ve giderek daha masraflı ve hantallaşıyor vakti zamanında söylenenlerin aksine.Bugün bu ülkede üretim yapmak için deli olmak lazım.İnşaat varken , arsa alırsın değerlenir , devlet yanında , kazancın büyük kısmı kayıtdışı , mal alırken %18 kdv , satarken %1 üstüne birde değeri düşük gösteriyorlar , birde kdv alacağı çıkar tadından yenmez.
Üretirsen ÖTV üstüne Kdv , Ötv'ninde Kdv'si.
hasmet
07 Kasım 2016, 00:38
şahin bile türk malı değil biliyorsun dimi :)
hem diyorum ki çinliler çakma "bmw x5" yaptıysa bizimkilerde çakma "cbr 1000rr" falan yapabilir yada çakma 400cc naked yapabilirler.
millet atom bombası yaparken biz bir motosiklet yapmışız çok mu?
Tartışma "neden olmasın?" dan öteye geçmiş durumda. Okudunuz mu önce yazılanları? Gayet açık yazılmış niye olmayacağı. Aklınıza yatmayan yer varsa paylaşın fikrinizi. Öteki türlü bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olma, dinlemeden fikir belirtme hatasına düşmüş oluyoruz.
Hem Çinlileri nasıl küçümsüyorsunuz anlamıyorum? Hem bilim, hem teknoloji, hem de üretimde çok önümüzdeler. Dünyanın en büyük ikinci iç pazarına sahipler.
Kübra006
07 Kasım 2016, 00:38
Aslında çok ileri çalışmalar çıkar ülkemizden.
Biz dünyada sinema,bilim,edebiyat,teknolojide vb.dallarda hep tarihe geçmiş ismini duyurabilen,hayat şansı açık insanları biliyoruz.
Oysa dünyadan milyonlarca keşfedilmemiş,hakkı yenilmiş,açılamamış bilim insanları,sanat değerleri yok olup gitti.
Dünyanın en acı gerçeklerinden birisi budur bence.
Çok güzel fikirlerin olabilir,müthiş planların babası olabilecek beyine sahipsindir ama denizin dibinde kayaların arasındaki inciden farkın yoktur.
Kendimden biliyorum halihazırda kaç projem dosyalanmış bekliyor.
Değerini kıymetini bilicek kalitede kişilere ulaşmak için bekliyorlar,niçin?
Çöpe atılmasınlar diye.
Şuan üzerine çalışsam motosiklet kazalarında ölüm ve yaralanmayı en aza indirecek mekanizma sistemi taslağı çıkartabilirim.
Ama biliyorumki o da dosya şeklinde beklicek.
Fikrin süper olması ne kadar önemliyse,doğru çalışmalarla doğru insanlarla karşılaşmakta bir o kadar önemli..
sailor33
07 Kasım 2016, 00:48
Merak etmeyin o becerikli , henüz üniversitedeyken uluslar arası yarışmalar da derece yapmış, yazılımından tutunda çipine kadar herşeyini kendileri yapmış gencecik yetenekleri
Şuan devlet kurumlarında 5 binliara maaşla 65 metre direk tepelerinde gezdiriyorlar.
Biz de yetenekleri memur yaparlar. Amerika ya da Avrupa da ise adamlara araştırma geliştirme için her imkanı sağlarlar. Arada ki fark bu.
hasmet
07 Kasım 2016, 02:56
Aslında çok ileri çalışmalar çıkar ülkemizden.
Biz dünyada sinema,bilim,edebiyat,teknolojide vb.dallarda hep tarihe geçmiş ismini duyurabilen,hayat şansı açık insanları biliyoruz.
Oysa dünyadan milyonlarca keşfedilmemiş,hakkı yenilmiş,açılamamış bilim insanları,sanat değerleri yok olup gitti.
Dünyanın en acı gerçeklerinden birisi budur bence.
Çok güzel fikirlerin olabilir,müthiş planların babası olabilecek beyine sahipsindir ama denizin dibinde kayaların arasındaki inciden farkın yoktur.
Kendimden biliyorum halihazırda kaç projem dosyalanmış bekliyor.
Değerini kıymetini bilicek kalitede kişilere ulaşmak için bekliyorlar,niçin?
Çöpe atılmasınlar diye.
Şuan üzerine çalışsam motosiklet kazalarında ölüm ve yaralanmayı en aza indirecek mekanizma sistemi taslağı çıkartabilirim.
Ama biliyorumki o da dosya şeklinde beklicek.
Fikrin süper olması ne kadar önemliyse,doğru çalışmalarla doğru insanlarla karşılaşmakta bir o kadar önemli..
Kim dosyaliyor? O kadar degerli fikirleriniz oldugunuzu dusunuyorsaniz niye dosyalayip yuzune bakmayacak insanlara veya kurumlara veriyorsunuz? Dunya buyuk. Fikir guzel ve plan iyi dusunulmusse finansman bulmak kesinlikle zor degil. Yeter ki isteyin. Fikirlerinize ve kendinize guveniyorsaniz yurt disina cikarsiniz, eger Turkiye'de olmuyorsa. Hem de dunya faydalanmis olur degerli fikirlerinizden.
Ancak o kadar rahat bir sekilde "Şuan üzerine çalışsam motosiklet kazalarında ölüm ve yaralanmayı en aza indirecek mekanizma sistemi taslağı çıkartabilirim." yazabilmeniz dusundurucu. Motosiklet kazalari ve guvenlik uzerine ciddi profesyonel tecrubeniz olmali ki, bu konuda su an AR-GE yapanlardan daha iyi olacaginizdan bu kadar emin olabilesiniz. Kuskulu bir durum.
Merdo
07 Kasım 2016, 05:23
ülkemizde gayet de üretilebilir, zikirmatik, cami şeklinde saat yapabiliyorsak motosiklet neden yapamayalım ?
*Heka
07 Kasım 2016, 05:46
Üretemeyiz.
