PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Yamaha Crypton T115 2016 Yeni kasa Aldım ....

jaglerx
12 Ekim 2016, 20:16
sevgili dostlar bugun yamaha crypton t115 cc olan ,yeni kasa crypton aldım
daha önce innova kullanıyordum Ancak innova İ modellini alacaktım ,krediçektim ,40000binde antalyada var idi,
sonuçta parayı Risk,e atmamak için Yamaha Crypton T115 CC yeni kasa aldım 4800 TL ,ye crypton kullanan arkadaslara sorum olacak Vites 4 iken boşa düşmüyormu innova gibi değilmi bilgilendirirseniz sevinirim..

oyunageldim
12 Ekim 2016, 20:18
Durduğun zaman düşmüyormu?

jaglerx
12 Ekim 2016, 20:20
hayır abi bende bunu merak ediyorum ..

oyunageldim
12 Ekim 2016, 20:24
Yeni model farklı olabilir,kitapçığındaki vites şemasını bir inceleseydin
Döngü devammı ediyor yoksa gerimi dönüyor

Birkaç fotoda birlikte fikirlerinide buradan paylaşırsan bayağı faydalı olur
Bu arada hayırlı olsun

jaglerx
12 Ekim 2016, 20:32
tesekkur ederim abi kullanma kulavuzunda şöyle yazıyor bu motosiklette sabit kavramalı 4 vites şanzıman bulunmaktatır diyor garip yaa ..

oyunageldim
12 Ekim 2016, 21:08
Zamanla anlaşılır
Hondanın katoloğunda böyle anlatılmış durum
Motor durur vaziyetteyken döngü devam etmekte
Fakat hareket ederken döngü devam etmiyor

http://i68.tinypic.com/20zcgwj.jpg

jaglerx
12 Ekim 2016, 21:31
abi böyle değil malesef innova gibi değil ama yeni fark ettim böyle birşey saçmalıkyaa honda iyi bir cub getirseydi onu alırdım ancak ,biz bununla yola devam edeceğiz zamanla belki alışırız honda innovanın gözünü seveyim ..

Tvs01
12 Ekim 2016, 21:34
Ybr neden almadınız o fiyata 2-3 bin km de çok rahat bulunurdu

oyunageldim
12 Ekim 2016, 21:39
Ybr neden almadınız o fiyata 2-3 bin km de çok rahat bulunurdu

Kendi açımdan bu soruyu yanıtlamam gerekirse
Cub'daki rahatlığı,ekonomiği ben başka hiçbir motorda bulamam:)

jaglerx
12 Ekim 2016, 21:54
https://www.yamaha-motor.eu/tr/services/owner-manuals/index.aspx

abi burada kullanma klavuzu var ben anlamadım sende bir bakabilirmisin ..

ybr ayrı segement ben cub , motorsikletten başka motorsiklette binmem bütün arkadaşların dalga geçiyor boy 1,85 olunca normal tabi.
lakin cub ayrı bir dünya benim için ayrıca ben 2 ,ci innnovayı eskittim şimdi cryptona merak saldım aldım ama tecrübem yok bu motorsiklette ..
tvs

oyunageldim
12 Ekim 2016, 22:20
Senin model yok orada
Ama 110 cc dede durum ayni gibi
http://i67.tinypic.com/35hllid.jpg

jaglerx
12 Ekim 2016, 23:42
Abi benimkide boyle ben anlamadim boyle
bir sistemi bunun sebebi olmali
muhakak ..

Felis Leo
13 Ekim 2016, 11:32
Ben geçen sene kuba rainbow cup almıştım beğenmedim hemen sattım, şimdi 2015 sıfır crypton aldım çok kaliteli zevkle kullanıyorum, vites malesef 4 ten duruken bile boşa geçmiyor ama alışırsın pek sorun değil, bende cup motoru çok seviyorum hafif ve kullanımı çok zevkli Bursa şehir trafiğinde işe bakkala pazara süper bir şey bence , ve ben zaman makines scooter den daha kullanışlı , bu arada bir tanede inazuma motorum var onu sadece keyif için kullanıyorum.

F54
13 Ekim 2016, 11:40
Salcano var o geçiyor durduğu yerde
Fakat dusmesede olur

jaglerx
13 Ekim 2016, 20:09
Ben geçen sene kuba rainbow cup almıştım beğenmedim hemen sattım, şimdi 2015 sıfır crypton aldım çok kaliteli zevkle kullanıyorum, vites malesef 4 ten duruken bile boşa geçmiyor ama alışırsın pek sorun değil, bende cup motoru çok seviyorum hafif ve kullanımı çok zevkli Bursa şehir trafiğinde işe bakkala pazara süper bir şey bence , ve ben zaman makines scooter den daha kullanışlı , bu arada bir tanede inazuma motorum var onu sadece keyif için kullanıyorum.