Sinan Er
07 Kasım 2016, 06:42
Hiçkimsenin önünde engel yok. Seninde önünde engel yok. Neden sen yapmıyorsun ?
Aslında cevap gerçek anlamda istemekle alakalı.
Bütün markaların doğuşunu ve şu an piyasada olmayan yüzlerce markanın yokoluşunu gogıllarsanız ne demek istediğimi daha iyi anlayabilirsiniz.
Keoma
07 Kasım 2016, 07:03
Kim dosyaliyor? O kadar degerli fikirleriniz oldugunuzu dusunuyorsaniz niye dosyalayip yuzune bakmayacak insanlara veya kurumlara veriyorsunuz? Dunya buyuk. Fikir guzel ve plan iyi dusunulmusse finansman bulmak kesinlikle zor degil. Yeter ki isteyin. Fikirlerinize ve kendinize guveniyorsaniz yurt disina cikarsiniz, eger Turkiye'de olmuyorsa. Hem de dunya faydalanmis olur degerli fikirlerinizden.
Ancak o kadar rahat bir sekilde "Şuan üzerine çalışsam motosiklet kazalarında ölüm ve yaralanmayı en aza indirecek mekanizma sistemi taslağı çıkartabilirim." yazabilmeniz dusundurucu. Motosiklet kazalari ve guvenlik uzerine ciddi profesyonel tecrubeniz olmali ki, bu konuda su an AR-GE yapanlardan daha iyi olacaginizdan bu kadar emin olabilesiniz. Kuskulu bir durum.
Bizim milletimiz iki şeyi söylemeyi çok sever:
1-) Olmaz o iş
2-) Bak ben söylemiştim olmaz diye
Kübra kardeşim sana sonuna kadar katılıyorum.Ülkemizin yetiştirdiği çok yetenekli insanlar var.Sen o fikirlerini üretmeye devam et.İllaki değerini bilecek birileriyle karşılaşırsın.Tübitak beyinlilerin laflarına bakma.Onlar anca ekşide "Türkiye'den s... olup gitme" başlığında toplanırlar.Bazılarıysa 1200 tl'lik yan çantayı baklava tepsisinden yapar.Burda bi kardeşimiz yapmıştı.Başlığı bulursam linkini eklerim.
---------- Mesajlar birleştirildi - 06:03 ---------- bir önceki mesaj zamanı 05:55 ----------
Öncesinden maaş garantimiz olacaksa bizde girişimci olurduk
O da senin sorunun kardeş...Dalga geçmekle olmuyor malesef
hasmet
07 Kasım 2016, 07:57
Bizim milletimiz iki şeyi söylemeyi çok sever:
1-) Olmaz o iş
2-) Bak ben söylemiştim olmaz diye
Kübra kardeşim sana sonuna kadar katılıyorum.Ülkemizin yetiştirdiği çok yetenekli insanlar var.Sen o fikirlerini üretmeye devam et.İllaki değerini bilecek birileriyle karşılaşırsın.Tübitak beyinlilerin laflarına bakma.Onlar anca ekşide "Türkiye'den s... olup gitme" başlığında toplanırlar.Bazılarıysa 1200 tl'lik yan çantayı baklava tepsisinden yapar.Burda bi kardeşimiz yapmıştı.Başlığı bulursam linkini eklerim.
Ver gazi canina yandigim. Simdiden ziplamaya baslamak lazim ki, buyuyunce aya ulasabilelim, oyle degil mi ama? Bilimle teknolojiyle nereye kadar. Zaten NASA ilk kuruldugundan ilk is olarak butun "Tubitak kafali"lari, yani bilim adamlarini isten kovmuslar. Yerine girisimci ve fikir adamlari almislar. Basarilarinin asil kaynagi da bu.
Nasil, inandirici mi? Yaw benden aslinda acaip iyi yandas olurdu, ama seref, namus, vicdan iste... Agir ustad Yigit Bulut gibi olamasam da, kenardan da olsa bir danismanlik kapardim herhalde... Harcaniyorum gurbette.
Bu arada inanmayacaksiniz, burada gece 12, ve su an buranin Tubitak'ina proje yazmaktayim. 3 sene, yarim milyon $'lik orta halli bir proje. Tebrik ediyorum "Tubitak kafali" ongorunuzden dolayi. Tam isabet.
zaferce
07 Kasım 2016, 08:33
su an buranin Tubitak'ina proje yazmaktayim. 3 sene, yarim milyon $'lik orta halli bir proje. Tebrik ediyorum "Tubitak kafali" ongorunuzden dolayi. Tam isabet.
Yalnız "TÜBİTAK kafalı" teriminin anlamında da bir güncelleme oldu burada. Öyle olunca oranın TÜBİTAK kafası ile buranın TÜBÜTAK kafası arasında anlam farkı var. Lütfen doğru kullanmaya özen gösterelim.
http://i63.tinypic.com/t7cv1i.jpg
hasmet
07 Kasım 2016, 09:08
Yalnız "TÜBİTAK kafalı" teriminin anlamında da bir güncelleme oldu burada. Öyle olunca oranın TÜBİTAK kafası ile buranın TÜBÜTAK kafası arasında anlam farkı var. Lütfen doğru kullanmaya özen gösterelim.
http://i63.tinypic.com/t7cv1i.jpg
Eski baskan Amerika'da "tenure"lu ful profesor'du. "tenure" demek omur boyu is garantisi demektir. Herifin bir suru doktora ogrencisi, doktora sahibi arastirma gorevlisi, milyonlarca $'lik fonu vardi. Adam Tubitak'a baskan olarak geldi. Az once arattim, "silahlı terör örgütüne üye olmak ve yönetmek" sucundan tutuklanmis... Serbest kalsa ve Amerika'nin en iyi on universitesine basvursa, mutlaka biri ise alir, 1 sene icerisinde de eski haline gelir.
Sonra "yerli motosiklet niye yok?" Acaba niye yok? Elin Amerika'si adami el ustunde tutsun. Sen cazip tekliflerle adami Turkiye'ye cagir. Herif iyi niyetle gelsin. Sonra konjoktür geregi iceri at adami. Trajikomik.
YasinC
07 Kasım 2016, 09:23
Delinin biri kuyuya taş atmış 40 akıllı cıkaramamış derler ya bu antlaşma kousuda böyle.
Ülkede maden var ama çıkartamıyoruz geyiklerinden, bizim gelişmemizi istemiyorlar gibi saçma düşünceler gerçekten manasız artık.
Güney Kore’nin gelişmesini tüm dünya istedi de bizim mi haberimiz yok ?
Zaten Çin gelişip bizi kurtarsın diyordu tüm dünya. 2. Dünya savaşı sonrası zaten tüm devletler Almanya’ya yardım etti yemeyip içmeyip.
İsveç, Finlandiya gibi yerlerde zaten altın ağaçları var zenginliğin sebebi bu.
Ülkemiz maden olarak zengin ve madenler çok güzel kullanılıyor. Ülkemizde krom, bakır, demir ve daha nice değerli bu madenleri işlemek için gerekecek enerji sağlayacak linyit ve kömüre ve diğer elementlere de fazlası ile sahibiz. Ancak biz kafayı yorup işlemek yerine ham olarak sattığımız için yıllardır bir yere gidebildiğimiz yok.
Bu ülke dünyada ilk 1000 km menzile sahip uçağı yaptı 2. dünya savaşı öncesi Boing, Airbus daha doğmadan !
Nuri Demirağ’ı araştırmak gerek önce tabi ki. Çünkü bizim ülkemizde milli eğitim kitap üzerinden okuma üzerine. Bir çocuğu okuldan, eğitimden nasıl soğuturuz un cevabıdır.
Geç kaldık artık vs diye bir kandırmaca yapmaya gerek yok. Sağdan soldan lisanslayıp milli demenin de bir katkısı yok. 2. dünya savaşı sonrası yutturulan global dünya hapını kusmamız lazım.
Ülkeyi yöneten basiretsizlerin kendi tembelligini, cehaletini ve hatalarını kapatmanın en güzel yolu olmuş.
Bu ülkenin gelişmesi şuna bağlıdır;
Mühendislik fakültesini bitiren bir genç okulu bitirdiğinde ailesinin okuması için girdiği borcu ödemesinden, karnını doyurma derdine düşmeden önce hayallerini, fikirlerinin ideallerinin kafasında canlandırdıklarının peşinden koşabilmeli...
Baştaki birkaç mesajdan sonra konuyu okumadım. Okuduklarımdan gördüm ki hala çoğu kişi bir aracı üretmenin sadece fabrikasını kurup montaj yapacak eleman almaktan ibaret olduğunu sanıyor. Peki bunun tasarımını kim yapacak arkadaşlar ? Onu da sanayi ustalarının yapabileceğini sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Bir motosiklet motorununu ve geri kalanını tasarlamak (ya da otomobil) burada bazı arkadaşların kendi atölyelerinde veya Gaziantep'li apaçi ustaların dükkanlarında yaptıkları gibi piston veya krankları deneme yanılma yöntemiyle birleştirmekten ibaret değildir. Bu iş ileri seviyede mühendislik bilgisi ve tecrübe gerektirir. O bahsettiğimiz seviyedeki mühendislerden bu ülkede çok çok az var ve olanlar da mesleklerine küstürülüp, bütün çalışma hayatlarını saçma sapan Excel tablolarında planlama takibi yaparak, kendilerini mühendis zanneden şeflere bağlı olarak geçiriyorlar. Diğerlerini ben zaten mühendisten bile saymıyorum. Kendim de Türkiye'nin en büyük otomobil fabrikasında tasarım yapan (araç tasarımı değil) bir makina mühendisi olarak şunu diyebilirim ki, yeni nesil mühendisler okullarından hiçbir şey öğrenmeden mezun oluyorlar. Bizim için de aynı şeyler söylendi ama bunların durumu gerçekten felaket. Teknik resim bile bilmeyen makina mühendislerinden bahsediyoruz. İyi mühendisliğin, zannedildiği gibi okulda veya o okula girerken girdiğin sınavlarda ne derece yaptığı ile bir ilgisi yoktur. İnsanlar sadece yeteneklerinin olduğu ve sevdikleri işleri yapmalıdır. Sen dünyada hiçbir yerde olmayan saçma sapan bir sınav ve eğitim sisteminde başarılı oldun diye (yani puanların yüksek diye) iyi mühendis olmuyorsun. Zaten herkes olduğunu sandığı için bugün bu ülkede mühendislik diye bir şey yok. Ya da var ama çok çok az miktarda, sadece bazı firmalar tarafından yapılıyor. Bu ülke sürekli olarak nitelik yerine nicelikle uğraştığından Arçelik firması ota boka patent alıp dünyada paten birincisi olabiliyor ama kendi alanında dünyanın en iyi firması olamıyor.
Bu konuda sayfalarca yazabilirim ama bu yazdıklarımı yine çoğu kişi anlamayacaktır ve katılmayacaktır. Artık böyle şeyleri ben de tartışmıyorum, yeni nesile de tavsiye falan vermiyorum. Ne halleri varsa görsünler, sahte başarılarının peşinde koşsunlar ama bu ülke, dünyanın sonu gelene kadar kendi motosikletini veya otomobilini tasarlayıp üretemeyecek (elektrikleri saymıyorum, onlar çocuk oyuncağı). Biz o kafa yapısında insanlar değiliz. Okuldayken hayalleri olan son derece idealist olan ben bile artık mühendis olduğum için pişmanlık duyuyorum. Mühendislik bakış açımla, başka mesleklerde, hatta sporcu bile olsam çok daha başarılı bir hayat geçirebilirdim.
zaferce
07 Kasım 2016, 09:45
Eski baskan Amerika'da "tenure"lu ful profesor'du. "tenure" demek omur boyu is garantisi demektir. Herifin bir suru doktora ogrencisi, doktora sahibi arastirma gorevlisi, milyonlarca $'lik fonu vardi. Adam Tubitak'a baskan olarak geldi. Az once arattim, "silahlı terör örgütüne üye olmak ve yönetmek" sucundan tutuklanmis... Serbest kalsa ve Amerika'nin en iyi on universitesine basvursa, mutlaka biri ise alir, 1 sene icerisinde de eski haline gelir.