Yani bu bir mühendislik sonu oluşan bir sistem bu sadece bana ters geldi ama ben hep motosiklet tercihimi honda yada yamahadan yana kullandım çin üretimimi ewet jıanse firması üretiyor ama yamahanın %60 ,na ortak ve yamaha mühendisleri kapsamında üretiliyor en önemlisi 4 yıl garanti verdiler
ismi cismi belli olmayan şeylere para vermektense ve ikinci el innovaya 4 bin tl vermektense sıfır crypton t115 en son modellini alıp binmek benim için daha akılcı oldu ayrıca ,honda ,türkiye ile görüşmemde , hondanın yeni cup getirmeyeceklerini pazarında böyle bir talep olmadığını söylediler, yoksa şubattaki fuarı ,beklerdim yani wingoda bu parayı hak etmiyor ,yamaha,bu konuda taleplerimizi Karşılamış ,oldu ..

SAZMAN
13 Ekim 2016, 20:55
İlk gördüğüm cub yamaha crypton du. Bende o zaman peugeot 103 vardı. Öyle sağlam görünüyordu ki bayılmıştım. Tamirci usta bunlarda ölümsüz şanzuman var diye övüyordu motoru. Müzik aletlerimi cub ile taşımak zor olduğundan; ayak koyma yeri boş olan scooter almak zorunda kaldım. İstanbula geldiğimde 2011 de sıfır km Bisan Lifan cub aldım, mükemmel titremesine bağırmasına rağmen pratik, hafif ve alçak olması bile bana yetiyordu, ardcı konforsuzluğu ve yoğun aile baskısı sonucu satmıştım.

Hala bu crypton,nouvo, innova, modenas modellerini çok seviyorum. Bütçe ayarlayabilirsem keyif için Anadoludan bir adet Honda c90 almak istiyorum. Bir belgeselde 3. kattan HONDA C90' ı attılar. Tekerlekleri yamuldu kaldırdılar ve çalıştı. Hatta 2 metre falan sürdü adam. Hiç unutmuyorum. Cub lar çok sağlam gerçekten.....
Bu da videosu
http://alkislarlayasiyorum.com/icerik/196006/dunyanin-en-dayanikli-motosikleti-honda-c90

Samet Ağır
13 Ekim 2016, 20:59
Son vitesten boşa sonrada 1. Vitese geçmesi kadar aptalca bir sistem daha varmı ki?
80 km ile giderken hoop 1. Vites...
Sonra?

actros1
13 Ekim 2016, 21:27
Son vitesten boşa sonrada 1. Vitese geçmesi kadar aptalca bir sistem daha varmı ki?
Sonra?
HİÇ HONDA KUPU KULLAnmadığın belli oldu.sadece durduğunda 4ten boşa geçer.giderken mümkün değil.motorun tam durması lazım.

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:27 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:26 ----------

yamaha kupunu 3 yıl kullandım.honda kupunuda 2 yıldır kullanıyarum.criptonun tek eksisi koltuğu rahat değil

rebirth
13 Ekim 2016, 21:32
Kardeş motorunuz hayırlı olsun. 4. viteste giderken 1'e mi atmak istiyorsunuz ki ? Niye bunu bir sorun olarak gördünüz. Bence çok gereksiz bir şeye takılmışsınız. Aldığınız motor çok kaliteli, kıymetini bilin.

jaglerx
13 Ekim 2016, 22:39
İlk gördüğüm cub yamaha crypton du. Bende o zaman peugeot 103 vardı. Öyle sağlam görünüyordu ki bayılmıştım. Tamirci usta bunlarda ölümsüz şanzuman var diye övüyordu motoru. Müzik aletlerimi cub ile taşımak zor olduğundan; ayak koyma yeri boş olan scooter almak zorunda kaldım. İstanbula geldiğimde 2011 de sıfır km Bisan Lifan cub aldım, mükemmel titremesine bağırmasına rağmen pratik, hafif ve alçak olması bile bana yetiyordu, ardcı konforsuzluğu ve yoğun aile baskısı sonucu satmıştım.