Sonra "yerli motosiklet niye yok?" Acaba niye yok? Elin Amerika'si adami el ustunde tutsun. Sen cazip tekliflerle adami Turkiye'ye cagir. Herif iyi niyetle gelsin. Sonra konjoktür geregi iceri at adami. Trajikomik.
FETÖ konusu biraz netameli. Yani ülkenin belirli kurumlarının Fethullahçılarla doldurulmasının da hata olduğunu görmek lazım. MEB bursluları doktora sonrası ülkeye hizmet için döndüklerinde kıytırık üniversiteler kendi adamlarını almak için bu burslu öğrencileri almazken Fethullaçı olanlar ise döner dönmez TÜBİTAK'ta daire başkanı olarak atanıyordu. Fethullahçı olmadığı için ELazığ'daki Malatya'daki bilmem nerdeki liseden bozma kütüphanesi boş camisi dolu üniversitenin almadığı, MEB Ankara il müdürlüğünde aylarca fotokopi çeken doktoralı adam o daire başkanlarından daha mı az rafineydi? FETÖ'nün içinde okumuş, zeki, başarılı bir kitlesi vardı evet. Ama sınav sorularını (muhtemelen o dönemin yetkilileriyle kolkola) çalan bir kısmı da vardı. O çalınan sınav sorularıyla askeriyeye alındıktan sonra tetikçilik yapanları da oldu anlaşılan.
Organize bir topluluk adına ister yumuşatmak için cemaat deyin, ister sertleştirmek için terör örgütü deyin, isterseniz din eksenli kurulduklarını vurgulamak için tarikat deyin. Bunların çıkar amaçlı kurulmuş birlikler olduğu anlaşılıyor. Hayatta tek başına mücadele eden psikoloji öğrencisi 1416 sayılı MEB bursuna başvurduğunda tarafsız bir gözle inceleniyor mu? Hayır. Sorular kişinin ne kadar dindar olduğunu veya hangi tarikata bağlı olduğunu anlamaya yönelik sorular oluyor. Fethullah'ın arası yönetim ile iyiyken de sorular o yönde oluyordu. Çıkar örgütünün sevimlisi olmaz. Hayatta tek başına mücadele veren, bir yerlere gelmeye çalışan yalnız insanlar ile bir gruba aidiyetin tadını çıkaran faydalarını kullanan insan bir olmuyor.
Başarılı bir insan başka konu, din ekseninde organize olmuş adamların yönettiği kurumların ve ülkenin boka batması başka konu. Fethullah etkin iken kurumlara liyakatla adam alınıyor muydu? Hayır.
Ülkenin tarikatçılığı, hemşehriciliği, adam kayırmacılığı bırakıp objektif kriterlerle, liyakata dayalı olarak insan seçmesi lazım.
hasmet
07 Kasım 2016, 10:12
FETÖ konusu biraz netameli. Yani ülkenin belirli kurumlarının Fethullahçılarla doldurulmasının da hata olduğunu görmek lazım. MEB bursluları doktora sonrası ülkeye hizmet için döndüklerinde kıytırık üniversiteler kendi adamlarını almak için bu burslu öğrencileri almazken Fethullaçı olanlar ise döner dönmez TÜBİTAK'ta daire başkanı olarak atanıyordu. Fethullahçı olmadığı için ELazığ'daki Malatya'daki bilmem nerdeki liseden bozma kütüphanesi boş camisi dolu üniversitenin almadığı, MEB Ankara il müdürlüğünde aylarca fotokopi çeken doktoralı adam o daire başkanlarından daha mı az rafineydi? FETÖ'nün içinde okumuş, zeki, başarılı bir kitlesi vardı evet. Ama sınav sorularını (muhtemelen o dönemin yetkilileriyle kolkola) çalan bir kısmı da vardı. O çalınan sınav sorularıyla askeriyeye alındıktan sonra tetikçilik yapanları da oldu anlaşılan.
Organize bir topluluk adına ister yumuşatmak için cemaat deyin, ister sertleştirmek için terör örgütü deyin, isterseniz din eksenli kurulduklarını vurgulamak için tarikat deyin. Bunların çıkar amaçlı kurulmuş birlikler olduğu anlaşılıyor. Hayatta tek başına mücadele eden psikoloji öğrencisi 1416 sayılı MEB bursuna başvurduğunda tarafsız bir gözle inceleniyor mu? Hayır. Sorular kişinin ne kadar dindar olduğunu veya hangi tarikata bağlı olduğunu anlamaya yönelik sorular oluyor. Fethullah'ın arası yönetim ile iyiyken de sorular o yönde oluyordu. Çıkar örgütünün sevimlisi olmaz. Hayatta tek başına mücadele veren, bir yerlere gelmeye çalışan yalnız insanlar ile bir gruba aidiyetin tadını çıkaran faydalarını kullanan insan bir olmuyor.
Başarılı bir insan başka konu, din ekseninde organize olmuş adamların yönettiği kurumların ve ülkenin boka batması başka konu. Fethullah etkin iken kurumlara liyakatla adam alınıyor muydu? Hayır.
Ülkenin tarikatçılığı, hemşehriciliği, adam kayırmacılığı bırakıp objektif kriterlerle, liyakata dayalı olarak insan seçmesi lazım.
Sonuna kadar katildigim nokta yukaridaki cumleniz.
Acikcasi eski baskanla bizzat konusmuslugum yok. Ama kimin ne oldugu az cok bellidir. Ben cemaatle bir iliskisi oldugunu zannetmiyorum, en azindan Amerika'dayken oyle gozukuyordu. Ama Turkiye'de kaldigi sure icinde ne olmustur cok bir bilgim yok acikcasi. Eger adam kayirdiysa, haksizlik yaptiysa, cezasi neyse ceksin tabii ki. Ama "silahli teror orgutu yoneticiligi" nedir Allah askina? Dalga mi geciyorsunuz? Akli olan kim inanir buna?
Bizzat tanidigim, hak yiyecegine ihtimal vermeyecegim, kendimden cok guvendigim bir kac hocanin iceri atildigini ogrendim. Daha dun bir tane daha ogrendim. Ki kendimi bildim bileli adam cemaati sevmez, surekli elestirirdi. Taniyorum adami 15 senedir. Lami cimi yok bu olayin. Suclu olan neyse hesabini odemeli. Ama, mason olmak suc olmadigi gibi, cemaat uyesi olmak ta suc olamaz. Oyle bir suc yok cunku. Sinav sorularini calmak suctur, hak yemek suctur, yalanci sahitlik suctur. Bulur, tespit eder, surundurursunuz. Ama "silahli teror orgutu yoneticiligi" gibi yalanlar uydurmazsiniz.
koran
07 Kasım 2016, 10:27
Yaparsın ama satamazsın. Pazara bu kadar vasat bir teknoloji ve bilgi birikim ile giremezsin yerler adamı. Yamaha MT 09'a yapıcı bi gözle bak bakalım kaç paraya mal edersin? 0 fiyatından da ötv kdv'yi felan düş bi kıyasla. o götle o top çok zor. İstediği kadar devlet teşvik versin. Bu seviyede iş güç gücüyle olmaz malesef. eğitim sistemini yarın değiştirirseniz. 20-30 yıla belki yapıp satabiliriz
---------- Mesajlar birleştirildi - 09:27 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:26 ----------
2 katı fiyata satarız artık
mrt20
07 Kasım 2016, 10:31
%80-90 vergi alıyosun her araçtan.
Onu üretmek uğraşmıyorlar bizimkiler.
Böyle daha karlı oluyor onlar açısından.
Özellikle arabalarda el değmeden üretildiği firmadan fazla para kazanıyo devlet baba.
Bizde hüloğ dedikçe onlar böyle devam edecek işte.
Kübra006
07 Kasım 2016, 10:38
Benim yazdığım her yoruma niçin mücadele edercesine tepkili cevaplar veriyorsunuz anlamıyorum.
Sizin için yurtdışına çıkmak orada hayat kurmak,ilçeler arası taşınmak gibi kolay olabilir.
Ama her insan için bu kadar basit,uygulaması kolay bir hayal değildir.
Bu şartlarla alakalı bir durumdur.
Ben bir durumdan bahsederken ülkemizdeki Şartlardan yakınmadım tekrar okursanız tüm dünyada diye başladım söze.
Çok güzel şeyler başarabilecek imkanlar yurtdışında olabilir Ama ben beyin göçüne karşıyım.
Bir girişim olucaksa elin memleketinde değil kendi ülkemizde doğmalı.
Şartlardan uzaklaşmak yerine değiştirmeye yönelik çaba sarfetmek geleceğe yatırımdır.
Fikirlerimi dosyalayıp bekletiyorum evet uygun zaman ve uygun değerlendiriciyi bulana kadar.Sadece emeğimi sunmadan önce seçici davranıyorum yazık olmasın diye.Hemen gömdünüz beni yok şöyle yok böyle.
hasmet
07 Kasım 2016, 10:58
Benim yazdığım her yoruma niçin mücadele edercesine tepkili cevaplar veriyorsunuz anlamıyorum.
Sizin için yurtdışına çıkmak orada hayat kurmak,ilçeler arası taşınmak gibi kolay olabilir.
Ama her insan için bu kadar basit,uygulaması kolay bir hayal değildir.
Bu şartlarla alakalı bir durumdur.
Ben bir durumdan bahsederken ülkemizdeki Şartlardan yakınmadım tekrar okursanız tüm dünyada diye başladım söze.
Çok güzel şeyler başarabilecek imkanlar yurtdışında olabilir Ama ben beyin göçüne karşıyım.
Bir girişim olucaksa elin memleketinde değil kendi ülkemizde doğmalı.
Şartlardan uzaklaşmak yerine değiştirmeye yönelik çaba sarfetmek geleceğe yatırımdır.
Fikirlerimi dosyalayıp bekletiyorum evet uygun zaman ve uygun değerlendiriciyi bulana kadar.Sadece emeğimi sunmadan önce seçici davranıyorum yazık olmasın diye.Hemen gömdünüz beni yok şöyle yok böyle.
Iyi, guzel, de ne somut olarak yapabiliyorsunuz sartlari duzeltmek adina?
Beyin gocu hic te oyle zannettiginiz gibi bir olay degil. Kendi adima cok konusmak istemiyorum, ama dunya'da her konuda bir isin en iyi yapildigi yer vardir. Mesela bilimde Amerika bariz ondedir. Burada profesor olan bir Turk, cok daha hizli ilerler, bilim dunyasinda ismini daha kolay duyurur. Sadece onun yetistirip Turkiye'ye gonderdigi ogretim uyelerinin Turkiye'ye menfaati, kendinin Turkiye'de kalip yapabileceginin cok otesindedir. Bunun yaninda dunyanin her yerinden bilim insanlarinin katildigi buyuk konferanslari duzenli olarak Turkiye'de organize eder. Fonlarin akisinda soz sahibi olur. Uluslararasi meydanda ulkenizin ve menfaatinin temsilcisi olur.