Hala bu crypton,nouvo, innova, modenas modellerini çok seviyorum. Bütçe ayarlayabilirsem keyif için Anadoludan bir adet Honda c90 almak istiyorum. Bir belgeselde 3. kattan HONDA C90' ı attılar. Tekerlekleri yamuldu kaldırdılar ve çalıştı. Hatta 2 metre falan sürdü adam. Hiç unutmuyorum. Cub lar çok sağlam gerçekten.....
Bu da videosu
http://alkislarlayasiyorum.com/icerik/196006/dunyanin-en-dayanikli-motosikleti-honda-c90
C90 koleksiyoner motosikletti olmuş belliki bu fiyatlar ibari ile bana göre binadan atılıp çalışmış doğruda bunun blok kısmıda zamakve aluinyumdan olusuyor bukadar takılmayın derim bunları geçtiğim için yamaha aldım yoksa benden manyağı yoktur innovanın heleki motoru komple yarıp topladım kalitelimi parçaları gerçekten çok kaliteli ona asla sözüm yok ama türkiyeye gelmeyen yedek parça bukadar pahalı motorda bize göre değil ..

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:32 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:29 ----------

Sonra?

honda bukadar mühendislik intiharı yapamaz herhalde ben pratik yönünden bahsetmiştim ..

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:36 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:32 ----------

HİÇ HONDA KUPU KULLAnmadığın belli oldu.sadece durduğunda 4ten boşa geçer.giderken mümkün değil.motorun tam durması lazım.

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:27 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:26 ----------

yamaha kupunu 3 yıl kullandım.honda kupunuda 2 yıldır kullanıyarum.criptonun tek eksisi koltuğu rahat değil
bu kasadaki sele daha rahat ve geniş 110 lukta baktım arasında kıyasladım kaporta daha sağlam onu bir kere söyleyim kıyaslarsanız yan yana anlarsınız yağ filitre dışarıdan ayrıca debriyaj kapak içinde değil motor bloğu daha iyi ön sinyaller gidonda değil ayrıca ön fren hidrolik yeri grenajın altında zamanla vidalar ve kapak malum paslanma söz konusu oluyordu ..

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:39 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:36 ----------

Kardeş motorunuz hayırlı olsun. 4. viteste giderken 1'e mi atmak istiyorsunuz ki ? Niye bunu bir sorun olarak gördünüz. Bence çok gereksiz bir şeye takılmışsınız. Aldığınız motor çok kaliteli, kıymetini bilin.
teşekkür ederim bunu inşallah uzun süreler kullanmayı düşünüyorum tel jant bulursam takacağım sadce..

Samet Ağır
14 Ekim 2016, 11:20
1996 da yamahanın iki zamanlı cuplarını kullanıyordum kıbrısta...
Son vitesten ilk vitese geçebiliyordu...
Hondanın 2004 cgl olanlarında da yanlış hatırlamıyorsam aynı şey vardı...
Benim cub kullanmam olası değil ama her ne olursa olsun son vitesten boşa tekrarında bire geçen sanzuman intihar aracıdır...

oyunageldim
14 Ekim 2016, 12:09
Şimdi ben dördüncü vitesten boşa attım nasıl intihar bu !
Motor durduğu yerde yan yatıp benimi öldürecek ��

Okumadan yada anlayamadan yorum yapmayın
Durum MOTOR DURUR VAZİYETTEYKEN,YANİ TEKERLER DÖNMÜYORKEN YADA KİLOMETRE GÖSTERGESİ SIFIRI GÖSTERİYORKEN dordüncü vitesten boşa atma durumu soruluyor

Valla ben yazarken yoruldum,japonlar yaparken bu kadar yorulmamıştır��

Samet Ağır
14 Ekim 2016, 22:56
Bide kendin okusan anlasan degilmi?
Bak ne demisim yukarda?
Yani...

jaglerx
15 Ekim 2016, 00:43
Sevgili abiler dostlarim onemli olan benim icin
bu motosiklet son hizi 110 gorurse 10numara
saglam seneleerce kullanabilirmiyim
yani benim uzun yolda gotururmu sehir icinde
isimi gordumu yemisim vitesini bunlar onemli
benim icin .elbette bir enduro performansi
beklemek aptallik olur beni 2kisi yokustan
cikartirsa yeter dahada beklentim yok bunlara
karsilik fikri olan herkez yorumlarini bekliyorum ..

mustafaneta
13 Ağustos 2017, 00:16
cryptonun hiç bir modeli 4 'den boşa geçmez
sen boştan 1'e atmaya bilirsin ama atan mutalaka olacaktır
Örn: yıl 2008 falan bi arkadaşım zongshen gibi bi marka motorsikletle yokuş ağaşı 80 gibi bi hızla 2 kişi giderken
yanlışlıkla 1'e atıp düştüler motor kısmı zarar görmüştü tabi grenaj falan ayaklar kollar yaralı kırık falan

çok boşa atmak istersen ;
vitese basık tut :)

veya yanlış motor yağı kullan 4'den boşa kadar 4-3-2-1 0 yığılma ile geçer şu an benim motor malesef o şiekilde gaz verirsen vitese geçiyor vermezsen boşta :)

2005 model tabi benim ki :)