Bu arada, ben cevap yazdigim yorumlari kimin yazdigina cok dikkat etmiyorum. Daha once hangi yorumunuza tepkili cevap yazmisim bilmiyorum hic. Bir tek Shamy'i biliyorum. Onunla da anlasiyoruz az cok :)
ufukt
07 Kasım 2016, 12:26
Yaparsın ama satamazsın. Pazara bu kadar vasat bir teknoloji ve bilgi birikim ile giremezsin yerler adamı. Yamaha MT 09'a yapıcı bi gözle bak bakalım kaç paraya mal edersin? 0 fiyatından da ötv kdv'yi felan düş bi kıyasla. o götle o top çok zor. İstediği kadar devlet teşvik versin. Bu seviyede iş güç gücüyle olmaz malesef. eğitim sistemini yarın değiştirirseniz. 20-30 yıla belki yapıp satabiliriz
---------- Mesajlar birleştirildi - 09:27 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:26 ----------
2 katı fiyata satarız artık
Ben de diyorum ki ; uygun fiyata satsalar amenna. Yerli malı yurdun malı herkes kullansın kullanmayana yazıklar olsun ama Honda 10.000 liraya satıyorsa bu satacak 9.000 liraya. Ben neden bilmediğim bir mala 1000 lira için zar atayım keriz miyim ? Sen ithalat vergisi ödemiyorsun , gümrük vergisi ödemiyorsun , fabrikadan çıkardığın gibi mağazada satıyorsun fırından ekmek satar gibi bir de dünya vergilendirilmiş firmalarla yakın fiyat çerçevesinde satıyorsun. Kimse kusura bakmasın alan olmaz o motoru. Hani bir kaç iyi niyetli arkadaş çıkar "Ulan benim memleketim de kazansın" der o başka. Yerli üretimin amacı daha uygun fiyatla vatandaşım alsın kazansın. Yoksa aynı fiyata satacaksa elin adamından ne farkın kaldı.
arda4
07 Kasım 2016, 16:19
Her zam muhabbetinden sonra söylenen ilk cümle "Çünkü üretmiyoruz,tüketiyoruz abi..." oluyor.
Ülkede böylesine revaçta bir sektöre neden girilmez?
Ülkemiz bunu yapamayacak kadar aciz midir?
Veya yapılmamasının sebepleri nelerdir?
Üretemez miyiz?
El cevap: Kesinlikle üretebiliriz, hatta o kadar ki bugün başlasak en çok birkaç ay içerisinde seri imalata geçebiliriz.
Neden üretmiyoruz?
irtibat için:
Kanuni
http://www.kanuni.com.tr/iletisim-bilgileri
Uğur Motorlu Araçlar
http://www.uma.com.tr/iletisim-bilgileri.aspx
Dünyanın en eski Motosiklet üreticisi olan MZ'in marka ve üretim hakları birinci sıradaki firmaya aittir.
https://en.wikipedia.org/wiki/MZ_Motorrad-_und_Zweiradwerk
Kelleci
07 Kasım 2016, 17:02
Üretemeyiz:)
mgora
07 Kasım 2016, 17:12
Uğur Motorlu Araçlar
http://www.uma.com.tr/iletisim-bilgileri.aspx
Bu şirketin patronları da içeri alındı sanırım.
Bu arada herşeye muhalefetsiniz denilmiş , gerçekler acıdır ama şöyle yapalım.
Evet kesinlikle üretiriz en iyisini üretiriz , ülkemizde üretim için mükemmel bir ortam var.
Biz dünya liderliğine oynayan süper bir ülkeyiz , Osmanlı'nın torunlarıyız , bizden korkuyorlar güçlenmemizi istemiyorlar.
keremkrmn
07 Kasım 2016, 17:57
Kendi yerli arabamızı yaptığımız gibi yerli motorumuzu da tabikide yapabiliriz :) (https://onedio.com/haber/gorucuye-cikti-ama-pek-yerli-degil-gibi-yerli-uretim-arabanin-ilk-detaylari-604534)
mmysgr
07 Kasım 2016, 18:25
Bir kişi de çıkıp Ar-Ge'den bahsetmemiş.
hasmet
07 Kasım 2016, 20:02
Bir kişi de çıkıp Ar-Ge'den bahsetmemiş.
Laf atip gitmek yerine zahmet edip aydinlatsaydiniz keske? Hadi onu birakin, bari okuyup yazsaydiniz. ilk sayfada...
Problem yapmak degil, satmak. Senelerdir ARGE ve "know-how" birikimi olan, tum dunyada markalasmis ve taninan buyuk markalarla nasil rekabet edeceksiniz? Onlarin senelerdir yaptigini, onlardan daha ucuza nasil uretip satacaksiniz? Insanlar daha kotu mali daha pahaliya almazlar.
Mertcan39
07 Kasım 2016, 20:38
Direk üretemeyiz demek istiyorum fakat aklıma bieşy geldi Samsung sanal asistan yapmak için direk siriyi yapan şirketi satın aldı Fiatın magneti marellisini satın aldı bizdende bi şirket motosiklet üreten markayı kendi bünyesine katsa türkiyeye çekse üretime burda başlasa yada hayalmi kurdum :)
exteras
07 Kasım 2016, 21:30
Hocam üretsen ne olacak memlekette üretilen ürünlerin %99 u direk çin malı ürünler ile kıyaslanıyor kendi vatandaşımız tarafından. Ortağı olduğum şirkette 3 yıl öncesine kadar sadece yurt içine satış yapardık ve 3 ortaklı şirkette 6 kişi çalışırdık. Şuan yurt içi satış %15 civarında ve yaklaşık 40 kişiyiz. Almanya'ya Kanada'ya İtalya'ya ürün satıyoruz ama Türkiye'de gelen ilk tepki "siz üretiyorsunuz kesin di mi? çinden alıp paketlemiyorsunuz inşallah"
zaferce
07 Kasım 2016, 21:42
260'la giden gokart yapmışız motosiklet mi yapamayacağız? (bkz. http://www.motosiklet.net/forum/moto-sohbet/172140-esinden-motosiklet-izni-alamayinca-bunu-uretti.html)
fatih.met
07 Kasım 2016, 21:58
Tartışma "neden olmasın?" dan öteye geçmiş durumda. Okudunuz mu önce yazılanları? Gayet açık yazılmış niye olmayacağı. Aklınıza yatmayan yer varsa paylaşın fikrinizi. Öteki türlü bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olma, dinlemeden fikir belirtme hatasına düşmüş oluyoruz.
Hem Çinlileri nasıl küçümsüyorsunuz anlamıyorum? Hem bilim, hem teknoloji, hem de üretimde çok önümüzdeler. Dünyanın en büyük ikinci iç pazarına sahipler.
çinlileri küçümsemedim ki, onlar yapabiliyor ve engel olan yok onlara. biz neden yapma girişiminde bulunmuyoruz demek istedim. hatta bir söz var çinliler ile ilgili o geldi aklıma.
"biz kötü mal üretmiyoruz, siz kötü ve ucuz mal üretmemizi istiyorsunuz. unutmayalım ki bugün dünyanın en iyisi de en kötüsü de "made in chine"dır"
buna benzer bir sözdü işte buydu belkide.
yani onlar aynı modeli izin almadan üretiyorsa bizde biraz fark ile aynı şeyi yapalım.
hasmet
08 Kasım 2016, 00:26
çinlileri küçümsemedim ki, onlar yapabiliyor ve engel olan yok onlara. biz neden yapma girişiminde bulunmuyoruz demek istedim. hatta bir söz var çinliler ile ilgili o geldi aklıma.
"biz kötü mal üretmiyoruz, siz kötü ve ucuz mal üretmemizi istiyorsunuz. unutmayalım ki bugün dünyanın en iyisi de en kötüsü de "made in chine"dır"
buna benzer bir sözdü işte buydu belkide.
yani onlar aynı modeli izin almadan üretiyorsa bizde biraz fark ile aynı şeyi yapalım.
Yazilanlari okumadan yorum yapinca bos laf olmus oluyor haliyle. Kac kez yazildi, yapmak degil, satmak sorun, ucuza maletmek sorun, rekabet sorun diye. Cin'in ic pazari Cin'li ureticiye gani gani yeter. Peki bize? Zaten uzun sureli devlet destegi olmadan uzun soluklu olmasi umkun degil. Kac kez kritik konulardaki politikalari 180 derece donmus bir ulkeyiz. Istikrar yok, ekonomi kotu. OTV oranlarini habire arttiran devlet, yerli motosiklete vergi indirimi ve tesvik vermek ister mi? Insaattan kolay para kazanmak varken kim finanse eder bu kadar riskli, belirsiz, ve donusu daha az olacak olan bir projeyi?
Çin ile Türkiye'yi karşılaştırmak ilginç bir bakış açısı olur.
Türkiye'nin en zengin adamlarının hiç birinin oraya yatırım yapacak parası bile yok.
Oha diyeceksiniz tabi ama pazardan pay kapma meselesi göz önüne alındığında ve en azından %5 bari payımız olsun ki risk aldığımıza deysin diye düşündüğünüzde işler dışarıdan göründüğü gibi olmuyor.
Türkiye pazarının %5'ini hedeflediğinde misal 100 milyon dolar yatırım yeterli oluyorsa, Çin pazarının %5'i dediğin zaman yatırım rakamı 2 milyar dolara çıkıyor.
Bu paraları basacak yiğit bizim memlekette yetişmiyor.
Zenginliği ile göz kamaştıran Ali Ağaoğlu görgüsüzünün bile serveti 2 milyar doların çok altında.
Daha doğrusu bizim Türkiye'nin en zengin 100 kişisinin toplam serveti 100 milyar doları biraz geçiyor.
Yani kişi başı 1 milyar dolar!
En zengininimizin serveti 5 milyar doları bulmuyor bile.
Ne anlatmaya çalışıyorum ben???
:)
İhtiyarlayınca böyle oluyor.
Şunu demeye çalışıyorum.
Fakiriz abicim.
Paramız yok.
En zenginimiz bile global ölçekte ancak uvertür olur.
Çin'in başardığı şey sadece çalışmakla olan bir şey değil yani.
Adamların yaptıkları irili ufaklı işler için gerekli yatırım miktarına Türkiye'nin bütün geliri yetmez.
Honda Türkiye'nin en çok satan markası hepi topu 30.000 motor satmış.
Çin'de 30.000 motor satan markaları motosikletçiler bile bilmiyordur.
Sorsan;
- aaa! öyle bi marka mı var?
derler.:)
Zengini bile fakir bir ülkede yatırım yapmak bin kere düşünmeyi, kılı kırk yarmayı gerektirir.
Motosiklet ve otomobil her halde en son akla gelecek yatırımlar.
Çünkü bu malı sadece iç piyasaya satarak yaşayamazsın.
Dışarı satmaya mecbursun.
Ama dışarı satamazsın.
Dünyanın en iyi aracını da yapsan standartlarını onaylamazlar.
Uluslararası çevreyi buna zorlayacak ne maddi gücün ne de askeri gücün var.
Yıllardır eyyy eyyy diye bağıra bağıra dostunda kalmadı.
Nasıl yapacaksın?
Çoğu zaman tersini düşünsem de bizi yönetenler uzaydan gelmedi.
Yani Türkiye'de de zeki girişken insanlar olduğunu, istenirse teşvik edilirse başarılacağını onlarda biliyor.
Ama bunu yapmamak için söz verdikleri için başımızdalar.
Uslu çocuk oldukları için siyasetin keyfini sürebiliyorlar.
Bundan vaz geçerler mi?
Yoksa onlar da bir zamanlar gençti.
Onlar da beyin göçünden yakınıyordu. Hatta bazıları bizzat kendileri göçmüş, amerikada avrupada kariyer yapmışlardı.
Onlar da sanayisi gelişmiş ülkelere bakıp iç geçiriyordu.
Onlar da ülkeyi yönetenlere sövüp sayıyordu.
Yeter çok yazdım.
Yılbaşını Türkiye'de geçireyim diye bir planım var.
Önümüzdeki 30 seneyi içerde geçirmek zorunda kalmayayım.:)
Keoma
11 Kasım 2016, 10:50
Çin ile Türkiye'yi karşılaştırmak ilginç bir bakış açısı olur.
Türkiye'nin en zengin adamlarının hiç birinin oraya yatırım yapacak parası bile yok.
Oha diyeceksiniz tabi ama pazardan pay kapma meselesi göz önüne alındığında ve en azından %5 bari payımız olsun ki risk aldığımıza deysin diye düşündüğünüzde işler dışarıdan göründüğü gibi olmuyor.
Türkiye pazarının %5'ini hedeflediğinde misal 100 milyon dolar yatırım yeterli oluyorsa, Çin pazarının %5'i dediğin zaman yatırım rakamı 2 milyar dolara çıkıyor.
Bu paraları basacak yiğit bizim memlekette yetişmiyor.
Zenginliği ile göz kamaştıran Ali Ağaoğlu görgüsüzünün bile serveti 2 milyar doların çok altında.
Daha doğrusu bizim Türkiye'nin en zengin 100 kişisinin toplam serveti 100 milyar doları biraz geçiyor.
Yani kişi başı 1 milyar dolar!
En zengininimizin serveti 5 milyar doları bulmuyor bile.
Ne anlatmaya çalışıyorum ben???
:)
İhtiyarlayınca böyle oluyor.
Şunu demeye çalışıyorum.
Fakiriz abicim.
Paramız yok.
En zenginimiz bile global ölçekte ancak uvertür olur.
Çin'in başardığı şey sadece çalışmakla olan bir şey değil yani.
Adamların yaptıkları irili ufaklı işler için gerekli yatırım miktarına Türkiye'nin bütün geliri yetmez.
Honda Türkiye'nin en çok satan markası hepi topu 30.000 motor satmış.
Çin'de 30.000 motor satan markaları motosikletçiler bile bilmiyordur.
Sorsan;
- aaa! öyle bi marka mı var?
derler.:)
Zengini bile fakir bir ülkede yatırım yapmak bin kere düşünmeyi, kılı kırk yarmayı gerektirir.
Motosiklet ve otomobil her halde en son akla gelecek yatırımlar.
Çünkü bu malı sadece iç piyasaya satarak yaşayamazsın.
Dışarı satmaya mecbursun.
Ama dışarı satamazsın.
Dünyanın en iyi aracını da yapsan standartlarını onaylamazlar.
Uluslararası çevreyi buna zorlayacak ne maddi gücün ne de askeri gücün var.
Yıllardır eyyy eyyy diye bağıra bağıra dostunda kalmadı.
Nasıl yapacaksın?
Çoğu zaman tersini düşünsem de bizi yönetenler uzaydan gelmedi.
Yani Türkiye'de de zeki girişken insanlar olduğunu, istenirse teşvik edilirse başarılacağını onlarda biliyor.
Ama bunu yapmamak için söz verdikleri için başımızdalar.
Uslu çocuk oldukları için siyasetin keyfini sürebiliyorlar.
Bundan vaz geçerler mi?
Yoksa onlar da bir zamanlar gençti.
Onlar da beyin göçünden yakınıyordu. Hatta bazıları bizzat kendileri göçmüş, amerikada avrupada kariyer yapmışlardı.
Onlar da sanayisi gelişmiş ülkelere bakıp iç geçiriyordu.
Onlar da ülkeyi yönetenlere sövüp sayıyordu.
Yeter çok yazdım.
Yılbaşını Türkiye'de geçireyim diye bir planım var.
Önümüzdeki 30 seneyi içerde geçirmek zorunda kalmayayım.:)
içinizi dökmüşsünüz :)
arda4
11 Kasım 2016, 12:02
Hocam üretsen ne olacak memlekette üretilen ürünlerin %99 u direk çin malı ürünler ile kıyaslanıyor kendi vatandaşımız tarafından. Ortağı olduğum şirkette 3 yıl öncesine kadar sadece yurt içine satış yapardık ve 3 ortaklı şirkette 6 kişi çalışırdık. Şuan yurt içi satış %15 civarında ve yaklaşık 40 kişiyiz. Almanya'ya Kanada'ya İtalya'ya ürün satıyoruz ama Türkiye'de gelen ilk tepki "siz üretiyorsunuz kesin di mi? çinden alıp paketlemiyorsunuz inşallah"
Hocam bu pazarlama zafiyetini gösterir.
Sana örnek vereyim bugün aklı başında hiçbir makineci ORS rulmanla ne idüğü belirsiz çinli rulmanı kıyaslamaz. Halbuki çinli rulman sudan ucuz. Ama adam şunu çok iyi biliyor ORS dünya çapında bir marka meşhur alaman markası FAG'ın belli modellerini yalnızca ORS üretiyor. Öbür ucuz çinli olanın ne olacağı belli değil.
O kadar kötü olanları var ki plastik çekiçle yerine takarken kırılanına şahit oldum. (Evet bildiğin çelik rulman kırıldı)
Önceki mesajda dediğim gibi üretilmemesi tamamen tercih meselesi. Yoksa yapamayız edemeyiz, piyasa kötü vs bunlar hep bahane.
Buyurun bir örnek daha:
http://www.milliyet.com.tr/yuzde-yuz-yerli-dizel--otoguncel-1881457/
Bu motorun A-dan Z-ye bütün parçaları Türkiye'de üretiliyor, montajı ecnebi memlekette.
vBulletin v4.2.2, Copyright ©2000-2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
SEO by
vBSEO